katonzwybiorczej 06.12.12, 16:49 I git! Nasza perełka może nawet zarobić na koncertach..."anplakt"! Generalnie na Stadionie jest taka zasada - im mniejszy koncert, tym większe zyski, to znaczy mniejsze straty! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Stadion będzie zarabiać na mniejszych koncert IP: 62.128.26.* 06.12.12, 17:46 Pan Burak zapomniał oczywiście dodać, że winnym braku sceny jest Max Bögl, który nie miał tego w kontrakcie, jak wielu innych rzeczy, o których teraz się mówi, że ich nie wykonał (np. wykończenie kiosków, wykończenie pomieszczeń dla najemców, itd.). Po postawieniu sceny winni ... ups. znaczy się pomysłodawcy zostaną nagrodzeni zajebiście wielką premią i uściskiem dłoni Słońca Sudetów. Odpowiedz Link Zgłoś
trawien Stadion będzie zarabiać na mniejszych koncertach 06.12.12, 17:53 No i mamy w mieście nową salę na studniówki! W kolejce są jeszcze: wesela, stypy, imieniny Zdzicha, kinderbale.... Stadion da radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Dom słubów na 40 tysięcy.... IP: *.play-internet.pl 06.12.12, 19:27 Fajnie, to naprawdę mądry i bardzo biznesowo sensowny pomysł,żeby wybudować obiekt na 40 tysięcy osób i organizować w garażu imprezy dla 3 tysiecy. Mistrzowie. Pan Burak (sic!) powinien prowadzić kursy MBA dla absolwentów Harvardu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Mi tam wrocławian nie szkoda IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.12.12, 22:09 Od lat mówili mądrzy ludzie,że ekipa dutka i te wszystkie dziwaczne, powstające jak grzyby po deszczu miejskie spółki to ogromna studnia bez dna, w której utopią pieniądze mieszkańców. Ale bezmyślna masa zafascynowana panem prezidenciem dalej głosowała. To niech teraz poczują, jak to fajnie być dojonym przez "specjalistów" od zarządzania stadionem. Dać małpie brzytwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z "Liczymy na zyski", czy "policzyliśmy"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 19:48 "Możesz na mnie liczyć" - powiedziała maszyna do liczenia. Na miejskich urzędników liczyć nie można, a nawet nie należy. Zwłaszcza gdy w grę wchodzą pieniądze i urojone zyski. A to źle coś skalkulują, albo rozdadzą bilety za darmo, "żeby impreza dobrze wyglądała". Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej Z raz obranej drogi już nie zejdziemy! 06.12.12, 22:56 Moim zdaniem, kierunek został już obrany i to jest właściwy kierunek. Pan Prezydent Dutkiewicz jako wybitny matematyk i logik może nam wszystkim z łatwością udowodnić, że im mniej ludzi na koncercie, tym większe zyski wypracuje nasz stadion. Generalnie, to ludzie są problemem, a nie STADION! Stadion jeść nie woła, a ludzie cały czas czegoś chcą! A to, że korki w mieście, a to...że czynsze w centrum są zbyt wysokie, a to autobusy są niesprawne. A przecież prawda jest taka, że nad tym wszystkim pracujemy dzień i noc! Co więcej, są już gotowe rozwiązania tych wszystkich problemów! Mamy pełne szuflady gotowych rozwiązań i nowatorskich planów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ° Re: Z raz obranej drogi już nie zejdziemy! IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.12, 00:05 katonzwybiorczej napisał: > A przecież prawda jest taka, że nad tym wszystkim pracujemy dzień i noc! Jakbyście wszyscy się tak dzień i noc "pochylali nad problemem" to byście wiedzieli jaka to charówa i jak plecy bolą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman A może koncerty muzyki kameralnej IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.12.12, 23:07 w jeszcze mniejszej salce. Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej jak możemy pomóc? moja propozycja... 06.12.12, 23:50 Napisze jeszcze tak, bo jak widać sytuacja ze stadionem jest...podbramkowa i chciałbym jakoś pomóc tym, którzy już rozpaczliwe bronią straconych pozycji. Otóż Dutkiewicz może to wszystko tak ująć (najlepiej gdzieś w tv): "Najważniejsza jest koncepcja biznesowa i tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Stadion na okres zimowy postanawiamy lekko wyciszyć. Niech państwo powtórzą za mna: nic się nie stało, taka jest koncepcja biznesowa przyjęta na całym świecie. Dodatkowo chcemy przesunąć nowopowstałe centrum zachodnie - z okolic stadionu w kierunku centrum historycznego, czyli do Rynku. Ważna jest też sprawa komunikacji zbiorowej. Wrocławianie mają generalnie bliżej do Rynku niż na Stadion, a przecież chodzi nam o to, aby Wrocławianom żyło się coraz lepiej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister ekonomii Mi by się żyło lepiej bez stadionu i klubu piłkars IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.12.12, 07:07 Mniejsze koszty życia we Wrocławiu, więcej na potrzeby faktyczne Wrocławian. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Stadion będzie zarabiać na mniejszych koncert 07.12.12, 00:17 Mamy już wykupionych całkiem sporo imprez w styczniu i grudniu. Liczymy, że zainwestowane w pieniądze w sprzęt zwrócą nam się już po kilku imprezach - mówi Adam Burak. A poza tym wszystkie loże na stadionie zostały już wynajęte. Na 100% :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldek DJ Rezydent IP: *.internetia.net.pl 07.12.12, 08:57 a ja wiem kto bedzie DJem Rezydentem na tych imprezach !! to oczywiscie nie kto inny ale DJ SYSŁO vel Psy vel tfurca, moge sie załozyc o skrzynke Jacka Danielsa, ze tak będzie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz studniówki w Mauzoleum? IP: *.internetia.net.pl 07.12.12, 14:44 to niegodne POwagi tego miejsca?! Czy miasto rabuje moje pieniądze w formie POdatków, żeby organizować studniówki??? Wybudowali Mazuzoleum za miliard, żeby oraganizować studniówki i wesela......ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relanium Re: studniówki w Mauzoleum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 14:58 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > Czy miasto rabuje moje pieniądze w formie POdatków, żeby organizować studniówki > ??? > Wybudowali Mazuzoleum za miliard, żeby oraganizować studniówki i wesela...... > ratunku Ubieganie się o jeden meczyk Euro 2020 (Wrocław Miastem Starań) zacznie się mocnym akcentem: w przyszłym roku na stadionie ma być zorganizowany Dzień PRzedszkolaka Odpowiedz Link Zgłoś