Gość: meloman 1 IP: *.dial.pl 08.06.04, 14:57 O Jezu ! Nowy Dyrektor artystyczny Filharmonii Wrocławskiem oraz Międzynarodowego Festiwalu Wratislavia Cantans jest GEJEM.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: meloman 1 Tego dyrektora cała europa wypluła IP: *.dial.pl 08.06.04, 15:00 A czemu to jest Dyrektorem we Wrocławiu? odpowiedz jest prosta cała Europa nie może go słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Tego dyrektora cała europa wypluła IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 20:01 To nieprawda,jest dobrym dyrygentem, dobrym muzykiem. BYł na festiwalu "Wratislavia", słuchałem go i nie dam sobie nic wmówić. To zkim śpie jest jego prywatną sprawą a nie artystyczną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furgotem Re: Tego dyrektora cała europa wypluła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 00:55 Jeśli naprawdę jest gejem, to miejmy nadzieję że tylko gejem...swoją drogą to dziwne że niby tak dobry dyrygent zgadza się za (jak twierdzi) symboliczną sumę pracować we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzbabariba Re: Tego dyrektora cała europa wypluła IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.06.04, 01:16 ...ach...on ma jeszcze owsiki... Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Dyrektor Gej 14.06.04, 13:09 przecież festiwal to nie chór chłopięcy... Byleby nie był impotentem muzycznym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emer Re: Dyrektor Gej IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.06.04, 00:07 Jak on śmie chcieć w ogóle gdziekolwiek pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Dyrektor Gej 16.06.04, 08:05 a może do Poznania? tam i chória i kur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.04, 14:24 to nie preferencje seksualne, kolor skóry, czy wyznanie wzbudza moje wątpliwości, tylko sposób wprowadzenia tej osobistości przez świeżo upieczoną europarlamentarzystkę na jeszcze niestety jej włości, lista gejów piastujących eksponowane stanowiska w kulturze muzycznej jest dosyć pokaźna, choćby p. Marian Walek-Walewski, dyrektor dawnego WOSPRiTv, Leonard Bernstein, także dawny dyrektor nowojorczyków z nieżyjących, a o żyjących nie piszę bo mogą przecież mnie znaleźć w sieci, nie stać mnie na to, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 19:32 Jak zwykle w polskim piekle ważne jest wszystko tylko nie zdolności muzyczne i wielki dorobek artystyczny. No to co , że Leonard Bernstein albo marian Wallek- Walewski . przecież ten pierwszy był wielkim artystą a drugi ankomitym krytykiem, muzykologiem i człowiekiem z klasą.Dobrze kierowali prowadzonymi przez siebie placowkami. Szanowali muzyków , nie urządzali awantur i nie przepuszczali szmiry.O co tu chodzi? O zwykłą prowincjonalną zazdrość. To sami sprobujcie kierować Tonhalle w Zurychu, wykonać "Króla Rogera" a potem sobie popluć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.04, 21:43 to właśnie jest tematem mojej wypowiedzi, radzę waleriankę na obniżenie ciśnienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisak Re: Dyrektor Gej IP: 62.233.250.* 16.06.04, 21:51 Gej jak gej, ale jaki brzydki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoik Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.04, 01:35 Spokojnie,panowie, nie podniecajcie się. Co za różnica..ten, czy inny. I tak wszyscy pójdziemy do piachu ;). Wygodny piórniczek i Grabiszynek lub osobowice. A nawiązując do którejś z wcześniejszych wypowiedzi: ktoś pisał, że był na koncercie i słuchał Koeniga i b, mu sie podobał. SŁUCHAŁ uważacie!! A od kiedy to pałeczka (dobra, batuta) wydaje dźwięki?? Hę?? A może jeszcze napiszesz, że dyrygent świetnie "grał" koncert, czy symfonię? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furgotem Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.04, 02:04 ehh, czepiasz sie stoik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANUSZ Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 18:00 SLUCHAJ Stoku-furiacie. Na całym swiecie mówi się "sluchałem go" ale mówi się między zawodowcami a nie filozofowami w świętym gaju. Nie znasz rozmów -nie znasz sprawy- nie jesteś stoikiem. Zawsze możesz iść do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoik Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 00:54 SŁUCHAJ Januszu-mądralo. Niezły z Ciebie światowiec. Za to na niecałym świecie mówi się "słuchałem orkiestry". Ale zapomniałem - przecież Ty jesteś "zawodowcem". A ja za to jako zwykły laik wolę jednak słuchać orkiestry. A może z Ciebie jakiś niedoszły dyrygencik? W takim razie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 10:54 Zawsze "słucham" dyrygenta bo to on kreuje orkiestrę. Jeżeli o chodzi o profesjonalizm daleko ci do mnie, mam uzasadnienie na skróty myślowe ruch dyrygenta tłumaczy interpretację a orkiestra ma to realizować. Tyle cie nauczyłem bezpłatnie, resztę musisz sam postudiować i nie wymądrzaj się w tej rubryce bo jest poświęcona prywatnemu życiu Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.04, 00:54 Oj, panie mądralo! Gdyby tak orkiestra miała reagować na każdy ruch dyrygenta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANUS Re: Dyrektor Gej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:40 Gej nie gej... to może w tym przypadku najmniej ważne. Najgorsze jest to że "baronowa" robi ci jej się podoba, a głupawe władze jej przyklaskują. Wszystko co pani dyrektor generalna wymyśla budzi ogromne wątpliwości. Czy niekt nie odgadł dlaczego nie widzi kandydatów na szefów artystyczny Filharmonii Wrocławskiej i Wratislavii Cantans wśród polskich, wybitnych muzyków? Bo - po pierwsze - nikt nie zechce z nią pracować, a po drugie - z powodu chorobliwej żądzy władzy, ta paniusia nigdy nie dopuści by przed kamerami TV stanął ktoś inny, w dodatku kompetentny. Przykładem niech będą lata, kiedy szefem artystycznym Wratislavii Cantans była dyr. Ewa Michnik. Konferencje prasowe i to te najwazniejsze, pani baronowa "dyrektor generalna" zwoływała zawsze wtedy, gdy E.Michnik była z zespołem Opery na zagranicznym tournee. Najwyższa pora skończyć z tą panią.Ostatnia Wratislavia Cantans dostarczyła niezbitych dowodów że pani Geringer jest osobą niekompetentną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nos nos Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 17:32 O Boże, ale czy aby nie Żyd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta G Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 16:32 A już myślałam , że to o Kościelniaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Dyrektor Gej 25.06.04, 11:56 najlepszym dyrektorem byłby katolicki aseksualny asceta jasnowłosy niebieskooki i koniecznie wysoki (coś takiego "giertychowatego") - oczywiście narodowo- prawicowy i polski w wielu pokoleniach! Uff - myślałem, że nie skończę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 22:03 Masz świętą rację jotesz , jesteś nie tylko bystry ale i dowcipny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dizzy gratulacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.04, 17:50 Gratuluję muzykom orkiestry Filharmonii Wrocławskiej żenującego poziomu debaty w Internecie. Róbcie Drodzy Państwo dalej do własnego gniazda, a wieść o sławie i poziomie waszego zespołu obiegnie glob ziemski lotem błyskawicy i zaprowadzi was do najważniejszych sal koncertowych. Szkoda, że ludzie z tytułami magistrów sztuki mają w głowach pomyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melomanka Re: gratulacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.04, 00:52 Ooo Pan Jasnowidz! To ja gratuluję Panu niezwykłej bystrości! A nawiasem mówiąc wątpię czy muzykom chce się jeszcze brać udział w tego typu idiotyzmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neshi Re: Dyrektor Gej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 14:21 Łojezusie...GEJEM?? no to koniec muzyki polskiej, co tam muzyki, koniec Polski naszej, wszedzie roi się od gejów, żydów i innych szarlatanów... Ale nie martwcie się bracia rodacy, młodzieżówka LPR i ojciec założyciel czuwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypek Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 22:05 A wy skąd wiecie? A jezeli nie jest gejem. Udowodnijcie to palanty jedne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.04, 09:29 Ostatnio jak mu złociłem rożka to miał kał za napletem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dyrektor Gej IP: *.wroclaw.mm.pl 03.10.04, 14:07 szkoda, ze tylko w Filharmonii...uwielbiam podejscie do zycia wiekszosci gejow...pozdrawiam i uwielbiam was za to, ze tak mi sie zajebiscie z Wami imprezuje, szczegolnie tanczy!!!!BOOYAKASHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi_so Re: Dyrektor Gej 15.11.04, 22:11 Gość portalu: meloman 1 napisał(a): > O Jezu ! > Nowy Dyrektor artystyczny Filharmonii Wrocławskiem oraz > Międzynarodowego Festiwalu Wratislavia Cantans jest GEJEM.... I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś