czujesz.to 08.10.12, 09:13 Pierwsza zasada przy dawaniu ogłoszenia - żadnych studentów. Dzięki temu od kiedy wynajmuję moje mieszkanie wygląda podobnie jak po remoncie 3 lata temu. Do tego sąsiedzi mogą spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
choir Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rodem 08.10.12, 11:42 Wynajmowałem pokój w mieszkaniu czteropokojowym. Niestety kuchnia była za przechodnim pokojem właściciela mieszkania. Po powrotach z pracy miałem nieprzyjemność spoglądania podczas drogi do kuchni na wynajemcę walącego konia. W ogóle nie przejmował się moją osobą. A może go to nawet podniecało ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod 08.10.12, 11:49 Jako prosty chłopski syn nie widzę niczego zdrożnego w waleniu konia. Trzeba temu krnąbrnemu zwierzęciu przyłożyć czasem batem, żeby bardziej dziarsko ciągnął wóz. Zastanawia mnie jednak, co koń robił w mieszkaniu i jak udało się go w takiej ciasnocie zmieścić. Przy okazji: wynajmujemy, gdy mamy. Najmujemy, gdy nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod 08.10.12, 12:54 Nie przyszło Ci do głowy, prosty chłopski synu, przed użyciem bata, że biedne zwierzę może być akurat chore, głodne, spragnione, odczuwać jakieś dolegliwości, zmęczone wreszcie etc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvn, Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 15:32 piotr ze wsi ma taki właśnie wiesniacki - stereotypowo wiesniacki stosunek do zwierząt. To jest smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod 08.10.12, 21:29 xvn ma taki właśnie stereotypowy stosunek do ludzie ze wsi, bo jest zwykłym tępakiem. Dodatkowo nie widzi w moim wpisie zwyczajnego żartu. Walić konia - masturbować się. Walić konia - okładać go batem. Wystarczy obrać nick sugerujący wiejskie pochodzenie i już następuje u tępaków zaszufladkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsd2 Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 21:54 Piotr nie przejmuj się. Większość zrozumiała o czym piszesz i potraktowała to jako żart. Wiesz, zasada Pareto działa.. 80/20.. w rozumieniu żartów też :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvn Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.12, 08:30 idź w ch... z takim żartem!!! Poza tym to "ze wsi" to w twoim przypadku nie tylko nick. Już wcesmiej pisałeś cosik o zwierzętach, jesteś smutny. Duzo zdrowia dla mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlasciciel Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:22 Miales nikomu nie mowic Odpowiedz Link Zgłoś
pi.mazur Studenci narzekają ? 08.10.12, 14:02 ... a sami robią burdel w mieszkaniach, które wynajmują. Nie dają innym spać tłukąc się po pokojach, trzaskając drzwiami w mieszkaniu w nocy, robiąc dzień w dzień imprezy z głośną muzyką i jęczeniem dziewuch (tak to piski dziewczyn są najgłośniejsze!). Palą gdzie się da, nawet jak w budynku obowiązuje zakaz palenia. Śmieci wystawiają za drzwi, bo dupy im się nie chce ruszyć by wynieść je 2 piętra w dół do kosza. A na uwagi współmieszkańców o zachowanie ciszy nocnej i porządku reagują wielkim zdziwieniem. Ciekawe czy w domu rodziców zachowywali się identycznie? Niestety spora część żaków ewidentnie pokazuje, że nie dorosła do studiowania i samodzielnego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
alkacymetria Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rodem 08.10.12, 14:25 Już chyba gorszych najemców niż studenci nie można sobie wyobrazić. Wymagania mają nie z tej ziemii. Niektórych to tzreba wręcz niańczyć co 15 minut przychodzą coś pożyczyć...bo im zabrakło bo zapomnieli....bo nie kupili. Poza tym są zbieraczami - zbieraja nałogowo puste butelki po piwie, kartony po sokach, kartony po pizzy a potem się dziwią, że robactwo albo grzyb. Nie sprzątaja wcale! Mycie okien? a skąd! Mimo, że jestem Wrocławianką sama kiedyś wynajmowałam dla siebie mieszkanie. Nie miałam tam nai pralki, ani zmotki ani wiadra nawet, ale widziałąy gały co brały. Niby z jakiej racji studenci mają dostawać w pełni wyposażone mieszkania? A jesli chodiz o ceny...no cóz niech drą szaty z uczelniami aby im więcej akademików popbudowały w cenach na ich kieszenie. Ps. a porpo studenckich kieszeni...jestem zszokowana tym jak z roku na rok rosnie liczba studentów ktorzy przyjezdzaja na studia samochodami. Ja konczylam studia w 2007 i wtedy to było niezwykle rzadko spotykane zjawisko. Dzis juz na tekach w meijscu gdzi eja grałam w siatkówke i robiłam grille jets boisko do siatki...To maja tą kasę czy nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
cysio93 Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod 08.10.12, 15:19 Samochód w dzisiejszych czasach to koszt poniżej 5000 PLN, potem niby trzeba utrzymać, ale nie jest to już nic luksusowego. Sam jestem studentem, mieszkam w mieszkaniu wynajętym z kolegą, właściciel ani sąsiedzi nie mają żadnych zastrzeżeń, więc proszę, nie generalizujmy. Jeżeli trafi się na osobę wychowaną, to nie będzie puszczać głośno muzyki po 21. Co do wyposażenia mieszkań - zawieramy w umowie najmu co ma wchodzić w skład wyposażenia mieszkania, nie będziemy przecież sami kupować pralki, bo mija się to z celem, pralka (przynajmniej u nas) musi być pod wymiar bo właśnie taka jest wnęka w łazience, a nie wiadomo na czy wynajmiemy mieszkanie tylko na rok, czy przedłużymy umowę. Zarówno najemcy jak i najmujący potrafią sobie nawzajem uprzykrzyć życie, nie ma na to reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.iitd.pan.wroc.pl 08.10.12, 15:33 Takim samym generalizowaniem jest pianie ze wynjamujacy nic innego tylko chca biednych niewinnych studentow wykorzystac finansowo. p.s. ja akurat nie mialam pralki i albo sie gdozis zna takie warunki albo kupujesz - proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rper ip PAN i wszystko jasne..... IP: *.xdsl.centertel.pl 08.10.12, 16:09 kolejna "boska" i wierząca w swoją "boskość" przedstawicielka PAN, w badaniach też generalizujesz czy tylko papiery przekładasz ? i nie nie godzę się a tym bardziej nie kupuje, nie "tu" to gdzie indziej strachu nie ma a wszystko można zawrzeć w umowie ( no ale wtedy to US wchodzi i to tak boli :) - sam już od dawna nie najmuje ps kończyłem w 2006, a samochody już wtedy nie mieściły się na parkingach obok "teków", więc nie bardzo wiem w czym problem "zamożności" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.internetia.net.pl 08.10.12, 16:11 Albo ani sie nie godzisz, ani nie kupujesz tylko idziesz do normalnie wyposażonego mieszkania. Nie wiem z jakiej wiochy przyjechałaś, ale pralka to nie jest żadne dobro luksusowe tylko standard w cywilizowanym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod 08.10.12, 19:07 Akurat nie do końca - w "cywilizowanym świecie" bardzo często są do wynajęcia mieszkania bez pralek, dlatego na ulicach są pralnie z pralkami na monety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RaF Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.128.33.107.dynamic.cablesurf.de 09.10.12, 10:33 W cywilizowanym swiecie jak sa meble w kuchni, to jest dobrze. Czesto sa to "gole sciany". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Dlaczego nie wynajmujecie studentom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 14:43 Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fb Re: Dlaczego nie wynajmujecie studentom? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 15:46 Niektórzy nie chcą wynajmować studentom bo: -są hałaśliwi i imprezują nie licząc się w ogóle z mieszkańcami -rzucają z okna czym się da- butelkami, puszkami, kiepami, prezerwatywami, podpaskami zużytymi itp. Nasłuchałam się od znajomej Pani mieszkającej w wieżowcu, nad którą pomieszkują studenci- ciągle inni- jak zobaczyłam co potrafi wylądować na jej balkonie to zwątpiłam w gatunek ludzki. Otóż niektórzy studenci są w mieście "tymczasowo", często zmieniają miejsce zamieszkania, nie przywiązują się do najmowanych lokali- ne szanują zatem sprzętu włascicieli, pracy włożonej w odświeżenie mieszkania i remont. Zapraszają w związku z tym rzesze nieznajomych, którzy potrafią zrobić niezłą oborę w mieszkaniu. Są młodociani- więc ciągłe imprezy i zerwanie się z łańcucha w domu rodzicielskim jest dla niektórych z nich odurzające. Wydaje im się, ze dorosłość, swoboda i samodzielne pomieszkiwanie wiąże się z darciem ryja 24/dobę, puszczaniem "muzyki" ile dała fabryka chlaniem i pieprzeniem się gdzie i z kim popadnie. ja rozumiem, ze cierpią normalne, kulturalne osoby- ale jest ich niestety mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 17:03 A możeby tak zrobić galerię opowieści tego, jakie piekło studenci robią swoim sąsiadom ? Ja zacznę: blok 10 piętrowy przy ul. Kruszwickiej. Mieszkałem w nim prawie 30 lat swojego życia, do dzisiaj mieszka tam moja mama, stąd wiem co tam się dzieje. Blok jak to blok, luksusów nigdy nie było, ale było czysto, widać było, że ludzie - na tyle ile mogą - starają się, żeby jakoś to wyglądało. Od pewnego czasu - powiedzmy od jakichś 10 lat - mieszkańcy stopniowo się stamtąd wyprowadzają/umierają/sprzedają mieszkania i oni lub nowi właściciele wynajmują te mieszkania studentom. Od tego czasu normalką jest: 1. Notorycznie zdemolowany domofon, wcześniej był naprawiany jakieś 10 razy na miesiąc, teraz nikt już tego nie nawet zgłasza; 2. Studentom nie chce się wychodzić na dwór do śmietnika, więc śmieci zostawiają np.: piętro niżej albo na parterze pod windą; 3. Libacje z rzyganiem przez okna, próbami samobójczymi studentek, próbami samobójczymi studentów; 4. Wrzaski, głośna muzyka, butelki wylatujące przez okno to normalka Nazwanie tych ludzi bydłem to naprawdę skrajny eufemizm. Ja też studiowałem, też imprezowałem, ale ci ludzie to hołota jakiej ten kraj kiedyś nie znał, najgorsze ludzkie odpady, które mają czelność nazywać się studentami. To się po prostu w głowie nie mieści, że tak można traktować miejsce, w którym się mieszka - nawet, jeśli to miejsce wyłącznie tymczasowe. Stąd jakoś mi tak średnio jest żal osób, które zostały opisane w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxgn Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 17:54 post wyżej jest mój post:) Dotyczy własnie bloków przy Kruszwickiej, Młodych Techników i Poznańskiej. Doskonale rozumiem, co przedmówca ma na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsd2 Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 21:22 Trochę będzie przydługie, ale.. Oczywiście są skrajności, ale moim zdaniem dotyczą raczej marginesu. Może przez drastyczność są tak szokujące i skłaniają od uogólniania. W latach 90 byłem szefem hotelu pracowniczego. Coraz mniej robotników (tak, już skutki wolnego rynku pracy)i w miarę coraz większej liczby wolnych miejsc, rosnący problem pokrycia kosztów stałych. Stąd porozumienie w uczelnią o zakwaterowaniu studentów. Kwaterowałem studentów i studentki w pokojach 2 i 3 osobowych. Oczywiście początkowo rozdział płci, ale i na wynajęcie parze studentów też się zdecydowałem:) Przez ten czas kilku lat przewinęło się około 150 studentów, niektórzy całe studia u mnie mieszkali. I zdarzył się tylko jeden(!!) przypadek studenta „spuszczonego z łańcucha” Oczywiście krótka piłka.. 24 godziny. Generalnie fajni młodzi ludzie, pracowici i uczący się. Troszkę też imprezowali, ale bez przesady. To nie był zakon ani koszary, ale jednak pewna dyscyplina była. Ważna że WSZYSCY (ja też!!) przestrzegali reguł na początku ustalonych. Nie bez znaczenia było również to, że w wielu przypadkach byłem w kontakcie z rodzicami studentów. Szczególnie w przypadku dziewczyn. Nie żeby je/ich kontrolować, ale tak na wszelki wypadek. Z czasem hotel dorobił się nawet jakiejś „marki” na studenckiej giełdzie stancji, a i uczelnia z czasem zaczęła do mnie studentów kierować :-D Z wieloma osobami mam fajny kontakt do dziś:) Tu, zaskakująca obserwacja, chłopaki wyjątkowo dbali o porządek w pokojach, dziewczęta… hmm.. różnie bywało ;) Moim zdaniem TO DOBRY PRZYKŁAD. Myślę, że gdybyśmy inaczej postawili pytanie to zdecydowana większość zarówno wynajmujących jak i najmujących opisywałaby fajne doświadczenia z relacji stron. I dlatego, nie oceniajmy sytuacji po skrajnych przypadkach. A jeśli faktycznie któraś ze stron jedzie po krzywym, to .. tak jak ja krótka piłka 24 godziny i odpowiednia informacja dla pozostałych potencjalnych stron:) Wredni wynajmujący zostaną skutecznie „oflagowani” a ci najemcy, którzy się „zerwali łańcucha” .. uczelnia, rodzice.. policja. To działa :) Podsumowując, nie straszmy wynajmujących studentami i studentów wynajmującymi!!Zasada 80/20 zawsze działa, więc w najgorszym przypadku jest tych 80% którzy są OK, a to zdecydowana większość ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnm Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.12, 08:32 łatwiej instytucji wyegzekwować swoje prawa niż prywatnej osobie- zwaszcza nieobecnej- jak np. właściciel mieszkania wyjeżdża... Porównanie ie ma sesnu, to jest zupełnie inna bajka niż "mieszkanie prywatne" Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rodem 08.10.12, 23:36 Pamiętam, jak kilka miesięcy temu przy okazji podobnej tematyki, ktoś napisał, jak nad jego mieszkaniem znajdującym się na parterze zamieszkali studenci. Już pierwszej nocy, prawie do świtu odbyła się balanga z dzikimi wrzaskami itp. Facet rano poszedł do pracy półprzytomny z niewyspania. Gdy pomimo interwencji sytuacja zaczęła się powtarzać, gość wpadł na genialny pomysł. O szóstej rano przed wyjściem z domu włączył na pełny regulator Radio Maryja, które do jego powrotu umilało czas zasypiającym właśnie po nocnej hulance studenciakom. Rezultat był piorunujący. Po kiku dniach takiej kuracji studenci zniknęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.12, 08:49 Wynajme piekny garaz ocieplany ,czysty beton. w sam raz dla kulturalnych studentów . oferta tylko dla niepalocych. Centrum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlastimil Uczepiliście się studentów 09.10.12, 09:38 że to najgorsi możliwi najemcy a to nieprawda. Jako były właściciel mieszkania do wynajmu muszę stanąć w ich obronie, albo jak kto woli, zrównać ze wszystkimi najemcami. Generalnie ludzie nie szanują cudzej własności, wręcz lubią coś komuś "nadpsuć": troszkę za mocno otworzyć drzwi samochodu - i już mamy gotowy "dziobek" w sąsiednim audi, a to kluczyk wystaje sobie z kieszeni i, o matko, jaka brzydka ryska, a to nam garnek na kafelki spadnie no i cóż, zdarzenie losowe, niestety trudno do zdarzeń "losowych" zaliczyć zaschniętego pawia na parapecie (ktoś próbował usuwać?), tudzież tłuste plamy i dziury w suficie (hm...), albo piec gazowy, tak skorodowany, jakby go trzymano nie w mieszkaniu ale na balkonie i cały sezon grzewczy polewano wodą... zerwane plomby na wodomierzu i liczniku energetycznym... wielka fototapeta klejona chyba kropelką... no i zupełnie inny komplet garnków (stal została zastąpiona nowoczesnym, ekologicznym chińskim plastikiem), pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kazqaz Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rodem 09.10.12, 11:47 To dziwnie od kilku lat wynajmuje mieszkanie studentom i potwierdzam,byłem w szoku w tym roku po raz pierwszy są sami chłopcy,i jak zaszedłem zobaczyłem porządek, śmieci nie stały w workach w przedpokoju,wszędzie nie walały sie ubrania, jak była choć jedna dziewczyna było to nagminne. Co do wymagań też była panna która jak się jej spaliła żarówka to dzwoniła z pretensjami i żądaniem wymiany Odpowiedz Link Zgłoś
tomboy81 Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rodem 09.10.12, 21:14 Eeee tam pierwsza historia jakaś lewa. Sam mieszkałem w domu rodzinnym obok Żelaznej. Przyjemna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Aaaaa wynajmę tanio: oto stancje z piekła rod IP: *.internetia.net.pl 18.10.12, 17:56 Historię które tu przeczytałem wprawiły mnie w nie lada osłupienie! Do tej pory wynajmuję pokój u pewnego pana przy ulicy Piwnej i myślałem, że to ja mam najgorzej... Niestety, a na szczęście dla mnie, nie. Jednak chciałbym ostrzec wszystkich potencjalnych najemców. Właściciel jest gburowaty. Starszy, niby kulturalny, pracujący kiedyś w poważnym zawodzie (prawnik), ale codzienność pokazała co innego. Zacznę od początku. Poznałem P. Z. przez internet. Zamieściłem ogłoszenie, że szukam pokoju, jestem z daleka i nie mam jak przyjechać do Wrocławia żeby go obejrzeć... Zgłosił się do mnie miły Pan, który obiecywał zachowanie prywatności, dobre warunki, wygodny pokój. Jak przyjechałem na miejsce okazało się, że pokój na który się umawiałem został wynajęty komuś innemu a ja muszę zamieszkać w sypialni właściciela. Na szczęście właściciel na stałe przeniósł się do dużego pokoju, ale nadal korzystał z dużej szafy w tym pokoju. Umawiałem się na wynajem co najmniej przez rok, a po przyjeździe - "możesz pomieszkać u mnie miesiąc, dwa, aż coś znajdziesz". Miałem mieć całą meblościankę tylko dla siebie a miałem tylko małą szafkę w biurku! Reszta rzeczy w walizce. Do tego pół półki w malutkiej lodówce, miejsce na jedną parę butów. Nie mogłem korzystać z garnków, sztućców, które miałem obiecane. Musiałem sobie kupić. Pranie? Zrobiłem kiedyś i usłyszałem wielką litanię, że należy załadować cały bęben a nie kilka bluzek i bieliznę... Życiową prawdą jest, że ludzie chwalący sobie "Tv Trwam" i "Radio Maryja" (a taki jest właściciel) są osobami które należy unikać! Jeśli ktoś szuka stancji na Grunwaldzie, stanowczo omijajcie Piwną 22. Odpowiedz Link Zgłoś