Dodaj do ulubionych

Wyższe ceny biletów MPK

IP: *.crowley.pl 30.06.04, 21:03
Nowy cennik biletów jest zupełnie do bani. Jak ktoś chciał zaoszczędzić parę
złoty to mógł kupić jeszcze dekadówkę od 30 (na 10 dni) po starej cenie. Co
do biletów 30 dniowych jesto to totalna beznadzieja. Ceny są po prostu z
kosmosu!!! 90 zł za jazdę 33 letnimi tramwajami??? rozsypującymi się oraz
brudnymi jak... brak słów.
Obserwuj wątek
    • kriskw Re: Wyższe ceny biletów MPK 01.07.04, 08:56
      Bo masz drożej płacić, aby były pieniądze na ich sprzątanie - żartowałem
      oczywiście
    • apa1980 Re: Wyższe ceny biletów MPK 01.07.04, 09:07
      Jak to nie ma problemów z kupieniem biletów???
      Dwa dni temu szukałem po całym mieście biletów 90-dniowych. W jednym kiosku
      mogli mi zamówić, w drugim pani miała tylko 1 i już sprzedała a przy ul.
      Leszczyńskiego pani powiedziała że nie zamówiła bo nie wiedziała czy je
      sprzeda. Kioskarzom się nie dziwię bo kupienie 5 biletów po 234zł lub 300zł to
      wychodzi ładna suma zamrożonych pieniędzy. ALE TO NIECH MPK ROZWIĄŻE PROBLEM
      JAKI SAM STWORZYŁ!!!
      • Gość: Paweł Z. Re: Wyższe ceny biletów MPK IP: *.nbp.pl 01.07.04, 12:49
        Potwierdzam. Ja także nie mogłem kupić 90-dniowego. W jedym z punktów
        powiedziano mi, że oni takich biletów nie prowadzą i nie będą prowadzili -
        pewnie właśnie dlatego, że nie opłaca im się zamrażać pieniędzy.
        Nie rozumiem, dlaczego miasto zniechęca mieszkańców do korzystania z
        komunikacji publicznej. Gdy nie wiadomo, o co chodzi, to wiadomo, o co chodzi.
        Więc może faktycznie chodzi o to, by dać zarobić jakiejś znajomej firmie
        zajmującej się kontrolą biletów?
    • Gość: pepe PAMIETAJCIE K***A NA KOGO (NIE) GLOSOWAC!!! IP: *.ict.pwr.wroc.pl 01.07.04, 10:32
      • mbelkowicz Re: PAMIETAJCIE K***A NA KOGO (NIE) GLOSOWAC!!! 01.07.04, 12:22
        PEWNIE JESTEŚ ZWOLENNIKIEM TOW. MILLERA I SPÓŁKI
    • radiks Re: Wyższe ceny biletów MPK 01.07.04, 11:19
      A ja sobie chwalę tą podwyżkę cen. Dzięki temu będę do pracy jeździł szybciej i
      wygodniej. Do tej pory kupowałem miesięczny imienny za 68 zł i było ok ale jak
      nan zapłacić 84 zł to się okazało, że na jazdę po mieście moim samochodem (praca
      + zakupy i inne interesy) wydaję miesięcznie około 80 zł (już po nowych cenach
      paliwa). Czyli przesiadam się na własne autko :-)))
      Hmm. To chyba trochę na odwrót niż być powinno - zdaje się, że miasto powinno
      zachęcac ludzi do korzystania z MPK ??? ;-P
      • Gość: Obserwator Re: Wyższe ceny biletów MPK IP: *.wrzos.wroc.pl 01.07.04, 11:43
        radiks napisał:
        > A ja sobie chwalę tą podwyżkę cen. Dzięki temu będę do pracy jeździł szybciej
        i wygodniej. [...]

Świetny dowcip!!!!!! :-D Nie łudź się, że coś się pod tym względem zmieni!

Ludzie przycisnięci do muru płacą z góry po kilkaset złotych, aby jak
        najbardziej zmniejszyć skutki tych podwyżek.

Przecież to czyste złodziejstwo! I żaden bełkot pseudo-rzeczników tego nie
        wytłumaczy.
        • Gość: kibicWKS Re: Wyższe ceny biletów MPK IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.04, 13:19
          Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> radiks napisał:
          > > A ja sobie chwalę tą podwyżkę cen. Dzięki temu będę do pracy jeździł szybc
          > iej
          > i wygodniej. [...]
          >
          > Świetny dowcip!!!!!! :-D Nie łudź się, że coś się pod tym względem zmieni!

Przypuszczam że "radiksowi" chodziło o to że dzięki podwyżce przesiądzie się do
          własnego samochodu ;) czyli będzie wygodniej i taniej
          • Gość: Obserwator Re: Wyższe ceny biletów MPK IP: *.wrzos.wroc.pl 01.07.04, 14:00
            Gość portalu: kibicWKS napisał(a):

Przypuszczam że "radiksowi" chodziło o to że dzięki podwyżce przesiądzie się do
            własnego samochodu ;) czyli będzie wygodniej i taniej

Tu masz rację, niezbyt uważnie przeczytałem jego wypowiedź.

Nie zmienia to jednak mojego zdania o całej tej podwyżce - jej wysokości i
            formie.

Pzdr.

• Gość: mor(o)wy chłopak Re: Wyższe ceny biletów MPK IP: *.eflservice.pl / 195.205.27.* 01.07.04, 11:44
        Czegoś tu nie rozumię. Właśnie zrezygnowałem z biletu (dawnego już)za 68 zł , a
        jeżdżę od dzisiaj za 56 zł od poniedziałku do piątku przez 30 dni. Myśląc
        logicznie te 30 dni powinno się liczyć od pn. do pt., czyli bodajże do 11
        sierpnia. A teraz licząc po "chińsku" faktycznie wychodzi do 30 lipca.
        Daję "myślicielom" zarobić na mnie 9 dni.
        No cóż, chyba przyjdzie lec na placu boju w walce z myślącymi "inaczej"
        decydentami. Czekam niecierpliwie na następne nowinki powodujące, niestety,
        nerwowy śmiech i zgrzytanie zębów. A propos, kiedy następne wybory we Wrocku?
        PS. Cholera, po co tak kombinować!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka