Dodaj do ulubionych

Fryzjerskie Mistrzostwa Dolnego Śląska we Wrocł...

27.11.11, 21:13
Śmiać mi się chce, jak teraz każda z moich koleżanek w pracy mówi, że chodzi do mistrza (do wyboru: Świata, Europy, Polski, Dolnego Śląska) we fryzjerstwie.
Półtorej stówy za ścięcie włosów...
Oj, przepraszam - za ścięcie i tabliczkę.
Tabliczkę, którą teraz ma co trzeci fryzjer - artysta. Już nie rzemieślnik. A szkoda.
Obserwuj wątek
    • karolinqua Fryzjerstwo, czy frajerstwo? 27.11.11, 21:15
      Śmiać mi się chce, jak teraz każda z moich koleżanek w pracy mówi, że chodzi do mistrza (do wyboru: Świata, Europy, Polski, Dolnego Śląska) we fryzjerstwie.
      Półtorej stówy za ścięcie włosów...
      Oj, przepraszam - za ścięcie i tabliczkę.
      Tabliczkę, którą teraz ma co trzeci fryzjer - artysta. Już nie rzemieślnik. A szkoda.
    • Gość: Nica Re: Fryzjerskie Mistrzostwa Dolnego Śląska we Wro IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.11, 21:57
      Kiedys nauka zawodu fryzjera trwała 3 lata konczac egzaminem czeladniczym po 2 latach pracy mozna było zdac na mistrza teraz to certyfikaty rozdaja po kursach haha no i płaci sie za to w zakładach :) szukam mistrza ale z tzw cechu rzemiosł :)
      • Gość: Stock-rotka A do czego szukasz tego... IP: *.internetia.net.pl 28.11.11, 09:45
        ...mistrza z cechu rzemiosł?
      • Gość: x_X_x Re: Fryzjerskie Mistrzostwa Dolnego Śląska we Wro IP: *.static.korbank.pl 28.11.11, 11:02
        Mnie śmiać się chce gdy widzę koleżków z grzywkami na ukos albo z postawionym kogucikiem, w okularach "kujonkach", damskim sweterku, opuszczonych spodniach "rurkach" wpuszczonych w kozaczki, wyglądające jak buty ortopedyczne. Komiczni są ci zniewieściali kolesie
        • karolinqua Re: Fryzjerskie Mistrzostwa Dolnego Śląska we Wro 28.11.11, 23:11
          Nie wierzę, że są jeszcze tacy super ludzie!! Facetem jesteś czy kobietą. Jakbym siebie cztała! :D
          • karolinqua Re: Fryzjerskie Mistrzostwa Dolnego Śląska we Wro 28.11.11, 23:12
            Z wrażenia "y" zjadłam :D
    • Gość: G60limited Uh, weź może coś na zgagę... IP: *.internetia.net.pl 28.11.11, 09:40
      ...bo z tej zawiści może ci się coś stać. Pomijając to, że nie wiesz jakie tytuły w cechu rzemiosł mają ci co startują (i ci, co wygrali?), to weź pod uwagę, że to były mistrzostwa organizowane we współpracy z Dolnośląską Izbą Rzemieślniczą, i uczestnicy nie mogli być tylko "po kursie". Poza tym, nawet jeśli - to czy zdolny i doświadczony staje się bardziej zdolny i bardziej doświadczony jak ma papierek czeladnika czy mistrza?
      Śmiejesz się z koleżanek i chodzisz tam, gdzie fryzjer bez tabliczki bierze za ścięcie stówę, czy tam, gdzie mistrz rzemieślnik ma własny salon i bierze dwie stówy?
      • karolinqua Re: Uh, weź może coś na zgagę... 28.11.11, 23:33
        Moja Droga... Nie używaj słów, których znaczenia nie znasz. Po drugie przeczytaj trzy razy mojego posta, zanim mi coś odpiszesz. Mistrz Polski, Dolnego Śląska lub Świata zapomniałaś dodać. Weź, dziewczyno. Chodzę tam, gdzie fryzjer bierze adekwatnie do wykonanej pracy.
        Rozumiem, że Ty podobnież jak w nicku: www.youtube.com/watch?v=aFd5Cci_pE4
        Ale się uśmiałam... Dzięki za Twojego posta!
        • Gość: G60limited Może po prostu... IP: *.internetia.net.pl 29.11.11, 00:00
          Może zwyczajnie jesteś za prosta żeby docenić dobrego fryzjera? Pewnie to to, sądząc po Twoim toku myślenia, i ślepym założeniu, że jestem kobietą.
          • karolinqua Re: Może po prostu... 29.11.11, 00:39
            Wersja dla Ciebie: Mój Drogi... Nie używaj słów, których znaczenia nie znasz. Po drugie przeczytaj trzy razy mojego posta, zanim mi coś odpiszesz. Mistrz Polski, Dolnego Śląska lub Świata zapomniałaś dodać. Weź, chłopczyku. Chodzę tam, gdzie fryzjer bierze adekwatnie do wykonanej pracy.
            Rozumiem, że Ty podobnież jak w nicku: www.youtube.com/watch?v=aFd5Cci_pE4
            Ale się uśmiałam... Dzięki za Twojego posta!

Raczej to Ty jesteś zbyt prosty, by zrozumieć tok mojego myślenia?

Btw, czy to Ty? "koleżka z grzywką na ukos albo z postawionym kogucikiem, w okularach "kujonkach", damskim sweterku, opuszczonych spodniach "rurkach" wpuszczonych w kozaczki, wyglądające jak buty ortopedyczne. Komiczni są ci zniewieściali kolesie" ???
            Ps. Jeszcze śmieszniej!
            • Gość: G60limited Pudło :-) IP: *.internetia.net.pl 29.11.11, 11:04
              Ten opis nie pasuje do mnie. Lubię i doceniam wszystko to, co odróżnia mężczyznę od kobiety - zarówno pod względem fizyczno-wizualnym jak i psychicznym. Dlatego muszę przyznać, że nawet podoba mi się Twoja egzaltacja faktem, że inne kobiety stać na dobrego fryzjera, który miał co powiesić na ścianie w swoim salonie - to baaardzo kobiece. Co do Ciebie - podejrzewam, że jesteś młodą kobietą, pewnie przyjechałaś do Wrocławia na studia, których tematykę uważasz za ważną społecznie, ale jednocześnie finansowo opłacalną w przyszłości. Choć nie przyznasz tego głośno, nie miałabyś nic przeciwko temu, by być obsypana prezentami i zabrana do najsławniejszych specjalistów od urody - czy to we Wrocławiu, czy to w jakimś ciekawszym mieście. Na przeszkodzie stoją pieniądze, których masz może nieco więcej niż niektóre koleżanki, ale mniej niż czujesz, że powinnaś mieć. Koniec końców brakuje Ci sensownego i dorosłego faceta, który zaopiekuje się Tobą, ukoi emocjonalne rozedrganie które czasem Cię dopada, a jednocześnie przeniesie Twoje życie na nowy poziom.
              • karolinqua Re: Pudło :-) 29.11.11, 21:35
                No, cóż nie trafiłam...
                Masz racje - możesz tyko sobie podejrzewać kim jestem i co robię. A co, Kolego? Liczyłeś, że w geście złości i frustracji publicznie się zaprezentuję pisząc, ile zarabiam, co robię w życiu i jakiego to ja nie mam wspaniałego faceta? Oj, niestety nie dałam się sprowokować. Ech...

Może będzie to dla Ciebie przykre, ale z Twoich wypowiedzi nie wynika nic innego jak fakt, że niestety nie wiesz, kim jest kobieta. "najsławniejszych specjalistów od urody"? A kto to jest? Raczej wybieram kogoś, kto jest dobry, a nie sławny. Co to za prymitywne kryterium?
                I tu powracam odeślę Cię do mojego pierwszego wątku, którego nadal mam wrażenie nie doczytałeś. (zrób to proszę, przeanalizuj i wówczas napisz odpowiedź).
                Najbardziej bawi nie to, że z uporem maniaka próbujesz mnie dotknąć, choć Ci to ciągle nie wychodzi. Pozdrawiam Cię serdecznie.
                • Gość: G60limited Ale ja... IP: *.internetia.net.pl 30.11.11, 00:01
                  ...doskonale wiem co chciałaś od samego początku powiedzieć, ale najzwyczajniej uważam, że nie masz racji. A że spodobał mi się ten żywiołowo rozegzaltowany sposób w jaki pisałaś, to stwierdziłem, że chyba odpowiem :)
                  • karolinqua Re: Ale ja... 30.11.11, 10:39
                    Dziękuję Ci bardzo ;) Szkoda, że się ze mną nie zgadzasz. Świat byłby piękniejszy, a ludzie mniej nastawieni na konsumpcję. Ech... Dużo jeszcze przed Tobą.
                    Ps. W moim pierwszym poście brak egzaltacji. Zazdrości z resztą też. To ironia mój drogi.
    • agnieszka.66 Re: Fryzjerskie Mistrzostwa Dolnego Śląska we Wro 28.11.11, 11:27
      Kiedys pol dnia szukalam zwyklego fryzjera, a w okolicy mnostwo salonow z mistrzami i wygorowanymi cenami. Bywalam u mistrzow, stylistow... i zawsze wychodzilam niezadowolona...
      W koncu natrafilam na cudowna zwyczajna fryzjerke w bocznej uliczce, obciela mnie tak jak chcialam i od tego czasu tylko do niej chodze. Do tego jest bardzo tania ;)
      • karolinqua Re: Fryzjerskie Mistrzostwa Dolnego Śląska we Wro 28.11.11, 23:22
        Widzisz, Agnieszko droga, nie każdy może pójść do (normalnego) fryzjera w (normalnej) uliczce w (normalnej) cenie. Popieram Cię.
        Ech, jak to ludzie potrafią płacić za to, że się potem na mieście mogą pochwalić, kto to ich włosów nie zaczesywał... Ważne, że fryzjer normalny, a nie że mistrz. Hej!
    • akeyla Łyse głowy są już passé - zobacz najlepsze fryzury 28.11.11, 11:51
      Raz byłam u takiego "mistrza". Zapłaciłam majątek, a potem wstydziłam się w pracy pokazać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka