Dodaj do ulubionych

Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma 80...

20.10.11, 11:33
Ładnie. Tylko zapomnieliście napisać najważniejszej informacji - ile to kosztowało/kosztuje/będzie kosztować. Projekt, materiały, robocizna, no i wartość domu przed modernizacją.
Obserwuj wątek
    • heraldek Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma 80... 20.10.11, 11:33
      Ale on ciagle jest poniemiecki i pozostanie poniemiecki.... czyli ma swojego niemieckiego wlasciciela i czeka na niego.....
      • Gość: ktos Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 11:38
        heraldek napisał:

> Ale on ciagle jest poniemiecki i pozostanie poniemiecki.... czyli ma swojego
        > niemieckiego wlasciciela i czeka na niego.....

totalna bzdura
      • Gość: x_X_x Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma IP: *.static.korbank.pl 20.10.11, 12:04
        Cudowna wiadomość! Uwielbiam czytać jak to innym się powodzi i układa a ja muszę tyrać jak murzyn i codziennie wracać do (nie)swojej rudery na Ołbinie!
        • Gość: umowa_śmieciowa Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.10.11, 12:28
          Ja tak samo...
          • Gość: manitou a kto powiedzial, ze wszyscy musza miec tak samo? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.11, 12:50
            i tyle samo? Zawsze byli, sa i beda tacy, co maja duzo i tacy, co maja malo albo nic. Totalna rownosc to utopia. A dom jak najbardziej w porzadku.
            • Gość: oLo szKARAdny IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.11, 13:40
              jak te szwedzkie domy co można złożyć w 1 dzień
    • Gość: nienowoczesna Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma IP: 94.42.104.* 20.10.11, 11:48
      Masakra... kto pozwolił na taką bryłę domu w takiej dzielnicy..
      • idepozapalki Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma 20.10.11, 11:55
        Bryła została oryginalna.
    • Gość: mikser Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 11:54
      Tekst zrobiony bez sensu.
      Dlaczego nie pokazano zdjęć przed modernizacją? Zupełny brak punktu odniesienia do porównań.
    • idepozapalki Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma 20.10.11, 11:55
      A po co Ci to? To prywatna sprawa właściciela. Widocznie go stać.
    • Gość: a Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma IP: *.home.aster.pl 20.10.11, 11:58
      Działka 650, dom 350, projekt 20, modernizacja 400
      razem 1420
    • cynek2003 Pomysł fajny, wykonanie bez zarzutu, ale... 20.10.11, 12:09
      jak nie zamontuje jakiegoś wydajnego systemu odprowadzania wody z dachu, to będzie elewacje co roku malował.
      • Gość: doCynek Re: Pomysł fajny, wykonanie bez zarzutu, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 12:18
        Rynny są schowane. Czytaj ze zrozumieniem.
    • 45rtg Zniszczyli dobrą architekturę... 20.10.11, 12:32
      Ech, żal patrzeć jak niszczy się ładne, ciekawe śląskie domy i przerabia na jakieś postgierkowskie kostki...

Ludziki sobie myślą że jak "z najwyższej jakości materiałów" to już wszystko jest ładne. Żenada.
      • Gość: manitou nic nie zniszczyli, czytaj ze zrozumieniem IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.11, 12:51
        • 45rtg A ty patrz na zdjęcia ze zrozumieniem 21.10.11, 09:36
          Co mnie obchodzi czytanie artykułu? Ja widzę zdjęcia, jak przerobili ładny dom na plastikową kupę.
      • dwiesukipodjednymdachem Re: Zniszczyli dobrą architekturę... 20.10.11, 12:55
        A właśnie.Ja w swojej starej ruderze (poniemieckim zabytku ,z pi razy drzwi , lat 10 20 wieku ) mogę zmieniać co najwyżej firanki. Reszta ma być restaurowana z zachowaniem wyglądu po wujku Helmucie i z tradycyjnych ( w miarę ) materiałów.
        Prawdę mówiąc -bardzo mi się to podoba.Zabudowania gospodarcze jedyne takie w całej wsi. reszta oklejone styropianem..Ale te Niemce twarde były -jak się nie pali w piecach od rana do wieczora , to w zimie strasznie wieje i zimno jest.
    • mywork Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma 80... 20.10.11, 13:06
      świetna realizacja, ładnie podkreślona bryła, eleganckie przeszklenia, harmonia. W końcu jakiś obiekt, gdzie renowacja nie polegała na położeniu nowego tynku (zazwyczaj żółtego :-( ) i wymianie okien na pcv. Jak dla mnie bardzo udany projekt i zazdroszczę właścicielowi położenia domu w tak pięknej okolicy. Czy na elewacji te brązowe elementy to rdzewiejąca płyta? Bardzo fajnie to wygląda, widziałam takie wykończenie w kilku budynkach i super się to starzeje.
      Oczywiście taka renowacja wymaga dużych pieniędzy, ale cieszę się, że jeśli ktoś je ma to realizuje taki fajny i nowoczesny projekt.
      • mywork Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma 20.10.11, 13:11
        aaa, teraz doczytałam, że brązowe płyty na elewacji to fornir ;-)
    • Gość: M poniemiecki dom? IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 20.10.11, 15:25
      Skąd wiadomo, że dom jest "poniemiecki", a nie np. "pożydowski", "popolski" czy "poczeski"? Skąd wiadomo, jakiej narodowości był przedwojenny właściciel domu? Fakt, przez wojną większość mieszkańców Wrocławia stanowili Niemcy, ale jednak osoby innych narodowości też tu mieszkały i mogły być właścicielami domów.
      • Gość: Jaś Ale szkaradziejstwo :-((( IP: *.internetia.net.pl 21.10.11, 16:35
        Zniszczyli ładny domek.

Dach bez okapu, rynny i rury spustowe w ścianach.

Zobaczymy za kilka lat .... jak ściany będą pozaciekane od deszczu. Wilgoć i grzyb, bo rynna, czy rura spustowa gdzieś cieknie, bo się zapchała śniegiem czy lodem.....

Wygląd szkaradny - jeszcze to drzewo w betonie :-P

Ci dzisiejsi "architekci" - pożal się Boże - wszystko potrafią spiepszyć :-(((
    • satbat Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma 80... 20.10.11, 16:11
      Czysty, oszczędny w formie jak dla mnie bardzo ok. Znam to miejsce stała tam rozpadajaca się chalupa z gierkowskimi dobudowkami. W sumie to nie ma dużych zmian kształt, dach i okna są tam gdzie były, dachowka taka sama; teraz wszystko jest ,podkrecone" i uproszczone i domek ładnie wpisuje się w okolice. Wrocław robi się podobny do Monachium ;)
    • Gość: xyz Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma IP: 62.128.26.* 20.10.11, 17:22
      brakuje foty sprzed remontu.
      • Gość: sąsiad Re: Poprawili poniemiecki dom - nie widać, że ma IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.11, 17:32
        Bawiłem się tam 25 lat temu .
        Troszkę to dziwne ja przechodzę i widzę coś takiego .

Piękna działka a dom niby nowy , stary pomieszane to trochę .

To już jest mego droga dzielnica domy po 3 - 10 milionów Kossaka i przyległe uliczki tam wypada mieć dom , tam kryzysu brak .

• Gość: Ania gdzie ten dom ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.11, 17:57
      no własnie ?
      • Gość: co za koszmarek Re: gdzie ten dom ? IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.11.11, 00:46
        to jak zrobić Mona Lisie balejaż, no bo przecież ma taką niemodną fryzurę. Co za dureń bez sumienia tak zniekształcił ten dom.
        • Gość: mimi Re: gdzie ten dom ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 18:37
          Jakiej Monie Lisie ? Przecież to była stara chałupa. Bardzo dobrze ,że ją odnowili. Takie komentarze ,że szkoda , że zabytek itp to brednie. Jaki zabytek ? Jaka uroda walącego się budynku?
          Musiałbyś mieszkać w takim domu żeby cokolwiek zrozumieć. Napalić codziennie w piecu ,narąbać drewna, iść do studni po wodę , biegać do wychodka ...
          Już to widzę :D
          • 45rtg Re: gdzie ten dom ? 21.11.11, 10:42
            Gość portalu: mimi napisał(a):

> Jakiej Monie Lisie ? Przecież to była stara chałupa. Bardzo dobrze ,że ją odnow
            > ili. Takie komentarze ,że szkoda , że zabytek itp to brednie. Jaki zabytek ? Ja
            > ka uroda walącego się budynku?

Przynajmniej jakaś. Bo teraz toto ma urodę reagłu z Ikei.

> Musiałbyś mieszkać w takim domu żeby cokolwiek zrozumieć. Napalić codziennie w
            > piecu ,narąbać drewna, iść do studni po wodę , biegać do wychodka ...
            > Już to widzę :D

Ty chyba za młodu to do właśnie do wychodka musiałeś wpaść. Jakie napalić w piecu? Jakie iść do studni? I w ogóle nawet gdyby jakimś cudem tam się uchowały piece kaflowe, to od kiedy wymiana ogrzewania skutkuje przerobieniem elewacji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka