Dodaj do ulubionych

Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekniesz

09.07.12, 11:14
Oj, a dziennikarz z konkurencji chyba zapomniał o najpowszechniejszym i szczególnie odrażająym smrodzie
Obserwuj wątek
    • 1410_tenrok Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekniesz 09.07.12, 11:14
      miasto to nie jest twór z Matriarchatu Marcina wolskiego, gdzie co rano manipuły manicurzystek i pedicurzystek oraz wisażystek przygotywały domy i ulicy do codzienności.
      Miasto jest żyjących organizmem, który produkuje różne zapachy. Jak się komuś nie podobają, to niech założy maskę pegazkę!!!
      najgorzej jest z tymi, którzy wyżej sikają niż ich wzrost sięga.
      • autocash Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn 09.07.12, 11:28
        Trzeba Ci przyznać pełną rację. Bo co, ludzie mają się przestać pocić? Jak jest ich dużo, to wiadomo, że zapach będzie bardziej intensywny. Poza tym niemiły zapach jest wizytówką dużych miast w zasadzie od czasów, kiedy powstały.
        ---
        AUTOCASH - Oddział wrocławski
        • Gość: ks. Witold Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 15:15
          > Trzeba Ci przyznać pełną rację. Bo co, ludzie mają się przestać pocić?

Jeśli myjesz się przynajmniej raz dziennie i używasz dobrego antyperspirantu, to problem smrodu jest minimalny.
          • Gość: podróżnik Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:50
            Warto jeszcze wspomnieć o śmierdzącej Odrze, która cuchnie jak najgorszy ściek. Być może dlatego wrocławianie nie zauważają tego smrodu bijącego od rzeki, bo ogólnie już się przyzwyczaili do smrodu. Wrocław - wenecja północy :D
      • misiak-pysiak Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn 09.07.12, 11:29
        Panie "redaktorze" (znowu sfrustrowany stażysta???) - tak samo śmierdzi w Paryżu, Londynie, Nowym Jorku i Kuala Lumpur. To miasto, M-I-A-S-T-O.
        • Gość: kkk Najbardziej smierdzi w magistracie IP: *.free.aero2.net.pl 09.07.12, 12:30
          bo dupkiewicz i jego banda klakierow to cuchnace typy.
        • Gość: etam Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 13:35
          To nie miasto się nie myje, to nie miasto sika po bramach, to nie miasto wyprowadza psy na trawniki i po nich nie sprząta, to nie miasto wyrzuca z upodobaniem śmieci w krzaki i zarośla, to nie miasto używa zdezelowanych, dymiący diesli, to nie miasto rzuca pety na ulicę. To brudasy, które mieszkają w tym mieście, brudzą i albo im to w niczym nie przeszkadza, albo mają pretensje do jakichś "onych", że przez nich muszą żyć w brudzie....
          • Gość: miastooo Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 15:34
            To miasto ma egzekwować przepisy. Widziałeś kiedyś strażnika miejskiego w parku? Przywalić właścicielom srających kundli mandaty, starym babom dokarmiającym koty po piwnicach podobnie.
            • Gość: zbyszek Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:52
              To strażnik miejski ma stać na każdym rogu? Nawet strażnik niczego nie nauczy ludzi, których rodzice nie nauczyli kultury.
        • Gość: bobobob Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 15:31
          W Paryżu śmierdzi bardziej. Odra też nie jest tak odrażająca jak Sekwana. Ale: z brudem trzeba walczyć, Wiedeń i Berlin są czyste, przed wojną Wrocław był podawany jako przykład czystego i higienicznego miasta. Wielkie miasta zalatują, ale nie przez psie gówna na ulicach, obornik i inne oznaki polskiego niechlujstwa. A, że niektórym nie przeszkadza, cóż... już wiemy dzięki komu przejażdżka tramwajem jest ciężkim doświadczeniem.
        • Gość: Tomek Śmierdzi na pacu Solnym - koło murzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 17:33
          Śmierdzi na pacu Solnym - koło murzyna
        • Gość: martunia Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:53
          Porównując Paryż i Londyn z Kuala Lumpur udowadniasz tylko, że w życiu nie widziałeś tych miast.
    • watashi-no Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekniesz 09.07.12, 12:51
      zamiast pisac o abstrakcyjnym smrodzie ilustrujac to idiotycznym zdjeciem owcy, lepiej opisac czystosc powietrza w miescie, ktora jest dramatyczna. i zapytac planistow, co mozna z tym zrobic. ale artykuly w GW to jedna wielka impresja na temat.
      • Gość: PsssSs Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 16:31
        poziomu zanieczyszczeń w powietrzu nie wolno badać.

a zwłaszcza poziomu aluminium i baru.
    • 1410_tenrok nie opowiadaj głupot!! 09.07.12, 12:51
      Odra jest rzeką II klasy czystości. woda jest przejrzysta, widać zółty piasek, a ryb są masy. Wystarczy udać się nad rzekę, aby się o tym naocznie przekonać. Odra, podobnie jak Łaba, jest pełna jednostek pływających. Myślisz cymbale, że ci ludzie to masochiści lub samobójcy?

Czasy, kiedy ta rzeka śmierdziała, odeszły już dawno w przeszłość!!!

• Gość: aga nie opowiadaj głupot, tenrok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:44
        1410_tenrok napisał:

> Odra jest rzeką II klasy czystości. woda jest przejrzysta, widać zółty piasek,
        > a ryb są masy.

Zwłaszcza zdechłych: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,12097425,Martwe_ryby_po_dwoch_tygodniach_znowu_w_Odrze.html

Widzę, że tobie tenrok to nie przeszkadza, tak jak smród bijący od Odry...
    • czujesz.to Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekniesz 09.07.12, 13:24
      Powinni wprowadzić zakaz trzymania psów w blokach. U mnie pod domem nie tylko całe trawniki ale i chodniki osrane. Trzeba patrzeć pod nogi jak się z domu wychodzi. Nieraz nawet do windy ciężko wejść bo jakiś kundel nalał. Nie muszę mówić że lepiej ze schodów wtedy korzystać bo smród niesamowity. O komunikacji miejskiej się nie wypowiadam bo nie korzystam, ale nieraz słyszałem że brak klimy więc się nie dziwię że ludzie się pocą.
      • prawdziwy-ghostdog Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn 09.07.12, 19:11
        czujesz.to napisał:

> Powinni wprowadzić zakaz trzymania psów w blokach. U mnie pod domem nie tylko c
        > ałe trawniki ale i chodniki osrane. Trzeba patrzeć pod nogi jak się z domu wyc
        > hodzi. Nieraz nawet do windy ciężko wejść bo jakiś kundel nalał. Nie muszę mówi
        > ć że lepiej ze schodów wtedy korzystać bo smród niesamowity. O komunikacji miej
        > skiej się nie wypowiadam bo nie korzystam, ale nieraz słyszałem że brak klimy w
        > ięc się nie dziwię że ludzie się pocą. przestań juz z tym brakiem klimy, takie rzeczy to mówią ci co nie jeżdżą, we wszystkich dwukierunkowych skodach jest klima i także w Mercedesach.
    • Gość: Marko Śmierdzi bajoro na Biskupinie IP: *.dynamic.mm.pl 09.07.12, 14:14
      Przy Olszewskiego, koło akademika Arka, teren chyba należy do UP. Bajoro 20 na 30m. Ludzie wrzucają tam śmiecie, meble, i inne odpadki. Smród nieziemski, dzwoniłem na straż i do policji, nikogo to nie interesuje.
    • heraldek Dopoki to miasto bedzie Wrocław a nie Breslau..... 09.07.12, 14:26
      ...... smrod to zapach stron rodzinnych jego obecnych mieszkancow....
    • heraldek Kiedy twierdzono, ze smrod ze Wschodu leci, bo tu 09.07.12, 14:28
      ....mieszkaja Sowieci...... Sowieci odeszli a smrod pozostal....
    • Gość: kornik [...] IP: *.171.196.178.static.cdpnetia.pl 09.07.12, 15:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: arek [...] IP: *.opera-mini.net 09.07.12, 15:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • 1410_tenrok do wszystkich przekonanych o tym, że Odra to ściek 09.07.12, 17:27
          Dlaczego sami tego nie sprawdzicie ludziska? Wystarczy pójść nad rzekę i samemu się o tym przekonać. A w Odrze można bez kłopotu pływać. Na Biskupinie robi to wielu ludzi.

W Odrze kąpałem się tydzień temu i jakoś zyję.
          • Gość: maniek 1410_tenrok - przykład wrocławskiego syfiarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:47
            I to są właśnie tacy syfiarze jak ty, tenrok, którzy wykąpali by się nawet w krowich szczochach. Kąp się dalej, tenrok, razem ze zdechłymi rybkami, tylko nie namawiaj do tego innych.
            • 1410_tenrok nie rozumiem tego, dlaczego nie pójdziecie sami 14.07.12, 14:13
              nad rzekę i nie sprawdzicie palpatycznie.
              Mnie atakujcie na zdrowie, a rzeka i tak jest czysta. Brudne są jej brzegi, poniewża fyntkasze pozostawiają po sobie syf.

A kwestia martwych ryb? skąd wiesz, dlaczego doszło do wymierania. A powodów może być mnóstwo.
    • Gość: ks. Witold Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 15:18
      1. Smród rzygowin i moczu na świdnickiej, w okolicach HM
      2. Smród pacierzy
      3. Smród starych diesli i benzyniaków palących olej pół na pół z benzyną, konieczne zamknięcie miasta dla aut poniżej euro5.
    • wielka_smuta Mi strasznie śmierdzi z butów 09.07.12, 15:32
      Mi strasznie śmierdzi z butów i nie wiem jak temu zaradzić.
      • Gość: heee Re: Mi strasznie śmierdzi z butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 15:35
        Pewnie w słomie myszy ci się zalęgły.
        • Gość: ks. Witold Re: Mi strasznie śmierdzi z butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 15:41
          myszy tak bardzo nie śmierdzą, pewnie słoma gnije
      • Gość: pilka Re: Mi strasznie śmierdzi z butów IP: *.dip.osnanet.de 10.07.12, 07:45
        nie z butow, tylko z nog, a to dlatego, ze nogi rosna z dupy
    • wojtusz Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekniesz 09.07.12, 16:27
      Jak się smrodu nie lubi, nie jedzie się w tropiki. Takie (tropikalne) warunki u nas
      teraz panują i nic się na to nie poradzi.
    • wojtusz Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn 09.07.12, 16:31
      Mekong powąchaj, będziesz miał pojęcie o smrodzie.
    • Gość: che Re: Śmierdzi nie cały Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 17:08
      W tak często opiewanej z zachwytem Wenecji także smród daje się we znaki. Nie mówię o Placu Św. Marka, ale kilka ulic/kanałów dalej, jak czasem z wody "kopnie" to oczy łzawią.
    • uniwr Wrocław - wenecja północy 09.07.12, 18:10
      Gość portalu: turysta napisał(a):
      > Warto jeszcze wspomnieć o śmierdzącej Odrze, która cuchnie jak najgorszy ściek.
      > Być może dlatego wrocławianie nie zauważają tego smrodu bijącego od rzeki, bo
      > ogólnie już się przyzwyczaili do smrodu. Wrocław - wenecja północy :D

Jak Wenecja to Wenecja, z wszystkimi konsekwencjami. Widać dawno (albo w ogóle) w Wenecji nie byłeś - z bocznych kanałów wali tak, że Odra to przy nich krynicznie czysta woda :)
      • Gość: edek Re: Wrocław - wenecja północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:48
        Czyli jednak Wrocław jest "wenecją północy". Pod względem smrodu.
    • stachu44 A o popcornie ani słowem:-( 09.07.12, 21:30
      A tego nam nie brakuje, poczynajac od Hali Stulecia.
    • dwservicepl Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekniesz 10.07.12, 01:13
      "Śmierdzi" - napisał autor newsa po czym poszedł zapalić papierosa by zatruwać innych, a po pracy "pachnący" wsiadł do tramwaju.
    • oldshatterhand.pl Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn 10.07.12, 05:12
      Bylem kiedys w Paryzu. Lato i +32 stopnie. Metro wypchane po brzegi, zapach w wagonach jak w ogrodzie pelnym wspanialych kwiatow. Nie wazne czy duze miasto czy male. Wazne kto w nim mieszka ...
      • Gość: pilka Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.dip.osnanet.de 10.07.12, 07:57
        byles raz w paryzu...pewnien cie wozili stretch -limo. Mieszkam to 32 lata... paryz pelen jest smierdzacych nieziemsko penerow, a przejdz sie raz metro 1 z Gare de lyon do La Defense... obojetnie czy latem, czy zima.. ci na ulicy na Pl. St Suplice tez smierdza, tylko tam wiatr wieje...
    • sork-om Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekniesz 10.07.12, 06:12
      Jest całe mnóstwo ludzi uprawiających turystykę ekstremalną. I ja tu widzę szansę na zarobienie trochę grosza, który przyda się pustej miejskiej kasie. Zareklamujmy w biurach podróży tę nie nową atrakcję miejską a jako bonus dodajmy nocleg w zaszczurzonej staromiejskiej piwnicy. Możemy też zorganizować nostalgiczne wyprawy w najbardziej śmierdzące miejsca dla pragnących powrotu do przeszłości. Przecież nie wszyscy urodziliśmy się i wychowaliśmy w pachnących salonach. Zaróbmy na czymś czego nie możemy (nie chcemy) się pozbyć. O, taka mi szalona myśl wpadła do głowy. Co Wy na to ?
      • Gość: gośc Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 21:07
        ...a mnie potwornie drażni smród reklamówek w Carfourze. Zastanawiam się z czego to jest robione.Rózne myśli przychodzą do głowy....
        • Gość: wrocławianin Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: 213.25.70.* 13.07.12, 21:24
          Mnie nic nie śmierdzi.
          • Gość: real Re: Śmierdzi cały Wrocław, a od smrodu nie uciekn IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.12, 22:27
            Dla mnie śmierdzą ci którym śmierdzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka