Dodaj do ulubionych

Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy

03.08.11, 19:42
Piszecie oczywistości. Natomiast czytelnik Adam bredzi po prostu - przecież doskonale wiadomo, kto jest kibicem a kto kibolem. Czemu czytelnik Adam sam siebie chce niesłusznie kwalifikować do kiboli, nie wiadomo. Widocznie masochista jakiś. Ewentualnie zwolennik PiS-u, bo oni mają podobne paranoje i ciągle im się widzi, że ktoś ich obraża i prześladuje...
Obserwuj wątek
    • bartekjamajka Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 03.08.11, 19:47
      jestem KIBICEM !! bo kocham futbol!! mieszkam we Wroclawiu i kibicuje Slaskowi !! chodze na mecze !! i dre ryja w nieboglosy !! dopinguje ile sie da :-) pije piwo przed meczem i po meczu ! :-) a i blanta zapale, bo lubie jak sie morda smieje :p
      jestem PRAWDZIWYM KIBICEM bo interesuje mnie tylko doping dla mojej druzyny ! a nie obrazanie przyjezdnych ! rozumie ze tak samo kochaja swoj klub jak ja kocham moj ! szanuje zawodnikow jesli daja na boisku z siebie wszystko, ale nigdy ich nie obraze ze wzgledu na kolor skory, religie czy miejsce w ktorym mieszkaja (graja) ! szanuje kibicow mojej druzyny, bez wzgledy na to w jakiej koszulce przyszli, czy znaja przyspiewke, czy tylko klaszcza ! wazne ze laczy nas jedno - MILOSC DO FUTBOLU !

YNWA
      dozyjemy kiedys tego w Polsce ?
      www.football-news.org.uk/wp-content/uploads/2010/10/derby.jpg
      • piotr_ze_wsi Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za 03.08.11, 20:40
        Masz rozdwojenie jaźni? Raz piszesz o sobie w pierwszej osobie liczby pojedynczej, by zaraz potem przejść bez ostrzeżenia do trzeciej osoby (kibicuje, pije, rozumie - on, ona, ono).
        Podana przez autora definicja kibola:
        Jestem kibolem, bo chodzę na mecze. Jestem kibolem, bo śpiewam, idąc przez miasto po meczu. Jestem kibolem, bo piję piwo po meczu. Jestem kibolem, bo świętuję wicemistrzostwo w Rynku.
        nie jest słuszna jedynie na początku we fragmencie "jestem kibolem, bo chodzę na mecze" - ta część dotyczy tak kibola, jak i kibica. Cała reszta to już typowy kibol.
        Jako normalny człowiek nie chcę widoku pijanych kiboli drących mordy w każdym zakamarku miasta (tak jak i pijanych rezerwistów widywanych jeszcze kilka lat temu), chlejących piwsko, szczających gdzie popadnie i okupujących Rynek. Tłoczcie się na stadionach i tam kwiczcie niczym świnie przepychające się przy korycie, ale miasto zostawcie wrocławianom.
      • Gość: b Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.static.korbank.pl 04.08.11, 00:22
        to ty nigdy w polsce na meczu nie widziales zdobycznej flagi?
    • radeberger Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za 03.08.11, 20:03
      Bez przerwy o dyskryminacji płaczą:
      - mniejszości seksualne
      - mniejszości religijne
      - mniejszości etniczne
      - kibice piłki nożnej

Wszyscy oczywiście non stop krzywdzeni, oczerniani i prześladowani. Zawsze, wszędzie i przez każdego, kto nie nie należy do nich.

Szczerze mówiąc zbiera mi się już na wymioty czytając po raz kolejny te użalania się nad sobą.

Jak przestanie mnie w nocy budzić darcie ryja "ŚLĄSK WUUUUKAEES!", kiedy znikną huligańskie murale z całego miasta (logo/herbu klubu się nawet nie próbuję czepiać), kiedy znikną z ulic zakapturzone, poowijane szalikami klubowymi bandy (zazwyczaj przesiadujące w okolicach monopoli) - wtedy uznam, że dyskryminowałem kibiców nazywając ich kibolami. Póki co się na to absolutnie nie zapowiada.
      • radeberger errata 03.08.11, 20:04
        chuligańskie, nie huligańskie
    • kalofonia Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 03.08.11, 20:04
      Moim zdaniem słowo "kibol" nie powinno istnieć. To, że banda przestępców lub piłkę nożną, (a właściwie jedynie obnosi się z jej symbolami) o niczym nie świadczy. Powinno się nazywać rzeczy po imieniu, a media wykreowały wizerunek kibola, który może jeszcze pasuje do 15-latków, ale już nie dorosłych facetów, którzy parają się pobiciami, wymuszeniami i innymi zacnymi czynnościami. To bandyci i tyle. Obecna sytuacja szkodzi kibicom (patrz: list Czytelnika) i nie zwraca uwagi na to, że ci "kibole" nie zajmują się tylko działalnością stadionową.
    • aa.6 Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 03.08.11, 20:14
      Szanowny panie redaktorze! Nie da się ukryć że mam takie samie odczucia jak ten pan który napisał że jest kibolem. Przedstawiacie imprezy piłkarskie jako miejsca mordobicia, patologii i bandytyzmu. Każdy kto chodzi na mecze wie, że bandytyzmu na stadionach jest tyle ile codziennie mamy go na ulicy i w miejscach publicznych. Ani mniej więcej. Takie mamy społeczeństwo więc i takich mamy kibiców. Cała walka z kibolami sprowadza się do wrzucenia wszystkich do jednego worka przez co każdy kto ma szalik lub koszulkę Śląska jest od razu postrzegany jako bandyta, chuligan i złodziej.

W taki sposób to z Tuskiem narobicie sobie tylko wrogów a efektów walki z chuligaństwem nie będzie żadnych. Jako kibic czuję że Gazeta Wyborcza i Tusk są przeciwko mnie a nie przeciwko chuliganom!
      • Gość: ... Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: 195.190.17.* 04.08.11, 09:13
        bo to wina Tuska, żydów, masonów, fryzjerów i cyklistów :)
    • Gość: michu Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.206.112.11.static.telsat.wroc.pl 03.08.11, 20:31
      Karbowiak głupi jesteś i poniosło Ciebie z tymi lampami. Jak już, to możesz przyrównać jegomościa do małby albo kaskadera....
      • Gość: Gówno Prawda Panie i Panowie nie dyskutujcie z gazetą bo to IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 20:41
        komuna i zacofanie dzięki temu w kraju mamy takie zarobki i takie drogie stadiony,bo wczesniej nakradli i nic nie wybudowali,a tych co to zrobili jeszcze nie rozliczylsimy.Mafia rządzi krajem nie ma co z nimi dyskutowac to prymityw sam w sobie i zacofanie XIX wiek z usmiechem na twarzy wprowadzaja zacofanie i specjalnie glosza ze to radio maryja i Rydzyk ,a w rzeczywsitosci to tylko tematy zastępcze.Ceny z kosmosu nadal kręcicie ludzi w balona oj zapłacicie za to wysoką cene.
        • Gość: Kibol-płaczek Re: Panie i Panowie nie dyskutujcie z gazetą bo t IP: *.dynamic.mm.pl 03.08.11, 20:54
          Skopanej dziewczynie ze Szkocji wszystko jedno: kibic czy kibol - już na zawsze zapamięta, że zrobił to nachlany osiłek w zielonym szaliku z napisem Wrocław.
      • Gość: michu Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.206.112.11.static.telsat.wroc.pl 03.08.11, 21:09
        Z tym głupim, to może trochę przesadziłem;) Przepraszam chłopcze!
    • sverir Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 03.08.11, 21:06
      Logikę gazety wypada skomentować w ten sposób, że środowisko dziennikarzy powinno opisywać się wyłącznie w kontekście red. Tomasza Z., słynnego miłośnika nieletnich dziewcząt. A gdyby ktoś powiedział, że to taki rzadki przypadek, to się zgodzę, ale nadal środowisko będę opisywał tylko w tym kontekście. Jak wtedy to będzie wyglądało?
      • Gość: ja Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.wssk.wroc.pl 03.08.11, 21:34
        list czytelnika jest bardzo treściwy i jest w niej sama prawda,Sz.P.Karbowiak ,Brzozowski itp cały czas raczą wszystkich(jakże ich już niewielu) czytelników o pojedynczych przypadkach wandalizmu wśród kib(icow)oli.Bardzo rzadko pisze się o wspaniałym dopingu na stadionie,o tym jak obie trybuny wspólnie śpiewają,jak cały stadion robi ,,Szkocję'' a zawodnicy wspólnie z kibicami bawią się po zwycięskim meczu,jakie są emocje,ile jest rodzin z dziećmi. Po co o tym pisać ,lepiej jest wspomnieć że pijany baran kopnął w kubeł na śmieci.Szukacie afer w tematyce kibiców bo już chyba tylko to przyciąga uwagę malkontentów,bo to jest na topie
      • Gość: kibic cyngle... IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 21:38
        cyngle spod flagi w tęczowych kolorach ruszyli do boju...
        wszędzie widzą hordy łysych karków, wszystkie klatki we Wrocku oszczane przez kiboli...
        jeszcze nie gwałcą? zaczną... kibole będą gwałcić rabować... jak to kibole
        a tęczowa tłuszcz cynglowa bedzie pisać...
        jedni uprawiają seks a tęczowy cyngiel popisze sobie i mu dobrze
    • polakgrzy Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 03.08.11, 21:40
      Karbowiak odpowiedział, że autor listu nie rozumie pojęcia kibol i musi mu je wytłumaczyć. Niestety pan Karbowiak nie zrozumiał o czym ten list jest. Jest o stereotypie który tworzą Media, miedzy innymi GW, gdzie wszystkich wrzuca się do jednego kosza. Twierdząc, że kibolem jest ten, który uderzył piłkarza, albo innego kibica. To nie kibol tylko zwykły bandyta, a jest ich kilku , kilkunastu do prawie stu tysięcy przychodzących co kolejka na mecze. Media jednak każdego kto właśnie śpiewa piosenki, krzyczy, lub obnosi się z barwami klubowymi uważają za kiboli, na równi z wyżej wymienionymi bandytami. Autor listu nie uważa się za kibola panie Karbowiak, autor listu denerwuje to, że jego uważają za kibole dzięki takim panom jak pan. To gwoli wytłumaczenia o co chodziło autorowi, bo widzę iż pan Karbowiak ominął lekcje z czytania ze zrozumieniem. No cóż jaka Gazeta tacy dziennikarze i odwrotnie.
      • Gość: skrzypce1 Czytanie ze zrozumienim IP: *.hsd1.fl.comcast.net 03.08.11, 21:55
        Czytam o Slasku, ogladam nagrane mecze i sie ciesze kiedy wroclawinie wygrywaja. Bylem kibicem na meczach Slaska w latach 60, 70 i poczatku 80-tych ub wieku. Teraz przyszlo mi kibicowac druzynie w inny sposob. Ale kibicem jestem nadal. Kazda moja wizyta we Wroclawiu konczy lub zaczyna sie od odwiedzenia stadionu. Czasami sie zalapie na jakis mecz ale rzadko. Moja zona jest kibicem Lecha Poznan. Kocha te druzyne. Uwaza, ze Lech jest najlepszy w kraju. Jej szalik - Lecha i moj szalik - Slaska wisza obok siebie. Mamy w domu problem kiedy nasze druzyny graja przeciwko sobie. Przegrany kosi trawe w ogrodzie. Oboje sie zgadzamy co do tego, ze przemoc na meczach wziela gore nad rozsadkiem i przyjemnoscia jaka daje widowisko pilkarskie. Szkoda. Czasami brakuje mi tamtych czasow kiedy mozna bylo obejrzec mecz bez obawy, ze ktos cie zglanuje za to, ze ubrany jestes w koszuke Lecha lub Slaska. To jest chore.
      • Gość: SF Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.net-serwis.pl 05.08.11, 14:28
        Gówno tam o stereotypie. Pokaż choć jeden przykład, gdzie jakaś gazeta oczerniła konkretnego, niczemu niewinnego kibica. Nie pokażesz, bo nie ma. A jeśli żądasz od dziennikarzy, żeby za każdym razem, gdy chcą skrytykować jakąś patologię, przy okazji chwalili oprawę i doping, to jedziesz tekstem, który już Słonimski (słyszał o Słonimskim?) wyśmiał tekstem "Mimo że Gdynia się rozbudowuje" (wrzucić w googla, przeczytać - może coś pojmiesz).
    • nabati szalikowcy pytanko do Was 03.08.11, 21:57
      Mam znajomego w Wawie, ktory planuje przyjechac do Wro w zimie na pewne wydarzenie muzyczne. Jedyny jego szalik to szalik Legii. Chlopak spokojny, nie interesuja go burdy. Zwykly kibic. Lubi swoja druzyne i akurat jest z Warszawy - wplywu na to nie mial (a moze mial? - pytanie filozoficzne)
      I teraz jesli mialbym go zaprosic w zimie i przyjechalby na moje osiedle pelne kibicow WKS, to czy dostalby od Was wp...ierdziel za szalik czy nie? Niech kazdy sam odpowie we wlasnym zakresie...

• Gość: WKS_ŚLĄSK Re: szalikowcy pytanko do Was IP: *.internetunion.pl 03.08.11, 22:30
        Najprawdopodobniej szalik zwiałoby mu z szyi ;)

Gooool!!!!! Wisła Trzecia bramka, w tym momencie!!!!

Wracając do tematu, mogę przewrotnie zapytać, czy w Warszawie zwiałoby z szyi szalik Śląska... oczywiście że by zwiało. Cóż kibicowanie to sport który rządzi się swoimi prawami, ale tak jest na całym świecie. Zawsze jest ta ciemna strona... jakby wszystko było jasne i dobre to nie byłoby ciekawie.

Tylko że sytuacja którą przytaczasz kwalifikuje się do nagrody Darwina. Sytuacja taka była obiektem żartów w reklamie Sprite'a - Teraz ty jesteś pragnienie: gościu w szaliku obcej drużyny wysiada na dworcu ;) Jednym słowem taki przykład byłby dowodem na głupotę kolegi.

Co do autor listu całkowicie się z nim zgadzam.
        Osobiście mogę powiedzieć jak to wygląda z mojej perspektywy. Skończyłem studia, mam własną firmę, współpracuję z poważnymi instytucjami ale też chodzę na mecze. I czasem doświadczam kuriozalnej sytuacji gdy idąc po meczu z kolegami, drąc ryja, pijąc browara ludzie patrzą na nas ze strachem. Boją się! Boją się bo jestem kibolem! Jestem zły, mogę komuś przypier... - tak sądzą.

Tymczasem boją się tego czego nie znają. Tu właśnie jest źródło strachu. Boją się, bo kiboli znają ich tylko z relacji Gazety Wyborczej i z krzyków pod oknami Ci przechodnie nie wiedzą, że na meczach jest wiele osób starszych, dużo dzieci z rodzicami i to także na trybunie odkrytej. Ja tych wszystkich zlęknionych zapraszam na stadion. Niech wypiją przed meczem piwko na odwagę, wejdą, zobaczą jak to wygląda od środka itd....

A do tych wszystkich którzy mówią że ktoś im drze ryja pod oknami powiem tylko tyle: boicie się im zwrócić uwagę? Oczywiście że się boicie, dlatego że nie znacie tego co robią.
        Dlaczego ja nie mam problemu gdy chcę spać wyjść do okna, przywitać się z ekipą i poprosić żeby byli trochę ciszej, bo jutro wcześnie rano wstaję? Do ekipy której nie znam. Ano nie mam tego problemu, bo widzę od środka, że to są ludzie, a nie jacyś kosmici.

Teraz inna sprawa. Pan Redaktor oczywiście stawia siebie na pozycji wyroczni. W swoim komentarzu arogancko poucza, pisze o niezrozumieniu pojęć itd... typowa retoryka socjalisty. Stawianie siebie na pozycji lepszego, mentora... No cóż, to jest typowe

Hej Śląsk!!!!

ps. Wisełka zakończyła 3:1, już jutro Lokomotiv Sofia - WKS Śląsk.

Zapraszam na mecze do knajp, a potem pośpiewamy!!!

• piesiec81 Re: szalikowcy pytanko do Was 03.08.11, 22:56
          I to jest konstruktywny komentarz. Całkowicie się zgadzam. No może z małym wyjątkiem, mianowicie z perspektywy tramwaju po meczu wygląda to moim zdaniem tak, że ludzie zbytnio się kibiców nie boją. W końcu "bezmózgich bandytów" stać byłoby chyba na "trochę" więcej niż głośne zachowanie, nieco bluzgów i "labado". A tu nikt nikogo z nożem nie gania, nie katuje...

Pozdrawiam
        • Gość: Damian Re: szalikowcy pytanko do Was IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:15
          mówisz że nie boisz się wyjść i powiedzieć że rano wstajesz. Pytanie jeszcze jakich jesteś rozmiarów????
          • Gość: WKS_ŚLĄSK Re: szalikowcy pytanko do Was IP: *.internetunion.pl 03.08.11, 23:31
            Nie do końca rozumiem pytanie. No bo jakie ma znaczenie to czy jestem duży przy grupie kilkunastu osób? Ale żeby nie było wytłumaczę sytuację, może Ci się kiedyś to przyda w życiu.

Otóż np. w ostani piątek - jest sobie grupka osób, głośno rozmawiają, piją wódę, tymczasem ja próbuję zasnąć. No więc co robię: wychodzę na balkon, odpalam sobie papierosa, i mówię:
            Ej chłopaki, po pierwsze, to wiem że dobrze sobie pomelanżować i też lubię i często też jestem głośno, ale chcę się wyspać, bo.... Więc czy moglibyście przenieść imprezę? Zresztą i tak pewnie ktoś zaraz zadzwoni po psy i po co macie biegać, albo być spisywanym....

Po czymś takim zawsze jest spoko, zamieniamy jeszcze parę zdań, życzę im miłej zabawy i ekipa się przenosi.
            A z drugiej strony, to jak widzę że jedzie policja i że jakaś ekipa siedzi - nie ważne czy ich znam czy nie - to krzyknę do nich z okna "Pały jadą, od strony takiej i takiej... " i też jest git. Trzeba się nawzajem szanować.
            • piotr_ze_wsi Re: szalikowcy pytanko do Was 04.08.11, 08:02
              No właśnie, pały jadą.
              Tymczasem pośród tych, którzy piją, może być gwałciciel, pedofil, poszukiwany listem gończym, który przy okazji legitymowania byłby sprawdzony i zatrzymany, ale ty go ostrzegłeś, może zgwałcić następne dziecko.
              Jesteś wspaniały, kibicu!
              • Gość: Dud Re: szalikowcy pytanko do Was IP: 62.233.251.* 04.08.11, 08:15
                Widać że kompletnie nie kminisz środowiska kibiców a i TiVieNu nie oglądasz spojrzyj kto staje na drodze wszelkiej maści zboczeńców i pedofili na paradach tzw. równości. Środowisko kiboli jest bardzo konserwatywne i dużo przejęło z więziennych zasad więc takie postawy w tym środowisku nie istnieją. Bardziej o dzieci powinieneś się obawiać jak pójdziesz na festyn organizowany przez gej_zete niż na mecz.
                • Gość: jacek Re: szalikowcy pytanko do Was IP: *.izacom.pl 04.08.11, 12:01
                  >Widać że kompletnie nie kminisz

A można prosić o wypowiedź w języku polskim, a nie gwarze więziennej?
              • Gość: kukułko piotrowieśniackie olśnienia IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 09:16
                piotr_ze_wsi znowu błysnął niesamowita inteligencją i napisał:

> No właśnie, pały jadą.
                > Tymczasem pośród tych, którzy piją, może być gwałciciel, pedofil, poszukiwany l
                > istem gończym, który przy okazji legitymowania byłby sprawdzony i zatrzymany, a
                > le ty go ostrzegłeś, może zgwałcić następne dziecko.
                > Jesteś wspaniały, kibicu!

a może tam był następca bin ladena z bomba... albo norweg z pistoletami...
                mógł być też czeczen z planem lub kgbowiec z plutonem w kieszeni szukający czeczena...
                uffffffffffffffffff

jak czytam takie piotrowieśniackie teksty nachodzi mnie refleksja ze :
                - trzeba założyć na forum temat pod tytułem najwieksze kretyństwa jakie człowiek może stworzyć

- zastanawiam sie jak to możliwe nauczyc sie czytac i pisac, jednoczesnie kompletnie nie rozumiejąc tego co sie czyta i co się pisze...
                • piotr_ze_wsi Re: piotrowieśniackie olśnienia 04.08.11, 14:27
                  zastanawiam sie jak to możliwe nauczyc sie czytac i pisac, jednoczesnie komp
                  > letnie nie rozumiejąc tego co sie czyta i co się pisze...

Na tak postawione pytanie, musisz sobie sam udzielić odpowiedzi, bowiem to ty właśnie nie potrafisz pojąć nic z tego, co niesie moje przesłanie.
                  Ktoś, kto ostrzega przed policją, jest półgłówkiem lokującym się swym czynem pośród sprawców wykroczeń czy przestępców.
                  Na podobnej zasadzie działają kretyni za kierownicą, ostrzegający "mruganiem" światłami nadjeżdżających z oddali kierowców. Pośród ostrzeżonych może być pijany kierowca, który skręci w boczną drogę, pojedzie nieniepokojony dalej, by zabić twoją matkę przechodzącą przez jezdnię.
                  Wiem, nie zrozumiesz tego. Przed psami musicie się ostrzegać. Ja się policji nie boję. Wiesz dlaczego? Bo żyję tak, by innym i sobie nie wyrządzać szkody.
                  • Gość: kukułko Re: piotrowieśniackie olśnienia IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 14:42
                    uffff piotr_ze_wsi znów błysnął i napisał:

> Na podobnej zasadzie działają kretyni za kierownicą, ostrzegający "mruganiem" ś
                    > wiatłami nadjeżdżających z oddali kierowców. Pośród ostrzeżonych może być pijan
                    > y kierowca, który skręci w boczną drogę, pojedzie nieniepokojony dalej, by zabi
                    > ć twoją matkę przechodzącą przez jezdnię.[b]

a wiesz może co to jest słowo fakt? ewentualnie argument?
                    mam wrażenie że uważasz ze jedno i drugie to słowa które utożsamiają Ci się z chorymi przykladami jakie tu tworzysz nie mając nic sensownego do powiedzenia...

> Wiem, nie zrozumiesz tego. Przed psami musicie się ostrzegać. Ja się policji ni
                    > e boję. Wiesz dlaczego? Bo żyję tak, by innym i sobie nie wyrządzać szkody.

i tu się nie mylisz !
                    nie zrozumiem człowieka ktory nigdy nie pil piwa w parku czy wina...
                    nie zrozumiem człowieka który nie bzykał koleżanki w plenerze...
                    nie zrozumiem człowieka ktory nie przyjarał blanta by "wiedzieć o co chodzi"
                    przy wszystkich tych okazjach towarzycho które dopuszcza się tych niecnych czynów ewakuuje sie na słowo "psy"...

ale co Ty mozesz o tym wiedzieć... masz komputer, internet
                    piszesz te smieszne posty o głębokim zabarwieniu konfidenckim
                    i jesteś dumny i szczęśliwy...
                    ufffff...
                    mam nadzieje ze takie spieprzone życie nigdy mi się nie przyśni...
                    • piotr_ze_wsi Re: piotrowieśniackie olśnienia 04.08.11, 17:18
                      Ja potrafię zrozumieć człowieka, który nigdy nie bzykał koleżanki w plenerze, bo to jego sprawa, gdzie ma chęć to robić. Potrafię zrozumieć człowieka, który pije wino i piwo w parku, bo wiem, że są przedstawiciele uboższych intelektualnie warstw społeczeństwa, którzy czują wewnętrzny przymus wchłaniania napojów wyskokowych tam, gdzie ich dopadnie głód alkoholowy.
                      Jak ktoś jest durny, to może sobie przyjarać blanta i to też jestem w stanie ogarnąć, bo społeczeństwo nie jest do końca zdrowe i narkomanów też musi mieć w swoim gronie.

Ty jesteś tak ograniczony w swym poznawaniu świata, że wszelką odmienność traktujesz z agresją, dysząc nienawiścią, nie potrafiąc jej zrozumieć. Tutaj przykład:
                      www.fakt.pl/Zabil-zeby-zobaczyc-mozg,artykuly,45883,1.html
                      kogoś, kto jak ty powodowany ciekawością (wszak ty też chciałeś zobaczyć, jak to jest przyjarać blanta) zapragnął widoku ludzkiego mózgu.
                      Czym się różnicie? Jedynie skalą dokonywanego zła.
                      Idź na jakiś meczyk, zrelaksuj się na ustawce, bo widzę, że masz komputer, internecik i piszesz te swoje śmieszne teksty wskazujące, że jesteś jedynie kibolem.
                      • Gość: WKS_ŚLĄSK Re: piotrowieśniackie olśnienia IP: *.internetunion.pl 05.08.11, 10:07
                        Przykra sprawa z piotrku ze wsi - strasznie arogancki jakiś jesteś i nie wyobrażasz sobie że może istnieć (czy też współistnieć) inna prawda niż twoja. Jeśli taka istnieje to ty ją z buta...

Piszesz tu o spożywaniu alkoholu w plenerze nazywając konsumujących w ten sposób alkohol przedstawicielami uboższych intelektualnie warstw społeczeństwa. W domyśle dla ciebie są to pewnie ludzie za których powinieneś decydować, obłożyć ich podatkami, poddać kontroli urzędników itd... Strasznie arogancki jesteś chłopczyku, do tego mało wiesz o życiu bo piszesz że starasz się nie mieć powodu żeby cie policja zatrzymywała.

A jakby twój kochany rząd i twoja kochana policja wymagały od ciebie żebyś chodził z dopinanym kut..sem na czole to też byś nie łamał prawa?

Ogarnij się, za naszą zachodnią granicą są kraje gdzie możesz pić w miejscach publicznych - widzisz prawo się różni, a ty wraz ze swoją retoryką kontroli i strach (a bo może pedofil, a bo to, a bo tamto) chciałbyś wszystkich skryminalizować, kontrolować, monitorować, ogólnie zakuć w kajdany systemu.

WKS ! WKS! Wczorajszy meczyk z Lokomotiv...ehhh... atak serca!
                        • piotr_ze_wsi Re: piotrowieśniackie olśnienia 05.08.11, 10:27
                          Dal was, kiboli, rząd jest wrogiem, policję trzeba zajebać. System - co za straszne słowo! - to wasz wróg, chociaż i kobiecie, która przyszła na mecz, potraficie napluć w twarz:
                          poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,9022764,Opluli_rodzine__bo_byla_w_bialo_czerwonych_barwach.html
                          Nie musicie się bać, że odda, bo przecież was jest kilkudziesięciu, ona zaś taka drobniutka. Bohaterzy! WKS!!!
                          • Gość: WKS_ŚLĄSK Re: piotrowieśniackie olśnienia IP: *.internetunion.pl 05.08.11, 11:13
                            Niestety ty piotrku widzisz tylko nagłówki gazet - zresztą tych jedynych słusznych.

Co do Litara zdecydowanie potępiam i tak samo większość osób z którymi rozmawiałem na ten temat. Można było "pikników" wyprosić z młyna o wiele kulturalniej.
                            Tylko dlaczego napisałeś WKS? Może dlatego że nie chodzisz na mecze, nie znasz się na kibicowaniu, ale jesteś mądralą który wie wszystko na każdy temat?

Wracając jeszcze do krzykliwych nagłówków tabloidowych (umówmy się - gazeta.pl ma tak samo szmatławe tytuły, szczególnie te w RRS jak reszta tabloidów) to powiedz o mistrzu co wiesz np. o takich akcjach:

www.odraniemen.org/aktualnosci - PACZKA NA WIELKANOCNA DLA POLSKIEGO WETERANA NA KRESACH;2011 - "serdecznie dziękuję po raz kolejny wrocławskim kibicom WKS Śląsk, którzy oprócz przynoszonych paczek, bardzo nam pomogli organizacyjne przy tak dużym projekcie"

www.portalkibica.pl/aktualnosci/wisla-krakow-organizuje-zbiorke-krwi.html
                            www.wielkislask.pl/index.php?module=article&aid=287 - porządkowanie cmentarza

To akurat przykłady z naszego podwórka, ale zapewniam że jest tego dużo więcej.
                            Pytanie co ty w życiu robisz poza tym że lubisz jak cie spisuje policja?
                            • piotr_ze_wsi Re: piotrowieśniackie olśnienia 05.08.11, 12:09
                              W końcu jednak skazano go na kilkadziesiąt lat więzienia, między innymi za sutenerstwo. Dzięki Lansky'emu, Luciano został zwolniony z aresztu pod warunkiem deportacji do Włoch. Stamtąd jednak Lucky dalej prowadził swoje nielegalne interesy. Prowadził także działalność charytatywną. 26 stycznia 1962 roku zmarł na skutek zawału serca .
                              To tyle o "takich akcjach". Nie zmienicie w ten sposób wizerunku kibola, który w dalszym ciągu będzie postrzegany jako zagrożenie dla społeczeństwa.
                              Nigdzie nie napisałem, że spisywanie przez policję sprawia mi przyjemność - podchodzę do tego obojętnie, bo wiem, że nie mam nic na sumieniu, a za przekroczenie prędkości jestem w stanie zapłacić, bo taki mandat nie trafia się przecież kilka razy w miesiącu.
                              • Gość: WKS_ŚLĄSK Re: piotrowieśniackie olśnienia IP: *.internetunion.pl 05.08.11, 14:07
                                Widzę, że nie mamy o czym dyskutować. Bardzo jesteś uprzedzony, manipulujesz słowami i tematami, wrzucasz linki pod publikę, jednym słowem nie widzę możliwości dalszej debaty.

Żyj sobie dalej swoim życiem, płać podatki na nierobów, głosuj na Platformę i SLD, czekaj na emeryturę z ZUSu, czytaj to co Gazeta o sukcesach rządu w walce z .... [tu wstaw dowolny aktualny temt pod publikę] napisze o złych kibolach i drżyj ze strachu przed grupką podpitych fanów WKSu modląc się tylko żeby wśród nich nie czaił się zły pedofil o którym piszesz.

Z mojej strony temat wyczerpany. Słodkiego miłego życia!
                                • piotr_ze_wsi Re: piotrowieśniackie olśnienia 05.08.11, 21:19
                                  Nigdy nie głosowałem ani na PO, ani na SLD - to tacy śmieszni chłopcy, jedynie Miller miał swego czasu jaj, ale poznaliśmy, jakim jest mężczyzną, gdy stoczył się startując do sejmu z list Samoobrony. Na emeryturę z ZUS czekam, to fakt, ale nie będzie to moje jedyne źródło dochodu (choć niemałe, bo od mojej pensji są odprowadzane wysokie składki). Gazecie (ogólnie mediom) nie wierzę, bo łże jak pies.
                                  Zdanie zaś o was, kibolach, wyrabiam sobie na podstawie tego, jak wyglądacie i jak się zachowujecie. Tematu jeszcze nie wyczerpałem, ale skoro brakuje ci argumentów, to pa!
                                  • piotr_ze_wsi Re: piotrowieśniackie olśnienia 07.08.11, 15:15
                                    I jeszcze woda na mój młyn:
                                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10076258,Sto_minut_opoznienia__Przez_kilkuset_kiboli.html
                                    ŁKS! WKS!
                                    • piotr_ze_wsi Re: piotrowieśniackie olśnienia 08.08.11, 10:49
                                      I kolejna "krzepiąca" informacja o kibolach:
                                      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,10078404,Kibole_rzadza_na_trybunach_stadionu_Slaska_Wroclaw.html
                                      "Śląsk" to brzmi dumnie? Nie, bo kojarzy się z kibolem-kretynem.
                                      • Gość: Dud martwi to IP: 62.233.251.* 08.08.11, 15:01
                                        martwi mnie to że swoją wiedzę czerpiesz tylko i wyłącznie z stron gej_zety a to bardzo stronniczy i naginający prawdę dziennik.
        • aa.6 Re: szalikowcy pytanko do Was 04.08.11, 07:38
          Gość portalu: WKS_ŚLĄSK napisał(a):

> Najprawdopodobniej ... itd

Jeden z ciekawszych komentarzy jakie przeczytałem kiedykolwiek na forum internetowym. Ciekawszy nawet (bo prawdziwy) od większości artykułów pisanych przez zawodowych redaktorów gazet.
          Pozdrawiam i dzięki za to co napisałeś. Hej Śląsk! ;)
        • piotr_ze_wsi Re: szalikowcy pytanko do Was 04.08.11, 08:06
          Z notatnika kibola:
          I czasem doświadczam kuriozalnej sytuacji gdy idąc po meczu z kolegami, drąc ryja, pijąc browara ludzie patrzą na nas ze strachem.
          Z notatnika przestępcy:
          Idziemy z kumplami ulicą, wszyscy wydziarani, łyse karki, dresy. Drzemy ryja, w łapach kije do baseballa. Ludzie się boją. Dziwimy się.

Nie ma różnicy, prawda? Tak kibol, jak i przestępca nie grzeszą rozumem.
        • marqin Re: szalikowcy pytanko do Was 04.08.11, 08:17
          masz rację, nie ma powodu, by bać się rozwrzeszczanej bandy. Tak samo, jak kilka lat temu na Grabiszyńskiej nie było powodu do obaw, gdy kilkuset debili latało za sobą z nożami, któryś nawet poszedł do piachu.
          No ale to jest przecież normalne kibicowanie...
          • aa.6 Re: szalikowcy pytanko do Was 04.08.11, 08:22
            Chłopie to było w 2003 roku!!! Ile takich sytuacji ma miejsce we Wrocławiu? Jedna na 40 lat???
      • Gość: browar rynek live Re: szalikowcy pytanko do Was IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 13:13
        youtu.be/WTmOP4ZlS30
    • tovaxman Prawda lezy po srodku 04.08.11, 01:11
      Chodze czasem na mecze i owszem czuje sie na stadionie bezpiecznie, niestety z drugiej strony mieszkam w okolicy stadionu i to co sie dzieje na okolicznych podworkach to jakas masakra, powyrywane kosze, porozbijane butelki i szukajacy zaczepki 'kibice', ktorzy 15minut wczesniej grzecznie opuscili stadion gdzie pieknie dopingowali swoja druzyne, nie wspomne juz o tym co sie dzieje duzo pozniej jak w przyplywie szczescia po wygranym meczu lub zapijajac gorycz porazki, ci dzielni i wspaniali kibice zdaza sie upic...
      zal
    • Gość: Polak Karbowiak dobrze napisał IP: *.wroclaw.mm.pl 04.08.11, 01:22
      ..kto jest kibolem a kto nie jest.
    • Gość: Dud od kiedy to gej_zeta ma monopol na okreslanie IP: 62.233.251.* 04.08.11, 08:05
      od kiedy to gej_zeta ma monopol na określanie kto kibol a kto kibic, ciągłe wyciąganie z szafy faszystów i kiboli zaczyna nużyć a ten "płaczek z dundee" jeden incydent 4 tysie ludzi to na koncercie w remizie strażackiej gdzie ludzi jest setka a pobiło się 20, takie życie i jakoś nikt nie płacze.
    • marqin Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 04.08.11, 08:13
      Niech będzie jak najwięcej kibiców, o to w sporcie chodzi
      Facet od listu najwyraźniej nie wie o czym pisze - kibic ze Szkocji pisał o debilach chodzących na mecze, którzy uważają, że mogą wywalić z trybun innych kibiców, bo np. mieszkają w 'złym' mieście etc. Nikt nie chce walczyć z normalnymi kibicami, takimi którzy świetują sukcesy zespołu, dopingują, chodzą na mecze itp.
      Jesteśmy tylko przeciw kretynow w rodzaju starucha, litara i całej bandy podobnych jełopów. Takich kiboli nikt nie potrzebuje.
      • Gość: Dud a od kiedy to zaczeliscie chodzic na stadiony IP: 62.233.251.* 04.08.11, 08:22
        a od kiedy to zaczęliście chodzić na stadiony i je przejmować ? Masz 14 obejrzanych meczów w TV i juz masz prawo dyktować zasady na stadionie, to wieloletnie tradycja środowiska kibiców i nie wciśnie na siłę gej_zeta nowego modelu kibica w kapcioszkach ze śpiewnikiem poprawnych politycznie tekstów śpiewanych na znak spikera i tęczowej trybuny zapaskudzonej prezerwatywami ..... wtedy dopiero strach będzie zabrać dziecko na mecze.
      • aa.6 Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za 04.08.11, 08:27
        marqin napisał:

> Facet od listu najwyraźniej nie wie o czym pisze

Raczej Ty nie zrozumiałeś o czym on pisze. Już ktoś wyjaśniał na tym forum dla tych co czytają i pojąć nie mogą

forum.gazeta.pl/forum/w,72,127615469,127619544,Twierdzicie_ze_jestem_kibolem_Gazeta_To_zalezy.html
        "...Autor listu nie uważa się za kibola panie Karbowiak, autora listu denerwuje to, że jego uważają za kibola dzięki takim panom jak pan..."
    • marqin Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 04.08.11, 08:16
      masz rację, nie ma powodu, by bać się rozwrzeszczanej bandy. Tak samo, jak kilka lat temu na Grabiszyńskiej nie było powodu do obaw, gdy kilkuset debili latało za sobą z nożami, któryś nawet poszedł do piachu.
      No ale to jest przecież normalne kibicowanie...
    • krzysztofczyz Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 04.08.11, 08:24
      No cóż, jesteś na prostej drodze do zostania kibolem. Gratuluję, a głowę ogoliłeś już na łyso i sprałeś czarnucha? I najważniejsze - potrafisz zaśpiewać LABA DO, zdziecinnienie to podstawa kibolstwa. Tak trzymaj.
      • Gość: Dud Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: 62.233.251.* 04.08.11, 08:28
        pozostań przed TV i dalej czerp wiedzę z gej_zety Geriatryk czeka, a całowałeś się juz z facetem twoja ulubiona gej_zeta twierdzi że to świetne przeżycie ...

nie czujesz tych przegięć ? a prawda leży pewnie gdzieś pośrodku ale na pewno nie wyczytasz jej w tej gazecie.
      • aa.6 Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za 04.08.11, 08:29
        krzysztofczyz napisał:

> No cóż, jesteś na prostej drodze do zostania kibolem. Gratuluję, a głowę ogolił
        > eś już na łyso i sprałeś czarnucha? I najważniejsze - potrafisz zaśpiewać LABA
        > DO, zdziecinnienie to podstawa kibolstwa. Tak trzymaj.

O tym właśnie napisano w tym artykule. Typowy efekt robienia czytelnikom Gazety wody z mózgu.
        • czarny_waliduda Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za 04.08.11, 10:49
          łysych w kapturach wywalimy ze stadionów, wreszcie będzie normalnie, trzeba jeszcze troszke czasu. Nie martwić się ich płaczem: ich czas się skonczył.
          • aa.6 Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za 04.08.11, 11:06
            > ich czas się skonczył.

Czekam na konkretne efekty a nie pitolenie głupot na forum
          • Gość: Dud Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: 62.233.251.* 04.08.11, 12:17
            jak narazie to kto płacze odpowiedz jest we wcześniejszym felietonie gej_zety o płaczliwym fanie z Radomia
    • koniu72 Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To zależy 04.08.11, 12:04
      Tak ja też jestem kibolem bo chodzę na mecze od 30 lat , dopinguję i po meczu piję piwo . Za parę tygodni będzie otworzony nowy stadion w naszym mieście . Bardzo chciałbym zobaczyć jakie działania ze swojej strony podjęliście aby ten stadion był pełny podczas meczów naszego Śląska . Z tego co czytam to tylko jątrzycie i rozdrapujecie jakieś totalnie wyimaginowane problemy .Nie znaczy to ,że problemów nie ma . Ale są to zjawiska marginalne na podstawie których uogólniacie cały wizerunek klubu i ludzi którzy mu dopingują .Czy Wy jako dziennikarze z Wrocławia nie poczuwacie sie do tego aby rozpropagować ideę kibicowania Śląskowi i mieć we Wrocławiu wielki klub na miarę Ligi Mistrzów czy Ligi Europejskiej .
      • czarny_waliduda Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za 04.08.11, 13:03
        Ależ to proste Koniu. Jak sie wywali z trybun bandytów i zamaskowanych ryjów z wygolonymi pałami, to wtedy na stadionie będzie pełno. Nie rozumiesz tego?
        • Gość: WKS_ŚLĄSK Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.internetunion.pl 05.08.11, 10:16
          O... chcesz zapełnić stadion i masz świetny pomysł, prosty jak drut? Nie wiem czemu dla ciebie to takie proste, może tu wszystkim wytłumaczysz?
          Tylko nie zapomnij użyć w swoim tłumaczeniu takich słów jak marketing, stopa zwrotu inwestycji, BTL - no, proszę - wykaż się mądralo!
      • krzysztofczyz Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za 04.08.11, 18:26
        Nic do ciebie nie mam ale za to mam kibiców Śląska jako sąsiadów. W czasie wyborów zeszłego roku wystawiliście nawet kandydatów do rady miasta. Miałem " przyjemność" poznać ich wodzów. Jeśli reprezentują oni poglądy chociaż 10 % waszych kibiców to uważam, że macie problem. Poza tym jestem za Śląskiem i dziś będę im kibicował przed ekranem. Jeśli chodzi o widowisko stadionowe to jeszcze trochę mało za pieniądze, które żąda klub. Czy to prawda, że bilet kosztuje 45 ,-?
      • Gość: WKS_ŚLĄSK Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.internetunion.pl 05.08.11, 10:13
        Dzięki koniu za świetnego posta. Jest tak jak piszesz. Przychodzą mi tu na myśle pewne słowa z Biblii.

Czemu widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku? Jak możesz mówić swemu bratu: "Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku", podczas gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, usuń najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka brata swego

Hehe... ale to takie nasze Polskie piekiełko.

Hej Śląsk!
    • Gość: polecam! Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 13:11
      na you tube:
      youtu.be/WTmOP4ZlS30
      • Gość: WKS_ŚLĄSK dzieki za filmik IP: *.internetunion.pl 05.08.11, 10:20
        Fajny filmik, nie widziałem. No ale komentujący tu piotr ze wsi czy inni mu podobni co mają wyprane przez propagandę mózgi to chcieliby żeby kibice ładnie ustawili się w rządku za dziennikarzem, stali grzecznie, ba... jeszcze trawa mogłaby być pomalowana na zielono jak za komuny. Taka szopka ;)
        • Gość: SF Re: dzieki za filmik IP: *.net-serwis.pl 05.08.11, 14:52
          Ale ty biedny jesteś. Nie chcesz rasistowskich haseł na stadionie - masz wyprany mózg. Nie chcesz fizycznej agresji - jesteś lemingiem. Nie chcesz naśladowania małpy, gdy czarnoskóry zawodnik jest przy piłce - jesteś cynglem Michnika. Nie chcesz oglądać na imprezie sportowej celtyckich krzyży i hasełek "Polska dla Polaków" - jesteś pachołkiem tęczowej żydokomuny. Nie chcesz na stadionie polityki - no to na pewno jesteś wrogiem wolności słowa (pan kibol u mamy na balkonie nie wywiesi jakiejś antytuskowej flagi, ale na stadionie budzi się w nim lew - obrońca wolności). Drażnią cię układy twojego klubu z bandytami, którzy jak w Lechu przejęli kontrolę nad tzw. ochroną, decydują kto gdzie może stać, a przy okazji kręcą swoje biznesiki na kateringu - jesteś bezmózgiem sterowanym przez dziennikarzy wybiórczej... Bo to są wg was wyimaginowane problemy, a prawdziwy jest tylko ładny doping, za który dziennikarz powinien kadzić kibicom - bo jak wiadomo, dziennikarstwo polega na kadzeniu (patrz Karnowski piszący o Kaczyńskim). Słabe to.
          • Gość: WKS_ŚLĄSK Re: dzieki za filmik IP: *.internetunion.pl 05.08.11, 20:25
            Wszystkie stwierdzenia które przytoczyłeś są wyłącznie twoimi stwierdzeniami. Nie przypisuj mi czegoś czego nie napisałem. Kibice nie są jednorodną grupą, łączą ich wiele wspólnych wartości, różnią się w innych.
            W mediach najlepiej sprzedaje się jednak tania sensacja i dla przykładu gdy tylko gdzieś pojawi się ogolona głowa w tym czy innym periodyku ukazuje się artykuł o generalizującym nagłówku typu "Przemarsz kiboli nazistów" lub coś podobnego. W zasadzie wszystkie zarzuty które wymieniłeś są przesadzone. Oczywiście wiadomo - był słynna Oporowska, no ale umówmy się... jak ktoś słusznie napisał, raz na 40 lat takie coś się zdarza.

Równie dobrze lewicowe bojówki mogły się pobić z policją podczas demonstracji i ktoś mógłby zginąć. Różne rzeczy się dzieją...

Co do interesów klubu to za kogo uważa się Wyborcza żeby pisać o tym co wolno prywatnej spółce, a czego nie? Od wydawania takich opinii są osoby zaangażowane, różne media kibicowskie, zrzeszenia, stowarzyszenia - to ich głos powinien się liczyć, a nie gazecie która nigdy nic dobrego nie zrobiła dla środowiska nic do tego. Niech się zajmą sobą, albo na przykład hmmm.... Stefanem Michnikiem (dla tych którzy nie wiedzą kto to jest obiektywna wikipedia: pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik )
    • Gość: DW Judenzeitung kłamie!!! IP: *.man.tk-internet.pl 05.08.11, 23:35
      Ostatnio pod artykułem Sawki, było zdjęcie kibiców podpisane jako kibole, którzy uczestniczyli w jakimś tam marszu. Nie tłukli nikogo po mordach, nie pili piwa na ulicy i nawet nie wznosili przyspiewek ale dla "Głosu Tel avivu" byli to kibole. Bo kibole to faszyści.
    • Gość: xd Re: Twierdzicie, że jestem kibolem? Gazeta: To za IP: *.internetia.net.pl 08.08.11, 18:06
      Mam nieco inny pogląd co do tej treści: "pobije dopingującego własną drużynę kibica tylko dlatego, że nie pochodzi z Wrocławia, albo uderzy własnego zawodnika za to, że będzie mu się wydawać, iż ten zbyt słabo się stara - to będzie oznaczać, że właśnie został kibolem."

Nikt nikogo nie pobije za to że dopinguje tą samą drużynę! Tak właśnie zyskuje szacunek i nowe znajomości, czy też przyjaźnie. Może być z Wrocławia, ja z Białegostoku, a jak przyjedzie do Białegostoku i zacznie dopingować Jagiellonię to nikt mu nic nie zrobi, a nawet zostałby zaproszony do baru. Z uderzaniem własnego zawodnika to było na Legii w Warszawie i to jedyny taki występek o jakim w Polsce słyszałem. Więcej można usłyszeć już za granicą aniżeli w Polsce o takich atakach. Dlaczego każdy klub ma swoich FC (Fan Club)? Zazwyczaj z małych miejscowości? Jakoś z tych miast, miasteczek, wsi kibice dopingują kluby z większych miast i nie narzekają że ich biją kibice tej samej drużyny. Policja wymyśla przeszukiwania samochodów kibiców, ale znajdują tam potrzebne na co dzień noże, nożyce i od razu robią z nich złodziei, zabójców, wandali, brutali i innych hooliganów. Nikt nie pomyśli że to noże potrzebne do swoich potrzeb, że to nożyce do cięcia krzaków itp. Znaleźli 1 samochód z tzw. niebezpiecznym narzędziem pod stadionem i już Kibol. To po kiego takie rzeczy są ogólnodostępne w każdym sklepie? Jak zajadę do sklepu dzisiaj i w ten sam dzień będę wracać do domu z zakupami i przeszuka mnie policja to ma prawo skonfiskować dla mnie moje potrzebne w domu, czy ogrodzie narzędzia? Jeżeli tak to co mam zrobić? Kupować przez internet? Mają mi wysyłkowo wysyłać zakupy, bo mogą mnie zgarnąć za byle scyzoryk w samochodzie? Proszę mi wytłumaczyć jak to jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka