Dodaj do ulubionych

Wrocław: Bardzo ślisko na drogach. Są poszkodowani

13.12.11, 09:41
Piaskarki wyjadą 4 godziny po zakończeniu opadów śniegu a że śnieg nie padał więc nie wyjadą wcale. Co tam że ślisko jak cholera.
Obserwuj wątek
    • michal.garstka Re: Wrocław: Bardzo ślisko na drogach. Są poszkod 13.12.11, 09:49
      aa.6 napisał:

> Piaskarki wyjadą 4 godziny po zakończeniu opadów śniegu a że śnieg nie padał wi
      > ęc nie wyjadą wcale. Co tam że ślisko jak cholera.
      >
      Przejechałem dzisiaj samochodem i nie napotkałem specjalnych problemów. Wystarczy uwzględnić fakt śliskiej nawierzchni przy naciskaniu pedału gazu. Myślenie nie boli
      • aa.6 Re: Wrocław: Bardzo ślisko na drogach. Są poszkod 13.12.11, 09:58
        Jakiej nogi z gazu? Mało się nie wypierd... przechodząc przez przejście dla pieszych bo było całe oblodzone. Miałem według ciebie sunąć czy się czołgać?
        • Gość: wro-cek Re: Wrocław: Bardzo ślisko na drogach. Są poszkod IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.12.11, 10:39
          no tak zredukować bieg i wizyta u szewca w celu zmiany podeszwy na zimową.
          A w kieszeni tak na wszelki wypadek łańcuchy na buty czyli raki.
    • aa.6 A po co dbać o drogi skoro kasa i tak leci 13.12.11, 10:01
      A po co dbać o drogi skoro kasa i tak leci

www.polskatimes.pl/artykul/478117,wroclaw-miliony-zlotych-za-gotowosc-do-odsniezania,id,t.html
      Co miesiąc Wrocław płaci 2,4 mln zł dwóm firmom, które wygrały przetarg na zimowe utrzymanie miejskich ulic. Alba i Trans-Formers dostają taką kwotę przez 5 miesięcy - od początku listopada do końca marca.
    • wysokiej-klasy-specjalista Ślisko na drogach? 13.12.11, 10:02
      w tym roku nie będzie soli i piasku na ulicach, nie będzie odśnieżania itd... macie stadion ? to się cieszcie.
      • aa.6 Re: Ślisko na drogach? 13.12.11, 10:05
        A co ma wspólnego jedno z drugim? Przecież firmy mające dbać o ulice mają już płacone od listopada więc pieniądze są. Na tą chwilę widać że wydane gorzej niż na stadion.
    • nazimno Miasto nie jest poletkiem dla glupich przepisow. 13.12.11, 10:08
      Jesli jest oblodzenie, musza na czas reagowac.
      Rownie dobrze moglo dojsc do wypadku np. karetki pogotowia.
      To brak rozumienia spraw prostych.
    • pocomiwaszekonto Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dziec... 13.12.11, 10:53
      Wystarczy tylko wolniej i ostrożniej jechać. Ale debili bez wyobraźni nie brakuje. Jak już dojdzie do wypadku to wszyscy są winni tylko nie oni.
      • Gość: zxc Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 11:03
        Swiete slowa,swiete slowa.....debili nie brakuje,tego ci u nas dostatek!
        • Gość: król szos Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi IP: *.internetia.net.pl 13.12.11, 11:25
          A tam czcze gadanie. Nie wolno być zawalidrogą. Trzeba szybciutko i w ten sposób rozkorkowywać miasto. Trzeba też wykorzystywać cały dostępny teren, a nie do widzimisie znakologa. Nic nie może się marnować.

:D
          • aa.6 Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi 13.12.11, 11:28
            Aha czyli jako pieszy który dzisiaj mało nie wyrżnął przechodząc przez pasy mam się po nich czołgać aby nie upaść. Zaznaczam że szedłem z prędkością dostosowaną do warunków panujących na drodze. Wcale nie szarżowałem na całego. Macie jeszcze jakieś mądre rady?
            • garym Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi 13.12.11, 12:15
              aa.6 napisał:

> Macie jeszcze jakieś mądre rady?
              artykuł był generalnie o ulicach i samochodach. W tych dwóch wymienionych wypadkach z udziałem pieszych nie było nic wspomniane by piesi się ścigali.
              Na śliską nawierzchnie pomagają buty z gumową podeszwą i protektorem.
              • aa.6 Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi 13.12.11, 12:46
                > artykuł był generalnie o ulicach

a o czym ja piszę? o tym że był lód na jezdni
            • Gość: pocomiwaszekonto Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 12:47
              Trzeba było zostać w domu i modlić się
              • aa.6 Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi 13.12.11, 12:59
                No chyba tylko to pozostało skoro lód na jezdni to standard.
          • Gość: zgn Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 13:05
            wg was "zawalidroga" to ten, co jedzie z prędkością maksymalną wyznaczoną przez przepisy.

• zetkaf Re: Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dzi 13.12.11, 16:35
        > Wystarczy tylko wolniej i ostrożniej jechać.
        Taki mądry... wstał o 10-ej, jak już to, czego nie zdążono posypać solą, odtajało... o 7 rano wystarczyło przy "małej prędkości"* wjechać w zakręt i znaleźć alternatywną drogę jazdy...

*mała prędkość - tak mała, że aż ci nie podam ile, na moim liczniku poniżej 20kmph nie ma już podziałek, podobnie jak w wielu autach...
    • jp-70 Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dziec... 13.12.11, 13:34
      Drogowcy zawalili to fakt, ale i niektórzy piesi rozumem też nie grzeszą. Oto przykład, dziś rano na ulicy Bystrzyckiej była też niezła ślizgawica, ale wcale to nie przeszkadzało pieszym wychodzić zza autobusu wprost pod koła samochodów, choć przejście mieli kilkanaście metrów dalej. Stojąc za autobusem mrugnąłem światłami, żeby ostrzec najeżdżających z przeciwka i lekko przy tym zatrąbiłem. Samochody jakoś zahamowały, a piesi nawet nie patrząc, czy coś jedzie przedefilowali przez jezdnię. Jeden z nich uznał pewno, że moja mruganie i trąbienie było skierowane do niego i pięknie mi za to podziękował uniesionym do góry palcem wskazującym :).
      Pozdrawiam tego młodzieńca
    • colin59 Ślisko na drogach. Auto potrąciło matkę z dziec... 15.02.12, 14:49
      POSZUKUJEMY DO WSPOLPRACY

KANCELARIA ODSZKODOWAWCZA – POMOC POSZKODOWANYM W WYPADKACH I SPORACH Z ZAKLADAMI UBEZPIECZEN z 30 letnim doświadczeniem w ubezpieczeniach nawiaze wspolprace , zatrudni osoby fizyczne , podmioty gospodarcze do akwizycji na terenie RP i UE.
      Interesuja nas również osoby zawiedzione dotychczasowa wspolpraca z innymi kancelariami.

MOBBING-odszkodowania

Kontakt tel 794213288
      tel 601567923
      cool48@wp.pl

odszkodowania.net/
      • Gość: niesmialepytanie A jaki procent prowizji pobieracie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.12, 15:09
        78,5% czy mniej?
        • colin59 Re: A jaki procent prowizji pobieracie? 15.02.12, 15:10
          i po co ta ironia !
          • Gość: Pako Re: A jaki procent prowizji pobieracie? IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 16:11
            A oszukujecie ludzi?Bo skoro spamujecie na forum oszukując,że to post w temacie to ja trzymałbym się od takiej firemki z daleka i każdy normalny i myślący człowiek podobnie.
            • Gość: bogdan Re: A jaki procent prowizji pobieracie? IP: 109.110.199.* 15.02.12, 16:40
              spam= niechciane wiadomosci .Rozumie ,ze reprezentujesz konkurencje ! mam propozycje , nie czytaj SPAMOW,zostaw swoje uwagi dla siebie, daj innym poczytac ! Mysle ,ze wiekszosc czytajacych mysli inaczej !!!
    • Gość: Benek Trza było rowerem jechać debile IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 16:12
      A jak się jest debilem i jeździ się samochodem to mata co mata.
      • Gość: taka prawda Re: Trza było rowerem jechać debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 16:34
        Sam jesteś debilem, bo podszywasz się pod benka.
    • Gość: j Re: Wrocław: Bardzo ślisko na drogach. Są poszkod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 22:17
      U mnie przejazd przez miasto miedzy 6:30-7:00 bez problemów, nawet z w miarę normalnymi prędkościami się dawało jechać. Ale powrót spod wroclawia po 16 to juz horror...

A piesi? Odmroził sie chyba u nich debilizm, tylu przechodzących w niedozwolonych miejscach to ja juz dawno nie widzialam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka