Dodaj do ulubionych

problem z aegon

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 18:38
Witam

Kilka lat temu zainwestowałem swoje pieniądze w produkt finansowy pin aegon lokata. Niedawno chciałem zrezygnować z niego, wysłałem zlecenie wypłaty jak należy, zgodnie z formularzem jaki mają na stronie internetowej. Niestety okazało się, że 16 lipca jeden z funduszy Idea Premium zawiesił wypłacanie jednostek uczestnictwa i moje pieniądze wbrew mojej woli utknęły. Teraz KNF przedłużyła Idei zawieszenie. Aegon może wypłacić mi tylko z dwóch funduszy. Mam pytanie, czy mam prawo do swoich pieniędzy z tego funduszu, jeśli polecenie wypłaty wysłałem pocztą 13 lipca, więc wcześniej niż ogłosili zawieszenie. W regulaminie napisane jest także, że jednostki uczestnictwa mają charakter wyłącznie pojęciowy i przyznają mi prawa do poszczególnych aktywów Towarzystwa, więc czy to znaczy że do końca nie mam praw do tego funduszu, więc zawieszenie mnie nie obowiązuje?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • mikolaj2225 Re: problem z aegon 04.08.12, 16:05
      Najlepiej zapoznaj się ze stroną grandcapital.pl i nie będziesz żałował, dużo informacji pewnych i pewne inwestycje.
    • Gość: breck Re: problem z aegon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 21:33
      Witam, czy udało się rozwiązać problem? Jak nie to najlepiej do nich zadzwonić i zażądać odmowy na piśmie (podstawa do ewentualnych roszczeń wobec firmy). Ja wystąpiłam z wypłatą już po tej dacie-i to dopiero będzie:((((
      • bartek8241 Re: problem z aegon 18.09.12, 21:31
        Ja miałem fundusz IDEA Obligacje, rezygnacja dotarła do nich 4 września, 13 miałem kasę na koncie, po tej dacie fundusz zanotował 7% w dół w ciągu tygodnia. Ale miałem farta. A Aegon jako zarządca to firma do dupy. Powinni ostrzegać klientów, wysyłać jakieś informacje ... nic nie robili. Ktoś powie- głupiś to płać. Ano może i tak, ale gdy powierzałem im kasę było ah i oh - pomocni, rzeczowi itp Gdy zaczął się kryzys, na przejście z funduszu akcyjnego na rynku pieniężnego czekałem 7 dni roboczych - w tym czasie straciłem jakieś 8-10 %. Takie rzeczy powinny się odbywać w ciągu dnia, dwóch - inaczej straty się pogłębiają.
      • Gość: INVICTUS Odzyskiwanie pieniędzy z polis inwestycyjnych - IP: *.play-internet.pl 14.11.14, 13:54
        Witam Państwa.

Jestem prawnikiem z Kancelarii INVICTUS. Nasza Kancelaria od dłuższego czasu pomaga Klientom, oszukanym przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe. Skutecznie odzyskujemy środki z polis na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym tzw. polisolokat (m.in. od: Allianz, Aegon, Axa, Compensa, TU Europa, Generali, Nordea, Open Life, Skandia i innych) . Bez względu na to czy Państwa polisa została już rozwiązana (jeśli zostały nałożone opłaty likwidacyjne, także walczymy o ich zwrot) czy nadal ją Państwo opłacają ( w takiej sytuacji pomożemy rozwiązać ją tak, aby Państwo jak najmniej stracili). Prowadzimy postępowania przeciwko ww. towarzystwom ubezpieczeniowym. Co ważne nie pobieramy żadnych opłat na start, więc tak naprawdę niczego Państwo nie ryzykują.

Więcej informacji o zakresie naszej działalności mogą Państwo przeczytać na naszej stronie internetowej : www.ubezpieczenia-inwestycyjne.com.pl
        W razie pytań zapraszam do kontaktu: telefonicznego : 71 307 04 84/ 733 171 161
        lub mailowego: kontakt@ubezpieczenia-inwestycyjne.com.pl

Pozdrawiam serdecznie.

Kancelaria INVICTUS
    • megastorm Re: problem z aegon 23.10.12, 13:40
      Moim zdaniem, a jestem tego pewien :)
      Inwestowanie, oszczędzanie w tak zwanych PRODUKTACH FINANSOWYCH, jest MEGA kosztogenne.
      Nie mamy kontoli co się dziej, nie wiem co się dzieje, ryzyko jest nasze i opłaty też. To bez sensu.

Polecam jak najbardziej OSZCZĘDZANIE, mega CNOTA!
      Teraz na lokacie to nie inwestowanie, tylko po prostu nijako próby zachowania wartości, gdyż, lokaty zalediwe pokrywają inflację, a czasami tego nawet nie robią.

Pieniądze same w sobie, w materacu z czasem tracą na wartości, właśnie przez inflację. Więc gdy chcemy aby pieniądze na nas pracowały, TRZEBA INWESTOWAĆ. Trzeba inwestować w aktywa bo one z czasem zyskują na wartości. Nie bójmy się stać świadomymi w tym zakresie!

Co będzie przybierać na wartości ?????

Kraje bez długów, na początkowym stanie rozwoju. Oraz tego czego mało, za to zapotrzebowanie na to wielkie, czyli surowce.

Jak juz wiemy w co. To najlepiej NAJTANIEJ I BEZ ZMIEWOLENIA PRODUKTAMI FINANSOWYMI!

Czyli w fundusze które są notowane na giełdzie.

Dif Broker posiada platformę online z funduszami ETF. To są właśnie fundusze notowane na giełdzie. Polecem poczytać więcej info na temat właśnie funduszy ETF. I nie bać się, tylko OSZCZĘDZAĆ i mądrze INWESTOWAĆ.
      Dif Broker prowadzi także plan oszczędnościowy tylko jest to lekkie pośrednictwo za jedyną opłatą 0,5 % rocznie. Za tę opłatę doradza jaki fundusz i jak zajdą zmiany na rynku zarządzi zmanę funduszu.
      • investhelp.pl Re: problem z aegon 28.06.13, 14:16
        Żyjemy w czasie kiedy rynki finansowe są zmienne. Trzeba obserwować zachowanie giełd i podejmować odpowiednie decyzje.

Można zdać się na rozwiązania które są już dostępne na rynku i sprawdzić wyniki.
        Najważniejsze jest aktywne inwestowanie!
    • kancelaria_prawna_fi Re: problem z aegon 30.10.14, 11:06
      Witam, moja kancelaria zajmuje się odzyskiwaniem pieniędzy w funduszy inwestycyjnych ( typu SKANDIA, AEGON, COMPENSA itp. ), produktów firm doradztwa finansowego oraz innych produktów, które wymagały wkładu pieniężnego a po zerwaniu umowy z firmą nie przyniosły żadnych dochodów lub wręcz utratę ( nawet częściową ) zainwestowanych pieniędzy. Odzyskujemy te środki do 10 lat po zerwaniu umowy. Działamy na terenie całej Polski. Zainteresowane osoby proszę o kontakt telefoniczny pod nr 667-822-004
    • Gość: kancelariaprawna Re: problem z aegon IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.11.14, 14:01
      Witam, moim zdaniem jak najbardziej jest to mozliwe. Reprezentuje kancelarię prawną, jeśli chce Pan skorzystać z naszej pomocy proszę o kontakt 667 822 004. Pozdrawiam
    • Gość: Michałłł Re: problem z aegon IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.15, 12:43
      Poszkodowanym pozostaje złożyć pozwy. Ostatnie orzecznictwo sądów pozwala być dobrej myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka