lop_0 21.11.11, 09:46 Oh jak cudownie jest z tym Walbrzychem, tylko ciekawe czemu bankrutuja rozne struktury komunalne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redakcja_v Re: To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych si 21.11.11, 09:55 PO jeszcze ma kilka dochodzeń na karku ws korupcji i nielegalnego finansowania! cudnie! znam tez dowody który nie znają organy ścigania na nowy wymiar nielegalnego finansowania PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsj Re: To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 10:07 "A organizatorzy kupowania głosów - m.in. były szef klubu radnych PO Stefanos Ewangielu - mają prokuratorskie zarzuty. Akty oskarżenia przeciw nim są już w sądach albo wkrótce do nich trafią." Wiec jesli akt oskarzenia dopiero trafi do sadu,jesli nie bylo orzeczenia sadu o winei,to pan panie redaktorze nie powinien pisac w taki sposob,to chyba jasne,ze nie jest pan sedzia i nie moze wydawac wyrokow. bardzo brzydko Odpowiedz Link Zgłoś
krzak164 Ciekawe ile kosztował ten obiektywny artykuł. 21.11.11, 10:07 Mieszkałem w Wałbrzychu i głupka z siebie nie dam robić. Panie Szełeme nie można być trochę w ciąży. Albo jest PAn z polecenia PO albo nie. Nie rozumiem takiej hipokryzji. Znany jest Pan z braku szacunku do innych ludzi więc nie powinno mnie to dziwić, ale cholera jasna wciąż dziwi. Krąży anegdota po Wałbrzychu że wybrano Pana w I turze dzięki głosom pracowników szpitala, któzy mieli nadzieję więcej Pana nie ogladać. Odpowiedz Link Zgłoś
koma110 umierajacy Walbrzych 21.11.11, 10:10 Chyba najladniej polozone ze wszystkich duzych miast w Polsce, otoczone malowniczymi gorami, uzdrowiskami, masa zabytkow z przeszlosci, potencjalnie bogate miasto Walbrzych umiera na naszych oczach - jest symbolem nedzy materialnej i moralnej! Od Wroclawia dziela je juz lata swietlne - a w 1945 bylo raczej odwrotnie - zrujnowany Wroclaw i nietkniety wojna zadbany Walbrzych. Nigdy nie powinnismy byli wypedzac Niemcow z Walbrzycha! Odpowiedz Link Zgłoś
iwabo54 To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych się ... 21.11.11, 10:43 Ten artykuł -to chyba na zamówienie..W Wałbrzychu ( niestety) wcale nie jest lepiej. Zamienił stryjek siekierkę na kijek... Szełemej to znany manipulator. Pozbył sie starych zarządów spółek???? A co oni teraz robią? Dawny szef Aqua Zdrój wziął ok 50 tys odszkodowania i jest skarbnikiem u Szełemeja a prezes Zamku Książ- dyrektorem w tej spółce (z taką samą pensją). Oszczędności???? Sam Szełemej ma rachunek za słuzbowy telefon na 21tys zł za MIESIĄc w którym był na urlopie.Mówił, że odda ale nie oddał a zwiększono pozycję w budżecie na rozmowy telefoniczne.... Długo by tak można - ale to nudne. A autor artykułu- ciekawe ile dostał za to włazidupstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 20:11 Dzicz to nasze władze i obecny prezydent urządzają w dalszym ciągu...Dlaczego kłamiecie w tym artykule ,że Szełemej powymieniał ludzi skompromitowanych ze spółek? Poprzenosił ich tylko i zrobił z nich Prezesów! Wyrzuca tylko zwykłych ludzi i robi oszczędności na krzywdzie ludzkiej.Były prezydent dalej w radach nadzorczych.....w innych miastach juz za to pierdzą a u nas...płaci sie sie za takie artykuły jak wasz! Kłamiecie i robicie z siebie szmatławca! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych si 21.11.11, 22:55 Do użytkownika : To dobre :"Kłamiecie i robicie z siebie szmatławca! " Tak GWno staje się szmatławcem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilex Re: To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 11:50 Wabrzych - miasto rozjeżdżone busami. Które kursują, jak chcą. Na rzekomych przystankach ani śladu rozkładów, stron internetowych nie mają... Miejscowi pewnie wiedzą, ale przyjezdni... kij z przyjezdnymi. Ostatnio wracałem z gór z Czech i chciałem wrócić z Golińska ostatnim busem do Wałbrzycha. Jakiś rozkład znalazłem, tylko co z tego, skoro busiarz nie przyjechał? Od miejscowych dowiedziałem się, że jak mają pasażerów do Golińska, to tam jadą, jak nie - kończą kurs w Mieroszowie. Zanim dostałem się na stopa do Wałbrzycha, ostatni autobus do Wrocławia już odjechał i musiałem szukać noclegu w tej dziurze. Więcej tam nie pojadę - są w górach bardziej cywilizowane miejsca. Należałoby w końcu zrobić porządek z tym komunikacyjnym syfem. Nałożyć na przewoźników nakaz rozwieszania rozkładów jazdy, umieszczenia ich na jednej stronie internetowej, np. miasta Wałbrzycha, punktualnego jeżdżenia zgodnie z rozkładem, kończenia kursów w jednym miejscu (a nie na różnych przystankach porozrzucanych po centrum), skontrolować parę razy i zabrać licencję w przypadku nieprzestrzegania tych nakazów. Czy to tak trudno zrobić? Aha, dodam, że jak jechałem w tamtą stronę, to ja wprawdzie dostałem bilet, ale pozostali pasażerowie tylko wrzucali kierowcy kilka złotych do pudełka. Po prostu dzicz, a nie ponad 100-tysięczne miasto. Którą swoim postępowaniem sankcjonują sami mieszkańcy miasta. Wałbrzych to nie Palermo - to skorumpowana prowincja rodem z Białorusi, gdzie o pewnych standardach cywilizacyjnych nikt nawet nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych si 22.11.11, 08:45 Gość portalu: emilex napisał(a): > Wabrzych - miasto rozjeżdżone busami. Które kursują, jak chcą. Na rzekomych prz > ystankach ani śladu rozkładów, stron internetowych nie mają... Miejscowi pewnie > wiedzą, ale przyjezdni... kij z przyjezdnymi. Ostatnio wracałem z gór z Czech > i chciałem wrócić z Golińska ostatnim busem do Wałbrzycha. Jakiś rozkład znalaz > łem, tylko co z tego, skoro busiarz nie przyjechał? Od miejscowych dowiedziałem > się, że jak mają pasażerów do Golińska, to tam jadą, jak nie - kończą kurs w M > ieroszowie. Zanim dostałem się na stopa do Wałbrzycha, ostatni autobus do Wrocł > awia już odjechał i musiałem szukać noclegu w tej dziurze. Więcej tam nie pojad > ę - są w górach bardziej cywilizowane miejsca. Należałoby w końcu zrobić porząd > ek z tym komunikacyjnym syfem. Nałożyć na przewoźników nakaz rozwieszania rozkł > adów jazdy, umieszczenia ich na jednej stronie internetowej, np. miasta Wałbrzy > cha, punktualnego jeżdżenia zgodnie z rozkładem, kończenia kursów w jednym miej > scu (a nie na różnych przystankach porozrzucanych po centrum), skontrolować par > ę razy i zabrać licencję w przypadku nieprzestrzegania tych nakazów. Czy to tak > trudno zrobić? Aha, dodam, że jak jechałem w tamtą stronę, to ja wprawdzie dos > tałem bilet, ale pozostali pasażerowie tylko wrzucali kierowcy kilka złotych do > pudełka. Po prostu dzicz, a nie ponad 100-tysięczne miasto. Którą swoim postęp > owaniem sankcjonują sami mieszkańcy miasta. Wałbrzych to nie Palermo - to skoru > mpowana prowincja rodem z Białorusi, gdzie o pewnych standardach cywilizacyjnyc > h nikt nawet nie słyszał. Od Białorusi to ty się odstosunkuj. Tam tak nisko nie upadli. Busiarstwo funkcjonuje bo jest na to przyzwolenie społeczne oraz przyzwolenie władz. A Harłukowicz trzyma równy niski poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilex Re: To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 12:47 embriao napisał: > Od Białorusi to ty się odstosunkuj. Tam tak nisko nie upadli. > Busiarstwo funkcjonuje bo jest na to przyzwolenie społeczne oraz przyzwolenie w > ładz. Właśnie o tym napisałem, "mądralo". Jakieś kłopoty z rozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: To już nie jest polskie Palermo. Wałbrzych si 06.12.11, 13:04 Prowincja Białorusi może się czuć urażona w porównaniu z Wałbrzychem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikser A w tym "Palermo" MPK właśnie ogłosiło upadłość: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 10:59 www.mpk.walbrzych.pl/index.php www.mpk.walbrzych.pl/images/akt/postanowienie.jpg Też ich dynamizm dopadł? Odpowiedz Link Zgłoś