Gość: Alina NIE dla likwidacji E! IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 02:42 Jak widać linia ta jest szczególnie potrzebna właśnie na dwóch jej końcach... stanowi jedyną możliwość szybkiego dostania się do centrum bez konieczności przechodzenia przez pół osiedla na przystanek tramwajowy... Jakoś pogodzili się wszyscy z tym że E nie kursowało w weekendy.... wtedy zazwyczaj człowiek się aż tak bardzo nie spieszy. Natomiast zabranie ludziom tego środka transportu w tygodniu to szczyt ignorancji Miasta. Parę lat temu codziennie dojeżdżałam do pracy z Bartoszowic w okolice ul. Bajana - a więc praktycznie od pętli do pętli. Bez E nie wyobrażam sobie tych codziennych dojazdów komunikacją miejską... Na szczęście teraz pracuję trochę bliżej i jakoś sobie może jeszcze poradzę bez E, współczuję natomiast osobom które muszą się szybko przebić przez miasto na tej trasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Urzędnicy wiedzą lepiej :) 01.03.12, 07:34 A wy na tym forum nie psujcie dobrego samopoczucia naszych miejskich specjalistów od komunikacji. ;);) Odpowiedz Link Zgłoś
max.break Przez tramwaj plus zlikwidują autobusy [ZOBACZ ... 01.03.12, 07:35 Hm, a czy na Legnickiej na odcinku Kwiska-pl. Strzegomski zostanie jakikolwiek autobus??? A co w przypadku awarii tramwajów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gądowianin Re: Przez tramwaj plus zlikwidują autobus linii 1 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.12, 07:55 Zmiana trasy linii 126 na odcinku od Kuźnik do Milenijnego/Wejherowskiej jest bez sensu. Autobus będzie częściowo dublował się z tramwajami jadącymi Lotniczą, a mieszkańcy Kosmonautów i Gądowa stracą aż 5 przystanków, na których mogliby do tego autobusu wsiąść. Poza tym stracą także możliwość przesiadki na tramwaj na tym samym przystanku przy Kwiskiej, bez konieczności biegania przez jezdnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Przez tramwaj plus zlikwidują autobus linii 1 IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 08:03 Jakiś mądraliński zapewne wyliczył, ze na tym wspólnym przystanku po uruchomieniu pseudo+ zabraknie miejsca - łatwiej coś zabrać niż znaleźć inne rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
mmartynak Przez tramwaj plus zlikwidują autobusy [ZOBACZ ... 01.03.12, 08:00 abstrakcyjne plany Panów, którzy na co dzień nie wychylają głów z samochodów i nie wiedzą jak funkcjonuje komunikacja miejska w praktyce. Dlaczego linia 103 ma być przeniesiona z ul. Legnickiej - przecież mieszkańcy Pracz, stabłowic, maślic, kozanowa właśnie tą linią dojeżdżają choćby do Magnolii. nie podoba mi się to, że miasto zmuszać mnie będzie do przesiadki na tramwaj i kasowania kolejnego biletu i traceniu czasu (przesiadki) aby dojechać na ul. Legnicką. Tramwaj jest udogodnieniem dla mieszkańców Kozanowa - dla dalszych osiedli nic on nie zmienia a jeżeli Panowie w garniturkach nie wiedzą to linia 103 jest bardzo popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
antonitabin Przez tramwaj plus zlikwidują autobusy [ZOBACZ ... 01.03.12, 08:05 No tak... Generalnie, jeżeli jakaś linia rzeczywiście pokrywa się z drugą i nie ma na niej większego zapotrzebowania, to wszystko jest niby-logiczne... Ale po pierwsze: nie wszystko pokrywa się tak pięknie i nie wszystko jest logiczne. Jako mieszkaniec Pracz Odrzańskich stwierdzam: chcę jechać 403 i mam się teraz przesiadać. Ale jak rozumiem, przy przystanku 403 będzie albo 1 tramwaj, albo drugi ( dojeżdżający do stadionu). Więc muszę tęgo kombinować, gdzie wysiąść, żeby potem nie czekać 15 minut... A czy pomyśleli, że chcąc wszystkich przerzucić na tramwaj, i ludzi z Kozanowa, i z Legnickiej, i tych dojeżdżających, to zrobi się bardzo tłoczno? A czy z Pracz nie powinno być 1 wygodnej linii do centrum? Co to za 103, które jedzie wolno, teraz nawet nie przez Legnicką, a potem kończy na Pl.Solidarności, nie raczyli tej linii podciągnąć do Jana Pawła, tak żeby zainteresowane osoby mogły się przesiąść do tramwaju jak ludzie? Przesiadanie się jest popularne na Zachodzie: ale tam KM jedzie rzeczywiście szybko, węzły przesiadkowe są wygodne, T+A jeżdżą często. Jakie to porównanie? Jak ktoś miał wątpliwości: jeżdżę na co dzień samochodem i wiązałem duże nadzieje z T+. A przepraszam bardzo: czy koło pętli przy stadionie mogę sobie zaparkować, żeby się przesiąść? Jest tam P+R? A może na Kozanowie na Ignuta jest wygodny parking dla mnie? Podstawowa sprawa: ludzie z Magistratu, ten klan wzajemnie miłujących się ludzi, nie potrafi wyjrzeć poza swoje ciasne horyzonty, okopuje się w swojej polityce oszczędzania. Nie wiedzą ignoranci, co to nowoczesna polityka miejska: zachować różnorodność oferty komunikacyjnej tak, aby ludzie mogli wygodnie dojechać w różne miejsca. Tak, aby kolejne nowe osiedla miały dobrą infrastrukturę. Tak, aby zachęcić do porzucenia samochodu, bo jest dobra alternatywa. A przecież takie jest oficjalne hasło: ZACHĘCIĆ do przesiadania się na KM. A tu chcą koniecznie na siłę pokazać, jak to T+ jest super i niby wszystkie bolączki rozwiązuje. Tyle, ze na Podwalu potrafi utknąć. Śmieszni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Przez tramwaj plus zlikwidują autobus linii 1 IP: *.geogr.uni.wroc.pl 01.03.12, 08:09 Chciałbym wystosować petycję, aby organizacją komunikacji miejskiej zajmowali się ludzie z niej korzystający!!! To samo dotyczy budowy przystanków tramwajowych i autobusowych. Najlepszy przykład jak dokuczyć zwykłym ludziom to "nowy" przystanek na nowodworskiej "krzyżówce", gdzie tłumy pasażerów mokną, bo nie mieszczą się pod pojedynczą, malutką wiatą, a przede wszystkim przepychają się, ocierając o podjeżdżające autobusy, bo przygotowana przestrzeń nie jest dostosowana do takiego ruchu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara_w Re: Przez tramwaj plus zlikwidują autobus linii 1 IP: *.159.56.98.static.crowley.pl 01.03.12, 09:33 Zgadzam się. Bo nie mogę uwierzyć - stojąc na jednej nodze w E, do którego i tak cudem wsiadłam - że mało pasażerów nim jeździ... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_nty 103 i 126 przez przystanke kwiska, to jest wezel 01.03.12, 08:25 103 od popowickiej to dalej wejherowska, legnicka milenijna i dalej jak dawaniej 126 po co mile ijna kto atam bedzie jechal ? 126 do kwskiej wejherowska popowicka i dalej jak dawniej Odpowiedz Link Zgłoś
khysiek Plus co 6 minut ? To będą korki 01.03.12, 10:11 na skrzyżowaniach z automatycznym sterowaniem światłami. Jesli jezdzisz autobusem to zapomnij o szybkim dojeźdze do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia10 Przez tramwaj plus zlikwidują autobusy [ZOBACZ ... 01.03.12, 12:12 I we mnie jak zobaczyłam, że chcą skrócić 403, a 103 przerzucić na Popowicką się zagotowało!! Co z ludźmi starszymi, którzy najczęściej zakupy robią w Kauflandzie albo w Magnolii mają biegać z siatami między tramwajem i autobusem?? O dodatkowych biletach nawet nie wspomnę. I co z nami mieszkańcami Pracz, dla których 403 jest najszybszym środkiem transportu? Teraz po ul. Popowickiej będzie jeździć 103, 127, 128, 122, C, 435, a co od strony Legnickiej??? Mam gdzieś ten tramwaj, bo on mnie szybko do domu nie dowiezie, jeżeli będę się musiała przesiadać! Czy ktoś zwrócił uwagę, że obie linie 31+ i 32+ JADĄ TĄ SAMĄ TRASĄ NA GAJ!!!! NAPRAWDĘ TĘGA GŁOWA MYŚLAŁA NAD TYMI ZMIANAMI I TO PEWNIE NIE JEDNA. A gdzie konsultacje z mieszkańcami, przecież komunikacja miejska ma być dla nas, a nie my dla komunikacji. Nie ma co biadolić, POMÓŻCIE MI!!!! Napiszcie do Pana Prezydenta Dudkiewicza, że wam się to nie podoba, nie czekajcie, bo inaczej się nic nie zmieni!! JA JUŻ NAPISAŁAM!!! I Do Prezydenta Dudkiewicza i do Marka Czuryło (dyrektora wydziału transportu UM). Zasypmy ich mailami, listami, jak kto woli, ale nie zostawiajmy tego bez sprzeciwu, niech wiedzą co o tym myślimy!!! Musimy mieć wpływ na to co się dzieje we Wrocławiu, to nasze miasto , a nie prywatny folwark pana Czumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Dutkiewicz-grabarz Wrocławia IP: *.free.aero2.net.pl 01.03.12, 12:49 Ten człowiek powinien skonczyc w kryminale z dozywociem za to co robi temu miastu i mieszkancom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Dutkiewicz-grabarz Wrocławia IP: *.dibre.com.pl 01.03.12, 13:55 Wyluzujcie, nic nie zrobicie. Przeforsują co będą chcieli. To dopiero początek rewolucyjnych zmian. 70 procent wyborców głosowało na tę ekipę no to ekipa realizuje teraz co chce. Odwalcie się od prezydenta i jego ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Dutkiewicz-grabarz Wrocławia IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 14:11 Pewnie jesteś jedną z osób, które przygotowywały te WSPANIAŁE zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
angiem78 Przez tramwaj plus zlikwidują autobusy [ZOBACZ ... 01.03.12, 15:27 SKANDAL!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mkibic Przez tramwaj plus zlikwidują autobusy [ZOBACZ ... 01.03.12, 17:31 Jedno wielkie sku.... Zadłużyło się miasto i po cichu wszystkie spółki miejskie przez swoja głupotę/to grzech nie brać kredytów/ a teraz mieszkańcy maja spłacać za wesołą ekipę.O czym oni pi.. jak oszczędzać można na komunikacji miejskiej,Gdyby jeden z drugim talie numery zrobił w Londynie już by idioty nie było na stanowisku.Komunikacja miejska jest dla ludzi nikt nie liczy ile osób dojeżdża autobusem czy jedzie nim 10 osób czy 20 .Jest metro,kolej,autobusy które maja pomóc pasażerom jak najszybciej dotrzeć do celu.Tam można u nas nie tu pasażer ma być upchany tak jak sardynka w puszce bo ekipa jaśnie nam panującego oszczędza i ma nas głęboko w... Odpowiedz Link Zgłoś
az.15 likwidacja E? kolejna bezmyslnosc 01.03.12, 19:14 autobusem E podrozuje do pracy juz od prawie 12 lat i jakos nie zauwazylam, aby jezdzil pusty, wrecz przeciwnie w godzinach szczytu trudno czami do niego wsiasc. Ktos pomyslal o tych, ktorzy wsiadaja na Gadowie albo Bartoszowicach raczej zaden plus tam nie dojezdza. A poza tym juz widze korki na Dominikanski jak plusy beda jezdzily co kilka minut, fatycznie Miasto bardzo dba o swoich obywateli, gratuluje kolejengo swietnego pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
carolz Skandal 30.03.12, 20:58 Jestem oburzona likwidacją linii E, trasę z pl. Grunwaldzkiego na pl. Jana Pawła pokonuje po godz. 7 rano w 10 min. Beznadziejny tramwaj 33 plus wlecze się 20 min przepuszczając na skrzyżowaniach wszystkie samochody i stoi na pl. Dominikańskim w ogonku tramwajów. To miasto robi się coraz mniej przyjazne dla mieszkańców, szkoda gadać. Pozostaje się przesiąść do auta i nabijać kabzę mafii paliwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos mieszkańcy po raz kolejny oszukani 30.03.12, 21:30 Najpierw mówiono nam, że tramwaj 33plus będzie jeździł 2 razy częściej niż inne linie tramwajowe. Potem powiedziano nam, że będzie jeździł 2 razy częściej tylko w godzinach szczytu. A teraz okazuje się, że w ogóle nie będzie jeździł częściej. Wystarczy spojrzeć na rozkłady jazdy opublikowane w dniu dzisiejszym. Odpowiedz Link Zgłoś