Dodaj do ulubionych

hiszpański we Wrocławiu

10.04.12, 23:39
Właśnie wrociłam z Hiszpani do Wrocławia, gdzie byłam przez rok i zastanawiam się nad szkołą językową, w której jestem w stanie szybko podciągnąć swój język. Byłam w jednej z dużych szkół, poszłam na lekcję próbną - dołaczając do jakiejś grup, ale dochodzę do wniosku że hiszpański w grupach 10 osobowych mija się z celem. Jaką wrocławską szkołę polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: hiszpański we Wrocławiu IP: *.tktelekom.pl 11.04.12, 11:25
      z wrocławskich szkół polecam sin frontieras, El sueno i el uniwerso . Chodziłem do wszystkich 3 - wszędzie wysoki poziom nauczania. porównaj sobie oferty. Powodzenia!
      • Gość: Anita Re: hiszpański we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 22:37
        od 2 lat chodze do El Sueno, w tym czasie byłam już ze szkołę na 2 wycieczkach, w tym w Madrycie, Barcellonie i Sevilli:) Jak dla mnie optymalne połaczenie małych grup, bo jest nas tylko 4 osoby w grupie, świetnych lektorów i kontaktów z żywym językiem (możliwośc wyjazdu na wycieczki, imprezy hiszpańskie) i przystępnej ceny. Polecam wszytskim fankom i fanom Espanioli:)
      • Gość: Alexandra Re: hiszpański we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.14, 13:08
        Witam, bardzo prosze o pomoc, nie moge sie zdecydowac na szkole hiszpanskiego. Nie moge wybrac miedzy el sueno a el universo.
        • Gość: acha Re: hiszpański we Wrocławiu IP: *.um.wroc.pl 19.02.15, 11:50
          zaczynałam w el sueno, naukę kontynuuję w el universo.
          zdecydowanie polecam el universo - profesjonalizm, metoda nauczania nastawiona na mówienie, fachowe materiały, przyjemnie organizowany czas poza zajęciami, lektorzy z dużym doświadczeniem i kwalifikacjami
          • marciwewro Re: hiszpański we Wrocławiu 21.04.15, 00:57
            Ja zdecydowanie polecam Casa de Espana. Wszyscy lektorzy są native speaker´ami y profesjonalistami. W samym Rynku.
        • Gość: Monika Re: hiszpański we Wrocławiu IP: *.man.tk-internet.pl 23.07.15, 06:44
          Ja polecam Casa De Espana. Szkoła mnie przekonała bo bardzo jasno opisują czego sie uczy na każdym poziomie. Nie ma wolnej Amerykanki jak w innym szkołach, co zreszta było tu wspomniane. Z tego co mówią szkoła nie zatrudnia Erasmusow tylko doświadczonych nauczycieli z Hiszpanii. Ja miałam zajęcia z Isidoro, polecam :)
    • manhof Re: hiszpański we Wrocławiu 22.04.15, 16:34
      El Universo - pierwszy rok, czyli podstawy było OK. Potem lekka ściema z Nativami, którzy dla "rozluźnienia atmosfery" (co miałoby sprzyjać nauce) prowadzili zajęcia bez mapy , na dowolny temat, czyli żaden. A jednak... dla osoby która po roku wśród tubylców powinna mówić dość biegle, myślę że ta szkoła to dobre rozwiązanie, właśnie ze względu na Natives.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka