Dodaj do ulubionych

Wrocławskie lokale

05.04.12, 13:15
Witam

nadchodzi wiosna, robi się ciepło więc miło jest czasem posiedzieć przy piwku i to niekoniecznie w ogródku... To dobry czas, żeby podzielić się wrażeniami z restauracji, pubów i innych miejsc, które warte są polecenia, lub które trzeba omijać.

Zapraszam zatem do dzielenia się opiniami, spostrzeżeniami, informowania o ciekawych wydarzeniach promocjach itp.

Myślę, że każdy z nas może na tym skorzystać ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jak u Mamy Re: Wrocławskie lokale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 14:45
      Po co chodzić po knajpach i czas marnować jak można zamówić gotowe do domu, biura, akademika.

Oferuję domowej roboty:

KROKIETY Z JAJKIEM: 100 g.
      KROKIETY Z KAPUSTĄ, GRZYBAMI I SEREM 100 g.
      KROKIETY Z MIĘSEM 100 g.
      KROKIETY Z KAPUSTĄ I MIĘSEM 100 g.

GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM 100g.

Wszystkie powyższe rodzaje krokietów i gołąbki w cenie 2 zł. za szt.

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 10 szt.
      PIEROGI RUSKIE 10 szt.
      PIEROGI Z MIĘSEM 10 szt.

Wszystkie powyższe rodzaje pierogów w cenie 7 zł porcja 10 szt.

Oferta nie tylko dla tych, którym nie chce się z domu wychodzić, ale i dla tych co mają mało czasu, aby samodzielnie przygotowywać posiłki.

Zamówienie można składać także z kilkudniowym wyprzedzeniem np. jakby ktoś chciał już teraz zabezpieczyć sobie dostawę na święta.

Niniejsza oferta oczywiście tylko dla miasta Wrocławia

tel. 71 344 77 44
      tel. 607 528 925
    • ka_m_a Re: Wrocławskie lokale 05.04.12, 15:40
      ja lubię blt, brunch point i bernarda, mniami!:)
    • Gość: plask Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 17:54
      Bierhalle - świetne piwo i jedzenie.
      • Gość: arek Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 11:31
        fakt, w BH całkiem smacznie, ale niestety drogo. W klimatach piwa i golonki warto zajrzeć do Zakładu Usług Piwnych albo do Spiża :)
      • Gość: wartrek Re: Wrocławskie lokale IP: *.internetia.net.pl 06.04.12, 11:44
        ee tam Bierhalle to sieciowe gó... z dobrym piwem moze ale jedzenie to raczej duzo nizej od przecietnego
        • czarneslonceczarne Re: Wrocławskie lokale 06.04.12, 14:07
          Sprawdź, czy w Bierhalle jest Paulaner! To bawarskie piwo pszeniczne, specyficzne, ale o świeżym smaku, zupełnie innym od " zwykłych" piw. Możesz też zajrzeć tutaj, mają dużo informacji:

plus.google.com/u/0/101605392090572312753/posts
          • Gość: plask Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 14:51
            nie ma bo w Bierhalle sprzedają ich własne piwo :)
        • imagica Re: Wrocławskie lokale 13.04.12, 16:42
          jaka to sieciówka? kilka lokali to już sieciówka? przecież w każdym jest osobny manager i osobny szef kuchni.
          A Bierhalle to jedyne miejsce, gdzie smakuje mi piwo. Jest po prostu fenomenalne!
          • Gość: fakin Re: Wrocławskie lokale IP: *.internetia.net.pl 16.04.12, 09:56
            lepiej na piwo naprzeciw do Bernarda to wtedy zrozumiesz na czym polega sieciowosc
            • Gość: carlos Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 18:46
              owszem, u Bernarda mają świetne piwo, ale nie widzę niczego złego w piwie z Bierhalle... to nie jest sieciówka jak macdonalds, więc nie ma co narzekać, chyba że masz indywidualne uwagi do lokalu
            • madhouse0 Re: Wrocławskie lokale 20.04.12, 22:22
              litości... jak można nazywać bierhalle sieciówką?! toż to ledwo kilka knajp na całą Polskę...
          • Gość: alutka Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 19:54
            ha! wiedziałam, że nie jestem jedyna! mi też smakuje tylko tam, ale tylko pszeniczne :)
            • th.yx Re: Wrocławskie lokale 26.04.12, 17:42
              mojej dziewczynie też smakuje tylko pszeniczne i tylko z Bierhalle. lubimy tam wpadać na jakiś niezdrowy obiad i smaczne piwo ;)
              • Gość: oreo Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 19:05
                z dziewczyną do Bierhalle? jak dla mnie to średnie miejsce na randkę... na wyjście ze znajomymi w celu alkoholizacji jak najbardziej, ale randka odpada.
                • th.yx Re: Wrocławskie lokale 04.05.12, 10:18
                  a to już zależy co kto lubi ;) Bierhalle meliną nie jest, moja kobieta do wybrednych księżniczek nie należy i lubi napić się dobrego piwa więc nam miejsce jak najbardziej odpowiada... zwłaszcza przy pięknej pogodzie, kiedy można posiedzieć w ogródku :)
      • Gość: ataman Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 20:44
        mają genialne steki!
        • sternenstaub Re: Wrocławskie lokale 12.04.12, 18:08
          lubię BH, a wie ktoś może czy we Wrocławiu też można kupić piwo butelkowane jak w Białymstoku?
        • madhouse0 Re: Wrocławskie lokale 17.04.12, 14:42
          o, ze stekami się zgodzę. zresztą piwo też bardzo dobre.
          • crashcourse Re: Wrocławskie lokale 26.04.12, 17:44
            dziś skusiłem się na stek z frytkami... ludzie! pochłonięcie takiego kawałka mięsa to sztuka! do tego wyborne sosy!
            • Gość: ramp Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 22:22
              placek piwosza rządzi!
    • Gość: mario Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 16:07
      był ktoś w Szajbie? fajnie tam?
      • ka_m_a Re: Wrocławskie lokale 12.04.12, 13:19
        w szajbie jest świetnie! zwłaszcza na piątkowe piwo!:)
        • Gość: Feliks Szajba IP: *.internetia.net.pl 13.04.12, 08:10
          ech jak ktos lubi ocieractwo wśród spoconych niedomytych małolatów to pewnie poczuje sie świetnie !!!! najgorsze w tym zakazie palenia jest to, że jak w knajpie jest za duzo ludzi to czuc smród niemytych ciał
          • Gość: alamo Re: Szajba IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 17:21
            oj tak! szajba jest fajna, ale jak jest pusto, inaczej jest tam masakra.
            a ja lubię rynkowe ogródki piwne, lokal obojętny :)
    • Gość: Wrocławianka Re: Wrocławskie lokale IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.12, 16:22
      Ja lubię Soul Cafe.
    • Gość: bulb Re: Wrocławskie lokale IP: *.szczecin.mm.pl 12.04.12, 09:48
      lokali jest mnóstwo, zależy kto czego szuka... jeśli piwo to Bierhalle, Cesky Raj albo ZUP dla wymagających, a dla innych cała reszta
      • crashcourse Re: Wrocławskie lokale 12.04.12, 23:48
        o, bardzo ładnie powiedziane... chociaż ja bym ułożył taką trójkę: Bierhalle, Spiż, ZUP
        • Gość: alan Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 13:59
          w kwestii piwa niewątpliwie są porównywalne, ale w Bierhalle bardziej smakuje mi jedzenie i bardziej podoba się obsługa :)
          • crashcourse Re: Wrocławskie lokale 25.04.12, 17:24
            no, ja mam nieco inaczej - obsługa na plus, ale jedzenie mi nie smakuje. Próbowałem kilka razy i nic mnie nie przekonało.
    • maminka_1 Re: Wrocławskie lokale 15.04.12, 14:08
      polecam Kozacką Chatę - kuchnia ukrainska i krymska, na ul.Wejherowskiej 19a, ceny 3zł - 12,50zł,a jedzenie przygotowywane na miejscu i REWELACJA!
      • Gość: Jagoda Re: Wrocławskie lokale IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.12, 12:27
        A ja ostatnio odkryłam Grand Cafe! Na placu grunwadzkim, w biurowcu grunwaldzki center. Byłam tam na pysznej kanapce z pomidorem i mozzarellą (wszystko świeże, kanapka podana na ciepło z bardzo smacznym dressingiem). No i zajrzałam tam też kiedyś późniejszym wieczorem i zostałam zaskoczona świetną muzyką (taką do tańczenie, ale też i do posłuchania), bardzo przyjazną atmosferą i przede wszystkim świetnymi drinkami! (Barman zrobił mi drinka specjalnie pode mnie i nie kosztował on majątek!) Naprawdę polecam to miejsce! Na pewno będę tam się często pojawiać :)
    • Gość: Radek Re: Wrocławskie lokale IP: *.lan.bermudy.net 03.05.12, 13:35
      Witam. Gdzieś miesiąc temu jadłem przepyszne pierogi w Pycha Micha na Sokolniczej w pawilonach. Od tego czasu stołuję się głównie tam. Dają naprawdę duże porcje. Wszystko ponoć przyrządzane na miejscu. No i najważniejsze mają przyjemny ogródek. Oczywiście czasem chodzę na placki ziemniaczane do budki obok na Legnickiej.
      • Gość: Celo Re: Wrocławskie lokale IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 11:27
        przyznam, że z ciekawości tam ostatnio zajrzałem i jestem pod wrażeniem, faktycznie pyszne pierogi. Co do placków to preferuję placek piwosza w Bierhalle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka