Dodaj do ulubionych

Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko...

13.06.12, 11:30
Nie rozumiem takich malkontentów. Czego się spodziewał, prywatnego helikoptera czy dyliżansu? Zawsze przy takiej ilości ludzi będzie ścisk i to niezależnie od równoleżnika, południka.. No ale książePan myślał, że będzie miał jeszcze miejsce siedzące. Bosze... "ludzie mdleli"... Ach, nie było zielonej fali. Dziwne, bo ja wracałem z meczu tramwajem i co prawda toczyły się jeden za drugim, ale jechały! Zresztą mógł skorzystać z pociągu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ant Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 11:42
      Spodziewał się przejazdu na miarę kasy jaką Wrocław wydał na te pseudo tramwaje plus i inne rzekome udogodnienia!
    • smrodek71 Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 11:50
      ja nie kumam, w tych sztabach siedzi pewnie z kilkaset ludzi i kmini a nikt nie wpadł na pomysł żeby zrobić zieloną falę dla autobusów i tramwajów? 40 tyś ludzi chciało w godzinę ewakuować się z tego stadionu.......

może to jest problem? za dużo was? brak komunikacji? niemożliwość przebicia się z dobrym pomysłem?
      nie lepiej zatrudnić 10 wysoko wyszkolonych ludzi pracujących przy takich imprezach w Niemczech na przykład?
    • brown-szesze Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 11:52
      Byłem na wielu turniejach piłkarskich w 4 krajach i tak idiotycznego systemu transportu, jaki jest we Wrocławiu jeszcze nie widziałem. Dlaczego z P&R nie ma komunikacji bezpośredniej na stadion, tylko wszyscy muszą dojechać na plac 1 maja i stamtąd wszyscy z wszystkich dzielnic jechać jedną ulicą na stadion? Dlaczego z Krzyków, Oporowa, Zakrzowa nie ma dla przyjezdnych bezpośredniego transportu na stadion? Dlaczego taki transport jest tylko z lotniska, na które przybywa garstka kibiców?
      Dlaczego z przystanku PKP Wrocław Stadion odjadą po meczu 4 (słownie: cztery) pociągi na Główny? W Warszawie podstawionych było 25 pociągów - odjeżdżały co 5 minut przez 2 godziny po meczu!
      • bahn "Wrocław już wygrał Euro!" 13.06.12, 12:03
        Po prostu "Wrocław już wygrał Euro", teraz jeszcze trzeba jakoś (nie mylić z "jakość") przetrwać ostatni mecz, liczyć na to że uda się to jakoś zrealizować bez większego skandalu, a potem już do końca świata będzie się można chwalić i lansować, jaki to był sukces i jak to świetnie wszystko we Wrocławiu się odbyło. Na pewno najlepiej w kraju!
      • Gość: Antoni Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 14:04
        A ja widziałem taki sam, w Gelsenkirchen w czasie MŚ w Niemczech. I co? I każdy do stadionu dojechał...
      • Gość: Schlesier Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.12, 17:52
        Parkingi P&R są dedykowane dla kibiców udających się do strefy kibica, a nie dla osób udających się na stadion. Tyle w temacie.
        • Gość: qqq Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 20:29
          Ależ nie kończ tak szybko.
          Napisz jeszcze, które parkingi zostały dedykowane kibicom udającym się na stadion.
          Muszą przecież takie być, bo liczba kibiców stadionowych jest wyższa od liczby kibiców w strefie na Rynku.
    • arkhan Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 12:38
      Doprawdy nie wiem, na jakim meczu i stadionie był ten gość, ale ja byłem wczoraj na meczu Grecja-Czechy (po raz pierwszy na nowym stadionie) i moje wrażenia są zgoła odmienne. Wyjście ze stadionu było bardzo sprawne (nadspodziewanie), mimo że siedziałem prawie na samej górze. Pod stadionem czekało mnóstwo autobusów i kilka tramwajów. Nie czekając ani minuty, wsiadłem do pierwszego autobusu z brzegu i po ok. 20 minutach byłem w rynku.
      Naprawdę, byłem miło zaskoczony - czegoś takiego się po prostu nie spodziewałem.
      • Gość: WK Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: 156.17.73.* 13.06.12, 13:24
        arkhan napisał:
        > Nie czekając ani minuty, wsiadłem do pierwszego autobusu z
        > brzegu i po ok. 20 minutach byłem w rynku.
        > Naprawdę, byłem miło zaskoczony - czegoś takiego się po prostu nie spodziewałem
        Obywatel Wrocławia, gdy komunikacja miejska zgodnie z planem przewiezie go z punktu A do punktu B , jest mile zaskoczony - przecież całe jego doświadczenie mówi mu, że to się nie uda.
        • arkhan Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić 13.06.12, 13:34
          > Obywatel Wrocławia, gdy komunikacja miejska zgodnie z planem przewiezie go z pu
          > nktu A do punktu B , jest mile zaskoczony - przecież całe jego doświadczenie mó
          > wi mu, że to się nie uda.

Nie. Obywatel Wrocławia jest mile zaskoczony, gdy sprawnie przemieści się z pełnego stadionu do rynku po meczu Euro2012, czyli w sytuacji wyjątkowej. Tylko tyle i aż tyle.
      • Gość: ddddddd Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.internetia.net.pl 13.06.12, 18:26
        no tak ale ty jestes w Polsce nienormalny bo nie narzekasz, jak by królewiczowi podstawili limuzynę z pełnym barkiem to by narzekał że woli inny kolor lakieru i inny gatunek alkoholi w barku
        • Gość: pepe Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.12, 19:01
          królewicz z Polski nowobogacki co mają go dowieść pod dom i najlepiej za friko
    • arkhan Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 12:41
      Dodam jeszcze, że nie wybiegłem ze stadionu 5 minut przed końcem meczu, żeby się załapać na autobus, tylko wychodziłem po meczu z całym tłumem innych kibiców.
      • Gość: kibic Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.teta.com.pl 13.06.12, 12:58
        potwierdzam komunikacja działała bardzo sprawnie po wyjsciu ze stadionu byłem w domu po ok. 15 min jadąc tramwajem - 8 przystanków tramwajowych
        • Gość: hania Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.dh-partner.com 13.06.12, 13:35
          jakiś PR.
          w piątek było fatalnie, aby wscisnąć się do tramwaju przepuściłam 6 tramwaji. wczoraj myślałam, że będzie lepiej, że wyciągną jakieś wnioski, a tu nic.
          masa ludzi szła na piechotę, bo komunikacja była kijowa, ale wszędzie PR wlepia informację, jak Wrocław świetnie zorganizował komunikację na czas Euro!
          za taką plamę w normalnej firmie byłaby conajmniej nagana....
          ogólnie komunikacja we Wrocławiu jest coraz gorsza, kupa znajomych mieszkająca na Gądowie już nie zagłosuje na obecne wladze..
          mam nadzieję, że ktoś kompetentny zabierze się do pracy, a nie pełno darmozjadów
          • arkhan Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić 13.06.12, 13:41
            > jakiś PR.
            > w piątek było fatalnie, aby wscisnąć się do tramwaju przepuściłam 6 tramwaji. w
            > czoraj myślałam, że będzie lepiej, że wyciągną jakieś wnioski, a tu nic.
            > masa ludzi szła na piechotę, bo komunikacja była kijowa, ale wszędzie PR wlepia
            > informację, jak Wrocław świetnie zorganizował komunikację na czas Euro!

Żaden PR. Równie dobrze mogę napisać o Twoim wpisie, że to czarny PR.
            Nie wiem, jak było w piątek, ale powtarzam: wczoraj było nadspodziewanie dobrze, a wracałem od strony Królewieckiej.
            Żadnej ideologii - po prostu piszę, jak było.

• qsaewasw Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 13:29
      Z mojego punktu jako kierującego pojazdem szynowym widzę idealne rozwiązanie na skrzyżowaniu milenijna i na ostatnim groszu na czas rozwózki policja powinna kierować ruchem na całej długości ulicy legnickiej wyłączyć sygnalizację drogową na JP2 Policję by kierowała ruchem oczywiście z naciskiem na uprzywilejowanie pojazdów komunikacji i poszło by gładko a tak to stoi jeden za drugim bo światełka zbyt długo trzymają i robią się korki tramwajowe.
    • Gość: atuskr Oj wiele trzeba poprawić IP: 195.164.68.* 13.06.12, 14:03
      Pętla na Gaju, wczoraj godzina 16:30. 3 tramwaje pod rząd nie przyjeżdzają. Numery telefonów podane na tablicach informacyjnych nie odpowiadają. Nikt nic nie wie, w końcu ok. 16:50 wsiadłem w K, do Rynku, z Rynku tramwajem na Stadion. Na mecz wszedłem już po odśpiewaniu hymnów.
      Ja wiedziałem jak sobie poradzić, ale co mieli zrobić przyjezdni, którzy w tamtej okolicy parkowali samochody, a takich osób było sporo?
    • max.break Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 14:38
      Chyba na innym meczu byliśmy. Ja zostałam do samego końca, potem spokojnie - razem z całym tłumem - nie spiesząc się, spacerkiem na przystanek. Do drugiego tramwaju udało się wejść. W rynku byłam o 20.30.
      Fakt: tłum był masakryczny! Tramwaj nie zatrzymał się na pierwszych przystankach, bo nie było po co - szpilki by nie wcisnął. Potem werbalnie powiadomiono motorniczego, że ma się zatrzymać :-) Atmosfera w tramwaju rewelacyjna: proszę, dziekuję, do zoba, miłego wieczoru itd... Koleżanka (z 6-letnią córką) w tym samym czasie wracała PRAWIE PUSTYM pociągiem, a potem przesiadła się na MPK. Nadłożyła nieco drogi, ale było spokojnie i bezpiecznie.
      A co do drogi NA mecz, to ja z 5-letnim brzdącem wybrałabym się nieco wcześniej, a nie w godzinach największenia nasilenia ruchu.
      • Gość: janek Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.devs.futuro.pl 13.06.12, 14:54
        komunikacja miejska zdała egzamin na piątkę autobusy i tramwaje czekały na kibiców wychodzących ze stadionu a Skody lśniły nowością
        facet pisze bo trafił na tramwaj w którym już zabrakło chyba w jego mniemaniu miejsc leżących
    • Gość: 7kah @jb.wroc IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.12, 16:35
      jb.wroc napisał:
      > Zawsze przy takiej ilości ludzi będzie ścisk i to niezależnie od
      > równoleżnika, południka..

Nie pieprz chłopie. Niedaleko domu mam 40tys. stadion i co dwa tygodnie mecze bundesligi obsługiwane WYŁĄCZNIE przez komunikacje zbiorową. I bywa nawet, że i miejsce siedzące się znajdzie.
    • pivit Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 17:21
      Tuż przed godz. 15 na peron 4 wjeżdża zapełniony pociąg specjalny z Brna (10 wagonów). Czescy kibice hucznie schodzą hurmem tunelami do autobusów i tramwajów a chwilę po ich odejściu NA TEN SAM peron zostaje podstawiony specjalny pociąg do stacji W-W Stadion (bardzo długi, złożony z 3 zespołów EZT) i o 15.28 odjeżdża zapełniony tak na oko w 5%. Bo nie można było tego pociągu podstawić 15 min. wcześniej. Tor był wolny. CZY KTOŚ JESZCZE MYŚLI NA TEJ KOLEI???
    • Gość: dqwq Re: Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić IP: *.internetia.net.pl 13.06.12, 18:24
      jak sie ma 5 letnie dzieco to się nie pcha do pierwszego zatłoczonego tramwaju byle szybciej. Rozwiezienie ponad 40 tys ludzi musi trwać. W jednym miejscu czlowiek pisze że powinno pod stadionem czekać 20 tramwajów a w drugim ma pretensje że tramwaje jechały po 5 jeden za drugim. To jak miały jechać obok siebie po jezdni? Każdy organizator transportu zbiorowego wypuszcza po takiej imprezie tyle wozów ile da się zmieścić na torach. Nie da się nagle podstawić 80 pojazdów żeby wszyscy wsiedli jednocześnie bo wysiądzie zasilanie trakcji.
    • bjk_71 Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 20:46
      A ja się nie zgodzę z artykułem. Byłam na meczu w piątek i do domu wróciłam w ekspresowym tempie, bo w 15 minut. Komunikacja w obie strony rewelacyjna.
    • skyland.wroc Przed meczem Polska - Czechy trzeba poprawić ko... 13.06.12, 22:19
      Droga redakcjo , po raz kolejny ktoś nie pomyślał lub potraktował jak zło konieczne taksówki, nie zorganizowano postoju pod stadionem, a kilkakrotnie krążącym taksówkom policja odganiała klientów bądź wręcz wyciągała wsiadających kibiców z aut, którzy otwierali drzwi taksówek, to skandal i taka wizytówka miasta gospodarza. Mam nadzieje ,ze ktoś uwiecznił te sceny i pokaże szerszej publice...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka