woy 08.06.05, 12:54 Korzystaliście? Jakie chodzą stawki np. za przekopanie, wyrównanie, rozsypanie ziemi? Może macie kogoś godnego polecenia do pomocy. w /trawnik mi się zamarzył/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agromek Re: robotnicy spod mleczarni... 08.06.05, 13:24 woy napisał: > Korzystaliście? > Jakie chodzą stawki np. za przekopanie, wyrównanie, rozsypanie ziemi? > Może macie kogoś godnego polecenia do pomocy. > w /trawnik mi się zamarzył/ Wlasnie. ciekawe ile sobie takie spod mleczarni licza ? opiekunki ... Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: robotnicy spod mleczarni... 08.06.05, 13:54 > Wlasnie. ciekawe ile sobie takie spod mleczarni licza ? opiekunki ... opiekunki do dziecka? uuu tam bym raczej nie szukał. w. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: robotnicy spod mleczarni... 09.06.05, 13:16 mi kiedyś taki pan gurę gruzu rozniósł i ogródek skopał-chciał za cały dzień pracy 30,dostał 50 i obiadek,bo jak powiedział w jakich warunkach mieszka szkoda mi sie go zrobiło... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia971 Re: robotnicy spod mleczarni... 11.06.05, 23:29 woy napisał: > Korzystaliście? > Możesz trafić na dobrych pracowników ale też na złodziei miałam i takich i takich,radzę szkukać przez zmajomych którzy magą coś powiedzieć o osobie.My wśród znajomych przekazujemy sobie dorych. > > Odpowiedz Link Zgłoś
ana-bella Re: robotnicy spod mleczarni... 14.06.05, 22:25 Korzystałam ale 2 lata temu. Ojciec wziął Ukraińca do pomocy przy stawianiu podmurówki ogrodzenia. W sumie to rozbijał stary beton, pomagał szalowac, taczka z betonem jezdził a na koniec przycieral to. A potem gdy ojciec spawał ogrodzenie to tez mu pomagał, ale to juz była lekka praca. Płacilismy mu 5 zł/godz. plus obiad, kawa, herbata. Pracował ze 3 tygodnie, sumienny był, na czas sie stawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: robotnicy spod mleczarni... 15.06.05, 10:01 Skorzystałem jednak ze znajomości, z polecenia w wikend miałem do pomocy "naszego" 50 pln za 9 godzin ciężkiej roboty. Teraz pomaga mi białorusin za 3.5 pln za godzinę /też z polecenia/, drinki i obiad po mojej stronie. Spod mleczrni nie korzystałem. w. Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: robotnicy spod mleczarni... 20.06.05, 11:06 czy tego białorusina mozna od ciebie przejąć na trochę ? praca w ogrodzie plus troche murarki / plis/ Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: robotnicy spod mleczarni... 23.06.05, 07:30 zupełnie nie wiem skąd się wzięło te 5zł./h , byłam tam i najniższa stawka to 7zł. /h - te niższe to chyba dla lekko " zawianych " emerytów . Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_piekarniak Re: robotnicy spod mleczarni... 23.06.05, 17:16 Potwierdzam, minimalna stawka to 7 zł[przynajmniej u Ukraińców]. U mojej koleżanki w pracy chcieli wziąć dwóch do porządków itp. a oni zażądali sobie 7,50 zł/h i w dodatku, żeby ich zawieść na miejsce i przywieźć z powrotem, a do tego obiadek koniecznie. Ostatnio stoi tam sporo Polaków i już oni mniej żądają. I z tego co wiem to Ci Ukraińcy to mają dosyć dobre warunki, moja sąsiadka wynajmuje dwóm pokój z kuchnią i łazienką. Podobno nie ma problemu z opłatami, zawsze płacą w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś