Dodaj do ulubionych

Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn...

04.07.12, 07:36
Nepotyzm to zjawisko ogólnopolskie.
We Wrocławiu ojcowie, matki, synowie, wnuczęta, szwagrowie, zięciowie wspierają się wzajemnie od wielu już lat. Nie kompetencje decydują o wyborze na intratne stanowisko, lecz "plecy".
I to właśnie jest przyczyną upadku miasta - głupiec nie dostrzeże potrzeby nadzorowania na każdym etapie wykonawcy inwestycji, nie dostrzeże wszechobecnego brudu, nie dostrzeże w porę problemu braku miejsc w żłobkach i przedszkolach, braku basenów itd. Głupiec pcha się na stołek nie po to przecież, by pracować - głupiec chce do koryta po to tylko, by się nażreć.
Obserwuj wątek
    • embriao Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn... 04.07.12, 08:19
      Ja się tylko dziwię, że członkowie kasty rządzącej Wrocławiem nie mylą się przy chodzeniu do pracy. Taki Łoś, raz radny, raz członek rady nadzorczej, raz członek zarządu. Mi to by się wszystko pokręciło a taki Wild daje radę i potrafi być jednocześnie w MPK i na wiecu w Wałbrzychu. Zaiste to ciekawe.
      • Gość: Czesio Rodzinne biznesy w Urzędzie Miasta Wrocławia !!!!! IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 20:49
        Degrengolada, nepotyzm, bufonada to normalne w tym urzędzie !!
        Ja tylko czekam kiedy wreszcie ktoś poważnie zainteresuje tym jak obsadza się stanowiska w Urzędzie i w tych dziwnych spólkach w których sami decydenci z Urzędu zasiadają w zarządach !! Tak jak np Wojciech Adamski biorący pensje wiceprezydenta czy Sekretarz Miasta. Co to jest aby w majestacie Prawa mogło dochodzić do czerpania podwójnych korzyści materialnych przez cwaniaków zatrudnionych już w Urzędzie !!!
    • Gość: dardos Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.12, 08:23
      to przeciez przyklad transparentnosci wladzy, tak jest od lat, oficialnie demokracja, wolny wybor i takie tam, rzeczywistosc to folwark prywatnych interesow okraszony rodzinno kumplowska atmosfera.
      Jednak media same o to dbaja, od czasu do czasu niby takie krytyczne, a konkretow brak lub sa przemilczane. Dlaczego? ; )
      Wazne ze popacie stale rosnie i zaufanie do geniuszu wladcow, byle by sie nie zakiwali na smierc.
    • Gość: PoR Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.12, 08:26
      W pełni się zgadzam z Tobą, a jak wiemy ryba psuję się od łba. Więc pytanie automatycznie się pojawia takie, jak od głowy to co tatuś tego nowego prezesa porabia w mieście? Ano nic dokładnie tak jak prezydencik pełny lans za co ja i Wy wszyscy mieszkańcy tego miasta płacimy i za gabinecik tego doradcy od sportu ( jak by nie było sztabu urzędasów tą materią się zajmujących) też. Ot takie to wszystko DUTKIEWICZOWSKIE nie mylić z DULSKIM
      • Gość: Rita Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 09:41
        Pan Z.Korzeniowski to chyba były radny SLD bardzo silnie z nią związany ideologicznie .Wiem ,że miał udziały w kilku spółkach ,ale bardziej o charakterze handl.-usług.Dziwi mnie fakt ,że został doradcą Dutkiewicza do spraw sportu.Ze sportem to chyba miał do czynienia tylko w Wokskowym Klubie Śląska.
    • turbo_wesz Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę 04.07.12, 08:28
      > I to właśnie jest przyczyną upadku miasta - głupiec nie dostrzeże potrzeby nadz
      > orowania na każdym etapie wykonawcy inwestycji, nie dostrzeże wszechobecnego b
      > rudu, nie dostrzeże w porę problemu braku miejsc w żłobkach i przedszkolach, br
      > aku basenów itd. Głupiec pcha się na stołek nie po to przecież, by pracować - g
      > łupiec chce do koryta po to tylko, by się nażreć.

i o to właśnie chodzi, aby nie dostrzegł, bo "jeszcze obywatele są gotowi pomyśleć, że my jesteśmy tu dla nich"
      • Gość: petent polecam wizytę w UM IP: *.adsl.alicedsl.de 04.07.12, 08:41
        Podczas rejestracji samochodu w UM przy ul. G. Zapolskiej pani z okienka obrzuciła mnie bluzgami za brak szacunku do władzy. Szacunek się należy bo przecież to urzędniczka z rodzinną tradycją!
    • patrzyciel Jam mam inne pyt.! Ile jest tych spółek? 04.07.12, 08:56
      Szczerze powiedziawszy to to że koleś, koleś, koleś to jest wiadomo od dawna, w dodatku kiedy w radzie miasta najlepszy koleś na większość - to ekipa kolesi rozrasta się ponad miarę. Dla mnie jednak wielkim zaskoczeniem jest pojawienie się spółki o której nie wiedziałem. Stąd jest pytanie - ILE JEST TYCH SPÓŁEK I KTO JE NADZORUJE?
      • sverir Re: Jam mam inne pyt.! Ile jest tych spółek? 04.07.12, 09:14
        MPWiK SA, MPK Sp. z o.o., TBS Wrocław Sp. z o.o., Wrocławskie Centrum SPA SA, Wrocławskie Mieszkania Sp. z o.o., Wrocławskie Inwestycje Sp. z o.o., Wrocław 2012 Sp. z o.o., Wrocławskie Centrum Treningowe SPARTAN Sp. z o.o., Wrocławski Park Wodny Sp. z o.o., Wrocławska Rewitalizacja Sp. z o.o., Wrocławskie Centrum Rehabilitacji i Medycyny Sportowej Sp. z o.o. - spółki ze 100% kapitałem Gminy.

ARAW SA, Wrocławski Park Techonologiczny SA, Wrocławskie Przedsiębiorstwo Hala Ludowa Sp. z o.o. - spółki z większościowym udziałem Gminy.

Port Lotniczy SA, Wrocławski Klub Sportowy "Śląsk Wrocław" SA, Dolnośląski Fundusz Gospodarczy Sp. z o.o., Wrocławskie Centrum Badań EIT+ Sp. z o.o., Wrocławski Medyczny Park Naukowo-Technologiczny Sp. z o.o., Dolnośląskie Centrum Medyczne DOLMED S.A. - spółki z mniejszościowym udziałem Gminy.

Całość tutaj
    • der1974 Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn... 04.07.12, 08:59
      Pan red. Szymański lepiej niech sie przyjrzy jakie byly zwiazki pana wiceprezydenta Piechoty z Impelem. Swego czasu pan redaktor popełnił artykuł o panu Piechocie i słowem o tym nie wspomniał. A teraz mu przeszkadza.
      • Gość: Bibo Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 09:05
        Urzędnicza Rasa Panów
      • Gość: zalep Po co mieszać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 11:20
        Nie wiem po co mieszać Pana Piechotę w sprawy Pana Prezydenta? Czy to tak dla przeciwwagi, Szanowny Panie? Osobiście uważam pana Piechotę za wspaniałego człowieka, być może z racji mojego inwalidztwa (nieporównywalnego) jest to bardzo subiektywna ocena. Ale siła i wiara pana Posła w to co robi jest nadzieją dla maluczkich i osamotnionych w swoich problemach.
      • Gość: kredens Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: *.internetunion.pl 04.07.12, 18:12
        Co jest w tym zagadkowego ? Czy ktoś się zdziwił, że stołek dostał kumpel kumpla lub synalek tatusia a nie prawdziwy fachowiec z prawdziwego konkursu ? Naprawdę ktoś się tego nie spodziewał ? Parę ładnych lat temu ktoś na tym forum wykonał kawał dobrej roboty bo poszperał w sieci (NK, goldenline itp) i zaprezentował kompetencje i doświadczenia zawodowe pracowników spółeczki Wrocław 2012. Doświadczenia w postacji bycia recepcjonistką w hotelu, zainteresowania kręciły się wokół browarka, wódeczki i EURO 2012...Bardzo ciekawa i pouczające lektura nie o prezesach (co do których nikt nie ma złudzeń) ale szarych pracownikach spółek miejskich...Odnajdzie to może ktoś... ? A tak swoją drogą czy w spółce Wrocław2012 szykują się jakieś zwolnienia grupowe ? Czy może kolesie i koleżnaki będą tam mieli ciepłe posadki do 2045 roku ? Nie zapomnijcie tylko nazwy zmienić.
    • Gość: marek Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 09:15
      No cóż, ręka rękę myje. A przy korycie cieplej.
    • Gość: zenek partacz otacza się "najlepszymi"-synami i córkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.12, 09:34
      na tym polega siła partacza z Mikstatu.
      Rozumiecie, głupi wyborcy onego?
    • radeberger Mała uwaga.. 04.07.12, 10:01
      Rada nadzorcza spółki - na wniosek prezydenta Dutkiewicza, który jest jej właścicielem

Dutkiewicz nie jest tutaj właścicielem NICZEGO. Właścicielem jest MIASTO WROCŁAW.
      • pleple.pl Ty to JNP przypomnij- odnoszę 04.07.12, 10:29
        wrażenie, że dość dawno o tym zapomniał, a kamaryla tylko zaciera rączki siedząc przy korycie...
    • waldi_46 Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn... 04.07.12, 10:12
      mafia samorządowa kroi gminę , to największy mafijny twór i niewypał ustawodawczy którego nie nowelizują w trosce o stołki dla kolesiów i rodzin elit rządzących .
    • radeberger Sens istnienia spółeczek 04.07.12, 10:48
      www.gazetawroclawska.pl/artykul/610551,wroclaw-radni-i-urzednicy-dali-20-zl-za-bilety-warte-900,id,t.html
      Oczywiście pisze konkurencja - GW troszczy się o stołki bardziej.
      • pleple.pl Wrocław: Prezydent podnosi ceny biletów na kąpieli 04.07.12, 11:07
        www.gazetawroclawska.pl/artykul/610187,wroclaw-prezydent-podnosi-ceny-biletow-na-kapieliska,id,t.html
        Nie sądzisz chyba, że koryto może być tylko w połowie pełne...
    • karina58.04 Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn... 04.07.12, 15:46
      a kto zgadnie jak się nazywa wujek Prezesa Hali Ludowej ?
      • Gość: Łos_bimbacz Dynamizm jest dziedziczny:) IP: *.ip.netia.com.pl 04.07.12, 15:52
        > a kto zgadnie jak się nazywa wujek Prezesa Hali Ludowej ?

jak?

Dynamizm musi być dziedziczny, aby nie wypaczyć jego myśli i dogmatów. Dlatego wszystkie ważniejsze urzędy i PRezesostwa musi sprawować POtomstwo Ojców Założycieli:)
    • rwaku Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn... 04.07.12, 18:48
      Karierowicz dziadek, ojciec i syn! Za rządów lewicy w ojca gabinecie ściana była zabazgrana autografami Millera, Szmajdzińskiego i innych notabli. Każdy, kto tam wchodził musiał je podziwiać! A dzisiaj???
      • Gość: chyży ruj Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 20:28
        To Jasiu będziesz musiał teraz współpracować z Alicją, która teraz też znalazła ciepłą posadkę w UM a z którą nie chciałeś współpracować w TiVi. Ubaw po pachy!
        • Gość: musaszi Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: *.ip.welcomeitalia.it 04.07.12, 22:57
          Nepotyzm to jest rak demokracji i samorzadnosci. Nie moze byc przyzwolenia na powiazania rodzinne, chocby przez wujka, babcie czy szwagra w instytucjach samorzadowych, ani spolkach w ktoryh maja udzialy miasto lub gminy. Chocby trzeba bylo zrezygnowac z fachowca, powiazania rodzinne nie moga byc tolerowane, bo jest to furtka do wszelkiego rodzaju naduzyc. Jezeli prezydent Dutkiewicz przyzwala na takie sytuacje tzn., ze powinnien przestac byc prezydentem. Powiazania rodzinne prowadza do cichych umow, przyzwolen i innych nagannych praktyk, ktore w dluzszej perspektywie zawsze szkodza spolecznosci.
    • j_aca Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn... 04.07.12, 22:56
    • j_aca Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn... 04.07.12, 23:05
      Zachęcam red. Szymańskiego do przyjrzenia się spółce WCRiMS, czyli szpitalowi rehabilitacyjnemu na ul. Chopina - pięknie umiejscowiony, w parku, w wyremontowanych poniemieckich willach.
      • Gość: ale rehabilitacja przy Chopina IP: *.internetia.net.pl 05.07.12, 10:03
        Rehabilitacja przy ul. Chopina - wisienka na torcie prywatyzacji ZOZ dla Szkół Wyższych..................
    • jazzkam sprawny menadżer? 04.07.12, 23:44
      pogadajcie sobie z firmami, w których pracował... hehe
    • burial85 Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę 05.07.12, 15:08
      hmm
    • gavo Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzędn... 25.07.12, 13:36
      taki v-ce prezes jest niepotrzebny, szkoda moich i innych Wrocławian pieniędzy. W ogóle funkcja v-ce prezesa w obecnej sytuacji jest niepotrzebna. do opinii publicznej powinna trafić informacja czy nowy v-ce prezes będzie się zajmował, jaka była motywacja do jego zatrudnienia.
      bo oczywiście mogla być jakaś sytuacja, o której nie wiemy a mógł ją rozwiązać wyłącznie pan Korzeniowski? ;)
      • Gość: xyz Re: Zagadkowy awans syna doradcy prezydenta. Urzę IP: 62.128.26.* 26.07.12, 09:33
        Taka sytuacja był: był potrzebny drugi podpis na pewnym dokumencie.
    • angrusz1 Mechanizm 25.07.12, 14:35
      polskiej demokracji jest taki ,że wygrywają te partie i te osoby , które dysponują dużymi pieniędzmi na kampanię wyborczą .
      Żeby zebrać takie pieniądze to obstawia się różne spółki swoimi ludźmi . Oni tak zarabiają jak " śmietanko " a potem poprzez tzw słupy palikotowe - emerytów i studentów - część tych pieniędzy jest wpłacane na konto komitetu wyborczego .

Mechanizm wyborczy musi , musiałby ulec zmianie, żeby ta patologia znikła .
      Chyba na to się nie zanosi .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka