kalam07 01.06.11, 09:11 Ale jakby kibice wywiesili transparet że popierają zwiazki homoseksualne to gazeta by klaskała i pisała peany na cześć europejskiej tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ebi Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 09:13 Pokochałeś się już dzisiaj z Adolfem Hitlerem? Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:30 Nie i sie nie pokocham, ale wrzucaj wszystkich do jednego wora jak brzozowski, to że kibicuje na krytej nie oznacza że jestem oszołomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 192.100.112.* 01.06.11, 09:55 ŻENADA PANOWIE, niestety est sporo racji w tym artykule. Bylem na meczu i nie podoba mi się niedopingowanie mojej drużyny, bo w imię czego? JAKI JEST POWÓD? Wiadomo że była nagonka polityczno-społeczna na kiboli, którzy zrobili rozpier*** najpierw we Lwowie a później w Bydgoszczy, to u nas jacyś frajerzy odpalili race i petardy w Lubinie. WIECEJ, wrzucili je na boisko... IDIOCI? zdecydowanie tak. I później ja mam solidarnie nie kibicować bo zamknęli stadion przez kretynów? Jak gra moja drużyna w jednym z najważniejszych meczów? Reakcja władz była przesadzona, zgoda, ale kto pierwszy dał dup**? Solidarność ze Staruchem i Litarem? Bez żartów... Przez nich i Legia i Lech tracą prawdziwych kibiców. Wcale nie trzeba idiotów żeby był porządek na trybunie, a wręcz przeciwnie, idiotów trzeba sie pozbyć. Na meczu z Arką kilka razy spontanicznie podniósł się doping, za co jeden młodzian dostał po głowie. Żeby było jasne, nic się mu nie stało, ale jednak ktoś kazał mu się zamknąć... A przecież protest jest ze strony stowarzyszenia... Tak pisaliście sami na forach. Do autora artykułu: Chyba się zagalopowałeś z porównaniem z Hitlerem... Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczny-patrol Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 10:28 Ciekawe czy krytykanci czytali komentarz na ten temat Radka Szmita, eksperta od bezpieczeństwa imprez masowych - tnij.org/co-z-tymi-stadionami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 10:35 odnosnie tego tekstu co wkleiles, to ja profilaktyczni edaje ci mandat za palenie papierosow w miejscu publicznym? co nie palisz? ale moze zapalisz. I zabieram ci prawo jazdy za przekroczenie predkosci na drodze. Co przepisowo jezdzisz? A moze bedziesz sie spieszyc, lub twoja zona bedzie rodzic, wiec moze sie zdarzyc, ze ta predkosc przekroczysz. Takie same bzdury jak ten twoj artykul jakiegos glaba. Od kiedy prawo dziala profilaktycznie. podobno kary sa za jakies wystepki, a nie za prawdopodobienstwo wykroczenia. ABSURD! BIALORUS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 192.100.112.* 01.06.11, 10:49 >Od kiedy prawo dziala pr > ofilaktycznie. podobno kary sa za jakies wystepki, a nie za prawdopodobienstwo > wykroczenia. ABSURD! BIALORUS!" No Ty chyba jesteś niepoważny... Przecież jacyś idioci odpalili i wrzucili petardy na murawę w Lubinie. Odpalali race które są zakazane. Chłopie, nie rozumiesz że bronisz idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 11:33 to idac dalej: podobno nie ma odpowiedzialnosci zbiorowej w tym kraju. Skoro milicja ma monitoring, ma podstawy prawne do karania takich ludzi to niech ich wylapuje. Dlaczego Slask ma odpowiadac za ochrone i organizatora mecze w Lubinie? Czyli co podejscie profilaktyczne, karzemy bezprawnie wszystkich(odpowiedzialnosc zbiorowa), b byc moze na mecz we Wroclawiu przyjda ci co rzucali race w Lubinie tak? To jest prawo? czy lewo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 11:44 nie masz nawet źdźbła pojęcia o co idzie w tej grze i dajesz się złapać pisząc to co piszesz udając to co udajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 11:51 chodze i jezdze na mecze od 22 lat i widzialem wszystko w wykonaniu milicji. Widzialem wszystko w wykonaniu kibicow. Wiem o czym pisze. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bar_naba Oj, chyba oszaleje IP: *.tn.glocalnet.net 01.06.11, 21:36 coz za belkot...;-) 1. W Polsce nie ma kibicow ( prawie ) sa za to przecwelowane gnojki, awangarda szaletowa 2. W Polsce kluby nie zarabiaja , bo dziadek z wnuczkiem na mecz nie pojdzie ( dlaczego? patrz wyzej ) 3. Polska mlodziez olewa sport, w szczegolnosci pilke nozna ( dlaczego ? patrz wyzej ) 4. Polskie media olewaja Polske ( dlaczego? tez chcialbym wiedziec ) Na problemy zwiazane z pilka nozna jest pare sposobow. Jednym z nich jest pranie szaletowcow po twarzy , bezlitosne! Drugim- rozprowadzanie biletow, karnetow w wybranych srodowiskach. Na mecz z Arka zapraszamy wroclawskich policjantow wraz z rodzinami, pracownikow sluzby zdrowia z rodzinami, uczniow szkol podstawowych z rodzicami, urzednikow panstwowych z rodzinami i... bezdomnyc etc..... Na mecz z Legia zapraszamy ..... Chyba, ze prezes ma zuuupellllnie innnne upoooodooobaaaaania.....i woli bandytow na trybunach, slone rachunki od policji i zero przychodow w kasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 192.100.112.* 01.06.11, 11:48 Monitoring piszesz.... A jak złapiesz tego idiotę, który wszedł pod sektorówke i zakrył twarz, wyszedł spod tej sektorówki, odplił race/petardy, wrzucił petardy na murawę (jedna prawie trafił własnego bramkarz), wlazł pod sektorówke i.... rozpłynął się jak cwaniaku znajdziesz tego debila na nagraniach? Po ubraniu? To za mało dla policji... Uważam że WKS dostał rykoszetem, głównymi sprawcami zamieszania są idioci z Poznania i Wawy. Ale i u nas kretynów nie brakuje, o tym pisałem wcześniej już.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 11:57 a co mnie obchodzi jak go zlapac. niech sobie radza milicjanci. od tego sa. Dostaja wyplaty z moich podatkow. Co jeszcze mam im mowic, szkolic i wylapywac za nich? Rozmywasz temat. Nie ma wedlug prawa odpowiedzialnosci zbiorowej. Jest to bezprawie. Czyniac bezprawie czym sie roznisz od tego, ktory czyni bezprawie odpalajac race? Karz wszytskim mafiozom, szefom gangow sie poddac i niech sie ujawnia i wyznaja grzechy. Wszystkim kierowcom, ktorzy przekraczaja predkosc niech sie zglaszaja i placa dobrowolnie mandaty. Wszyscy oszusci podatkowi niech oddaja miliony skradzione, bo sobie milicjanci nie radza, bo zly kibol zaslonil twarz i schowal sie pod sektorowke... To juz nie jest wina kibicow, ze odpowiednie sluzby nie potrafia sobie poradzic z kilkoma mlodziencami z racami. To raczej nieudolnosc milicji, wiec moze zamknac milicje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 14:38 polewa napisał(a): > Co mnie obchodzi jak go zlapac. niech sobie radza milicjanci. > Karz wszytskim mafiozom, szefom gangow polewa ty jesteś czekoladopodobny jak za komuny! wówczas radziła i rządziła MILICJA, bo karzać można było .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 14:50 Gość portalu: Warka z Tych napisał(a): > polewa napisał(a): > > Co mnie obchodzi jak go zlapac. niech sobie radza milicjanci. > > Karz wszytskim mafiozom, szefom gangow > > polewa ty jesteś czekoladopodobny jak za komuny! wówczas radziła i rządziła MIL > ICJA, bo karzać można było .... Obie formy są poprawne, zalezy jednak od kontekstu. Każ : kazić karz : karać A co do milicji to sie z toba nie zgodze. Byla i jest nadal... zmienila sie tylko nazwa w celu poprawy wizerunku. Cale kadry przeciez nie zostaly wymienione, bo na kogo? z idiotow na idiotow? Mlodzi, tez intelektem nie blyszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 16:07 Każ przynieść wina mój LOLKU miły .....Kurdesz, kurdesz nad kurdeszami ..... A jeżeli uważasz że między milicją a policją nie ma różnicy to widocznie nie "obciągałeś" ich pał na plecach. Twoja sprawa bo ja lubię czekoladę a nie wyrób czekoladopodobny. Taka jest "polewa" a ty dołączasz do tego grona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ip.netia.com.pl 01.06.11, 17:10 ty to chyba specjalista od obciagania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 10:56 zgadzam się że zamykanie stadionów to za dużo - wystarczyło by pociągnąć organizatora meczu do odpowiedzialności za zniszczenia, i ukarać jego dokładnie taką kwotą, jaką zbiorczo uzbierała by się za wszystkie przewinienia na danym meczu od poszczególnych osób. zaraz by się okazało że monitoring działa a propos porównań, to tłumacz sobie bardziej na jazdę bez hamulców albo z łysymi oponami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 11:42 nie chodzi o porownania, tylko o konstytucje i przestrzeganie praw obywatelskich przez tych, ktorzy na czele tego prawa stoja. ja ostatnio dostajac mandat za picie piwe niby w miejscu publicznym zapytalem milicjanta co to jest miejsce publiczne. Nie byl w stanie mi odpowiedziec, choc jest to wyraznie opisane w kodeksie. Nie chcial mi tez uwierzyc, ze np to nie jest miejsce publiczne wedlug prawa. Tu jest problem... wyksztalcenie i nieprofesjonalizm milicji. Dobrze czytacie milicji, bo ludzie, poziom wyszkolenia i wyksztalcenia sie nie zmienil. Zmienila sie tylko nazwa w cealch propagandowych i niby odciecia od komunistycznej przeszlosci. A to tylko makijarz. Ow milicjant stwierdzil, ze piwo pilem na skwerze, co wedlug niego jest ujete w kodeksie jako miejsce publiczne. Malo tego, grozil mi komisariatem w przypadku nie przyjecia mandatu. Nie mail do tego prawa z dwoch powodow. Po pierwsze w przypadku nie przyjecia mandatu robi sie wniosek do sadu, a nie grozi komisariatem. Po drugie jezeli mam przy sobie dowod osobisty, to ow milicjant moze moje dane sprawdzic na miejscu i nie ma prawa bezpodstawnie mnie zatrzymywac. Tu lezy problem, nikt nie mowi o ochronie, ktora wedlug ustawy o bezpieczenstwie imprez masowych jest zamaskowana, bez identyfikatorow, z niedozwolonym sprzetem, nie przeszkolona do zabezpieczania imprez z takimi osobami jak kibice. Naduzywanie sily, wulgaryzmow i przemocy... A ze kibice maja swoja dume, honor i odwage nie daja sie tlamsic jak zwykly szary obywatel. Znamy swoje prawa, konstytucje i nie pozwolimy sie traktowac jak zwykly obywatel, ktory na widok milicji sika po gaciach i nie jest swiadom swoich praw, oraz praw milicjantow. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 12:09 Sorry facet, ale pieprzysz jak potłuczony. Na wstępie zaznaczmy, że nie ma zakazu spożywania alkoholu w miejscu publicznym. Medialny wymysł. Ustawa wyraźnie wskazuje w jakich miejscach walenie wódy jest zakazane i bynajmniej nie ogranicza się to do miejsc publicznych. Nic dziwnego, że policjant nie był w stanie podać definicji miejsca publicznego. Znaczy się głupszy od Ciebie na pewno nie był. Ad rem, mylisz kary w rozumieniu prawa karnego z karami rozumianymi kolokwialnie. I dlatego wydaje Ci się, że masz Białoruś. Po pierwsze, zamknięcie stadionu nie ma nic wspólnego z kodeksem karnym czy kodeksem wykroczeń, zatem porównanie z przekroczeniem prędkości jest absurdalne (nie ta materia, zupełnie). Po drugie, prawo administracyjne uznaje, że pewne decyzje mogą zostać podjęte wskutek prawdopodobieństwa zagrożenia naruszenia porządku prawnego (vide zakaz organizacji zgromadzenia). Także ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych daje prawo do zakazania przeprowadzenia imprezy w przypadku negatywnej oceny stanu bezpieczeństwa. Po trzecie, nawet traktując zakaz organizacji imprezy masowej jako karę, to spotyka ona organizatora, a nie uczestników imprezy. Lubisz porównania karne? Zamknięcie dilera to kara dla dilera, a nie dla osób, które się u niego zaopatrywały. Proste, prawda? > Znamy swoje prawa Odpalanie rac to też wasza prawa? Śmieszne. Ale ok, róbcie sobie co chcecie. Uszanujcie jednak prawa innych. Uszanujcie ludzi, którzy chcą zająć wybrane miejsce na stadionie i nie chcą słyszeć, że na tej trybunie to się śpiewa, bo jak nie to wpie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 12:34 > Sorry facet, ale pieprzysz jak potłuczony. > > Na wstępie zaznaczmy, że nie ma zakazu spożywania alkoholu w miejscu publicznym > . Medialny wymysł. Ustawa wyraźnie wskazuje w jakich miejscach walenie wódy jes > t zakazane i bynajmniej nie ogranicza się to do miejsc publicznych. Nic dziwneg > o, że policjant nie był w stanie podać definicji miejsca publicznego. Znaczy si > ę głupszy od Ciebie na pewno nie był. > polecam przeczytac ustawe o wychowaniu w trzezwosci: Art. 14. 1. Zabrania się sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych: 1) na terenie szkół oraz innych zakładów i placówek oświatowo-wychowawczych, opiekuńczych i domów studenckich, 2) na terenie zakładów pracy oraz miejsc zbiorowego żywienia pracowników, 3) w miejscach i w czasie masowych zgromadzeń, 4) w środkach i obiektach komunikacji publicznej, 5) skreślony, 6) w obiektach zajmowanych przez organy wojskowe i spraw wewnętrznych, jak również w rejonie obiektów koszarowych i zakwaterowania przejściowego jednostek wojskowych. 2a. Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów. > Po pierwsze, zamknięcie stadionu nie ma nic wspólnego z kodeksem karnym czy kod > eksem wykroczeń, zatem porównanie z przekroczeniem prędkości jest absurdalne (n > ie ta materia, zupełnie). > Po drugie, prawo administracyjne uznaje, że pewne decyzje mogą zostać podjęte w > skutek prawdopodobieństwa zagrożenia naruszenia porządku prawnego (vide zakaz o > rganizacji zgromadzenia). Także ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych daje p > rawo do zakazania przeprowadzenia imprezy w przypadku negatywnej oceny stanu be > zpieczeństwa. > Po trzecie, nawet traktując zakaz organizacji imprezy masowej jako karę, to spo > tyka ona organizatora, a nie uczestników imprezy. Lubisz porównania karne? Zamk > nięcie dilera to kara dla dilera, a nie dla osób, które się u niego zaopatrywał > y. Proste, prawda? Nie prawda, przyklad stadionu w Poznaniu, kiedy to mial pozytywna opinie na temat bezpieczenstwa wydana przez policje. Nastepnego dnia juz nie mial. I to tylko na mecz Lecha w sobote, w niedziele Warta juz grala. Bialorus? A co z kibicami, ktorzy kupili bilet? Nie bialorus i bezprawne manipulowanie prawem? > Odpalanie rac to też wasza prawa? Śmieszne. > > Ale ok, róbcie sobie co chcecie. Uszanujcie jednak prawa innych. Uszanujcie lud > zi, którzy chcą zająć wybrane miejsce na stadionie i nie chcą słyszeć, że na te > j trybunie to się śpiewa, bo jak nie to wpie... Stadion liczy sobie kilkadziesiat tysiecy miejsc nie musisz wybierac akurat tego 1 tysiaca gdzie siedza najzagorzalsi. Nie widze problemu. Co do rac. To moze zakazac uzywania sztucznych ogni w sylwestra i karac z taka stanowczoscia wszystkich ktorzy je uzywaja. kilka lat wiezienia. Jezeli prawo jest irracjonalne i kary sa nie adekwatne do czynu to chyba jest problem prawa karnego. Nie slyszalem o przypadku, aby komus stala sie krzywda, czy spotkala smierc po odpaleniu racy. A widowisko jest wspaniale, co nawet piknikom sie podoba. Jezeli jest jakis przepis zly, to zazwyczaj sie go zmienia i tyle. Na ulicy ginie setki ludzi dziennie, a nie ma takiego poplochu jak przed racami... Nie Bialorus? Jestes w wybujalym swiecie sadzac, ze kibole bija piknikow co siedza na trybunie piknikow. Masz bledne przeswiadczenie o meczach wiec wyglaszasz bzdury. Jezeli ja nie mam pojecia o fizyce kwantowej to si e nie wypowiadam. ty nie masz pojecia o meczach, o wyjazdach to sie nie wypowiadaj na temat pracy ochrony, meczow i policji. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 13:08 > polecam przeczytac ustawe o wychowaniu w trzezwosci: Ja polecam ją zrozumieć. Nie ma zakazu spożywania alkoholu w miejscach publicznych, tylko w miejscach wskazanych w ustawie. Obiekty koszarowe miejscami publicznymi nie są, a spożywać nie można. Dla odmiany, lokal (pub, restauracja) miejscami publicznymi są i zakazu spożywania alkoholu nie ma. Tyle w temacie zakazu spożywania alkoholu w miejscach publicznych. > Nie prawda, przyklad stadionu w Poznaniu, kiedy to mial pozytywna opinie na temat > bezpieczenstwa wydana przez policje. Nastepnego dnia juz nie mial. To policja zmieniła zdanie. Może miała podstawy, może nie; może dotychczasowe opinie wprowadzały w błąd, a może późniejsza. Tak czy inaczej, decyzja wojewody została wydana w oparciu o istniejące przesłanki. > w niedziele Warta juz grala. Wydawało mi się, że kibice Warty nigdy nie mieli opinii najlepszych kiboli w Polsce. > A co z kibicami, ktorzy kupili bilet? To samo co z widzami, którzy kupili bilet na przedstawienie w teatrze, które się nie odbyło wskutek decyzji straży pożarnej. > Nie bialorus i bezprawne manipulowanie prawem? Z ciekawości: jak wygląda prawne manipulowanie prawem?:) > Stadion liczy sobie kilkadziesiat tysiecy miejsc nie musisz wybierac akurat tego 1 tysiaca > gdzie siedza najzagorzalsi. Nie widze problemu. Ja też nie widzę problemu, żeby wybrać takie miejsce, w którym akurat oni siedzą. Ale jeżeli mówimy o prawach, konstytucji, etc., to nie widzę powodów, dla których akurat ten 1 tysiąc zawłaszcza sobie część trybun, na których ustanawia własne zasady. Rozumiem ostracyzm wobec osób, które przychodzą na młyn a potem cały mecz żrą popcorn. Ale grożenie oklepaniem, jeżeli nie będzie śpiewu, to jest właśnie Białoruś. > Co do rac. To moze zakazac uzywania sztucznych ogni w sylwestra i karac z taka > stanowczoscia wszystkich ktorzy je uzywaja. kilka lat wiezienia. Jak w sylwestra ludzie zaczną odpalać race w tłumie, to też będą ścigani. Po prostu zwykle tego nie robią. > A widowisko jest wspaniale, co nawet piknikom sie podoba. Z ciekawości: skąd tyle niechęci do osób, które nie kibicują w ten sam sposób co Ty? > Jezeli jest jakis przepis zly, to zazwyczaj sie go zmienia i tyle. Właśnie: zmienia. A nie łamie i domaga uniewinnienia. Niby znacie swoje prawa, ale szanować obowiązujących nie zamierzacie, jeżeli uznajecie je za głupie. > Jestes w wybujalym swiecie sadzac, ze kibole bija piknikow co siedza na trybunie piknikow Ale ja nie uważam, że ktokolwiek bije 'pikników, co siedzą na trybunie pikników'. To się pewnie zdarza równie rzadko, co MP dla Śląska. Moja teza była troszkę inna: pikniki co siedzą w młynie słyszą ultimatum: darcie ryja albo lanie lub coś równie nieprzyjemnego (na przykład oplucie). No a teraz zapewnij mnie, że każdy może przyjść do młyna, siedzieć cicho przez cały mecz i nie spotkać się z żadnym ultimatum. Dawaj, sprawdzimy Twoją wiarygodność:) > Jezeli ja nie mam pojecia o fizyce kwantowej to si e nie wypowiadam. Brak pojęcia o prawie nie przeszkadza Ci jednak zabierać głosu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 13:54 > Ja polecam ją zrozumieć. Nie ma zakazu spożywania alkoholu w miejscach publiczn > ych, tylko w miejscach wskazanych w ustawie. Obiekty koszarowe miejscami public > znymi nie są, a spożywać nie można. Dla odmiany, lokal (pub, restauracja) miejs > cami publicznymi są i zakazu spożywania alkoholu nie ma. Tyle w temacie zakazu > spożywania alkoholu w miejscach publicznych. no i dochodzimy do wniosku, ze jednak milicjant powinien wiedziec w jakim miejscu publicznym jest zakaz picia alkoholu a w jakim nie. Podobnie jak na plazy. Zakazu poprzez ustawe nie ma. I jezeli miasto nie wyda zakazu i nie oznaczy plazy, ze jest zakaz picia mandatu nie ma prawa wystawic milicjant. Jezeli milicjant nie wie jakie miejsce publiczn ejest objete zakazem to chyba swiadczy to o jego ulomnosci. Wystawianie mandatow od tak sobie, ze to jest miejsce publiczn ejest bezpodstawne. Stwierdzenie, twoje ze nie musi wiedziec, jest bledne. To apropo twojej obrony inteligencji milicjantow z poprzednich postow. > To policja zmieniła zdanie. Może miała podstawy, może nie; może dotychczasowe o > pinie wprowadzały w błąd, a może późniejsza. Tak czy inaczej, decyzja wojewody > została wydana w oparciu o istniejące przesłanki. > > > w niedziele Warta juz grala. > > Wydawało mi się, że kibice Warty nigdy nie mieli opinii najlepszych kiboli w Po > lsce. to samo miasto, wiekszosc podejrzewam ci sami kibice co chodza i na warte i na lecha, ten sam stadion. W sobote stadion zamkniety, w niedziele otwarty, stadion spelnia normy bezpieczenstwa, w koncu odbywaly sie tam mecze panstwowe. jest to nic innego jak walka z niezaleznymi opininiami politycznymi, instrumentalne wykozystywanie prawa... Jak mozna zakazywac kibicom lecha wejscia na ten sam stadion, a kibicom warty nie. Traci tu lekka dyskryminacja... Podstawy mieli sadzic, ze przyjda chuligani? kpina... mogli przyjsc tu i tu i zapewne byli tu i tu. A za bezpieczenstwo w Bydgoszczy odpowiadali organizatorzy i ich powinno sie karac, a nie klub Lecha, ktory do organizacji meczu sie nie przylozyl. Klub lecha zostal ukarany wielomilionowymi stratami z biletow. Nie bialorus? > > Nie bialorus i bezprawne manipulowanie prawem? > > Z ciekawości: jak wygląda prawne manipulowanie prawem?:) Tak jak opisalem wczesniej. Stadion Lecha w srode otrzymuje pozwolenie na mecz w sobote, w czwartek juz nie, a warta na ten sam stadion dostaje pozwolenie. Takie drobne manipulacje narzucone z gory od matola. Jezeli twierdzisz inaczej to jestes glabem wiekszym od matola i dyskusja sie w tym momencie konczy. > Ja też nie widzę problemu, żeby wybrać takie miejsce, w którym akurat oni siedz > ą. Ale jeżeli mówimy o prawach, konstytucji, etc., to nie widzę powodów, dla kt > órych akurat ten 1 tysiąc zawłaszcza sobie część trybun, na których ustanawia w > łasne zasady. Rozumiem ostracyzm wobec osób, które przychodzą na młyn a potem c > ały mecz żrą popcorn. Ale grożenie oklepaniem, jeżeli nie będzie śpiewu, to jes > t właśnie Białoruś. > Byles w takiej sytuacji, czy tylko wyczytales w Gownie Prawda. Najpierw jest prosba o spiew, pozniej prosba o zmiane miejsca, a potem grozonko... Swoje dziecko najpierw tez prosisz, potem grzoisz klapsem czy nie? Nie uprawiaj demagogi rodem Gowno Prawda. > '. To się pewnie zdarza równie rzadko, co MP dla Śląska. Moja teza była troszkę > inna: pikniki co siedzą w młynie słyszą ultimatum: darcie ryja albo lanie lub > coś równie nieprzyjemnego (na przykład oplucie). No a teraz zapewnij mnie, że k > ażdy może przyjść do młyna, siedzieć cicho przez cały mecz i nie spotkać się z > żadnym ultimatum. Dawaj, sprawdzimy Twoją wiarygodność:) Na calym swiecie sa podzielone trybuny dla roznych kibicow. W Barcelonie nawet jest teczowa trybuna dla gejow. Sa trybuny dla oldsquadu, sa trybuny, dla piknikow, sa trybuny rodzinne, sa dla ultrasow. Wiec jezeli wybierasz miejsce dla ultrasow to robisz to swiadomie. To jest miejsce do robienia widowiska, jezeli nie chcesz sie dolaczyc, to przeszkadzasz. proste nie widze problemu. Co do plucia, to tez masz na ten temat pojecie z gowno prawdy. Jak bylo i dlaczego delikwent byl wypraszany nie wiesz. Wiec sie nie wypowiadaj. Albo moze i wiesz, ale z relacji jednej strony... zaprawde powiadam ci iscie obiektywny poglad na sytuacje masz. > > Jezeli ja nie mam pojecia o fizyce kwantowej to si e nie wypowiadam. > > Brak pojęcia o prawie nie przeszkadza Ci jednak zabierać głosu:) przeczytaj cala moja wypowiedz, nie musze juz chyba komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 19:39 > to samo miasto, wiekszosc podejrzewam ci sami kibice co chodza i na warte i na lecha, ten > sam stadion. Być może, wcale tego nie wykluczam. Wprawdzie na Wartę na początku chodziło i 500, 2000 w porywach 3500 osób, a na Lecha po kilkanaście tysięcy, ale tak może właśnie być, że to były te same osoby. Tylko, w takim razie, gdzie ten honor i duma? Lech, na ten przykład, ma kosę ze Śląskiem, a Warta nie. Znaczy się jednego dnia lechici piorą wrocławian, bo noszą niebieskie szaliki, a na drugi dzień w zielonych szalikach biją Śląskowi brawo? Nie, zdecydowanie mnie nie przekonałeś. Rozglądałem się swego czasu po forach tzw. kiboli i nigdy nie widziałem pochwał dla ekipy Warty. Dla Lecha wielokrotnie. > . A za bezpieczenstwo w Bydgoszczy odpowiadali organizatorzy i ich powinno sie > karac, a nie klub Lecha, ktory do organizacji meczu sie nie przylozyl. Zabawne. Kiedy przychodzi do handlu biletami na wyjazd, to organizatorem - i jedynym podmiotem uprawnionym do sprzedaży biletów - jest klub. Bez zgody klubu ciężko się dostać na obcy stadion, chyba że własnymi kanałami. Kiedy jednak ekipa wysyłana pod auspicjami klubowymi robi zadymę, to nagle ten sam klub przestaje być organizatorem czegokolwiek i za nic nie odpowiada? Sorry, ale z kibicami na wyjeździe jest jak z dziećmi. Rodzice powinni brać za nich częściową przynajmniej odpowiedzialność. Choćby za to, jak wychowali te dzieci. > Nie bialorus? Zdecydowanie Grecja. Na Białorusi w przypadku zamieszek kiboli, do akcji wkracza OMON i ostatnią rzeczą jaką robi, to namawia kibiców do pozostania na miejscach. Działania rządu polskiego porównałbym do wspomnianej Grecji. Tegoroczny finał pucharu Grecji miał miejsce w Salonikach, grały dwie drużyny z Aten. Jak to w Grecji, doszło do zadymy. Efekt? Kary finansowe dla klubów plus zamknięty stadion jednego z nich. Ale ponieważ Grecja to Bałkany, a dla Ciebie Bałkany to może być dziki rejon, to przypomnę casus kibiców Liverpoolu. W uznaniu dla ich fantastycznych osiągnięć zakaz gry w pucharach miały wszystkie kluby angielskie i to przez pięć lat. Nie, to jednak nie Białoruś. Ale próbuj dalej, może Twój kibicowski honor pozwoli Ci znaleźć adekwatne porównanie. > Tak jak opisalem wczesniej. Nie, panie kibic. Wcześniej opisałeś jak wygląda bezprawne manipulowanie prawem. A ja zapytałem jak wygląda manipulowanie prawa w jego własnym majestacie. Bo widzisz, mi generalnie manipulacja prawem wydaje się być obrzydliwą i sprzeczna z jego duchem. Ty natomiast widzisz prawną możliwość manipulacji prawem. I o nią właśnie zapytałem. No, to jeszcze raz. > Jezeli twierdzisz inaczej to jestes glabem wiekszym od matola i dyskusja sie w tym > momencie konczy. Tu nie ma dyskusji. Jest nieledwie wymiana poglądów, z których jedna strona pyta grzecznie, a druga traci nad sobą kontrolę. Brzydkie to i takie prostackie nieco, ale wybaczam Ci, bo Cię polubiłem. > Byles w takiej sytuacji, czy tylko wyczytales w Gownie Prawda. Za to właśnie was tak lubię, chłopaki. Z gazet znacie tylko GW, z telewizji wyłącznie TVN. Może w tym leży Wasz problem ze zrozumieniem tego świata, że macie tak ograniczone horyzonty? Nie obrażaj się, tylko się zastanawiam. > Najpierw jest prosba o spiew, pozniej prosba o zmiane miejsca, a potem grozonko... No widzisz, poszło gładko. Nawet nie musiałem Cię wypytywać, sam napisałeś, że to normalne: albo dostosowujesz się do reguł, albo dostajesz oklep. Właśnie dlatego przeciętny człowiek tak was nie trawi. Macie gęby pełne frazesów o prawie i Konstytucji, ale tylko wtedy, gdy sami dostajecie kopa od rządu lub policji. Kiedy sami klepiecie jakiegoś frajera, to nie widzicie w tym złamania żadnych zasad. A jakim to prawem zawłaszczacie sobie jakiekolwiek miejsce publiczne i uzurpujecie sobie prawo do ustanawiania warunków pobytu w tym miejscu? Co z prawami osób, które chcą obejrzeć mecz właśnie z trybuny odkrytej (choćby ze względu na ceny biletów), z miejsca vis-a-vis ławek rezerwowych, ale nie chcą wyśpiewywać kurew i innych przeciw drużynie przeciwnika? > Na calym swiecie sa podzielone trybuny dla roznych kibicow. W Barcelonie nawet jest > teczowa trybuna dla gejow. Wątpię jednak, żeby Barcelona tolerowała klepanie pikników, którzy weszli na trybuny dla Ultrasów i odmówili wykonywania nacjonalistycznych przyśpiewek. A tego przecież oczekują tzw. kibole od klubów, że uszanują ich prawo do ustanawiania własnych praw na zagarniętej trybunie. > Co do plucia, to tez masz na ten temat pojecie z gowno prawdy. Nie, z Youtube. Tam też widać, że ktoś na kogoś pluł, wcale nie jest potrzebne przebywanie tam na trybunie. Może powiesz, że czujne oko kamery całe wydarzenie wymyśliło, zamazało obraz i tak naprawdę to plujący pobłogosławił rozmówcę znakiem krzyża. Tak, to byłoby możliwe. > Albo moze i wiesz, ale z relacji jednej strony... zaprawde powiadam ci iscie obiektywny > poglad na sytuacje masz. Widzisz, ja właśnie mam obiektywny pogląd. W przeciwieństwie do Ciebie (przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać), widzę racje i argumenty obu stron. Co więcej, z niektórymi argumentami kibiców się zgadzam. Nie popieram zamykania stadionów; uważam, że jeżeli klub ma być ukarany za organizację meczu, to dalece skuteczniejsza będzie kara finansowa w postaci konkretnej kwoty, ale nie jako skutek zamknięcia stadionu. Nie uważam, że każdy kto śpiewa na stadionie to tępak i prostak, który poza darciem ryja nic nie potrafi. Rozumiem i akceptuję, że młyn jest miejscem specyficznej zabawy, gdzie raczej mało salonowego słownictwa i zgadzam się, że wychowywanie przebywających tam kibiców jest absurdem. Niestety, ale to właśnie z Twojej strony brakuje tego obiektywizmu. Nie potrafisz zrozumieć, że to nie GW odpowiada za negatywny stereotyp kibica, ale właśnie sami kibice. Że zbyt długo wielu kibiców pokazywało się od tej gorszej strony i ten obraz będzie pokutował jeszcze przez lata, niezależnie od ilości oddanej krwi i prezentów dla domów dziecka. Zamiast to zrozumieć, wolisz opowiadać, że Białoruś, że Gówno Prawda, że rząd, że policja. Tak jakby kibice nigdy niczego złego nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 02.06.11, 08:47 > > to samo miasto, wiekszosc podejrzewam ci sami kibice co chodza i na warte > i na lecha, ten > > sam stadion. > > Być może, wcale tego nie wykluczam. Wprawdzie na Wartę na początku chodziło i 5 > 00, 2000 w porywach 3500 osób, a na Lecha po kilkanaście tysięcy, ale tak może > właśnie być, że to były te same osoby. Rozmywasz temat chlopie. nie wiem jaki masz w tym cel. Jezeli mowimy o instrumentalnym traktowaniem prawa to sie tego trzymajmy. Ja ci podaje przyklad takiego wykorzystywania prawa(jeden stadion, dzien roznicy dwa mecz, dwie druzyny i stadion otwarty i zamkniety), a ty mi piszesz o honorze kibicow... No chlopie nie rozywaj tematu. > > . A za bezpieczenstwo w Bydgoszczy odpowiadali organizatorzy i ich powinn > o sie > > karac, a nie klub Lecha, ktory do organizacji meczu sie nie przylozyl. > > Zabawne. Kiedy przychodzi do handlu biletami na wyjazd, to organizatorem - i je > dynym podmiotem uprawnionym do sprzedaży biletów - jest klub. Bez zgody klubu c > iężko się dostać na obcy stadion, chyba że własnymi kanałami. Kiedy jednak ekip > a wysyłana pod auspicjami klubowymi robi zadymę, to nagle ten sam klub przestaj > e być organizatorem czegokolwiek i za nic nie odpowiada? Sorry, ale z kibicami > na wyjeździe jest jak z dziećmi. Rodzice powinni brać za nich częściową przynaj > mniej odpowiedzialność. Choćby za to, jak wychowali te dzieci. trzymajmy sie faktow! chlopie! Prawo mowi, ze za bezpieczenstwo na stadionie odpowiada organizator. W Bydgoszczy byl nim PZPN! i to on odpowiada za nie dotrzymanie porzadku, a nie klub Lecha, czy Legii. Jakie dzieci co ty chrzanisz. czy jezeli twoje pelnoletnie dziecko popelni przestepstwo to ciebie tez maja zamknac. Rany... I niby rozsadny obietywny czlowiek jestes... > > Nie bialorus? > > Zdecydowanie Grecja. Na Białorusi w przypadku zamieszek kiboli, do akcji wkracz > a OMON i ostatnią rzeczą jaką robi, to namawia kibiców do pozostania na miejsca > ch. Działania rządu polskiego porównałbym do wspomnianej Grecji. Tegoroczny fin > ał pucharu Grecji miał miejsce w Salonikach, grały dwie drużyny z Aten. Jak to > w Grecji, doszło do zadymy. Efekt? Kary finansowe dla klubów plus zamknięty sta > dion jednego z nich. > Ale ponieważ Grecja to Bałkany, a dla Ciebie Bałkany to może być dziki rejon, t > o przypomnę casus kibiców Liverpoolu. W uznaniu dla ich fantastycznych osiągnię > ć zakaz gry w pucharach miały wszystkie kluby angielskie i to przez pięć lat. > Nie, to jednak nie Białoruś. Ale próbuj dalej, może Twój kibicowski honor pozwo > li Ci znaleźć adekwatne porównanie. Chlopie jestesmy w Polsce, mamy polskie prawo. A jak juz sie chwytasz wzorcow angielskich. To wiesz, ze Thatcher zrobila populistyczna walke z chuliganami. Wpierwszej instancji kibice przegrywali, ale w odwolaniach sprawy wygrywali. Wiesz, ze nawet jeden angielski kibic zostal oskarzony o rasizm? Nic moze dziwnego, ale on byl czarnoskory. Tak wygladala populistyczna walka w Angli z kibicami. Doszlo do upodlenia stylu kibicowskiego. Czy walk chuliganskich tam nie ma? oj zdziwilbys sie gdybys znal prawde. Czy nie ma wulgaryzmow na stadionach? U nas to pikus. > > Jezeli twierdzisz inaczej to jestes glabem wiekszym od matola i dyskusja > sie w tym > > momencie konczy. > > Tu nie ma dyskusji. Jest nieledwie wymiana poglądów, z których jedna strona pyt > a grzecznie, a druga traci nad sobą kontrolę. Brzydkie to i takie prostackie ni > eco, ale wybaczam Ci, bo Cię polubiłem. Oj nie badz taki laskawy i prawy bo zaraz ci przytocze odpowiedz na moj pierwszy post to sie panie grzeczny zdziwisz. > Nic dziwnego, że policjant nie był w stanie podać definicji miejsca publicznego. Znaczy się > głupszy od Ciebie na pewno nie był. UPS, ale wtopa czyz nie? Dodajac, ze udowodnilem ci ze jednak ten milicjant byl glupi, ale nie bede przytaczal calego kontakstu wypowiedzi. > Wątpię jednak, żeby Barcelona tolerowała klepanie pikników, którzy weszli na tr > ybuny dla Ultrasów i odmówili wykonywania nacjonalistycznych przyśpiewek. A teg > o przecież oczekują tzw. kibole od klubów, że uszanują ich prawo do ustanawiani > a własnych praw na zagarniętej trybunie. tak samo geje, chca aby szanowano ich prawa na teczowej trybunie. Wiec jezeli siadasz na trybune Ultras to robisz co ci kaza i tyle. Nie chcesz to wyjdz.. Ja problemu nie widze. chyba chcesz narzucic jakis poglad gdzie jednostka ma narzucac swoje zachciewajki calej masie ludzi, ktorzy cha robic cos innego... traci lekko totalitarnymi pogladami. > > Co do plucia, to tez masz na ten temat pojecie z gowno prawdy. > > Nie, z Youtube. Tam też widać, że ktoś na kogoś pluł, wcale nie jest potrzebne > przebywanie tam na trybunie. Może powiesz, że czujne oko kamery całe wydarzenie > wymyśliło, zamazało obraz i tak naprawdę to plujący pobłogosławił rozmówcę zna > kiem krzyża. Tak, to byłoby możliwe. No to jaki ty masz obietywny poglad na ta spawe? skoro wiesz, tylk z filmu co sie tam dzialo. A wysluchales relacji drugiej strony? Nie? No to co z tym obietywizmem. Ja akurat staram sie czytac rozne gazety od lewa do prawa, ty sie skupiasz chyba tylko na Gownie Koncze z toba dyskusje, wygadasz mi na Trolla. Rozgrzebujesz teamt i skaczesz z watku na watek. Nie trzymasz sie istoty tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 02.06.11, 17:46 > Rozmywasz temat chlopie. nie wiem jaki masz w tym cel. Jezeli mowimy o instrumentalnym > traktowaniem prawa to sie tego trzymajmy. Dobrze, trzymajmy się. Chodzi mi wyłącznie o to, że bez względu na podstawy zmiany opinii policji (bo przecież istnieje możliwość, że policja zawsze miała negatywną opinię, ale nie chciała wszczynać sporu z klubem i kibicami), to asumpt do takiej zmiany dali sami kibice Lecha. Rząd i policja jedynie to wykorzystali. Wątpię, choć tu wszak wiedzy praktycznej nie mam, żeby takie same powody dawali kibice Warty. > trzymajmy sie faktow! chlopie! Prawo mowi, ze za bezpieczenstwo na stadionie odpowiada > organizator. Prawo mówi też, że właściwy organ może zakazać organizacji imprezy masowej, jeżeli zaistnieje ryzyko naruszenia porządku publicznego. Z tej podstawy skorzystał wojewoda. > Jakie dzieci co ty chrzanisz. czy jezeli twoje pelnoletnie dziecko popelni przestepstwo to > ciebie tez maja zamknac. Ech, a wcześniej pisałeś coś o dzieciach, którym się daje klapsy. Piszę o tych samych, a chyba obaj nie mieliśmy na myśli pełnoletnich dzieci? > Chlopie jestesmy w Polsce, mamy polskie prawo. Tak, panie kibic, mamy polskie prawo. Zauważ jednak, że to Ty zacząłeś jakieś odwołania do Białorusi. No więc wyjaśniłem Ci, że na Białorusi w takiej sytuacji kibiców zupełnie inaczej się traktuje niż w Polsce. > A jak juz sie chwytasz wzorcow angielskich. Jeszcze nie chwyciłem. Kluby angielskie zostały wykluczone przez UEFA, a nie przez ich rodzimą federację. > W pierwszej instancji kibice przegrywali, ale w odwolaniach sprawy wygrywali. Aż parlament przyjął Football Spectators Act, znowelizowany Football (Offences and Disorder) Act, Football (Disorder) act i Violence Reduction Act. Ale fakt, długi czas rząd i policja nie miały prawnego oręża przeciw kibolom. > Czy walk chuliganskich tam nie ma? oj zdziwilbys sie gdybys znal prawde. Nie zdziwiłbym się:) Zaskoczę Cię, ale wiem, że kibole w Anglii nadal żyją i pod tym względem mają się bardzo dobrze a ich ustawki nie są gorsze niż nasze w Polsce. Ty natomiast zdziwiłbyś się gdybyś wiedział, że możesz wejść na Ewood Park czy Bloomfield Road nie kibicując żadnej z drużyn, które rozgrywają mecz. A w Polsce? Próbowałem się kiedyś dostać na Lecha (nie grał ze Śląskiem). Jeden z kibiców grzecznie (naprawdę grzecznie, bez żadnych bluzgów) wyjaśnił mi, że powinienem zostać przy Oporowskiej, a na Bułgarskiej mecze oglądał tylko wtedy, kiedy gra Śląsk. Derby Legii z Polonią obejrzałem już bez problemu, ale wtedy towarzyszyłem warszawiance i to ona załatwiała bilety. Sorry, ale pomimo tego, że kibole w Anglii nie są gorsi od naszych, to jednak to nadal inna bajka. > Oj nie badz taki laskawy i prawy bo zaraz ci przytocze odpowiedz na moj pierwsz > y post to sie panie grzeczny zdziwisz. Że niby chodzi Ci o fragment "pieprzysz jak potłuczony"? Bardzo za niego przepraszam, ale wówczas wydawało mi się, że to język, który najlepiej zrozumiesz. Następnym razem nie polecę sterotypem. To jak, sztama? > chyba chcesz narzucic jakis poglad gdzie jednostka ma narzucac swoje zachciewajki calej > masie ludzi, ktorzy cha robic cos innego... traci lekko totalitarnymi pogladami. Trochę ryzykowna argumentacja. Bo jakże to: nikt nie ma prawa niczego narzucać kibicom, bo to trąci totalitaryzmem; kibice jednak mają prawo narzucać coś innym, bo to zasady panujące na całym świecie? Proszę o konkretną odpowiedź: w którym miejscu jest granica dopuszczalności ustanawiania zasad? > No to jaki ty masz obietywny poglad na ta spawe? skoro wiesz, tylk z filmu co sie tam > dzialo. A wysluchales relacji drugiej strony? Litara? Nie. Ale WL oraz kibiców świadczących w obronie Litara owszem. Z ich oświadczeń wynika, że to niby opluty kibic był pijany i agresywny. Hehe, zaiste, powód do klepania. Gdyby to wystarczyło, to niektóre młyny spływałyby gęstą śliną. Wiadomo jednak, co wolno wojewodzie...:) > Ja akurat staram sie czytac rozne gazety od lewa do prawa, ty sie skupiasz chyba tylko na > Gownie Ty się starasz, a ja czytam. GW nie jest jedyną gazetą, która czepia się tzw. kiboli. Nawet "Sport", rzadko poruszający problem tzw. kiboli, krytykował za ich zachowanie na pucharze. Wiedziałbyś o tym, gdybyś się nie starał, a czytał. > Koncze z toba dyskusje, wygadasz mi na Trolla. Rozgrzebujesz teamt i skaczesz z watku na > watek. Nie trzymasz sie istoty tematu. Dla Ciebie mogę być trollem, a nawet kibicem Arki, wszystko mi jedno. Bądź jednak uczciwy. To nie ja każdy Twój przykład na coś traktuję jako osobny wątek w dyskusji, wart poświęcenia mu więcej uwagi. Ot oplucie kibica, podane przeze mnie jako dowód na nieszczególne podejście tzw. kiboli do "obcych". Ty potraktowałeś przykład jako osobny wątek i ciągniesz go przez kilka postów, pytając mnie o znajomość sprawy i wysłuchanie racji obu stron. Ja kontynuuję z grzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 03.06.11, 09:15 no to teraz cie zaskocze. Nie jestem kibicem Slaska, tylko wrogo nastawionego do nich klubu. Ale popieram w protescie ich kibicow... Zdziwiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 03.06.11, 09:39 > Że niby chodzi Ci o fragment "pieprzysz jak potłuczony"? Bardzo za niego przepr > aszam, ale wówczas wydawało mi się, że to język, który najlepiej zrozumiesz. Na > stępnym razem nie polecę sterotypem. To jak, sztama? nie raczej chodzi o fragment glupszy od milicjanta... > > chyba chcesz narzucic jakis poglad gdzie jednostka ma narzucac swoje zach > ciewajki calej > > masie ludzi, ktorzy cha robic cos innego... traci lekko totalitarnymi pog > ladami. > Trochę ryzykowna argumentacja. Bo jakże to: nikt nie ma prawa niczego narzucać > kibicom, bo to trąci totalitaryzmem; kibice jednak mają prawo narzucać coś inny > m, bo to zasady panujące na całym świecie? Proszę o konkretną odpowiedź: w któr > ym miejscu jest granica dopuszczalności ustanawiania zasad? Prosta logika, z ktora widze ty masz problemy. Jezeli jest rzesza ludzi, ktorzy chodza na mecze i jezdza na wyjazdy od kilku, kilkunastu lat. zawsze zajmuja ten sam sektor, ustanawiaja w grupie zasady, ktorych nikt nie narzuca, tylko one sie same krystalizuja w grupie(w malym spoleczenstwie), i nagle przyhcodzi sukces klubu przychozi sobie nowy kibic, wchodzi w ta grupe i nagle zaczyna lamac zasady, ktore wsrod tej grupy panuje, lub chce narzucic swoje, no to sorry... cos jest chyba nie tak. Nikt tu nikomu nie narzuca. Chcesz siedziec z nami to przyjmujesz nasze zasady, nie chcesz naszych zasad, to sie poprostu przesiadz na miejsce lepsze, bo zadaszone... proste jak drut a ty szukasz nie wiem czego. Z koelei jezeli chodzi o protest to jest ogolno polskie stowarzyszenie kibicow i tez nikomunie karze sie do niego dostosowac. Kibice sami w swoich klubach jak chca to sie dolaczaja. Fantastyczne jest wrecz to, ze dolaczyli sie prawie wszyscy na wielu szczeblach rozgrywkowych, a nawet dolaczyli kibice zuzla. Wiec jest chyba cos na rzeczy niz tylko glupie wymysly paru osob. Kibice w swoich klubach sami decydowali nad forma protestu, z tego co wiem w Slasku byla sonda nad forma protestu. Mogles jako jeden z wielu wziac udzial. Wygrala opcja z najwieksza iloscia glosow i taki protest kibice Slaska wprowadzili. Cos narzucone z gory? nie sadze, to raczej ty jestes wyobcowany, nie bierzesz czynnego udzialu w zyciu kibicowskim, nie wiesz jakie zasady panuja i standardy i probujesz swoje jakies wymysly wkrecac i wylewac tutaj zale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 03.06.11, 10:24 > > Ja akurat staram sie czytac rozne gazety od lewa do prawa, ty sie skupias > z chyba tylko na > > Gownie > > Ty się starasz, a ja czytam. GW nie jest jedyną gazetą, która czepia się tzw. k > iboli. Nawet "Sport", rzadko poruszający problem tzw. kiboli, krytykował za ich > zachowanie na pucharze. Wiedziałbyś o tym, gdybyś się nie starał, a czytał. > ja tez ganie kibicow za zachowanie w Bydgoszczy, ale tylko kibicow Lecha, ktorzy demolowali stadion. Kibice Legii wybiegli w eufori cieszac sie z pilkarzami. Nie widze nic zlego. Mimo tego, sa srodki do karania osob niszczacych stadion i karania ich indywidualnie, a nie zbiorowo. Co do czytania to "sport" to rzeczywiscie opozycja do GW, ze hoho... polecam czasem wejsc na rzeczpospolita, lub niezalezna.pl, gazeta polska... Poczytac opinie tam i tu i potem wyciagac wnioski. Ja tak przynajmniej robie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chór wujów Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.internetia.net.pl 01.06.11, 12:30 Ale tak samo jak Ty, tłumaczą się kierowcy złapani na łysych oponach albo bez pasów. Bo nie pada, więc "slicki" nie grożą nikomu, bo ja jestem dobrym kierowcą i uważam, bo to nie moja wina, że ktoś tam miał wypadek przez opony albo wylądował w szpitalu, bo nie zapiął pasów - cóż to, odpowiedzialność zbiorowa? Podobnie ograniczenia szybkości poza obszarem zabudowanym - toż to wstrętne naruszenie swobód obywatelskich, dlaczego państwo wie lepiej, jak szybko mogę pojechać, niż ja sam? Gdyby były słuszne, to nikt nie robił samochodów mogących jechać szybciej... Policja, według Ciebie, ma czekać cierpliwie, aż coś się stanie, a potem ukarać winnych. A profilaktyka? Zakazy stadionowe czy mecze przy pustych trybunach to właśnie nie kara, tylko profilaktyka. Bo tym, którzy chcą po prostu przyjść na mecz i poklaskać lub pogwizdać, nie bawiąc się w kibicowanie ekstremalne, należy się od państwa ochrona, więc prowodyrów ekstremy się izoluje. Jeśli się nie da, bo - na przykład - nie można ich zidentyfikować, a tzw. środowisko stoi murem za swymi wodzami - trudno, puste trybuny. To też profilaktyka, karą jest tylko dla klubu, który straci na biletach. Ale klubowi akurat kara się należała, bo to jego zadaniem jest zapewnienie bezpieczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 14:00 oj troche zbladziles z ta profilaktyka co do kierowcow i zamykaniem stadionow. Wedlug twojego myslenia kierowcy profilaktycznie powinni dostawac mandaty nawet nie wsiadajac do samochodu, tylko na podstawie tego, ze moga przekroczyc predkosc. Stadiony zamknieto tylko dlatego, ze mogli przyjsc chuligany. I to i to bezsensu. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 178.73.49.* 01.06.11, 21:40 > A ze kibice maja swoja dume, honor i odwage nie daja sie tlamsic jak zwykly szary obywatel. Dumę i honor to możecie sobie w kieszeń schować, kiedy łamiecie prawo. > Znamy swoje prawa, konstytucje Nie, nie znacie konstytucji. Twoje wypowiedzi na tym forum też o tym świadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:37 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:04 a co gdy milicja lamie prawo? Jak wtedy ty bys sie zachowal? Skulil ogon, powiedzial przepraszam psze pana. Za komuny tez tak robiles w stosunku do milicjantow? Polecam ci wziac udzial w wyjezdzie na mecz i poczuc na wlasnej skorze praworzadnosc milicjantow. A co dumy i honoru nie ty bedziesz mi mowil co ja mam z nia robic. Ty swoja mozesz deptac, pluc i gnoic. Moich wartoscinie jestes w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 94.40.14.* 01.06.11, 23:54 Jak most grozi zawaleniem to się go zamyka. Nikt tego nie traktuje jako stosowania zasady odpowiedzialności zbiorowej! Jak kino nie spełnia przepisów ppoż, to się je zamyka, aż je spełni. Zawsze można iść do innego kina. A Ty możesz udać się na inny mecz, np. Miedzi Legnica, albo za miedzę do Lipska czy Hradec Kralowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 06:40 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:07 Problem w tym, ze stadiony zamykane spelniaja normy bezpieczenstwa, o czym swiadczy np stadion Lecha, gdzie w sobote byl zamkniety w niedzie otwarty dla publicznosci. Stadion Slaska od kilku ladnych lat tam nie bylo incydentow. Wiec jakie bylo zagrozenie? Ot lemingu mamy sedno problemu. Ty dajesz soba pomiatac i to co ci karza robisz, nawet gdy nie maja do tego prawa. A my nie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok człeku o nicku polewa, zamiast klepać w 02.06.11, 13:59 klawiaturę zupełnie bezmyślnie, sprawdź sobie dostępny w internecie tekst ustawy o imprezach masowych, a zwłaszcza jej paragraf 34.1. Wówczas pojmiesz, że wprowadzono na was bat! I możesz teraz sobie pluć w brodę, ponieważ, jeżeli znowu zaczniecie fikać, to państwo ma prawo zamknąć stadion z uwagi na możliwość hasanek kibolskich!! Takie jest aktualne prawo! Sprawdź też, kto wprowadził tą ustawę i kto ją podpisał! To się zdziwisz! Obecny rząd przypomniał sobie o jej istnieniu i proszę: okazało się, że wreszcie kluby pojęły powagę sytuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: człeku o nicku polewa, zamiast klepać w IP: 195.177.83.* 02.06.11, 15:24 a co mnie ochodzi kto wprowadzil ustawe. my jestesmy apolityczni. Co do zamykania to niech zamykaja po wyniku ekcesow na meczu, a nie profilaktycznie przed rozpoczeciem burd i meczu. Nie boj sie znam dokladnie ustawe... bardzo dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok znasz? czy tylko gadasz, że znasz 02.06.11, 18:08 Jakbyś znał, to być rozumiał sens tego paragrafu.............. Ten właśnie paragraf pozwala zamykać profilaktycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: człeku o nicku polewa, zamiast klepać w IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 16:37 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl l Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no właśnie, jesteście lemingami 02.06.11, 18:09 i do tego jeszcze, wasz czas sie skonczył! Na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz adolf h IP: *.217.146.194.generacja.pl 01.06.11, 11:25 Nie zagalopowal sie. Widac nie jeste z Breslau. Poczytaj o ''bohaterze'' romku zielinskim i jego przemysleniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: adolf h IP: 192.100.112.* 01.06.11, 11:52 Romek jest bardzo znany w kręgu naszych kibiców. Ma poglądy jakie ma, z jednymi się zgadzam z innymi nie, ale porównanie do Hitlera to zdecydowana przesada. Romek to skrajny patriota (czasem trąci nacjonalistą), pamięta o tych o których inni zapominają... Niektóre poglądy ma przesadzone, ale nie ma co go mieszać do tego wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: adolf h IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 12:54 O kim to niby pamięta? O Dirlewangerze czy o Karlu Hanke? Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 02.06.11, 18:18 > Do autora artykułu: > Chyba się zagalopowałeś z porównaniem z Hitlerem... Nigdzie się nie zagalopował, to jest tytuł książki, którą napisał przywódca kiboli Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VanVorden Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.206.126.* 01.06.11, 11:38 Infantymny nacjonalizm, mieszanie się w politykę po stronie PIS (Jaro chyba nigdy w życiu nie kopnął piłki, a sam PIS to krańcowy obciach). Kibolom wydaje się, że są fajni i mają znaczenie. Nic bardziej błędnego. A artykół jest bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnold Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.internetia.net.pl 01.06.11, 12:15 przeczytaj "ebi" najpierw książkę, następnie ironizuj (taka kolejność - nie sugeruj się tytułem i nie udawaj mądrego). i kolejny "świetny" tekst Pana redaktora brzozowskiego (czym Ci kibice zaszli tak za skóre - że mówią prawdę?). viva żydo-komuna, viva brzozowski - dalej brnij w to gó... mierna dziennikarzyno Odpowiedz Link Zgłoś
canaletto2a Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:14 Redaktorzyno Brzozowski ,nie chce mi się z tobą gadać. To jest szambo,poziom gówna powyżej ust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.jzo.com.pl 01.06.11, 09:36 "Kibole Śląska podczas meczu z Arką powiesili na płocie transparent: "Miała być druga Irlandia, mamy drugą Białoruś". Nawet nie zdają sobie sprawy, jak bardzo są śmieszni i zakłamani. Przecież pacyfikując siłą kibiców chcących dopingować drużynę, sami wprowadzili na trybunach standardy białoruskie. Jak Łukaszenka zakneblowali usta wszystkim mającym inne poglądy niż oni." Kolejny żenujący artykuł na temat kiboli i ku czci poparcia Baćki Donka. Zakłamany to może być Tusk, który "w imię demokracji" nakazał ściąganie transparentów przeciwko sobie, wyławianie spośród tłumu tych którzy go nie popierają i nasyłanie ABW na prowadzącego stronę satyryczną wymierzoną w najjaśniejszego prezydĘta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 178.73.49.* 01.06.11, 21:48 > Zakłamany to może być Tusk, który "w imię demokracji" nakazał Tusk niczego nie nakazywał, a ty kłamiesz jak każdy kibol w tej sprawie. O Białorusi zaś nie macie zielonego pojęcia, boście dzieciaki, którym się wydaje, że im się krzywda dzieje. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:35 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl oj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosiek Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 09:37 Kluby będą musiały coś w końcu zrobic bo inaczej stadiony zostaną puste -kasa też .Mam nadzieję że kiedyś ktoś pozwie do sądu i wywalczy wysokie odszkodowanie za pobicie przez kiboli na terenie stadionu .I wtedy okaże się że można bandytów na stadion nie wpuszczac ,że są skuteczne zakazy ,że z kibolami i ich mafijnymi organizacjami nikt rozmawiac nie chce .Czsu zostało niewiele ale wiele musi się zmienic. A jak komuś przeszkadza szambo niech nie chodzi na stadion bo tam tego pełno ! Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:42 > Kluby będą musiały coś w końcu zrobic bo inaczej stadiony zostaną puste -kasa t > eż .Mam nadzieję że kiedyś ktoś pozwie do sądu i wywalczy wysokie odszkodowanie > za pobicie przez kiboli na terenie stadionu Od lat nikogo we Wrocławiu palcem nie tknięto, więc sie nie doczekasz, siedź dalej w domu i upijaj sie propaganda, zamiast samemu na stadion sie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.tktelekom.pl 01.06.11, 09:53 Grożenie kibicom którzy chcą kibicować własnej drużynie to nie przestępstwo mule?Dlaczego wszyscy kibole są tak tępi? Przez was nowy stadion Śląska będzie pusty cw.le. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 10:02 po twojej kulturze wypowiedzi i jezyka stwierdzam ,z ejestes tym grzecznym, kulturalnym kibicem, ktory swieci przykladem. Cwel - znasz pojecie tego slowa? Chyba miales stycznosc osobista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosiek Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 09:54 Nie używaj słow ,których znaczenia nie rozumiesz .Po drugie czytaj ze zrozumieniem ,po trzecie tematu nie odpuści FIFA - to najważniejsze .Dlatrgo piszę że wiele MUSI się zmienic .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matizz Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 09:57 FIFA niech się zajmie swoimi problemami :D Nikomu nie grożono , ale ty na meczu nie byłeś, więc nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.internetia.net.pl 01.06.11, 10:23 Kolejny żenujący artykuł. Wstyd panie redaktorze(?). Ale w sumie męcząc takimi gniotami przyznajecie, że przegraliście. Ma rację Pietrzak, donek to nieudacznik i nic mu się nie udaje. Nawet kłamać nie potrafi, co widać po jego rozbieganych oczkach kiedy łże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiec Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.11, 10:40 Dopóki będzie polityka i wieśniacka kultura na stadionie, dopóty się na niego nie wybieram! (Nie, nie zarabiam na pisaniu komentów. Komenty takowe pojawiają się za to na stronach, gdzie robi was się w bambuko za ciężkie pieniądze... trochę poczytajcie o marketingu internetowym) Odpowiedz Link Zgłoś
karoryfel Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:14 Kibice zw proteście zrobili sobie przez pierwszą połowę jaja. Templariusz wyborczej, pomny celu krucjaty opisał to jakby kibice winni byli porażek swoich zespołów. Jakby nie zauważył, że przez pierwszą połowę nie było dopingu jednej i drugiej drużyny i wyszło w sumie na zero. I oczywiście kibol, kibola kibolem pacyfikował i normalnych fanów też. Zero zdjęć ani nawet opisu jak tak pacyfikacja wyglądała (domyślam się że okropniej niż bombardowanie wiosek napalmem). Aha, jeszcze jedno, zamiast delikatnej formy "kibol" proponuję używania formy "ścierwo-kibic". Już raz na zawsze rozwieje to obawy iż autor podchodzi do tematu z gotową tezą. Nie widzicie jak się ośmieszacie biedaki.... Odpowiedz Link Zgłoś
kontrarian Trybuna Ludu 01.06.11, 09:19 Pana Redaktora czytać, to jak komentarze w nieboszczce Trybunie Ludu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicka Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.mofnet.gov.pl 01.06.11, 09:20 A ja się z tekstem Gazety w zupełności zgadzam. Widziałam na meczach, jak kibooooole "interesują" się meczem, patrząc cały czas na kibiców przeciwnej drużyny, szukając zwady. I to jest kibicowanie? Takich osobników spod ciemniej gwiazdy w ogóle nie powinno być na stadionach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 09:32 Nie dopuszczalne jest żeby w godzinach pracy urzędnik opłacany z moich podatków zajmował się komentowaniem artykułów. Do roboty nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
pijanymarynarz Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:43 Powiedział, komentujący o 9 czołowy pracownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 09:53 Pracuje na swoim więc nic ci do tego co robię o 9. Założę się że masz IP z Gazety albo młodzieżówki PO- ile teraz płacą za koment? Odpowiedz Link Zgłoś
oliveira Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 10:28 A jednak to prawda, że kibole nadskakują pisiorom... Bojóweczki polityczne się marzą? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 12:13 Nic nam do tego? A może jesteśmy Twoimi klientami a Ty masz dzisiaj do 16 wyrobić się ze zleceniem? I moze zamierzasz powiedzieć o 16, że przeszkody natury obiektywnej uniemożliwiły Ci wykonanie tego zlecenia, więc robota musi sie przedłużyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin0227 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 89.174.230.* 01.06.11, 10:52 A co cię to obchodzi co robi urzędnik w wolnym czasie? Na 8 godzin pracy przysługuje 40 minut wolnego i w tym czasie może sobie robić co mu się podoba - jeść śniadanie, pić kawę, pisać komentarz w necie. Chciałbyś pracować 8 godzin bez przerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:36 pani z ministerstwa finasów niech się lepiej zajmie deficytem, a nie komentowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pijanymarynarz Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:44 a Ty w ogóle wiesz czym jest deficyt? Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:45 A Ty nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brezlauer Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 09:21 Ciekawe czy można jeszcze kupić w sklepiku na Nowym Dworze (oczywiście spod lady) to arcydzieło autorstwa Romana Zielińskiego - kierownika wrocławskich kiboli - pod tytułem "Jak pokochałem Adolfa Hitlera". To biblia wrocławskich kiboli i słyszałem, że z okazji europejskich pucharów planowane jest specjalne wydanie - w twardych okładkach, na kredowym papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
karoryfel Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:28 Jest jeszcze zbiór opowiadań "Adolf Hitler na grzybach", śpiewnik "Tornister pełen piosnek o Adolfie", książka kucharska "102 potrawy z Żyda", podręcznik majsterkowania "Abażury z kibica Arki skóry". Każdy kibol (ścierwo-kibic!) po prostu te książki pożera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamer Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.teta.com.pl 01.06.11, 10:12 ze strony wrocławskich kibiców: www.wroclawianie.info/teksty_04.php bez komentarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 10:29 To nie jest strona kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chór wujów Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.internetia.net.pl 01.06.11, 12:36 I Romek Zieliński na pewno kibicem nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błażej Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.11, 13:25 A ktoś czytał ten wywiad i tą książkę? Czy wszyscy się boją hitleryzmem pobrudzić i pie..lą o szopenie, wnioski biorąc z tytułu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnold Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.internetia.net.pl 01.06.11, 20:44 no właśnie nikt nie przeczytał niestety... i to jest największy ból, że Ci ludzie się wypowiadają nie znając kompletnie tematu, a zgrywają takich co pozjadali wszystkie rozumy... niestety takimi ludźmi jest teraz przesiąknięty internet - ludźmi którzy "wszystko" wiedzą na każdy temat... Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:33 Bzdury na otwarcie stadiony bedzie wydany zbiór bajek pt. Jak Adam Michnik kupił dziecku tęczowy cukierek, autorstwa red. Brozowskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahlas Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 78.133.238.* 01.06.11, 09:35 Pełne poparcie dla tekstu, a "ścierwa-kibice" precz ze stadionu do robót publicznych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_czytelnik Re: Paranoiczny świat GW..... IP: *.210.25.42.intelkom.eu 01.06.11, 09:37 Gówno prawda........ Szkoda nawet czasu na komentarze - schodzicie całkowicie na psy - hieny dziennikarskie.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.play-internet.pl 01.06.11, 11:15 hmm oczywiście to robota określonych sił? nic o PISie ? a ,przecież to nie Szymański, tylko Brzozowicz. Gdyby iśc tropem twoich argumentów, to nigdy by nie powstała Solidarnośc i nie miałbyś gdzie kolego pracowac:D(i bynajmniej nie porównuje ti akcji kibiców do Solidarności,chodzi o mechanizmy) ale to pewnie za trudne dla ciebie do zrozumienia jako zwykłego politruka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.217.146.194.generacja.pl 01.06.11, 11:34 Panie kibol, prosze ie usmiechanc do zdjecia jak bedziesz mnie pan terroryzowal i z miejsca zakupionego wywala. I proze mowic wyraznie bo nagrywam. Debil jestes czy jak ze nie rozumiesz ? Jakie ty chcesz zdjecia czy dokumentacje ? qwa Wezcie sie poobrazajcie na kluby i nie przychodzcie na stadiony. Brawo ekipa rzadzaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 11:47 my sie nie obrazamy. to wy sie obrazacie. my jestesmy na meczach bez wzgledu na lige, wynik, czy tez miejsce rozgrywania. Wy jestescie, gdy jest sukces. Niestety konstytucja, prawa obywatelskie sa tak skonstruowane, ze sa dla wszystkich. Dla kiboli tez. i nalezy ich przestrzegac inaczej lamiesz prawo i stajesz sie przestepca. Czyzby lepszym od kiboli? tylko dlatego, ze lamiesz je w celu zgnojenia kiboli? Otoz nie to tylko jest twoj poglad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chciałbym chodzić Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.21.54.194.generacja.pl 01.06.11, 12:25 my sie boimy przyjść, bo w najlepszym razie powyzywacie nas od pikników, a w najgorszym spuścinie manto, bo nie jesteśmy WASI, albo sie ktoś krzywo popatrzy. \ takie z was chojraki w grupie, dawać po koleii na solówe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 178.73.49.* 01.06.11, 21:52 > Niestety konstytucja, prawa obywatelskie sa tak skonstruowane, ze sa dla wszystkich W konstytucji jest coś o rzucaniu rac? O zastraszaniu kibiców? Czy tak tylko sobie piszesz, żeby pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:37 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:13 o czym ty piszesz jakie race? A moze jeszcze konstytucja ma ci opisac co na sniadanie masz jesc? Natomiast konstytucja mowi o swobodzie wypowiedzi, swodzie poruszaniu sie w granicach panstwa i swodzie korzystania z dobr kultury i sportu jakim sa np stadiony. Wszelkie zakazy wyjazdowe, ktore PZPN narzucil na kibicow przyjezdnych w ligach od Ekstraklasy do nizszych lig sa sprzeczne z konstytucja. Trzymajmy sie faktow jezeli mowimy o konstytucji i mowmy o tym co tam jest, a nie czego nie ma. Juz nie wspomne o wypowiedzi rzecznika praw obywatelskich, ktory zwrocil uwage, ze dyskryminacja na miejsce zamieszkania jest wpuszczanie na stadion tylko kibicow z wybranego regionu kraju czy miasta. CI Ti ROZUMIC? SWOJA I NASZJE PJAWA? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i ty znasz prawo? 02.06.11, 18:12 człowieku........... nie rób sobie jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: i ty znasz prawo? IP: 195.177.83.* 03.06.11, 09:42 polecam lekture pisma rzecznika praw obywatelskich w tej sprawie... To jest dla mnie wykladnia, a nie twoje pierd....nie Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok w Polsce obowiązuje prawo, 03.06.11, 10:10 a nie fiki miki stadionowego bydła! Nikt ustawy o imprezach masowych nie zaskarżaył. A ta ustawa nie jest "pier---niem" tych kibolska łachmyto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: w Polsce obowiązuje prawo, IP: 195.177.83.