Dodaj do ulubionych

Pospolite ruszenie przeciw brzydocie naszych bl...

18.06.11, 08:11
To dziwne, że człowiek może zebrać takie fundusze. Pomysł ciekawy ale skąd ma na to pieniądze? Budżet jest już zaklepany głosami pieskow miłościwie nam panującego. Czy może chce zabrać pieniądze z rewitalizacji miasta, czy może wspólnoty mieszkaniowe wyłożyły kasę, a może te niechciane spółdzielnie mieszkaniowe? Kasa to podstawa, jest to gadamy, nie ma to nie gadamy.
Obserwuj wątek
    • Gość: alien Re: Pospolite ruszenie przeciw brzydocie naszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 10:16
      Od GW i innego elementu obcego:D
    • yoko.ono l.u.c. patafianie 18.06.11, 10:31
      jasne wszystko pod publikę, gównem pewnie też też byś się wysmarował jak by ci kasę dawali, pazerna miernoto
    • Gość: cminusminus Ja mam pytanie: ile zarabia performer? IP: *.toya.net.pl 18.06.11, 11:05
      Ja mam pytanie: ile zarabia performer? I jaką szkołę trzeba skończyć?
      • Gość: euro2011 Re: Ja mam pytanie: ile zarabia performer? IP: *.opera-mini.net 18.06.11, 11:23
        Znakomita większość publiczności mieszkająca w tych brzydkich dzielnicach, NIE WIDZI tej brzydoty. Lata spędzone w brzydkim otoczeniu, zrobiły swoje. Zamordowały zdolność widzenia, estetyki, poczucia ładu. Ludzie traktują wszechogarniający brud, kurz, psie wydaliny, śmieci przyrośnięte do wszystkiego, brudne samochody, brudne śmietniki, wyrwane, połamane, wystające, koślawe, zapadnięte, krzywe JAKO SWOJĄ NORMĘ.
        A zmiana przyzwyczajeń i zmiana mentalności to proces obliczony na pokolenia. Starzy muszą wymrzeć, osiedla i tak się rozsypią. I być może na miejscu tego obrzydliwego, ktoś i kiedyś postawi coś nowego, estetycznego. I będzie o to codziennie dbał, pielęgnował, szanował. Bo w braku poszanowania i szacunku dla otoczenia należy szukać obecnego stanu rzeczy. A co najważniejsze, wszechogarniające i wszechmocne Państwo Polskie nie zostawia ludziom pieniędzy na remonty i inwestycje w strukturę budynków. Bieda i biedacy nie zrobią Wersalu. Ludziom brakuje na wszystko, więc na pewno nie będą wydawali na otoczenie i swoje osiedle. Wydają najwyżej na to, co mają za drzwiami i progiem własnego M-3, M-4, czy M-2.
        Polacy pod względem siły nabywczej są na końcu europejskiej rodziny narodów. Siła nabywcza ppolskiego koszyka konsumenta to 61% średniej europejskiej !!!

epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/graph.do;jsessionid=9ea7971b30db77c05ebe8ce04832bc5de1a7b7ffebaa.e34RaNaLaxqRay0Lc3uLbNiNa30Ke0?tab=graph&plugin=1&language=en&pcode=tsieb010&toolbox=type
        Za nami jeszcze więksi biedacy, czyli Łotwa, Litwa, Bułgaria i Rumunia.
        A przed nami cała Europa.
        Statystyka dla potrafiących czytać i myśleć.
        Polacy czekają aż państwo za nich zrobi, to co powinni dawno zrobić sami. Nie potrafimy budować ani szybko, ani tanio, ani na czas. Więc stan osiedli i budynków jest odzwierciedleniem polskich "talentów" w gadaniu, klęczeniu, szukaniu winnych.
        • Gość: malkontent Re: Ja mam pytanie: ile zarabia performer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 12:18
          A kto będzie ustalał co jest ładne, a co brzydkie?
        • Gość: Andrzej Zapraszam na os. Przyjaźni we Wrocławiu IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 13:22
          To tzw. bloki z lat 70.
          Mamy piękne wysokie drzewa mające 30-40 lat. Przed moim balkonem (2 piętro) widzę kilkanaście drzew. Na jednym z nich od wielu lat gołębie wiją gniazdo. Co roku pojawia się rodzina srok.
          Klatka schodowa jest czysta, często sprzątana, podobnie jak cała okolica.
          Mamy własny duży parking oraz dość dużo miejsc parkingowych w innych miejscach, ja osobiście mam kłopoty z zaparkowaniem tylko kilka razy w roku.
          Wiele osób dba o kilka naszych kotów osiedlowych: dokarmia je, zostawia otwarte okienka do piwnicy.
          Mam blisko do Biedronki, Parku Południowego, nieco dalej do Rynku, dość blisko do wyjazdu na autostradę.
          W mojej klatce (8 mieszkań) znam wszystkich, pomagamy sobie.
          Moje mieszkanie ma 73 m kw.
          I choć mam działkę pod Wrocławiem (1270 m kw.) zastanawiam sie, czy w ogóle się budować. Bo tu jest mi dobrze.
    • Gość: malkontent Re: Pospolite ruszenie przeciw brzydocie naszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 12:17
      ajn kolor, ajn wzór ajn firer.
    • muckal Pospolite ruszenie przeciw brzydocie naszych bl... 18.06.11, 12:29
      Mnie kolory nie przeszkadzają tak, jak psie kupska, które trzeba oglądać, omijać, wąchać ,śmierdzące i zapchlone piwnice w których potłuczone babcie hodują koty. Kocie zapachy czuć na klatkach schodowych, przenikają też do mieszkań. W blokowiskach powinien być wprowadzony zakaz hodowania wielkich psów. Podatków ich właściciele nie płacą, a kupska rozmywa deszcz, roznoszą je i wnoszą do mieszkań na butach dorośli i dzieci....
      • Gość: afv Re: Pospolite ruszenie przeciw brzydocie naszych IP: *.41.100.64.threembb.co.uk 18.06.11, 12:42
        lepsze koty niż szczury bezmózgi kmiotku. A te "babcie potłuczone" dbają o wyrzucone - przez takich smrodów jak ty zwierzęta, leczą je i sterylizują. Koty w mieście sa bardzo potrzebne. A jak ci smród przeszkadza to powąchaj swoją mordę i zastanów się trochę. Na pewno masz gnijące cuchnące pieńki zamiast zdrowych zębów. Mam psa i mieszkam z bloku, pies codziennie biega na mojej działce- 10 min drogi od domu. Buduję tam dom, działka ma 3 tys m. Sąsiadom się nie spowiadam, więc jak taki kmiot smrodek- rodem z "dnia świra" widzi psa wprowadzanego do bloku to dostaje amoku- bo goowno wie i goowno wiedział będzie. Tylko mu się zdaje, ze wie, bo widzi.

• Gość: bez sensu Re: Pospolite ruszenie przeciw brzydocie naszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 14:34
          Jakoś Twoja teoria nijak ma się do rzeczywistości. Na osiedlu o kota można się potknąć, a szczury wielkie jak rottweilery biegają po śmietnikach.
        • litrowy Re: Pospolite ruszenie przeciw brzydocie naszych 18.06.11, 18:00
          o nie dosc, ze obrazasz tu ludzi to jeszcze piszesz bzdury, kmiotkiem to jestes ty cwaniaczku, sprzatasz gowienka swojego zwierzaka??? jak sobie wybudujesz dom to sobie tam go trzymaj a jesli mieszkasz w bloku to sprzataj wszystko po soim psu; mnie az tak nie przeszkadzaja zwierzeta poza gownami ale rozumiem, ze niektorym ludziom moze przeszkadzac smrod, siersc, puszczone samopas psy itd, mieszkajac w bloku trzeba myslec o innych, bo to blok a nie dom na wlasnej dzialce,a w dniu swira akurat bardzo dobrze ukazano problem, Kondrat srajacy pod blokiem, ogladaj te scene az zrozumiesz, byc moze potrzebne beda lata ogladania z tego co widze...
      • Gość: x wyrzucic to trzeba wiesniakow IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.06.11, 13:09
        ktorzy nie szanuja ani zwierzat ani ludzi

mowie o tobie muckal... wracaj do swojego smolca
      • zetkaf Re: Pospolite ruszenie przeciw brzydocie naszych 18.06.11, 16:43
        > blokowiskach powinien być wprowadzony zakaz hodowania wielkich psów.
        Ja bym raczej wprowadzil ustawowa ilosc kilometrow, ktore musi pies zrobic dziennie. Dokumentowane przy pomocy gps-a umieszczonego w obrozy.
        Zaraz sie okaze, ze wiekszosc psow jest maltretowana brakiem spacerow. I wlasciciele sami by zrezygnowali, muszac robic tak dlugie spacery ;)
    • Gość: Tomcio Public Relations IP: *.internetia.net.pl 18.06.11, 14:01
      wspaniała strategia pana Luca i GW która sie uparła na lansowanie tej miernoty przypominam ze to na przestrzeni ostatnich dwoch lat 3 szumnie obwoływana akcja gdzie spirytus movens jest LUC, GW o tym pisze a potem cisza nic sie w tej kwesti nie dzieje kazdy głupi tak potrafi rzucic hasełko narobic wokol siebie szumu a potem nie ciagnac tego konsekwentnie no ale przecie jeszce tyle trzeba zmienic w tym kraju zawsze sie znajdzie pomysł na jakas nowa akcje
    • paul123 Pl. Grunwaldzki 18.06.11, 14:29
      Ku*wa... jak chce robic jakis happening to niech usiadzie pod sedesowcami na Grunwaldzkim. Te akurat nikomu nie przeszkadzaja? Osrane z gory na dol balkony przez golebie i oszczane sciany na naziemnym parkingu. I to nikomu nie przeszkadza? Bloki z Kozanowa czy Gaju to cudo architektoniczne w porownaniu do tego syfu z Grunwaldzkiego.
      • Gość: einbreslauer Re: Pl. Grunwaldzki IP: *.205.20.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.11, 14:38
        Kochany, te bloki to znakomite dziela architektury - przykład brutalizmu, który znajdziesz w wielu podręcznikach europejskiej architektury. Problem w tym, że jakoś do władz miasta to nie dociera i sedesowce wyglądają, jak wyglądają. A mogłyby być dumą miasta... Owszem,nie jest to architektura "śliczna", z cud-wieżyczkami i wygibasami, ale takich makabrył mamy już we Wrocławiu chyba dosyć? Czas ratować secesowce, galeriowiec na Kołłątaja i parę innych przykładów modernizmu lat 60 i 70, jakie nam pozostały po radosnej twórczości ostatnich 20 lat.
        • Gość: Hermilion Re: Pl. Grunwaldzki IP: 194.146.120.* 27.06.11, 09:28
          To że niektóre 'dzieła' zostały zaprojektowane przez osoby sławne
          i reprezentują jakieś idee artystyczne nijak nie zmienia faktu że są
          bublem do wyburzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka