Dodaj do ulubionych

Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ...

07.02.13, 07:25
Jeśli ten gniot szumnie nazywany "pączkiem" od Spychały jest tak wysoko w rankingu to albo zrobili specjalną partię pączków na konkurs albo aż boję się pomyśleć jaka była jakość pączków w tym rankingu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stacho Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 07.02.13, 07:52
      Polecam pączki z cukierni "Pod Trumienką" na ulicy Curie-Skłodowskiej. Tam wszystkie wypieki są przepyszne. W drodze na lub z PWr staram się zawsze wstąpić i uraczyć pączkiem, przepysznymi preclami i innymi smakowitościami :)
      Wierny kient
      • Gość: DL Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 08:07
        Dokładnie. Zabrakło w rankingu pączków z "trumienki". Chodzę tam już od 10 lat, najpierw na studiach na PWR, a teraz zdarza mi się przyjechać z Krzyków, jeśli mam ochotę na naprawdę dobre pączki i inne wypieki.
        • Gość: marcinm trumienka rulez IP: *.wroclaw.mm.pl 07.02.13, 09:30
          dokładnie! Trumienka rządzi! dobre też są w piekarni na pl. Bema koło monopolowego (;
          dziwny ten ranking - wiekszosc mejnstrimowych cukierni a zapomina sie o prawdziwych offowych wroclawskich piekarniach!!
          • Gość: caro Ranking ustawiony! IP: *.ng-eng.com 07.02.13, 10:16
            Ktoś wziął ostro w łapę, jakaś komisja powinna się tym zająć.
            Gdzie Wolak? Gdzie Gondek?
            A z sieci handlowych Biedronka, Lidl?
            • Gość: Czesiu Re: Ranking ustawiony! IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.13, 11:45
              No właśnie! Jak wypdają pączki z lydla po 55 groszy? Heheh.
              • czemublokujecie_mikonto ze świata 07.02.13, 13:38
                Niestety produkcje typu lidla, tesco i inne masówki nie powinny w ogóle sie znaleźć w rankingu-jakim cudem mrożony pączek z polepszaczami mógł tak wysoko wypaść w rankingu-bo co-dali za darmo i dlatego, że komisja nie ma smaku?:P
                Nie uwzgledniono ani wrocławskich ani innych-spoza Wrocka-dobrych cukierni, które we Wrocku sprzedają swoje wyroby.

ps. Czy ta cukiernia o której wspominacie to rzeczywiscie nazywa sie "Pod trumienką?"-jakiś makabryczny czrny humor czy to zostało po zakładzie pogrzebowym? I na jakiej to jest ulicy??
                • krasnaladamu Re: ze świata 07.02.13, 14:06
                  > ps. Czy ta cukiernia o której wspominacie to rzeczywiscie nazywa sie "Pod trumi
                  > enką?"-jakiś makabryczny czrny humor czy to zostało po zakładzie pogrzebowym? I
                  > na jakiej to jest ulicy??

Chyba Curie-Skłodowskiej 51, prawie w połowie drogi z ronda na most Zwierzyniecki, po prawej stronie ulicy, przy zakładzie pogrzebowym.
        • Gość: krt Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 09:31
          Tylko trumienka! Są najlepsze. W zeszłym roku spędziliśmy w kolejce 2 godziny :) bo schodziły od razu :) Wszyscy tam chodzą, AM, PWr, UP :)
      • Gość: ala Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 08:09
        Od kiedy to Łomżanka robi złe pączki hmmm? Może nie wyglądają perfekcyjne- bo tylko tego się czpeiliście Redakcjo, jednak Blikle to może im buty czyścić. To własie od Bliklego są gniotowate, kluchowate kulki bez smaku. Do tego drogie. Tłuszcz, mąka, dramat i staroć. Trzy nieudane podejścia do Bliklego tym zakońzone. "Pechowo" źle trafione? Ok, moze się zdarzyć- ale nie trzy razy! Powinniście też podać ceny. Zabrakło stosunku jakość/cena. Pączki powinny być dobrze wypieczone, lekkie, ciasto powinno być porowate, delikatne. Powinien być tez w lukrze i mieć wywarzony smak. Nie za słodki, lekko waniliowo - drożdżowy. Wierzchnia warstwa z lukrem powinna dawać leki opór przy ugryzieniu, natomiast nadzienie powinno być zdecydowanie mocno owocowe, delikatnie kwaskowate. - to jest moje zdanie. Tak czy tak zawsze się trafi ktoś, kto powie, ze lepsza niedopieczona biała buła bez smaku, z budyniem i posypana cukrem pudrem.
        • krasnaladamu Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas 07.02.13, 11:15
          > Pączki powinny być dobrze wypiec
          > zone, lekkie, ciasto powinno być porowate, delikatne. Powinien być tez w lukrze
          > i mieć wywarzony smak. Nie za słodki, lekko waniliowo - drożdżowy. Wierzchnia
          > warstwa z lukrem powinna dawać leki opór przy ugryzieniu, natomiast nadzienie p
          > owinno być zdecydowanie mocno owocowe, delikatnie kwaskowate. - to jest moje zd
          > anie.

Narobiłeś mi apetytu :)
        • skarolina Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas 07.02.13, 17:42
          Gość portalu: ala napisał(a):

> Od kiedy to Łomżanka robi złe pączki hmmm?

Właśnie pożeram drugiego pączka z Łomżanki - mąż kupił wracając z pracy. Przepyszne, najlepsze z tych, które dziś jadłam, a zjadłam już 8 (oprócz tych dwóch z Łomżanki), w tym jeden domowy. Delikatne, nie gniotowate, pyszne nadzienie różane w środku. Strach pomyśleć, na czym się znają ci gazetowi eksperci... :P
    • brsdtv Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 08:19
      No i wychodzi na to, że najlepsze pączki są w tesco, bo do pierwszego miejsca niewiele zabrakło, a i przy takiej jakości cena pokazująca, że inni po prostu są bezczelnymi naciągaczami.
      • Gość: jack dokładnie a mi jakoś te tescowe nie wchodzą IP: *.internetia.net.pl 07.02.13, 08:29
        za suche.

Za to polecam pączki z małej budki na przystanku przed budynkiem Cuprum, przy Legnickiej. Nie wiem kto tam dostarcza, ale pyszne.
    • karola9938 Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 08:36
      Dobre są też pączki z cukierni Gądka przy Krzywoustego na Psim Polu.
    • java77 Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 09:49
      najlepsze pączki to sa domowe wlasnorecznie zrobione.Niech schowaja wszystkie te cukiernie!Pączki pieczemy na masle a nie na zadnym oleju czy margarynie.Wtedy zapach ciasta ma urzekajacy smak,aromat a ciasto jest delikatne ze rozplywa sie w ustach.A do tego domowe konfitury.Mowie wam jak moja matka upiecze pączki to te wszystkie cukiernie od siedmiu bolesci wysiadaja na samym starcie!
      • nodresnostres Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas 07.02.13, 10:02
        Akurat profesjonaliści smarzą na smalcu, viva miażdżyca!
      • Gość: LOL Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.13, 23:02
        pączków się nie "piecze", a smaży, i nie na maśle (???), tylko na SMALCU

i najlepsze cpączki są na górczewskiej w warszawie, kmioty
    • Gość: Taka jedna Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.13, 09:52
      Jak pączki, to tylko w Łomżance przy Ruskiej. Niezmienie pyszne od lat.
    • Gość: YOYO Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.13, 09:58
      OD Spychały się od.....
      Mają jedne z lepszych...
      Gdzie w rankingu jest Piekarnia z Bema, czy Cukiernia z Sokolej, albo z Odkrywców...
      A te darmozjady co jedzą pączki z Tesco... Ciekawe ole dostali <na degustację>?
      • piotrf1974 Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas 07.02.13, 10:52
        Spychała chyba miał jedne z lepszych. Parę lat temu pączki były naprawdę super ale niestety zaczęli ciąć koszty i pączek jest mniejszy jak kiedyś a jakość też spadła na pysk. Jedynie cena trzyma poziom :-)
    • Gość: ... Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.wroclaw.mm.pl 07.02.13, 10:10
      Taki ten ranking niesprawiedliwy trochę, bo cukierni jest przecież mnóstwo.

Ja uważam, że znakomite są pączki z piekarni-cukierni Biskupin. Świeże, wyrośnięte, odpowiednio usmażone i z dobrym nadzieniem.

W tym roku jednak robię sama. Domowe może są mniejsze od sklepowych, ale co domowe, to domowe. Ciasto już rośnie. :)
    • Gość: shrecann Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.02.13, 10:28
      Autor jest w błedzie!Paczki u Bliklego już od dłuzszego czasu nie przylatuja z Warszawy,są pieczone w Obornikach Śląskich... :)
      • pol1.975 Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas 07.02.13, 10:43
        A tu są najlepsze faworki vel chrusty!

www.kuchniawformie.pl/2013/02/faworki-albo-chrust/
    • Gość: beza Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.internetia.net.pl 07.02.13, 11:20
      Uwielbiam słodycze. Po pączki do Bliklego pojechałam już w środę ,żeby uniknąć kolejki w czwartek , ale o 16 było po pączkach. Wstąpiłam więc do Epi i tam skusiły mnie mini pączki z konfiturą z róży. Polecam.Świetne proporcje konfitury do ciasta- mini rzadko nadziewają- a te były cacane.
      Natomiast bardzo dobre pęczki jadam / niestety już regularnie/ w piekarniach / tak!tak!/ sieci HERT. Ze skórka pomarańczową , pyszna konfitura - czasem grzeszę z adwokatem , cena rewelacyjna jak na nałóg- może trochę za duże. Zawsze natomiast świeżuteńkie. Jak ktoś ma jeszcze miejsce to polecam dzisiaj zwłaszcza.
      • Gość: cn Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 17:31
        Odradzam Hert- poprosiłam o 4 pączki każdy z innym nadzieniem- w żadnym go nie było a ciasto niewypieczone, gorsze niż z tesco. W hert jest tylko miła obsługa jakość niestety.
    • Gość: pączek w maśle Pułka profesorem?! Świat się kończy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 11:38
      - Idealne pączki powinny być jasnobrązowe, kształtne, z obowiązkową jasną oponką - tłumaczył prof. Leszek Pułka, pisarz i recenzent kulinarny

Kulinarny megaloman. Tych wypocin z włóczenia się po knajpach i "abonowania potraw" nie dało się po prostu czytać.
      • greges58 Re: Pułka profesorem?! Świat się kończy! 07.02.13, 11:59
        uczelniany...
        na etacie profesora nadzwyczajnego ! tylko normalny doktor habilitowany !
        jak Pani Pawłowicz ;)

pamiętasz jego koszmarne grafomaństwo w dawnym Magazynie Gazety ???
        niestrawne , flaki z olejem !!! poziom niejakiego Smektały !

łaził na darmową wyżerkę do Piotra Pabisiaka z Radissona i to była cała jego kulinarna " Akademia "...

^^
        • Gość: As Re: Pułka profesorem?! Świat się kończy! IP: *.play-internet.pl 07.02.13, 13:17
          I jak doktor Środa, pewna etyczka, tez uczelniany profesor.
    • Gość: Marian Tłusty czwartek! IP: 195.206.126.* 07.02.13, 11:49
      Tłusty czwartek to jedyny dzień, w którym nie zjadłbym pączka.
      99% pączków w tym dniu robiona jest na ilość, a nie jakość.
      Są po prostu niesmaczne!
    • mathol Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 12:07
      Spychała pozwalał "laskawie" na zamowienia dopiero od 100 szt. Ale czy to mi ma zależeć na sprzedaży? Nie chcą zaakceptowac zamowienia na 80 szt. za prawie 2 stówki to sie nie bede narzucął.
      Zarobiła "trumienka". Rewelacja!
    • zoomfetka Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 12:47
      Zgadam się ze stwierdzeniem, że w Tłusty Czwartek lepiej nie jeść pączków z cukierni, bo jakość ich jest kiepska. Najlepsze domowej roboty ;)
      • Gość: mik Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: 195.20.110.* 07.02.13, 14:13
        To chyba ja źle trafiam bo w Tłusty czwartek smakują mi najlepiej świeże pachnące mięciutkie sama słodycz. :D

Swoją droga ceny w rankingu fajnie pokazują jak w TC ceny idą w górę np LaScala 7 zł za pączka :D
    • czemublokujecie_mikonto Kto to wymyślił?Jakie bzdury totalne! 07.02.13, 13:32
      A gdzie pączki od Furtaka czy piekarni Hert? Pewnie wiele innych pączków by sie znalazło:P Oczywiste jest, że najlepsze bedą pączki z dobrej cukierni, gdzie nie żałują na składniki ale i cena jest kosmiczna-bo przecież nie robią ich by dopłacać komuś do przekąsek-a czynsze lokali są kosmiczne-wiec jest to w cenie. Tyle że w Londynie pączki kosztują-najsmaczniejsze z marketu są w Morrisons - od Ł1,- za 5szt-wieczorem przeceniają na Ł0,50, do Ł0,90 z prywatnej piekarni-z polskiej piekarni kosztują Ł0,60 i są wielkosci dwóch pączków w Polsce. A jakieś dziwolagi biora do testowania, jak pączek może być bez nadzienia? Pamietam jak fefnaście lat temu we Wrocku były pyszne pączki z serem w lokalu przy dworcu pkp-teraz tego nie ma-a pączki z serem wszedzie jakieś oszukane-albo masa budyniowa albo z odrobina sera homogenizowanego-niejadalne:P
      Pozdro z Twilight Zone:)
      • Gość: fb Re: Kto to wymyślił?Jakie bzdury totalne! IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 17:34
        Polecam Toffee Jumjum z ASDY- cudo! Idealny smak pączka, podłużne, skręcane, bez nadzienia. Przepyszne sa.
    • Gość: kachna Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 13:37
      najlepsze pączki są w Leśnicy przy ul. Dolnobrzeskiej - w piekarni Staropolskiej - cena 1,35 zł
    • jan.55 Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 13:41
      Najlepsze paczki sa w Lesnicy na Dolnobrzeskiej.
    • kacperc023 Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 13:51
      Ok, ale i tak subiektywnie najlepsze są "pod trumienką" na Skłodowskiej (no, ewentualnie na Bema) :-) Pzdr.
    • crusader1999 Jaworscy 07.02.13, 14:07
      Moim zdaniem ocena och pączków mocno niedoceniona! Są po prostu niezłe (dzisiaj mam od nich 15 sztuk, udane) ale popatrzcie - są przecież NAJTAŃSZE W RANKINGU, na co jakoś nikt uwagi w tekście nie zwraca.
      Zamawiałem przez ich sklep www - choć dzisiaj tam pączków nie widzę, może wystrzelani się z gotowych. Ale maja kupę sklepów w mieście, wiec pewnie kłopotu nie ma.

Kiedyś jadłem pączki z Tesco na Bielanach - szczerze mówiąc, dzisiejsza ocena trochę mnie zdziwiła - były marketowe, chyba mrożone przez usmażeniem. Nie znam się, ale nie były fajne.

W sumie fajnie, ze powstał taki ranking, może szkoda, ze nie wczoraj, to byłaby realna porada :)
    • baroni70 Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 15:10
      Współczuję wrocławianom jakości ich lokalnych cukierni, skoro produkt głęboko mrożony, nafaszerowany polepszaczami w ustach jurorów wypadł tak doskonale (Tesco), produkt który jest pieczony a nie smażony. Jurororom też nie zazdroszczę, ja nie nazwałbym ich smakoszami.
    • baroni70 Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 15:15
      Zapomniałem jeszcze odnieść się do fatalnych zdjęć pączków, których GW nigdy nie powinna publikować, albo tylko wtedy jeżeli pisałaby artykuł o złym wpływie pączka na cholesterol i wątrobę.
    • lydia_deetz Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 16:02
      Bardzo dobre pączki były w spożywczaku przy Moście Zwierzynieckim, nie wiem kto tam dostarcza, ale były przepyszne, lepsze jadłam tylko we wspomnianej już trumience :)
    • Gość: ja Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.internetia.net.pl 07.02.13, 19:33
      a dla mnie pączki od Spychały są najlepsze na świecie!!! coś pysznego. co prawda w porównaniu z innymi są małe i bardzo drogie ale smak wynagradza wszystko :)
    • sparky8 Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 22:15
      to nie są oceny podyktowane jakością i smakiem a niestety ilością otrzymanych darmowo pączków, itp;
      co się stało z niezależnością prasy?

• pp2-34 Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nasz ... 07.02.13, 23:07
      Bardzo dziwny ten ranking.
      Ja zakupiłem dziś pączki jak co roku w Filipince i jak co roku były wyśmienite, nie rozumiem skąd tak niska ocena.
      Gnioty z Tesco ??? 2-gie miejsce??
      Mało związku z rzeczywistością ma ten ranking....
      Ciekawe na podstawie czego powstał, bo na pewno nie na podstawie przetestowania wyrobów z tych cukierni.
      • Gość: renata Re: Pączków na pęczki, a który najlepszy? Oto nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 00:01
        Nie krytykuj, jak nie jadłeś pączków z tesco w tłusty czwartek. Ja kupiłam w magnolii i były przepyszne. Zupełnie inne, niż te kupowane przeze mnie przed laty, pakowane po 10 szt. Może zmienili recepturę. Zamierzam kupić za kilka dni, aby się przekonać czy tylko na tłusty czwartek przygotowali takie, czy już zawsze będą takie smaczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka