Gość: rysio IP: *.centertel.pl 11.04.13, 17:13 Jak w temacie. Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gstumpf Re: prywatne ubezpieczenie medyczne czy warto? 12.04.13, 11:34 To zależy, jak masz zrobić troche badań i odwiedzić kilku specjalistów to się opłaca. U nas w firmie (kilkusosobowej) mają wszyscy i miesięcznie wychodzi jakieś 45 zł (indywidualnie jest ponoć dużo drożej) i ja jestem zadowolony - przebadałem sie kompleksowo i uważam że się zwróciło bo w cenie skorzystałem nawet z endokrynologa, kilku USG, ortopedy i i terminy sa max tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: prywatne ubezpieczenie medyczne czy warto? IP: *.centertel.pl 13.04.13, 12:34 proste, wykupić, przebadać się, za rok zrezygnować. jak nawet umówic się w firmie we 3 osoby zapłacić 500zł rocznie razy 3 osoby , to jak masz Ty i kilka osób w perspektywie tomograf albo rezonans 400-500zł, albo kilka konsultacji specjalistycznych 100-150zł, to moze wyjśc taniej niz chodzenie prywatnie po wielu gabinetach. Mamy coś takiego i chodzimy badać się do bólu. W końcu zapłacone to korzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdiagnozowana Odradzam Medicover IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 19:57 Tak jak w temacie, odradzam Medicover. Wiele szumu o nic. Miały być konsultacje pomiędzy specjalistami, konsylia, opieka na miarę XXI wieku. W rzeczywistości lekarze zlecają badania nie wnikając (wszystko jest w systemie) i nie przyjmując do wiadomości, że dokładnie takie same były niedawno zrobione. A potem masz horrendalny wzrost składki ( z 200 na 450/miesiąc), bo za dużo badań wykonano. Tyle, że przez rok nie postawili pacjentowi diagnozy, pomimo kilkudziesięciu wizyt i dziesiątek zleconych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Odradzam Medicover IP: *.centertel.pl 03.05.13, 12:34 Pisałam o polisie ubezpieczeniowej jaka działa już ponad rok u nas, składka o jakiej piszesz w medicower to jakiś kosmos nawet jezeli to 200 zl a 400 to szkoda gadać. Nam potrącaja 45 zł co miesiąc i to wydaje mi się wartośc akceptowalna. Leczenie jest w EMC na Pilczyckiej i Lowieckiej. Zorientuję się jeszce czy te staki są nadal aktualne, bo może jak w firmie to ubezpieczenie bylo robione ponad rok temu to moze bylo taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka prywatne medyczne IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.13, 15:47 Mamy w firmie pakiet za 57 zł od osoby miesięcznie i to chyba ten sam co pisała -iwona, zalatwiał nam szef w w centrum ubezpieczeń we wrocławiu, bo nam powiedział, że nie ma czasu na nasze stękanie że potrzebujemy urlop do lekarza albo żeby się zarejestrować i umawiamy się teraz w EMC na popołudnia. Prywatnie jestem zadowolona, bo przynajmniej nie musze poświęcac urlopu na stanie w kolejkach do NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
kropelkadooczka531 Re: prywatne ubezpieczenie medyczne czy warto? 20.06.13, 11:12 też się nad tym zastanawialiśmy, ale to koszt chyba ok. 400 zł / os / mies ? Odpowiedz Link Zgłoś
gstumpf Re: prywatne ubezpieczenie medyczne czy warto? 02.07.13, 21:28 to chyba trochę chcieli Cię skroić. 400zł to jest stawka za pół roku w całkiem niezłym pakiecie rzuc okiem na to www.ubezpieczeniowecentrum.pl/oferta_ubezpieczenia_na_zdrowie.html Odpowiedz Link Zgłoś
gaba613 Re: prywatne ubezpieczenie medyczne czy warto? 23.07.13, 21:23 A zna ktoś tanie ubezpieczenie, głównie na wypadek nagłego pobytu w szpitalu, dla osoby, która bardzo rzadko choruje (badania profilaktyczne może sobie opłacić sama). Chodzi o to, żeby nie wpędzić się w straszne koszty w razie, tfu, tfu! wypadku czy jakiejś nagłej choroby. Dobrowolna składka na NFZ jest horrendalna i bardzo niewiele można za nią mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
gstumpf Re: prywatne ubezpieczenie medyczne czy warto? 29.07.13, 20:43 to chyba tylko pośredniak tzn zarejestrowanie się w pośredniaku. na razie chyba nikt nie pokryje np onkologii czy powaznych operacji Odpowiedz Link Zgłoś
gaba613 Re: prywatne ubezpieczenie medyczne czy warto? 12.08.13, 23:43 Onkologia państwowo to śmierć... Tu chodzi o takie drobiazgi jak np. złamanie nogi zakończone operacją. Odpowiedz Link Zgłoś