Dodaj do ulubionych

tabletki barwiące zęby

18.07.11, 22:11
czy ktoś wie gdzie można kupić takie tabletki? najlepiej we Wrocławiu
Obserwuj wątek
    • klimka21 Re: tabletki barwiące zęby 20.07.11, 13:50
      Ja szukałam w okolicznych aptekach i nic ;(. W końcu kupiłam ten płyn merlin.pl/dulgon-kids-Barwiacy-plyn-do-plukania-ust_Mann-Schroder/hb/product/219,771931.html
      • agaola1980 Re: tabletki barwiące zęby 20.07.11, 19:40
        dzięki za odpowiedź :) a czy możesz mi napisać czy te zabarwione miejsca łatwo jest potem umyć?
        • annakate Re: tabletki barwiące zęby 20.07.11, 20:36
          a nie macie we Wrocławiu sklepów z zaopatrzeniem dla stomatologów?

porządne mycie usuwa zabarwienie, troche się trzeba przyłozyć, ale o to przeciez chodzi
          • verdana Re: tabletki barwiące zęby 20.07.11, 20:45
            Jesteście pewni, zę to dobry pomysł? Zęby się myje, ale systematyczne, silne szczotkowanie, aby zmyć zabarwienie już takie zdrowe nie jest. Mozna uszkodzić szkliwo trąc zbyt mocno, a podejrzewam, ze dziecko zmywające kolor będzie to robiło.
            • annakate Re: tabletki barwiące zęby 20.07.11, 20:56
              jestem pewna, że dobry
              tabletki wybarwiaja osad i tylko osad sie zmywa. Nie wymaga to żadnych nadludzkich dzialań, tylko porządnego, dokladnego mycia. U mnie sprawdziły się znkomicie, bo dziecię np dokładnie myło niektóre powierzchnie inne pomijając (wewnętrzne) i szło w zaparte, że zęby umyło jak trzeba, dlugo i dokładnie. tabletek nie stosowalam codziennie, najpierw chyba 3 dni pod rząd, a potem raz na tydzień, nigdy nie uprzedzając kiedy. Dobre nawyki chyba sie utrwaliły, ma 17 lat i żadnej plomby.Ssama siebie tez czasem sprawdzałam.
    • kropkaa Re: tabletki barwiące zęby 23.07.11, 00:51
      Poprosiłam panią z apteki, by mi sprowadziła. Kiedyś jakaś firma z Poznania je dystrybułowała.
    • alicez Re: tabletki barwiące zęby 26.07.11, 22:00
      Ja jakoś czas temu zamówiłam na doz.pl płyn barwiący.
      • agaola1980 Re: tabletki barwiące zęby 27.07.11, 19:31
        alicez napisała:

> Ja jakoś czas temu zamówiłam na doz.pl płyn barwiący.
        I ZADOWOLONA JESTEŚ? SPRAWDZA SIĘ TEN PŁYN W LEPSZYM MYCIU ZĄBKÓW? ŁATWO SCHODZI "KOLOR"?
        • alicez Re: tabletki barwiące zęby 27.07.11, 20:38
          Szczerze? Zużyłam 3/4 butelki na spółkę z dzieckiem i chyba nie chcemy takich wynalazków. Kolor schodził, ale umywalkę trzeba było szorować każdorazowo. Kupiłam niedawno szczoteczki soniczne i już się nie bawimy w barwienie zębów ;-)
          • agaola1980 Re: tabletki barwiące zęby 27.07.11, 21:08
            dzięki za odpowiedź :) pierwsze słyszę o szczoteczkach sonicznych. poszukam sobie o nich w necie.pozdrawiam
    • zgagusia Re: tabletki barwiące zęby 03.08.11, 18:44
      tabletki lub plyn Mir-a-dent - BAAARDZO polecam
      do kupienia w firmie Hager-Polonia, wroclaw ul. Obrońców Poczty Gdańskiej 10
      jak wpiszesz w google to tel. do nich tez ci wyskoczy, bo nie pamietam jak sa otwarci
      + pare innych bajerow dentystycznych tez mozna tam kupic (np. fajne uchwyty do szczoteczek dla malych dzieci...)

A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka