Dodaj do ulubionych

Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wrażl...

02.04.12, 09:05
"Google zareagował zgodnie ze standardami, które obowiązują w krajach z rasizmem od lat(...)"

A jak pobiją im białego pracownika, to co Google z tym zrobi i co napisze na ten temat pan redaktor Sawka?

Jestem przeciwko biciu ludzi, niezależnie od koloru skóry czy kształtu nosa. Ale doprawdy dziwi mnie, że zawsze gdy zostaje pobity czarnoskóry (a sprawca nie jest ustalony) to właściwe środowiska z definicji dopatrują się aktu rasizmu. Pobity mógł wcześniej sam uderzyć, napluć, zwyzywać, zachować się nieelegancko, ale w twarz dostanie zawsze z przyczyn rasistowskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: 87.204.12.* 02.04.12, 09:11
      Paweł Romaszkan robi świetną robotę dla Wrocławia - tak jak nie lubię urzędników, to on wyróżnia się bardzo pozytywnie.
      • Gość: Leon jestem wolny i mogę nie cierpieć żydów i murzynów IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.12, 12:13
        • Gość: Iza mam udawać że mi nie śmierdzi jak mi śmierdzi???!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.12, 12:14
          • Gość: Geremek czosnkiem? IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.12, 12:14
            • babajednajaga .... kadzidło jest dobre na wszystko 02.04.12, 16:58
              Szczególnie na czosnek.
        • Gość: 2016 Wrocław to jeszcze wiocha IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.04.12, 13:57
          gdzie na widok murzyna czy skosnookiego ludzie ogladaja sie za siebie... wieś!
          • babajednajaga Re: Wrocław to jeszcze wiocha 02.04.12, 16:42
            Amen. Ale powili idzie wiosna ;)
          • Gość: Amsta Re: Wrocław to jeszcze wiocha IP: *.play-internet.pl 03.04.12, 13:59
            To jedź do Paryża, tam na widok niggasa nie będziesz się oglądał, tylko będziesz spuszczał wzrok do ziemi, żeby ci wpierdoI nie spuścili. Tu jest Polska. I nikt mi nie bedzie zabraniał oglądac się za kimkolwiek.
      • Gość: ? Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.tktelekom.pl 02.04.12, 14:34
        o co chodzi Google z tymi "sprawami kardynalnymi" ????

www.google.pl/#hl=pl&site=&source=hp&q=sprawy+kadynalne&oq=sprawy+kadynalne&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=hp.3...2031l6125l0l6421l18l17l0l2l2l0l156l1362l4j8l12l0.frgbld.&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=b50c0bda7d474c2e&biw=991&bih=623
        • Gość: ała Hej! Znacie ten kawał o dyskryminacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 22:56
          Interesy szły słabo i szef chciał zwolnić najgorszego pracownika w swej firmie.
          Był to głupi i leniwy Murzyn, który zaprotestował: TO RASIZM!! I do zwolnienia nie doszło.
          Więc szef wskazał innego pracownika do zwolnienie. Ten był Żydem i krzyknął" "ANTYSEMITYZM".
          Następnie była kobieta, ta wołała o MĘSKIM SZOWINIŹMIE, potem niepełnosprawny (DYSKRYMINACJA UPOŚLEDZONYCH).
          Na koniec został jedynie BIAŁY ZDROWY HETEROSEKSUALNY PRACOWITY MĘŻCZYZNA.
          Szef więc powiedział: - Trudno, nie mogę zwolnić tamtych, bo za nimi stoją mniejszości, więc wylatujesz ty!

Na co tamten pomyślał i rzekł: Wiesz szefie... czuję że budzi się we mnie pociąg do mężczyzn:P

• Gość: szmatan Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 09:21
      problemem jest to, że pod jedną nazwą istnieje rasizm, który poluje na czarnych w białych szpiczastych czapkach, oraz taki, który opowiada rasistowskie dowcipy.

może uściślijmy: tutaj nie chodzi o rasizm, ale o rasistowsko zabarwioną (nie)poprawność polityczną (i akurat polityczną poprawność, której wymaga grzeczność, gościna i ogłada, to nie żadne nazywanie pedofilów "skrzywdzonymi przez chorobę")
    • aa.6 To kwestia urojeń psychicznych (przypadek GW) 02.04.12, 09:27
      To raczej kwestia urojeń psychicznych tak jak w przypadku Gazety Wyborczej
    • kalam07 Niech Sawka obejrzy SouthPark. 02.04.12, 09:32
      Niech Sawka obejrzy SouthPark, najlepiej kilka odcinków, potem może zacząc łajać ogół polskiego społeczeństwa za odpowiadanie dowcipów o murzynach.
      Najlepiej ludziom zarzucic na pysk faszystowski kaganiec poprawności politycznej. Żydzi, murzyni, współpraca dziennikarzy GW z sb, albo ich kumonistyczne korzenie, samo wspomnienie tych tematów to automatyczna połajanka i kazanie na łamach GW.
    • gonzales.wroclaw Rasizm utajony = schizofrenia bezobjawowa. 02.04.12, 09:35
      Wraca nowe.
    • Gość: Saad Noor Panie Sawko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 09:36
      skoro tak, skoro wszystko jest rasizmem, to najbardziej rasistowski był tytuł Pańskiego komentarza, w którym mozna było przeczytać o "czarnym PR". Jestem głęboko oburzony.
    • map4 Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra 02.04.12, 09:54
      "Pierwsza myśl Kocota o braku przejawów rasizmu mówi tylko o tym, że ani on, ani inni słuchacze go nie zauważyli."

Kiedy biały mieszkaniec Wrocławia dostaje w pysk od drugiego białego mieszkańca - tyle, że pijanego - to jest to zwykła bójka, niewarta wzmianki nawet w kronice policyjnej lokalnej gazety.
      Kiedy czarny mieszkaniec Wrocławia dostaje w pysk od innego, białego mieszkańca to automatycznie jest to przykład rasizmu.

Oznacza to, że aby we Wrocławiu nie być posądzonym o rasizm nie wolno bić murzynów. Oznacza to jednocześnie, że murzyni mogą we Wrocławiu więcej, bo bić ich nie wolno. Oznacza to wreszcie, że murzyni mają immunitet, zapewniony im przez ich kolor skóry oraz strach białego człowieka przed byciem posądzonym o rasizm.

Jakoś nigdzie jeszcze nie przeczytałem, że murzyn oberwał, bo być może coś przeskrobał. Wszyscy uważają, że dostał li tylko za swój kolor skóry. Obowiązuje wersja ofiary.

A może - celem wyrobienia sobie pełnego poglądu na sprawę - wysłuchać należałoby również sprawcy ? Może ten sprawca wcale nie jest sprawcą ?

Dlaczego dokonano medialnego linczu na białym podchmielonym człowieku ?
      Panom Dutkiewiczowi oraz Sawce gratuluję niezależności w formułowaniu własnych poglądów oraz sprawiedliwego, równego traktowania obu stron zajścia.

To właśnie jest prawdziwy rasizm: jeśli jedna ze stron bójki jest innego, niż większość mieszkańców koloru skóry to automatycznie uznawana jest za ofiarę.
      Przypominam, że konstytucja RP zabrania dyskryminacji rasowej. Automatyczne uznawanie murzyna za ofiarę jest jaskrawym przykładem dyskryminacji osób o cienmej karnacji skóry.

Brawo Dutkiewicz, brawo Sawka.
      • truten.zenobi Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra 02.04.12, 11:05
        > Kiedy biały mieszkaniec Wrocławia dostaje w pysk od drugiego białego mieszkańca
        > - tyle, że pijanego - to jest to zwykła bójka, niewarta wzmianki nawet w kroni
        > ce policyjnej lokalnej gazety.
        ba nawet nie godna przyjęcia zgłoszenia przez organa scigania.

w zasadzie to jest przerażające w rynku (czy ogólnie w centrum miasta na dworcu czy innych miejscach które powinny być pod szczególnym nadzorem policji) w biały dzień można paść ofiara bandyckiego napadu i nikogo to nie interesuje.

> Kiedy czarny mieszkaniec Wrocławia dostaje w pysk od innego, białego mieszkańca
        > to automatycznie jest to przykład rasizmu.

> To właśnie jest prawdziwy rasizm: jeśli jedna ze stron bójki jest innego, niż w
        > iększość mieszkańców koloru skóry to automatycznie uznawana jest za ofiarę.

tylko ofiarami takiego rasizmu są "większości etniczne"
      • Gość: szkoda gadać Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 12:22
        wiesz, co rozumiem że chcesz oddać sytuacji sprawiedliwość, ale tak się akurat składa że znałem tych 3 czarnoskórych pracowników i byli faktycznie zaczepiani z powodu koloru skóry i nie raz dostali za kolor skóry. Beż żadnych zaczepek z ich strony!! Mówię "znałem", bo z tego powodu 2 już się przeniosło do Dublina. Wstyd mi za tych ludzi którzy sprawili im te przykrości i za Ciebie, który doszukuje się innych podtekstów w tak oczywistych sytuacjach!
    • krasnaladamu Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wrażl... 02.04.12, 09:57
      "jeden z trzech czarnoskórych pracowników wrocławskiego Google "dostał od podchmielonego przechodnia w pysk""

Tak to ujął? Ależ to jawna dyskryminacja, poniżenie i szykanowanie - browarów!

""W pustyni i w puszczy" (...) to, co napisał Henryk Sienkiewicz, według współczesnych norm jest do cna rasistowskie"

To działaj pan! Napisz pan wprost, że należy usunąć tę książkę z kanonu lektur! Napisz pan do ministra oświaty! Zbieraj pan podpisy pod petycją do rządu!
    • Gość: lekarz Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 09:59
      A czy wolno jeszcze używać słowa "czarny"? Czarna kaszanka, czarny asfalt itd? Czy może gw zaproponuje jakieś inne określenie na ten kolor?
    • juliusz_l Darwinowi dziękować 02.04.12, 10:49
      Och, na Darwina, dzięki Ci, że mamy takich stróżów moralności, którzy w ciemności rasizmu będą nam drogowskazem. Ukaż nam proszę, czym jest rasizm a my rasistów wypalimy ogniem i wytępimy żelazem!

Ja te Pańskie wypociny podsumuję tak:

"Wystarczył jeden rasistowski wpis w internecie, żebyśmy musieli jechać po niego [po Saada Noora] do Warszawy, bo bał się samotnej podróży."

A nie przyszło Panu do głowy, że to Pan Noor potraktował Polskę jako dziki kraj, zadupie świata, gdzie mordują obcokrajowców chociaż mają Internet? Nie przyszło Panu do głowy, że to jego zachowanie było na wskroś rasistowskie, pełne uprzedzeń? Że przyjechał tu jako przedstawiciel wyższej kultury, oceniać, czy jakieś prowincjonalne poniemieckie miasto już dorosło do organizacji międzynarodowej imprezy? No pewnie, że Panu to do głowy nie przyszło, bo sam ma Pan Polaków za naród małp z brzytwą, który dopiero musi uczyć się europejskości i tolerancji. A ja gdzieś mam taką tolerancję. Jak kryminaliści pobili pracownika Googla tylko za kolor jego skóry, to kryminaliści powinni iść do więzienia. Bo nie znaczy to nic więcej, że są to dzikusy, które potrafią pobić człowieka pod byle pretekstem.

• Gość: mozecie mi skoczyc ja tesz jestem i bendem IP: *.customer.m-online.net 02.04.12, 11:07
        siem polemizowal
        prawo jest winne,i proponuje chlopczykom z google,zeby sie tak postaraly nowy projekt prawa
        projektowac,,i wtedy nigdy juz rasizmu nie bedzie ani cyganow
        np.bialy moze tylko bialego prac po mordzie(dotyczy dolow spolecznych)
        zyd bedzie mogl oszukiwac tylko zyda i wara mu od chrzescijan (dotyczy bankierow i gangsterow)
        chrzescijanie beda mogli kolonializowac tylko chrzescijan i oddadza to wszystko co zrabowali niechrzescijanom
        wojny beda mogli prowadzic tylko w/w nierasisci,czyli za napad na iraq,afganistan,libie i w planie iran i syria nalezy napietnowac wszystkich rasistow,ktorych ojczyzna ideologiczna jest google ,hollywood albo vatican
        ps
        nigdzie nie znajdzie sie tylu rasistow w jednym miejscu,jak wlasnie u "moralizatorow" mades usa,israel & vatican
        • Gość: Loco Re: ja tesz jestem i bendem IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 12:27
          Dobra pomysła.
    • drugi-nie-poprawny Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wrażl... 02.04.12, 10:52
      Redaktorzy i czerwone komuszki chyba nie rozumieją co to rasizm.
      "zespół poglądów głoszących tezę o nierówności ludzi, a wynikająca z nich ideologia przyjmuje wyższość jednych ras nad innymi"

Definicje macie i korzystajcie z Niej chłopaki nastepnym razem, bo coś Wam nie pyka ostatnio.
      Więc mogę nazwać murzyna, murzynem.. ba, moge powiedzieć, że jest głupi tak samo jak do Polaka. Mogę go obrazić tak samo jak Polaka i to nie jest rasizm.. bo gdzie pokazuję swoją wyższość?
      • Gość: Gugiel Hymn rasistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 10:56
        poniżej wklejam link do hymnu rasistów. Gdzie był pan Sawka wtedy? Czemu Prezydent Dutkiewicz nie skarcił Legitymacji? Bo jeszcesmy Gugla nie mieli.
        • Gość: znowu Gugiel Re: Hymn rasistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 10:57
          www.youtube.com/watch?v=VHvTBERuk3w
    • Gość: qwert Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.centertel.pl 02.04.12, 11:05
      Taaa, ja jestem bialy, kolega jest czrnoskory. Studiuje we Wroclawiu od 3 lat. Nigdy mnie nic zlego nie spotkalo, jego w tych samych miejscach napadaja regularnie. Na pewno nie jest to rasizm?
      • 13monique_n Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra 02.04.12, 11:26
        Gość portalu: qwert napisał(a):

> Taaa, ja jestem bialy, kolega jest czrnoskory. Studiuje we Wroclawiu od 3 lat.
        > Nigdy mnie nic zlego nie spotkalo, jego w tych samych miejscach napadaja regula
        > rnie. Na pewno nie jest to rasizm?

Mój szwagier, jak najbardziej biały w kraju, gdzie nie ma miejsca na rasizm też był regularnie napadany, jak szwendał się w miejscach, gdzie napadli -ooooo, ciemnoskórzy współziomkowie. I co? Był to przejaw rasizmu? Czyjego? Ich? Czy raczej jego głupoty - wszyscy wiedzieli, że tamte okolice NIE SĄ bezpieczne. Kropka.

Również w PL są ludzie o jak najbardziej białej karnacji, którzy też należą do osób regularnie napadanych - są nawet dla nich szkolenia, jak nie być ofiarą.
      • Gość: szmatan Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: 195.116.30.* 02.04.12, 12:17
        to jest rasizm, ale taki z którym nie trzeba walczyć bardziej niż ze zwykłym bandytyzmem.
        to jest ten sam instynkt, który każe dziecku pokazywać palcem kogoś widocznie odmiennego (inwalidę, inny kolor skóry, krzykliwy/niekonwencjonalny ubiór) i nad którym każdy zdrowy człowiek panuje w stopniu wystarczającym relacje międzyludzkie (np byłem świadkiem, że ludzie byli zaniepokojeni że bezdomny murzyn chodzi po osiedlu, ale kiedy poprosił o pomoc, otrzymał schronienie, posiłek i informację). takiej kontroli nie każdego nauczono, dlatego w niektórych miejscach wrocławia można "dostać po ryju" za tzw "chęć do życia"

czy oznacza to że mamy problem z rasismem ? chyba tylko taki, że nie potrafimy dobrze opisać, nazwać i zaadresować problemu. bo wbijanie ludziom do głów, że są rasistami, z całą pewnością sytuacji "kolorowych" w naszym kraju nie polepszy - ba, nawet może pogorszyć.
        • Gość: *** Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 13:07
          forum.gazeta.pl/forum/w,72,134375983,134391004,Re_Dyrektor_promocji_oddal_sie_do_dyspozycji_pre.html
      • sverir Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra 02.04.12, 12:32
        Mieszkałem na jednym z osiedli ponad 20 lat. Nikt mnie nigdy nie napadł, chociaż na kolegów owszem. I cóż to było?
      • Gość: Raf Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.static.korbank.pl 02.04.12, 13:11
        Zrób sobie idiotycznego fryza, zacznij nosić różowe spodnie, przytyj o 100 kg - na pewno zaczniesz obrywać tak jak on.
    • bakoy Bywa, że rasizm trudno wyczuć. 02.04.12, 11:50
      Niektórzy są przekonani,że nie są rasistami skoro mają w domu kolorowy telewizor.
    • maggorlo Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wrażl... 02.04.12, 12:26
      Czekam na dzień, w którym blondynki narobią tyle hałasu o opowiadane o nich dowcipy. Dopiero będzie wesoło...
      • krzysztofczyz Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra 02.04.12, 13:22
        Czytałem kiedyś dowcipy żydowskie. Oni sami z siebie się śmiali, zachowując dystans. Czy ktoś kiedyś czytał dowcipy o murzynach, co więcej aby oni sami je zebrali i napisali? Chyba nie. Na razie bezkarnie można opowiadać dowcipy o Arabach, talibach, Palestyńczykach. Może wymyślimy dowcip o mnichu tybetańskim - że spalił się razem z marnym dowcipem.
    • Gość: Torgeist Wzorując się na radzieckich uczonych trzeba... IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.04.12, 12:30
      zatem wprowadzić nową jednostkę patologiczną: rasizm bezobjawowy.
    • tr1955 Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wrażl... 02.04.12, 12:38
      trzeba wysłać trochę ludzi do dzielnic zamieszkałych przez afroamerykanów w US a póżniej pogadamy
    • Gość: Gucio Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: 157.158.48.* 02.04.12, 13:00
      Ten red. Sawka temat bardzo rozwinął, przy tym zaciemnił - chyba płacą od słowa (a może nawet od mało zrozumiałego słowa). Właściwie to czytać się nie chce.
      Można chyba prościej napisać o co tak naprawdę chodzi. Nie odnoszę się do meritum, ale do formy. Może moje odczucie nie jest odosobnione.
    • Gość: Raf Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.static.korbank.pl 02.04.12, 13:08
      Pobicie Murzyna nie musi być aktem rasizmu i zwykle nim nie jest. Gdyby był gruby i pryszczaty, pewnie też by oberwał. Po prostu agresorzy upatrują sobie ofiary wyróżniające się, zwracające na siebie uwagę jakąś cechą zewnętrzną.
    • do100jnik to "światłe" towarzystwo przypomina mi nasz sejm 02.04.12, 13:14
      chichoczący jak w żołnierskiej łaźni podczas wypowiedzi pana Biedronia, cóż przypomina mi się klasyk mówiący "paraliż postępowy najzacniejsze trafia głowy"
    • trombozuh Murzyn to Murzyn i jest czarny - takie są fakty 02.04.12, 13:29
      Obecna moda na zidiociałą polityczną poprawność nie oznacza, że wszyscy mamy tej mody przestrzegać. Jeśli lewactwo upiera się przy tym, że Murzyna nie wolno nazywać Murzynem, a już broń boże nie wolno powiedzieć, że ma czarną skórę, to świadczy to tylko o głupocie lewactwa i o niczym innym. Kretyńskie mody mają to do siebie, że przemijają, a wyśmiewanie ich to obowiązek inteligentnego człowieka. Przeczytaj pan, panie Sawka, wiersz Żona modna Krasickiego albo Murzynka Bambo Tuwima.
      • bakoy Re: Murzyn to Murzyn i jest czarny - takie są fak 02.04.12, 14:44
        Nie nazywaj faktów faktami.Jesteś ordynarny. Przecież można używać kulturalnego języka typu-afroamerykanin,czy np biały inaczej.
        • zablokowany-obrazliwy-nick Re: Murzyn to Murzyn i jest czarny - takie są fak 02.04.12, 19:43
          bakoy napisał:

> Nie nazywaj faktów faktami.Jesteś ordynarny. Przecież można używać kulturalnego
          > języka typu-afroamerykanin

dlaczego afroamerykanin? jeśli urodził sie w Afryce i ma obywatelstwo np kongijskie oraz ma czarną karancję, to kim jest?
          • Gość: ała Re: Murzyn to Murzyn i jest czarny - takie są fak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 22:59
            Murzynem jest.
            • Gość: As Ecce Nigga IP: *.play-internet.pl 03.04.12, 13:56
              j.w.
    • 123456ag Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wrażl... 02.04.12, 13:53
      Bo wszystko na tym Świecie jest dobre, z wyjątkiem przesady.
      Z tymi przejawami rasizmu to też przypomina mi historyczne oskarżenia o czary. Albo z czasów komuny oskarżenia o obrazę władzy ludowej.
      A murzyni (nie uciekajmy od tego słowa, występuje w większości encyklopedii) przesadzają często z szukaniem tych rasistów.
      Pamiętam, tak ze 20 lat temu, wywiad w TV ze studentką wydz. Geodezji P.W. , piękną czarnoskóra obywatelką chyba Ghany, którą dziennikarz zapytał czy spotkała się w Polsce z przejawami rasizmu. Odpowiedziała twierdząco !
      "A jak to było ?"
      "- Robiliśmy pomiary w tunelu i sama słyszałam jak mój kolega, Polak powiedział
      >> Ciemno jak u murzyna w dupie<<
      A to rasista
      • bakoy Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra 02.04.12, 14:47
        Przesadzasz z tą przesadą. Sugerujesz na koniec że w tym miejscu u murzyna jest jasno?
    • Gość: donk Ten artykuł obraża moje uczucia religijne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 14:15
      Ten artykuł obraża moje uczucia religijne.

Działa tak samo jak zarzut rasizmu. Niedefiniowalne poczucie obrazy, jednych śmieszy, innych obraża.
      • Gość: Pako Re: Ten artykuł obraża moje uczucia religijne. IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 07:40
        j.w.
    • ksiadztezczlowiek Zacofanie, brak kultury i czlowieczenstwa 02.04.12, 14:47
      "zdecydowanej większości mogło się zdarzyć coś podobnego" - Mnie by sie takie cos nie zdarzylo. I to nie jest zdarzenie, to jest zacofanie i brak wychowania, umyslowe ograniczenie.

Jak jestem zagranica to czy to robol czy inzynier slychac tylko k...wa i tym podobne (Szczegolnie u pracownikow sezonowych). Polacy dziwia sie ze ich na zachodzie inni prostacy widza jak malpy z trzeciego swiata. Jak tu sie dziwic jak sie wlasnie tak zachowuja. W Niemczech za takie cos byloby zwolnienie dyscyplinarne i nikt nie przyjalby tego typa do pracy. U Dutkiewicza i w Polsce sa jednak inne standardy - a mianowicie rosyjskie!
      • bakoy Re: Zacofanie, brak kultury i czlowieczenstwa 02.04.12, 15:11
        Zapytam żartobliwo-przewrotnie-A co do diabła ksiądz robi na forum dla białych?
      • babajednajaga Re: Zacofanie, brak kultury i czlowieczenstwa 02.04.12, 16:38
        Święta prawda, proszę księdza ;) Może nie wszyscy się tak zachowują, ale zdecydowanie wystarczający odsetek, aby podtrzymywać niekorzystny dla nas stereotyp.

Wbrew pozorom wcale nie jest "po sprawie". Google ani żadna inna poważna firma nie będzie się głośno awaturować, bo po co i w końcu z kim? Mają wiele opcji równie dobrych lub lepszych od Wrocławia a p. Dutkiewicz właśnie pokazał im, że woli miejscowego pajaca od poważnych inwestycji.

• Gość: dobektoGWno Re: Bywa, że rasizm trudno wyczuć. To kwestia wra IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 17:12
      zydzi to najgorsze najszkaradniejsze nabardziej rasistwoskie gwno swiata ktore sra przez swoje media swoja wypocina podsycajac ine narody do rasismu wyzyskujac te narody wpedzjac je w biede i niewole. swiat bylby piekny bez zydzisk. Daj Boze ludzkosci doznac takiego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka