garym 25.05.12, 23:18 Na razie szału nie ma. Przypomina bardziej tanią lampkę ledową, niż chiński lampion. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pio Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.man.tk-internet.pl 25.05.12, 23:25 alianz arena to to nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistawr Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.finemedia.pl 26.05.12, 10:15 Pieprzony polski smerf maruda z niczego nigdy niezadowolony , stadionik jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozy Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 23:34 Przecież jeszcze nie skończyli montażu. Spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.internetunion.pl 26.05.12, 00:43 Masz rację ,ja pierd.. ilu u nas pesymistów ,piszą że to próba dopiero będą ustawiane poszczególne sekcje ale co tam ..nie świeciło źle,świeci jeszcze gorzej -czy ten kraj doczeka się wreszcie ludności która będzie mniej narzekać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.aster.pl 26.05.12, 08:54 ja sie zastanawiam czy nie założyć jakiegośportalu który obsługiwałby malkontentów. Coś w stylu dodatkowego paska narzedziowego w przeglądarce, gdzie po wcisnięciu odrazu pojawiają się komentarze narzekające. Takie ułatwienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makak Kaszaankaa, kaszaankaa, kaszaaannkaaaa... IP: *.zjz.pl 26.05.12, 11:32 ogrodowa lampka solarna 3,50 PLN w OBI Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 25.05.12, 23:35 Podświetlana membrana chyba nie była dobrym pomysłem. Nawet jeżeli w trakcie jakiejś imprezy sportowej stadion będzie podświetlany na różne kolory to tylko na jej czas. Efekt i tak będzie tylko wieczorem. A w pozostałym czasie stadion wygląda jak owinięty papierem toaletowym. W sumie mamy najbrzydszy z nowo wybudowanych stadionów na Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek najbrzydszy i najdroższy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 23:55 Mamy stadion najbrzydszy i najdroższy. Te iluminacje widoczne będą tylko wieczorem. W lecie imprezy zaczynają się gdy jest jeszcze jasno i żadnego szału z tym podświetleniem nie będzie. A poza tym koncerty mają swoją oprawę świetlną i nikt normalny nie zgodzi się na jakieś bezsensowne "mieszanie" świateł. Ale taki badziew to tylko ekipa Dutkiewicza mogła wymyślić. Euro tuż, tuż i mam pytanie co ze Skodzinami co miały pomykać z zawrotną prędkością? Fruwają już, aby mogły wyprzedzić te wszystkie nieuprzywilejowane, zwykłe tramwaje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meeg Re: najbrzydszy i najdroższy IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 08:26 Spośród całkowicie nowych stadionów na Euro 2012 w Polsce (nie uwzględniam poznańskiego) również uważam, że nasz jest najbrzydszy. Zdecydowanie wygrywa gdański, gdzie widać pomysł, a nie kopiowanie jak w przypadku wrocławskiego. Warszawski również jest brzydki, ale jednak o paznokieć ładniejszy od naszego. Szkoda, że za tak duże pieniądze nie potrafiono wybrać ładnej, ciekawej i funkcjonalnej bryły. Odpowiedz Link Zgłoś
spokos do >meeg< 26.05.12, 09:33 >meeg< brzęczysz jak upierdliwa mucha i piszesz slogany. Co masz na przykład do zarzucenia funkcjonalności tego obiektu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meeg Re: do >spokos< IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 10:18 "Spokos" przeczytaj swojego posta i zastanów się kto tu brzęczy i pisze slogany. Czyżbyś projektował ten stadion, że bronisz go jak swojego. I naucz się czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: do >spokos< IP: *.197.90.2.edial.pl 26.05.12, 14:11 Spokos ma całkowitą rację. Może i gdański stadion jest ładny ale jak jednocześnie można powiedzieć że wrocławski jest brzydki? Jak owiniemy go w te gdańskie złotka to wtedy zacznie się wam podobać? Gdański stadion jest ładny ale co wokół niego? Nic. Wrocławski znakomicie wypełnia przestrzeń, jest wpasowany w otoczenie, ma znakomite połączenie komunikacyjne z lotniskiem i centrum miasta. Stosunkowo łatwo się do niego dostać. Obok parking na kilka tysięcy aut i trzysta autobusów. Sama bryła również nie zasługuje na krytykę jaka często na nią spływa z ust ludzi takich jak Ty. Mam wrażenie, że najbardziej krytykują Ci, którzy nie widzieli jej bliska a znają tylko ze słabych zdjęć zamieszczonych w Gazecie. W rzeczywistości bryła stadionu jest lekka pomimo swoich sporych gabarytów a widoczne elementy konstrukcji nadają jej pewnej "zwiewności". A to kiczowate podświetlenie zupełnie nie jest potrzebne. Niszczy tą lekkość stadionu. Poza tym jest naprawdę niskiej jakości. Przynajmniej na tych zdjęciach z artykułu. Całość - stadion, esplanada, parking, dojazdy - jest dobrze wymyślona i zupełnie nieźle wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meeg Re: do >spokos< IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 20:47 Bo gdański to stadion, a wrocławski to lampion - to wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: najbrzydszy i najdroższy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.12, 09:57 Zdecydowanie gdański to porażka. Jego kolor przypomina kolor psiej kupy. Współczuję ci gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
archigen Re: najbrzydszy i najdroższy 26.05.12, 10:21 Nie współczuj mu gustu, bo ma całkiem dobry. Nie wiem co je Twój pies, ale może karm go lepiej. Stolec mojego psa jest zdrowy, jakościowy i ma kolor odcieni brązu. Stadion w Gdańsku ma odcienie żółci, pomarańczowego, jasnego beżu i złota. Mówiąc innymi słowy - ma kolor bursztynu tak jak założyli sobie twórcy. Wieli respekt dla nich i moje kondolencje dla Twojego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: najbrzydszy i najdroższy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.12, 13:37 Odstaw gościu magiczne grzybki. Ten stadion w Gdańsku to bezużyteczny, mało funkcjonalny i beznadziejnie brzydki kloc. Pozdro dla twojego psa. Ma lepiej poukładane w głowie niż jego właściciel. BTW. Mam rybki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.internetunion.pl 26.05.12, 00:49 Ale tam turyści nie będą przyjeżdżać !!! Byłeś na Oporowskiej na starym stadionie ? a byłeś na tym nowym który tak bardzo ci się nie podoba ? mnie nie obchodzi zdanie niemieckiej objazdowej wycieczki emerytów i rencistów na temat ładny czy brzydki z zewnątrz ten stadion..ważne że jest zadaszony ma nie 10 pisuarów tylko kilkaset ,nie jeden grill za płotu tylko kilkanaście stoisk gastronomicznych itd itd.Pozdrawiam kibiców nie turystów !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ćwiara Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.static.korbank.pl 26.05.12, 10:27 Żeby spełnić Twoje niewygórowane wymagania potrzeba było wywalić 900 baniek? Starczyłaby połowa tej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 02:15 No piękny nie jest ... za dnia wygląda jakby ciągle był remontowany - otoczony siatką z rusztowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
cemoi07 W punkt trafione! 26.05.12, 02:20 Dżizzus, a mnie nocami dręczyło, co ten stadion przypomina, teraz już wiem - kopnietą rolkę, szarego papieru toaletowego! Inaczej być nie BEDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wed Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 08:36 Tia... on wygląda jak Klorolle. Koszmarek po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARCH Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.wide-net.pl 26.05.12, 08:44 wydaje mi się, że ze względów na kolor - najbrzydszy jest stadion w Wawie - najładniejszy chyba w Gdański ale ten we Wrocławiu też mi się podoba - i może właśnie za swoją neutralność kolorystyczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Rolka papieru toaletowego IP: *.astral.lodz.pl 26.05.12, 09:37 100% racji. Rolka papieru toaletowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momochota Re: Rolka papieru toaletowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 09:55 Dobra nazwa.. Klorolle Arena. Pasowałaby do europejskich aspiracji, związków z niemiecka kultura i adekwatnie oddaje wygląd tego czegoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 14:35 Twoje niezadowolenie jest związane z tym, że od zawsze używasz szarego, najtańszego papieru do du..py. Użyj kolorowego, aksamitnego papieru toaletowego, a może higienicznego wilgotnego, a spojrzenie na świat ci się zmieni. Odwagi. Tylko nie zgłupiej przy wyborze; tyle marek dostępnych jest w marketach i sklepikach osiedlowych. P.S. A może ty masz zapasy po rodzicach od czasów komuny... Odpowiedz Link Zgłoś
alicja13.net Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 25.05.12, 23:40 Bardzo mi się podoba i cieszę się że mamy we Wrocławiu taki stadion; Odpowiedz Link Zgłoś
pochodna.dx Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu 25.05.12, 23:42 Też mi się podoba. Jak trzeba pomarudzić to mogę ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.internetunion.pl 26.05.12, 00:52 Jezu jedna normalna dziewczyna która docenia to że w tym tak naprawdę nudnym mieście coś się dzieje i coś się buduje !! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: paskudztwo IP: *.internetunion.pl 26.05.12, 00:54 Pewnie ,piękniejszy jest kurnik na Oporowskiej,stadion Olimpijski ..z lotu ptaka i kilka innych gruzowisk nazywanych stadionami we Wrocławiu..na szczęście odgruzowywanie powojenne już dawno się skończyło !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: paskudztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 08:03 jesteś pewien? gdyby zamiast tego koszmaru pieniądze wpompowano w stadion Olimpijski dopiero wtedy można było by powiedzieć o perełce architektonicznej. Mistrzostwa Euro na pieknym zabytkowym stadionie! klasa sama w sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: paskudztwo 26.05.12, 09:00 Stare jest dobre wino i skrzypce !!! Reanimacje kosztują dwa razy tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: paskudztwo 26.05.12, 08:57 Gość portalu: cwiara napisał(a): > Pewnie ,piękniejszy jest kurnik na Oporowskiej,stadion Olimpijski ..z lotu ptak > a i kilka innych gruzowisk nazywanych stadionami we Wrocławiu..na szczęście odg > ruzowywanie powojenne już dawno się skończyło !! No cóż można tak ,ale przeważnie mówią tak ci co sami nie zrobili nic!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hektor51 Re: paskudztwo 26.05.12, 08:48 Wiadomo, że długie patrzenie w lustro źle wpływa na psychikę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury Re: paskudztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 10:52 sam jestes paskudny, a w dodatku glupi jak but wyjdz lepiej z domu i pozbieraj papierki na swojej ulicy zasrancu Odpowiedz Link Zgłoś
pazza.eu A mnie sie podoba! 26.05.12, 00:15 I w dzien i w nocy! Chcielibyscie, zeby wszystkie blyszczaly na zloto jak chinska miseczka? Ops.... nawet ja zaczynam marudzenie po polsku! :))) Nasz stadion jest oryginalny i niebanalny. PS. A ta "chinska, pozlacana miseczka" tez jest sliczna - i juz! Odpowiedz Link Zgłoś
typ71 Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 00:30 img19.imageshack.us/img19/8447/dsc4710shiftn.jpg koko spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 09:26 O której to zdjęcie, bo patrząc na ekspozycję otoczenia, to dość niemrawo się pali ten lampion z Ikea. Odpowiedz Link Zgłoś
kshatriya Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 01:39 Zbędna bryła do zarabiania kasy dla POlityków, UEFA i reszty skoligaconych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc koko Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 08:08 Chłopie masz absolutną rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Coś pięknego i niedrogo! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.12, 08:14 Nagłośnienie też działa. Wczoraj testowali. Wymieniać chyba nie będą, bo słychac prawie w Leśnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jest żart? Re: "Coś pięknego i niedrogo" IP: *.man.tk-internet.pl 26.05.12, 09:19 Odpowiedz Link Zgłoś
jp-70 Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 08:19 Tu można też zobaczyć zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2d2 Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.opera-mini.net 26.05.12, 09:28 A dla kogo to podświetlenie ? I będą pokazywać rozmyte plamy kolorowego światła ? Jak w wiejskiej dyskotece. Dla tych którzy są w środku czy na zewnątrz ? Na dodatek noce od maja do sierpnia są krótkie i aby to oglądać trzeba być tam tuż przed i tuż po północy. Ani to efektowne, ani funkcjonalne. Kolejny wrocławski "kwiatek do kożucha" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 11:23 Tak idioto, a noce od listopada do lutego są od 18. I co, łyso kundlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2d2 Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.opera-mini.net 26.05.12, 12:32 Prawda Noce od listopada do lutego są długie Ale kto i co będzie tam robił, w co grał, dla kogo grał, co pokazywał. A ileż to imprez było w historii tego stadionu ? I kiedy one były ? I ile na tym miasto zarobiło? A co jest planowane od lipca do grudnia ? Nie odpowiadam na personalne zaczepki, bo to do niczego nie prowadzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 10:35 Wstydziłbym sie pokazywac takie zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeushek Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 09:49 Ale lipa.Brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna63 Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.internetia.net.pl 26.05.12, 10:30 zrób lepsze jak potrafisz! ale czy potrafisz???????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_witkowski Polcacy przebili juz dawno zydow 26.05.12, 10:05 Nie swieci to szajs, swieci to gowno. tak czy siak, i tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny kiepskie zdjęcia, slaba rozdzielczość 26.05.12, 10:08 zrobcie nowe iluminację ruchomą pokazuje sie na wideo kazdy aparata ma taką funkcję byle belkot polityka nakrecacie na wideo a na ruchome swiatlo i dzwięk robicie fotki z telefonu???????????????????????????????? totalna amatorszczyzna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: Najpiękniejszy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 10:15 Najpiękniejszy stadion polski na Euro 2012. Kto uważa inaczej to zazdrośnik z Warsiaffki, Poznania, Gdańska lub zawsze z kompleksami kret z lubinka albo zwyczajnie ludzie PO wielbiciele Wybiórczej ! Komu się nie podoba niech się nie pląta po Wrocławiu, na ścianę wschodnią marsz ! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 10:24 Warszawski prezentuje się lepiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_bo_czytam Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 10:39 Fajne ufo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 10:52 Może by Ktoś Ważny pochwalił ZWSE Rzeszów, że dotrzymali terminu i doprowadzili wysokie napięcie do Wrocławia i stadionu !!! Brawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rekin.finansjery beznadzieja. 26.05.12, 11:19 nie wiem kto powiedzial ze mamy najladniejsze stadiony. to jest cos, widzialem na meczu bayernu z chelsea. I iluminacja niesdamowita tez, a niepolski badziew. www.smart-travel-germany.com/munich-stadium.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: beznadzieja. IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 11:25 Rozczaruję cię psie, ale podświetlenie Niemców przy naszym to gó... totalne, Jakość i technologia wlaściwie takie same a możliwości ze 3 razy mniejsze od gamy kolorów, przez niezależność poszczególnych lamp aż po "mobilność" samego oświetlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin.finansjery Re: beznadzieja. 26.05.12, 11:45 Psie? ooops, tekompleksy. Moze masz racje, ale wyglada lepiej kotku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetor Re: beznadzieja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 12:31 Rekin nie pierdziul jest pięknie ! Kropka punkt. Ty jesteś zwykły maruda jedź jak najdalej od najpiękniejszego polskiego miasta, tu nie ma miejsca dla takich jak ty ! Wrocławianin jest dumny do szaleństwa ze swojego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: beznadzieja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 11:55 LOL, nie liczy się technika, efekt finalny, a ten w grajdole jest smętny jak cały projekt stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
placeboeffect Re: beznadzieja. 26.05.12, 12:54 skoro stadion taki brzydki to rozwiazanie jest proste- lepper zostawil nam niezla spuscizne i wiemy jak zrobic blokade. "stop brzydkim stadionom". nastpenie nalezy przekierowac ludzi na oporowska. tam jest dopiero piekny stadion. chluba calego wroclawia. to, ze Polak marudzi to norma- biadolenie i rwanie wlosow z glowy jest bezpieczne: jak sie euro uda albo stadion komus spodoba to sprawa przycichnie, jak sie nie uda to zawsze moge powiedziec "a nie mowilem ze jest do bani". latwiej pomarudzic, pobiadolic nad losem swoim, cudym albo losem stadionu niz wymyslic jakies rozwiazanie albo pomysl. stadion jest jaki jest (mi tam wszystko jedno.widzialam gorsze, sa lepsze)- w niecale dwa tygodnie go nie zburzymy wiec moze sprzeciwmy swoim kompleksom i pierwszym instyktom zeby krytykowac i po prostu badzmy zadowoleni przez ten jeden miesiac. wydaje mi sie ze nawet jesli stadion mialby funkcje wystrzelenia sie w kosmos, komentatorem byl Jan Pawel II i kazde siedzenie byloby wyposazone w aparat do masazu stop to i tak nie byloby wystarczajaco. przyjezdzam do wroclawia w polowie czerwca i specjanie wybralam urlop tak zeby byc jak bedzie mecz polska- czechy. nie jade zeby sobie popatrzez na stadion z zewnatrz ale dla atmosfery. dla tych ktorym sie nie podoba stadion polecam widok ogrodkow dzialkowych po drugiej stronie ulicy. pieknie i spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: beznadzieja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 13:02 To, że stadion jest brzydki nie sprawia, że nagle spodobał mi się wojskowy klocek na Oporowskiej. Od początku uważałem, że projekt jest średni, przepłacona piąta liga architektoniczna, wybudowana kosztem paraliżu inwestycyjnego na najbliższe lata. Nie mam w zwyczaju sztucznie się uśmiechać i udawać, że wszystko jest ok, kiedy nie jest, choćby nie wiem jak psuło to wizerunek który chcą wykreować przepłacani klakierzy i fanatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
placeboeffect Re: beznadzieja. 26.05.12, 13:25 Julian, nie pisze konkretnie do ciebie ale tak ogolnie. nic sie nie martw, wydaje sie tobie ze stadion jest brzydki teraz- fontanna na rynku tez sie ludziom nie podobala, teraz juz tak. solpol (przyjajmniej tak sie to kiedys nazywlalo) wg mnie jest tragiczny ale ludziom ktorzy widza go codziennie w ogole nie przeszkadza. niektore naklady finansowe musialybyc poniesione wczesniej czy pozniej np drogi. bylismy, jestesmy i bedziemy w recesji wiec kiedy jest dobry czas na takie wydatki? juz byl? jest teraz? za rok? nidgy? jak mamy rozwinac sie pod wzgledem turystycznym jesli nic nie mamy? wyslemy turystow do muzeum narodowego i kazemy buty zmieniac na kapcie bo sie parkiet zadrapie (tak bylo. jak jest teraz nie wiem)? nie rozumiem dlaczego ludzie nie prostestowali kiedy ogloszono, ktory projkt zostal zatwierdzony? wtedy bylo mozna. teraz sie jak sie komus nie podoba to jest to wyboru: 1) niech nie patrzy 2) cieszy sie tym co jest bo moglo nawet tego nie byc (jak zaczniemy grac w jakikolwiek sport na swiatowym poziomie to i bedziemy mieli stadion na swiatowym poziomie. poki co taki musi wystarczyc) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok mądry wpis, dokładnie tak właśnie jest 26.05.12, 16:48 a krytyka? Przecież oni sami nie iedzę, czy im się podoba, czy nie. Tyle, że to ich imperatym, aby krytykować. Bez krytyki dzień dla nich stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z De gustibus non est disputandum, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.12, 21:40 czyli o gustach się nie dyskutuje. Jak to mawiają - jedni lubią kluski, a inni pomarańcze. Dla mnie stadion jest doskonale wkomponowany w otoczenie i pod tym względem mnie się podoba. Wielokrotnie widziałem z dosyć bliska Stadion Narodowy w Warszawie i ten "wiklinowy koszyk" budził we mnie mieszane uczucia, ale jest sporo ludzi, którym się bardzo podoba. Bardzo ładny jest sam stadion w Gdańsku, ale w tym obecnym otoczeniu wygląda "dziwnie". Itd., itp. Masz absolutną rację, że nie to jest ważne, a poza tym z biegiem czasu zmienia się subiektywny odbiór i to, co budziło niechęć, przechodzi w obojętność, a nawet w akceptację. Tak więc nie ma się co przejmować gderaczami i malkontentami, spokojnie czekajmy na turniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin zdjecia zdjeciami, zobaczcie film IP: *.promax.media.pl 26.05.12, 12:44 youtu.be/w2Vo88o-BvI nawet kaczkom się podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiej-klasy-specjalista jakość fot 26.05.12, 13:03 moim zdaniem foty wykonane fatalnie. to w ramach wolontariatu ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobry_wieczor Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 17:06 Ładniejszy niż Baku Crystal Hall, na którym w Baku w tym roku jest Eurowizja. :) Tamten wygląda jak z lat 90., a nasz jest bardzo nowoczesny. Super - nadgoniliśmy lata świetlne w naszym boju o nowoczesną infrastrukturę dzięki tym stadionom. Jestem zadowolona, że na to poszły moje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
placeboeffect Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu 26.05.12, 18:44 jest dokladnie tak jak mowisz. nie wiem skad to ciagle marudzenie? jesli by sie tak zastanowic to mamy Polske niepodlegla pierwszy raz od XVIII wieku ( z krotkimi przerwami). tyle czasu bez grosza (a raczej zlamanej kopiejki) na inwestycje (choc tu przepraszam- mamy dar narodu rosyjskiego w warszawie Palac Kultury. ale to dar narodu rosyjskiego a darowanemu koniowi w zeby sie podobno nie zaglada) i ciagla grabiez dobr i zasobow. jakos nie potrafie przytoczyc przykladu innego kraju gdzie w 20 lat (300% inflacji, ludzi utrzymujacych sie ze sprzedawania gaci na lezaku na straganie) z niczego (bo tyle mielismy w 1989- kurnik podparty kolkiem) uzadza sie impreze swiatowego formatu. ktos nam zaufal (uefa itp) wiec dlaczego nie ufamy sobie? dlaczego ciagle udajemy, ze jestesmy super nowoczesni i ze nic nie jest dla nas wystarczjaco dobrei? nie jestesmy. i co z tego? ja tam jestem dumna z wroclawia pelna geba. ze stadionu tez. jest. w koncu mamy. nie mieszkam w polsce a na ile moge to reklamuje wroclaw kazdemu (nawet specjalnie album sobie kupilam i pokazuje ludziom zeby wiedzieli. ludziom szczeki opadaja jak im pokazuje zdjecia. zuplenie nie mam sie czego wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Eu IP: *.197.90.2.edial.pl 26.05.12, 21:37 I brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruder wygląda jak wiejski tuningowany polonez, paskud :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 18:44 przeswituje paskudna konstrukcja z wewnatrz, wyglada to wiesniacko nigdy du*kiewicz nie powinien miec juz wstepu do miasta - stadion troche tanszy niz warszawski, duzo drozszy niz Poznanski i Gdanski (najpiekniejszy i tani). Gówno i ledy to tylko wiejski tuning. Membrana ktora sie nie brudzi, kiedy nastepne pranie za 400 tys zlotych? Za pol roku czy juz po euro ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: wygląda jak wiejski tuningowany polonez, pask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 19:39 Dokładnie. Poprawy efektu wizualnego specjalnie nie widać. Zdjęcia są z dużej odległości a mimo to, dobrze są widoczne wnętrzności stadionowe. Jedynym ratunkiem może być zamontowanie gęsto rozmieszczonych halogeników o skupionej wiązce światła umieszczonych na szczycie tej elewacji a świecących pionowo w dół. Jeżeli choć trochę będą oświetlone elementy konstrukcyjne obiektu to efekt zawsze będzie taki jak na zdjęciach. Moja ocena stadionu to 4-. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: wygląda jak wiejski tuningowany polonez, pask IP: *.197.90.2.edial.pl 26.05.12, 21:41 Rozumiem że jesteś architektem z wieloletnim i bogatym doświadczeniem i wiesz o czym piszesz. To, że jak to ująłeś "prześwituje" to akurat jego ogromny atut. A, że Gdański tańszy. Cóż lubiński jeszcze tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: wygląda jak wiejski tuningowany polonez, pask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 22:06 Nie jestem architektem. Ale wystarczyło zatrudnić osobę która nazywa się inżynier oświetlenia aby iluminacja stadionu była efektowna a nie tandetna. Prześwitywanie było by atutem tylko wtedy, kiedy elementy konstrukcyjne oprócz swojej pierwotnej funkcji, tworzyły jeszcze coś co było by miłe dla oka. No ale wykonawca buduje metodą oszczędności na materiałach przy jednoczesnym wzroście kosztów samego obiektu. Po prostu git gitara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z a skąd wiesz, że nie zatrudniono owego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.12, 22:14 "inżyniera oświetlenia"? Jesteś przekonany, że nie? W tym kraju wszyscy znają się na wszystkim, od piłki nożnej po medycynę, a ostatnio modnym tematem są katastrofy lotnicze oraz budowa autostrad i mostów. Teraz doszedł kolejny "znaczek sprawności harcerskiej", czyli budowa stadionów ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: a skąd wiesz, że nie zatrudniono owego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 22:33 Kolego Z. Znając już metody działania magistratu przy budowie i pożal się nadzorze nad nią. To obawiam się, że wzięto pana Romana elektryka który spytał się swojego syna, którego dalszy kolega zna osobę z grupy od migających okien akademików, jak zrobić kolorową elewację stadionu. Jedyne co ta osoba potrafiła to w miarę równomiernie oświetlić tą siatkę i wszystko zgrać z komputerem. Proste jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 Próby iluminacji wrocławskiego stadionu na Euro... 26.05.12, 20:09 Pewnie że mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
marqin DNO 27.05.12, 07:35 dla mnie katastrofa, wygląda jakby część lamp nie świeciła, porównanie do AlianzAreny w Monachium pokazuje, jak fatalny jest efekt końcowy. Niech lepiej stadion będzie ciemny, przynajmniej nie będzie wyglądał jak świąteczne chińskie lampki za 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
placeboeffect Re: DNO 27.05.12, 10:31 czy spodziewas sie w niedalekiej przyszlosci, ze slaska zagra z chelsea o mistrzostwo europy? jesli to nastapi w ciagu najblizszych 5 lat oficjalnie obiecuje tu na forum, ze placeboeffect ufunduje ze swojej kieszeni oswietlenie takie jak na Alianz Arena. Odpowiedz Link Zgłoś