* 03.06.11, 10:37 aby korzystac z pewnych artykulow trzeba miec do nich podstawy, a nie wydawac zakazy na lewo i prawo wedlug wlasnego widzimisie. To czy zamkniecie profilaktycznie stadionow bylo zgodne z obowiazujacymi przepisamy osadzi sad. Nie ty. Sam fakt zamkniecia stadionow nie oznacza, ze byl zgodny z prawem, ale taki swiatly czlowiek powinien o tym wiedziec... czyz nie. Kluby zaskarza ta decyzje, o to sie nie martw. Kazdy ma prawo do odwolania i do odszkodowania w przypadku pokrzywdzenia. Swego czasu w Anglii jeden z chuliganow został wedlug prawa osadzony o rasizm. I nie przeszkadzalo nawet to, ze byl czarnoskory... w odwolaniu sprawe wygral i dostal odszkodowanie... fiki miki uprawiasz ty swoimi pseudointeligenckimi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok przestan opowiadać głupoty i przeczytać (przestu- 03.06.11, 13:22 diuj artykuł 34-1)! I przestan pitolić, skoro nie masz pojęcia o materii!!! Twoje wymondrzanie sie pokazuje, że nawet nie jesteś w stanie pojąć prostego tekstu prawnego napisanego prosty językiem, możliwym do zrozumienia nawet dla frezera! Kluby nie mają czego zaskarżać, ponieważ prawo jest jasne: wojewoda ma prawo zakazać obecności publiczności na meczu, jeżeli uzna, iż może to być powodem niepokojów (praragraf 34.1). Kluby to bardzo szybko pojęły, że jeżeli was - gnojstwa kibolskiego - nie wykopią, to będą bite po kieszeni. Determinacja rządu w rozwiązywaniu dziesięcioleci kwestii lewych meczów i sędziów drukarzy oraz działaczy naciągaczy, doprowadziła do sytuacji, w której porządny człowiek, który nigdy nie dał się skorumpować, wygrał ze swoją drużyną w sezonie 2010/2011 wicemistrzostwo Polski w piłce nożnej! Podobnie więc będzie z rozwiązaniem sprawy gnojstwa kibolskiego, panie polewka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: przestan opowiadać głupoty i przeczytać (prze IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 16:25 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok w mowie potocznej, kibol to 04.06.11, 15:23 kanalia i idiota, a kibol, który przyjmuje bezkratycznie pitolenie innych kiboli, to właśnie leming. Typowym przykładem leminga jest polewka, który ponadto nie potrafi pojąć słowa pisanego (vide: ustawa o imprezach masowych i jej bacik w formie paragrafu 34.1!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NormalnyKibic Kompromitujesz się IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 12:58 karoryfel napisał: > Kibice zw proteście zrobili sobie przez pierwszą połowę jaja. Nie kibice, tylko kibole. Czy po to chodzi się na mecz, żeby sobie robić jaja? > Templariusz wyborczej, pomny celu krucjaty opisał to jakby kibice winni byli porażek > swoich zespołów. Jakby nie zauważył, że przez pierwszą połowę nie było dopingu jednej i > drugiej drużyny i wyszło w sumie na zero. Na 0 ? Czy tak miało wyglądać zachęcenie ludzi do przyjścia na 40 tysięczny stadion? Czy lepiej grać w przewadze 12 na 11 czy bez różnicy? A swoją drogą o jakich kibicach 2 drużyny piszesz? Bo jakoś nie widziałem żadnej drugiej grupy? A nawet gdyby była to i tak by została zakrzyczana. > I oczywiście kibol, kibola kibolem pacy > fikował i normalnych fanów też. Zero zdjęć ani nawet opisu jak tak pacyfikacja > wyglądała (domyślam się że okropniej niż bombardowanie wiosek napalmem). Jak wyglądała pacyfikacja? "Stulić pyski, zamknąć ryje, bo wp...dol" To pewnie w imię tej wolności słowa w białoruskim wydaniu - właśnie na tym polegała największa kompromitacja kiboli, zachowujących się wobec normalnych kibiców jak białoruski OMON wobec swoich obywateli. I pomyśleć, że tacy ludzie zarzucają jednocześnie komuś, że robi z kraju 2 Białoruś... > Aha, j > eszcze jedno, zamiast delikatnej formy "kibol" proponuję używania formy "ścierw > o-kibic". Już raz na zawsze rozwieje to obawy iż autor podchodzi do tematu z go > tową tezą. > Nie widzicie jak się ośmieszacie biedaki.... Przeczytaj może to co sam napisałeś i zastanów się, kto tutaj od początku ma gotową tezę. Po pierwsze nie stać cie na zmierzenie się z opisanym problemem, nie podajesz żadnych argumentów, no może poza tym, że ktoś miał gotową tezę pisząc artykuł i się ośmieszył. Powiem ci, że sam się kompromitujesz w tym momencie. Rozumiem, że nie jesteś "sympatykiem" tutejszych dziennikarzy, ale zastanów się, co to ma wspólnego z sytuacją na stadionie i perspektywami meczów jakie będą się odbywać na nowym stadionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matizz Re: Kompromitujesz się IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 13:47 > Jak wyglądała pacyfikacja? "Stulić pyski, zamknąć ryje, bo wp...dol" > To pewnie w imię tej wolności słowa w białoruskim wydaniu - właśnie na tym pole > gała największa kompromitacja kiboli, zachowujących się wobec normalnych kibicó > w jak białoruski OMON wobec swoich obywateli. > I pomyśleć, że tacy ludzie zarzucają jednocześnie komuś, że robi z kraju 2 Biał > oruś... Opowiem Ci jak to wyglądało. Najpierw gniazdowy powiedział , że nie ma( nie prowadzi) dopingu i jest mecz siatkówki :) Później pytali się ile protestujemy większość była za 45 minutami( oczywiście nikt nie liczył ale było widać). Nikt nikogo nie pacyfikował przynajmniej nie widziałem parę razy krzyknęli z bocznej trybuny WKS! WKS! podczas I połowy i nikt ich za to nie pobił. Ludzie nowy stadion będzie tak duży, że jak będziesz chciał jeść popcorn, śpiewać, spać czy oglądać na siedząco to będziesz mógł to robić. Frekwencja w przyszły sezonie maks. 15 tysięcy chyba , że będzie jakiś spektakularny sukces( faza grupowa LE). 95 % nie chodzi bo poziom jest niski i wolą obejrzeć w C+ angielską czy Hiszpańską a nie przez pożal się boże kiboli. Jak Śląsk będzie grał z Atletico, Sewillą czy Tottenhamem to "kibol" nie przeszkadza. Często widziałem tzw. normalnych kibiców( tych co na mecze nie chodzą bo się "boją") i ich "kur.." po tym jak zespół(Barcelona , Real czy Manchestery) spartolił jakąś akcje. Większość jest najzwyczajniej kibicami sukcesu( ja się nie dziwię). Przypadek Lech( dawnej Amiki)to pokazuje raz 40 tysięcy a na lidze 15-20 tysięcy. P.S. Żaden stadion na Euro nie ukończony prawdopodobnie w terminie:D TEMAT ZASTĘPCZY ( wszyscy na tym chcą zbić kapitał na czele z PO I PIS(które nagle broni "kiboli" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 178.73.49.* 01.06.11, 21:49 > Zero zdjęć ani nawet opisu jak tak pacyfikacja > wyglądała (domyślam się że okropniej niż bombardowanie wiosek napalmem) Ha. Ha. Ha. Co za poczucie humoru. Błysnąłeś jak chrząstka w salcesonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:34 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Czy redaktor był na tej trybunie? IP: *.wroclaw.mm.pl 01.06.11, 09:23 Ja pamiętam, że przed meczem i w trakcie meczu, z gniazda szło: Nie kibicujemy w I połowie. Wiemy, że nas to boli i WKS bo wiadomo o co walczy klub. Ale nie możemy się wyłamać, na pozostałych stadionach jest tak samo. Coś w tym stylu, kilkakrotnie było powtarzane, że zdajemy sobie sprawę z wagi tego meczu i to boli, że I połowa w ciszy, dlatego doping w II połowie na 200%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek śmieszek Re: Czy redaktor był na tej trybunie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 09:31 Ja pamiętam, że przed meczem i w trakcie meczu było: Nie kibicujemy w I połowie. Nie możemy się wyłamać, bo nie może być tak, że pan Litar w Poznaniu nie może sobie spokojnie nacharać na rodzinkę z dziećmi, a pan Staruch w Warszawie musi się obawiać o konsekwencje jak mu się zachce wyklepać michę niepokornemu piłkarzykowi. Kto się wyłamie temu się zrobi masaż twarzy, milczeć k..wa! Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Czy redaktor był na tej trybunie? 01.06.11, 09:39 A potem sie obudziłes na mokrym prześciradle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matizz Re: Czy redaktor był na tej trybunie? IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 09:47 Nie, nie było. Bardzo dobrze, że nie było dopingu przez I połowę(widać zostało to zauważone). NA 14 poprzednich meczach można się było wykazać, a ludzie doskonale rozumieli dlaczego jest protest( i tak tylko 45 minut o czym zdecydowaliśmy ). Nagle redaktorek domaga się dopingu. To ciekawe bo wcześniej zawsze pisał, że chce drugiej Anglii. Ale to śmieszna gazeta i nie ma co komentować. Piłkarze potrzebują wsparcia zawsze a nie tylko jak jest walka o puchary. Co do numeracji. Każdy się do tego dostosowywał i nie było żadnych bitw, ale dopiero GW wymyśliło coś. Na nowym stadionie na sektorze dla fanatyków też tak będzie. Tyle, że on będzie stanowił maks. 10% jak i nie mniej pojemności stadionu. Na pozostałych sektorach będzie "normalnie". A i dzięki dziennikarzyku, że zostałem nazwany kibolem( co równa się wg Ciebie bandyta) choć na stadionie nigdy nie przeklinałem, nikogo nie pobiłem, tylko dopingowałem Śląsk. Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Czy redaktor był na tej trybunie? 01.06.11, 09:55 > A i dzięki dziennikarzyku, że zostałem nazwany kibolem( co równa się wg Ciebie > bandyta) choć na stadionie nigdy nie przeklinałem, nikogo nie pobiłem, tylko do > pingowałem Śląsk. Ja też zostałem bandytą stadionowym wraz z żoną i moimi córkami 7 i 9 letnią. Bo chodzimy na Śląsk i kibolujemy :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniazdowy Re: Czy redaktor był na tej trybunie? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.11, 10:02 Ty już nie bądź takie niewiniątko, twoja młodsza to umie przy..bać. Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Czy redaktor był na tej trybunie? 01.06.11, 10:30 Wiwat czytelnicy gazety wyborczej, wiwat wychowankowie Adama Michnika ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superniania Re: Czy redaktor był na tej trybunie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 12:59 A na dobranoc córeczkom czytasz Romkowe peany na cześć niespełnionego malarza? A potrafią już twoje dziewczynki zaśpiewać "Horst-Wessel-Lied"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łapyopadają Re: Czy redaktor był na tej trybunie? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.11, 13:28 To jego córeczki spaliły żydów w jedwabnym. Podręcznik superniani "Jak są robieni hitlerowcy z owcy". Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Czy redaktor był na tej trybunie? 01.06.11, 13:37 brawo ! brawo ! co za poziom czytelników wyborczej ! kto ma inne zdanie ten antysemita i morderca :) Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Czy redaktor był na tej trybunie? 01.06.11, 17:00 Ty też jesteś czytelnikiem Wyborczej. Inaczej byś tu nie pisał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Czy redaktor był na tej trybunie? IP: 178.73.49.* 01.06.11, 21:54 > Ja też zostałem bandytą stadionowym wraz z żoną i moimi córkami 7 i 9 letnią. Bo chodzimy > na Śląsk i kibolujemy :))) I uważasz, że warto się tym chwalić? Hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Brzozowski przestań pieprzyć głupoty 01.06.11, 09:28 Brzozowski, na meczu nie byłeś bo się boisz, poczytałeś jakieś fora, nie wiadomo od kogo wyciągnąłeś jakieś bzdetne informacje i stworzyłeś modelowy artykuł pisany na zamówienie. A ten tekst: Kto wie, może wkrótce zamanifestują pogląd jednego ze swoich kibolskich przywódców i wywieszą transparent z napisem "Jak pokochaliśmy Adolfa Hitlera". świadczy że kompletnie nie wiesz o czym piszesz. W życiu nie miałeś tej książki w ręku i nie masz zielonego pojęcia o czym jest. A skoro nie wiesz, to przestań PIEPRZYĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżelika z LO Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 09:39 @dfgfdg Siemka, tu Andżela, mam 16 lat. Pani od polskiego kazała nam na jutro napisać wypracowanie na temat twórczości najwybitniejszego wrocławskiego pisarza - Romana Zielińskiego. Czy mógłbyś mi streścić o czym jest jego najlepsza książka, "Jak pokochałem Adolfa Hitlera", bo boję się, że jak nie napiszę wypracowania to nie zdam do następnej klasy :((( Pliiiizzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty 01.06.11, 12:17 Streść lepiej monologi waginy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżelika Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 13:01 Spoko, szkoda tylko, że ty se nigdy z żadną waginą nie pomonologujesz :(( Renia Rączkowska na całe życie ci pisana :((( chlip Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty 01.06.11, 13:14 Z waginą to się zasadniczo monologu nie prowadzi, dialogu również. Zobaczysz, sam się przekonasz jak dorośniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty IP: 195.177.83.* 01.06.11, 14:17 masz problemy z rozroznianiem plci? Andzelika to ona nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty 01.06.11, 18:51 W przypadku takich tworów jak Andzelika mam. To tylko nick, cycków ni waginy nie widać, jak mam odróżnić? Po lekkości z jakim wstawia kolejne litery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:16 > W przypadku takich tworów jak Andzelika mam. To tylko nick, cycków ni waginy ni > e widać, jak mam odróżnić? Po lekkości z jakim wstawia kolejne litery? chocby po formie wypowiedzi. Jak pisze o sobie w formie zenskiej wychodzi na to ze kobieta. Nie rob z siebie debila wiekszego niz jestes, to naprawde nie jest trudne prawniku. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty 02.06.11, 16:55 Nie jestem prawnikiem, ale dziękuję za uznanie. Co do końcówek gramatycznych, to tylko forum. Andżelika nie byłby pierwszym chłopem podającym się za kobietę, choćby w ramach prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Brzozowski przestań pieprzyć głupoty IP: 195.177.83.* 03.06.11, 09:44 > Nie jestem prawnikiem, ale dziękuję za uznanie. Co do końcówek gramatycznych, t > o tylko forum. Andżelika nie byłby pierwszym chłopem podającym się za kobietę, > choćby w ramach prowokacji. w takim razie rozumiem cie doskonale panienko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz85 Arturek się wkurzył za artykuł na Fan'ie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.11, 10:05 Arturek się wkurzył za artykuł na Fan'ie i teraz dąsa się na łamach GW :) No nie mogę. Piaskownica po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski poemat IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.11, 10:12 Możesz wstawić linka z artykułem o Brzozowskim? Nie mogę coś znaleźć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okaz1981 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.11, 09:38 Brzozowski ty już nie starasz sie być obiektywny, ty wylewasz swoje gorzkie frustracje i toczysz prywatna krucjate - żal ciebie,naprawde żal. Kłamstwo , fałsz i obłuda - to charakteryzuje twoje wypociny pseudodziennikarskie. Pisz sobie dalej My lubimy sie posmiac;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:41 Kompleks niższości. Naczelny przywódca kiboli ma lżejsze pióro ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 09:46 @ Kompleks niższości. Naczelny przywódca kiboli ma lżejsze pióro ;]. Ale za to ma cięższą łapę, którą okłada po pyskach kibiców własnej drużyny, którzy chcą się wyłamać z protestu i dopingować piłkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matizz Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 09:49 Pobił Cię ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:51 Gość portalu: kil napisał(a): > Ale za to ma cięższą łapę, którą okłada po pyskach kibiców własnej drużyny, któ > rzy chcą się wyłamać z protestu i dopingować piłkarzy. Nic takiego nie miało miejsca cieciu ze wsi za Legnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:52 dfgfdg napisał: > Gość portalu: kil napisał(a): > > > > Ale za to ma cięższą łapę, którą okłada po pyskach kibiców własnej drużyn > y, któ > > rzy chcą się wyłamać z protestu i dopingować piłkarzy. > > Nic takiego nie miało miejsca cieciu ze wsi za Legnicą. > To pewnie jakis redakcyjny prowokator za 2 złote od notki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 13:05 chopie, za dwa zeta to ja z łóżka nie wstaję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romaniak Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 09:54 Kto nie zna na pamięć biblii kibiców Śląska - "Jak pokochałem Adolfa Hitlera" autorstwa Romana Zielińskiego - nie jest prawdziwym kibicem tego klubu, ale jest piknikiem i szechterowcem! My chłopcy-romanowcy żądamy brunatnej VIP-trybuny na naszym nowym stadionie na Maślicach! Ein Volk Ein Reich Ein WKS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pijanymarynarz Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:42 Bez jaj, poważnie nie kibicowaliście na meczu: 1 Po którym Śląsk miał zdobyć wicemistrza 2 Po którym Arka mogła spaść ? Jesteście żenujący. W zad sobie wsadźcie transparenty. Choćby w Polsce było was 50 tysięcy to i tak połowa z was do urn nie pójdzie, bo na kacu będzie i jajco z waszych głosów. Chorej polityki zachciało się na stadionie... Race sobie w tyłki wsadźcie. Nie pozdrawiam, dzięki wam na mecze nie chodzę. Już raz "wyproszono" mnie ze stadionu za to, że nie krzyczałem (może nie mogłem?!) i wmówiono, że jestem z Zagłębia. Jesteście poniżej jakiegokolwiek poziomu porównawczego i jeszcze śmiecie niektórzy tutaj mówić, iż GW to szambo a redaktor jest **** ? Patrzcie na swoje ufajdane ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:45 A Ty oczywiście z kulturą za pan brat :), co do polityki to na meczu był marszałek Schetyna, nic w tym chorego nie widzę, każdy ma prawo przyjśc i kibicować i nikomu z głowy włos nie spada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 09:48 sorry ale po tekście widach że jesteś z Zagłębia:) Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:49 pijanymarynarz napisał: > Bez jaj, poważnie nie kibicowaliście na meczu: Kibicowaliśmy. Nie wierz we wszystko o czym pisze G...no Wybiórcze, a w szczególności pseudoredaktor Brzozowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Zawsze twierdzilem, ze miejsce bydla jest w oborze IP: 145.225.60.* 01.06.11, 11:22 Zawsze twierdzilem, ze miejsce bydla jest w oborze. Tylko jakos do tej pory nikt nie mial odwagi go tam zagonic. Dobrze, ze ktos sie za to w koncu wzial, moze nie bedzie tak smiedziec na stadionach... Odpowiedz Link Zgłoś
gkudas Re: Zawsze twierdzilem, ze miejsce bydla jest w o 01.06.11, 11:39 Masz rację, rolniku - dlatego prosimy Cię - nie wychodź już stamtąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 09:42 Niestety ale pan Brzozowski jest nieobiektywny. Gazeta zamieszcza teksty na poziomie Trybuny Ludu. Przykład? Proszę oto tekst niejakiego/niejakiej Lucy z 29.05.11 w internetowym wydaniu Gazety: Jednak po meczu wygranym 5:0 (wszystkie bramki padły w II połowie) mocno podchmieleni fani Śląska przeszli pieszo z ul. Oporowskiej, w klubowych barwach, ale z odsłoniętymi twarzami. wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,9688766,Kibice_swietowali_sukces_Slaska_petardami_i_spiewem.html#ixzz1O0WzrpKO Tekst dyskwalifikuje autora i jest przykładem żenującej manipulacji. Równie dobrze można napisać:" Redaktorzy Gazety Wyborczej choć tym razem trzeźwi , nie odwiedziwszy domów publicznych, bez ciągatek pederastycznych, napisali kolejny nierzetelny tekst". Najbardziej boli to , że panowie i panie z Wyborczej zapomnieli na czym polega sens dziennikarstwa- uprawiają swoje prywatne wojenki mając gdzieś etykę dziennikarską i prawdę. Roman.Z nie był i nie będzie moim idolem (z "kibolami" nie mam nic wspólnego) ale jak pan Brzozowski jest taki odważny to niech powie mu co o nim myśli prosto w twarz. Ale na to zabraknie odwagi...... Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:51 Dokładnie, red. Brzozowski kreujący sie na mądrzejszego powinien wiedzieć, że szkodzi swoimi złosliwościami i pólprawdami nie red. Z (ten sie pewnie tylko z politowaniem smieje pod nosem) tylko normalnym kibicom i potencjalnym kibicom, którzy mają fałszywy obraz tego co sie dzieje na stadionie ... działania red. Brzozowskiego powodują tylko tyle, że 1) zwykli niezorientowani ludzie myślą że na stadionie mozna dostac tylko kose w plecy i nie przychodzą 2) Ci co chodzili chodzić będą, a wyelimonować jakby chciał red. ich się nie da bo nie robią nic takiego na co były by paragrafy i o czym pisze wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hołotę 01.06.11, 09:53 kibole - banda matołów bez szkoły i przyszłości, sensem życia dla nich jest coś co 99% ludzi ma w dupie, co więcej, za te idiotyczne poglądy często są w stanie iść do pierdla bądź dostać kosę pod żebro. Gdybyście wychowywali się w Afganistanie, pewnie teraz biegalibyście z bombami na plecach i wysadzali się w nadziei na 72 dziewice. Nie jesteście w niczym lepsi od nich - fanatyków z pianą na gębie. Dajcie żyć normalnym ludziom, jak nie dacie, cóż, są na to sposoby - zamkniemy stadiony, zamkniemy was, wyślemy do kamieniołomów... w końcu się uspokoi. A tak przy okazji, stadion TO JEST miejsce, na który rodzina powinna iść jak na niedzielny piknik, i możecie się napinać ile chcecie, ale tak będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 09:55 No ja chodzę z rodziną.I co? I nic. Teza fałszywa i obalona. Stawiaj inne. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł 01.06.11, 13:09 no to uważaj, bo możesz zostać pobity, Twoja żona opluta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: 195.177.83.* 01.06.11, 15:28 jezeli ty i twoja zona bedziecie sie zachowywac godnie, to nic sie nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł 01.06.11, 16:31 > jezeli ty i twoja zona bedziecie sie zachowywac godnie, to nic sie nie stanie a kto decyduje o tym co jest godne, banda łysych bezmózgów? sorry gościu, ale to mi nie wystarczy, nietykalność cielesna to prawo, które nie przestaje obowiązywać na stadionie, co więcej, jest to miejsce publiczne. W swoim domu możesz wszystkim nakazać ubieranie się na czarno, czy różowo i pluć na tych, którzy przychodzą ubrani inaczej... stadion jest publiczny i masz prawo co najwyżej się skrzywić, a jeśli nie to proponuję dożywotni zakaz udziału w imprezach masowych Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł 01.06.11, 17:09 Łysy bezmózg nie zrozumie. Przecież oni potrafią nie kibicować swojemu klubowi, bo obrazili się na premiera. Bardzo skuteczny protest. Świat z zadumą pochyla się nad milczeniem biednych kiboli. Premier drży ze strachu. Pokojowa nagroda Nobla już w drodze. Jedyną zagadką jest, czy dostanie ją Litar czy Staruch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:19 a baranom jak ten dziennikarzyna nagle przeszkadza to, ze lysi nie kibicuja. Wiele macie do powiedzenia, ale tylko gdy jest sukces druzyny. Gdy go nie ma was tez nie ma. Ale jak przyjdziecie to narzucacie swoje prawa, kto jak i gdzie ma sie zachowywac... Tak tak frajerze twoja jedyna opcja to grozic milicja i zakazami stadionowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szefu Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 13:10 Pewnie też razem chodzicie po zapomogę do MOPS-u - kibolska patologia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 13:31 hehe.Rozbawiłeś mnie:),.Widać ile wiesz o piłce i jej fanach. Weźmy takiego Jerzego Pilcha czysta patologia..... ( jakby co wpisz nazwisko w google) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szefu Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 14:46 Pilch? Ten stary salonowy alkoholik, co to sobie esperal kiedyś wydłubywał nożem kuchennym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tezeusz Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 15:46 > Pilch? Ten stary salonowy alkoholik, co to sobie esperal kiedyś wydłubywał noże > m kuchennym? Będziesz miał za to zdanie sprawę w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polew Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: 195.177.83.* 01.06.11, 09:59 jezeli twierdzisz, ze 99% spoleczenstwa ma w dupie nasze poglady i to co robimy, to dlaczego cala Polska wraz z matolem na czele robi z tego populistyczny temat nr 1. Zobaczycie na wyborach. Mozecie sobie wyliczyc frekwencje na stadionach ekstraklasy 1, 2, 3 i nizszych lig, do tego dolaczcie stadiony zuzlowe. Rodziny i znajomi tych kibciow, ktorzy pojda na wybory i oddadza glos przeciw PO. Masz to jak w banku. Nas nikt do glosowania juz nie musi namawiac. wiemy co mamy robic i to solidarnie zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykibol Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: 195.117.216.* 01.06.11, 11:17 Ciekaw jestem na kogo zagłosujecie... nikt się wami nie interesuje, chodzi o rok 2012 i igrzyska... i kompromitacje gospodarzy albo i nie. Tyle w tym temacie. A jest was raptem może i z 50 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: 195.177.83.* 01.06.11, 12:02 ilu nas jest i jaka mamy moc wplywania na opinie publiczna to zobaczysz jeszcze przed wyborami. Matol wlozyl kij w mrowisko tyle powiem I jeszcze jedno. nie zabiegamy o zainteresowanie innych. Najlepiej jaky rzad, milicja, sluzby i partie polityczne sie od nas odpie.... Mamy swoje poglady i idee. Nie jestesmy sprzedajnymi flusiami, ktorzy zmieniaja poglady, idealy, zdanie, partie za kase i stolek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teho 50.000? gruboo przesadzone IP: 193.109.212.* 01.06.11, 12:55 tych debili w całym kraju nie jest więcej niż 15.000 i to licząc całe ich z całymi swoimi patologicznymi rodzinami. tylko pisowi mógł przyjśc taki pomysł aby wesprzeć się takim elektoratem. a z tych kilkunastu tysięcy na wybory dojdzie jakiś dwa tysiące, reszta jak w każdą niedzielę będzie leżała w swoich norach skacowana po sobocie albo jescze nadal pijana. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł 01.06.11, 12:19 Ale Ci się marzy. Zmartwię Cię jednak: życie wielu kibiców nie toczy się wokół stadionu i najbliższego meczu, nie mówiąc o racach i palonych szalikach. Spokojnie zagłosują na PO, jeżeli uznają, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: 195.177.83.* 01.06.11, 15:32 sugerujesz korupcje polityczna ze strony PO? W W-chu miala taka miejsce, lecz kibicow to nie ruszylo. Dalej powtarzam nie znasz srodowisko kibicowskiego to sie nie wypowiadaj. Nasz laczy idea, honor i duma. Nie jestemy sprzedajnymi politykami, urzedasami czy milicjantami, ktorzy Za stolek, prace, kase zmienia zdanie, idealy i partie polityczna. przekonamy sie przy wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł 01.06.11, 17:12 Nie nadymaj się. To niezdrowe, a co gorsza śmiesznie wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł 01.06.11, 18:53 > Dalej powtarzam nie znasz srodowisko kibicowskiego to sie nie wypowiadaj. Nasz > laczy idea, honor i duma. Was jest maksymalnie 10% na stadionach, może trochę więcej. Cała reszta to pikniki i kibice sukcesu, których łączy chęć obejrzenia meczu, a nie honor i duma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: 178.73.49.* 01.06.11, 22:09 > przekonamy sie przy wyborach. Oj, będzie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:33 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkibic Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.finemedia.pl 02.06.11, 10:57 Lolo ty czy tylko to potrafisz napisać.Analfabeta jesteś i nic innego nie potrafisz.Człowieku to Twoje pisanie nawet nie jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 13:15 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl ,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:38 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:56 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl q Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: W końcu normalni się wkurzą i rozgonią tą hoł 01.06.11, 13:14 > jezeli twierdzisz, ze 99% spoleczenstwa ma w dupie nasze poglady i to co robimy w Polsce jest demokracja, demokracja polega na tym, że akceptuje się cudze poglądy, można je popierać lub nie, można mieć w dupie, ale wolność jednostki ma granicę, tzn. nie może ingerować w wolność innych jednostek. > , to dlaczego cala Polska wraz z matolem na czele robi z tego populistyczny tem > at nr 1. dlatego, że kibole rozpieprzyli najpierw stadion na Litwie, potem stadion w Bydgoszczy, robiąc nam wstyd przed całą Europą. Oczywiście metody wybrane zostały beznadziejnie, kluby powinny instalować porządny monitoring i każdy, kto robił rozróbę powinien na drugi dzień trafić do pierdla. Tyle że jeśli kluby tak na prawdę boją się kiboli, ulegają im na każdym kroku, to chyba trzeba zastosować bardziej drastyczne środki Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca Kibice darzą sie miłością? 01.06.11, 11:03 Kibice darzą się miłością: komiks.wroclove2012.com/?p=207 allerune napisał: > kibole - banda matołów bez szkoły i przyszłości, sensem życia dla nich jest coś > co 99% ludzi ma w dupie, co więcej, za te idiotyczne poglądy często są w stani > e iść do pierdla bądź dostać kosę pod żebro. > Gdybyście wychowywali się w Afganistanie, pewnie teraz biegalibyście z bombami > na plecach i wysadzali się w nadziei na 72 dziewice. Nie jesteście w niczym lep > si od nich - fanatyków z pianą na gębie. > Dajcie żyć normalnym ludziom, jak nie dacie, cóż, są na to sposoby - zamkniemy > stadiony, zamkniemy was, wyślemy do kamieniołomów... w końcu się uspokoi. A tak > przy okazji, stadion TO JEST miejsce, na który rodzina powinna iść jak na nied > zielny piknik, i możecie się napinać ile chcecie, ale tak będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Kibice darzą sie miłością? 01.06.11, 13:05 widziałem fajny program satyryczny (dla zainteresowanych "savage eye" - można znaleźć na youtube) gdzie tłumaczyli, że zawody sportowe to jednyna szansa, żeby faceci w radości ze strzelonego gola mogą się poprzytulać i nie są posądzeni o homoseksualizm :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 09:59 Czy red. Brzozowski widzi poziom wypowiedzi swoich wsółwyznawców?, te pełne kultury wypowiedzi wiernych czytelników popierających program propagandowy gazety, ta erudycja, elokwencja, poetyckośc języka, celnośc ripost :) Duma mnie rozpiera gdy widze jakich GW ma światłych czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
fc-inter Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 10:00 To że taki artykuł powstanie było do przewidzenia. Nie udało się jedno , do tekstu miał być dołączony obraz z dwóch kamer ustawionych centralnie na sektor odkryty , jak to pacyfikuje się "prawdziwych " kibiców chcących dopingować. Niestety nic takiego nie udało się zarejestrować, okraszono więc tekst historyjkami zasłyszanymi gdzieś przez powyższego pseudodziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
szybki.tomek Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 10:12 Boli was, że kibice potrafią się zjednoczyć i to nie wokół waszej faszystowskiej gazety ;) Jak by to był protest przeciwko Kaczyńskiemu i popierający aborcję i eutanazję to byście hipokryci bili brawo. proponuję też autorowi poczytanie kim był Hitler ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.11, 10:50 Jedność kiboli boli zapewne tak bardzo jak jedność słuchaczy Radia Maryja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.143.242.6.ultranet.net.pl 01.06.11, 11:30 jak polityka i chamstwo znikną ze stadionów to wtedy pójdę z synem na mecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 11:44 Nie przychodź ! Nie chcemy tu ani ciebie ani twojego brzydkiego syna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miodek - profesor Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 13:12 Ja wiem, ja wiem kim był Hitler!!! Idolem wrocławskich kiboli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dhj Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 10:33 Wreszcie jakas powazna grupa spoleczna jednoczy sie przeciwko bandzie kretaczy, destruktorow i deprawatorow oraz przeciwko ich pacholkom. Ludzie trzymajcie sie, nie dajce sie rozbic! bo te pajace na tej zasadzie dziala, ze wszystkich chca rozbic. Przyklad rozbijania zwiazkow zawodowych. Nie przejmujcie sie tym, ze wymyslaja na was brudy, kiedy u siebie, kryja syf i malarie. Tylko sily zjednoczone moga dac rade z tymi szajbusami, ktorzy podaja sie za reprezentacje narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 10:39 nas nie zlamia, z nami nie wygraja. my tak jak oni nie robimy tego dla kasy, dla stolka, dla slawy. My robimy to z pobudek patriotycznych, ideowych, wierzymy w to co robimy. A tego nie da sie kupic. Tak samo z Szechtera nie zrobisz Araba. Chociaz kto wie, juz tyle razy sie zminial. Duma, Honor, Odwaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piła Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 13:17 Duma, Honor, Odwaga i Paprykarz Szczeciński!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 15:34 > Duma, Honor, Odwaga i Paprykarz Szczeciński!!! gratuluje materialnych wartosci zyciowych Odpowiedz Link Zgłoś
grafikproart Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 10:36 Miałem okazję być na tym meczu. Pomijam żałosny fakt że Śląsk - w czasie kiedy nie był dopingowany (1 połowa) - grał żalośnie, nic nie robił - a w drugiej polowie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, strzelał bramki jak chciał, na wszelkie możliwe sposoby (czy to nie dziwne?). Bardziej denerwujące było jednak samo dopingowanie. Podobno żyjemy w wolnym kraju i w granicach prawa możemy robić to co chcemy. Jednak nie na stadionie Śląska. Tam się siedzi pośród tłumu kiboli i słucha jednego który dyryguje przez mikrofon!! (dlaczego? kto mu go dał/ pozwolił??!!) co masz robić. WSZYSCY WSTAJĄ!! RĘCE DO GÓRY!! WSZYSCY ŚPIEWAJĄ!! WSZYSCY KLASZCZĄ!! Jak na defiladzie w państwie totalitarnym - bo spróbuj się w tym tłumie wyłamać. A juz najbardziej żałosne i śmieszne jest to że w tym lesie stojących przez 45min!! ludzi i wyciągniętych rąk mało kto jeszcze śledzi piłkę (to zresztą prawie niemożliwe bo niewiele widać). Mało kto angażuje się w aktualna akcję na boisku (poza momentami po strzeleniu gola). Doping jest, cały czas ale.. raczej autodoping - w stylu "Śląsk najlepszych kibiców ma" - poszczególne okrzyki i piosenki nie mają nic wspólnego z meczem! Zero spontaniczności i zaangażowania w akcję na boisku. Bardziej polityka i samouwielbienie!! Kibole nie lubią myśleć na trybunach, angażowac się w mecz - wolą się wykrzyczeć, wyładować agresję, pokazać że najlepiej kibicują (ale kiedy, komu i po co - to nieistotne!!). Człowiek widzi to wszystko (właściwie wszystko poza meczem :] i odechciewa mu się przychodzenia na mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 11:12 > Bardziej denerwujące było jednak samo dopingowanie. Podobno żyjemy w wolnym kra > ju i w granicach prawa możemy robić to co chcemy. Jednak nie na stadionie Śląsk > a. Tam się siedzi pośród tłumu kiboli i słucha jednego który dyryguje przez mik > rofon!! (dlaczego? kto mu go dał/ pozwolił??!!) co masz robić. Kibice sami go wybrali spośród siebie. Ktoś musi organizować doping w przeciwnym wypadku jeden sektor będzie śpiewał co innego, następny co innego i nie będzie dopingu. I tak wcale nie jest na _stadionie Śląska_ tylko na jednej trybunie. A że mamy wolny kraj to możesz usiąść gdzie indziej. > A juz najbardziej żałosne i śmieszne jest to że w tym lesie stojących przez 45m > in!! ludzi i wyciągniętych rąk mało kto jeszcze śledzi piłkę (to zresztą prawie > niemożliwe bo niewiele widać). Mało kto angażuje się w aktualna akcję na boisk > u (poza momentami po strzeleniu gola) No ale co ci to przeszkadza? Jedni przychodzą oglądać mecz, inni pokrzyczeć i pokibicować. Co jest w tym złego lub żałosnego?? > Człowiek widzi to wszystko (właściwie wszystko poza meczem :] i odechciewa mu s > ię przychodzenia na mecze. Kto ci kazał iść na odkrytą? Można iść na krytą, północną, sektora rodzinnego. Tam wszyscy siedzą i oglądają w spokoju mecz. Skoro sam poszedłeś na trybunę gdzie organizowany jest doping no to sorry... ale jeśli wejdziesz między wrony itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 12:21 > A że mamy wolny kraj to możesz usiąść gdzie indziej. A gdybym chciał zrobić coś innego niż zapiewajło, to w ramach wolnego kraju mogę? Na przykład bić brawo, gdy wszyscy klną, albo zaśpiewać inną przyśpiewkę? Zaznaczam, że nie kwestionuję atmosfery na sektorze C, tylko o granice wolnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 12:44 > A gdybym chciał zrobić coś innego niż zapiewajło, to w ramach wolnego kraju mog > ę? Na przykład bić brawo, gdy wszyscy klną, albo zaśpiewać inną przyśpiewkę? Za > znaczam, że nie kwestionuję atmosfery na sektorze C, tylko o granice wolnego kr > aju. A jak idziesz na koncert rockowy i pod sceną wszyscy skaczą to stoisz w bezruchu pomiędzy skaczącymi, zwracasz im uwagę żeby przestali skakać czy skaczesz razem z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 13:13 Dfgfdg, nie zrozumieliśmy się. Ja nie pytam o reakcję osób, które idą do młyna i zachowują się jak pikniki. Pytałem o reakcję bywalców na takich pikników. Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 14:21 > Dfgfdg, nie zrozumieliśmy się. Ja nie pytam o reakcję osób, które idą do młyna > i zachowują się jak pikniki. Pytałem o reakcję bywalców na takich pikników. Moją odpowiedzią było porównanie. Reakcja będzie dokładnie taka sama jak w młynie na koncercie rockowym. Jeżeli trafisz na ortodoksa to dostaniesz opierdziel, jeżeli na kogoś spokojnego to nie zwróci na ciebie uwagi. Czy jeżeli idziesz na koncert np. KULTU (mecz WKSu) i chcesz posłuchać spokojnie muzyki (obejrzeć mecz) to pchasz się pod scenę (do młyna gdzie robiony jest doping) czy stajesz gdzieś dalej albo z boku (w innym sektorze albo na innej trybunie)? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 18:55 Ok, dziękuję uprzejmie za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 15:37 a jak jestes w kosciele, w teatrze i nagle sobie wlaczasz sobie muzyke zespolu feel podczas eucharystii lub spektaklu to jakiej reakcji sie spodziewasz? Co zrobia z toba stali bywalcy teatru i kosciola? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 18:54 Porównanie celne jak strzał z muszkietu. Puszczając muzykę w trakcie mszy zagłuszam; odmawiając darcia ryja z innymi...? No proszę, dopowiedz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 19:49 a jaka będzie reakcja w Kościele jak zaczniesz śpiewac coś innego niż reszta osób? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 02.06.11, 16:58 Na przykład jeżeli wszyscy będą recytować Credo, a ja odmówię Ojcze nasz? Jakoś trudno mi sobie wyobrazić wiernego, który podejdzie do mnie i każe mi mówić to co reszta pod sankcją opuszczenia kościoła lub zgarnięcia oklepu. Ale wiesz co? W najbliższą niedzielę to sprawdzę, dam znać jak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:23 odpowiedz jest prosta w obu przypadkach przeszkadzasz. W kosciele rozpraszasz, w mlynie rowniez. Zamiast ciebie moglby byc ktos inny kto sie dostosuje i przyniesie lepszy porzadany efekt... Chlopie drozysz temat nie majac racji. Trollem jestesc czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam32 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.140.223.85.sovam.net.ua 02.06.11, 09:37 No mamy tu jak widać jedynego sprawiedliwego, który "ma rację" z urzędu... Przychodzisz na stadion kibicować drużynie czy protestować przeciw rządowi? Jakoś nie zauważyłem żeby w koszulce Sląska biegał Tusk, na ławce też go chyba nie było. Więc czym się kierowałeś olewając własną drużynę? Taka Wasza wiara i honor...bezrozumne rzucanie haseł i tyle. Chcesz protestować - protestuj przed siedzibą wojewody a nie na stadionie. A potem idź do urny w trakcie wyborów i zagłosuj tak jak uważasz za stosowne. >Zamiast ciebie moglby byc ktos inny kto sie dostosuje i przyn > iesie lepszy porzadany efekt... tak...a ten "porządny efekt" to Wasz brak dopingu...brawo, na pewno to właśnie pomoże Śląskowi w przyszłym sezonie. Chyba już zrozumiałem Wasz przebiegły plan. Jak wszyscy na stadionie będą siedzieć cicho zamiast kibicować piłkarze będą się mogli skupić na grze bo teraz ten cały hałas/kibicowanie im pewnie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:56 > No mamy tu jak widać jedynego sprawiedliwego, który "ma rację" z urzędu... > Przychodzisz na stadion kibicować drużynie czy protestować przeciw rządowi? Stadion od zawsze byl miejscem, gdzie lud wyrazal swoje poglady nie tylko zwiazane z pilka nozna. Poszukaj, poczytaj... potem sie wypowiadaj. Jezeli wam nie podobaja sie race, oprawy, hasla skandowane, nasz doping, to bedzie bez dopingu. Przez kilka ostatnich kolejek zobaczyliscie szarosc trybun. I juz widze, ze wam sie to nie podoba. Swiadczy o tym np twoj glos. My nie mamy obowiazku poswiecac wielu godzin tygodniowo na oprawy, ty tez nas do tego nie zmusisz. Zaczela sie walka z kibicami i kibice na nia odpowiadaja. Chcecie szarosc trybun to ja macie. I jak dobrze sie bawicie? Widowisko na plycie boiska wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam32 Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.140.223.85.sovam.net.ua 02.06.11, 10:11 >Jezeli wam nie podobaja sie race, oprawy, hasla skandowane, nasz doping, to bedzie bez >dopingu. Przez kilka ostatnich kolejek zobaczyliscie szarosc trybun. I juz widze, ze wam sie to >nie podoba. człowieku, przecież Ty nawet nie rozumiesz o czym piszesz... po pierwsze - na Śląsk chodzę od kilku lat, mam takie samo prawo się w tym temacie wypowiadać jak Ty i nie muszę sięga do archiwalnych materiałów czy to Twoich czy autorstwa ludzi Twojego pokroju... po drugie - do momentu gdy nie zrozumiesz że "nam" (kibicom) podobają się oprawy meczowe, skandowanie, doping itd a nie podobają nam się granie na trybunach w siatkówkę, brak kibicowania i odwracanie się od własnej drużyny - do tego momentu dyskusja z Tobą tyle wnosi co gadanie do ściany...bo jak już byś poświecił trochę czasu na zrozumienie tego co tu się pisze (ewentualnie kogoś poproś - może Ci wytłumaczy) to byś się zorientował że o Wasz brak szacunku do drużyny tu chodzi...a że dzieje się tak dlatego że dajecie się wodzić za nos osobom które ewidentnie zbijają na tym kapitał polityczny - no cóż...a nasz szanowny Premier siedzi i się cieszy że cała Polska widzi że walczy z kibolami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 02.06.11, 11:12 brak dopingu to brak szacunku do druzyny... kpisz sobie? Tysiace kilometrow za nimi jezdze czasami w warunkach gorszych niz bydlo, wydaje tysiace na bilety i oprawy, zdzieram gardlo, i tak przez kilka lat neiwazne na lige. Jezeli druzyna nie rozumie protestu, a wydaje mi sie ze rozumie, to ch im w dupe. To nie druzyna nie rozumie protestu tylko ty i tobie podobni. a jezeli chodzi o polityke, to jestesmy apolityczni!! Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 02.06.11, 16:59 Przepraszam, dobrze zrozumiałem? Przez kilka lat? A dlaczego nie przez lat dwadzieścia, tak jak wielu pikników, którymi tak gardzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 03.06.11, 09:47 a kto napisal, ze gardze piknikami? Imputujesz mi jakies rzeczy, ktorych nie wypowiedzialem. A ile piknik ma wyjazdow? Jezeli jestes piknikiem, to siedz na trybunie pikniko wi piknikuj. Proste. Jesli jestes gejem to idz na trybune teczowa. Nie ma? Oj sorry zloz protest do matola... jesli jestes z rodzina to na sektor rodzinny itd... jezeli chces zinny to dogadaj sie z klubem aby stworzyli. i bedziesz sie tam czul swojsko i wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 02.06.11, 10:02 odpowiadamy w ten sposob, na skrzywiony wierunek kibica przez media i rzad. Nie bedziemy marionetkami do nabijania 5 wyborczych. Nie zgadzamy sie, aby ABW wchodzila nam do domow o 5 rano z bronia straszac nasze rodziny. Teraz jest protest na trybunach. Czego chcesz? Reakcji w Warszawie pod sejmem? Chcesz, zeby z calej Polski zjechali sie kibice do Warszawy manifestowac? My znamy dzialania milicji, wiemy jak dzialaja ich prowokacje, to doprowadzilo by do jednego. Kilkudniowych zadym w Warszawie. Nie damy pretekstu matolowi do zyskania kolejnych % wyborczych. Chyba nie wyobrazasz sobie, aby media na sama informacje o manifestacji pisaly by, ze kibice jada pokojowo manifestowac. Jestesmy traktowani jak obywatele drugiej kategorii. Od razu zaczela by sie wrzawa... beda zadymy, chuligani jada do Warszawy, trzeba milicji i wojska w rekordowej liczbie itd itd... o to bedzie, do czego oni sa zdolni! takie by byly naglowki gazet. Zszczegolnie Gowno prawdy... Choc cierpliwosc sie zawsze konczy wiec moze kiedys pojedziemy i do Warszawy, a wtedy wspomnisz moje slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 02.06.11, 17:00 O, to już jest odpowiedź na poziomie jaki oczekiwałem. A teraz pójdźmy dalej: w jaki sposób moje milczenie kogoś rozprasza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 03.06.11, 09:49 > O, to już jest odpowiedź na poziomie jaki oczekiwałem. A teraz pójdźmy dalej: w > jaki sposób moje milczenie kogoś rozprasza? Nie rozumiesz? Wlasnie dlatego nie powinienes siedziec w sektorze dla Ultrasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: *.171.16.207.static.crowley.pl 07.06.11, 01:02 Brzozowski po kiego się bierzesz do pisania o czymś o czym nie masz najmniejszego pojęcia ? Opisujecie wszystko co negatywne w tym swoim żydowskim pisemku i potem nie dziwota, że ludzie mają takie zdanie o kibicach jakie mają! Zajmij się czymś pożytecznym i np zrób sobie pętelkę na sznurze i załóż na głowe! Odpowiedz Link Zgłoś
piontakolumna GW i kibole są siebie warci 01.06.11, 10:39 Uważam za godną pożałowania tę przepychankę, która pokazuje tylko manifestację poglądów politycznych obu stron. "Kibice" którzy w dużej części mają mocno konserwatywne poglądy są kreowani tutaj co najmniej na szowinistów, jesli nie faszystów, a GW, którą zwykło się uważać za pismo liberalne, wyzywane jest od "lewackiej gazety". Jedni i drudzy mnie mocno irytują swoją nieracjonalnością i zakłamywaniem faktów. Po raz kolejny odwołam się do 11 listopada 2010roku, kiedy "patrioci" przeszli z pochodniami przez miasto podobnie, jak czynili to 70lat wcześniej naziści- wrogowie naszej ojczyzny. Za to wielce "tolerancyjna" GW nawoływała do burd i wygwizdywania haseł, które jednak tym razem nie były rasistowskie ani homofobiczne. Chyba, że w ramach tolerancji wygwizdywano tych zebranych nacjonalistów, kiboli i szowinistów, za to kim są, bo liczy się tolerancja, ale dla "naszych", bo liczy się szacunek i honor, ale tylko dla "naszych" Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Związek Kibiców? 01.06.11, 10:43 "Taką decyzję podjął Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców." A co to za ORGAN??? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 gó...ana gazeta 01.06.11, 10:54 gó...ana gazeto,daj sobie juz spokoj,zrob przyjemnosc wszystkim i przestan juz pisac o wrocławskiej pilce noznej i ich kibicach(kibolach,bandytach,mordercach,przestepcach,zboczencach pijakach,dewastatorach wszystkiego) po prostu zniknij z powierzchni ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
janusz57-51 Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 10:58 Pana REDAKTORA do sejmu KIBOLE poprą go by mógł z TRYBUNY dla WIPÓW kibicować z WARSZAWKI [sonda=] [/sonda] Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca Po sezonie ŚLĄSK w koronie ? 01.06.11, 11:01 Po sezonie Ślask w koronie. komiks.wroclove2012.com/?p=230 Odpowiedz Link Zgłoś
the.witcher kibol = matoł 01.06.11, 11:43 po raz kolejny okazało się, że kibol to idota pozbawiony zdolności samodzielnego myślenia. zamiast wspierać swój klub daje się wciągnać w żenującą walkę z rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: kibol = matoł IP: 195.177.83.* 01.06.11, 12:06 Kibic jak kazdy obywatel ma prawo do glosu. Chcial matol zrobic % na kibicach, to kibic mu je odbierze. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teho Re: kibol = matoł IP: 193.109.212.* 01.06.11, 12:36 odebrać to ty wy możecie co najwyżej polecone z wezwaniami na policję ;) trezba być zdrowo ograniczonym intelektualnie szczylem, żeby dawać sobą manipulować i jescze być z tego dumnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: kibol = matoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 13:53 ty cos o tym wiesz bo manipuluja toba jak dzieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: kibol = matoł IP: 195.177.83.* 01.06.11, 15:39 jezeli uwazasz, ze wojna z kibicami to nie PR krok w celu zyskania %, nie jest to zemsta na antyrzadowe hasla, to gratuluje indywidualnej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam32 Re: kibol = matoł IP: *.140.223.85.sovam.net.ua 01.06.11, 16:34 Jeżeli tylko jestem we Wrocławiu (żeby od razu uciąć komentarze - bardzo często) jestem na każdym meczu Śląska - kryta, stoję, klaszczę, śpiewam, dopinguję. Wbrew temu jak chcieli by wszystkim wmówić bywalcy odkrytej nie tylko oni potrafią zaintonować doping i aktywnie wspierać drużynę...bo wydawało mi się że właśnie o wsparcie dla drużyny chodzi w tym całym kibicowaniu. A teraz własnym oczom nie wierzę gdy czytam te debilne posty osób uznających się za wspaniałych kibiców na krucjacie przeciwko rządowi. A nie pomyśleliście chociaż przez moment komu szkodzicie? Otóż własnemu (rzekomo ukochanemu) Klubowi. Rząd ma w głębokim poszanowaniu Wasze żale, to piłkarze muszą grać bez dopingu (i chyba nie trzeba nikogo uświadamiać że ma to wpływ na ich postawę). Nie przyszło Wam do głowy że jeżeli już tak bardzo czujecie się silni, że rząd obalać chcecie to róbcie przy urnach manifestując to teraz w jakikolwiek inny (zgodny z prawem) sposób ale nie odwracając się od własnej drużyny? Pewnie że nie pomyśleliście bo w Waszym przypadku niestety temat tego postu jest bardzo często zgodny z prawdą (co zresztą skrzętnie wykorzystują Ci którzy akurat mają w tym jakiś interes - tym razem polityczny). I tak na koniec - niech Wam się nie wydaję że ta cała krucjata przyniesie jakikolwiek odczuwalny w skali kraju efekt. Jak już pozbierać Was wszystkich z tych młynów, kotłów i innych żylet to faktycznie uzbiera się kilkanaście tysięcy. Bo wyobraźcie sobie że kibic (nie mylić z kibolem) do tych Waszych zabaw w "którąś tam władzę" tak bardzo chętny nie jest. I jak widać choćby na tym forum czy też na stadionach, tych którym doping się nie znudził a Wasze postulaty ich szczerze nie obchodzą jest zdecydowania więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: kibol = matoł IP: 178.73.49.* 01.06.11, 22:02 > to zemsta na antyrzadowe hasla, to gratuluje indywidualnej mysli. Jedno pytanie: jakie ANTYRZĄDOWE hasła pojawiły się na stadionach ZANIM rząd zaczął je zamykać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: kibol = matoł IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:26 wierze w twoja umiejetnosc poslugiwania si epsrzetem komputerowym i internetem... Poszukaj sobie jakie hasla wisialy jeszcze przed swietami. Np: Szechter przepros za ojca, Gowno prawda, Stadiony brak, autostrady brak, temat zastepczy kibice itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok polewa, tobie sie wydaje, że jesteś ważny 02.06.11, 18:35 a ważny jest jako szmaciarz do lania i na tym polega twoja rola. Piszesz głupoty, nie pojmujesz takich prostych rzeczy jak konstytucja i prawo. Za kogo można cie uznać? Za idiotę! A gdzie jest miejsce idioty? W Lubiążu, z pewnością nie na stadionie. Tobie wydaje się, że na stadionie można robić wszystko, że wszędzie można robić wszystko. Nie bądź jak Konowicz. Tu obowiązuje prawo. A zwłaszcza paragraf 34.1 ustawy o imprezach masowych i ten paragraf pozwala zamykać do takich jak ty stadiony. Wyjście jest jedno polewka, o ile to jesteś w stanie pojąć: wystarczy zachowywać się na stadionach wedle obowiązujących zasad. I tyle. Proste? Proste, choć dla idiotów skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: polewa, tobie sie wydaje, że jesteś ważny IP: 195.177.83.* 03.06.11, 09:52 > a ważny jest jako szmaciarz do lania i na tym polega twoja rola. Piszesz głupot > y, nie pojmujesz takich prostych rzeczy jak konstytucja i prawo. Za kogo można > cie uznać? Za idiotę! A gdzie jest miejsce idioty? W Lubiążu, z pewnością nie n > a stadionie. oj ile zlosci... ile gniewu, pokazales, ze roznisz sie tylko od chuliganow tym, ze oni swoje frustracje potrafia wylac w rzeczywistosci, a ty tylko na forum, lub poprzez donos na milicje. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wbrew przeciwnie, nie ma ani złości, 04.06.11, 15:26 ani tym bardziej gniewu! Jest lekki poszumek uśmiechu z powodu końcaa paranoi w polskim sporcie masowym, o nazwie PIŁKARSTWO! A ty polewa i tobie podobni? Już niedługo będziecie oglądać mecze w kapciach w swoich norkach! Kluby przestaną was wpuszczać! Takie jest prawo dla tatłatajstwa! paragraf 34.1 ustawy o imprezach masowych jest kluczem do ucywilizowania polskich stadionów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: kibol = matoł IP: 178.73.49.* 01.06.11, 22:04 > Kibic jak kazdy obywatel ma prawo do glosu. > Chcial matol zrobic % na kibicach, to kibic mu je odbierze. tyle. Kibol (jeśli ma już skończone 18 lat, a niekoniecznie tak jest) może sobie zagłosować przeciw rządowi. I nie będzie to miało żadnego znaczenia, bo jeśli Tusk wygra tę bitwę, to na każdego kibola przypadnie pięciu kibiców, którzy zagłosują za. Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: kibol = matoł IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:33 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: kibol = matoł IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:39 W mowie potocznej mianem leminga określa się osobę bezkrytycznie przyjmującą podawane jej informacje - źródło: wikipedia.org.pl h Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok w mowie potocznej synonimem idioty jest 04.06.11, 15:27 słowo KIBOL! Odpowiedz Link Zgłoś
sparxx1 Paranoiczny świat polskich dziennikarzy 01.06.11, 11:59 Jakość artykułu jest podobna do programu telewizyjnego w których niejaki Pan "Staruch" wypowiadał się jaki to on jest biedny i szykanowany.... jednym słowem pała za obiektyność... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaa-net Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 12:00 Śmieszą mnie wypowiedzi na ten artykuł tych bez mózgowych psełdo kibiców . Artykuł trafnie oddaje ich głupotę , co potwierdzają wpisy na forum samych zainteresowanych. Wypisują hymny pochwalne na swój temat jak oni są dzielni nie dopingując co tylko potwierdza to co autor pisze w tym artykule. Mam apel do działaczy , niech tych kretynów nie wpuszczają na stadion bo bedą i tak mieli więcej korzyści niż strat. Po pierwsze na pewno przyjdzie więcej normalnych kibiców jak tych kretynów zabraknie, przez to będzie większy doping i większa kasa ( dużo osób nie chodzi bo boi się o bezpieczeństwo przez te pokraki stadionowe ) po drugie bedzie miał kto dopingować swoich piłkarzy, i nikt nie będzie się obawiać zakazów stadionowych. DLA TEGO MÓWIĘ STOP DLA STADIONOWYCH KRETYNÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli IP: 195.177.83.* 01.06.11, 12:09 a ile razy ty dopingowales? Na ilu wyjazdach byles? Dopingowales i chodziles na mecze jak klub kilka klas rozgrywkowych nizej? Jezeli juz jakies marne tezy rzucasz to miej chociaz cos na poparcie twych slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Bylo inaczej niz donosi zydowski megafon. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 12:24 Bylem, widzialem. Mogli jeszcze napisac, ze pożerano niemowlaki. Odpowiedz Link Zgłoś
polakgrzy Paranoiczny świat polskich piłkarskich kiboli 01.06.11, 13:11 Nie rozumiem całej tej dyskusji. Zamknięcie stadionów nie miało nic wspólnego z kibicami, kibolami czy zadymami na stadionach. Od wielu lat powoli, ale systematycznie bezpieczeństwo na stadionach się poprawia. Zadymy się dalej zdarzają, ale generalnie coraz rzadziej. Przepisy przeciw stadionowym chuliganom są od dłuższego czasu. Są one wzorowane na angielskich, gdzie z problemem chuligaństwa sobie dawno poradzono. Nie trzeba jakieś specustawy by z problemami sobie poradzić, wystarczy egzekwować to co mamy. Zidentyfikować tych, którzy wtargnęli na stadion w Bydgoszczy (jest monitoring i podobno nawet policji udało się to zrobić), dać im dożywotni zakaz stadionowy i pozbędziemy ze stadionów kilku chuliganów a reszta otrzyma jasny przekaz iż nie wolno wbiegać na boisko. Rząd obrał inną metodę. Zrobił wielka manifestację siły, walną na odlew we wszystkich. Niestety wybory się zbliżają i nasz kanclerz Tusk musi pokazać, że coś robi, że jest sprawny i decyzyjny,no i że ma jakieś sukcesy. Choć z tym sukcesem to znowu im nie wyszło, ale do tego raczej jesteśmy przyzwyczajeni. A co do dziennikarzyny (bo przecież nie dziennikarza) Brzozowskiego to nie powinniście się czepiać, bo twardo pracuje na chleb i pisze artykuły na zamówienie, zgodnie z linia GW. Co prawda nie wychodzi mu to najlepiej, ale trzyma się zasady "nie wiem o co chodzi, ale w ryja mogę dać". Odpowiedz Link Zgłoś
bombadilwlocie Póki nie będę mógł pójść na stadion z dzieckiem 01.06.11, 13:21 bez obawy że się nasłucha chamskich przyśpiewek bandytów w szalikach, moja noga na stadionie nie postanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matizz Re: Póki nie będę mógł pójść na stadion z dzieck IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 14:05 To chyba nigdy nie wychodzisz z dzieckiem z domu i nie oglądasz TV. Przekleństw to się dziecko w szkole i TV więcej nasłucha( w tych prywatnych i niby świetnych też). Wiedz na Śląsk regularnie chodzę od 15 roku życia i uwierz mi na stadionie nie ma niczego nadzwyczajnego od miejsc wyżej przeze mnie wymienionych. A zgodzę się z jednym żaden stadion( hala , koncerty itd,) to nie jest miejsce dla dziecka więcej niż 2-3 razy w roku jak skończy gimnazjum to może zacząć chodzić regularnie. Niech wcześniej coś trenuje i mecze w TV ogląda. Jak ktoś "ku.....e" co chwilę od paru lat to mu nic nie pomoże , a tego na stadionie się nie nauczy bo jak ktoś jest nauczony nie klnąć to nie przeklina( a nie Ci "bojący" się chodzić na mecze słowo na k i ch używają 10 razy częściej niż na stadionie) chyba, że ma "porządnych" rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Ale mauzoleum dla 4 tysięcy hołoty powstaje. VIVA! IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 14:13 Utopia że 42 tysiące normalnych ludzi kiedykolwiek tam przyjdzie. Stadion opanuje wataha dzikich szympansów którym TAK NAPRAWDĘ przydałoby sie spuścić raz solidny łomot od reszty normalnych. Z tym nie byłoby problemu gdyż nalezy miec na uwadze że każdy kibol to leszcz. W pojedynkę oczywiście. Bo po kilku browcach z kolegami na stadionie leczy swe kompleksy i żenujący statut społeczny i to że jest mętem i ścierwem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matizz Re: Ale mauzoleum dla 4 tysięcy hołoty powstaje. IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 14:24 To do mnie? Uwierz mi, że jak jakaś Barcelonka albo Realek czy nawet Atletico albo inny przeciętny rywal przyjedzie na mecz pucharowy to ludzie bedą się o bilety "zabijać". Utopia powiadasz zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pakamero Re: Ale mauzoleum dla 4 tysięcy hołoty powstaje. IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 14:48 Hahhaha, marzy ci się Real? Najpierw dostaniecie bęcki od "miszcza" Azerbejdżanu albo Albanii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tezeusz Re: Ale mauzoleum dla 4 tysięcy hołoty powstaje. IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 15:44 > Utopia że 42 tysiące normalnych ludzi kiedykolwiek tam przyjdzie. Stadion opanu > je wataha dzikich szympansów którym TAK NAPRAWDĘ przydałoby sie spuścić raz so > lidny łomot od reszty normalnych. Z tym nie byłoby problemu gdyż nalezy miec na > uwadze że każdy kibol to leszcz. W pojedynkę oczywiście. Bo po kilku browcach > z kolegami na stadionie leczy swe kompleksy i żenujący statut społeczny i to że > jest mętem i ścierwem :) Haha co za logika, już wole być nazywamy kibolem niż być normalnym w Twoim typie, faszysto zapluty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixel Re: Póki nie będę mógł pójść na stadion z dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 14:31 niech Pan nie pisze bzdur,bylem na ostatnich 4 kolejkach z udzialem Slaska na oporowskiej na trybunie krytej,gdzie dalo sie zauwazyc mnustwo biegajacych dzieciakow,malo tego poza meczem z Wisla ,Slask gral z zespolami z ktorymi kibice jednych i drugich niezbyt za soba przepadja i jakos podzas prowadzonego dopingu nie uslyszlem ani jednego przeklenstwa,zeby bylo ciekawiej to na kolejce przed swietami wielkanocnymi trybyna odkryta poprzez forme dopingu zlozyla zyczenia wesolych swiat trybunie krytej i na odwrot,moja rad jest taka proponowalbym sie najpierw wybrac samemu na stadion w celu rekonesansu tego co sie dzieje ,a dopiero puzniej sie wypowiadac Odpowiedz Link Zgłoś
bombadilwlocie Dzięki za radę. 01.06.11, 20:01 Byłem w życiu przynajmniej na kilkuset meczach, również tych ligowych. Wiedzy mam na tyle dużo, że nie trzeba mi "udawać się na stadion, żeby zobaczyć jak to wygląda naprawdę". Mogłem chodzić sam jako dorosły człowiek. Dziecka w życiu nie wezmę. Póki na stadionach będą królować bandyci i ich chamskie przyśpiewki (nie ważne czy o przeciwnikach, czy o PZPN czy o premierze) nie mam zamiaru się tam udawać. Wystarczą mi migawki z trybun w TV. W Polsce nigdy nie będzie pełnych stadionów (nie licząc wyjątkowych spotkań) dopóki trybunami będzie rządziła żuleria. A na razie rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Dzięki za radę. IP: *.static.korbank.pl 01.06.11, 22:19 bombadilwlocie powiedz gdzie kupujesz zioło lub inny specyfik muszę to zgłosić odpowiednim organom >Byłem w życiu przynajmniej na kilkuset meczach, również tych ligowych> wszystkie mecze są ligowe, sparngi Śląsk rozgrywa poza Wrocławiem przewaznie. Nigdy nie byłeś na meczu i się więcej nie spinaj ciołku a teraz wdech i wydech i zapal sobie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Dzięki za radę. IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:28 jakos w tym roku w Polsce mam najwiekszy wzrost publicznosci na stadionach w calej Europie... Ups przypadke? Ups... coraz wiecej debili w Polse, czy moze poprostu ludziom zaczyna sie to podobac co robimy, a tylko z wami jest cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok polewa................ przyrost 04.06.11, 15:31 publiczności! Ale bydło kibolskie to nie jest publiczność! Bydło kibolskie to było kibolskie! A przyrost publiczności na stadionach wynika z jednego: wreszcie skończyły sie wyniki ustalane przy zielonych stolikach i gra (która was nie interesuje) zyskała na atrakcyjności. Jeszcze trzeba was wygonić ze stadionów i na mecze będą przychodzić dziesiątki tysięcy ludzi, a nie po kilkuset bandytów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: polewa................ przyrost IP: 195.177.83.* 06.06.11, 13:42 chyba jestes jakims paranoikiem bojacym sie ludzi. Twoje wyjscie z domu to kopiec lekow... co bedzie gdy spotkam lysego w dresie, jak sie zachowac by nie spojrec mu w oczy... co mam ubrac na siebie, zebyl ludzie mnie nie zauwazyli... Tak wiec sfrustrowany grubasie przyjacielu milicji z elemantami faszystowskich praktyk katowania ludzi bioracych sie z kompleksow twojego jestestwa mozesz dalej sie zalic tylko przed monitorem... Ty i tobie podobni nie zastapicie nas nigdy na trybunach, bo najpierw na mecze trzeba chodzic, a potem wypowiadac sie w temacie, aby miec choc odrobine pojecia o czym sie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok osatnio na Biskupinie, tuż koło pętli 07.06.11, 14:15 spotkałem debila, którym miał na piersi wytutułowanego Rudolfa Hessa oraz flagę ze sfastyką, debil miał przy sobie szalik Sląska.............. Takie jest kibolskie bydło, cieniasie. I to należy wygonić ze stadionów. I to zostanie wygonione! Milicja z elementami faszystowskimi? A to co za wynalazek? Ty wiesz, o czym pleciesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polewa Re: Dzięki za radę. IP: 195.177.83.* 02.06.11, 09:30 kilkuset meczach? To musisz byc stalym bywalcem stadionow od ponad dziesieciu lat. Biorac pod uwage, ze nie opuszczales zadnego meczu... Oj klamiesz gosciu, klamiesz... ten sam poziom co gowno prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Póki nie będę mógł pójść na stadion z dzieck IP: *.centertel.pl 02.06.11, 17:41 I h... z tobą ....... Odpowiedz Link Zgłoś