Dodaj do ulubionych

Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower otw...

23.05.12, 18:26
Wielka feta dla grand monde, jutro ochłapy dla hołoty . . . .
Obserwuj wątek
    • Gość: franek Szczyt kiczu i bezguścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 18:47
      Sky Tower - szczyt kiczu, bezguścia i kompleksów Leszka Czarneckiego. Czym Wrocław zawinił, że ten człowiek postanowił tak oszpecić akurat nasze miasto???
      • Gość: jorot Re: Szczyt kiczu i bezguścia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.12, 21:55
        A jakie Ty masz kwalifikacje, aby oceniać czy to jest kicz, czy nie. Czy Pan Czarnecki ma kompleksy - nie wiem ale Ty kolego masz na pewno. Nie martw się to da się leczyć.
        Pozdrawiam
        • Gość: bruno Re: Szczyt kiczu i bezguścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:01
          Jorot, ile Czarnecki płaci za obronę dzisiaj swojego koszmarka na forach internetowych? Mógłbyś zdradzić nam tę tajemnicę?
          • squat_kromera A Dudiego ani Zdroja nie było ??? 23.05.12, 22:49

• Gość: chyba nierormalny Czy tylko mi ten budenek kojarzy się z IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.05.12, 10:36
        ogromnym...?
    • Gość: Henryk Oddaje budynek wrocławianom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 18:50
      Oddaje budynek wrocławianom. Mogą go używać jeśli dobrze zapłacą i dadzą mu zarobić. Czyli oddaje, ale zatrzymuje dla siebie.
    • Gość: hihi Nowy slogan reklamowy Wrocławia IP: *.opera-mini.net 23.05.12, 18:53
      Wrocław - miasto z jajami
    • jes3 Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower otw... 23.05.12, 19:02
      A ja mam 50 lat, wyższe wykształcenie i bezskutecznie szukam pracy ....
      Mogę się pod tym budynkiem samospalić i wtedy moje problemy się rozwiążą.
      • Gość: Mario Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: 78.9.157.* 23.05.12, 19:23
        a od kiedy mając wyższe praca się bardziej należy niż go nie mając? Wszystko zależy raczej od przedsiębiorczości i zaradności życiowej.
      • Gość: ranypewnieleszek Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.05.12, 19:39
        Świetny pomysł.

Generalnie chór kmiotków ,sierot życiowych i samozwańczych architektów przestrzeni rozpoczął arię w komentarzach. Wywalić was na wyspę i każdemu dać po ziemiance i worku rzepy, tobyście wreszcie byli zadowoleni, że nikt się nie wybija i każdy ma po równo...

wrzody na dupie tego kraju.
        • Gość: idzio Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 19:25
          .Zastanowmy sie czy to naprawde bylo nam potrzebne az tak bardzo . Slyszalem ze sobie zrekompensowal malego pitolka wieza .
      • greges58 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 23.05.12, 19:46
        A po co ???
        Załóż firmę !
        Działaj, nie czekaj !!!
        Leszek zarabiał Kasę już na studiach, wożąc dezodoranty w plecaku z Budapesztu ;)
        A ty ???
        Czekasz aż postawią fabrykę aby " ludzie " mieli pracę ?
        Ha ha ha !!!

Śmieszny jesteś, koleś... .

^^
        • Gość: biznes spoza SB Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.e-wro.net.pl 23.05.12, 21:07
          ...Leszek zarabiał Kasę już na studiach, wożąc dezodoranty w plecaku z Budapesztu ;)

i kapował konkurencję az miło.

ja też woziłem. i to i tu i to i tam. Różnica że krycia z urzędu nie miałem bo sie nie opłacałem psom z SB.
          Kumasz teraz jak powstały największe biznesy w tym kraju?

Ja też sie dorobiłem w tamtych czasach, ale ułamka tego co powiązani z komunistyczna mafią. Bo zwykły obywatel nie miał prawa podskoczyć wyżej.
          A jak podskoczył to go niszczyli przed 1989 albo i po.
          Było kilka niezależnych polskich firm, które nie były w układzie. Nikt juz o nich nie pamięta
          • Gość: prawdą w oczy Re: g.wno prawda. jesteś po prostu IP: *.man.tk-internet.pl 24.05.12, 00:11
            tanim ciulem który pomawia innych, lepszych od siebie.
            przyjmij na klatę po prostu ten prost fakt, że przy czarneckim jesteś zwykłym podwórkowym burkiem.
            • Gość: canucka_eh Re: g.wno prawda. jesteś po prostu IP: *.dsl.bell.ca 24.05.12, 03:04
              A kto to jest ten Czarnecki i co on takiego wielkiego zrobil dla Wroclawian i nie tylko.Zbudowal kolejna galerie? Ale ja mam pytanie czy on cos zrobil charytatywnie.Przeznaczyl pieniadze na jakis cel.Na szpiltal, czy wybudowal np przedszkole czy skrzydlo szpitala np dla dzieci.Bo jakos o tym glosno nie bylo a mysle ze powinno bo to reklama dla firmy i nie omieszkalby tego zareklamowac.
              Do d..py z takim biznesmenem ktory tylko buduje i zbija kase dla siebie a nie mysli wogole by cos oddac dla miasta.
              • 1410_tenrok a ty oczywiście wybudowałes i oddałeś, tak, tak, 24.05.12, 09:59
                ciapa, ciapa.

Nic tylko zawiść, narzekanie i robolenie
                • canuck_eh Re: a ty oczywiście wybudowałes i oddałeś, tak, t 24.05.12, 16:23
                  Zdziwisz sie ale tak.NA dzieciecy szpital McMaster i ciagle oddaje i jestem z tego dumna.Nie jestem w stanie ci odpowiedziec konkretnie na co przeznaczane sa moje pieniadze bo czasami ida na rozbudowe skrzydla w szpitalu, czasami na modernizacje a czasami na zakup sprzetu.
                  I co glupio sie zrobilo?
                  Polaczek prostaczek
              • marco-wr Re: g.wno prawda. jesteś po prostu 24.05.12, 11:45
                Tak się składa, że dał. Ale o tym nie krzyczał, ani, dureń jeden, osobiście cię nie powiadomił.

To, że o czymś nie wiesz nie znaczy, że nie miało miejsca.

PS. Sky Tower jest brzydkie. I to bardzo. Niestety.
                • canuck_eh Re: g.wno prawda. jesteś po prostu 24.05.12, 16:20
                  No to wlasnie chetnie o tym bym sie dowiedziala.Bo pytalam znajomych i nie potrafili mi nic na temat charytatywnych inwestycji Czarneckiego powiedziec.Osobiscie mnie powiadamiac nie musi.I takie enigmatyczne - dal.Hmmm jak wiesz to mozesz zdradzic co to bylo?Czy to wielka tajemnica.Naprawde jestem ciekawa do czego sie dolozyl.Zwykla babska ciekawosc.
                  Moze i Sky Tower jest brzydkie, ale z pewnoscia ladniejsze niz Poltegor;)
      • wrd6611 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 01:50
        Masz wyksztalcenie dla wyksztalcenia czy wyksztalcenie by robic biznes? To jest zasadnicza roznica.
      • tykaczor Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 06:47
        jes3 napisał:

> A ja mam 50 lat, wyższe wykształcenie i bezskutecznie szukam pracy ....
        > Mogę się pod tym budynkiem samospalić i wtedy moje problemy się rozwiążą.
        ---
      • forencka Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 09:47
        A ile znasz języków?
    • wojtas71 Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower otw... 23.05.12, 19:12
      prezent dla wroclawian w postaci kolejnej galerii handlowej? niech se w dupe wsadzi taki prezent, jakby zrobil nowe polaczenie tramwajowe np na psie pole albo na nowy dwor, albo chociaz jakis park gdzies posprzatal
    • Gość: Itsme Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.internetia.net.pl 23.05.12, 19:33
      Optymizm bije z postów internautów, tylko 7 nieudaczników wypowiada się na temat najwyższej
      inwestycji w PL,
      • Gość: cminusminus Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.12, 19:44
        Ty pierwszy raz w Internecie?
        Przecież to charakterystyczna cecha tego mściwego i podłego narodku.
        Dopie...ć, dojebać na maxa, zupełnie bezinteresownie.
        • enfitta Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 23.05.12, 21:45
          Ani mi się podoba ani nie podoba. Lepszy od Poltegoru ale nie do końca pasujący do współczesnego obrazu miasta. Natomiast jest punktem charakterystycznym i orientacyjnym, którego miastu brakowało.
          • dzidziol9991 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 02:04
            Breslau nam warszawieje, oby tylko nie znowojorczał
    • czarek75 "To nie kwestia ego". Czarnecki na otwarciu Sky... 23.05.12, 20:01
      ja zarabiam w IMPELU 1200 zł za 250 godzin mies. lekarz mi powiedział zebym jadł dwa ząbki czosnku codziennie żebym szkorbutu nie dostał no i mam juz gruzlice z braku jedzenia i jutro bede w tej galerii i bede chodził i kaszlał zapraszam wszystkich pa pa
    • Gość: zgoda Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 20:39
      Leszek to zaradny chłop. Już w liceum kolegował się z SB, później AlfaTan, leasingi. Powoli, powoli do przodu. Czysta przedsiębiorczość lat 80-tych. I w tym kontekście to w sumie OK, że pakuje kasę w kraj lat dziecinnych.
      • Gość: r0b0l Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.e-wro.net.pl 23.05.12, 20:51
        zawsze umiał zadbać o siebie
        ;)
        A raczej mocodawcy . Bo sam nie potrafi krawata dobrać.
        To wspólna cecha pokolenia tzw nowego biznesu w polsce: lepiej żeby ich było widać tylko na retuszowanych zdjęciach i żeby gąb nie otwierali nieproszeni

Ale grunt że kase w kraju zostawia, dobroczyńca nasz i były kolega
        • Gość: zgoda Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 21:06
          I trzeba przyznać, że poza krawatami trzyma fason i bawi się. Nie zapomina o epizodach młodości: a to zanurkuje, a to myśli o kosmosie.....
          Tylko, jak to było w takim filmie, nie pamiętam tytułu, : " fajnie jest, tylko wszystko mi g... śmierdzi". Ale to już jego problem.
          • Gość: r0b0l Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.e-wro.net.pl 23.05.12, 21:21
            grunt że swojak i dobry pan, postawił nam szklanego chooja. Z Wielkiej Sowy widać a słyszałem że i z Karkonoszy.
            Pies go trącał i jego fanaberie, pieniądze leżały na ulicy więc je podniósł ( a matka esbecja pomagała dyskretnie ) i spożytkował.
            Tylko po co ten całyblichtr, pic, ta otoczka wielkopańska, te skończone pseudoosobistości w tle???
            Bo LW szanowałem ale po tym występie szanować już nie bedę

ps. czy jakis czarny pokropił świętą wodą tę bezbożną budowlę????
            • Gość: zgoda Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 21:54
              Swojak- nie swojak. Niech mu się powodzi. A co LW to sytuacja jest odmienna. Życie upłynęło, gamonie srają na historię, na co dzień jest raczej "outowo" - gdzie sukces systemowy? Jest! nie ukrywajmy- to jest sukces, nasz człowiek(nie wnikając). Ja bym w przypadku LW nie eskalował domysłów.
      • wrd6611 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 24.05.12, 02:03
        Facet inwestuje we Wroclawiu a nie w Warszawie. To dobrze czy zle? Ludziom i tak nie dogodzi.
    • dybko2 Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 23.05.12, 20:45
      slarwar napisał:

> Wielka feta dla grand monde, jutro ochłapy dla hołoty . . . .
      Co to za słowa ?Co to za pretensje ?Też nie jestem bogaty ale skoro tacy są to muszą kupować w Biedronce ,bo ty czy ja tam kupujemy !!!
    • Gość: w za średniej klasy samochód - ponad 36 tys. zł IP: *.man.tk-internet.pl 23.05.12, 22:04
      średniej klasy samochód kosztuje teraz ok 70tys....
      36 to panda z klimą...
    • 1410_tenrok zawistnicy i narzekadła, wulgane 23.05.12, 22:13
      bydełko.

Apage satana, małe gnojki. Jesteś niczym, jeno kurzem..................
    • 1410_tenrok niestety, ale sam nie pasujesz do Wrocka 23.05.12, 22:14
      prymitywie.

Jesteś niczym i nikim. I to jest twój problem.
      • Gość: r0b0l Re: niestety, ale sam nie pasujesz do Wrocka IP: *.e-wro.net.pl 23.05.12, 22:29
        a ty znowu z fosy się wynurzyłes i panzerfausrtem dziewczyny straszysz?????
        Wooon , nurkuj w bagno maro nieczysta.
        Pod i obok mostu Sikorskiego jest twoje miejsce, w kanale ściekowym uchodzącym do Odry.
        Jak cię tam złapię paszczurze i nie zdążysz uciec to ci wsadze granat dymny w tyłek i wyrwę zawleczkę.

Na urode ci nie wpłynie, ale będzie wiadomo gdzie jadasz i wydalasz.
        Śmieciu własowsko-wermachtowski a może i banderwoski

I nie wpieprzaj się w dyskusję ludzi na poziomie, chyba że najpierw garść prozacu i clonazepamu łykniesz, popijesz szklanką halopie...

1410 ten roku. W którym twego pradziada jakiś polski łanowy wojownik wytrzebił ościeniem do łapania ryb

Tu jest cieciu Breslau więc uważaj, strzeż sie tych miejsc. Starczy krzyknąc że Werwolf z kanału wyskoczył .....
        • 1410_tenrok to jest totalnie alernatywna opowieść 24.05.12, 09:49
          nie myślałeś o opublikowaniu jakiejś ksiąki? "Rozmyślania szarokomórkowego bękarta" - dobry tytuł???

• Gość: zgoda Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:14
      chłopczyku nie o tym mowa.
    • 1410_tenrok robol - stuknij się 23.05.12, 22:31
      w swój łeb! Jesteś i byłeś i będziesz zerem. Niczego nie dokonałeś. Możesz sobie szczekać jak kojot. I tyle.

Prosić o pomoc talibów - ty jesteś już nawet nie debilem.
      • Gość: r0b0l obudź się onanisto, stan wojenny zawieszony!!! IP: *.e-wro.net.pl 24.05.12, 00:14
        pomysleć że miałem cie za zdesperowanego i zakompleksionego opozycjonistę. A ty na kraszkach siedzisz od lat i nadajesz migiem w klimacie klenczek.
        Nikt już nie kuma mule pasiasty twojej bajery, sie pomyliłes o 20 lat.
        Ty z Breslau być nie możesz, norma takiego poziomu zdebilenia nie przeiduje

Poza tym idż, zwal Jarkowi albo Jojo ( on ponoć lubi tak samo jak niektórzy od Walikota... )
        • 1410_tenrok a to jest wiersz czy fraszka? 24.05.12, 09:52
          rymy całkiem całkiem, tak skryte, że ic nie ma. I pointa taka wyuzdana. nowoczesna, w rytmie czasu. Marnujesz sie misiek, a Nobel czeka.
    • squat_kromera Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o 23.05.12, 22:31
      Przyjacielu, wszyscy widzimy jak cierpisz. Nie wiemy jak Ci pomóc. Może zimna woda na głowę da ulgę?
    • byrcyn11 A ja króciutko - dzięki "Czarny" 23.05.12, 23:07
      Wrocławianin
      • Gość: pytaczka Re: A ja króciutko - dzięki "Czarny" IP: *.opera-mini.net 23.05.12, 23:16
        Niewątpliwie stoi
        I niech stoi jak najdłużej.
        Widać go przynajmniej z każdej strony i niech tak będzie
        Czy się to komuś podoba czy nie podoba, ważne że stoi i patrzy na nas z góry !!

I zadam pytanie:
        - kto i kiedy zbuduje mu brata ??

Jeśli jeden został zbudowany w ciągu 23 lat od zmiany systemu politycznego, ekonomicznego, społecznego, to ile lat zajmie zbudowanie drugiego podobnego ?
        Budynku oczywiście :))
    • obywalet Gratulcje!! 24.05.12, 00:01
      Panie Czarnecki - szczerze Panu gratuluję!! To niesamowite jak moje miasto zyskuje dzięki Pana inwestycjom i pomysłom! Jeżdżę na rowerze wokół Wrocławia i widzę SkyTower z każdej strony - i robi wrażenie. Chociaż jak ją oglądałem od strony Radomierzyc, to nazwałem ją DINOZAUR, bo przypomina mi Brontosaurusa :) ale to żart, cieszę się że jest Pan wrocławianinem i tyle robi dla tego miasta. Gratuluję sukcesów!
    • Gość: Jarek Na zdjęciach nie widać wrocławskiego narcyza !!!! IP: *.play-internet.pl 24.05.12, 00:55
      Czyżby bufoniasty gościu biorący pensje Prezydenta Miasta Wrocławia nie został zaproszony ??!!
      Nie widać jego wiecznie zadowolonej gęby !!!! Jeśli to prawda to wielkie brawa dla Czarneckiego
    • borsuk07 "To nie kwestia ego" - a co innego ? 24.05.12, 01:15
      j/w
      • paul123 Re: "To nie kwestia ego" - a co innego ? 24.05.12, 11:25
        na pewno po czesci kwestia ego ale w duzej mierze kwestia przelamania pewnej "bariery niemozliwosci" i zlamania pierwszej wroclawskiej zasady: "NIE DA SIE", ktora jest podstawa w komunikacji kolejowej, tramwajowej i drogowej w miescie.
    • Gość: canuck_eh Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.dsl.bell.ca 24.05.12, 03:08
      Troszeczke za pozno na te skargi - szklany fiut juz stoi
    • Gość: Jasio Re: Leszek Czarnecki przeciął wstęgę. Sky Tower o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 07:25
      to fakt zrobil nam Pan Czarnecki piekny widok
      ciagle sie zastanawiam kto zezwolil we Wroclawiu gdzie kroluje niska zabudowa na postawienie tego kloca....
    • krasnaladamu Ślęża i wstęga 24.05.12, 08:58
      "ze szczytu Sobótki"
      Ślęży, panie redaktorze. A przy okazji: kiedyś z wieży Katedry był widok na Ślężę, ale teraz już nie ma, bo Sky Tower zasłania.

A kiedy zdejmą ze ST tę wstęgę?
    • Gość: zenek szkoda pięknego Wrocławia na kicz IP: *.klodzko.hypnet.pl 24.05.12, 09:01
      Obiekt kiczowaty, jak prostaccy są jego właściciele. Mógł sobie coś takiego wybudować za miastem, albo na wsi, daleko od centrum fajnego miasta. Cóż, facet, który się wiąże z Pieńkowską, wysokich lotów być nie może. Jaki twórca. takie dzieło. A sklepów ci u nas dostatek... .
    • forencka "To nie kwestia ego". Czarnecki na otwarciu Sky... 24.05.12, 09:44
      Dzieki stary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka