Dodaj do ulubionych

Wrocław zorganizuje World Games 2017!

12.01.12, 12:23
Kolejna zapchajdziura PR-owska i stołki dla przydupasów Dutka
W końcu szerokie grono wybitnych specjalistów obiboków skupionych wokół Rafałka musi miec z czegoś frukta. Budowa stadionu gdzieś za pół roku sie skonczy i co potem z wybitnymi ignorantami???

2014 - Międzynarodowy kongres Słonii Indyjskich
2015 - Wrocław Stolica Muszek Octówek
2016 - Ogólnoświatowy zlot brodaczy

.... itd... ważne że obiboki mogą polatać samolotami. Ot choćby wczoraj: zaczadzony Czuma ogłosza likwidacje dynamicznego biletu do jeszcze dynamiczniejszego MPK a gdzie jest Janicki i Dutek? W Lozannie a jak!
Obserwuj wątek
    • dfgfdg Wrocław zorganizuje World Games 2017! 12.01.12, 12:24
      Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
      Nieeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Grzesiek Re: Wrocław zorganizuje World Games 2017! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.12, 14:13
        Please, darujcie sobie te bezsensowne narzekania. akurat na tej imprezie, Wro może nieźle zarobić..

-->
        www.duisburg.de/worldgames_archiv/en/news/news.php@id=1303
        "Host Broadcaster of the games, announced the balance three months after the closing ceremony of the 7th World Games, which took part between July 14th and July 24th, 2005. German TV alone had 116 million viewers and pictures of the games were shown in 137 countries around the world."

--->
        www.duisburg-marketing.de/en/sttourismus/sportstadt.html
        "...the biggest sporting event of 2005 took place here, the World Games 2005. More than a half a million people visited this competition of non-Olympic sports"

Czy 500 000 turystów i 116 milionów oglądaczy w tv to nie wystarczający powód dla organizacji tego eventu?
        • dfgfdg Re: Wrocław zorganizuje World Games 2017! 12.01.12, 15:16
          www.theworldgames.org/news/news-of-the-world-games/70-2005-duisburg--over-budget-and-happy
          In the final tallies, and despite all eforts to deliver the most cost-efficient games, the managing directors of World Games 2005 Ltd. had to announce a deficit of 1.5 million ' as they presented the balance sheets to the press.
          • Gość: xxx Re: Wrocław zorganizuje World Games 2017! IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 15:42
            A teraz cwaniaczku przeczytaj jeszcze raz CAŁOŚĆ i wtedy poznasz odpowiedź czy się opłacało. Sprawdź jak sprawy wyglądały np. z rozmieszczeniem konkurencji (na to poszło 1,5 mln a u nas prawie wszystkie konkurencje będą odbywać się na terenie miasta), sprawdź że wśród tych kosztów jest wliczona CAŁA ZBUDOWANA INFRASTRUKTURA. W sumie Wrocław najgorzej wyjdzie na zero ale pewnie trochę zarobi. Z tym że nawet jeśli miasto finansowo wyszłoby na zero to mieszkańcy wyjdą na +, wizerunek miasta też na + i w dodatku cała nowa infrastruktura właściwie "za darmo".
            • dfgfdg Re: Wrocław zorganizuje World Games 2017! 12.01.12, 16:31
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> A teraz cwaniaczku przeczytaj jeszcze raz CAŁOŚĆ i wtedy poznasz odpowiedź czy
              > się opłacało.

A opłacało się? Co zyskał Duisburg? Stał się bardziej rozpoznawalny? Widziałeś relacje z Duisburga w TV?

> Sprawdź jak sprawy wyglądały np. z rozmieszczeniem konkurencji (
              > na to poszło 1,5 mln a u nas prawie wszystkie konkurencje będą odbywać się na t
              > erenie miasta),

A co to ma do rzeczy? I tak trzeba będzie się przez to zakorkowane miasto przebić.

> sprawdź że wśród tych kosztów jest wliczona CAŁA ZBUDOWANA INFR
              > ASTRUKTURA. W sumie Wrocław najgorzej wyjdzie na zero ale pewnie trochę zarobi.

Skąd ta pewność?

> Z tym że nawet jeśli miasto finansowo wyszłoby na zero to mieszkańcy wyjdą na
              > +,

W jaki sposób?

> wizerunek miasta też na +

W jaki sposób? Ile wymienisz bez googla miast w których było World Games?

> i w dodatku cała nowa infrastruktura właściwie "za darmo".

Tzn jaka? Wrotkowisko i jeden basen?
            • embriao Re: Wrocław zorganizuje World Games 2017! 12.01.12, 20:22
              LOL :) Znając naszych fachowców z magistratu to będzie drenaż kasy. Stadion przepłacili dwa razy :)
    • l_wro Wrocław zorganizuje World Games 2017! 12.01.12, 12:28
      Szlak by trafił czy oni nie mają litości dla Wrocławian? Znowu jakieś międzynarodowe towarzystwo wzajemnej adoracji narzuciło na barki Wrocławian koszty organizowania imprezy dla władzuni.
    • turbo_wesz Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! 12.01.12, 12:29
      Bydgoszcz, tak ? a nie Budapeszt

"nie ma takiego miasta Londyn - jest Londek Zdrój"
    • embriao Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! 12.01.12, 12:30
      Pompa ssąca zwana Jarosówką uruchomiona. Trzymajcie się za portfel frajerzy!
    • leszko Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! 12.01.12, 12:32
      Pięknie, ledwo coś udało się pozyskać, a na forum pokazały się zapyziałe miśki. Nie pasuje, to do Warszawy - tam jest akurat cisza i spokój.
      • dfgfdg Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! 12.01.12, 12:37
        leszko napisał:

> Pięknie, ledwo coś udało się pozyskać, a na forum pokazały się zapyziałe miśki.
        > Nie pasuje, to do Warszawy - tam jest akurat cisza i spokój.

No to geniuszu powiedz co takiego udało się nam pozyskać i co my jako mieszkańcy miasta będziemy z tego mieli???
        • pleple.pl Długi i faktury do zapłacenia... 12.01.12, 12:39
          Mało wg Ciebie?
          • Gość: joe brody Re: Długi i faktury do zapłacenia... IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.12, 13:08
            Jesteście wszyscy wyjątkowo wk...wiający, malkontenci... Akurat na tej imprezie miasto może skorzystać wyjątkowo dużo, bo World Games nie są tak skomercjalizowane, jak mundial, euro czy olimpiada. Nie czuwa nad nimi żaden dęty komitet ani federacja, co podpisuje wszystkie kontrakty reklamowe i zgarnia całą śmietankę dla siebie. A basen 50m czy tor dla wrotkarzy się przydadzą, wszystko inne już mamy. To co, ma stać puste i się marnować?
            • pleple.pl Rzecz w tym, że raczej nie będziemy 12.01.12, 13:13
              mieli okazji wrócić do tej rozmowy po fakcie, za pięć lat.

A, że dodatkowo jakoś JNP nie lubi ujawniać kosztów swych pomysłów, tym gorzej będzie coś merytorycznie udowodnić.

Masz jednak pomysł, ile tak naprawdę należy zainwestować, a ile Miasto na tym zarobi? Że się ktoś prześpi we wrocławskim hotelu czy napije piwa, nie oznacza, że miasto i mieszkańcy ( nie mylić z biurwami i JNP ) zarobi...
              • Gość: joe brody Re: Rzecz w tym, że raczej nie będziemy IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.12, 17:36
                Nie wiem, czy zarobi miasto. To już zależy od operatywności jego władz, różnie o niej mówią, ale trochę powierzchni reklamowej do sprzedania będzie. Bilety też za darmo nie są. Natomiast mieszkańcy, ponad wszelką wątpliwość, zarobią właśnie na tym, że ileś tam tysięcy ludzi przyjedzie, prześpi się, zje i napije się piwa. Bo to jadło i piwo sprzedadzą im właśnie mieszkańcy, wrocławianie, a nie krasnoludki...
              • shadowriver Re: Rzecz w tym, że raczej nie będziemy 26.08.12, 03:47
                A kto pracuje i zarabia w tych pubach i hotelach? No chyba nie krasnale czy ufoludki, a mieszkancy miasta.
            • embriao Re: Długi i faktury do zapłacenia... 12.01.12, 13:14
              O tor dla wrotkarzy. Niedługo będziemy wszyscy wrotkami zap... po mieście :)
              • 1410_tenrok twoj blog jest czasem niezły, 12.01.12, 13:31
                jednak czasem jest to blog kretyna, który wstał lewą nogą z łóżka.

Co zrobiłeś, aby poprawić sytuację w mieście???????
                • Gość: starszak Re: twoj blog jest czasem niezły, IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 13:50
                  ja i kolega powyzej mysle, ze tez placi tu podatki, to malo?! a sternik je wydaje na pierdoly i nas zadluza, mam skakac z radosci? zrobmy jeszcze mistrzostwa swiata w pierdzeniu, to tak rozslawi nasze miasto i da takie kolosalne korzysci... przyjedzie milion turystow!!! a co tam 2 miliony!!! wiec 30 mln$ ti bulka z maslem, jaki problem w ogole? cieszmy sie, wydamy 100 baniek na przeciaganie liny, granie w kregle i bieganie po parku szczytnickim, dla mnie bomba!!! przefantastycznie, w mojej grupie wszyscy sie cieszylismy gdy pani po gumisiach i smerfach nam to powiedziala, tylko druga grupa jakos sie nie cieszyla ale to my jestesmy starszakami a tamci to szczyle i jeszcze nie skumali, oni nawet w majciochy sikaja, a my to juz elegnacko na nocnikach mamy codziennie zebranie i pani opowiada nam o kolejnych sukcesach sternika, smiejemy sie do rozpuku ale i piszczymy z radosci... takie sumo np to wspaniala zabawa, arnold boczek zapewni nam zwyciestwo i przyniesie cukierki do naszego przedszkola, ja lubie takie malinowe, tylko nie wiem co to takiego te 30 000 000$, to S i I tylko polaczone? znaczy si? tyle razy mamy za kare zrobic siusiu? i wtedy pan Arnold przyniesie mi te cukierasy?
                  • embriao Re: twoj blog jest czasem niezły, 12.01.12, 14:50
                    Gość portalu: starszak napisał(a):

> ja i kolega powyzej mysle, ze tez placi tu podatki, to malo?! a sternik je wyda
                    > je na pierdoly i nas zadluza, mam skakac z radosci?

Znając zdolności organizacyjne wierchuszki to tak ta impreza zostanie zrobiona, że nie zarobim
                    y.
                • embriao Re: twoj blog jest czasem niezły, 12.01.12, 14:49
                  Nie pytaj się co władza może zrobić dla Ciebie, zapytaj się co ty możesz zrobić dla władzy.

Przez osiem miesięcy czy słońce, czy mróz wstawałem o 4:00 rano by zawieźć tych niedobitków co zostali jeszcze w zbiorkomie do pracy, szkoły i przedszkoli. Tym samym dla działania komunikacji miejskiej we Wrocławiu zrobiłem więcej niż Dutkiewicz, Adamski, Smyk, Czuryło razem wzięci. Dostawałem za to wynagrodzenie nie starczające nawet do opłacenia raty za mieszkanie w dynamicznym mieście co zmusiło mnie do poszukania innego zajęcia.
                  • Gość: xx Re: twoj blog jest czasem niezły, IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 15:09
                    i tu cie mamy panie embriao. Przecież na swoim blogu tak bardzo wyśmiałeś i nazwałeś "frajerskimi" pobory rzędu chyba coś około 3800 PLN. Tutaj się okazuje że jesteś zwykłym tłukiem i nieudacznikiem comusiał z braku laku tramwajem powozić.... i co? Za to że przez te gigantyczne 8 miesięcy "mrozu, słońca, deszczu" powoziłeś tramwajem oczkujesz pomnika? Bo tak strasznie gloryfikujesz swą 8 miesięczną służbą za wajchą wrocławskiego zbiorkoma.. człowieku jestes niepoważny albo niedorozwinięty.

W końcu masz rację: gdyby nie ty tysiące ludzi nie dojechałoby do pracy, szkoły, na sex, do kina - typowa megalomania socjalistycznego robola z filmów Barei.

A gdyby nie ja miliony nie miałyby prądu, zdolności wytwarzania, egzystencji i rozmnażania...

... bo produkuje plastik na izolacje kabelków które potem przewodza prąd, który umożliwia.... no gdyby nie ja - niezastąpiony bohater - świat by się zawalił, prawda chłopczyku?
                    • 1410_tenrok trzy osiemset to w niektórych firmach 12.01.12, 16:13
                      szczyt marzen. a jasnie gloopek nie chce za taki szmalec wozic ludzi........... Motorniczy psiczy!!!
                    • embriao Re: twoj blog jest czasem niezły, 12.01.12, 20:27
                      Gość portalu: xx napisał(a):

> Tutaj się okazuje że
                      > jesteś zwykłym tłukiem i nieudacznikiem comusiał z braku laku tramwajem powozi
                      > ć.... i co?

Słabe informacje macie w tym MPK :-) Kopnij się do pokoju numer 12 na Prusa a będziesz wszystko wiedział.
                  • 1410_tenrok spodziewałem się bardziej lotnej odpowiedzi, 12.01.12, 16:12
                    a dostałem ble,ble i plimplim.

Czyli twój blog powstał przez twoje wqrvienie na władze, że ci kipesko płaciło. Aj waj, aj waj!
                    • embriao Re: spodziewałem się bardziej lotnej odpowiedzi, 12.01.12, 20:24
                      1410_tenrok napisał:

> a dostałem ble,ble i plimplim.

Lepszego niczego nie trzeba było.
              • szpak.nie Re: Długi i faktury do zapłacenia... 12.01.12, 20:24
                ja myślę, ze popier-alanie wrotkami po mieście to nie jest złe, tylko trzeba mieć odpowiednie, gładkie chodniki, można rowerem, ale jak ktos nie chce to czemu nie na wrotkach - szybko. To nie jest złe.
      • Gość: Łoś_bimbacz reinkarnacja sPÓłki Error2012/2017 IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 12:40
        To wspaniałe kadry ze sPÓłki Error 2012 maja nowe życie:)

> Pięknie, ledwo coś udało się pozyskać,

pozyskać to się udaje międzynarodówce imPRezowo-sportowej, miejscowi organizatrozy tylko płacą ze te wizje z własnej kieszeni.....
      • wojtas71 Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! 12.01.12, 12:57
        Pozyskać? Właśnie pozyskaliśmy kolejne długi w imię jakiejś imprezki nadmuchanej przez Dutkiewicza i jego paziów i fagasów!.

Tak jak w tym dowcipie - ruscy przysłali nam buty! do podzelowania.
      • Gość: Bomba Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:15
        Super , komu się nie podoba ten nie z Wrocławia. Wracać do siebie na wieś, albo do Warsiafki lub Poznania :). Bardzo radosna informacja !
    • walkiria1313 Budapeszt i Wrocław, nie Bydgoszcz.... 12.01.12, 12:40
      Zrobiliście pomyłkę w informacji jakie miasta walczyły o organizację World Games 2017!!

Na pod koniec były trzy miasta - Kapsztad, Budapeszt i Wrocław!! Kapsztad zrezygnował i ostateczna walka była między Wrocławiem i Budapesztem (nie Bydgoszczą!!!)
      • Gość: znawca Re: Budapeszt i Wrocław, nie Bydgoszcz.... IP: *.internetia.net.pl 12.01.12, 12:55
        Bydgoszcz to to samo co Budapeszt, tylko w innym dialekcie. Tak jak Vratislav to to samo co Wrocław.
    • Gość: szczery mam 32 lata, tytul doktora, interesuje sie sportem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 12:44
      a pierwsze slysze o jakims World Games
      pewnie tego typu impreza interesuje garstke 19 letnich zapalencow
      • Gość: dr Re: mam 32 lata, tytul doktora, interesuje sie sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:18
        Nie pomogą doktoraty, kiedy człowiek chamowaty. Toś człowieku niedouczony i słoma zza kołnierza ci wychodzi. Po co się przyznajesz ?
    • pssz Nie wiem czy jest się z czego cieszyć 12.01.12, 12:46
      Na początku cieszyłem się z Euro. Ale teraz mam coraz więcej wątpliwości.
      Na te igrzyska, cośmy wygrali, było tylko dwóch chętnych. Więc konkurencja żadna. Widocznie to jest taki sobie biznes. Mamy ca 5 lat. Może do czasu tych World Games zostaną chociaż pokończone inwestycje planowane na Euro? :)
      • Gość: zalesie Re: Nie wiem czy jest się z czego cieszyć IP: 159.41.1.* 12.01.12, 12:56
        ....wszyscy macie fobie na puncie nowosci...Euro zle, World Gams zle, tramwaj + zle, oznakowanie obwodnicy zle, a za 5 - 10 lat bedziecie dziekowac i sie zachwycac jaki to Wrolcaw jest wspanialy...i tu wychodzi Wasz krotkowzrocznosc !!! Jestescie w szoku, ze tyle mozna zorganizowac i osiagnac ale czasy sie zmieniaja i trzeba lapac chwile...Pozdro z Zalesia
        • Gość: syn miasta Re: wiem z czego się cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:23
          ...i o to chodzi. Wszystko co promuje Wrocław jest super i mnie cieszy. Zawistny jest tzw. element napływowy . Mieszkający w dużym mieście w pierwszym pokoleniu. Może czas rozważyć powrót na wieś , bo nie nadążacie, miejskie życie was męczy :). Wracajcie chłopcy na wieś - proszę !
          • Gość: z Re: wiem z czego się cieszyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:35
            No to wracaj ptysiu, nikt cię tutaj na siłę nie trzyma. Ja tu płacę podatki od prawie 40 lat i mam prawo mieć zastrzeżenia do tego, jak gospodaruje się moimi pieniędzmi. I nie potrzebuję igrzysk co 2 lata, lecz np. równych dróg i nowych przepraw. Dotarło?
          • Gość: ąćżłęźń Re: wiem z czego się cieszyć IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 22:00
            Od urodzenia nie spędziłem poza Wrocławiem więcej niż dwa tygodnie ... synu z miasta ... sprawdź sobie paznokciu stan zadłużenia Twojej Metropolii ...
            - zapisywałeś dzieciaki do żłobka/przedszkola stojąc w kolejce od drugiej w nocy ??
            - stałeś w korkach z rodzącą żoną ??
            - pływałeś po naszym największym skarbie czymś więcej niż wycieczkowcem z przystani ZOO ???
            - wiozłeś nietutejszych znajomych po Pułaskiego???

Promujcie Wrocław dalej studenciaki - miło jest się przypucować przy piwku przed kolegami. Za chwilę przyjdzie Wam tu żyć na całego.
          • Gość: ttt Re: wiem z czego się cieszyć IP: 195.182.9.* 13.01.12, 08:04
            he, he rozumiem, żeś Pan z wielkiego miasta - za to zapewnie mamusia i tatuś z zabitej dechami wsi, to się trzeba jak najgłośniej wydzierać, że się jest miastowym. rozumiem, że rodzina ze wsi dalej smaczne jaja, kury, kaczki i gęś wozi.
          • Gość: wnuk miasta Re: wiem z czego się cieszyć IP: *.acheron.dus.dg-i.net 13.01.12, 10:00
            synu miasta, tato drogi, tos przywalil buhahaha

w sumie masz racje... wiele nieszczesc wynika z dzialan elementu naplywowego:
            - Dutkiewicz z Mikstatu
            - Bluj z Lubina
            - Jaros z Aleksandrowa Kujawskiego (fuuuu... to pod Wloclawkiem, za przeproszeniem)
            - Protasiewicz z Brzegu

Dane dostepne w BiP.
            malo, czy wyliczac dalej?

• Gość: Laretto Re: Nie wiem czy jest się z czego cieszyć IP: *.itn.pwr.wroc.pl 12.01.12, 14:12
        tak, ale tych 2 chętnych zostawiło w eliminacjach na placu boju 18-stu innych, którym się nie udało. jestem dumny z Wrocławia.
      • Gość: zaWG Re: Nie wiem czy jest się z czego cieszyć IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.01.12, 14:03
        Pierwotnie kandydatów, którzy potwierdzili chęć udziału w konkursie było 4: Wrocław, Budapeszt, Kapsztad i Genua. Po drodze wykruszyli się Włosi, a w ostatniej chwili zrezygnował Kapsztad.
    • wojtas71 Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! 12.01.12, 12:48
      tylko nie to.. dosc igrzysk
    • Gość: koszmar Spółka euro2012 będzie trwać pod nową nazwą $$$$$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 12:54

Przepoczwarzy się w worldgames2017 i będą nadal kosić, a Wrocław a z najazdu studentów będzie mieć tyle co z trzech meczy na euro2012 czyli jedno wielki g....
      • Gość: mikser Re: Spółka euro2012 będzie trwać pod nową nazwą $ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 13:57
        oni pójdą w ślady Greków:

Perełką wśród absurdów stała się historia z rządową agencją powołaną w 1957 r. do nadzoru nad procesem osuszania jeziora Kopais. Mimo że rozlewisko zniknęło w tym samym roku, agencja wraz 30-osobowym składem pracowników przetrwała do ubiegłego roku.

Do dziś istnieje agencja, która promuje Saloniki jako Europejską Stolicę Kultury. Problem w tym, że miasto było już Europejską Stolicą Kultury w 1997 r. I na razie ponownie o to miano się nie stara.
        Leandros Rakindzis, który jest generalnym inspektorem w greckiej administracji publicznej, naliczył aż 750 podobnych instytucji
    • szpak.nie Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! 12.01.12, 13:00
      tak się zastanawiam czego jeszcze nie ma na igrzyskach i przyszło mi do głowy, ze akrobacji rowerowych i deskorolkowych. Wrocław ma skyte park, wiec obiektów nie potrzeba budować, a taka impreza to mogłaby przynajmniej zainteresowac młodzieżowe telewizje, które się takimi rzeczami, sportami ekstremalnymi, zajmują.
      Bo zużel to chyba zły pomysł, przecież najlepsi nie przyjadą... Chyba, ze za grubą kasę.
    • Gość: mikser Przecież to tylko 105 milionów PLN! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 13:04
      Nas nie stać?! Nas?! Wrocławia?! No nie żartujcie!!
      • Gość: 233 Re: Przecież to tylko 105 milionów PLN! IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 13:09
        Obetne się kilka linii tramwajowych/autobusowych, zrobi podwyżke biletów i starczy ;-D
        • Gość: Łoś_bimbacz jeszcze POdatek deszczowy i PaRaolimpijski IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 13:18
          >zrobi podwyżke biletów i star
          > czy ;-D

lemingi PRoszone do kasy:))
          • 1410_tenrok kolejny wpis bimba, znanego 12.01.12, 13:30
            debila..........
            I zrobisz inteligentny inaczej, aby ściągnąć do Wrocka inwestorów, którzy zatrudniać będą ludzi i płacić podatki???? Pierdzieć i odnawiać boczne ulice????

Niestety, czasy są takie, że ludzie muszą wiedzieć na świecie, że takie miasto jak Wrocław w ogóle istnieje. Pojmiesz to wreszcie imbecylu, czy znowu będziesz pitolił swoje głodne kawały????

• Gość: ddd Re: kolejny wpis bimba, znanego IP: *.internetia.net.pl 12.01.12, 13:35
              "ludzie muszą wiedzieć na świecie, że takie miasto jak Wrocław w ogóle istnieje."

Dlaczego? Skad takie kompleksy? 100 mln złotych to spora kasa, ktora mozna wydac 1000 razy lepiej niz na pare dni igrzysk, ktore nikogo nie interesuja.
              • 1410_tenrok jakie kompleksy??? 12.01.12, 16:09
                z jakiego powodu???? Widzisz inny sposób przyciągnięcia inwestorów?? Własnie taki jest cel reklamy.
                Niektórzy nie są w stanie pojąć prostych rzeczy..............
                • Gość: www Re: jakie kompleksy??? IP: *.internetia.net.pl 12.01.12, 17:26
                  Inwestorów przyciaga kasa-granty i infrastruktura a nie to, ze zobacza newsa w tv matołku.
                  • 1410_tenrok znowu bajki opowiadasz............ 12.01.12, 23:00
                    swego czasu niejaki Chomicz, kiedy został naczelnikiem gminy Kobierzyce, wydał całą ówczesną kasę gminną na promocjŁ na targach w Cannes. Po jakims czasie pojawił sie pierwszy inwestor, a potem drugi itd, itd........ aż gmina Kobierzyce stała sie jedną z najbogatszych gmin w Polsce...............
                    Wydał Chomicz w owym czasie wszystko na reklamę, misiu!!!!! I z tego powstały Bielany Wrocławskie i inne miejsca przemysłowe w gminie Kobierzyce.

Wrocław ma infrastrukturę: lotnisko, kolej, autostrady, obwodnice!!!!! A, że obecnie, z uwagi na konkurencję trzeba finansować chęć inwestorów???? Takie są czasy i tego sie nie zmieni.
                    • embriao Re: znowu bajki opowiadasz............ 13.01.12, 14:02
                      1410_tenrok napisał:

> Wydał Chomicz w owym czasie wszystko na reklamę, misiu!!!!! I z tego powstały B
                      > ielany Wrocławskie i inne miejsca przemysłowe w gminie Kobierzyce.

A ja myślałem zawsze, że to z tego powodu, że ma węzeł A4 i Wrocław obok.
            • Gość: mikser Re: kolejny wpis bimba, znanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 13:43
              1981: Santa Clara, USA
              1985: Londyn, Wielka Brytania
              1989: Karlsruhe, Niemcy
              1993: Haga, Holandia
              1997: Lahti, Finlandia
              2001: Akita, Japonia
              2005: Duisburg, Niemcy
              2009: Kaohsiung, Tajwan
              2013: Cali, Kolumbia

Po organizacji World Games te miasta wprost nie mogą się opędzić od inwestorów, a Karlsruhe, Akitę czy Kaohsiung nawet dziecko pokaże na mapie.

P.S. A podatki z kolejnych Lidli i Biedronek dokąd trafią?

• 1410_tenrok i co chce nam poeta tą listą wyrazić? 12.01.12, 16:14
                typowego bimbobąka???

bulgot i bełkot obóżonyh!
            • Gość: Łoś_bimbacz Re: kolejny wpis stupiroka, znanego IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 13:47
              > Niestety, czasy są takie, że ludzie muszą wiedzieć na świecie, że takie miasto
              > jak Wrocław w ogóle istnieje.

czasami zdziwienie mnie ogarnia, że inwestorzy wiedzą i inwestują w Wałbrzychu, Mławie i innych lokalizacjach , które nie dostąpiły zaszczytu PaRaolimpiady lub innego eventu, nawet w Dynamicznym Grodzie inwestrorzy są tylko wtedy, gdy dostają lokalizację w WSSE:))), a nie na stadionie....

> I zrobisz inteligentny inaczej, aby ściągnąć do Wrocka inwestorów, którzy zatru
              > dniać będą ludzi i płacić podatki???? Pierdzieć i odnawiać boczne ulice????

zrobie ParaOlimpiadę??:))
              tylko otwierać strefy bez POdatków oraz granty i inne kryptodofiansowania, o kopaczy, operę , inne eventy żaden inwestror nie pyta, to tylko Dynamistom się wydaje....

A coca-cola zwija firmę z Mławy na Białoruś, bo będzie kolejna ParaOlimpiada:)?
              • 1410_tenrok sa jestes stupid 12.01.12, 16:19
                co zrobiłes dla tego miasta........... Pyszczcysz jedynie. Embraio przynajmniej był motorniczym za trzy osiemset od 439 i nie mógł spłacić długo, wiec wyemigrowawszy, krytykuje. A ty co bimbo???

W tym miescie jest Swiss, HP, siemens nokia........... to robota dla lepszych. Pod miastem budują monitory(ekrany etc......... Grdy Koreanczycy nie słyszeli o Wrocku, poszliby gdzie indziej.

Ty nic nie pojmujesz, jeno plujesz, bimbo. Taką masz naturą. Musisze pieprzyć od rzeczy, a że nic z tego nie wynika, nawet smród, taż chodzi o wykrzyk twojego frustu,że nie jesteś sternikiem............, choć przecież tak na to stanowisko zasłzgujesz, ba, nawet bardziej od aroona2004 (nie mówióc o mapciu).
                • Gość: Łoś_bimbacz stupid kup wrotki, może będzie medal i PRomocja IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 16:31
                  w jeździe figurowej na wrotkach, na ParaOlimpiadze....

> W tym miescie jest Swiss, HP, siemens nokia........... to robota dla lepszych.
                  > Pod miastem budują monitory(ekrany etc......... Grdy Koreanczycy nie słyszeli o
                  > Wrocku, poszliby gdzie indziej.

Koreańczycy słyszeli przede wszystkim o Kobierzycach i SSE,
                  gdyby nie dostali SSE oraz grantów, dofinasowania itp. poszliby dalej....
                  aPRoPO, jeśli ta PaRaOlimpiada to taka PRomocja w wabieniu inwestorów, to dlaczego nie było tłoku PRetendentów? Niektórzy zauważyli, że już koniec życia na kredyt i tracenia pieniędzy na głupoty i pseudoPRomocję, Dynamiści jeszcze nie, chociaż, gdy wkrótce hala nie będzie stulecia, ludowa , ale Hala Nordea:)))
                  • 1410_tenrok stupid kup sobie szare komórki tłuku 12.01.12, 17:21
                    wystarczy pochodzi po mieście i sie nagle okazuje, że Koreanczycy stanowią grupę z dobrymi portfelami. W niektórych galeriach są nawet napisy po koreansku.......... Jest coraz więcej barów sushi (pragnę stwierdzic, że założony kiedyś bar sushi prze pewnego japonctzyka na Kiełbasniczej, jeszcze przed pojawieniem sie Koreanczyków szybko padł).
                    Summa summarum, idioto, gdyby Kobierzyce i SSE Tarnobrzeg leżały na zadupiu to żaden Koreanczyk tu by nie przyszedł. Pamietasz negocjacje Dudiego z prezesem koreanskiego koncernu???? Ja rozumiem, że tobie brak jest nawet trzeciej klepki i będziesz zawsze mówił na czarne, że jest czarne, choćby było śnieżnobiałe.
                    rozumie też, że należy do bandy lewaków lassalskich, którzy wsciekają się, że nie mogą korytkować. Jesteście o zerowej istotnosci i dlatego możecie jedynie kierować monster truckami dla dzieci.

Bimbo, jesteś na prawdę tak doorny, aby nie pojmować prostych zależności? Czy może jesteś jak przecietny lewak i dialektyka to twoje dopalacze????

PS.
                    jak wiesz:
                    a. nie jestem z ratusza
                    b. nie byłem z ratusza
                    c. nie będę z ratusza
                    d. z polityką ratusza w różnych kwestiach (komunikacja, edukacja) sie nie zgadzam
                    e. jestem obywatelem tego miasta od kilkudziesieciu lat i będę przyklaskiwał każdej inicjatywie, który prowadzi do jego rozwoju.
                    f. będę tępił każdego bęcwała, który pluje na to miasto.
                    g. wielbie, kiedy opluwacze nazywają mnie trollem lub stupidrokiem. Znaczy, że zalazłem im za skórę i zmusiłem do pomyślenia prze chwilę.
                    • Gość: Łoś_bimbacz stupid kup sobie szare komórki tłuku (PRawda) IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 17:41
                      >Pamietasz negocjacje Dudiego z prezesem k
                      > oreanskiego koncernu????

nie pamiętam takich negocjacji, bo Sternik nie ma kompetencji wydzielania SSE i grantów inwestycyjnych, a szczegóły budowy załatwiano w powiecie i gminie Kobierzyce. Sternik oczywiscie wepchał się do zdjęcia i PRzypisywał inwestycję swoim zdolnościom :)))

> g. wielbie, kiedy opluwacze nazywają mnie trollem lub stupidrokiem. Znaczy, że
                      > zalazłem im za skórę i zmusiłem do pomyślenia prze chwilę.

do myślenia?, buahha, raczej smieszysz i straszysz wyłącznie przez chwilę....
                      • 1410_tenrok i znowu bezczelnie kłamiesz........... bimbo, oszu 12.01.12, 22:54
                        kaniec!

Prezes koncernu był we Wrocku wraz z wielką delegacją. Dutkiewicz podejmował go w Cesarskiej, tylko, że to tobie idioto nie pasuje, aby takie rzeczy pamiętać, wówczas musiałbyś sobie posypać na łeb popiół, a tak....... możesz w żywe oczy łżeć, jak centrum lassala lub inna lewacka łajza.

Słyszałeś coś o Lobby, cepie? Specjalnie dla sternika zorganizowano tu podstrefę strefy tarnobrzeskiej, a wiesz młocie, gdzie się ów Tarnobrzeg znajduje?????

Czyli: opluwacz, łgarz i oszczerca, innym słowem: lewacki szczur.
                        • Gość: Łoś_bimbacz stupidrok ćwicz już lepiej na wrotkach... IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 23:08
                          > Czyli: opluwacz, łgarz i oszczerca, innym słowem: lewacki szczur.

stupidrok zażyj jakiś środek z reklamy, bo ci się POgorszy od plugawego języka...

>Prezes koncernu był we Wrocku wraz z wielką delegacją. Dutkiewicz podejmował go
                          > w Cesarskiej,

tak, tak, po negocjacjach w knajpie Sternik - władca SSE wydzielił im kawałek..... a w Kobierzycach nie był ani razu......

Jeśli nadal naiwnie myślisz, że inwestor decyduje w knajpie w oparach PIjaRU oraz, że Sternik wydziela sobie SSE......
                          • rk111 Re: stupidrok ćwicz już lepiej na wrotkach... 12.01.12, 23:32
                            Ten łos to komuszek rodem z PRLu i nie ma co z takim rozmawiać, dla nich PRL to raj a dla reszty to gó....
                            • 1410_tenrok gorze, łos to lewak nowej szkoły, 13.01.12, 07:31
                              a to są kompletni debile, którym marksizm przeżarł do szczętu szare komórki. Jeżeli czytać jego wpisy, to we Wrocku od 20 lat panuje katastrofa, a u władzy znajduje się nieporadni idioci. GOEBBELS BY TEGO LEPIEJ NIE WYMYśLIŁ! Bimob to biedny człowiek.
                          • 1410_tenrok ja nic nie sądzę, ty inteligentny inaczej 13.01.12, 07:29
                            takie są fakty. A kundle bimbacze szczekają
            • Gość: z Jacy znowu "nowi inwestorzy", tenrok?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:30
              Czy uważasz, że od dutkiewiczowych rajdów po tzw. szerokim świecie przybyło nam jakichś inwestorów? Kto miał / ma trafić do naszej strefy, ten trafił / trafi. Weź pod uwagę to, że i tak przegraliśmy kilka inwestycji z Czechami, Słowakami i Rumunią - z oczywistych powodów, pomimo mnóstwa pieniędzy wydanych na tzw. promocję. Teraz pojawiają się nowi, ale nie dlatego że była jakaś promocja, tylko że przedsiębiorcy mają doskonałe bieżące informacje o nowych możliwościach, infrastrukturze drogowej etc. I to jest główny haczyk, a nie "promocje" Wielkiego Sternika.
              Szczerze mówiąc to mam już dosyć tych swzystkich igrzysk i wywalania pieniędzy niewiadomonaco. Te grubo ponad 120 mln PLN przydałyby się choćby na Most Wschodni (na który ponoć nie ma pieniędzy) czy wybudowanie Alei Swojczyckiej (od ronda na wjeździe do Wojnowa aż do CH Korona), bo cały ten rejon od Kamieńca aż do ronda na Grunwaldzkim jest kompletnie niedrożny.
              • 1410_tenrok nie, no jasne, że żadni, 12.01.12, 16:20
                :))))

doprawdy, wy to jesteście wesołki.
          • Gość: Herman Re: jeszcze POdatek deszczowy i PaRaolimpijski IP: *.static.korbank.pl 12.01.12, 14:02
            Przy pełnej bierności mieszkańców pomysł z podatkiem paraolimpijskim miałby duże szanse na zaistnienie :)
      • Gość: WTF ?! Re: Przecież to tylko 105 milionów PLN! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 13:28
        pewnie, ze nas stac, jesli zamist milionowych kar umownych za wielomiesieczne opoznienia w budowie stadionu jeszcze dopklacamy wykonawcy bo... musi pracowac kilka miesiecy dluzej i bedzie go to wiecej kosztowalo... co to jest 100 baniek, skoro 250 kosztowalo nas 30 tramwajkow lepszych od tych, ktore mamy tym, ze pobieraja 7-krotnie wiecej pradu i trzeba pobudowac nowe stacje transforamtorowe i wyremontowac torowiska bo te skodziankowe kolubryny sa duzo ciezsze i nuszcza bardziej tory... kto by tam myslal o poszerzeniu kosmonautow, po co? przeciez wlasnie buduje sie most na odrze w brzegu dolnym i szpital przy kosmonautow, to jest wylotowka prowadzaca do centrum, stadionu i do aow, nie nie potrzeba nam kolejnych 2-och pasow, chodnika i sciezki rowerowej, lepiej zrobic igrzyska polaczone z wycieczkami dla szyszek, i eleganckimi popijawami w milusich restauracyjkach, to taki swietny zabieg PR-owski, to taka swietna reklama... ja np juz 2 razy bylem w tym kolumbijskim miasteczku a na tajwan ze znajomymi spedzilem juz piate wakacje... ze jakies miliardy dlugow? ze sa potrzebniejsze rzeczy? nie to tylko marudzenie wiecznie niezadowolonych... grzecznie wypiąc pupkę i trwac w uklonie z usmieszkiem na buzi a nasz pan i wladca, najmedrszy z tegich glow przyjdzie u czule nas od tylu przyprze... a my cieszmy sie 30 baniek $ to w koncu znajdzie sie w jakiejs dziurze w ziemi to wcale nie beda nasze pieniadze z naszych podatkow...alez skad!!! a odsetki od nowych kredycikow wcale nas nie dotycza, dlug to tylko jakies tajemne cyferki na jakims papierku, co mnie to w ogole obchodzi, ja tego placil przeciez nie bede, zaden japonski grubas w szerokich stringach nie zapuka przeciez do moich drzwi i nie kaze bulic za przylot, noclego i zarelko dla ekipy japonskich sumitow...
    • wrednywroclawianin Życie, życie jest nowelą... 12.01.12, 13:34
      To, że Sternik już dawno utracił kontakt z rzeczywistością wiadomo nie od dziś, to że otoczenie podsuwa mu coraz bardziej oderwane od dnia codziennego pomysły też wiemy, ale czy i pryncypał i jego dupolizy wiedzą, że w realu nie ma bonus lives? Któregoś dnia mogą się naciąć :)
      • Gość: Eryk Skutki czumizmu IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 12.01.12, 14:10
        To nie Sternik stracił kontakt z rzeczywistością, tylko tysiące durnych mieszkańców, skoro go wybrali, a widać którym pasują non stop podwyżki i fundowanie igrzysk z miliony złotych. Więc do kogo te lamenty??? A potem Dutkiwiecz namaści takiego Janickiego na swojego następcę i kolejne 10 lat będzie to samo :-)
        • Gość: xxx Re: Skutki czumizmu IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 15:52
          Nie pasuje jedynie zaplutym karłom których marni kandydaci zostali ośmieszeni w wyborach i skończyli z wynikiem w granicy błędu statystycznego. No pochwal się na jakiego pajaca głosowałeś? Jakiegoś mainstreamowca z PO czy innego niedorozwoja z PiSu? Może komucha z SLD? Czy jeszcze jakiś gorszy ciemny element?
          • Gość: Eryk Re: Skutki czumizmu IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 12.01.12, 21:49
            Rozumiem, że jesteś wiernym sługą Miłościwie Panującego, a może niezłą kasę ciągniesz z tego dymania ludzi Dynamizmem Słonca Sudetów, które w granicy błędu samo poległo w wyborach parlamentarnych :-)
            Osobiście oddałem głos nieważny!
    • Gość: zoilzwrocka To będą kolejne podwyżki. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 13:55
      Partacz bada wytrzymałość wrocławian?
      Ciekawe, skąd weźmie te "drobne" 30 mln dolarów!!
      • Gość: Wroc Re: To będą kolejne podwyżki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:28
        Wracaj chłopie na rolę na wieś tam życie sielskie anielskie . Miasto ci nie pasuje i podatki, po co się męczysz ? Widzisz tu zawsze coś bedzie się działo mnie na to stać żeby płacić większe podatki, ale chcę żeby o pięknym Wrocławiu było głośno w Europie !
        • Gość: ?! Re: To będą kolejne podwyżki. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 14:49
          a niech sie dzieje ale nie z moich pieniedzy!!! zaplacisz? a te 2 miliardziki juz zaplaciles? no na co czekasz???
        • Gość: ciekawy Re: To będą kolejne podwyżki. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 14:56
          a te 2 miliardziki juz splaciles? mie? no na co czekasz ??? niech sie dzieje, niech bedzie glosno, jak jakis inwestor ma taka chec to nic mi do tego ale nie na wyrzucanie w bloto naszych podatkow, co z inwestycjami w infrastrukturę? wszystko odklada sie latami, ba dekadami!!! a my fundujemy zbieraninie niszowych pseudosportowcow ganianie po prakach i przeciaganie liny za ponad 100 milionow!!! i jeszcze na koniec: ile UM placi za klakę w internecie? jest jakas sztywna stawka za wierszokę?
          • Gość: qwerty Re: To będą kolejne podwyżki. IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 15:54
            Dostaliście tłuki obwodnicę i oczywiście jeszcze wam cieknie z pyska bo coś w niej nie pasuje. Szanujcie mordy a jak nie pasuje to na wieś, krowy doić.
        • Gość: kierowca Re: To będą kolejne podwyżki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 17:07
          ale masz kompleksy...
    • polujacy_na_kaczki Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! 12.01.12, 14:06
      No i znów nie będzie rozsądnych inwestycji, bo trzeba będzie wybudować hale sportowe, baseny itd.
      • Gość: ven Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! IP: 194.11.254.* 12.01.12, 14:29
        To sa rozsadne inwestycje. Do tego pewnie wiekszosc pieniedzy zostanie przeznaczona z budzetu krajowego, a koszt organizacji dosc niski. To kolejny impuls do rozwoju miasta. Do tego na tej imprezie miasto moze bardzo duzo zarobic na transmisjach i turystach, ktorych powinno byc kilka razy wiecej, niz na euro 2012. Nie rozumiem tych co narzekaja. To chyba taka nasza fatalna cecha narodowa. Marudzic i nic ze soba nie robic. Jeszcze kilka lat i bede takich nieudacznikow zatrudnial w swojej firmie placac im ponizej sredniej krajowej, bo na wiecej nie zasluguja, a sam bede spedzal urlop 6 miesiecy w roku. Natura nie lubi próżni.
        • Gość: Fater Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:37
          Super informacja. Może przy okazji na odnowienia doczeka się Stadion Olimpijski, skoro żużel. Po cichu liczyłbym na to, że w kompleksie Olimpijskiego w miejscu dawnych zdewastowanych basenów powstanią nowe (w tym 50 m) otwarte baseny na wolnym powietrzu. Jest super , a komu nie pasuje to znaczy, że życie w dużym mieście mu nie służy . Czas wyjechać w Bieszczady !
          • Gość: ?! Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 14:47
            sam jedz w bieszczady durniu, masz 30 mln $ zeby za to zaplacic? nie? a no tak tylko pierdzisz gębą jak to w internecie często się zdarza trollu
        • Gość: ja Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! IP: *.lan.bermudy.net 12.01.12, 14:48
          Ale jak widać wyżej pustkę toleruje.
        • Gość: www Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! IP: *.internetia.net.pl 12.01.12, 17:30
          na tej imprezie miasto moze bardzo duzo zarobic na transmisjach i turystach,"

Transmisjach? Miasto? Ja pierdo...
          • Gość: ... Re: Wrocław zorganizuje World Games w roku 2017! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 18:59
            zostaw, on mysli, ze na takich imrezach zarabia miasto-gospodarz:) zarabia oczywiscie organizator, czyli w tym przypadku, nawet sprawdzac mi sie nie chce ale jakas miedzynarodowa organizacja sportow nieolimpijskich tak jak na euro2012 zarobi uefa a nie wroclaw, my to doplacamy do tego interesu i nie jest to jakas nasza lokalna specyfika, wszyscy do takich rzeczy doplacaja, czy to igrzyska olimpijskie, nieolimpijskie mistrzostwa w picipolo czy jeszcze w czyms innym, zyskuja tez nasi urzednicy, oni sie nachapaja konkretnie :) argument za jest tylko jeden: to swietna reklama dla miasta, tylko, ze to argument na ktora nie nabralby sie nawet szympans, kto z was zobaczyl jakas impreze i postanowil: wow to miasto organizowalo mistrzostwa europy w siatkowce, pojade tam za rok na wakacje, zobacze te hale na 5 tys ludzi, to wspaniale zobaczyc hale, w ktorej odbijali pileczkę :) a to, ze w jakims peruwianskim telekspresie mignie raz na cztery lata: wlasnie zakonczyla sie olimpiada sportow nieolimpijskich we wroclawiu w Polsce i nawet spiker wyjasni: to takie panstwo w europie, gdzie ludzie jedza chleb i ziemniaki, kto z peruwianczykow zechce tu przyjechac? bo tu byla ta paraolimpiada? ja nadal nie pamietam jak nazywa sie to miasto w kolumbii a nawet gdybym pamietal, to co? a to, ze np w lyonie, salonikach, brnie, salzburgu czy stuttgarcie jest jakas impreza nie przekona mnie do odwiedzenia tych miast, moze je odwiedze ale na pewno nie z tego powodu(miasta zreszta zupelnie podalem akurat te przypadkowo), promowac to my mozemy sie w kraju chcac studentow tu przyciagnac i tyle, rezta promocji to lipa i wyrzucanie pieniedzy w bloto
    • Gość: k iedzynarodowe igrzyska dla niepelnosprawnych IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 14:52
      www.pgw.pl/portal/aktualnosci/wydarzenia/miedzynarodowe-igrzyska-niepelnosprawnych.html
      jezeli by sie zorganizowalo miedzynarodowe igrzyska we wroclawiu dl aniepelnosprawnych, to znaczy dla tych z calego swiata, to
      1. miesto mogloby sie na nie przygotowac dbajac o to ze miejsca publiczne sa dostepne dla inwalidow,
      2. ze zatrudnia takz ei niepelnosprawnych
      3. mogloby sie pochwali swiatowi placowkami rehabilitacyjnymi nie tylko we Wroclawiu ale i w rejonie jak i sanatoriami i spa miedzynarodowej klienteli - jezeli dobrze byloby to rozgloszone
      moglyby powstac nowe rehabilitycacyjne placowki we Wroclawiu

no ale tak gdybac sobie mozna, warto policzyc - potencjalne zyski i koszta, krotko i dlugoterminowe.

chodzi o to zeby ten rejon promowac dla aktywnych - dolny slask jest idealnym miejscem - tylko trzeba jakos zwabic klientow - roznych klientow.

• Gość: k Re: iedzynarodowe igrzyska dla niepelnosprawnych IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 14:58
        mozna takze sie bybylo pochwalic miejscami jak aquapark creator itp. niepelnosprawni przewaznie podruzuja z rodzinami - wiec gdyby tak sie dalo nakrecic popyt mogloby cos fajnego wypalic.

www.specialolympics.org/
        www.specialolympics.org/Regions/europe-eurasia/_Region-Front/Europe-Eurasia.aspx
        www.specialolympics.org/Regions/europe-eurasia/Locations/Special-Olympics-EE-Poland.aspx
        www.olimpiadyspecjalne.pl/
        • Gość: poznańska pyra Brawo, Brawo Wrocław!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 15:08
          kundelki szczekają a karawana idzie dalej,gratulacje z Poznania. Dutkiewicz to jeden z niewielu prezydentów z jajami,jeszcze raz brawo!
          • Gość: joł Re: Brawo, Brawo Wrocław!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 15:29
            idzie, idzie, kundelki ida tuz za nia i skacza z radosci, ale coz to takie glupiutkie stworzonka, normalni ludzie patrza na to z mieszanina obrzydzenia, znudzenia i smutku. zjedz ziemniaka, moze co pomoze...
            • Gość: xxx Re: Brawo, Brawo Wrocław!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 16:00
              Idź lepiej rozpaczać nad swoim kandydatem który w wyborach nawet 1% nie dostał. Będziecie się w parę osób brandzlować wysłuchując głębokich przemów. I tak w kółko do usranej śmierci bo na nic więcej was krzykacze nie stać. jak się nie podoba to wypad. Jest w kraju wiele miejsc gdzie kompletnie nic się nie dzieje. Polecam Wałbrzych. W dodatku blisko jakbyście chcieli co jakiś czas wpaść i zobaczyć jak Wrocław sukcesywnie "popada w ruinę" pod rządami "nieudaczników". Tylko żebyście się nie przejechali na swoich górnolotnych ideach.
            • Gość: x Re: Brawo, Brawo Pyro Poznańska!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 16:02
              "Dutkiewicz z jajami" - Jezus Maryja, moje jaja czują się obrażone, takie głupoty może opowiadać tylko poznanska pyra zmanipulowana PR kompletnego kretyna jaki rzadzi tym miastem. Powiedz mu że jest z jajami za fanfaronade, wielkie EGO i wprowadzenie 1 senatroa do Senatu podczas gdy za nasza kase się woził do warszawki i jakąs rewolucje wiescił...

Jego wrocławskie jaja wyglądaja dokładnie tak samo
              • Gość: Pyra poznańska Re: Brawo, Brawo Bezjajowcu IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 18:33
                to co wypociłeś to bełkot, no i jaj pan nie masz panie x choć chwalisz się biedaku że je masz, na poznańską miarę jesteś mały,
          • Gość: zenek Jaja może ma. I tupet. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 16:35
            Ze zdrowym rozsądkiem gorzej u Partacza. Weźcie go sobie, za darmo oddamy...
            • renifer77 Re: Jaja może ma. I tupet. 12.01.12, 17:57
              À propos jaj. Jak lemingom idzie procedura „impeachmentu” Dutkiewicza i oddania go (za darmo) Poznaniakom? Czy ktoś „coś” w ogóle zrobił poza stroszeniem piórek czy może nadal i dręczy was impotencja? A może okres świąteczny nad Odrą trwa nadal? Generalnie nie poddawajcie się lemingi. To, że nie udało wam się wspólnie pogwizdać w Nowy Rok wcale nie oznacza, że nie uda wam się (kiedyś) np. zorganizować manifestacji albo poganiać sobie po Świdnickiej za mieszkańcami Wrocławia by zebrać ich podpisy pod waszym wnioskiem o zorganizowanie referendum. A może przejmiecie od Dutkiewicza jego ludzi od PR? Jak dzisiejsza wiadomość z Lozanny dowodzi im przynajmniej się udaje. No to jak? Potraficie towarzysze?
          • Gość: Alina z Ołtaszyna Re: Brawo, Brawo Wrocław!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 16:41
            Jakie jaja? masz pojęcie, o czym piszesz? Ciągnie pyra do pyry?
    • labeo Refleksja 12.01.12, 16:46
      W każdym innym mieście, gdyby udało się zorganizować dużą imprezę byłoby zadowolenie i radość. U nas jak zwykle 99% to narzekania i zrzędzenia. Co ciekawsze obojętnie czy Wrocław wygra Euro, ESK, World Games lub tez przegrał starania o EIT, Expo zawsze narzekanie z powodu przegranej lub ...wygranej. Czyli obojętnie od wyniku zawsze jest źle. Czy mieszkańcy tego miasta zawsze już będą tacy przekorni czy też może jest tylko niewielka grupa krzykaczy, za to bardzo głośnych i aktywnych?
      • Gość: kierowca BZDURA i to kompletna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 17:04
        w rozwinietych krajach ludzie nie potrzebuja igrzysk ani ladnie brzmiacych tytulow; wazna jest dla nich codziennosc, wygoda, spokoj, bezpieczenstwo, czystosc

Wroclaw to miasto pokroju Dortmundu, ktory znany jest co najwyzej z klubu pilkarskiego, a jakos nie stara sie o World Games bo i nie ma po co
        • 1410_tenrok bzdurzysz wasc 12.01.12, 17:24
          Wrocław to lepsze miast niż Dortmund, który aktualnie oprócz Borusii nie ma nic do pokazania.............. no może ruiny po kopalniach i hutach oraz bezrobocie.
          • Gość: fuj!!! Re: bzdurzysz wasc IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 17:45
            do czego?!!!! do pokazania??!! miasto nie jest od pokazywania tylko od transportu, gospodarki wodnej, zajmowania sie odpadami, zielenia miejska, porzadkiem i lapaniem zlodziei, jak chcesz cos poogladac to kup sobie ziemniaka i poobracaj na wszystkie strony, jedz w gory, sklejaj samoloty, obejrzyj film albo rob na co masz ochote za SWOJE WŁASNE pieniadze a nie wyciagaj lapska po cudze socjalisto!!!
          • Gość: jozue Re To sukces,gratulacje! IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 17:57
            zazdrość siwa , brawa Długi, szacunek od Ludzi.
        • Gość: a Re: BZDURA i to kompletna IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 17:40
          o tototo, wlasnie tak, chcemy szerokich, rownych drog, sciezek rowerowych, lapania bazgrajacych po murach gowniarzy, budowy obwodnicy srodmiejskiej, staromiejskiej i lesnicy, lapania ludzi ze srajacymi pieskami, wiecej smietnikow i ich oprozniania, uporzadkowania zieleni miejskiej, parkingow, kanalizacji, oswietlenia, rownych chodnikow, parkingow,pomocy w remonatch zabytkowych kamienic., autobusow a nie: nowych muzeow, festiwali, expo, esk, world games, tramwajow plus, wieczorkow poetyckich, zamieniania ulic przelotowych na deptaki, wykonywania kosztownych ekspertyz i analiz i wkladanie ich do szuflady bo i tak nie ma kasy, promocji miasta, PR-u i ględzenia, dobrego humoru i usmiechu zarozumialych urzedasow ktorzy zamiast wydac x pln na cos potrzebnego wydaja 0,2x na cos potrzebnego, 0,2 x na promocje, 0,2x na cos niepotrzebnego, 0,2x na cos jeszcze bardziej niepotrzebnego, 0,2x na nowe budynki dla urzedasow i bankieciki dla tychze oraz kilka kolejnych 0,2x bo przeciez grzechem jest sie nie zadluzac i grzechem jest nie placic milusich odseteczek od kjeszcze bardziej milusich kredycikow, dlaczego elektryczne zwrotnice tramwajowe ciagle sie psuja? dlaczego drogi po 3 latach od remontu wygladaja jak ser szwajcarski? dlaczego ten typ z ramiszowa ciagle jest zadowolony gdy nie udalo sie nawet zrealizowac przedwojennych!!! planow komunikacyjnych? dlaczego nie oszczedzamy? dlaczego miasto nie egzekwuje kar umownych od wykonawcy stadionu i jeszcze mu doplaca? dlaczego mnozy sie spoleczki i upycha tam kolegow?miasto nie jest jeszcze skanalizowane, nie ma kontenerow do segregacji smieci i nizszych oplat z tego wynikajacych? dlaczego nie robimy najwazniejszych rzeczy a rzucamy sie na wszystko? bo taka wyliczanka lepiej brzmi i przed wyborami lepiej sie wtedy prezentuje? bo zrobienie x, chociaz bylby cholernie wazny i przydatny nie pasuje do naszego planu? lepiej zrobic jeszcze 10 mniejszych pie...a ten x olac i zrobic to na odwal? dziekuję, jestem naprawde szczesliwy, ze nasz SŁUGA, bo urzednik bioracy od nas kase jest naszym sługą mydli oczy i robi duzo szumu, a dobrego w tym znacznie mniej niz sie to kreuje, bo niektore rzeczy robi sie przydatne ale caloksztalt jest kiepski, nasze miasto to taka wydmuszka, duzo PR-u i promocji, malo konkretnych, pozytecznych dzialan, z logicznym planem, oszczednie i gospodarnie z patrzeniem na rece tym, ktorzy nam to wykonuja i czepianiem sie ich za wszystkie blędy i wpadki?
          • Gość: Mix Re: BZDURA i to kompletna IP: *.internetia.net.pl 12.01.12, 22:03
            A ja Ci powiem, że np. obwodnica śródmiejska, staromiejska i Leśnicy obchodzi mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. I ja nie życzę sobie, żeby z moich podatków były budowane kolejne udogodnienia dla blachosmrodziarzy, które nigdy się nie zwrócą. Wręcz przeciwnie - cieszy mnie zamykanie ulic w centrum i budowanie deptaków.

I co teraz?

Hmm. Chyba musimy z tym jakoś żyć. Ja ze swoich podatków płacę na coś, co wcale mnie nie interesuje, Ty płacisz za coś co nie interesuje Ciebie. Tak jest zbudowany świat, jeśli nie jesteś w stanie się z tym pogodzić to trudno. Twoja strata.
            • Gość: DoSzkolyMarsz Re: BZDURA i to kompletna IP: *.dynamic.mm.pl 12.01.12, 22:58
              Jeśli rozbudowa dróg we Wrocławiu Cię nie interesuje, to znaczy, że najprawdopodobniej jesteś bujającym w obłokach i zasuwającym zawsze i wszędzie rowerem - bo tak parę złotych taniej - studentem, albo innym głęboko uduchowionym gołodupcem. Z podatkami masz w takim razie do czynienia tylko kiedy kupujesz w Biedronce piwo "Złoty Tężec", bo do ceny piwa doliczony jest VAT, było nie było podatek.
              A skoro nie masz zbyt dużo do powiedzenia w kwestii płacenia podatków to pozwól o wydatkowaniu pieniędzy z tychże podatków pochodzących decydować ludziom, którzy muszą te pieniądze zarobić, co zazwyczaj wiąże się nieodłącznie z problemem przemieszczania się po mieście.
              • 1410_tenrok ty też do szkoły marsz 12.01.12, 23:07
                facet napisał, że chce płacić podatki na co innego niż jego poprzednik. A ty od razu, że on student lub gołodupiec. Opanuj sie i weź na wstrzymanie. Też jestem zdania, że należy po wybudowaniu obwodnic totalnie zastopować inwestycje drogowe i zamiast tego zacząć intensywnie finansować KZ! I co mi zrobisz? Mam dom, samochód, dobrze mi sie powodzi etc. A jednak wolę jeździć rowerem lub KZ! Tak mi to zostało z mieszkania na Zachodzie!!!!

PS.
                Następnym razem spróbuj skorzystać z szarych komórek, a nie pluj jak map, bimbacz, zetkaf czy jakiś inny pomyleniec.
                • Gość: Łoś_bimbacz stupidrok- wzór netetykiety IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 23:16
                  .> Następnym razem spróbuj skorzystać z szarych komórek, a nie pluj jak map, bimba
                  > cz, zetkaf czy jakiś inny pomyleniec.

stupidrok jesteś tu nielicznym przedstawicielem netetykiety, jak miło wczytać sie w twoje psychodeliczne POsty, pełne inwektyw, plugawego języka, jawnej głupoty, braku zrozumienia dla decyzji i kosztów w biznesie, ale za to PRzepojone wiarą w Dynamizm:)))

>Tak
                  > mi to zostało z mieszkania na Zachodzie!!!!

buahha, w obozie dla azylantów, czy w konterze?
                  • rk111 Re: stupidrok- wzór netetykiety 12.01.12, 23:36
                    Zawsze to lepiej niż wegetowanie w czasach PRL gdzie byle jaki komuszek mógł zwykłego robola zmieszać z gnojem.
                    • Gość: Łoś_bimbacz Re: stupidrok- wzór netetykiety IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 23:58
                      > Zawsze to lepiej niż wegetowanie w czasach PRL gdzie byle jaki komuszek mógł zw
                      > ykłego robola zmieszać z gnojem.

"Całe zycie na kredycie" - hym młodych wykastrowanych, ups.. wykształconych i zaczadzonych Dynamizmem:)
                      • 1410_tenrok bimbo, jeste chory psychicznie 13.01.12, 07:44
                        a twoje erystyczne wykwity, to wymysły debila. Nikt nigdzie nie dysponuje wolnymi srodkami, aby przeprowadzać inwestycje. Miasto ma olbrzymie potrzeby. Przez 50 lat niewiele tu robiono. A jeżeli robiono, to było to goowno warte. Każdy remont, każda naprawa wykonywano była socjalistczną metodą na sline i kradziony cement.
                        Krytyka idioty, które zarzuca miasto, że sie zadłuża na wydatki nfrastrukturalne jest smieszna.
                        Krytykjy idioty, który zarzuca miastu, że inwestuje na Euro, jest krytyką imbecyla. Gdyby miasto nie podjeło sie tego trudu, to cała masa inwestycji pobocznych nigdy nie zostałaby zrealizowana.
                        Jednak krytykant i pluwacz musi cos pisać. Z różnych powodów........... Nie ważne, czy ma to sens, czy go nie ma.
                  • 1410_tenrok oprócz erystyki żadnego kontentu, bimbo 13.01.12, 07:36
                    tylko nienawiść, nienawiść, nienawiść. Opluwanie i oszczerstwa. A ja nazwam rzeczy po imieniu, czyli: jeżeli jesteś idiotią, to piszę, że jesteś idiotą! I tyle. We mnie nie ma żadnej wiary! Całe lata żyłem w gó...anym mieście, które jeszcze pod sam koniec komuny miało mnóstwo nieuprzątnietych ruin! A w trakcie ostatnich 20 lat moje ukochane miasto zmieniło sie nie do poznaki. I tylko slepy kretyn, jak ty bimbo, nie jest w stanie tego chciec dostrzec. Rozumiem twoje powody - jesteś czerwonym młotem i na widok tych zmian trafia cie szlak.
      • renifer77 Re: Refleksja 12.01.12, 18:08
        labeo napisał:

> W każdym innym mieście, gdyby udało się zorganizować dużą imprezę byłoby zadowo
        > lenie i radość...

To nie kwestia miasta tylko MENTalności garstki osobników pląsających w tej sadzawce. Spełnia ona bardzo ważną funkcję bo pozwala im wylać swoje frustracje, czasami dowartościować się albo zaistnieć w świadomości innych (choć na moment i tylko anonimowo) i... nic więcej. Miasto, w którym oni mieszkają albo dali nogę jak szczur za serem nie ma natomiast z tym nic wspólnego.
    • ludendorf Re: Wrocław zorganizuje World Games 2017! 12.01.12, 17:53
      Pławcie się dalej w swym narzekactwie
      • Gość: ? Re: Wrocław zorganizuje World Games 2017! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 18:10
        a ty wyciagaj jezorek i pracuj, sternik oczekuje oddania...
        • Gość: ll Kolejna zenada Dynamicznego Rafala IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 18:48
          ale mozna pajacom wmawiac "sukces". Czekam Sterniku na dalsze pijarowe dzialania i bzdury.

www.youtube.com/watch?v=ZpzCumG8pzY
          Jesli myslicie ze Sternik nie znajdzie sposobow na dalsze zadluzanie na swoje chore wizje to sie mylicie :)
        • ludendorf Re: Wrocław zorganizuje World Games 2017! 12.01.12, 22:06
          Rozumiem że ty na znak protestu antydutkiewiczowskiego wybrałeś bezrobocie
    • prawdziwy_wypiorczyk Czytaj to - normalny komentarz - nie bełkot ! 12.01.12, 22:29
      Przeczytałem z niesmakiem większość komentarzy pod tym wątkiem.
      Dziwi mnie taka skrajność, a jeszcze bardziej dowody argumentujące "skrajność".

Również nie zgadzam się z wieloma dziwnymi wyborami Sternika i popleczników,
      a Czuma swoja arogancja i bezczelnościa doprawia mnie o wymioty...

Nie zamierzam przypisywać im wszystkich sukcesów i porażek,
      mimo wszystko w infrastrukturze coś się rusza, skala remontów w zeszłym roku była imponująca, mocno pomogła AOW, nie jest najgorzej. Znajomi ze wschodu (Puławy, Rzeszów) jechali ze mna przez miasto z otwartą paszczą ze zdumienia, tak wiem, nie chodzi o dowartościowywanie słabszymi regionami, ale mimo wszystko kraj ten sam.

Wqrwia mnie brak planów na nowe linie tramwajowe(Bielany, Klecina, Ołtaszyn, Psie Pole, Nowy Dwór (sic!)), przynajmniej na Kozanów budują.

Co do World Games - na pewno to duża szansa, ale jak zwykle, wszystko z głowa, na spokojnie i z planem. Każdy grosz z Ministerstwa to będzie Nasz zysk, na cokolwiek, choćby były to rampy czy skateparki, plus ew. zyski z praw, sponsorzy, to naprawde można zrobić z głową i kto czy na tym nawet nie zarobić, reklama, jaka by nie była, pare wzmianek w stacjach tv na świecie i wieść że organizacyjnie daliśmy rade, to ważne, również w kontekscie przyszłości, jestem w stanie uwierzyć, że doświadczenia z ubiegania sie o EXPO mogły zaprocentować przy EURO i ESK i World GAMES.

Podzielam obawy niektorych o sposób wydawania pieniędzy, rownież się obawiam, że zaczną mnożyć sie departamenty vide 2012, ale niestety w tym kraju nie ma to rady,
      czy to jest Dudkiewicz czy inny, to mało ważne, byłoby podobnie w tej kwestii, a "bezpartyjna" władza Wrocka jest zdecydwanie korzystna (patrz Kraków...).

Inwestorzy to nie tylko kitajce z LG, to tysiące innych mniejszych (i przez co stabilniejszych i ważniejszych braż) choćby hotelarska, tez daje miejsca pracy, placi podatki itd.
      Powstała infrastruktura sportowa też może być nieoceniona, jakiś fajny teren do paintballa czy inne, na pewno będzie przydatna o stara o inne mniejsze imprezy sportowe.

Miasto się rozwija, buduje sie NFM, teraz troche sportu, zgadzam się że zawsze mogło być lepiej, ale naprawde nie ma co narzekać, jak pokazują przykłady innych miast, mogło być zdecydowanie gorzej.

Podsumowując, jest kolejna szansa na dobrą promocję, będzie EURO, ESK i WG,
      zobaczymy jak to wykorzystają, będą ich rozliczał razem z Wami, choćby tutaj na forum.
      Póki co nikt z Nas wróżką nie jest, poczekajmy, na efekty, albo ich brak.

P.S
      a tak z ciekawości, czy niektórzy z Was są w stanie wydusić z siebie trochę wiecej,
      niż parę anonimowych wymiotów werbalnych w dodatku obraźliwych !?

Konkrety prosze i rzeczową dyskusję, żadnych bełkotów pod moim postem ;)

Pozdrawiam

Łukasz W.
      wypiorczyk@gmail.com

(żeby nie było że anonimowo)
      • Gość: Lutek Re: Czytaj to - normalny komentarz - nie bełkot ! IP: *.146.147.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.12, 00:50
        World Games to dobry pomysl. Bedzie miło i fajna zabawa.
      • kklement Re: Czytaj to - normalny komentarz - nie bełkot ! 13.01.12, 08:04
        Po prostu Wrocławianie zbyt często słyszą zdanie "to będzie świetna promocja miasta". To sprawia, że nieodpartym staje się wrażenie, że celem nr jeden prezydenta miasta jest PROMOCJA właśnie, a nie troska o jakość życia mieszkańców miasta. I równie nieodpartym staje się pytanie: promocja miasta czy osoby pana prezydenta ? Pytanie o tyle zasadne, że wykraczające poza Wrocław ambicje Dutkiewicza są powszechnie znane, pierwszym krokiem w tym kierunku, na szczęście nieudanym, była inicjatywa "Obywatele do Senatu".
        Zdanie "to będzie świetna promocja miasta" brzmi też zupełnie inaczej w konfrontacji z kompletną klapą, jaką już teraz stało się uczestnictwo Wrocławia w Euro2012. Klapą, ponieważ mecze które wylosował Wrocław nie ściągną do miasta tych kibiców, dla których akcja promocyjna była skierowana. Rozdęte koszty budowy stadionu, zarzynające finanse miasta, oraz niewypał z galerią handlową, która miała - a nie będzie - finansować utrzymanie stadionu po igrzyskach, dają do myślenia o tym co oznaczać mogą kolejne igrzyska.
        Zdanie "to będzie świetna promocja miasta" brzmi też zupełnie inaczej krótko po tym, jak podniesiono podatki miejskie, przywalono kolejnym podatkiem (od deszczówki) i zwiększono ceny biletów MPK. Każdy akces do kolejnych imprez, o które - skutecznie bądź nie - starał się Wrocław to pieniądze, duże pieniądze wydane z kieszeni podatników. Pamiętacie starania o Expo ? A czy ktoś potrafi wyjaśnić jakie korzyści będziemy mieli z Europejskiej Stolicy Kultury ?
        "To będzie świetna promocja miasta" brzmi też wyjątkowo paskudnie gdy koreluje z ewidentnie godzącymi w interes samych mieszkańców pomysłami Dutkiewicza sparaliżowania komunikacyjnego miasta. Och, oczywiście że ulice jako deptaki lepiej wyglądają na zdjęciach niż wypełnione samochodami, szczególnie w folderach PROMUJĄCYCH miasto, ale do licha ciężkiego miasto służy do życia, nie jako martwa dekoracja.
        Dlatego wielu ludzi w tym mieście reaguje złością gdy Dutkiewicz pakuje nas wszystkich w kolejną kosztowną hucpę, o wartości i sensowności porównywalnej z pokazem fajerwerków - głośne i efektowne, ale potem zostają kac i faktury do zapłacenia.
    • Gość: ajkc bieg katorznika trasa IP: *.ikem.pwr.wroc.pl 13.01.12, 07:56
      mieroszow stadion, nowe siodlo, przelecz sokolowska, kopica, ruplechtiski szczytniak, przelecz pod czarnochem nawrot trasa rowerowa na andrzejowske i dalej sokolowsko i kolwalowa, mieroszow stadion
    • mlodywroclaw.pl World Games 2005 13.01.12, 08:50
      Z oficjalnej strony The World Games (tłumaczenie z ang.):

W końcowym rozliczeniu, mimo wszystkich wysiłków, aby zapewnić efektywność finansową imprezy, dyrektorzy zarządzający World Games 2005 Ltd. musieli ogłosić deficyt 1,5 mln eur i taki bilans przedstawiono prasie.

"Mimo wszystko było warto" zadeklarował burmistrz Sauerland przed dziennikarzami. "Udało nam się poprawić wizerunek Duisburga . I będziemy mogli być dumni z naszych wysiłków przez wiele lat. "

21 milionów eur po stronie wydatków zostało zrównoważone przez przychody w wysokości tylko 19,9 milionów eur. Peter Langner, który był odpowiedzialny za finanse, umieścić 1,5 mln deficyt wyjaśnił następująco: "W naszym budżecie ostatecznym, sporządzonym na 14 miesięcy wcześniej oszacowaliśmy część kosztów za nisko."

W szczególności dotyczy to takich elementów jak ceremonia otwarcia (1,6 mln eur) oraz transport uczestników sportowców (1,5 mln eur), które były jednymi z najdroższych.

Miasto Duisburg zaakceptowało deficyt. Jednak Langner zapowiedział, że wkrótce rozpocznie rozmowy z ministerstwem sportu Nadrenii Północnej-Westfalii i rządu federalnego. "Zakończone sukcesem World Games 2005 przysporzyło nam również wielu przyjaciół na całym świecie."

Oryginał: www.theworldgames.org/news/news-of-the-world-games/70-2005-duisburg--over-budget-and-happy
    • Gość: patr Kara za 18 dni opóźnienia w budowie stadionu!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.12, 14:48
      www.pb.pl/2543863,24835,4-7-mln-zl-kary-dla-wykonawcy-pge-arena-br
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka