Dodaj do ulubionych

Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na...

12.08.11, 08:47
"Niestety polska reklama komunikuje głównie seksem, golizną i marnymi tekstami spod budki z piwem."

jasne, np reklamy biedronki ociekają seksem, reklamy tesco golizną a plusa są spod budki z piwem.
aha zapomniałem - wy sobie skaczecie bo naiwnych szyldach budek z kebabem.

Obserwuj wątek
    • dr.tapczan Nikt tego lepiej dotąd niz M&M nie podsumował ... 12.08.11, 10:17
      Ten klip smieszy mnie do dzis...www.youtube.com/watch?v=pcVppQT8gi4
    • Gość: taka prawda Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 11:47
      A czego oczekujesz po artykule brzydkiej kobitki której się nie podoba że na plakatach są ładniejsze i zgrabniejsze od niej.
    • amgam0 Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na... 12.08.11, 11:48
      Chyba jednym z najbardziej idiotycznych spotow jest wlasnie ten PIS-u o parze prezydenckiej,o ile w reklamach komercyjnych idzie tylko o pieniadze-to tutaj w kretynski sposob chce sie pokazac ,ze Lech i Maria byli polbogami w otoczce muzyki godnej Wladcy Pierscieni,brakuje tylko aureol,co za szmira!!!!
    • gnom_opluwacz Dlaczego? Niech sobie autor zajrzy... 12.08.11, 12:10
      ...na www.gazeta.pl. I zobaczy, jakie notki lądują coraz wyżej. Ktośtam w bikini, ktośtam odsłonił tyłek, ktośtam pokazał nogi, itd. itp.

Dokładnie z tego samego powodu reklamy "epatują seksem". Niech więc spyta swoich kolegów z portalu.
      • Gość: lrk Re: Dlaczego? Niech sobie autor zajrzy... IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 18:59
        To samo chciałem napisać. Portal www.gazeta.pl ocieka seksem w najgorszym, tabloidowym wydaniu, niestety...
    • poussin Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na... 12.08.11, 12:12
      śmieszne, ta reklamka z aluminium rules
      a swoją drogą ciekawe, jakie reklamy ma w swoim dorobku pan Wszołek!!! na pewno takie strasznie kreatywne, za które jeszcze dopłacił swoim reklamowanym klientom
    • frajtak Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na... 12.08.11, 12:13
      te reklamy epatujące sexem... nachalna promocja seksu prowadzona przez heteroseksualne lobby
      • Gość: asd prostactwo IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 13.08.11, 12:25
        heteroseksulane lobby!!! hahhahahahahahahaha - dawno sie tak nie usmialem!

...A co powiesz na inne wytlumaczenie problemu chamskiej reklamy w tym kraju, a mianowicie - polski narod jest zbyt prostacki na powazniejsza reklame.

Jestesmy prostaccy i naburmuszeni, nie potrafimy sie z siebie smiac, nie mamy w stosunku do siebie zadnego dystansu... Niestety.
        • Gość: zewsząd i znikąd O epatowaniu seksem i świeżym kobiecym mięsku IP: 178.73.48.* 14.08.11, 11:17
          Poszukaj sobie w słowniku wyrazu "ironia".
          A ja się zgadzam z bardziej ogólnym przekazem frajtaka. W szczególności zwróć uwagę, że parom jednopłciowym i osobom nieheteroseksualnym ogólnie zarzuca się:
          - AFISZOWANIE SIĘ ze swoją seksualnością,
          - EPATOWANIE seksualnością,
          - PUBLICZNE DEMONSTROWANIE swojej seksualności,
          itd.
          Przy czym bardzo często to "demonstrowanie" okazuje się po prostu brakiem udawania pary koleżanek czy kolegów, np. trzymaniem się za ręce czy buziakiem. Nawet wspominanie o byciu w związku z osobą tej samej płci bywa odbierane jako "afiszowanie się". Za to pary różnopłciowe mają ogromną swobodę. Nikt nie uznaje powiedzenia "mój mąż" czy "moja żona" za okazywanie swojej seksualności, choć jeżeli każde ujawnienie swojego statusu związkowo-rodzinnego za takowe uznawać, oczywiście nim jest. Pary heteroseksualne całują się publicznie, niekiedy wręcz się liżą albo dobierają się do siebie, na płachtach reklamowych odpowiednie scenki...
          Jakby co, ja byłabym za przyjęciem pewnych zasad skromności. Całus tak, publiczne przymiarki do seksu nie, niezależnie od tego, czy dana para jest jedno- czy różnopłciowa. (A także NIE dla przesadnej golizny, takiej jak panowie bez koszulki w środku miasta.) I ogólnie mniej reklamy.

I coś, co chciałam napisać ogólnie, tyle że "podczepiam" to do odpowiedzi na inny wpis.
          Jasno powiem, że mam nieprzychylny stosunek do golizny w reklamie. W ogóle nie lubię epatowania seksem, bo nie rozumiem entuzjazmu większości społeczeństwa dla tej czynności. Ale przede wszystkim odbieram plakaty z roznegliżowanymi paniami jako poniżające, jako wyraz tego, czego się WYMAGA od kobiet. To coś, czego nie chcę wypełniać i mam prawo nie wypełniać: sugerowanie seksualnej dostępności, pokazywanie swojego ciała (wystawianie się na widok dla śliniących się panów), bycie modną i ładną w sposób zgodny z wymogami (podczas gdy ja mam własne zdanie na temat tego, jak chcę wyglądać) i ogólnie - odczuwanie CHĘCI podobania się mżczyznom. Tu leży dla mnie sedno problemu: we wmówieniu kobietom, że każda powinna chcieć podobać się mężczyznom, a jeżeli nie czuje takiego pragnienia, coś z nią jest nie tak. Chodzi mi o wolność dla kobiet, o równoswobodę decydowania o tym, czym się chce zajmować, niezależnie od płci jednostki. Także o prawo do bycia silną babą dla kobiet i do kolorowych strojów oraz spódnic (skądinąd zdrowsze od spodni!) dla mężczyzn.
          Ale pal sześć, dziura się w niebie nie zrobi, jeżeli na plakatach będzie widać estetyczne zdjęcia ładnych pań. Ale ten plakat z kiełbasą, czy co tam widać, puka w dno od spodu. Moim zdaniem nie nalezy reklamować mięcha, bo dla niektórych to zupełnie nieobojętne moralnie, niektórym wstrętne i oburzające są zdjęcia zwierzęcych zwłok w przestrzeni publicznej. Oczywiście kiedy takie reklamy już się widuje, zwykle jest to prymitywne "schab karkowy tylko 9,99 w Tesco!" bez żadnych "urozmaiceń". Ale tu widać ową panienkę z kiełbaską i poprzez blog "Szczucie cycem" (osobiście żałuję tylko, że autor prawie nie komentuje zdjęć "okazów" - nie lubię tak odtwórczego pokazywania treści) odkryłam parę innych tego typu. Rekordowo żenujące, ale i coś mówią o roli kobiecej golizny: chodzi o kobietę do konsumpcji, o ŚWIEŻE KOBIECE MIĘSKO.
    • zynischer.beobachter po cholerę pisać tekst 12.08.11, 12:49
      w którym przepisuje się to, co pan powiedział już na załączonym filmiku?
      • Gość: Raf von Thorn Re: po cholerę pisać tekst IP: *.open.pl 13.08.11, 13:20
        Bo większość nigdy nie odpala filmików, na przykład ja. Tekst czyta się szybciej i wygodniej.
    • maksym6 Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na... 12.08.11, 13:03
      W tekście mowa o tzw. specjalistach od reklamy i ubolewanie, że wiele firm, polityków nie korzysta z ich usług i skutki tego widać nieomal wszędzie. Otóż ci okrzyczani "specjaliści" niewiele potrafią, jeszcze mniej wiedzą, mają naprawdę kiepski gust, a już wyobraźnia to prawie im nie działa. Dlatego takie są reklamy w Polsce, a nie dlatego, że firmy nie korzystają - korzystają i wydają na to bardzo duże pieniądze. Przecież te firmy reklamowe z czegoś żyją i w dodatku jest ich coraz więcej na rynku - to kto daje im zlecenia, dla kogo pracują, z czego mają takie wygórowane pensje??? Potem efekty ich pracy niestety oglądamy wszędzie. Zastanówcie się ludzie na kogo narzekacie!
      • Gość: Europäer "Agencje reklamy" i ich klienci sa siebie warci IP: *.netcologne.de 12.08.11, 14:38
        Masz calkowita racje, ale jest jeszcze jeden punkt: Ludzie majacy "agencje reklamowe" i ich zleceniodawcy maja marny i tandetny gust. Ciekawe, ze akurat wielkie koncerny zachodnie nie pozwalaja sobie na taka tandete, choc niektore ich reklamy sa "przystosowywane" do polskiego odbiorcy. A moze wlasnie polskie spoleczenstwo w swej znakomitej wiekszosci jest, hm, nie obrazajac, "innego" gustu?

W W-wie jest inaczej i to nie Polska, na prowincji kazdy moze sobie zalozyc "agencje reklamowa", kupic iMaca 27 cali bo szpanersko wyglada w biurze i na kradzionym Quarku czy InDesign produkowac koszmary. Trzeba miec tylko "gadane" by klient, ktory i tak nie ma pojecia o smaku i guscie, nie ingerowal wiele w projekt bojac sie, ze sie zblazni. Przyklad z mojego najblizszego otoczenia.
        • Gość: 16-49 phi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 15:05
          ale pitolisz,
          akurat w Wawie jest najwięcej agencji typu "pani Agatka z Sieradza (od 2 lat w Warszawie) + komputer" ale nawet nie o licytacje na ilosc pseudo-agencji chodzi.

Chodzi raczej o ten konkurs gdzie nawet nie ma speców a są za to "teoretycy", nieznani w branży.
          • Gość: Europäer Re: phi IP: *.netcologne.de 12.08.11, 15:18
            Nie pilote, droga dziecino, taka pani Agatka z Sieradza jest wszedzie, nawet w Wwie ale Telekom czy Orlen pojda do niej czy to raczej pan Henio, ktory stawia drugi warzywniak i potrzebuje nowe szyldy, co?
            • Gość: a Re: phi IP: *.pools.arcor-ip.net 12.08.11, 17:24
              Oj, zdziwiłbyś się. Mam firmę, produkujemy pewne produkty reklamowe dla koncernów, ale za pośrednictwem takich właśnie niemieckich pań Agatek, które miały kontakty i nagle są wielce ważnymi właścicielkami agencji reklamowych,a o rzemiośle nie mają pojęcia.
        • ksowiec9 Re: "Agencje reklamy" i ich klienci sa siebie war 12.08.11, 16:04
          Hej witajcie, mam do Was takie pytanie. Piszę pracę na temat reklamy. Chciałam się Was poradzić jak najskuteczniej reklamować swoją firmę, szczególnie w internecie, ale nie tylko.

A jeśli chodzi o bezpłatną reklamę firmy, "marketing szeptany" to znacie jakieś ciekawe rozwiązania, które z działań są najskuteczniejsze?

Chodzi mi też o to gdzie najlepiej reklamować się internecie, na jakich portalach, stronach, gdzie te reklamy są skuteczne i trafiają do ludzi.

Nie chodzi mi o płatne reklamy, o wynajęcie jakiejś firmy do reklamy, ale właśnie raczej skąd ludzie czerpią informacje np jeśli szukają jakiejś firmy, na pewno nie tylko na stronach tych firm, ale może na jakiś forach, dyskusjach. Interesuje mnie te fora, miejsca, fora, na których zawsze coś się dzieje i skąd można się dowiedzieć istotnych rzeczy.

Np na Waszym przykładzie. Skąd najczęściej bierzecie informacje np o klubach fitness czy jakiejs firmie. Wiem, że często z neta, ale czy po prostu wchodzicie na stonkę jakiegoś centrum lub klubu i jak się Wam podoba to się wybieracie na zajęcia czy szukacie tego jakoś inaczej w internecie i gdzie najczęściej? Poradźcie gdzie takie reklamy firm, klubów sportowych są najlepsze, może właśnie na swoim przykładzie. Bardzo by mi ta informacja pomogła:) Albo może na jakich forach tego szukać??? Czy też portalach?? Chodzi mi o takie skuteczne miejsca.

Z góry dzięki za pomoc
          • Gość: Maxx Re: "Agencje reklamy" i ich klienci sa siebie ... IP: 173.233.216.* 12.08.11, 16:44
            "Hej witajcie, mam do Was takie pytanie. Piszę pracę na temat reklamy."

Czy to wpis (post) gimnazjalisty???
          • Gość: Agemcja PR Studencie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 14:02
            jesteśmy w stanie odpowiedzieć na każde z Twoich pytań. I to w konkurencyjnych cenach!
      • Gość: Maxx Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? IP: 173.233.216.* 12.08.11, 16:39
        Tu juz nawet nie chodzi o "seks" sam w sobie, a zwyczajny, pospolity prymitywizm i bezguscie wiekszosci reklam zamieszczanych na polskich 'bilboardach"!
        • Gość: mk Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? IP: *.internetia.net.pl 14.08.11, 11:14
          a jak wyglądają niektóre polskie znaczki pocztowe? Chociażby tak:
          www.poczta-polska.pl/znaczki/pl/nowosci/2011/europa/zn.jpg
          gdy w wielu krajach znaczek jest uważany za jedną z wizytówkek państwa.
      • augustianin Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są 12.08.11, 17:17
        No może nie do końca tak nic nie wedzą, a prof. Rafał Ohme - specjalista od neuromarketingu już na pewno głąbem nie jest :)

pl.wikipedia.org/wiki/Rafa%C5%82_Ohme
    • schuja88 taaak, 12.08.11, 14:00
      "Mężczyzna w polskich reklamach nie funkcjonuje po prostu jako obiekt seksualny" - a co ze zdjeciami nr 7, 13 i 15? wypadaloby jakos bardziej tendencyjnie dobrac zdjecia, prawda, pani feministko?
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Uprzedmiotowienie mężczyzn? 12.08.11, 18:02
        > "Mężczyzna w polskich reklamach nie funkcjonuje po prostu jako obiekt seksualny"

O, właśnie o tym samym napisałam:
        jedyniesluszne.blox.pl/2011/08/Hidzab-postepu.html
        Chciałabym zwrócić uwagę na nowe zjawisko! Z nieznanych powodów, nikt nie opisuje ewolucji, która po cichu zachodzi w przestrzeni publicznej. Obok wizerunków pięknych, miłych dla oka nagich kobiet pojawia się coraz więcej takich wizerunków mężczyzn.

W Warszawie przy stacji Metro Świętokrzyska stała przez kilka tygodni wielka reklama, na której widać tułowia dwóch nagich mężczyzn i ubraną kobietę z różkami, która z szatańskim uśmiechem głaszcze te nagie ciała. Uwaga! Alarm! Dyskryminacja! Twarze mężczyzn są poza kadrem!!! - To ulubiony argument wyznawców tezy, że gołe reklamy poniżają kobiety: Twarz poza kadrem = uprzedmiotowienie = poniżenie.
    • gaddzina Co to jest to rollo? 12.08.11, 16:28
      Jakis wroclawski przysmak? U nas w Krakowie nie ma takich cudow na kiju.
      • Gość: Geist Re: Co to jest to rollo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 21:15
        W Krakowie w ogóle wielu rzeczy nie ma...
    • m-kow Super, tylko... 12.08.11, 16:48
      Super, tylko może ktoś się zastanowi jak wielu ludzi, głównie dzięki kompletnej tabloidyzacji życia ale nie tylko traktuje siebie samych jako towar na wystawie życia, co potrafią zrobić dla akceptacji towarzyskiej, podwyżki, uśmiechu szefa czy szefowej, dostatniego zamążpójścia czy ożenku ( bo dotyczy to kobiet i mężczyzn w równym stopniu ). Ci "trenerzy osobowości", kursy robienia pierwszego wrażenia... I jeszcze całe to autowyszmacenie potrafią sobie jakoś pogodzić z poczuciem godności i takimi tam różnymi.

---
      "Statek coraz bardziej przecieka, pasażerowie jeszcze nie wiedzą, ale pierwszy oficer wie i po cichu ubiera kamizelkę ratunkową. Żeby pasażerowie nie zauważyli nalewającej się wody, to przelewa ją z sali balowej do maszynowni (czyli środki z OFE do ZUSu)." K. Rybiński
    • prawda_1_tylko_prawda Upadek moralności do jakiego doprowadziły... 12.08.11, 16:50
      środowiska liberalne i postkomunistyczne w Polsce jest rzeczywiście przerażający. O gospodarczym już nawet ciężko mówić cokolwiek. Pamiętam plakat na którym był Tusk, a w tle dwie zielone plamy - kontury państw na mapie Europy: Polska i Grecja. No i tak tę przyszłość "zielonych wysp" doprowadzonych przez socjalistów do bram raju widzę. Pamiętajcie o tym w dniu wyborów...
      • Gość: podatnik Re: Upadek moralności do jakiego doprowadziły... IP: *.uznam.net.pl 12.08.11, 17:11
        (...) "środowiska liberalne i postkomunistyczne w Polsce jest rzeczywiście przerażając
        > y. O gospodarczym już nawet ciężko mówić cokolwiek."

Ponad dwadzieścia lat współrządzi Polską kościół, dzieci od przedszkola są zaczadzane bajkami religijnymi, wszędzie wiszą krzyże, biskupi obowiązkowo na wszystkich uroczystościach państwowych, wszystkie święta państwowe to święta kościelne, miliardy złotych każdego roku płyną z budżetu do kieszeni kleru, kościół forsuje prawa zgogne z katolickimi zabobonami, spenalizowano "obraże uczuć katolickich" - i jakoś nieodmiennie, kiedy rządzą katolicy Polska upada. Już raz rządy katolików doprowadziły do rozwiązania państwa!

Nie uda ci się zrzucić winy za obecny stan Polski na innych. To wszystko efekty wiary w boga, w to, że wszystko od niego zależy i nie trzeba nic robić, nie trzeba pracować, tylko się modlić i dawać księdzu majątek, aby było dobrze.
        • augustianin Re: Upadek moralności do jakiego doprowadziły... 12.08.11, 17:43
          jakimi bajkami ? to że się nie zabija dzieci w brzuchu mamy albo w probówce, a seks uprawia w małżeństwie i bez kondomów to są prawdy a nie bajki.
          • Gość: ssss Re: do Augustianin IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 20:28
            na przykład, o grzechu pierworodnym - że Bóg stosuje odpowiedzialność zbiorową (dzieci nieochrzczone mają grzech ). np jak Jozue na rozkaz Boga zabijał kobiety dzieci i starców itp
          • ronin929 Dwulicowść i brak myślenia - to główne przesłania 14.08.11, 10:13
            katolicyzmu. Ksiądz nawołuje do zakazu aborcji a jednocześnie do rzezi dorosłych w Afryce, nawołuje do ubóstwa a gromadzi skarby. Karmi młodzież bajkami o potopie a jako ojca swojej religii ma Abrachama - szaleńca i Mojżesze - zbrodniarza wojennego. Kościół mówi o pokoju a błogosławi armaty.
            Ten kosciół od 20 lat zjamuje się polską szkołą, co doprowadziło do jej kompletnego upadku. Kościół ma przemożny wpływ na media - i królują tam telenowelki, przemoc i seks. Kościół zajął się politką i politykami - i mamy wysyp szaleńców, kłamców i kryminalistów u władzy.
            Może wystarczy? Nie uzdrowimy Polski, dopóki będzie rządzona z Watykanu
        • prawda_1_tylko_prawda Poza tym czujesz się zupełnie dobrze? 12.08.11, 18:15
          Bo ja mam duże wątpliwości czy tak jest. Na początek zdejm różowe okulary i spojrzyj prawdzie prosto w oczy. Potem zacznij od odłożenia na bok Wyborczej i wyłączenia szumu medialnego płynącego z telewizora TVN itp stacje. Poczujesz dużą ulgę i znajdziesz czas na głębszą refleksję, nie tylko tę wynikającą z bezbożnictwa, wojującego antyklerykalizmu i pochwały wszystkiego co z nim związane...
          Pozdrawiam
      • augustianin Re: Upadek moralności do jakiego doprowadziły... 12.08.11, 17:23
        Witam Cię serdecznie :)

Nie żebym śmiał Cię poprawiać, ale ja wiem jakie środowiska do tego doprowadziły :)

" 1. Hollywood

we wszystkich filmach produkcji USA, które ja widziałem, często pokazywano seks jako formę rozrywki towarzyskiej, nie przypominam sobie, żeby w ogóle pokazywano scenę miłosną dwóch małżonków. Info do tego :

" Trzy największe wytwórnie filmowe w Hollywood są kompletnie w rękach żydowskich i w tym sensie kontrolują ten przemysł. Na wielką trójkę składają się:

Loews, Inc. gigant przemysłu z aktywami 223 milionów dolarów. Założycielem był Żyd Marcus Loew, a obecny prezydent Nicholas Schneck jest rosyjskim Żydem ze strefy osiedlenia. Loews Inc. jest właścicielem wytwórni Metro-Goldwyn-Mayer, której prezesem był przez szereg lat Louis B. Mayer. MGM kieruje obecnie Dore Schary, Żyd z powiązaniami komunistycznymi.

Paramount Pictures, Inc. z aktywami 185 milionów dolarów jest drugim pod względem wielkości producentem. Prezydentem jest Żyd Barney Balaban. Paramount jest właścicielem American Broadcasting Company.

Warner Brothers Pictures, Inc. trzecia wytwórnia pod względem wielkości, ma aktywa 176 milionów dolarów. Prezydentem jest Harry Warner, polski Żyd. Z początku było 4 braci: Samuel, Harry, Albert i Jack. Oprócz posiadłości w Hollywood bracia byli właścicielami 530 teatrów w USA i 35 wypożyczalni filmów w różnych częściach świata. Miejsce 4 i 5 zajmują 20th Century Fox Co. i RKO Pictures.

Universal Pictures, Inc. z aktywami 48 milionów dolarów jest na szóstym miejscu. Prezydentem jest Żyd Nate Blumberg.

Columbia Pictures, Inc. z aktywami 39 milionów dolarów jest na siódmym miejscu w Hollywood, Prezydentem jest nowojorski Żyd Harry Cohn.

Tu kończy się lista wytwórni filmowych, których aktywa przekraczają 20 milionów dolarów. Jest dużo mniejszych wytwórni, które są w większości w rękach Żydów.

1a. Sprytnie wykorzystany mechanizm internalizacji w kultowym serialu "Przyjaciele" gdzie główni bohaterowie życie swe tworzyli wokół seksu. Ross Geller i Monica Geller, Rachel Green oraz Joey byli Żydami. Z tego towarzystwa Żydem nie był jedynie Chandler.

2. MTV (komentarz zbędny, ten kto oglądał wie, że muzyki tam tyle co sportu na TVP 2)

info :

"Koncept i realizacja wszystkich programów koncernu MTV jest kwintesencją żydowskiego planu zniszczenia porządku społecznego opartego na chrześcijańskich wartościach, a jako, że często można przy tym zarobić duże pieniądze, korzyść wydaje się więc być podwójna.
        Założycielami MTV, jej głównymi twórcami, reżyserami są niemal wyłącznie Żydzi (oto kilka z brzegu nazwisk: Alan Goodman, Fred Seibert, Kenneth M. Miller, Robert W. Pittman, Tom Freston, John Sykes, Carolyn Baker, Marshall Cohen, Gail Sparrow, Sue Steinberg, Julian Goldberg, Robin Zorn, Marcy Brafman, i setki innych, swojsko brzmiących.)

Korporacja MTV Networks należy do mega-korporacji Viacom, której właścicielem jest Sumner Redstone (prawdziwe nazwisko: Rothstein), a szefem CEO jest Phillipe Daumann. 80% wszystkich mediów jest w rękach żydowskich. 48% wszystkich amerykańskich miliarderów to Żydzi.

Program przeróżnych stacji MTV stanowi przykład najbardziej perfidnych sposobów – niezwykle skutecznego – wpływania na młodzież. Na przykład w 2010 roku badania przeprowadzone przez grupę aktywistów homoseksualnych (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) przyznały stacjom MTV najwyższe z możliwych wyróżnienie, obliczając że aż 42% całego programu nadawanego w najważniejszych godzinach oglądalności, przedstawiały homoseksualistów, oczywiście zawsze w korzystnym świetle"

3. Żydzi i pornobiznes ( kto zainteresowany niech sobie googlnie)

W przemyśle pornograficznym w latach powojennych jedną z najbardziej znaczących postaci był Reuben Sturman, nazywany z racji swych wpływów i zasięgu “Waltem Disneyem Pornografii”. Wykorzystując swoiście żydowskie cechy – tak wyraziście opisane w powieściach np. Juliana Ursyna Niemcewicza, Józefa Ignacego Kraszewskiego czy (w mniejszym stopniu, bo zaślepionej utopijną ideą skuteczności “asymilacji” Żydów) Elizy Orzeszkowej – budował imperium zła, by, jak stwierdza Departament Sprawiedliwości USA, w latach 1970 kontrolować większość produktów pornograficznych.

Sturman, syn rosyjskich Żydów, początkowo sprzedawał komiksy, lecz później zorientował się, że największe pieniądze znaleźć można rozbudzając ludzkie żądze najniższego szczebla, zajął się więc sprzedażą literatury pornograficznej, z czasem opanowując ten rynek niemal całkowicie. Już w połowie lat 70-tych stał się właścicielem ponad 200 księgarń “tylko dla dorosłych” – specyficznych miejsc, w których można i przejrzeć literaturę i obejrzeć film i zaglądnąć przez peephole, a z pewnością i wiele więcej. Jak oceniał Time Magazine, w początkach lat 90-tych Sturman zarabiał na czysto rocznie około 300 milionów dolarów. O żydowskim zaangażowaniu w przemysł pornograficzny prof. Abrams pisze bez ogródek: “Sturman nie tylko kontrolował przemysł pornograficzny, on był tym przemysłem”. Sturman zakończył życie w więzieniu, gdzie przebywał skazany w 1997 roku za manipulacje podatkowe, jednak nie przeszkodziło to jego synowi – Davidowi, na kontynuowanie i dalszą rozbudowę “rodzinnego biznesu”.

Dzisiejszym wcieleniem Reubena Sturmana jest kolejny Żyd w tym szczególnym przemyśle – 48-letni Steven Hirsch, określany już nie jako “Walt Disney Porn”, lecz “Donald Trump Porn”. Steven, tak jak i David Sturman, przejął po swoim ojcu kierowanie “rodzinnym biznesem” i szefuje największą na świecie korporacją produkującą filmy porno – Vivid Entertainment, zwaną ze względu na dochody i zasięg “Microsoftem świata porno”. Kontynuując “tradycję” żydowskich środowisk rewolucyjnych mających jeden jedyny cel: zniszczenie chrześcijańskiego porządku społecznego, firma Vivid intensywnie kreuje nowe rynki patologii, tym razem wprowadzając i upowszechniając segment filmów “gejowskich”. A doskonale obserwując samodestrukcyjne zachowanie się społeczeństw zachodnich o rodowodzie chrześcijańskim, Vivid zręcznie wpisał się w nie oferując również tzw. reality-show, które jak tsunami ogarnęły wszystkie telewizje świata, a poprzez koncerny ITI i Polsat (nb. firmy założone i prowadzone przez Żydów o rodowodach komunistyczno-SB-ckich), rozpowszechnione zostały również i w Polsce.

“Żydzi odgrywali (i dalej odgrywają) nieproporcjonalnie wielką rolę w całym przemyśle filmów pornograficznych w Ameryce.”

Prof. Nathan Abrams

Pozdrawiam :)
        • jonaszewski Re: Upadek moralności do jakiego doprowadziły... 12.08.11, 18:04
          Nie zapominajmy też, że Żydem byli Jezus i Maryja, a jak wiemy, ich sekta do dziś trzyma za japę miliard tak zwanych katolików, nie mówiąc o całej reszcie.
    • aarvedui make my logo bigger 12.08.11, 17:15

make my logo bigger - to niestety przywara nie tylko Polandii, także USA na to cierpi, nie mówiąc już o rozmaitych azjatyckich wschodzących rynkach
    • augustianin Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na... 12.08.11, 17:35
      Ja jako spin doctor Ligi Polskich Rodzin powiem tyle:

tu nie chodzi o to, żeby reklama wywaliła kawę na ławę z gołą babą, tylko żeby było to umieszczone w sposób dyskretny - informacja zawarta w reklamie musi umknąć świadomej uwadze widzów, a jednak bardzo zmodyfikować odbiór. Nasze ciało migdałowate najbardziej lubi sygnały erotyczne, trzeba dać na przykład bułkę albo kieliszek w kształcie fallusa, kostki lodu umieścić tak, żeby przypominały biust itp...

tak jak tu

www.youtube.com/watch?v=Ng6hQfGzQig
      www.youtube.com/watch?v=MB2QzNkbeho
      • Gość: sisiek Re: do Augustianin IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 23:30
        To jak jest z tym grzechem pierworodnym Augustianinie-oszołomie. Bóg stosuje zbiorową odpowiedzialność ? Napisz katolicki mądralo. Dlaczego Bóg wszechmogący,wszechpotężny zabijał pierworodne niewinne dzieci, by wymóc na faraonie wypuszczenie Izraelitów. Nie znał innych metod?
      • Gość: ssssss Re: Do Augastianin-katolicki oszołom IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 23:41
        Dlaczego Bóg nakazał Jozuemu zabijać kobiety,dzieci i starców,dlaczego Bóg zabił wszystkie pierworodne dzieci(nawet zwierzęta) by wymóc na faraonie wypuszczenie Egipcjan.Nie znał innych metod - odpowiedz ty fanatyku-Augstianie.Dlaczego Bóg stosuje odpowiedzialność zbiorową (wszystkie dzieci rodzą się z grzechem pierworodnym)?
        • Gość: ssss Re: Do Augastianin-katolicki oszołom IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 23:45
          Ty obrzydliwy katolicki robaku, skąd się biorą takie ścierwa w XXI jak Ty - odrażający wstręciuchu !!!
        • Gość: Lise-Lotte Re: Do Augastianin-katolicki oszołom IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 15:17
          Żydowski Bóg był taki jakim go sobie Żydzi wyobrazili. TO ONI zabijali te dzieci i kobiety a nie Bóg.A to o faraonie i wyjściu z Egiptu - to baśń.
          Jacy ludzie takie bóstwa.
          Jacy klienci taka reklama. Bo prostacka reklama znajduje odzew u prymitywnej. chamskiej klienteli.
    • play100cen To samo dzieje się w Internecie! 12.08.11, 17:55

Wystarczy wejść na pierwszą lepsza z brzegu stronę - najlepszy przykład: www.gazeta.pl/
    • radio79 Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na... 12.08.11, 17:59
      Wyborcza dzisiaj ze świętym oburzeniem że na bilbordach taniocha i niskie loty. Tylko że takiej taniochy pełno codziennie na głównej stronie wyborczej. Wczoraj redakcja poszła krok dalej - tylko kwestią czasu było umieszczenie w tytule słowa "dupa" ( w ciemnej dupie rodzicielstwa czy coś takiego). Niby nic, każdy z nas używa brzydkich słów tylko że nie każdemu uchodzi i nie wszędzie. Poniżej zawsze ekskluzywna informacja poparta zdjęciem że tej czy innej "artystce" odwinęła się sukienka i pokazała tyłek albo pierś. I och i ach, cóż za niezręczność!

Pytam więc w czym gorsza jest "goła baba" z bilbordu na ulicy od głupawych wiadomości, dziadowskiego języka, szmirowatych zdjęć na głównej stronie. Codziennie przekonuje się nas że to jest ok. Ba, oczekuje się że czytelnik gazety to ten lepszy, "elitarny", który z redaktorem będzie ronił łzy nad upadkiem rzemiosła reklamowego, powszechną tabloidyzacją i spsieniem.

Panowie redaktorzy! Sami wyznaczacie taki poziom i te bilbordy są na waszym właśnie poziomie! A niby oburzenie z tytułu to nic innego jak cynizm i dulszczyzna.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Święte słowa! 12.08.11, 18:06
        > Pytam więc w czym gorsza jest "goła baba" z bilbordu na ulicy od głupawych wiad
        > omości, dziadowskiego języka, szmirowatych zdjęć na głównej stronie.

Święte słowa!
        Z tego wszystkiego wolę gołą babę. Bo to co razi, to wcale nie golizna - lecz szmira, kicz, dziadostwo, niedbalstwo, brak profesjonalizmu i jakiegokolwiek poziomu językowego.
      • Gość: luise Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są IP: *.natpool.mwn.de 13.08.11, 12:19
        racja, tez mnie to szokuje, niedlugo we wszytkich mediach wiadomosci o golej d...pie i seksie beda obecne i najwazniejsze. koszmar! przedstawianie kobiet jako obiektow seksualnych. sama jestem mloda, ale nie podoba mi sie, pokazywanie cial mlodych dziewczyn jako wabika dla roznych oblesnych panow. nasza kultura schodzi na psy przez seksualizacje, ktora sie wciska dzieciom i doroslym, najlepiej przez 24 godziny na dobe i kazdym mozliwym kontekscie. portale typu onet, wp, gazeta, pudelek, plotek itp. drogie media doprowadzicie do rozwoju spoleczentwa niskich lotow, podniecajacego sie fotkami i doniesieniami o goliznie. stracicie na prestizu, to pewne. w koncu ludzie przejrza na oczy i bede sie chcieli odciac od takiej niskiej kultury i sekspapki. kiedy w spoleczenstwie zaczna sie liczyc inne rzeczy, typu praca na charakterem, krytyczne podejscie do prob manipulowania i oglupiania?
    • jonaszewski Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są 12.08.11, 18:02
      Wymieniłeś trzy telewizyjne. A co z dziesiątkami tysięcy szyldów, billboardów, reklam radiowych, telewizyjnych, internetowych? Trzy chlubne wyjątki to trochę mało, nie?
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl A w ogóle zamiast zgrywać świętoszków... 12.08.11, 18:09
      A w ogóle zamiast zgrywać świętoszków, i walczyć tylko z reklamami z gołymi babami, radziłabym zacząć walczyć z reklamami na mieście w ogóle. Te paskudne szmaty, dmuchane balony, szyldy zrobione naprędce i powieszone byle gdzie - to jest tandeta, a nie gołe baby.
    • kazik.b Co za kompletny idiotyzm powtarzany od lat... 12.08.11, 18:36
      Golizny i "seksu" w reklamach jak na lekarstwo , a od zawsze dziennikarze w Polsce powtarzają że w reklamach jest właściwie tylko to i nic innego. Nie wiem chyba faktycznie mają jakieś klapki na oczach , bo w każdej reklamie widzą nagość. To jest jakaś kompletna histeria co jakiś czas powtarzana.
      Jest obecna w reklamach , ale tylko tych które reklamują środki higieny , bieliznę i.t.p. w innych jest naprawdę rzadkością. Ale co niektórzy wciąż swoje , i ten temat regularnie odgrzewają , to jest kompletna palma.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Co za kompletny idiotyzm powtarzany od lat... 12.08.11, 19:34
        kazik.b napisał:

> Golizny i "seksu" w reklamach jak na lekarstwo , a od zawsze dziennikarze w Pol
        > sce powtarzają że w reklamach jest właściwie tylko to i nic innego. Nie wiem c
        > hyba faktycznie mają jakieś klapki na oczach , bo w każdej reklamie widzą nagoś
        > ć. To jest jakaś kompletna histeria co jakiś czas powtarzana.

Hehe, podobna histeria jest ze sloganem, że "gimnazjalistki chodzą z gołymi brzuchami". Pomijając już kwestię, co komu szkodzi goły brzuch, to przecież obecnie w żadnym sklepie nie uświadczysz takich krótkich koszulek! Gołe brzuchy już dawno nie są w modzie i nie wiem, gdzie lamentujące dziadygi je widzą.
    • terrtt Wszędzie gołe baby 12.08.11, 18:47
      Wszędzie można zobaczyć gołe baby, ale to geje obnoszą się ze swoją seksualnością!
    • czarny-dziadoslaw Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na... 12.08.11, 18:58
      Durny narod, durne reklamy.
    • jawiemswoje d...a 12.08.11, 19:05
      nic tak nie przyciąga uwagi jak goła d..a!!!!!!!!!!
    • Gość: moja_rada Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są IP: *.siec.astro-net.pl 12.08.11, 19:25
      Ja chciałam się podzielić moim świadectwem... Ja... to znaczy... wstyd mi się przyznać, ale kiedyś żyłam niezgodnie z Przykazaniami Bożymi i... antykoncepcja była na porządku dziennym. I nie tylko antykoncepcja, ale i inne bezbożne praktyki... To znaczy ja... ja... uprawiałam z moim mężem seks w zwierzęcych pozycjach, od tyłu, na jeźdźca, jeźdźca tyłem, na stojąco, sześć na dziewięć i... i w jeszcze innych. A także seks oralny - ssałam jego gałkę i nawet... połykałam spermę. Wstyd mi o tym mówić, ale potem... także seks analny. I to wszystko było wynaturzeniem i sprawiało nam grzeszną przyjemność, bo my się pierdo... pierwszy raz robiliśmy to przed ślubem. A potem przez to bezbożne narzędzie szatana, przez internet odkryliśmy wysyłkową sprzedaż akcesoriów erotycznych i kupiliśmy sobie wibratory, c*pki rozmaitki gumowe i kauczukowe, a nawet kulki przyjemności i inne przedmioty. A póżniej dostałam od siostry szczeniaka i on urósł i był dużym psem, a mąż często wyjeżdżał w delagację i wtedy.. grzeszyłam jeszcze bardziej. I pewnego dnia przypadkiem usłyszałam w radiu głos iście anielski. To sam Pan Bóg mi rozstroił radio i musiałam szukać moich ulubionych stacji. Tak poznałam naukę Ojca Rydzyka. Odtąd słucham Radia Maryja codziennie i nawróciłam się. Powiedziałam mężowi, że chcę żyć po bożemu i planować rodzinę zgodnie z nauką kościoła świętego, odrzucić seks bo on niszczy naszą miłość i jest bezbożny. Mąż wkur.. wkurzył się, powiedział że jestem fanatyczką i jeszcze inne przekleństwa i odszedł. Ja teraz wiem, że to ten szatański seks zniszczył jego miłość do mnie i nasze małżeństwo. I wiem, że gdybyśmy od początku nie uprawiali seksu albo gdybym urodziła mu piątkę albo ósemkę dzieci, to dzisiaj wszystko byłoby dobrze i bylibyśmy szczęśliwi. Ale to diabeł opętał nas jeszcze przed ślubem kiedy wpuściłam go do siebie masturbując się świecą, ale to odrębny temat. Ja chciałam tylko poradzić naszym Polskim rodzinom, żeby nie pozwolili oni wślizgnąć się szatanowi i nie uprawiali seksu! Moje życie całkowicie się zmieniło. Teraz jestem nauczycielką przygotowania do życia w rodzinie i jestem głosicielką prawdy Bożej! Mówię moim uczniom, że nie tylko kobieta jest płodna ale i mężczyzna i że antykoncepcja jest niedopuszczalnym bezbożnym grzechem! I radzę im, że jeśli poczują diabelską pokusę, powinni tłuc swoje narządy kopulacyjne tłuczkiem do mięsa albo rozwałkowywać wałkiem do ciasta albo odciąć.
      • Gość: janina Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są IP: *.siec.astro-net.pl 12.08.11, 19:34
        Ja mam tera 87 lat, a zakonnicą jestem o 14 roku życia, jak skończyłam gimnazjum i mama mnie wysłała do miasta do zakonu. Od sześćdziesięciu lat jestem zachrystianką w Kościele i często zapalam świece, myję podłogi i przynoszę kwiaty na Msze Święte. Bożesz Ty mój, ile ja w życiu ślubów widziałam! I ja chciałam powiedzieć, że przed wojną to wszystko było inne, wtedy do nikt z miastowych ku... w domu by nie trzymał! Wtedy to śluby były takie po bożemu, chociaż skromne. A teraz!!! Bogactwo, przepych, piękne suknie, wymalowane te panny i w białych welonach, a to widać, że to już skonsumowane! Jaka to jest wiara, żeby tak iść do kościoła i przysięgać przed Panem Bogiem, a co one wcześniej robiły! Nieraz mię łzy poszły! I to jeszcze w parafii NMP Zawsze Dziewicy! Wstyd, wstyd po prostu! Wstyd ludzi! Dziewczyny, wy się zastanawiajcie! Wy nie szanujecie swego ciała a to wszystko widać! To jest zło i bezwstydność! Ale dobrze, że są jeszcze porządne dziewczęta, co słuchają Radia Maryja i czytają "Nasz Dziennik" i nie dadzą sobie ciemnoty bezbożnej wciskać, ale widzą jakie są fakty.
      • Gość: ??? Re: Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są IP: *.natpool.mwn.de 13.08.11, 12:24
        piszesz bzdury, kompletnie wypaczony poglad na wiare
        czyzba za duzo pornografi i stad ta wrogosc do kosciola?
    • feminus Dlaczego nasze reklamy epatują seksem? Te są na... 12.08.11, 19:36
      Zyjemy w kulturze patriarchalnej wiec coz sie dziwic!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka