slarwar 23.05.12, 18:26 Wielka feta dla grand monde, jutro ochłapy dla hołoty . . . . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: franek Szczyt kiczu i bezguścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 18:47 Sky Tower - szczyt kiczu, bezguścia i kompleksów Leszka Czarneckiego. Czym Wrocław zawinił, że ten człowiek postanowił tak oszpecić akurat nasze miasto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorot Re: Szczyt kiczu i bezguścia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.12, 21:55 A jakie Ty masz kwalifikacje, aby oceniać czy to jest kicz, czy nie. Czy Pan Czarnecki ma kompleksy - nie wiem ale Ty kolego masz na pewno. Nie martw się to da się leczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Szczyt kiczu i bezguścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:01 Jorot, ile Czarnecki płaci za obronę dzisiaj swojego koszmarka na forach internetowych? Mógłbyś zdradzić nam tę tajemnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba nierormalny Czy tylko mi ten budenek kojarzy się z IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.05.12, 10:36 ogromnym...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Oddaje budynek wrocławianom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 18:50 Oddaje budynek wrocławianom. Mogą go używać jeśli dobrze zapłacą i dadzą mu zarobić. Czyli oddaje, ale zatrzymuje dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Nowy slogan reklamowy Wrocławia IP: *.opera-mini.net 23.05.12, 18:53 Wrocław - miasto z jajami Odpowiedz Link Zgłoś
jes3 Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower otw... 23.05.12, 19:02 A ja mam 50 lat, wyższe wykształcenie i bezskutecznie szukam pracy .... Mogę się pod tym budynkiem samospalić i wtedy moje problemy się rozwiążą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: 78.9.157.* 23.05.12, 19:23 a od kiedy mając wyższe praca się bardziej należy niż go nie mając? Wszystko zależy raczej od przedsiębiorczości i zaradności życiowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranypewnieleszek Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.05.12, 19:39 Świetny pomysł. Generalnie chór kmiotków ,sierot życiowych i samozwańczych architektów przestrzeni rozpoczął arię w komentarzach. Wywalić was na wyspę i każdemu dać po ziemiance i worku rzepy, tobyście wreszcie byli zadowoleni, że nikt się nie wybija i każdy ma po równo... wrzody na dupie tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzio Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 19:25 .Zastanowmy sie czy to naprawde bylo nam potrzebne az tak bardzo . Slyszalem ze sobie zrekompensowal malego pitolka wieza . Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 23.05.12, 19:46 A po co ??? Załóż firmę ! Działaj, nie czekaj !!! Leszek zarabiał Kasę już na studiach, wożąc dezodoranty w plecaku z Budapesztu ;) A ty ??? Czekasz aż postawią fabrykę aby " ludzie " mieli pracę ? Ha ha ha !!! Śmieszny jesteś, koleś... . ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznes spoza SB Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.e-wro.net.pl 23.05.12, 21:07 ...Leszek zarabiał Kasę już na studiach, wożąc dezodoranty w plecaku z Budapesztu ;) i kapował konkurencję az miło. ja też woziłem. i to i tu i to i tam. Różnica że krycia z urzędu nie miałem bo sie nie opłacałem psom z SB. Kumasz teraz jak powstały największe biznesy w tym kraju? Ja też sie dorobiłem w tamtych czasach, ale ułamka tego co powiązani z komunistyczna mafią. Bo zwykły obywatel nie miał prawa podskoczyć wyżej. A jak podskoczył to go niszczyli przed 1989 albo i po. Było kilka niezależnych polskich firm, które nie były w układzie. Nikt juz o nich nie pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdą w oczy Re: g.wno prawda. jesteś po prostu IP: *.man.tk-internet.pl 24.05.12, 00:11 tanim ciulem który pomawia innych, lepszych od siebie. przyjmij na klatę po prostu ten prost fakt, że przy czarneckim jesteś zwykłym podwórkowym burkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canucka_eh Re: g.wno prawda. jesteś po prostu IP: *.dsl.bell.ca 24.05.12, 03:04 A kto to jest ten Czarnecki i co on takiego wielkiego zrobil dla Wroclawian i nie tylko.Zbudowal kolejna galerie? Ale ja mam pytanie czy on cos zrobil charytatywnie.Przeznaczyl pieniadze na jakis cel.Na szpiltal, czy wybudowal np przedszkole czy skrzydlo szpitala np dla dzieci.Bo jakos o tym glosno nie bylo a mysle ze powinno bo to reklama dla firmy i nie omieszkalby tego zareklamowac. Do d..py z takim biznesmenem ktory tylko buduje i zbija kase dla siebie a nie mysli wogole by cos oddac dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a ty oczywiście wybudowałes i oddałeś, tak, tak, 24.05.12, 09:59 ciapa, ciapa. Nic tylko zawiść, narzekanie i robolenie Odpowiedz Link Zgłoś
canuck_eh Re: a ty oczywiście wybudowałes i oddałeś, tak, t 24.05.12, 16:23 Zdziwisz sie ale tak.NA dzieciecy szpital McMaster i ciagle oddaje i jestem z tego dumna.Nie jestem w stanie ci odpowiedziec konkretnie na co przeznaczane sa moje pieniadze bo czasami ida na rozbudowe skrzydla w szpitalu, czasami na modernizacje a czasami na zakup sprzetu. I co glupio sie zrobilo? Polaczek prostaczek Odpowiedz Link Zgłoś
marco-wr Re: g.wno prawda. jesteś po prostu 24.05.12, 11:45 Tak się składa, że dał. Ale o tym nie krzyczał, ani, dureń jeden, osobiście cię nie powiadomił. To, że o czymś nie wiesz nie znaczy, że nie miało miejsca. PS. Sky Tower jest brzydkie. I to bardzo. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
canuck_eh Re: g.wno prawda. jesteś po prostu 24.05.12, 16:20 No to wlasnie chetnie o tym bym sie dowiedziala.Bo pytalam znajomych i nie potrafili mi nic na temat charytatywnych inwestycji Czarneckiego powiedziec.Osobiscie mnie powiadamiac nie musi.I takie enigmatyczne - dal.Hmmm jak wiesz to mozesz zdradzic co to bylo?Czy to wielka tajemnica.Naprawde jestem ciekawa do czego sie dolozyl.Zwykla babska ciekawosc. Moze i Sky Tower jest brzydkie, ale z pewnoscia ladniejsze niz Poltegor;) Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 01:50 Masz wyksztalcenie dla wyksztalcenia czy wyksztalcenie by robic biznes? To jest zasadnicza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 06:47 jes3 napisał: > A ja mam 50 lat, wyższe wykształcenie i bezskutecznie szukam pracy .... > Mogę się pod tym budynkiem samospalić i wtedy moje problemy się rozwiążą. --- Odpowiedz Link Zgłoś
forencka Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 09:47 A ile znasz języków? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas71 Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower otw... 23.05.12, 19:12 prezent dla wroclawian w postaci kolejnej galerii handlowej? niech se w dupe wsadzi taki prezent, jakby zrobil nowe polaczenie tramwajowe np na psie pole albo na nowy dwor, albo chociaz jakis park gdzies posprzatal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itsme Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.internetia.net.pl 23.05.12, 19:33 Optymizm bije z postów internautów, tylko 7 nieudaczników wypowiada się na temat najwyższej inwestycji w PL, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cminusminus Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.12, 19:44 Ty pierwszy raz w Internecie? Przecież to charakterystyczna cecha tego mściwego i podłego narodku. Dopie...ć, dojebać na maxa, zupełnie bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
enfitta Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 23.05.12, 21:45 Ani mi się podoba ani nie podoba. Lepszy od Poltegoru ale nie do końca pasujący do współczesnego obrazu miasta. Natomiast jest punktem charakterystycznym i orientacyjnym, którego miastu brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziol9991 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 02:04 Breslau nam warszawieje, oby tylko nie znowojorczał Odpowiedz Link Zgłoś
czarek75 "To nie kwestia ego". Czarnecki na otwarciu Sky... 23.05.12, 20:01 ja zarabiam w IMPELU 1200 zł za 250 godzin mies. lekarz mi powiedział zebym jadł dwa ząbki czosnku codziennie żebym szkorbutu nie dostał no i mam juz gruzlice z braku jedzenia i jutro bede w tej galerii i bede chodził i kaszlał zapraszam wszystkich pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgoda Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 20:39 Leszek to zaradny chłop. Już w liceum kolegował się z SB, później AlfaTan, leasingi. Powoli, powoli do przodu. Czysta przedsiębiorczość lat 80-tych. I w tym kontekście to w sumie OK, że pakuje kasę w kraj lat dziecinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.e-wro.net.pl 23.05.12, 20:51 zawsze umiał zadbać o siebie ;) A raczej mocodawcy . Bo sam nie potrafi krawata dobrać. To wspólna cecha pokolenia tzw nowego biznesu w polsce: lepiej żeby ich było widać tylko na retuszowanych zdjęciach i żeby gąb nie otwierali nieproszeni Ale grunt że kase w kraju zostawia, dobroczyńca nasz i były kolega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgoda Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 21:06 I trzeba przyznać, że poza krawatami trzyma fason i bawi się. Nie zapomina o epizodach młodości: a to zanurkuje, a to myśli o kosmosie..... Tylko, jak to było w takim filmie, nie pamiętam tytułu, : " fajnie jest, tylko wszystko mi g... śmierdzi". Ale to już jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.e-wro.net.pl 23.05.12, 21:21 grunt że swojak i dobry pan, postawił nam szklanego chooja. Z Wielkiej Sowy widać a słyszałem że i z Karkonoszy. Pies go trącał i jego fanaberie, pieniądze leżały na ulicy więc je podniósł ( a matka esbecja pomagała dyskretnie ) i spożytkował. Tylko po co ten całyblichtr, pic, ta otoczka wielkopańska, te skończone pseudoosobistości w tle??? Bo LW szanowałem ale po tym występie szanować już nie bedę ps. czy jakis czarny pokropił świętą wodą tę bezbożną budowlę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgoda Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 21:54 Swojak- nie swojak. Niech mu się powodzi. A co LW to sytuacja jest odmienna. Życie upłynęło, gamonie srają na historię, na co dzień jest raczej "outowo" - gdzie sukces systemowy? Jest! nie ukrywajmy- to jest sukces, nasz człowiek(nie wnikając). Ja bym w przypadku LW nie eskalował domysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 02:03 Facet inwestuje we Wroclawiu a nie w Warszawie. To dobrze czy zle? Ludziom i tak nie dogodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 23.05.12, 20:45 slarwar napisał: > Wielka feta dla grand monde, jutro ochłapy dla hołoty . . . . Co to za słowa ?Co to za pretensje ?Też nie jestem bogaty ale skoro tacy są to muszą kupować w Biedronce ,bo ty czy ja tam kupujemy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w za średniej klasy samochód - ponad 36 tys. zł IP: *.man.tk-internet.pl 23.05.12, 22:04 średniej klasy samochód kosztuje teraz ok 70tys.... 36 to panda z klimą... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok zawistnicy i narzekadła, wulgane 23.05.12, 22:13 bydełko. Apage satana, małe gnojki. Jesteś niczym, jeno kurzem.................. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok niestety, ale sam nie pasujesz do Wrocka 23.05.12, 22:14 prymitywie. Jesteś niczym i nikim. I to jest twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: niestety, ale sam nie pasujesz do Wrocka IP: *.e-wro.net.pl 23.05.12, 22:29 a ty znowu z fosy się wynurzyłes i panzerfausrtem dziewczyny straszysz????? Wooon , nurkuj w bagno maro nieczysta. Pod i obok mostu Sikorskiego jest twoje miejsce, w kanale ściekowym uchodzącym do Odry. Jak cię tam złapię paszczurze i nie zdążysz uciec to ci wsadze granat dymny w tyłek i wyrwę zawleczkę. Na urode ci nie wpłynie, ale będzie wiadomo gdzie jadasz i wydalasz. Śmieciu własowsko-wermachtowski a może i banderwoski I nie wpieprzaj się w dyskusję ludzi na poziomie, chyba że najpierw garść prozacu i clonazepamu łykniesz, popijesz szklanką halopie... 1410 ten roku. W którym twego pradziada jakiś polski łanowy wojownik wytrzebił ościeniem do łapania ryb Tu jest cieciu Breslau więc uważaj, strzeż sie tych miejsc. Starczy krzyknąc że Werwolf z kanału wyskoczył ..... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to jest totalnie alernatywna opowieść 24.05.12, 09:49 nie myślałeś o opublikowaniu jakiejś ksiąki? "Rozmyślania szarokomórkowego bękarta" - dobry tytuł??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgoda Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:14 chłopczyku nie o tym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok robol - stuknij się 23.05.12, 22:31 w swój łeb! Jesteś i byłeś i będziesz zerem. Niczego nie dokonałeś. Możesz sobie szczekać jak kojot. I tyle. Prosić o pomoc talibów - ty jesteś już nawet nie debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l obudź się onanisto, stan wojenny zawieszony!!! IP: *.e-wro.net.pl 24.05.12, 00:14 pomysleć że miałem cie za zdesperowanego i zakompleksionego opozycjonistę. A ty na kraszkach siedzisz od lat i nadajesz migiem w klimacie klenczek. Nikt już nie kuma mule pasiasty twojej bajery, sie pomyliłes o 20 lat. Ty z Breslau być nie możesz, norma takiego poziomu zdebilenia nie przeiduje Poza tym idż, zwal Jarkowi albo Jojo ( on ponoć lubi tak samo jak niektórzy od Walikota... ) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a to jest wiersz czy fraszka? 24.05.12, 09:52 rymy całkiem całkiem, tak skryte, że ic nie ma. I pointa taka wyuzdana. nowoczesna, w rytmie czasu. Marnujesz sie misiek, a Nobel czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
squat_kromera Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 23.05.12, 22:31 Przyjacielu, wszyscy widzimy jak cierpisz. Nie wiemy jak Ci pomóc. Może zimna woda na głowę da ulgę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytaczka Re: A ja króciutko - dzięki "Czarny" IP: *.opera-mini.net 23.05.12, 23:16 Niewątpliwie stoi I niech stoi jak najdłużej. Widać go przynajmniej z każdej strony i niech tak będzie Czy się to komuś podoba czy nie podoba, ważne że stoi i patrzy na nas z góry !! I zadam pytanie: - kto i kiedy zbuduje mu brata ?? Jeśli jeden został zbudowany w ciągu 23 lat od zmiany systemu politycznego, ekonomicznego, społecznego, to ile lat zajmie zbudowanie drugiego podobnego ? Budynku oczywiście :)) Odpowiedz Link Zgłoś
obywalet Gratulcje!! 24.05.12, 00:01 Panie Czarnecki - szczerze Panu gratuluję!! To niesamowite jak moje miasto zyskuje dzięki Pana inwestycjom i pomysłom! Jeżdżę na rowerze wokół Wrocławia i widzę SkyTower z każdej strony - i robi wrażenie. Chociaż jak ją oglądałem od strony Radomierzyc, to nazwałem ją DINOZAUR, bo przypomina mi Brontosaurusa :) ale to żart, cieszę się że jest Pan wrocławianinem i tyle robi dla tego miasta. Gratuluję sukcesów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Na zdjęciach nie widać wrocławskiego narcyza !!!! IP: *.play-internet.pl 24.05.12, 00:55 Czyżby bufoniasty gościu biorący pensje Prezydenta Miasta Wrocławia nie został zaproszony ??!! Nie widać jego wiecznie zadowolonej gęby !!!! Jeśli to prawda to wielkie brawa dla Czarneckiego Odpowiedz Link Zgłoś
paul123 Re: "To nie kwestia ego" - a co innego ? 24.05.12, 11:25 na pewno po czesci kwestia ego ale w duzej mierze kwestia przelamania pewnej "bariery niemozliwosci" i zlamania pierwszej wroclawskiej zasady: "NIE DA SIE", ktora jest podstawa w komunikacji kolejowej, tramwajowej i drogowej w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canuck_eh Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.dsl.bell.ca 24.05.12, 03:08 Troszeczke za pozno na te skargi - szklany fiut juz stoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 07:25 to fakt zrobil nam Pan Czarnecki piekny widok ciagle sie zastanawiam kto zezwolil we Wroclawiu gdzie kroluje niska zabudowa na postawienie tego kloca.... Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu Ślęża i wstęga 24.05.12, 08:58 "ze szczytu Sobótki" Ślęży, panie redaktorze. A przy okazji: kiedyś z wieży Katedry był widok na Ślężę, ale teraz już nie ma, bo Sky Tower zasłania. A kiedy zdejmą ze ST tę wstęgę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek szkoda pięknego Wrocławia na kicz IP: *.klodzko.hypnet.pl 24.05.12, 09:01 Obiekt kiczowaty, jak prostaccy są jego właściciele. Mógł sobie coś takiego wybudować za miastem, albo na wsi, daleko od centrum fajnego miasta. Cóż, facet, który się wiąże z Pieńkowską, wysokich lotów być nie może. Jaki twórca. takie dzieło. A sklepów ci u nas dostatek... . Odpowiedz Link Zgłoś
forencka "To nie kwestia ego". Czarnecki na otwarciu Sky... 24.05.12, 09:44 Dzieki stary. Odpowiedz Link Zgłoś