bimmel 04.02.12, 08:31 to Marek jeszcze nie skończył tych studiów ??? :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dawny student Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: 212.33.72.* 04.02.12, 09:09 5 10 15 lat temu, zawsze to samo i Marek też i za ten upór ma u mnie WIELKI PLUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student wpaie Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.12, 10:43 Marek jest po prostu konsekwentny - chce rządzić samorządem do czterdziestki i zgarnąć odznakę z ziemniaka dla najstarszego studenta w Polsce - za ten upór ma u mnie plus Odpowiedz Link Zgłoś
lukgar.math Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje 04.02.12, 11:43 A tam do czterdziestki... Dożywotnio! Jak Breżniew! Studenci to przynajmniej zostali jakoś poinformowani o wyborach elektorów. A co z doktorantami? Codziennie przechadzam się koło dziekanatu i sekretariatu instytutu - żadnych ogłoszeń. Na stronie UWr jest tylko ogłoszenie o wyborach elektorów studenckich. Strona samorządu doktorantów "w trakcie prac konserwacyjnych"... Czy jakieś wybory przedstawicieli doktorantów w ogóle się odbędą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.opera-mini.net 05.02.12, 03:48 No cóż, jak to na uniwersytecie - jeden wielki burdel i nic więcej. Zawsze tak było i pewnie jeszcze długo tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 11:42 Dowiedziałam się dzisiaj i to nie dzięki uczelni (na stronie wydziałowej nie ma nawet wzmianki na ten temat), ale od zainteresowanych głosem studentów. Mój rok nie ma ani dzisiaj, ani jutro zajęć. Większość osób pewnie jest gdzieś daleko od Wrocławia i nie ma o tym pojęcia.. Więc mówienie, że studenci zostali poinformowani jest bardzo na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDWARD_WITTIG Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.ha.pwr.wroc.pl 05.02.12, 17:49 U mnie na Politechnice Wrocławskiej takie coś byłoby nie do pomyślenia. A najbardziej dziwi mnie to, że Uniwersytet kształci "politologów", różnej maści zawodników podobno obywatelsko usposobionych, a jakoś brak sił braci studenckiej aby tę farsę Marka i jego ekipy usunąć. Jak ja byłem na studiach i byłem w Samorządzie PWr, to był Marek, a już wtedy nabijaliśmy się na PWr że mają tam samorząd emerytów i rencistów. Ja już prawie doktorat kończę, a tam dalej oni. Masakra normalna. Ale człowiek myślący wie, że przecież facet nie siedzi tam za nic, musi mieć coś z tego. Choćby takie juwenalia. Uczelnie dają kasę na to, na tamto. Nawet płacą z koncerty same, bez pośrednioków - aby było prawnie wszystko w porządku. Ale przecież jak jakaś uczelnia dofinansuje porzadny koncert, to będzie dużo studentów, a piwo i inne tego typu historie kto sprzedaje - Stowarzyszenie Porozumienia Uczelni Wrocławskich, czyli księgowe zaplecze Samorządu Studenckiego UWr:www.krs-online.com.pl/stowarzyszenie-wspierania-inicjatyw-krs-262791.html zobaczcie kto tam zasiada. Ich strona podobnie jak ta Samorządu UWr jest powalająca: www.puwr.pl/ Do tego redaktor Wysocki już kiedyś pisał o tym człowieku: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,6619287,Felieton__Juwenaliowe_ozywienie_przewodniczacego.html Najbardziej dziwini mnie to, że władze UWr siedzą cicho. Ale to w ich interesie. Samorząd nie powinien zajmować się imprezami i innymi pierdołami (które skutecznie zapychają studenckie płytkie potrzeby - zresztą na krótko). Powinien walczyć o prawa studentów, opiniować programy kształcenia i plany studiów. Setki rzeczy w walce o dobrobyt studentów. Jak samorząd jest słaby - władza ma wolną rękę i robi co chce. Na Politechnice władza liczy się z Samorządem, który nie raz pokazywał własne opinie publicznie. Żal, że studenci nie chcą tego zmienić i nie potrafią się zorganizować, bo taki samorząd buduje opinię o samych studentach tejże Uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WT Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 13:54 To przede wszystkim buduje opinię o samej uczelni. Studenci przychodzą na kilka lat studiów i pewnie mało komu chce się użerać z akademickim betonem. Dużo lepiej poszukać sobie jakiegoś ciekawego, samorealizującego zajęcia poza uczelnią. To władze uczelni powinny zagwarantować studentom samorządność i demokrację. W stopniu choć niewielkim zgodnym z pięknymi hasłami przekazywanymi studentom na zajęciach z politologii, socjologii, prawa etc. Ale pewnie tak jest, jak napisałeś - słaby samorząd, potrafiący "współpracować" z władzą (czytaj dobrze znany władzy i jej podporządkowany) jest po prostu wygodniejszy. Czego zresztą innego można oczekiwać od uczelni, w której artykuł senatora o wewnętrznych patologiach wywołuje szum wszędzie, tylko nie na samej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDWARD_WITTIG Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.ha.pwr.wroc.pl 06.02.12, 22:26 Z powodów o których mowa wyżej władze uczelni nie będa nigdy dbały o samorządność studentów, gdyż ta jest dla nich kulą u nogi. Silny samorząd studencki, stanowiący po 20% składu wielu organów kolegialnych uczelni - rad wydziału, senatu itd. - którego każdy głos jest tak ważny jak belwederskiego profesora to siła, z którą należy się liczyć. Dlatego na Politechnice jakoś dzięki Bogu studenci zawsze o to dbali. I naprawdę sam widziałem jak się z nami liczono. Wiele rzeczy można było na rzecz studentów "wywalczyć". Dzisiaj PWr ma przejrzysty w miare system. Wykładowcy nie są (poza może kilkoma post-PRL-owskimi okazami, które mają już bliżej jak dalej) puszczeni samopasem. Są zasady - obowiązują i studentów i pracowników. I jest porządek. Choć nigdy nie studiowałem na UWr to zrobienie tam porządku wydaje się mi łatwym działaniem, ale najwyrazniej tamtejszy Samorząd nie chce tego. Artykuł o senatorach to tylko jeden z serii - krytykujemy Samorząd UWr, a samorząd ma to w d***. Idą wybory, elektorzy będą mieli coś do powiedzenia, może nawet niektórzy na swoim mandacie zarobią??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoperz Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 11:27 O kurcze!!! Ja z Panem Czacharą rozpoczynałem studia w 2001 r. To on jeszcze studiuje? Odpowiedz Link Zgłoś
futurama2012 Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje 04.02.12, 11:28 To chyba M. Czachara junior... Tak poważniej: obecność tego podstarzałego tłuścioszka całkowicie ośmiesza ideę samorządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.12, 13:42 ridelite.pl/trudnesprawy/show.php?id=ic4d62sumh4solgs.jpg&dir=120124 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
futurama2012 Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje 04.02.12, 18:14 Ależ to rządzenie wyniszcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skandal Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:38 Skandal! Następnym razem niech zrobią wybory w Sylwestra i w Nowy Rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.opera-mini.net 05.02.12, 03:50 Chłopaki z samorządu po prostu doskonale przyswoili reguły akademickiego półświatka. Nie ważne, co robisz i czy w ogóle coś robisz - liczy się tylko to, jak mocno przyspawasz się do stołka. Będą z nich nieźli naukowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.internetia.net.pl 05.02.12, 10:48 Gość portalu: absolwent napisał(a): > Chłopaki z samorządu po prostu doskonale przyswoili reguły akademickiego półświ > atka. Nie ważne, co robisz i czy w ogóle coś robisz - liczy się tylko to, jak m > ocno przyspawasz się do stołka. > W końcu był kandydatem Platformy "Obywateskiej" do Sejmiku WD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent2 Re: Studenckie wybory elektorów. Samorząd głosuje IP: *.internetia.net.pl 05.02.12, 13:23 Czyli aby studenci odzyskali samorząd trzeba Markowi pomóc dostać się do Sejmiku! Studenci! Do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi buhahahahahha 06.02.12, 22:49 to jest art z 2009 roku: Marek Czachara był przewodniczącym samorządu od dwóch lat, wcześniej przez cztery lata pełnił funkcję wiceprzewodniczącego. W ostatnich wyborach wystartował jako student I roku kulturoznawstwa, wcześniej pełnił funkcję jako student historii. Wiceprzewodniczącym samorządu został wybrany Arkadiusz Pacha z Wydziału Chemii, w zarządzie znaleźli się także Tomasz Inforowicz i Adam Zawada, obaj z Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii oraz Aleksander Zuchowski z Wydziału Biotechnologii. Wśród zadań, które zamierza zrealizować nowy samorząd, są: stworzenie portalu samorządu, powołanie rzecznika praw studentów, informatyzacja uczelni, usprawnienie funkcjonowania samorządu. gosc jest od 9 lat w samorzadzie studenckim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy tu juz wszystkich popier.....lilo?!?!?!?!? Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7392335,Marek_Czachara_nadal_szefem_samorzadu_studentow_UWr.html#ixzz1ldmnGYk2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: buhahahahahha IP: *.opera-mini.net 07.02.12, 03:05 W UWr wałki uczą się robić już od pierwszych lat studiów. Każdy kombinuje jak potrafi. Jak ktoś robi to lepiej od innych, zostaje profesorem. Wot, uczelnia, rodem z Białorusi... Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Re: buhahahahahha 07.02.12, 08:58 forum.gazeta.pl/forum/w,72,37958971,,Lipne_festiwale_studenckich_dzialaczy.html?v=2 polecam sobie wyguglowac nazwiska glownych bohaterow historyjki i sprawdzic jakie stanowiska zajmuja dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś