little_fish 21.01.13, 15:45 będę miała pół dnia do dyspozycji we Wrocławiu (do około 15) - gdzie warto pójść? co fajnego można zobaczyć? Niekoniecznie na dworze... Podrzućcie jakieś pomysły - z góry bardzo dziękuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agjawroc Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 15:50 Humanitarium - coś a'la Kopernik w Warszawie Centrum Poznawcze w Hali Ludowej i przy okazji sama hala Ostrów Tumski Zoo Nie wiem, skąd przyjeżdżasz i jakich atrakcji u Ciebie brakuje, żebym mogła doradzić coś konkretnego w jakimś kierunku :) P.S. Offtopic: parę dni temu pytałam na stronie górskiego miasteczka, co mogliby mi polecić do zwiedzania - odpowiedź rozbawiła mnie do łez: otóż największą atrakcją dla owych ludzi było oddalone o 15 km UWAGA centrum handlowe z licznymi sklepami i KINEM !!! A uprzedzałam, że jadę z Wrocławia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 15:54 :D dziwisz sie ? po kilkudziesieciu latach mieszkania w gorach tez pewnie bys nie mogla na nie patrzec ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 18:53 z małego miasta - z atrakcji kino na miejscu i przedstawienia teatralne od czasu do czasu. Precyzując - chodzi o rozrywki dla dwóch dorosłych kobiet w zimowe przedpołudnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 16:23 To zależy, jaki typ rozrywek lubisz. Przy takiej pogodzie jak teraz nie pogardziłabym dniem spędzonym w Muzeum Narodowym i kawą w tamtejszej kawiarni. Nie mamy słynnych zabytków w tym Muzeum, ale mamy ładne. A w pobliżu jest jeszcze Panorama Racławicka - jeżeli ktoś nie widział, robi wrażenie, mnie za pierwszym razem oddech odebrało, bo zupełnie nie tego się spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:01 dzięki za odzew - Panoramę znam, Ostrów Tumski i zoo tez - bywam we Wrocławiu co jakiś czas, ale najczęściej w cieplejszych porach roku, więc chętnie skorzystam z czegoś pod dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:05 to do humanitarium jedź chociaż trudno humanitarium porównywać do Kopernika... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:07 a to Humanitarium to chyba bardziej skierowane do dzieciaków, prawda? Bo będę tam raz z dzieciakami, a raz sama więc sobie posegreguję rozrywki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:09 a, jak masz starsze dziecko plci meskiej i nie boisz sie takich rozrywekj - to kwatera glowna jest boska poza tym aquapark fajny Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:15 ma dwójkę płci męskiej - może skorzystam. A co dwóch dorosłych kobiet polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:19 dla dwóch kobiet, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:05 agnieszkagil.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?472996 Odpowiedz Link Zgłoś
zazou123 Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:22 do Humanitarium kawał świata czasu nie starczy na wyciecze na Pracze i z powrotem:) i bardziej skierowane do dzieciaków. Ja to bym do kina poszła.. do heliosa nowe horyzonty, na jakąś kawę i poszwendała się po okolicach rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 17:27 kino mam u siebie - wolałabym teatr, ale niekoniecznie poranki dla dzieci ;p szwendanie się po okolicach rynku uwielbiam, ale muszę wziąć pod uwagę niekorzystną pogodę i mieć alternatywę dla spacerku Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 20:49 Z teatrów o tej porze możesz coś złapać w Teatrze Lalek. Dla dzieci, ale kiedy chodziłam z córką, oglądałam z niemniejszym zainteresowaniem niż ona. A obok teatru masz niesamowitą restaurację z niezwykłym wystrojem. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: pytanie do wrocławianek 21.01.13, 21:00 dzięki bardzo za odzew. Szczerze mówiąc rozrywek dziecięcych mam dość na co dzień. Wolałabym coś,co trudno zrealizować przy dziecku. Poszperam jeszcze,może wyszukam jakąś wystawę czy coś takiego. Myślałam, ze macie może jakieś "swoje" miejsca, które byście poleciły. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: pytanie do wrocławianek 31.01.13, 19:47 Pałac Królewski - byłam tam z pięć razy i jeszcze mi mało. agnieszkagil.blox.pl/2009/08/Chce-byc-ksiezniczka.html Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.00 Re: pytanie do wrocławianek 05.02.13, 10:34 Może nie koniecznie rozrywka z górnej półki, ale w taką psią pogodę polecam Cafe Borówka, koło Renomy! Pyszna kawa i bardzo dobre gofry belgijskie! A dokąd bym poszła? Muzeum Narodowe albo aquapark - sauna, masaż, popływać :) Odpowiedz Link Zgłoś