alicjann 23.04.11, 07:17 Piękne... Panowie, nic, tylko brać się do dzieła, bo kobiety w sporej ilości są niestety głupsze, niż jakakolwiek ustawa przewiduje... Dal mnie - szok...:/// Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martina.15 Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał 23.04.11, 07:26 naprawde, glupota i naiwnosc niektorych wspolposiadaczek chromosomow XX mnie momentami przeraza. heh i gdyby nie telefon od tego goscia pewnie wciaz by pozyczala i dawala wyludzaczce. A zlamane serce? co to za milosc, smsowa? Mi by bylo wstyd ze nawet sie nie zorientowala ze zakochala sie w babie! Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał 23.04.11, 11:13 Jezu , no przecież to jest jakaś MEGAnaiwność i totalne kretyństwo !!! kto przy zdrowych zmysłach wysyła komukolwiek poznanemu przez internet/SMS jakiekolwiek pieniądze ! powinni tą idiotkę leczyć u psychiatry :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał 24.04.11, 14:04 Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem, jak mozna zakochac sie w cżłowieku, z którym sie nigdy nie rozmawiało nawet telefonicznie...A co dopiero pozyczać mu kase ...No, fuck, rozumiem jeszcze pozyczenie kasy kolesiowi, z ktorym sie sypiało, znałao, widywało - ale tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: 213.17.138.* 25.04.11, 11:33 hermina5 napisała: > Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem, jak mozna zakochac sie w cżłowieku, z który > m sie nigdy nie rozmawiało nawet telefonicznie...A co dopiero pozyczać mu kase > ...No, fuck, rozumiem jeszcze pozyczenie kasy kolesiowi, z ktorym sie sypiało, > znałao, widywało - ale tak? No fakt, gdyby sobie chociaż zadupczyła, to jeszcze byłoby jakieś pocieszenie, ale tak? Na sucho? Odpowiedz Link Zgłoś
profesorfilutek Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochała ... 23.04.11, 08:31 40000:26= 15384,62zl miesięcznie niezła pensja warto posiedzieć i korzystać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Algebra ziemią dziewicżą? 24.04.11, 10:45 profesorfilutek napisała: > 40000:26= 15384,62zl miesięcznie niezła pensja warto posiedzieć i korzystać! > !!!! Artykuł: "Przez cztery lata Małgorzata W. mamiła Dorotę, że jest zakochanym w niej mężczyzną i wyłudzała pieniądze. Udało jej się naciągnąć naiwną kobietę na ponad 400 tys. zł." W czterech latach jest więcej, niż 26 miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: Algebra ziemią dziewicżą? 24.04.11, 13:59 Raczej chodziło o 26 miesięcy, na które pani została skazana (wyrok to dwa lata i dwa miesiące, 1 rok to 12 miesięcy, 2*12=24 24+2=26). Nie wstyd ci, że nie przeczytałeś uważnie, nie zrozumiałeś, a się czepiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
hugow to trzeba dodać 26.04.11, 10:11 4 lata + 26 miesięcy 400ooo PLN/74 miesiące = 5405 PLN miesięcznie o ile faktycznie oszukana posłucha rady z końca artykułu aby sobie odpuściła podawanie do sądu oszustki. Moim zdaniem, jeśli jest możliwość - powinna była na pierwszej rozprawie dołączyć roszczenie cywilne a nie po rozprawie - chyba ktoś coś przegapił Oszustka może się oczywiście bronić dość prosto, że wykonała jedynie usługę, na którą u drugiej strony było zapotrzebowanie i jedynie można mieć do niej pretensje, że nie odprowadziła VAT i innych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord baba babę tak zrobiła :-) hahaha IP: *.wroclaw.mm.pl 23.04.11, 10:11 świat się kończy jak widać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 12:31 Jak można być tak naiwną? W sumie w artykule pisze, że blondynka. Jak widać kolor włosów pasuje do inteligencji. Rozumiem, że mogła się zakochać i pisać sms, maile czy przez gg, ale żeby tak bez sprawdzenia pieniądze wysyłać?? Bez choćby jednego spotkania? Sama mogła do 'niego' pojechać przez te 4 lata. Ja osobiście bym nie wytrzymała i chciała swoją internetową miłość poznać na żywo a ta przez 4 lata nic??? Odpowiedz Link Zgłoś
hugow blondynka wykazała się nieczułością 26.04.11, 10:13 blondynka wykazała się nieczułością - jak można nie odwiedzić ukochanego gdy znalazł się w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.11, 13:14 Głupota nie jest zależna od płci! Jestem pewna, że toczy się wiele podobnych spraw, gdzie takimi frajerami byli (i są) mężczyźni. Ta jest ciekawa dla pismaków bo baba oszukała babę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitaroszewc Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 15:42 Nie droga feministko. Ta opiewa na prawie pół miliona złotych wobec kogoś kogo nie widziało się na oczy! Nigdy nie słyszałem o czymś takim, więc łaskawie odczep się "pismaków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bbkk Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 09:12 ty chyba jesteś zakonnicą bbkk i nie wiesz NIC o życiu Facetom chodzi o jedno. I taki facet doprowadziłby do spotkania najpóźniej po miesiącu. W wiadomym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.11, 10:51 Zakonnica feministką? :):):) KONIEC ŚWIATA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nufatek Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochała ... 23.04.11, 17:17 Powinna dostac oskara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Nie wiecie co znaczy słowo miłość i zakochać sie ! IP: *.internetia.net.pl 23.04.11, 22:50 Nie mieliscie nigdy takich odczuć ! Bezgranicznie mu zaufała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldor Re: Nie wiecie co znaczy słowo miłość i zakochać IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.11, 09:30 Ciebie też jakaś sprytna babka opier***iła na grube tysiące? Ludzi zbyt durnych do życia w społeczeństwie powinni resocjalizować tak samo jak przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... A jednak to prawda IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 09:29 Tylko kobieta wie jak zadowolić kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
cosiekryjeza Re: A jednak to prawda 25.04.11, 21:34 Gdybym mogła być mężczyzną jeden dzień, pewnie byłabym Supermanem, tyle o kobietach wiem, jestem jedną z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
zeno_1 dobrze tak babie 24.04.11, 10:01 nigdy nie zobaczyła "faceta", nigdy nie usłyszała "jego" głosu a kasę posyłała. nie żal mi jej, za głupotę trzeba płacić. naturą ja skazała na życiową porażkę, wyjedzie na zmywak, do Polski już nie wróci i tym sposobem o jednego naiwnego w naszym kraju mniej. w anglii pewnie pozna jakiegoś araba albo murzyna i będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Nie dało się uczciwego tytułu zamieścić? 24.04.11, 10:42 "Idiotka dobrowolnie rozdawała pieniądze" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rekkoon Telefonik nie miał funkcji rozmowy? 24.04.11, 10:56 A to telefonik tej pani nie miał funkcji rozmowy? Sąd powinien postanowić "z racji tego, że szanownej pani nie chciało się zadzwonić, tylko klepała te swoje SMSy, sąd skazuje oskarżoną na wysłanie SMSa z przeprosinami". Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus a jak nazwać ludzi, którzy 24.04.11, 13:05 zanoszą pieniądze na plebanię lub do zakrystii, zamawiają "msze święte w intencji...", kupują sobie różne "cegiełki", tabliczki na ławkach kościelnych z "informacją o dobroczyńcy", albo płacą za przyjście pana księdza do domu na 3-5 minut, wyklepanie paciorka, dwa zdania rozmowy i "szczęść boże"? Jedno z tzw. "błogosławieństw" powinno brzmieć tak: "Błogosławieni naiwni i ubodzy rozumem, albowiem są trzodą frajerów do strzyżenia w imię boże". Koncepcja "podatku od głupoty" jest wiecznie żywa, jak nie przymierzając nieśmiertelne idee Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochała ... 24.04.11, 13:16 Laska która dała się dymać, powinna być skazana za głupotę :D Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał 25.04.11, 13:48 0ffka napisała: > Laska która dała się dymać, powinna być skazana za głupotę :D Jo, wspolwinna, co? Bys sie wstydzila, laska. Odpowiedz Link Zgłoś
chaber555 Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochała ... 24.04.11, 19:26 Nie oskarzajcie bohaterki artykulu za glupote. To co ja spotkalo nie jest niczym wyjatkowym. Poszukajcie informacji ( google ) i poczytajcie o ... "romance scam"... W takie pulapki wpadaja na swiecie dziesiatki tysiecy ludzi na swiecie, zarowno kobiety jak i mezczyzni. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał 25.04.11, 01:46 To skoro mnóstwo ludzi się daje na to nabrać, to znaczy że są mądrzy? A ile ludzi oprócz Ciebie musi się dać nabrać, żebyś przestała być głupia a zaczęła być mądra? 10? 100? 1000? Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał 25.04.11, 10:02 chaber555 napisała W takie pulapki wpadaja na swiecie dziesiatki tysiecy ludzi na swiecie, > zarowno kobiety jak i mezczyzni. wpadlem w taką pulapkę w 2005 roku - ale ciężar gatunkowy tego byl inny - moje koszty to : strata wiary w intencje ludzi w necie zniesmaczenie,jak się dowiedzialem ze moja przyszla przyjaciólka ma przylecieć do PL po mnie i mamy się wtedy poznać i polecieć do UK - okazalo się że przyleci z kolegą (!!!) no i trochę ponad 130 zlotych za rachunek za telefon - rozmowy do Uk na komórkę trochę kosztowaly - a dzwonilem ze skype, gg i niestety ze stacjonarnego :P można rzec ,że tanio się rozumu nauczylem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
artemisia_gentileschi Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał 24.04.11, 19:30 eee tam, też mi nowina. Wystarczy przejrzeć forum Faceci z Egiptu tam jest od groma takich historii;] Odpowiedz Link Zgłoś
el_raiz Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochała ... 25.04.11, 00:02 Pani Dorota tez powinna posiedziec. Za glupote... Odpowiedz Link Zgłoś
janczar42 Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochała ... 25.04.11, 11:12 Istota tej sprawy to krótkie: "głupich nie sieją,sami się rodzą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.11, 13:49 oglądałem kiedyś reportaż o tej kobiecie. Z tego co pamiętam to mieszka na małej wsi i nie ma rodziców. Mysle,że jej naiwność wzieła się z zacofania społecznego i braku spojrzenia obiektywnego własnie najbliższej rodziny. Trudno w to uwierzyć,ale takie naiwne osoby jeszcze istnieją i są bezlitosnie wykorzystywane przez oszustów.Samo życie... Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochała ... 25.04.11, 14:21 Aldona pisze, ze "Nie wiecie co znaczy słowo miłość i zakochać sie, nie mieliscie nigdy takich odczuć ! Bezgranicznie mu zaufała. " Widzisz Aldono, slowo milosc to pojecie wzgledne...w przeciwienstwie do glupoty i naiwnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał 25.04.11, 15:30 > Widzisz Aldono, slowo milosc to pojecie wzgledne...w przeciwienstwie do glupoty i naiwnosci... Ja mam inne określenie "miłości": Miłość, to uczucie głupie - zaczyna się w sercu a kończy na ... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:E co tam 400 tys?W takim donaldino 25.04.11, 16:13 z rządu jak się rozkochali (i kobietki i faceci : ) to potrafił zadłużyć PO uszy jeszcze nie poczętych, i już nawet nie pytam do którego pokolenia. Ooo too się nazywa przekręt ,to rozumiem ! : ) Na ludzką głupotę nie ma lekarstwa ani ratunku ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 18:40 Nie widzę tu żadnego przestępstwa. To było po prostu naliczenie podatku od głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Re: Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochał IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.11, 18:51 Gość portalu: mk napisał(a): > Nie widzę tu żadnego przestępstwa. To było po prostu naliczenie podatku od głupoty. Czyli, wg ciebie można BEZKARNIE oszukiwać naiwnych? Bić słabszych też pewnie można? Niech chodzą na siłownię, by móc się bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
ludolf_koenig Wyłudziła 400 tys. Udając mężczyznę rozkochała ... 27.04.11, 06:58 To że takie sytuacje mają miejsce to wina polskich mężczyzn, którzy są brudni, zaniedbani, głupi, agresywni, zarozumiali, egoistyczni i w ogóle się do niczego nie nadają. Pojedźcie dziewczyny do Skandynawii, Niemiec, Włoch, tam poznacie Prawdziwych Mężczyzn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Prawo i Sprawiedliwość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 09:18 nie tak dawno babcia, która ukradła w sklepie kostkę masła została przez polski "sąd" skazana na 3 lata i dopiero po medialnej wrzawie w apelacji wartunkowo to umorzono. Tu za wyłudzenie (czyli kradzież) stu tysięcy kostek masła - 2 lata i 2 miechy. Jakie Prawo i Sprawiedliwość, takie prawo i sprawiedliwość w "sądach" Odpowiedz Link Zgłoś