Dodaj do ulubionych

Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatriotyzm

08.11.12, 21:09
Polska niepodległa? Oczywistość?
Chyba niekoniecznie.
W niepodległym państwie ministrem finansów nie zostaje facet, który z Polską ma niewiele wspólnego - ani zamieszkania, ani narodowości, ani nawet dowodu osobistego. Że nie wspomnę o kolejnych ministrach spraw zagranicznych, z których też jakimś dziwnym trafem co drugi nie miał polskiej narodowości.
Obserwuj wątek
    • Gość: feliks d. Miły naród ci Czesi, IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 21:29
      ale uczenia się od nich patriotyzmu raczej bym nie polecał.
      • Gość: M. Re: Miły naród ci Czesi, IP: *.internetia.net.pl 09.11.12, 09:28
        zapomniala wspomniec ze w czecach i na slowacji sa ogromne ilosc neonazistow (walczacych z cyganami. I dobrze, bo robią tam niezły... roz...) A slynne hasła "czechy dla czechów" . O tym nie wspomina? no tak, bo mozna krytykowac tylko Polske. Eh ta nagonka za to, ze chcemy byc Polakami.
        • Gość: hand_path Re: Miły naród ci Czesi, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.12, 10:13
          Polska dla Robaków!
        • Gość: Wroclover Re: Miły naród ci Czesi, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.12, 10:29
          pytają o Polskę to mówi o Polsce.
          ona wcale nie krytykuje naszego kraju.
          co najwyżej wąską grupę, która wypacza patriotyzm.

• Gość: PsssSs Zwróćcie uwage ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 11:40
            Co za tania manipulacja / kłamstwo, zobaczcie na ten fragment:

""Precz z komuną!".

- A to już jest wyjątkowo ciekawe, bo komuny nie ma. Ani w Czechach, ani w Polsce. Europa Środkowo-Wschodnia jest wolna od komunizmu od ponad 20 lat.|

Pani zapomniała wspomnieć, ze w Czechach była DEKOMUNIZACJA i dlatego jest tam normalnie.

Wszyscy komuniści zostali zlustrowani i nie mogą zasiadać przykładowo w spółkach skarbu państwa.

U nas tzw. "gruba kreska", czyli "nic się nie stało" i na stołkach wciąż ci sami, robiąc wciąż te same wały i przekręty.

Pani Czeszka nie ma pojęcia ani o historii ani o polityce, jedynie pluje na Polaków.
            • Gość: rest Re: Zwróćcie uwage ... IP: *.93.126.188.jm-data.at 09.11.12, 14:26
              PLUJE!!PLUJE!! Ohh jak sie uśmialem, krzyknij jeszcze "hańba!!" ohhh co za dzien, Polska dla buraków.

idź lepiej oglądać powtórki z meczów twojego wielkiego śląska...
              • Gość: PsssSs Re: Zwróćcie uwage ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 10:04
                Taka prawda, pluje jako i niemiecka antifa pluła na polskich 60 latków, bo ośmielili się paradować w inscenizacji jako polskie oddziały - a wiadomo każdy przejaw polskości to "faszyzm".

wybiórcza nawet napisała artykuł dla matołów "patriotyzm jest jak rasizm".

Co do "mojego" wielkiego Śląska.

Nie oglądam piłki nożnej, ani nie jest to "mój" Śląsk.

Ale wybiórcza dobrze cię WYTRESOWAŁA, żebyś automatycznie myślał, że każdy kto broni Polaków >>musi<< być kibolem.

Stalin określiłby cię "pożytecznym idiotą".
    • Gość: :) ale ta gazeta wyborcza głupia IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.11.12, 21:31
      ale ta gazeta wyborcza głupia - moja opinia prosta jak sama gazeta kreująca sztucznie rzeczywistość na własne potrzeby
    • wielki_czarownik Cenzor działa :) 08.11.12, 21:35
      Napisałem, że śmiesznym jest, kiedy Czech wypowiada się o polskim patriotyzmie bo to tak, jakby Polak uczył Czecha piwo warzyć. No i gdzie ten post? Ano ni ma. A tak Michnik walczył z cenzurą.
      A fe dyżurny cenzorze, a fe!
      • Gość: jj Re: Cenzor działa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 21:39
        jak tam w tym roku też GW będzie rozdawać gwizdki żeby wygwizdań "faszystowski" Hymn Narodowy?
        • Gość: Dmovsky Re: Cenzor działa :) IP: *.wroclaw.mm.pl 08.11.12, 22:54
          Ej a czy to prawda, że po świętach mają zmienić nazwę Rondo Żołnierzy Wyklętych na Rondo Siepaczy Kobiet I Dzieci albo Rondo Podpalaczy Wiejskich Rodzin W Ich Własnych Domach?
          • afiag Re: Cenzor działa :) 09.11.12, 07:55
            Marna prowokacja obszczymurka z czegewaroM na koszulce i zrytym beretem od wąchania kleju.
            • Gość: hand_path Re: Cenzor działa :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.12, 08:27
              lepiej wąchać klej niż mordować kobiety i dzieci
              • Gość: PsssSs Re: Cenzor działa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 11:42
                Komuniści zabili więcej ludzi niż naziści.

Ale jakoś naziści to "ci źli", a komuniści to wg wyborczej "ci dobrzy".

Czyli miarą tego czy jest sie dobrym czy złym jest ilosc zamordowanych ludzi ?
                • Gość: hand_path Re: Cenzor działa :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.12, 12:00
                  a ilu ludzi zabili katolicy?
                  • Gość: PsssSs Re: Cenzor działa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 12:13
                    Mniej niż muzułmanie i mniej niż żydzi.

NKWD w 40 % składało się z żydów.

Himmler był żydem i wielu nazistów.

W czasach kiedy katolicy mordowali nie istniało na ziemii tyle ludzi ile zabili muzułmanie i żydzi.

ZDZIWIONY ?

Na wyborczej o tym nie napisali ? DZIIIWNEEEE ...

Ps. Dobrze cię wyborcza WYTRESOWAŁA, żeby zmieniać temat i nagle ni stąd ni z owąd pluć na katolików.
                    Zaznacze, że jestem ateistą.
      • Gość: Krtek Re: Cenzor działa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:16
        Potwierdzam. mój też wycięli. A ja tylko ozakazie dla komuchów w Czechosłowacji i skoku na kasę w polskim modelu.... A, jeszcze o zadłużeniu Hali Stulecia....
      • Gość: To też wycieli A ja napisałem: "Ty Czaruś nawet śmieszny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.12, 23:44
        nie jesteś, a raczej żałosny.
        Czesi w 1938 nie mieli żadnych deklaracji sojuszniczych. Nie mieli też możliwości ewakuacji, jak Polacy przez Rumunię i Węgry."

Wycieli też idiotyczny wpis o "zamachu na Himmlera" (!!!), ewidentną pomyłkę z zamachem na Heydricha.
        Wycieli też wiele innych wpisów.

Te "wycinki" to zapewne reakcja na pierwszy knajacki wpis jakiegoś Trolla.

Może moderator nie miał czasu cierpliwości żeby czytać resztę? :/

• wielki_czarownik Re: A ja napisałem: "Ty Czaruś nawet śmieszny 09.11.12, 00:01
          Gość portalu: To też wycieli napisał(a):

> nie jesteś, a raczej żałosny.
          > Czesi w 1938 nie mieli żadnych deklaracji sojuszniczych. Nie mieli też możliwoś
          > ci ewakuacji, jak Polacy przez Rumunię i Węgry."

Nie do końca. Nasze władze były gotowe pomóc Czechom. Poczytaj trochę. Władze II RP były gotowe pomóc Czechom w odparciu ataku. Nasz plan był taki - Czesi bronią się na swojej potężnie umocnionej granicy a my atakujemy Niemców od tyłu. Czesi nie byli zainteresowani. Pominąwszy już fakt, że na czeskich fortyfikacjach Hitler zęby by sobie raczej połamał.
          • embriao Re: A ja napisałem: "Ty Czaruś nawet śmieszny 09.11.12, 10:50
            Czesi posiadali bardzo dużo broni, której w Polsce brakowało a tak w ogóle to władze Czech wspierały działalność dywersyjną Ukraińców i uważały, że dobrze że Polska dostanie łupnia.

PS. a z Himmlerem to rzeczywiście pomerdało mi się - ale faktem jest, że zamach był przeprowadzony żałośnie.
            PS2. Wskaźniki produktywności w Czechach pod okupacją były wyższe niż samej Rzeszy.
          • tbernard Re: A ja napisałem: "Ty Czaruś nawet śmieszny 09.11.12, 10:51
            > RP były gotowe pomóc Czechom w odparciu ataku. Nasz plan był taki - Czesi br
            > onią się na swojej potężnie umocnionej granicy a my atakujemy Niemców od tyłu.
            > Czesi nie byli zainteresowani. Pominąwszy już fakt, że na czeskich fortyfikacja
            > ch Hitler zęby by sobie raczej połamał.

Żarty jakieś. Gdyby Niemcy na czeskich fortyfikacjach mieli faktycznie sobie zęby łamać, to by jak w masło najpierw w Polskę weszli i z okrążenia Czechy wykończyli. O tym, że Polska miała by Niemcy zaatakować, to jakieś fantazje (nie wykluczam, że ktoś wtedy mógł mieć tego typu majaki). A jeszcze od tyłu, chyba, że na latających koniach.
            • radeberger Re: A ja napisałem: "Ty Czaruś nawet śmieszny 09.11.12, 11:32
              tbernard napisał:

> Żarty jakieś. Gdyby Niemcy na czeskich fortyfikacjach mieli faktycznie sobie zę
              > by łamać, to by jak w masło najpierw w Polskę weszli i z okrążenia Czechy wykoń
              > czyli.

Najpierw to ty sobie mape Europy w 1939 przypomnij. W okrazeniu to Czechy byly od poczatku. Przez Polske mogli co najwyzej jeszcze dodatkowo "z tylu" zaatakowac.
              adrianchapman.com/maps/europe_1939aug_800x720.jpg
          • radeberger Re: A ja napisałem: "Ty Czaruś nawet śmieszny 09.11.12, 11:25
            wielki_czarownik napisał:

> Pominąwszy już fakt, że na czeskich fortyfikacja
            > ch Hitler zęby by sobie raczej połamał.

Polemizowalbym. Nie byla to linia Maginot'a. Plus w trudniejszym terenie.
          • Gość: niedouczony Czaruś "wielki_mądralo" podaj źródła tych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.12, 13:25
            rewelacji, żebym mógł się wyedukować.

A może tą polską pomocą było zajęcie Zaolzia?
    • kklement Polska dla Polaków... i atrakcyjnych Czeszek :) 08.11.12, 21:51
      Ta śliczna pani ze zdjęcia nie musi się obawiać, akurat jej nikt by stąd wypraszać nie chciał ;) Niech tylko nie plecie głupot w antypolskiej gadzinówce.
      • Gość: se mate holki! Śliczna? Do ślicznej to daleko, oj daleko IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.11.12, 10:00
        No chyba,że wszystko co się rusza...
    • awas_awas Nie lubię naszego "Święta Niepodległosci" 08.11.12, 22:56
      które zmieniło się w "Święto Podłości". Zdominowane przez skrajnie prawicowe bojówki, kiboli. Zazdroszczę Amerykanom ich radosnego Święta.
      • wielki_czarownik Hmm 09.11.12, 00:03
        Ostatnio to lewacka swołocz robiła zadymy a nie prawicowcy.
        • Gość: N Re: Hmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.12, 10:04
          Jedni i drudzy są siebie warci. Jedni z lewa, drudzy z prawa, a wszyscy tak tępi
        • radeberger Re: Hmm 09.11.12, 12:34
          wielki_czarownik napisał:

> Ostatnio to lewacka swołocz robiła zadymy a nie prawicowcy.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12823921,Policja_zatrzymala_podpalaczy_wozu_transmisyjnego.html
          Lewaccy kibole? Ciekawe :-)
    • Gość: Raf Re: Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatri IP: *.static.korbank.pl 08.11.12, 23:40
      "Jako antropolog kultury powiem tak: To hasło jest nierealne. W tym sensie, że w Polsce będzie coraz więcej mniejszości. To jest nieuniknione. Tego procesu nie da się zatrzymać"

Oczywiście, że da się zatrzymać. Wystarczy wprowadzić prawne restrykcje i sukcesywnie wydalać nielegalnych imigrantów. Chyba nie chcemy we Wrocławiu paryskich przedmieść?

Jako Hana Cervinkova powiem tak: Ja w tym nie widzę żadnego zagrożenia dla Polaków. A tak na marginesie dodam, że obecnie tych mniejszości wcale nie ma tak dużo, więc wznoszenie hasła "Polska dla Polaków" jest kuriozalne, bo tu głównie mieszkają Polacy.

Ale jeśli nikt nie będzie tego krzyczał, to wkrótce będzie ich coraz więcej.
      • katonzwybiorczej możemy przygarnąć Czechów do Wielkiej Polski! 09.11.12, 00:09
        Skoro ta pani nie lubi dzielić ludzi, to może powinna wśród swoich rodaków nagłaśniać moją propozycję?
        Otóż uważam, że Czechy jako mała kraina, powinny zostać włączone do Wielkiej Polski!
        Mamy F-16, mamy dużo czołgów, to będzie wam bezpieczniej, no i my jesteśmy w 95% Katolikami, czyli PRAWIE zero złodziejstwa, kłamstwa i oszustwa. My, potomkowie Mieszka I, Jana III Sobieskiego, Stefana Batorego, przygarniemy was - takich śmiesznych Rumcajsów do narodu dumnych orłów!

No i oczywiście, Czesi wreszcie przestaną tak śmiesznie mówić, tylko zaczną mówić wreszcie tak czysto, po polsku! Czas się wreszcie ...połączyć!
        Co pani na to?
        • Gość: pepiczek Nie strzelajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 00:45
          Zgodnie ze starą czeską tradycją poddajemy się bez jednego strzału!
          • Gość: Łoś_bimbacz Re: Nie strzelajcie! IP: *.internetia.net.pl 09.11.12, 00:47
            Czy knedle mają jakiś dzień niePOdległości?
            • Gość: Dmovsky Re: Nie strzelajcie! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.11.12, 01:31
              Nie, ale za to Polacy to najlepsze mięso armatnie.
              • afiag Re: Nie strzelajcie! 09.11.12, 07:59
                marna prowokacja obszczymurka numer 2, ha ha. Musi cię polskość boleć. I dobrze kundelku.
      • Gość: Dmovsky Re: Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatri IP: *.wroclaw.mm.pl 09.11.12, 01:36
        "Chyba nie chcemy we Wrocławiu paryskich przedmieść?"

Twoja stara nie chce. Ja chcę.
        • Gość: yyy Re: Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatri IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.12, 02:43
          nick mówi sam za siebie. ale spoko, ja Rosji też nie życzę niczego dobrego.
        • Gość: xb Re: Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatri IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 08:54
          droga wolna.
        • Gość: Raf Re: Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatri IP: *.static.korbank.pl 09.11.12, 14:25
          Jesteś sam z tym poglądem, więc wygodniej będzie, jeśli to ty wyjedziesz do Paryża i dasz spokój normalnym ludziom swoimi urojeniami o wielokulturowości.
    • tia666 szkoda ze juz nie jest prezesem Hali Stulecia 09.11.12, 01:54
      .
      • Gość: Chris Czeski Nacjonalizm IP: *.hsd1.nj.comcast.net 09.11.12, 03:45
        Czechow kocham. To Narod zwyciezcow. W czasie II wojny przeczekali najgorsze (o rok dluzej niz Polacy), a potem dolozyli szwabom (glownie starcom, kobietom i dzieciom). Niemcy do dnia dzisiejszego maja im za zle wypedzonych z Sudetow (w wiekszym stopniu niz Polakom). Czechy to Narod o wysokiej kulturze materialnej. Praga jest wspaniala a w czasie wojny nie ucierpiala bo Niemcy traktowali ja jak swoje miasto. I teraz ta Pani z plemiona zwyciezcow bedzie pouczala Polakow jak maja sie zachowywac. The New School of Social Research pozdrawia!
        • qwert_y Re: Czeski Nacjonalizm 09.11.12, 07:39
          Oczywiście jakby Praga została zrównana z ziemią, to wtedy dopiero Czesi mogliby sobie zasłużyć na szacunek? Pitolisz Waść jak potłuczony. Jak w sumie spora część Polaków, którzy kochają porażki i marzą o oddaniu życia za Ojczyznę. Żałosne.
          • Gość: MirekP Re: Czeski Nacjonalizm IP: *.demon.co.uk 09.11.12, 13:02
            Jak sie ma 5-10milionow ludnosci to sie oszczedniej gospodaruje ludzkim zyciem, no ale majac ponad 30 milinow to spokojnie te pare milionow mozna stracic, nic to ze bedzie potrzeba kolejnych 30 lat zeby to odtworzyc. A co dopiero jak sie ma do dyspozycji kilkaset milionow jak np. Stalin - to dopiero mozna rozwinac taktyke zdeptania przeciwnika...
    • Gość: As Czeszki są dobre w erotykach IP: *.play-internet.pl 09.11.12, 08:08
      Czeszki lubie, są najlepsze w Europie w branży erotycznej, świetne cycki.
    • sympatiaplus Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatriotyzm 09.11.12, 09:12
      Wyjątkowo mądra kobieta. Bardzo ją lubię. Wiele dobrego zrobiła dla Wrocławia.
    • moistvonlipwig patrioci, czy idioci? 09.11.12, 09:57
      Tak się zastanawiam nad zachowaniem tych, którzy nazywają się prawdziwymi patriotami:
      1. Dlaczego czasem pozdrawiacie się nazistowskimi (niemieckimi) gestami i hasłami i kultywujecie niemieckie poglądy i tradycje? Może jednak w ogóle nie jesteście Polakami?
      2. Dlaczego, skoro hołdujecie tradycjom rycerskim i wojskowym, na manifestacjach nie pojawiacie się z "otwartą przyłbicą" tylko w maskach jak jakieś kmioty chowające się po krzakach? Brak odwagi cywilnej, czy wstydzicie się tego co krzyczycie?
      3. Gdzie ta komuna?
      4. Kto jest większym patriotą, ten który głośno krzyczy i macha flagą, ale nie pracuje albo kradnie i oszukuje Państwo, czy ten, który uczciwie pracuje i płaci podatki na swoją ojczyznę, ale nie chce mu się przekrzykiwać idiotów? Czy przypadkiem w czasie wojny nie okazuje się, że ci najwięksi krzykacze nie mają odwagi walczyć, albo wręcz zdradzają, a życie za ojczyznę oddają życie za ojczyznę? Myślicie, że Polscy bohaterowie wojenni gonili z pałami żydów, albo robili zadymy na stadionach?
      • moistvonlipwig Re: patrioci, czy idioci? 09.11.12, 10:01
        > Czy przypadkiem w czasie wojny nie okazuje się, że ci najwięksi krzykacze nie mają odw
        > agi walczyć, albo wręcz zdradzają, a życie za ojczyznę oddają życie za ojczyznę
        > ?

Sorry, miało być "a życie za ojczyznę oddają ci, którzy nie wycierali sobie gęby flagą".

I żeby nie było - nie jestem lewakiem i nie trawię ich tak samo jak nazistów i kiboli.
        • Gość: Cyryl_18 Re: patrioci, czy idioci? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.12, 10:30
          Poczytaj książkę Romka Zielińskiego "Jak pokochałem Adolfa Hitlera i Śląsk Wrocław" - tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania. Roman jest naprawdę świetnym historykiem, znacznie lepszym niż przereklamowany Norman Davies, ale "układ" nie pozwolił mu się wybić.
          • gandan-10 Re: patrioci, czy idioci? 09.11.12, 19:47
            Zadzwon do pana Normana Davisa,odpowie tobie czym byla tz. polska przedwojenna a dzis.
      • sverir Re: patrioci, czy idioci? 09.11.12, 10:40
        > 1. Dlaczego czasem pozdrawiacie się nazistowskimi (niemieckimi) gestami i hasła
        > mi i kultywujecie niemieckie poglądy i tradycje?

A konkretnie, to które niemieckie poglądy i tradycje masz na myśli?

• moistvonlipwig Re: patrioci, czy idioci? 09.11.12, 11:24
          Symbolika i tradycje - swastyki, zamawianie 5 piw, marsze z pochodniami, kult Hitlera,
          Poglądy - wyższość białej rasy i jej dominacja.

Nie powiesz mi chyba, że to słowiańskie...
          • Gość: Raf Re: patrioci, czy idioci? IP: *.static.korbank.pl 09.11.12, 14:44
            Nigdy nie widziałem swastyki u polskich narodowców. Chyba, że pogańska swarzyca u Zadrugi. Marsze z pochodniami są po prostu fajne, wymyślili je socjaldemokraci austriaccy. Równie dobrze można nazwać wegetarianizm hitlerowską tradycją, bo Adolf nie jadał mięsa. Nie ma też żadnego kultu Hitlera.

Wyższość białej rasy - to pogląd tylko niektórych osób, z pewnością nie dominujący. Dominuje natomiast etnopluralizm.
            • Gość: wer Re: patrioci, czy idioci? IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 15:00
              > ci austriaccy. Równie dobrze można nazwać wegetarianizm hitlerowską tradycją, b
              > o Adolf nie jadał mięsa. Nie ma też żadnego kultu Hitlera.

A to nie wiesz, że WHO uznała wegetarianizm za chorobę psychiczną? Jak nie ma kultu Hitlera - a pseudoksiążka nibygłównego wrocławskiego kibola?
          • sverir Re: patrioci, czy idioci? 09.11.12, 16:56
            > Symbolika i tradycje - swastyki,

Chyba mylisz nurty, chłopie. Symbolika - żadne swastyki. Szczerbiec, rodło, krzyż celtycki - owszem. Swastyki nie.

Zamawianie 5 piw? Tzw. salut rzymski wywodzi się od Mussoliniego, nie od Hitlera.

Marsze z pochodniami? Tradycja długa i szeroka, nawiasem mówiąc czerpał też z niej UPR, kiedy obchodził dzień wolności podatkowej.

Kult Hitlera? Znów mylisz nurty.

Wyższość białej rasy i jej dominacja? Rasizm jest ideologią o wiele starszą, niż nazizm.

> Nie powiesz mi chyba, że to słowiańskie...

Nie, ale powiem, że jesteś stalinistą. Swoją opinię opieram na tym, że nie podoba Ci się faszyzm. Nie gniewaj się, ale przyjęty przeze mnie tok rozumowania, odpowiada dokładnie Twojemu.
      • Gość: Paweł eL. Re: patrioci, czy idioci? IP: *.internetia.net.pl 09.11.12, 11:20
        1) możesz napisać o jakie nazistowskie gesty i hasła Ci chodzi? a także o jakie "niemieckie poglądy i tradycje"?
        2) w czasach takiej inwigilacji przez reżim zachowanie anonimowości wydaje się być całkowicie zrozumiałe i uzasadnione, nie każdy chce mieć wizyty o 6 00 rano tylko przez to, że mówi co innego niż nakazuje polityczna poprawność.
        3) gdzie ta komuna? wszędzie, w urzędach, instytucjach, firmach, w parlamencie, tyle, że pod zmienioną nazwą i przykrywką demoliberalizmu, komuniści po prostu zmienili barwy i stoją na prominentnych stanowiskach po dziś dzień, wystarczy napisać, że w Polsce po transformacji byłym komunistą był premier czy prezydent o post komunistycznych rządach nie wspominając, w Polsce po 89 nawet dobrze nie postępuje proces lustracji a co tu dopiero mówić o dekomunizacji, która powinna nastąpić i rozwiązać problem komuny raz na zawsze. rzekomi opozycjoniści woleli jednak dogadać się z komuchami przy okrągłym stole i później opić to w magdalence. komuna z całą pewnością istnieje również w sferze firm prywatnych, wystarczy przypomnieć chociażby biografie czarneckiego i solorza-żaka. nie należy zapominać o stosowaniu iście komunistycznych metod przez obecną władzę, niezliczona liczba podsłuchów, wizyty w sprawach błahych o 6 rano, polityczne aresztowania, brak możliwości wyrażania własnych poglądów i karanie za nie. nadal twierdzisz Ty i pani Czeszka od hali ludowej, że komuna nie istnieje? w jej pseudo państwie państwie to spadkobiercy komunistycznej partii czechosłowacji nawet drugi wynik wyborczy zdobyli, nadal nie ma komuny?
        4)większym patriotą jest ten, który jest patriotą radykalnym, innego patriotyzmu po prostu nie ma, patriotyzm musi być radykalny a krytykowanie pseudo władzy, która szydzi polskością i oczernia Polaków jest podstawowym choć minimalnym obowiązkiem każdego prawdziwego patrioty, praca i płacenie podatków nie ma tu nic do rzeczy bo kocha się i jest się wiernym nie państwu tylko OJCZYŹNIE w ujęciu nie podmiotu państwa a czegoś wybitnie górnolotnego.
        a poza tym chyba mi nie powiesz, że ci wszyscy, których wy nazywacie "pseudopatriotami" nie pracują i nie płacą podatków? wiesz to z autopsji? statystyki, już.
        wiem jedno, Ty do obrony Ojczyzny przystąpił byś jako jeden z ostanich, w szeregu razem z tuskiem, palikotem czy fanami aborczej.
        • moistvonlipwig Re: patrioci, czy idioci? 09.11.12, 11:36
          Gość portalu: Paweł eL. napisał(a):

> 1) możesz napisać o jakie nazistowskie gesty i hasła Ci chodzi? a także o jakie
          > "niemieckie poglądy i tradycje"?

Post powyżej.

> 2) w czasach takiej inwigilacji przez reżim zachowanie anonimowości wydaje się
          > być całkowicie zrozumiałe i uzasadnione, nie każdy chce mieć wizyty o 6 00 rano
          > tylko przez to, że mówi co innego niż nakazuje polityczna poprawność.

Bzdura, trzeba mieć odwagę bronić swoich poglądów z podniesioną głową. Jesteście tchórzami i tyle.

> 3) gdzie ta komuna? wszędzie, w urzędach, instytucjach, firmach, w parlamencie,
          > tyle, że pod zmienioną nazwą i przykrywką demoliberalizmu, komuniści po prostu
          > zmienili barwy i stoją na prominentnych stanowiskach po dziś dzień, wystarczy
          > napisać, że w Polsce po transformacji byłym komunistą był premier czy prezydent
          > o post komunistycznych rządach nie wspominając, w Polsce po 89 nawet dobrze ni
          > e postępuje proces lustracji a co tu dopiero mówić o dekomunizacji, która powin
          > na nastąpić i rozwiązać problem komuny raz na zawsze. rzekomi opozycjoniści wol
          > eli jednak dogadać się z komuchami przy okrągłym stole i później opić to w magd
          > alence. komuna z całą pewnością istnieje również w sferze firm prywatnych, wyst
          > arczy przypomnieć chociażby biografie czarneckiego i solorza-żaka. nie należy z
          > apominać o stosowaniu iście komunistycznych metod przez obecną władzę, niezlicz
          > ona liczba podsłuchów, wizyty w sprawach błahych o 6 rano, polityczne aresztowa
          > nia, brak możliwości wyrażania własnych poglądów i karanie za nie. nadal twierd
          > zisz Ty i pani Czeszka od hali ludowej, że komuna nie istnieje? w jej pseudo pa
          > ństwie państwie to spadkobiercy komunistycznej partii czechosłowacji nawet drug
          > i wynik wyborczy zdobyli, nadal nie ma komuny?

Taaa... układy, komuna... obudź się, gdyby to była komuna, to za nasze posty byśmy gnili już w pace. Wygodnie jest wołać, że to komuna, kiedy wiesz, że nie pójdziesz za to siedzieć.

> 4)większym patriotą jest ten, który jest patriotą radykalnym, innego patriotyzm
          > u po prostu nie ma, patriotyzm musi być radykalny a krytykowanie pseudo władzy,
          > która szydzi polskością i oczernia Polaków jest podstawowym choć minimalnym ob
          > owiązkiem każdego prawdziwego patrioty, praca i płacenie podatków nie ma tu nic
          > do rzeczy bo kocha się i jest się wiernym nie państwu tylko OJCZYŹNIE w ujęciu
          > nie podmiotu państwa a czegoś wybitnie górnolotnego.
          > a poza tym chyba mi nie powiesz, że ci wszyscy, których wy nazywacie "pseudopat
          > riotami" nie pracują i nie płacą podatków? wiesz to z autopsji? statystyki, już
          > .

Widzę tobie podobnych jak handlują tytoniem bez akcyzy na świebodzkim i narkotykami na osiedlach. W szalikach WKSu, w koszulkach z orzełkiem - to takie wasze logo? Kochaj swoją ojczyznę - oszukuj ją kiedy tylko możesz. Faktycznie, radykalny patriotyzm.

> wiem jedno, Ty do obrony Ojczyzny przystąpił byś jako jeden z ostanich, w szere
          > gu razem z tuskiem, palikotem czy fanami aborczej.

G... wiesz. Moi przodkowie walczyli u boku Piłsudskiego i na frontach II wojny. To jakim kto jest patriotą nie może być oceniane przez idiotów, bo naprawdę mogłoby się okazać dopiero w momencie próby. A prawdziwy patriota ma nadzieję, ze jego ojczyzna nigdy na taką próbę nie będzie musiała być narażona. Bo dla patrioty liczy się dobro jego kraju, a nie głupie ambicje zaślepionych egoistów.
          • sverir Re: patrioci, czy idioci? 09.11.12, 17:00
            > Bzdura, trzeba mieć odwagę bronić swoich poglądów z podniesioną głową. Jesteście
            > tchórzami i tyle.

Takimi samymi tchórzami, jak działacze solidarności w l. 80-tych? Znam proporcje, ale narodowcom najwyraźniej wydaje się, że są pod stałym obstrzałem jakichś obcych sił. Nie podejrzewałbym ich w tym przypadku o tchórzostwo, raczej o irracjonalne przekonania.

> Taaa... układy, komuna... obudź się, gdyby to była komuna, to za nasze posty by
            > śmy gnili już w pace.

Ciekawa postawa. Narodowcom przypisujesz poglądy nazistowskie poszukując cech wspólnych. Natomiast tezę o wszechobecnej komunie obalasz, poprzez pokazanie różnic. Erystyka?

> Kochaj swoją ojczyznę - oszukuj ją kiedy tylko możesz. Faktycznie, radykalny patriotyzm.

A teraz to uzurpujesz sobie prawo do definiowania patriotyzmu. Co powoduje, że masz cechę wspólną z narodowcami. Pozostając przy przedstawionym przez Ciebie toku rozumowania, prezentujesz poglądy komunistyczne i narodowe. Pol Pot?

• Gość: Paweł eL. Re: patrioci, czy idioci? IP: *.internetia.net.pl 10.11.12, 01:41
            dobrze, że duch w prawdziwych patriotach nie ginie bo widzę, że Ci koledzy-prawdziwi Polacy już odpisali, ale pozwól, że jeszcze Ja odniosę się do twoich wypocin:

moistvonlipwig napisał:

"Post powyżej."

jesteś kompletnym ignorantem jak twoi lewicowi poplecznicy twierdząc, że rzymski salut był wymysłem Hitlera. stosowano go już na długo przed adolfem w wielu kręgach. powtarzasz co chwila wysuwany frazes mający na celu oczernić polskich nacjonalistów przypisując im łatkę takich, którzy mieli wzorować się na hitleryźmie. Ty pewnie nawet nie wiesz, że nawet sposób wykonywania tego gestu znacząco się różnił w przypadku narodowców i nazistów.
            http://tomaszdorosz.files.wordpress.com/2012/10/pozdrowienie-narodowe-3.jpg
            http://img5.imageshack.us/img5/3437/pikarzesalut.jpg
            naziści?
            marsze z pochodniami też wymyślone przez Hitlera? człowieku, proszę nie kompromituj się więcej i do książek!

"Bzdura, trzeba mieć odwagę bronić swoich poglądów z podniesioną głową. Jesteści
            > e tchórzami i tyle."

zdecydowana większość osób uczestniczących w patriotycznych marszach ujawnia swoją tożsamość, są jednak tacy, którzy pragną zachować anonimowość z wielu powodów a głównym z nich są represje za POGLĄDY, tak za POGLĄDY, podać Ci przykłady? W Polsce teraźniejszej panuje nie rozliczony do dziś system krypto-komunistyczny.

"Taaa... układy, komuna... obudź się, gdyby to była komuna, to za nasze posty by
            > śmy gnili już w pace. Wygodnie jest wołać, że to komuna, kiedy wiesz, że nie pó
            > jdziesz za to siedzieć."

a możesz łaskawie odnieść się merytorycznie do przytaczanych faktów a nie sapać w stylu "taaa...."
            komuna choć w najmniejszym stopniu została rozliczona? kim za komuny był były prezydent i premier w Polsce po 89? co robią teraz stalinowscy katownicy- szuje pokroju s. michnika?
            z kim współpracowali najwięksi polscy biznesmeni pokroju czarneckiego i solorza- żaka?
            lesław maleszka zatrudniony w gejzetce aborczej do 2008 przez adasia szechtera kim był w prl-u? jaruzelskie, kiszczaki i inne tałatajstwo nie dostaje teraz sowitych emerytur? a aborcza ich nie broni, to tylko jakiś 1% przykładów, że komuna "rzekomo nie istnieje" podać kolejne?
            fakty są takie, że ludzie za komuny chodzący na msze często teraz wiążą koniec z końcem a czerwone gnidy żyją w dostatku, im należy się tylko i wyłącznie szubienica.
            twój ciasny umysł nie może pojąć tego, że w stosunku do zachodu jesteśmy 50 lat wstecz tylko dlatego, że komuna zrobiła swoje i po dziś dziś zbrodniarze choć w najmniejszym stopniu nie zostali rozliczeni.

"> Widzę tobie podobnych jak handlują tytoniem bez akcyzy na świebodzkim i narkoty
            > kami na osiedlach. W szalikach WKSu, w koszulkach z orzełkiem - to takie wasze
            > logo? Kochaj swoją ojczyznę - oszukuj ją kiedy tylko możesz. Faktycznie, radyka
            > lny patriotyzm."

kradnie każdy, różnica polega tylko na tym, że politycy na których głosujesz i ich mafijni koledzy kradną w milionach złotych a czerwona zaraza szczególnie. o nich nie wspomnisz?
            już Ci napisałem, że z tak zdegenerowanym państwem należy walczyć w każdy możliwy sposób. Patrioci wierni są Ojczyźnie, nie państwu.

i jak wyżej pisałem : mniej aborczej a do książek!
            • moistvonlipwig Re: patrioci, czy idioci? 11.11.12, 12:50
              Gość portalu: Paweł eL. napisał(a):

> dobrze, że duch w prawdziwych patriotach nie ginie bo widzę, że Ci koledzy-praw
              > dziwi Polacy już odpisali, ale pozwól, że jeszcze Ja odniosę się do twoich wypo
              > cin:

[ciach pierdoły]

> "> Widzę tobie podobnych jak handlują tytoniem bez akcyzy na świebodzkim i
              > narkoty
              > > kami na osiedlach. W szalikach WKSu, w koszulkach z orzełkiem - to takie
              > wasze
              > > logo? Kochaj swoją ojczyznę - oszukuj ją kiedy tylko możesz. Faktycznie,
              > radyka
              > > lny patriotyzm."
              >
              > kradnie każdy, różnica polega tylko na tym, że politycy na których głosujesz i
              > ich mafijni koledzy kradną w milionach złotych a czerwona zaraza szczególnie. o
              > nich nie wspomnisz?
              > już Ci napisałem, że z tak zdegenerowanym państwem należy walczyć w każdy możli
              > wy sposób. Patrioci wierni są Ojczyźnie, nie państwu.

To w jaki sposób odniosłeś się ty, w imieniu swoich kolegów, do kwestii handlu tytoniem i narkotykami, świadczy tylko o tym, że ojczyznę i patriotyzm używacie do wycierania sobie tyłka. Nie szukaj sobie na siłę usprawiedliwienia dla tego co robisz. Bandyta i złodziej jeśli nawie się prawdziwym patriotą i prawdziwym Polakiem, i tak zostanie tylko bandytą i złodziejem.
              I nie każdy kradnie. Nie kradnę ja, moja rodzina, znajomi... więc nie tłumacz się, że każdy. To, że ty to robisz, nie oznacza, że wszyscy też są złodziejami.

• Gość: PsssSs Re: patrioci, czy idioci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 11:56
        Śmieszny z ciebie matoł, ale odpowiem ci ...

1. kto się tak wita ? moze jacys ONRowcy. Którzy stanowią mniej niż promil ludzi uważających się za patriotów.
        Ewentualnie rodzice zbuntowanych nastolatów z niemieckiej antifty w domu się tak pozdrawiają.
        Kto i gdzie kultywuje te "niemieckie tradycje" ?

Kłamiesz/zmyślasz zwyczajnie.

Dobrze cię wyborcza WYTRESOWAŁA, żebyś myślał że tak jest.

2. Dlatego, że patriotyzm jest postawą podlegającą REPRESJOM I SZYKANOM. Obecna władza już wiele razy skazywała za poglądy i nie udawaj, że o tym nie wiesz ...

Sprawa antykomora, kibiców, faceta który bił twarzą po bucie milicjanta na marszu niepodległości ...

Co .. na wyborczej ci nie napisali ? Dziwne ...

3. Błaźnisz się chłopcze. Część redaktorów wyborczej pracowała w trybunie ludu. Kiszczak i Jaruzelski na wolności jak gdyby nigdy nic. Nie było DEKOMUNIZACJI jak w Czechach. W państwowych spółkach byli SBcy zasiadają NAGMINNIE...

Naprawde jesteś idiotą ?
        Wiesz co to tzw. "gruba kreska" ? Jeśli tak to odpowiedz na pytanie : gdzie podziało się KILKA MILIONÓW ludzi zatrudnionych w aparacie bezpieki, oraz systemach represji dawnego ustroju ?

Z dnia na dzień po '89 zniknęli ?
        Zwłaszcza, że "gruba kreska" ich broniła ?

4. Jesteś niewolnikiem idealnym. Władza jest bardzo zadwolona, że ma sługów, którzy będą zasuwać za głodową pensje dla "lepszego, socjalistycznego jutra i ku chwale proletariatu".
        Będą podnosić takim błaznom podatki w nieskończoność, BO MOGĄ. Bo wiedzą, że bydło nie zaprotestuje.

A co do twojego ostatniego zdania, to masz świadomość że żydzi w UB i SB ZABIJALI polskich AKowców ? Tak, bohaterów wojennych.

Nawet brat Adama Michnika (Aarona Szechtera), Stefan Michnik brał w tym osobiście udział skazując ich na śmierć. Jest poszukiwany międzynarodowym listem gończym, ukrywa się w Szwecji, która nie ma umowy o ekstradycje z Polską za zbrodnie komunistyczne.

Co, wyborcza ci nie napisała ? DZIIIIWNEEEE ...
      • Gość: PsssSs Re: patrioci, czy idioci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 12:06
        Błaźnisz się chłopcze.

1. kto się tak wita ? moze jacys ONRowcy. Którzy stanowią mniej niż promil ludzi uważających się za patriotów.
        Ewentualnie rodzice zbuntowanych nastolatów z niemieckiej antifty w domu się tak pozdrawiają.
        Kto i gdzie kultywuje te "niemieckie tradycje" ?

Kłamiesz/zmyślasz zwyczajnie.

Dobrze cię wyborcza WYTRESOWAŁA, żebyś myślał że tak jest.

2. Dlatego, że patriotyzm jest postawą podlegającą REPRESJOM I SZYKANOM. Obecna władza już wiele razy skazywała za poglądy i nie udawaj, że o tym nie wiesz ...

Sprawa antykomora, kibiców, faceta który bił twarzą po bucie milicjanta na marszu niepodległości ...

Co .. na wyborczej ci nie napisali ? Dziwne ...

3. Błaźnisz się chłopcze. Część redaktorów wyborczej pracowała w trybunie ludu. Kiszczak i Jaruzelski na wolności jak gdyby nigdy nic. Nie było DEKOMUNIZACJI jak w Czechach. W państwowych spółkach byli SBcy zasiadają NAGMINNIE...

Wiesz co to tzw. "gruba kreska" ? Jeśli tak to odpowiedz na pytanie : gdzie podziało się KILKA MILIONÓW ludzi zatrudnionych w aparacie bezpieki, oraz systemach represji dawnego ustroju ?

Z dnia na dzień po '89 zniknęli ?
        Zwłaszcza, że "gruba kreska" ich broniła ?

4. Jesteś niewolnikiem idealnym. Władza jest bardzo zadwolona, że ma sługów, którzy będą zasuwać za głodową pensje dla "lepszego, socjalistycznego jutra i ku chwale proletariatu".
        Będą podnosić takim błaznom podatki w nieskończoność, BO MOGĄ. Bo wiedzą, że bydło nie zaprotestuje.

A co do twojego ostatniego zdania, to masz świadomość że żydzi w UB i SB ZABIJALI polskich AKowców ? Tak, bohaterów wojennych.

Nawet brat Adama Michnika (Aarona Szechtera), Stefan Michnik brał w tym osobiście udział skazując ich na śmierć. Jest poszukiwany międzynarodowym listem gończym, ukrywa się w Szwecji, która nie ma umowy o ekstradycje z Polską za zbrodnie komunistyczne.

Co, wyborcza ci nie napisała ? DZIIIIWNEEEE ...
      • Gość: Raf Re: patrioci, czy idioci? IP: *.static.korbank.pl 09.11.12, 14:27
        "Dlaczego czasem pozdrawiacie się nazistowskimi (niemieckimi) gestami i hasłami i kultywujecie niemieckie poglądy i tradycje? Może jednak w ogóle nie jesteście Polakami?"

Rzymskie, nie nazistowskie. A jak rzymskie, to uniwersalne dla całej Europy.

"Gdzie ta komuna?"

Tu się zgodzę - krzyki "precz z komuną" dziś nie mają sensu.
    • Gość: PsssSs Re: Cenzor działa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 11:44
      baba ma 62 lata wg profilu, wiec nic dziwnego, ze oredowniczka poprzedniego ustroju.

Pewnie dobrze ja wydzial propagandy PZPR wytresował i dzisiaj moze sluzyc u postkomunistów.

Ku chwale proletariatu i lepszego, socjalistycznego jutra !
      • Gość: czytelniczka Re: Cenzor działa :) IP: *.opera-mini.net 09.11.12, 13:10
        Na emeryturze, to się nudzi. A komusza mentalność sprawia, że nie wie co to wolność słowa. Już na niektórych forach wprowadziła totalitarne porządki. Na szczęście coraz więcej forumowiczów przekonuje się jakie z niej ziółko i wkrótce czeka ją wielki wypad z agory.
        • Gość: aaannemarie Re: Cenzor działa :) IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 13:56
          Nie ma wolności słowa? To Twoje słowa nie wolne? Zostałeś zmuszony do wypowiadania się? Biedaku.
    • korcia2000 Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatriotyzm 09.11.12, 11:55
      Zdaje się, że już tylko cudzoziemcy potrafią realistycznie i krytycznie patrzeć na polską rzeczywistość. Smutne...
    • kwachukwachu Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatriotyzm 09.11.12, 14:42
      Ciekawe coraz bardziej !!! na co dzień osoby mieszkające w Polsce pochodzenia żydowskiego, oraz wszelkiej maści lewacy pouczają Polaków jak mają życ, jak ma wyglądac "prawidłowy" patriotyzm ( wyrzeczenie się tradycji i kultury narodowej ) to teraz jeszcze ta Czeszka będzie nas oceniac !!! ta która pochodzi z narodu, dla którego ważniejszy niż patriotyzm narodowy był "święty spokój" piwo i kiełbaski !!!! (patrz II wojna )
      • Gość: MonX Polski ćwierćintelygęt się odezwał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.12, 16:33
        Polska w trakcie II wojny światowej zrobiła chyba największe głupoty, jakie mogła wykonać. Począwszy od idiotycznej walki we wrześniu 1939, prowadzonej zupełnie nie wiadomo po co (to ta, jakby bić się z oboma Kliczkami na raz, i to nie za kasę, tylko tak sobie). Kulminacją naszej głupoty było Powstanie Warszawskie. W porównaniu z Polakami Czesi zachowali się tak ze 100 razy mądrzej. Słyszałeś o tym, kim był Heydrich i kto go zabił? Więc morda w kubeł, Polaczku. Nie mamy prawa z nikogo kpić ani pouczać - za głupi jesteśmy.
      • sverir Re: Czeszka z Wrocławia ocenia polski pseudopatri 09.11.12, 17:03
        > ta która pochodzi z narodu, dla którego ważniejszy niż patriotyzm narodowy był "święty
        > spokój" piwo i kiełbaski !!!! (patrz II wojna )

I co z tego? Ty pochodzisz z narodu, w którym w czasie II WŚ było tylu kolaborantów, że odpowiednie komórki organizacji bojowych (nie tylko AK), nie nadążały z likwidacją zdrajców. Chcesz innych uczyć o patriotyzmie?
        • wielki_czarownik Rozczarowałeś mnie 09.11.12, 18:27
          W Polsce akurat kolaborantów było najmniej we wszystkich okupowanych krajach. Nie było też (kolejny ewenement) żadnej zorganizowanej kolaboracji.
          Po Tobie się takiej kompromitacji historycznej nie spodziewałem.
          • sverir Re: Rozczarowałeś mnie 09.11.12, 22:14
            Wskaż, proszę, jakieś dane na temat "najmniej kolaborantów". Czy to dotyczyło odsetka narodu? Czy liczby bezwzględnej kolaborantów? I co zostało zdefiniowane jako kolaboracja? Czy zadenuncjowanie sąsiada chowającego kiełbasę w piwnicy, to jest kolaboracja czy tylko zwykły donos?
            • wielki_czarownik Re: Rozczarowałeś mnie 10.11.12, 11:35
              sverir napisał:

> Wskaż, proszę, jakieś dane na temat "najmniej kolaborantów". Czy to dotyczyło o
              > dsetka narodu? Czy liczby bezwzględnej kolaborantów?

Oczywiście, że odsetka. Jak chcesz mierzyć liczby bezwzględne przyrównując niemal 40 milionową Polskę do takiej np. Danii?

I co zostało zdefiniowane
              > jako kolaboracja? Czy zadenuncjowanie sąsiada chowającego kiełbasę w piwnicy, t
              > o jest kolaboracja czy tylko zwykły donos?

Kolaboracja, czyli dobrowolna, świadoma i celowa współpraca z okupantem.

Polecam np. lekturę Madajczyka "Faszyzm i okupacje 1938-1945: wykonywanie okupacji przez państwa Osi w Europie".
          • Gość: MonX Re: Rozczarowałeś mnie IP: *.wroclaw.mm.pl 10.11.12, 10:59
            "W Polsce akurat kolaborantów było najmniej we wszystkich okupowanych krajach"
            Pan nauczyciel na lekcji historii ci tak powiedział? Ten sam, który cały czas uczy Polaków, że my najlepsi, my świetni, mi nigdy nikomu krzywdy nie robili, to zawsze oni, ci źli Niemcy i Rosjanie, zdradliwi Francuzi i Anglicy. Człowieku, a może czas zacząć myśleć samodzielnie zamiast łykać papkę?
            • Gość: syjonizm !!! Re: Rozczarowałeś mnie IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 09:17
              www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OFC37EMkeIc
              Historia uczy ze schyłkowe systemy i rzady ZAWSZE strzelaja do ludzi !! to podzwonne dla syjonistów w Polsce !

Ireneusz Tadeusz

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka