Dodaj do ulubionych

Stadion będzie zarabiać na mniejszych koncertach

06.12.12, 16:49
I git!
Nasza perełka może nawet zarobić na koncertach..."anplakt"!
Generalnie na Stadionie jest taka zasada - im mniejszy koncert, tym większe zyski, to znaczy mniejsze straty!
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Stadion będzie zarabiać na mniejszych koncert IP: 62.128.26.* 06.12.12, 17:46
      Pan Burak zapomniał oczywiście dodać, że winnym braku sceny jest Max Bögl, który nie miał tego w kontrakcie, jak wielu innych rzeczy, o których teraz się mówi, że ich nie wykonał (np. wykończenie kiosków, wykończenie pomieszczeń dla najemców, itd.).
      Po postawieniu sceny winni ... ups. znaczy się pomysłodawcy zostaną nagrodzeni zajebiście wielką premią i uściskiem dłoni Słońca Sudetów.
    • trawien Stadion będzie zarabiać na mniejszych koncertach 06.12.12, 17:53
      No i mamy w mieście nową salę na studniówki! W kolejce są jeszcze: wesela, stypy, imieniny Zdzicha, kinderbale....
      Stadion da radę :)

• Gość: As Dom słubów na 40 tysięcy.... IP: *.play-internet.pl 06.12.12, 19:27
      Fajnie, to naprawdę mądry i bardzo biznesowo sensowny pomysł,żeby wybudować obiekt na 40 tysięcy osób i organizować w garażu imprezy dla 3 tysiecy. Mistrzowie. Pan Burak (sic!) powinien prowadzić kursy MBA dla absolwentów Harvardu...
      • Gość: Wera Mi tam wrocławian nie szkoda IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.12.12, 22:09
        Od lat mówili mądrzy ludzie,że ekipa dutka i te wszystkie dziwaczne, powstające jak grzyby po deszczu miejskie spółki to ogromna studnia bez dna, w której utopią pieniądze mieszkańców. Ale bezmyślna masa zafascynowana panem prezidenciem dalej głosowała. To niech teraz poczują, jak to fajnie być dojonym przez "specjalistów" od zarządzania stadionem. Dać małpie brzytwę.
    • Gość: z "Liczymy na zyski", czy "policzyliśmy"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 19:48
      "Możesz na mnie liczyć" - powiedziała maszyna do liczenia.

Na miejskich urzędników liczyć nie można, a nawet nie należy. Zwłaszcza gdy w grę wchodzą pieniądze i urojone zyski. A to źle coś skalkulują, albo rozdadzą bilety za darmo, "żeby impreza dobrze wyglądała".
      • katonzwybiorczej Z raz obranej drogi już nie zejdziemy! 06.12.12, 22:56
        Moim zdaniem, kierunek został już obrany i to jest właściwy kierunek. Pan Prezydent Dutkiewicz jako wybitny matematyk i logik może nam wszystkim z łatwością udowodnić, że im mniej ludzi na koncercie, tym większe zyski wypracuje nasz stadion.
        Generalnie, to ludzie są problemem, a nie STADION!
        Stadion jeść nie woła, a ludzie cały czas czegoś chcą!
        A to, że korki w mieście, a to...że czynsze w centrum są zbyt wysokie, a to autobusy są niesprawne.
        A przecież prawda jest taka, że nad tym wszystkim pracujemy dzień i noc! Co więcej, są już gotowe rozwiązania tych wszystkich problemów! Mamy pełne szuflady gotowych rozwiązań i nowatorskich planów!
        • Gość: ° Re: Z raz obranej drogi już nie zejdziemy! IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.12, 00:05
          katonzwybiorczej napisał:
          > A przecież prawda jest taka, że nad tym wszystkim pracujemy dzień i noc!

Jakbyście wszyscy się tak dzień i noc "pochylali nad problemem" to byście wiedzieli jaka to charówa i jak plecy bolą !
    • Gość: meloman A może koncerty muzyki kameralnej IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.12.12, 23:07
      w jeszcze mniejszej salce.
      • katonzwybiorczej jak możemy pomóc? moja propozycja... 06.12.12, 23:50
        Napisze jeszcze tak, bo jak widać sytuacja ze stadionem jest...podbramkowa i chciałbym jakoś pomóc tym, którzy już rozpaczliwe bronią straconych pozycji.
        Otóż Dutkiewicz może to wszystko tak ująć (najlepiej gdzieś w tv):

"Najważniejsza jest koncepcja biznesowa i tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Stadion na okres zimowy postanawiamy lekko wyciszyć. Niech państwo powtórzą za mna: nic się nie stało, taka jest koncepcja biznesowa przyjęta na całym świecie. Dodatkowo chcemy przesunąć nowopowstałe centrum zachodnie - z okolic stadionu w kierunku centrum historycznego, czyli do Rynku. Ważna jest też sprawa komunikacji zbiorowej. Wrocławianie mają generalnie bliżej do Rynku niż na Stadion, a przecież chodzi nam o to, aby Wrocławianom żyło się coraz lepiej."
        • Gość: magister ekonomii Mi by się żyło lepiej bez stadionu i klubu piłkars IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.12.12, 07:07
          Mniejsze koszty życia we Wrocławiu, więcej na potrzeby faktyczne Wrocławian.
    • radeberger Re: Stadion będzie zarabiać na mniejszych koncert 07.12.12, 00:17
      Mamy już wykupionych całkiem sporo imprez w styczniu i grudniu. Liczymy, że zainwestowane w pieniądze w sprzęt zwrócą nam się już po kilku imprezach - mówi Adam Burak.

A poza tym wszystkie loże na stadionie zostały już wynajęte. Na 100% :-)
      • Gość: Poldek DJ Rezydent IP: *.internetia.net.pl 07.12.12, 08:57
        a ja wiem kto bedzie DJem Rezydentem na tych imprezach !! to oczywiscie nie kto inny ale DJ SYSŁO vel Psy vel tfurca, moge sie załozyc o skrzynke Jacka Danielsa, ze tak będzie !!!!!
        • Gość: Łoś_bimbacz studniówki w Mauzoleum? IP: *.internetia.net.pl 07.12.12, 14:44
          to niegodne POwagi tego miejsca?!
          Czy miasto rabuje moje pieniądze w formie POdatków, żeby organizować studniówki???
          Wybudowali Mazuzoleum za miliard, żeby oraganizować studniówki i wesela......ratunku
          • Gość: relanium Re: studniówki w Mauzoleum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 14:58
            Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):
            > Czy miasto rabuje moje pieniądze w formie POdatków, żeby organizować studniówki
            > ???
            > Wybudowali Mazuzoleum za miliard, żeby oraganizować studniówki i wesela......
            > ratunku

Ubieganie się o jeden meczyk Euro 2020 (Wrocław Miastem Starań) zacznie się mocnym akcentem:
            w przyszłym roku na stadionie ma być zorganizowany Dzień PRzedszkolaka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka