Dodaj do ulubionych

Dziwne badania Homo Homini

01.08.12, 09:37
Wczoraj dostałem telefon od pracownika tej firmy. Domyślam się, że badania zlecił Urząd Miejski i chodziło o zebranie opinii wrocławian na temat Euro 2012, żeby pochwalić się dziennikarzom. Swoje domysły buduję na tym, że pytania dotyczy korzyści z Euro 2012, a nie strat, które organizacja Euro 2012 za sobą pociągnęła. Było tylko jedno pytanie na temat ogólnej oceny skutków Euro, później padły pytania m.in. na temat funkcjonowania komunikacji miejskiej i informacji dla mieszkańców, a także strefy kibica. Kazano też określić, jakie korzyści Wrocław odniesie z Euro 2012. Nie było żadnych pytań o koszty.
Piszę powyższe tylko dlatego, by koleżeństwo z placu Solnego wiedziało, w jaki sposób zinterpretować wyniki, które za chwilę wymowny pan Czuma pokaże dziennikarzom. Nawet ja, wojujący krytyk Euro, uważający, że organizacja Euro 2012 we Wrocławiu była pomysłem katastrofalnym, musiałem przyznać - przy tak postawionych pytaniach - że Euro 2012 przyniesie miastu takie czy siakie korzyści. Korzyści bowiem będą, chodzi jednak o to, że z bilansu korzyści i strat wynika, że korzyści nie są warte ceny, jakiej trzeba będzie za nie zapłacić. Ale o to już nikt mnie nie zapytał. IMO uważam za bardzo prawdopodobne, że badania te (finansowane zapewne z kieszeni podatników) będą wykorzystane do zafałszowania obrazu rzeczywistości.
Obserwuj wątek
    • pleple.pl Toż od zawsze wiadomo, że nie są ważne 01.08.12, 09:49
      odpowiedzi, ale pytania :-)

I nie raz, nie dwa już były dyskusje, że JNP ma PR od tej strony dobrze opanowany....

A lemingi wierzą, nietubylcy nam zazdroszczą...
    • Gość: @ Re: Dziwne badania Homo Homini IP: *.internetia.net.pl 01.08.12, 10:20
      Od czasu "Rejsu" wiadomo, że "pytania są tendencyjne". ;-)

Już tam dworscy sobie odpowiednio zinterpretują te "badania", aby odstawić następną PRopagandową szopkę.
    • Gość: Balti Re: Dziwne badania Homo Homini IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.12, 10:52
      To najprawdopodobniej robione są dwa badania równolegle. Do mnie dzwoniła jakaś inna firma z pytaniami m.in o ocenę pomysłu Strefy Kibica w Rynku, zarządzanie stadionem, zadłużenie miasta...itp
      • isostar2 Re: Dziwne badania Homo Homini 01.08.12, 22:09
        Do mnie dzwonili z firmy Pentor (lub podobnie), też o to pytali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka