Dodaj do ulubionych

Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańca ...

18.03.12, 22:38
Ile się płaci za taką reklamę sklepu internetowego na stronie głównej gazety?
Obserwuj wątek
    • Gość: ygkjl Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 22:55
      zapłata jeno w naturze...
    • m-kow Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc 18.03.12, 22:56

Daj spokój, Lucyna sobie coś wybierze u Renaty i będą kwita, wrocławski oddział to jednak nie Czerska, gdzie co wyjdziesz na korytarz to mijasz weterana-akcjonariusza, pracowniczego oczywiście...
      Poza tym to nowa recepta gazety na bezrobocie, wszyscy gdzieś pojadą, coś kupią i pohandlują, taki "Istambuł II".
    • Gość: asd Z tymi paciorkami jest taki problem ze czesto IP: *.cm-6-5d.dynamic.ziggo.nl 18.03.12, 22:57
      są nie tylko złej jakosci ale i trujące. Bo ludzie w jakis slamsach je wytwarzajacy nie robią tego jakimis staroswieckimi metodami tylko robia paciorek a potem maluja go jakims swinstwem niedopuszczonym w europie do użytku, uzywaja róznych chemikaliow od ktorych nie dość ze sami choruja to jeszcze innym fundują. Chiny są tu najlepszym przykładem i ich klocuszki lego ktorymi sie dzieci w usa truły na potęgę. Warto o tym pamietac przeszuujac te straganiki! Najzabawniejsze ze w egipicie 30% wszystkich swiecidełek egipskich powstaje w chinach :D
    • beapud Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc 18.03.12, 23:01
      Asortyment sklepu taki sobie.... Ale podziwiam właścicielkę za upór i wytrwałość - sama wiem, jaką drogą przez mękę jest współpraca z producentami z poza Europy. Polscy urzędnicy sprawy nie ułatwiają...
    • nineveh Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańca ... 18.03.12, 23:07
      Szkoda, ze strona sklepu szpetna i tandetna. Branding takze.
    • camel1313 Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańca ... 18.03.12, 23:09
      jakie drogie ceny chusta za 499 zl hahah ludzie gdzie pojecie chyba chca na nas zarobic a rzemielsnik z brazyli dostanie 30 zl
      • amenominakanushi-pan-poczatku Homo sovieticus? 19.03.12, 00:26
        A skąd, sprowadza żeby stracić, a nie żeby zarobić.
      • Gość: goscgosc Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc IP: *.aster.pl 19.03.12, 05:59
        skad wiesz durniu ile dostaje rzemieslnik.A moze sam go znajdziesz i kupisz i przywiezieszmi policzysz,ile to wszystko kosztuje razem z clem i oplatami.
        Nie kazdy chodzi w gownie za zlotowke z Chin,sa tacy ktorzy chca sie wyroznic,nikt nikogo nie zmusza do kupowania.Wezcie sie do roboty nieudaczniki i pozbadzcie sie polskiej,typowej,bezinteresownej zawisci.
        Brak slow,co za glupota
        • ama_leta uwaga dotyczaca cen w powyzszym sklepie 19.03.12, 06:21
          Jak sie troche jezdzi to sie wie jakie sa ceny na tamtejszych "krupowkach".
          Z zalem powiem ze kupowanie "bez posredniekow" mialo dac gwarancje rozsadnej ceny i wysokiej jakosci, a nie dalo.

Ja za "pakistanskie" rekawiczki w Nepalu dalam w najdrozszej i najbardziej turystycznej dzielnicy rownowartosc 12zl (czyli przeplacilam w stosunku do ceny producenta jakies 3x).. Ja rozumiem ze clo i transport kosztuja, ale 33zl to osmiokrotna przebitka ceny producenta..

Gość portalu: goscgosc napisał(a):

> skad wiesz durniu ile dostaje rzemieslnik.A moze sam go znajdziesz i kupisz i p
          > rzywiezieszmi policzysz,ile to wszystko kosztuje razem z clem i oplatami.
          > Nie kazdy chodzi w gownie za zlotowke z Chin,sa tacy ktorzy chca sie wyroznic,n
          > ikt nikogo nie zmusza do kupowania.Wezcie sie do roboty nieudaczniki i pozbadzc
          > ie sie polskiej,typowej,bezinteresownej zawisci.
          > Brak slow,co za glupota
        • amenominakanushi-pan-poczatku Dureń... 01.05.12, 00:55
          ...to był ten, który cię zrobił z matką-dziwką.
    • prawdziwykatolik1 Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańca ... 18.03.12, 23:18
      Idea genialna tylko ci ludzie muszą dostać więcej niż u hurtownika - ja robię coś podobnego w innej branży i polecam wszystkim .
    • clk Ciekawa idea 18.03.12, 23:29
      Strona do dopracowania. Plus ceny dosyć spore. Wiem, ktoś na tym musi zarobić, ale często w tych krajach ceny są bardzo niskie - a w wyzej wymienionym sklepie do tanich nie naleza

Ale idea jest dobra:)
    • amgc63 po analizie strony z newsa.Super sprawa. 18.03.12, 23:40
      A byłem negatywnie nastawiony.Spodziewałem sie wysokich cen.I leszczenia,a nie jest zle.Ciekawy asortyment
    • kalfiorowydzem Gratulacje i niech się sklep rozwija 18.03.12, 23:45
      Super, że jest taki sklep. Niech się rozwija ten i inne tworzone w podobnym duchu.
      Cieszę się, że jest coś jeszcze poza handlem korporacyjnym. Mam nadzieję, że ta działalność prowadzona jest na zasadzie fair trade. Jeżeli GW będzie promować takie sklepy, to przynajmniej zrobi coś dobrego. Za reklamę globalnych marek tak naprawdę nie płacą ich dyrektorzy ds. marketingu, ale klienci i bezpośredni wytwórcy reklamowanych towarów (tania siła robocza z krajów "3-go świata"), kosztem których korporacje zorganizowały proceder współczesnego "wolnego handlu". Gwarancja bezpieczeństwa produktów kupowanych pod szyldem globalnych marek jest iluzoryczna, na są liczne przykłady, więc nie bałbym się, że akurat produkty kupowane bez pośredników będą niebezpieczne. Sól nam też rzekomo badano i sprzedawały ją znane marki - i co z tego?
      Niech tylko twórczyni sklepu starczy wytrwałości i środków na biznes!
      Gratulacje tego, co już udało się zrobić. I szczerze zazdroszczę - w pozytywnym sensie.
      • Gość: jan Re: Gratulacje i niech się sklep rozwija IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.12, 23:48
        wlasciciele zaczynaja odpierac zarzuty :P
        • kalfiorowydzem Re: Gratulacje i niech się sklep rozwija 19.03.12, 00:13
          Hehe, ubawiłeś/aś mnie. Piszę to bez złośliwości. Sam nieraz posądzam o brak bezstronności ludzi piszących pozytywne posty odnoszące się do zarzutów formułowanych na forum. I pierwszy raz ktoś mnie o to posądza.
          Nie mam nic wspólnego ze sklepem, właścicielki (właścicieli ?) nie znam - niestety, ale szczerze popieram takie akcje.
          Ale jednocześnie popieram też zasadę ograniczonego zaufania w sieci, więc przyjmuję Twój post ze zrozumieniem.
    • zetkaf Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc 18.03.12, 23:47
      W kategorii ubrania, część to standardowy europejski kicz, jakich pełno choćby w Galerii Domikańskiej (chociażby bluzy męskie czy topiki dla kobiet), prawie cała reszta wyprzedana (ponad 1,5 strony z 5) - więc po co pokazują rzeczy których nie mają dostępnych (chociaż trzeba przyznać, że tak ściagają klientów także wrocławskie firmy od nieruchomości - jakiś wrocławski zwyczaj, czy co?)
      • zetkaf Zauważone z opóźnieniem 18.03.12, 23:49
        Zdaje się, że internet to medium pozwalające (i wymagające) na natychmiastową zmianę reklamy i reagowanie na bieżące zmiany.
        Ot, jak ta firma reaguje na zmiany - piękny tekst znaleziony na stronie:
        "Dowiedz się jak zadbać o swoją twarz, ciało i włosy w nadchodzącym zimowym okresie!"
    • tam96 Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańca ... 18.03.12, 23:54
      na bananach tez sie dorobili z wajsiawki ;) w co ntej paczce kilo koki haha

we wro jest cala ekipa z ameryki pld. i jakos biznesu nie robia...
    • interfere Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańca ... 19.03.12, 02:38
      Świetny pomysł, i cieszę się że uzyska teraz lepszą promocję. Wreszcie internet pokazuje swoją siłe - jeśli to się rozwinie wielu ludzi umiejących wyrabiać takie rzeczy znajdzie naśladowców.
      • interfere Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc 19.03.12, 02:46
        Jeszcze jedno - warto aby właściciele sklepu nawiązali kontakt z forami na których produkują się podróżnicy - może pozwoli to namierzyć więcej rozmaitych rękodzielników. A sam pomysł wydaje się bardzo "rozwojowy"
    • leopard21 Polska zazdrosc nie ma rownych 19.03.12, 03:00
      Ciekawy artykul, kobieta ma pasje, realizuje ja w pracy, dzieli sie swoimi znaleziskami, napewno ciezko pracuje. A ze zarabia? Bo ma zarabiac! Ludzie opamietajcie sie.
      Oczywiscie sami specjalisci od web designu "strona do dopracowania" etc. To nie jest strona duzej firmy samochodowej. Po co przerost formy nad trescia? Ma byc prostu, schludnie itd. Nie podoba sie? Nie kupuje. A jak mi sie podoba przedmiot i cena odpowiada to co za roznica jak sklep wyglada?? Towarzystwo z zazdrosci musie przytknac. Sledze rozne forum w ameryce, bo tu mieszkam i mam swoj biznes. Ale Polska jest jedyna z taka zazdroscia. Nie, sa jeszcze Polacy za granica.
      Powodzenia dla Pani w jej biznesie!
    • Gość: Albercik muzulmanie w Brazyli !!!! IP: *.e-wro.net.pl 19.03.12, 04:01
      albo moja znajomość geografii i swiata jest tepa albo ten co pisal artykul zwymyslal przerabiajac inne artykuly, przeciez to brednie sa. Gdzie w brazylii muzulmanie , to by ich konkwistadorzy wyrznelii w pien w imie Chrystusa. Tam zeby cala amazonke wzdluz i wszerz przeszedl jak w Testamencie Grishama to nie znajdzie sie pewnie muzulmanin. Zapytajcie Cejrowskiego ! :)))
      Ostatnim raz czytam ta gazete bo takie pie...juz dawno nie czytalem, slaba ta reklama wyszla.
      • Gość: goscgosc Naucz sie czytac ze zrozumeiniem,albo w ogole IP: *.aster.pl 19.03.12, 06:01
        najpierw przeczytaj.Przeczytaj,ska d pochodza te rzeczy.
        To nie do wiary,ze ciemnota leci po naglowkach i bierze sie do krytyki nie majac pojecia o czym pisze.
        • Gość: staramsiejakmoge Re: Naucz sie czytac ze zrozumeiniem,albo w ogole IP: 80.227.151.* 19.03.12, 06:52
          też mam tę samą uwagę.. muzułmanie w Brazylii :D a artykuł przeczytałam i nie ma w nim słowa o kraju innym niż Brazylia...

a o legendzie pt. "muzułmanie nie powinni się fotografować" już nie wspomnę.. śmiech.. poziom dziennikarstwa sięga bruku..
    • Gość: eeeee Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 04:09
      autor artykulu chyba nie odroznia maroka od Brazylii bo caly asortyment tego sklepu jest z Maroka o czym mozna sie dowiedziec odwiedzajac strone
    • sselrats Z Waszego straganu na nasz 19.03.12, 05:25
      ...
    • ama_leta Al ceny.. 19.03.12, 06:08
      Patrzac na ceny niektorych produktow marze ma kosmiczne. Albo ci producenci zrobili ja w bambuko.. Albo korzystala z 5 posrednikow..
      Przyklad: w Nepalu pensja urzednika panstwowego wynosi ok 60e.. czyli dzien jego pracy 2e..

Chyba ze tutaj mamy do czeynienia z fairtrade i kobietka probuje placic europejskie ceny

• Gość: el condor pasa Peru - guano na kilo IP: *.phil.east.verizon.net 19.03.12, 06:26

Brakuje tylko peruwianskiego guana. Mozna otworzyc niszowy rynek w Polsce.
        Ludzie chetnie kupuja guwno, tfu, guano w sieci. Czuje duze pieniadze:)
      • ichi51e2 Re: Al ceny.. 19.03.12, 18:50
        ceny troszke czasem przesadzone - w ecospa.pl kosmetyki sa znacznie tansze i wybor wiekszy
    • Gość: Doye Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 19.03.12, 07:18
      Nie tylko w egzotycznych miejscach świata, ludzie wytwarzają własnymi rękoma ozdoby i pamiątki...
      Wiem coś o tym, jak wiele potrzeba determinacji aby się utrzymać, kiedy na tony sprowadzana jest tandeta z Chin...
      www.doye.art.pl/
    • Gość: surreyowka Wroclawianki kochaja wyroby tylko z jednego kraju IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 10:22
      ... Niemcow!
    • puramente Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańca ... 19.03.12, 10:45
      Z kim trzeba w Agorze pogadać, by mieć artykuł na głównej?

Może Pana czy Panią redaktor zainteresuje usuwanie graffiti w skuteczny i nieinwazyjny dla czyszczonej powierzchni sposób?

Zapraszam do kontaktu :)
      • Gość: prawnik Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 11:08
        He he, a ja sprzedaję książki na allegro, może podać link? :))
    • Gość: prawnik Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 11:07
      Kryptoreklama jest w Polsce nielegalna. Łamiesz prawo, gazeto.
    • ruorurd Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańca ... 19.03.12, 11:46
      Pashminy i inne szale taniej mozna kupic w USA i to mimo kosztow przesylki, o "kosmetykach" nie wspomne.
      Jak sie jej wiedzie, prosze bardzo ale ani zadna rewelacja jesli chodzi o wybor, ani cena.
      Prosze zerknac na Allegro korale z drewna sa po 3,50 (modne wielkie kule, takze sprowadzane) i to sie nazywa gratka.
    • Gość: kapitalisat Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 12:03
      Handel to podstawa. W każdym kraju znajdą się tanie murzyny. W drugiej Irlandii jest kilka milionów.
      • Gość: Iwona Re: Korale i inne cuda sprowadza z drugiego krańc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 12:18
        No cóż. Też chciałabym mieć taką reklamę w postaci artykułu na pierwszej stronie portalu...

Zajmuję się podobną działalnością, ja również sprowadzam dalekowschodnie rękodzieło. Bez pośredników.
        To nie jest nic niezwykłego w czasach, gdy podróżujemy, mamy szansę nawiązać kontakty, bezpośrednie, z drugim krańcem świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka