kain_brat_abla 26.05.13, 09:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pis_maker Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 09:50 Kiedy trybunał dla Kwaśniewskiego i Millera? Odpowiedz Link Zgłoś
calli [...] 26.05.13, 18:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Miller, Kwaśniewski, Siemiątkowski - pod sąd! 29.05.13, 17:57 Dobre pytanie, obaj ci zbrodniarze powinni trafić pod sąd. A historia pana okupanta - no cóż, jedna z wielu. Chciało się bawić w wojaczkę, jechać jako najemnik i uciskać inne narody na rozkaz jankeskiego suwerena i sprzedajnych polskich polityków, to teraz trzeba cierpieć. Na pocieszenie niech sobie pan okupant przypomni ile setek tysięcy spośród ofiar jankeskiej i NATOwskiej agresji leży dziś półtora metra pod ziemią i nikt nie spisuje ich lamentów, będzie mu raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Miller, Kwaśniewski, Siemiątkowski - pod sąd! 24.06.13, 23:53 Gardzę Tobą. Nie ja jeden, jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hello Miller, Kwaśniewski- pod sąd z armią całą !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 09:19 ja gardzę tobą koleś. za te okupowania innych krajów wszyscy powinni iść do wiezienia na długie lata, i żołnierze i prezydent były i obecny i cała reszta. Wszyscy tyłek liżący jenkesom. Acha i kasę zarobioną na tych "misjach" powinno się pozabierać wszystkim "wojakom". Niech idą żebrać albo co. A mają siedzieć w pudle, to kasa im niepotrzebna. Byle żreć im nie dawali na dużo, bo to z budżetu kasa za wikt i opierunek, nie prywatna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Miller, Kwaśniewski- pod sąd z armią całą !!! IP: *.toya.net.pl 29.06.13, 11:28 Dzieciątko, jak nie masz nic do powiedzenia, to po prostu się nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 27.05.13, 07:28 Zapomnijcie o trybunale dla Kwaśniewskiego i Millera. Ci dwaj zbrodniarze nie powinni uniknąć odpowiedzialności, ale w Polsce prawo jest do ścigania babć sprzedających pietruszkę, a nie wielkich bonzów z pierwszych stron gazet. Jest ewidentne, że Kwaśniewski i Miller złamali prawo, ale będą jeszcze przez całe lata kreowani przez media na mężów stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.13, 11:03 Miller i Kwaśniewski za wiezienia CIA i wysłanie polskiej armii na wojnę już dawno powinni gnić w więzieniu. A ci jeszcze obnosza się z tym jacy to z nich lewicowi bohaterowie, hipokryci jebani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf junior bohater? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 10:19 Powiem Panu tak: Nie ma się z czym obnosić. Nie ma fanfar i nie będzie. Nie jest Pan bohaterem. Nie jest Pan tym który walczył z terroryzmem. Nie jest Pan tym który niósł pokój. Nie jest Pan tym który będzie miał poważanie (tym bardziej że Pańskie wpisy tutaj czasem wołają o pomstę do nieba). Jest może PAn bohaterem dla własnej zony (i niech tak zostanie) Jest Pan pionkiem w grze polityków i zrozumienia tego życzę PANU Z CAŁEGO SERCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak ojczyzna IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 00:12 bez żołnierza, To jak bez miecza kat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromborek83 Re: bohater? IP: 213.25.37.* 29.05.13, 15:31 A Ty niby nie jesteś pionkiem? hhehehe Żołnierze zawsze nimi byli, a Tobie się pewnie wydaje, że jesteś lepszy... I szanujcie ludzie mundur jeżeli wam lewacka propaganda pacyfizmu i politycznej poprawności mózgów nie wyżarła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista_anyway propaganda pacyfizmu IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 16:36 Rozumiem że Ty wolisz propagandę wojny i zbrojenia się. (stąd pewnie ten apel do szacunku dla mundura). A stąd tylko krok do totalitaryzmu. A totalitaryzmy... suprise, suprise... są zazwyczaj ustrojami mocno lewicowymi. Czyżbyś był narodowym socjalistą i nie wiedział, że Twoje poglądy też są lewicowe. Biedny "partyjota". Bardzo chce... ale sam nie wie czego. A mundur... to jest taka rzecz za pomocą której elity oddzielają się od normalnych ludzi za pomocą innych normalnych ludzi, którzy po przebraniu się w mundur nagle głupieją i nabierają przekonania, że oni też już są w tej elicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf junior Re: bohater? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 22:26 jestem wolny.. i nie muszę płakać i się wstydzić. nie musi mnie gryźć sumienie. Jestem dziś tu a jutro gdzie indziej. JESTEM WOLNYM CZŁOWIEKIEM który nie brał i nie będzie brał udziału w szopkach w których giną niewinni ludzie. Nie wydaje mi się że jestem lepszy ale nie użalam sie nad wyborami a jeżeli ich dokonuje robię to zgodnie z sumieniem , człowieczeństwem i rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: bohater? IP: 5.134.64.* 29.05.13, 23:35 On też jest wolnym człowiekiem. Sam wybrał los żołnierza. Sam zgłosił się na misję. Odpowiedz Link Zgłoś
aagaj Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 09:58 jedziecie na wojnę, wojnę a t am sie ginie też, a nie misje pokojową, to od lat kamuflaż nie wiadomo dla kogo Odpowiedz Link Zgłoś
kura_rafal Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 10:32 Pozdrowienia dl calej Rodzinki Rafal K z rodzina (Homburg) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:32 Witam serdecznie. Dzięki za pozdrowionka i super opiekę w "uniklinik". Odszukam cię na fb. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l wojna to nie sianokosy 26.05.13, 10:45 bylo zostać górnikiem Sierżancie Żebryk BACZNOŚĆ, tu się pluje na polskie psy wojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bho Re: wojna to nie sianokosy IP: *.internetia.net.pl 26.05.13, 10:50 a forum to nie koryto, więc wracaj do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: wojna to nie sianokosy IP: *.e-wro.net.pl 26.05.13, 12:47 jak nie masz głąbie njic do powiedzenia na temat to pozostań przy masturbacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: wojna to nie sianokosy IP: 94.42.104.* 26.05.13, 13:38 A kim Ty jesteś człowieczku? Weż swoje ostatnie świadectwo szkolne, czy jaki tam masz kwit poświadczający Twą inteligencję, a teraz stań przed lustrem i spójrz na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: wojna to nie sianokosy IP: *.e-wro.net.pl 26.05.13, 15:18 świadectwa nie posiadam bo je zagubilem po pijaku 40 lat temu. Została mi książeczka wojskowa a w niej wpisy z misji tzw pokojowych, wiem o czym piszę Nie inteligencja wykształciuchu platformiany / patrioto POPiSany tylko zdrowy rozsądek się liczy. A ty zdaje się go masz tyle ile większość matołów kończących wyższe uczelnie od niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Staszek Re: wojna to nie sianokosy IP: *.108.152.207.wlantech.pl 26.05.13, 18:26 Sranie w banie. Szkoda, że 40 lat temu nie zachlałeś się na amen przynajmniej takich ch...owiutkich wpisów by nie było. Zmień misję pokojową na tarasową i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: wojna to nie sianokosy IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 00:18 wujek, wracaj na taras, bo terrakota schnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_popczyk Pojechałeś bo miałeś jakieś zobowiązanie ? 26.05.13, 10:56 Wobec sojuszników ?:) Lecz sie gościu na nogi bo na głowę już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz990 Re: 26.05.13, 12:01 .......ze takich sku...eli jak ty jeszcze ziemia swieta nosi to sie bardzo dziwie...kapitanie popczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Pojechałeś bo miałeś jakieś zobowiązanie ? IP: 94.42.104.* 26.05.13, 13:42 Nie posługuj się pewnie jedynym znanym ci stopniem wojskowym, bo nie masz do tego żadnego prawa. O moim ewentualnym leczeniu możemy porozmawiać twarzą w twarz, o ile masz odwagę wyjść z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
szakez Re: Pojechałeś bo miałeś jakieś zobowiązanie ? 26.05.13, 21:18 Ty Januszek naprawdę masz nierówno pod sufitem. Jaka cudowna argumentacja: "twarzą w twarz, o ile masz odwagę wyjść z domu". Chłopie Ty jesteś niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07 Re: Pojechałeś bo miałeś jakieś zobowiązanie ? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 21:38 Skoro nie dla kasy to jest to odpowiedź dlaczego tam pojechał. Świr :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Pojechałeś bo miałeś jakieś zobowiązanie ? IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 00:21 eee tam, zaraz niebezpieczny. co on może zrobić damską torebką? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Pojechałeś bo miałeś jakieś zobowiązanie ? 29.05.13, 15:48 Jak już masz chwilę czasu jako weteran to obejrzyj skąd się wziął kapitan Popczyk. www.filmpolski.pl/fp/index.php/122637 Po chwili zastanowienia możesz też dojść do tego, że kapitan nie był jedynie stopniem wojskowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Plonski Re: Pojechałeś bo miałeś jakieś zobowiązanie ? IP: 80.76.192.* 29.05.13, 16:57 >możemy porozmawiać twarzą w twarz > , o ile masz odwagę wyjść z domu. wyglada mi to na przyczynek do grozby karalnej prosze pana zawodowego wojskowego - prawdopodobnej bo masz pan umiejetnosci i byc moze nawet praktyke w zabijaniu. Mysle, ze jesli podasz pan do siebie kontakt i nawet spojrzysz na adwersarza (mam nadzieje ze slowo niezbyt trudne?) niemilo to ow moze sie poczuc zastraszany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filthpurger Re: Pojechałeś bo miałeś jakieś zobowiązanie ? IP: *.static.tpgi.com.au 26.05.13, 14:28 You are exceptionally nasty motherfucker, czy tez tak rozmawiasz ze swoim ojcem i mama??? A jakie zobowiazania mieli twoi rodzice zeby utrzymywac taki "disgrace" jak ty ???? Odpowiedz Link Zgłoś
szakez Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater 26.05.13, 11:30 Jak husaria! Na konika i wio!! W obronie demokracji! Co za naiwniak. Naiwna bajeczka, a Pan Weteran pod kopułą za wiele nie ma. Przykre to i żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: 149.241.230.* 26.05.13, 12:38 obys pajacu wpadl pod samochod. husaria tp piekna I zawsze zwycieska formacja, a weteranom chwala a jak juz wpadniesz pod ten samochod, to niech zona zacznie sie puszczac. a syn cpac Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater 28.05.13, 00:18 Gość portalu: polak napisał(a): > husaria tp piekna I zawsze zwycieska formacja, a weteranom chwala Husaria była zwycięska przez pierwsze 150 lat, nieuku. Przez pozostałe 200 lat swojego istnienia była tylko wojskiem pogrzebowym, efektownie się prezentującym w kondukcie. Bo na polach bitew nie nadawała się już do niczego. Co nie przeszkadzało Polsce radośnie jej używać i dziwić się czemu kraj coraz gorzej sobie radzi na wojnach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.13, 16:26 Bo na polach bitew nie nadawała się już do niczego. Co nie przeszkadzało Polsce radośnie jej używać i dziwić się czemu kraj coraz gorzej sobie radzi na wojnach. Nadawała się nadawała pod Waterloo byli kirasjerzy pomijając kopie to raczej to samo. Sekret w liczebności i podatkach na armię Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater 29.05.13, 21:57 Gość portalu: gnago napisał(a): > Bo na polach bitew nie nadawała się już do niczego. Co nie przeszkadzało Polsce > radośnie jej używać i dziwić się czemu kraj coraz gorzej sobie radzi na wojnac > h. > > Nadawała się nadawała pod Waterloo byli kirasjerzy pomijając kopie to raczej > to samo. Tak, tak. Pomijając różnice w uzbrojeniu, opancerzeniu i taktyce - zupełnie podobni :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:38 Taka już nasza narodowa przypadłość "First to fight" - kojarzysz te słowa? A o moją kopułę bądź spokojny, badano ją wielokrotnie czym Ty pewnie pochwalić się nie możesz. Chcesz podyskutować? Znajdź mnie w realu i stań twarzą w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 13:32 a dlaczego twarzą w twarz? będziesz próbował go pobić? jeśli chcesz tylko wymieniać poglądy nie widze powodu do "twarzą w twarz", bo szkoda czasu na podróż to powiesz nam dlaczego akurat "twarzą w twarz"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: 94.42.104.* 26.05.13, 13:48 Do wyrażenia własnego zdania nie potrzebuję pięści. W przeciwieństwie do Ciebie, potrafię też dyskutować patrząc rozmówcy w oczy. To tutaj, to nie wymiana poglądów tylko zwyczajne "obrabianie tyłka za plecami" - tego nie da się nazwać dyskusją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 13:57 > Do wyrażenia własnego zdania nie potrzebuję pięści. cieszę się >W przeciwieństwie do Ciebie, potrafię też dyskutować patrząc rozmówcy w oczy. ja też to potrafię, każdy to potrafi i każdy robi to codziennie więc nie czuj się wyjątkowy zdradzę Ci jednak że propozycja dyskusji "prosto w oczy" jest oczywistą próbą użycia siły własnej osobowości do pokonania dyskutanta zamiast pokonania go za pomocą argumentów proponując więc rozmowę prosto w oczy próbujesz wygrać dyskusję nie używając argumentów a jedynie stosując erystyczną zagrywkę >To tutaj, to nie wymiana poglądów tylko zwyczajne "obrabianie tyłka za plecami" - tego nie da się nazwać dyskusją. nie własnie tu dowiadujesz się prawdy na spotkaniu w "prosto w oczy" a jeszcze przed kamerami ludzie nie mówia co myślą tylko mówią co wypada tu nie musza uważać na swoje myśli tylko walą prosto z mostu dokładnie to co uważają za słuszne jako człowiekowi Ci współczuje, wiele wycierpiałeś i pewnie wiele jeszcze wycierpisz pamiętaj jednak ze są tacy którzy cierpia nie przez włąsne wybory a przez los który im szansy nie dał i państwo im nie pomoże, lekarzy ani wysokiej renty nie zapewni Ty cierpisz ze względu na swoje własne wybory oraz dodatkowo -albo naiwnosc i chęć niesienia demokracji, - albo pazerność na kasę któr Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater 27.05.13, 23:41 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Taka już nasza narodowa przypadłość "First to fight" - kojarzysz te słowa? A o Ja na przykład kojarzę. Głupie hasło, chwytliwe dla ludzi którzy siedzą na poziomie gimnazjum lub liceum i wyobrażają sobie jak to na wojence ładnie. Już w czasach kiedy to hasło było używane g*wno Polska z tej postawy miała. Kiedy człowiek dorasta to mu takie ekscytacje przechodzą. > moją kopułę bądź spokojny, badano ją wielokrotnie czym Ty pewnie pochwalić się A co tu jest do chwalenia się, bo nie rozumiem? > nie możesz. Chcesz podyskutować? Znajdź mnie w realu i stań twarzą w twarz. Już Cię pytali: a co za różnica gdzie dyskutujesz? Słowa są wszędzie te same. Jedyne czego nie możesz zrobić przez sieć to zakrzyczeć lub dać w zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: 31.179.232.* 26.05.13, 13:01 Pojechał bo jest prawdziwym żołnierzem, a nie wygodnym cwaniaczkiem odrywajacym kupony od wypłaty. Bokser trenuje po to by wyjść na ring. Alpiniści ryzykują i giną w górach, żeglarze na morzu. Ty tego nie ogarniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: 94.42.104.* 26.05.13, 13:19 Pod kopuła to ty nie masz za wiele. poszanowanie drugiego człowieka to dla ciebie pewnie obce słowa. Chwała weteranom - to oni walczą w naszym imieniu - i nie wazne gdzie w kraju czy za granica Odpowiedz Link Zgłoś
glen_moran Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater 26.05.13, 18:05 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Pod kopuła to ty nie masz za wiele. poszanowanie drugiego człowieka to dla cieb > ie pewnie obce słowa. Chwała weteranom - to oni walczą w naszym imieniu - i nie > wazne gdzie w kraju czy za granica jeżeli kogoś wysyłasz, żeby walczył w naszym imieniu, to rozumiem dajesz prawo, żeby inni przyjechali do nas walczyć w czyimś "naszym" imieniu!! A jak się to ma z "poszanowaniem człowieka". "nasz" człowiek jest lepszy od tego "innego". A spotkałeś się z czymś takim jak "kolonializm"?? Dlatego lesiu, bujaj się ze swoimi "imperialnymi" ciągotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whyskey61 Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater IP: *.gorzow.mm.pl 26.05.13, 13:54 Najlepiej wydawać osądy siedząc w kapciach przed kompem. Pojedź tam, a zrozumiesz co to jest męska przyjaźń. Nie masz najmniejszego pojęcia o tym co piszesz, nasłuchałeś się bredni z lewackich gazet i tyle. Żal mi takich ludzi jak ty. Gdy przyjdzie duża woda, zapali sie las lto kogo będziesz prosił o pomoc? Właśnie tych których teraz obrażasz. Życzę ci wody po sufit i szybkiego pożaru. Odpowiedz Link Zgłoś
glen_moran Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater 26.05.13, 18:11 Gość portalu: Whyskey61 napisał(a): ale to nie jest dyskusja o relacjach homoseksualnych p.t. "prawdziwa męska przyjaźn". Nie przejmuj się Oscar Wild'em!! A tak na marginesie: jak przyjdzie "duża woda", "zapali się las", to całą pewnością nie będą wzywali dzisiejszych "trepów". > Najlepiej wydawać osądy siedząc w kapciach przed kompem. > Pojedź tam, a zrozumiesz co to jest męska przyjaźń. > Nie masz najmniejszego pojęcia o tym co piszesz, nasłuchałeś się bredni z lewa > ckich gazet i tyle. > Żal mi takich ludzi jak ty. > Gdy przyjdzie duża woda, zapali sie las lto kogo będziesz prosił o pomoc? > Właśnie tych których teraz obrażasz. > Życzę ci wody po sufit i szybkiego pożaru. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Jak nie dla pieniędzy to pewnie bohater 27.05.13, 23:58 Gość portalu: Whyskey61 napisał(a): > Pojedź tam, a zrozumiesz co to jest męska przyjaźń. Wystarczy poczytać "Filo" albo "Inaczej". > Gdy przyjdzie duża woda, zapali sie las lto kogo będziesz prosił o pomoc? Strażaków, matole. Odpowiedz Link Zgłoś
5rolnikzwilkowiecka ..a z kieszeni wystawał mi kontrakt na zabijanie ! 26.05.13, 11:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.internetia.net.pl 26.05.13, 11:59 Twardy? Bo miał farta i amerykanie się nim zajęli? Twardzi to są żołnierze drugiej strony. Idący w bój ze świadomością, że mają kałachy na czołgi i wiedząc, że po postrzale nie będą ratowali ich najlepsi lekarze, tylko wioskowi sanitariusze. Przypominają mi naszych powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:28 Jeżeli dla Ciebie miarą "twardości" jest mordowanie własnych kobiet i dzieci w miejscach publicznych to dziękuję za rozmowę. www.pch24.pl/muzulmanin-zabil-swa-osmioletnia-zone,15107,i.html - tu masz "twardziela". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.internetia.net.pl 26.05.13, 12:45 Nie przeinaczaj moich słów. "Kultura" tych ludzi, a w szczególności traktowanie kobiet i dzieci (tekst który wrzuciłeś czytałem wczoraj na demotywatorach) jest nieakceptowalne. Nie zmienia to faktu, że jako wojownicy są bardzo odważni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:57 Taaaak.... Odważni sunnici z narażeniem życia podkładają bombki domowej roboty swym sąsiadom szyitom - rzeczywiście należy im się za to chwała :/ Fanatyczne świry z Pakistanu pod groźbą wymordowania dzieci zmuszają starszyznę wioskową w Afganistanie do udzielenia im schronienia i pomocy - bohaterowie jak cholera :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.internetia.net.pl 26.05.13, 13:05 A w Nangar Khel to byli sunnici czy szyici? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 13:24 Zapytaj prokuratorów, oni wiedzą wszystko najlepiej, mimo że wtedy ich tam nie było. Albo lepiej: pojedź tam sam i popytaj miejscowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Pieśń przegranych IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 26.05.13, 16:33 Przegrałeś swoje życie, przerżnęliście całą wojnę, jednak jest sprawiedliwość na tym świecie. Teraz możesz tylko śpiewać pieśń przegranych. PS. Jak się układa życie seksualne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Pieśń przegranych IP: 94.42.104.* 26.05.13, 16:59 Dopiero po tym, co mnie spotkało, poczułem że żyję. Nie czuję się przegrany w przeciwieństwie do internetowych nolajfów. Drogi Lolu, jeśli tak bardzo interesuje cię moje życie seksualne zapytaj o to swoją kobietę, ona nie narzekała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pieśń przegranych IP: *.toya.net.pl 26.05.13, 17:16 I w tej wypowiedzi pokazałeś kim jesteś -DUPKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Pieśń przegranych 27.05.13, 23:47 Gość portalu: wojtek napisał(a): > I w tej wypowiedzi pokazałeś kim jesteś -DUPKIEM No, lolo jednak pokazał to pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 27.05.13, 23:46 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Taaaak.... Odważni sunnici z narażeniem życia podkładają bombki domowej roboty > swym sąsiadom szyitom - rzeczywiście należy im się za to chwała :/ Fanatyczne ś Robią dokładnie to samo co tak obecnie wychwalani "żołnierze" wyklęci. > wiry z Pakistanu pod groźbą wymordowania dzieci zmuszają starszyznę wioskową w > Afganistanie do udzielenia im schronienia i pomocy - bohaterowie jak cholera :/ Ty mi tu z mordowaniem dzieci nie wyskakuj, bo Ci przypomnę jak wygląda warszawski pomnik Małego Powstańca. Albo ile miał lat ten, który jest pochowany w Grobie Nieznanego Żołnierza. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkabrus Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 26.05.13, 14:24 Co ty bredzisz?? Odwaga? jaka? że biją zawsze słabszą kobietę i dzieci w domu? że w przebraniach kobiet atakują od tyłu?, że posyłają dzieci, wypełnione bombami między żołnierzy? że odcinają głowy maczetami ludziom bezbronnym na ulicy? że chowają się po kanałach aglomeracyjnych pełnych gówna? że młodym ludziom piorą mózgi zmuszając ich do samobójczych ataków? że porywają ludzi i szantażując ich rodzinę wysyłają ich na śmierć? Co ty mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specglina Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 14:36 Kolego nie denerwuj się i nie tłumacz im na siłę , to banda mamisynków , którzy siedzą przy mamusi z kubkiem mleczka i czekają na miseczkę z płatkami , to głęby do których szkoda strzępić języka , za cholerę tego nie pojmą a kilka strzałów przy nich z kałacha spowodowałoby u nich stres pourazowy i miesięczną sraczkę z odwodnieniem. Szacunek dla wszystkich naszych żołnierzy na misjach , to bohaterowie a z pedałami nie dyskutuj pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 15:19 Wasza odwaga to kominiarka na gębie i kałach, ewentualnie mp5, w dłoni :) Specglina... Dobre sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 26.05.13, 18:59 Obić studenta w pięciu albo aresztować małolata za posiadanie grama zielska, oto odwaga tych frajerów w kominiarkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz84 Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.13, 10:46 Co za dno :) Pedałami możesz nazywać swoich kumpli w mundurach... Specglina? Wyjdź bez blachy na solo z jakimś kibolem (tylko nie z 15-latkiem) i pokaż co jesteś wart, jak lubisz sprawdzać swoją męskość. Pewnie majty masz do wymiany już na samą myśl :) Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 27.05.13, 23:49 kajkabrus napisała: > Co ty bredzisz?? > Odwaga? jaka? że biją zawsze słabszą kobietę i dzieci w domu? że w przebraniac > h kobiet atakują od tyłu?, że posyłają dzieci, wypełnione bombami między żołnie > rzy? że odcinają głowy maczetami ludziom bezbronnym na ulicy? że chowają się po > kanałach aglomeracyjnych pełnych gówna? że młodym ludziom piorą mózgi zmuszają > c ich do samobójczych ataków? że porywają ludzi i szantażując ich rodzinę wysył > ają ich na śmierć? Co ty mówisz? Mówisz o polskich partyzantach z II wojny? Bo wszystko pasuje. No, poza maczetami, ale maczeta czy granat wrzucony do sklepu - niewielka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Staszek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.108.152.207.wlantech.pl 26.05.13, 18:23 To jedź do nich idioto...jak Ci wydymają matkę, siostrę lub córkę to ciekawe co wtedy powiesz. Są ku... twardzi jak skała zabijając kobiety, dzieci, dziennikarzy i swoich. Wypraszam sobie na porównanie mojej rodziny z jakimiś kutasami mordującymi niewinnych. Tobie mogą przypominać co najwyżej obsranych lewicowych bohaterów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz84 Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.13, 10:47 Twoja rodzina? A co ona ma wspólnego z powstańcami? Chyba tylko to, że we własnym domu musi znosić brutalnego fanatyka :) Lecz się! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami Cytuję wikipedię hasło: "Wojsko najemne" 26.05.13, 12:02 Wojsko najemne (także: najemnicy, żołnierze najemni, kondotierzy, żołnierze fortuny) – formacja wojskowa składająca się z ochotników walczących za pieniądze, najczęściej w służbie obcego wojska dla danego państwa, miasta, władcy lub jakiejś organizacji, a nawet osoby prywatnej. ------------ Dla mnie weteranami są żołnierze, którzy bronili POLSKI przed żołnierzami obcych wojsk na naszym terenie. Wojna w Iraku czy Afganistanie były wojnami wywołanymi na potrzeby USA i Izraela. Dla mnie ten człowiek nie jest weteranem i nigdy nie będzie. Uważam, że używanie słowa weteran w odniesieniu do tego człowieka nie jest fair w stosunku do naszych przodków, którzy walczyli podczas II wojny światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
szlag_mnie_trafi Weź się puknij, dobra? 26.05.13, 12:26 "Dla mnie weteranami są żołnierze, którzy bronili POLSKI przed żołnierzami obcych wojsk na naszym terenie." Aha, to znaczy, że ci spod Tobruku i Monte Cassino się nie łapią.... Ludzie! Skąd tylu idiotów na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosto Re: Weź się puknij, dobra? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.13, 13:11 > Aha, to znaczy, że ci spod Tobruku i Monte Cassino się nie łapią.... > Ludzie! Skąd tylu idiotów na świecie? Łapią bo nie robili tego za kasę lecz za wolność. Ci co za pieniądze jadą Afganistanu lub byli w Iraku już nie. Robią to za kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Punk widzenia zależy od punktu siedzenia 26.05.13, 14:11 Ależ według "gadzinowej" prasy pisanej pod dyktando Niemców w latach 1942-45 oraz w prasie wydawanej na terenie Polski w latach 1945-55, "ci spod Tobruku i Mt Cassino" jak najbardziej byli określani jako brytyjscy najemnicy. Tak więc Mamuśka_z-jajami wcale nie pierwsza rzuca kalumnie na polskich żołnierzy. Z drugiej strony, walczących w Afganistanie Czeczeńców, Pakistańczyków i Arabów pewnie nazwiesz "bojownikami o wolność", prawda? A już to, że miejscowej ludności narzucają oni fundamentalistyczną, często obcą kulturowo wersję islamu, wygodniej będzie pominąć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Weź się puknij, dobra? 27.05.13, 23:51 szlag_mnie_trafi napisał: > "Dla mnie weteranami są żołnierze, którzy bronili POLSKI przed żołnierzami obcy > ch wojsk na naszym terenie." > > Aha, to znaczy, że ci spod Tobruku i Monte Cassino się nie łapią.... > Ludzie! Skąd tylu idiotów na świecie? Nie wiem, ale w obliczu toku "rozumowania" jaki zaprezentowałeś, to twoi rodzice powinni mieć jakieś pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filthpurger Re: Cytuję wikipedię hasło: "Wojsko najemne" IP: *.static.tpgi.com.au 26.05.13, 14:36 a kim ty jestes wyrocznio zeby okreslac przewage jednego zolnierza nad innym??? gdzie sa ci idioci ktorzy ciebie edukowali na taka modle ???? Twoje medrkowanie swiadczy tylko o twojej ograniczonosci dlatego twoj glos znaczy tyle co szczekanie mojego psa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glen_moran Re: Cytuję wikipedię hasło: "Wojsko najemne" 26.05.13, 18:14 mamuska-z-jajami napisała: Mamuśka, zapomniałaś dodać: NAWET POMIMO TEGO że RPjakiśtamnumer uchwali ustawę!! Najemnik pozostanie najemnikiem - a weteran weteranem. A to że ustawa mówi, o "wysyłających" takich jak NATO, OBWE, EU to tylko świadczy od jakości "ustawodawcy" > Wojsko najemne (także: najemnicy, żołnierze najemni, kondotierzy, > żołnierze fortuny) – formacja wojskowa składająca się z ochotników wa > lczących za pieniądze, najczęściej w służbie obcego wojska dla danego pa > ństwa, miasta, władcy lub jakiejś organizacji, a nawet osoby prywatn > ej. > > ------------ > > Dla mnie weteranami są żołnierze, którzy bronili POLSKI przed żołnierzami obcyc > h wojsk na naszym terenie. Wojna w Iraku czy Afganistanie były wojnami wywołany > mi na potrzeby USA i Izraela. Dla mnie ten człowiek nie jest weteranem i nigdy > nie będzie. Uważam, że używanie słowa weteran w odniesieniu do tego człowieka n > ie jest fair w stosunku do naszych przodków, którzy walczyli podczas II wojny ś > wiatowej. > Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusz Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 12:12 Pielęgniarki mówiły: "Masz, czego chciałeś!". -------------------------------------------------------- Miały rację. Udział w cudzych wojnach chwały nie przysparza, a za leczenie my płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:50 Możesz rozwinąć pojęcie wojny cudzej i własnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropa Ja też mogę wyjaśnić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 13:11 Wojna własna obronna to taka, gdzie bronimy naszej ziemi i naszego porządku u siebie. Wojna własna okupancka/zaborcza to taka, w której chcemy komuś zabrać ziemię/bogactwa naturalne/ludzi i go najeżdżamy. Wojna cudza obronna i cudza okupancka - są analogiczne do powyższych, z tą różnicą, że nie chodzi o nasze państwo i nasze interesy, ale o państwo i/lub interesy sojusznika. Wojna, na którą nasi są wysyłani do Iraku, jest cudzą wojną okupancką. Czy się to komu podoba, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 13:35 nawet chłopie nie rozumiesz że walczyłeś w cudzej sprawie jako najemnik za kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posełpierdzistołek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.static.korbank.pl 26.05.13, 13:51 A Ty najwyraźniej nie rozumiesz otaczającej rzeczywistości. Afganistan to misja NATO-wska. Jakbyś nie wiedział jesteśmy członkiem NATO bo chciało tego społeczeństwo. Kogo mieliśmy wysłać w ramach misji w Afganistanie. Może Ciebie? Irak to decyzja polityczna za czasów rządu SLD. Naiwnie liczyliśmy na lukratywne kontrakty gospodarcze a rzeczywistość okazała się taka, że kilka krajów nie biorących w interwencji zawarło bardzo korzystne kontrakty. Czyja to wina? Naszych "wybitnych" polityków. Ludzie pokroju Janusza zapłacili zdrowiem cenę za to, że nasza armia zdobyła trochę doświadczenia w realnym polu walki oraz za to że wypełniamy zobowiązania sojusznicze. Sensowności misji takich jak Irak czy Afganistan można nie popierać, ale obelżywie wypowiadać się o tych ludziach to zwyczajne ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 14:02 > Afganistan to misja NATO-wska. Jakbyś nie wiedział jesteśmy członkiem NATO bo c > hciało tego społeczeństwo. Kogo mieliśmy wysłać w ramach misji w Afganistanie. > Może Ciebie? uczestnictwo w NATO zobowiazuje nas do pomocy w przypadku gdy jeden z członków NATO zostanie zaatakowany nic takiego nie miało miejsca więc nikogo nie musieliśmy wysłać wysłaliśmy bo znaleźli się politycy którzy za poklepanie po plecach narażą kraj na śmierć żołnierzy i na koszty które powinny w co innego pójść, oraż żołnierze którzy z chęcią zaryzykuja życie po to by zarobić większa kasę > Ludzie pokroju Janusza zapłacili zdrowiem cenę za to, że nasza armia zdobyła tr > ochę doświadczenia w realnym polu walki oraz za to że wypełniamy zobowiązania s > ojusznicze. bzdura o dośwaidzceniu co Ci da teraz doświadczenie Janusza? co Ci da doświadczenie z Afganistanu w Polsce? ja tylko widzę rosnącą armię ludzi niepełnosprawnych których będziemy utrzymywac z podatków, może i oni doświadczeni ale na nic nam ich doświoadczenia > Sensowności misji takich jak Irak czy Afganistan można nie popierać, ale obelży > wie wypowiadać się o tych ludziach to zwyczajne ...... ja się obelżywie o nich nie wypowiadam, bo mam nadzieję że to naiwnośc i brak rozsądku a nie pazernośc i głupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posełpierdzistołek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.static.korbank.pl 26.05.13, 14:14 >uczestnictwo w NATO zobowiazuje nas do pomocy w przypadku gdy jeden z członków NATO >zostanie zaatakowany >nic takiego nie miało miejsca więc nikogo nie musieliśmy wysłać >wysłaliśmy bo znaleźli się politycy którzy za poklepanie po plecach narażą kraj na śmierć >żołnierzy i na koszty które powinny w co innego pójść, oraż żołnierze którzy z chęcią >zaryzykuja życie po to by zarobić większa kasę O ile się nie mylę uznano, że jeden z członków NATO - Stany Zjednoczone zostały zaatakowane przez organizację która działała z terenu Afganistanu. O ile nie mylę się po raz drugi wszystkie kraje NATO wysłały żołnierzy. Nie wysyłając wojska bylibyśmy mało wiarygnodnie - czy to jest jasne dla Ciebie. bzdura o dośwaidzceniu co Ci da teraz doświadczenie Janusza? co Ci da doświadczenie z Afganistanu w Polsce? Jakie doświadczenie pytasz? A w razie ewentualnego konfliktu zbrojnego na terenie Polski żołnierze będą mieli: - przetestowane niektóre rodzaje uzbrojenia RPG,miny używają również regularne armie naszych sąsiadów, poligon wszystkiego nie odwzoruje - dopracowanie procedur związanych z dowodzeniem - ogólnie pojęte doświadczenie żołnierzy którzy działali pod wpływem stresu związanego z latającymi kulami tu i ówdzie - ratownictwo medyczne związane z typowymi urazami wojennymi A wojskowi może wymienili by wiele innych doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 17:46 > O ile się nie mylę uznano, że jeden z członków NATO - Stany Zjednoczone zostały > zaatakowane przez organizację która działała z terenu Afganistanu. O ile nie m > ylę się po raz drugi wszystkie kraje NATO wysłały żołnierzy. Nie wysyłając wojs > ka bylibyśmy mało wiarygnodnie - czy to jest jasne dla Ciebie. łykasz to? więc teraz trzeba zaatakować czeczenię, bo przecież czeczeńcy w USA dokonali zamachu dalej wierzysz w to co napisałeś? dlaczego wy kurka nie myslicie sami tylko łykacie co wam w TV powiedzą gadające głowy? > Jakie doświadczenie pytasz? A w razie ewentualnego konfliktu zbrojnego na teren > ie Polski żołnierze będą mieli: > - przetestowane niektóre rodzaje uzbrojenia RPG,miny używają również regularne > armie naszych sąsiadów, poligon wszystkiego nie odwzoruje > - dopracowanie procedur związanych z dowodzeniem > - ogólnie pojęte doświadczenie żołnierzy którzy działali pod wpływem stresu zwi > ązanego z latającymi kulami tu i ówdzie > - ratownictwo medyczne związane z typowymi urazami wojennymi Ci dośwaidczeni są martwi, albo sa inwalidami, pozostali zaś maja zespół wstrząsu pourazowego lub wzieli kasę i zajmują się czym innym jeśli mamy zbierać doświadczenia to bardziej nam się przyda walka po drugiej stronie, trening dla partyzantki bo pewnie to nam pozostanie jak nam się konflikt zdarzy konflikt w afganistanie ma zupoełnie inna specyfike niż ewentualny konflikt na naszym terytorium a to ze względu na zupełnie innego wroga, inne warunki, inn taktyke działania, inny sprzęt przeciwnika jednym słowem uczymy się grać w afganistanie w bierki, duża częśc tych co się uczyła grac w bierki wypadła z obiegu a u nas jak przyjdzie co do czego będziemy grać w szachy i ta niewielka częśc co grałą w bierki Twoim zdaniem zrobi różnicę byle jakiem manewry u nas symulując wojnę z rosja dadzą nam więcej niż patrole w afganistanie które nie symulują nic z punktu ewentualnego konfliktu na naszym terytorium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posełpierdzistołek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.static.korbank.pl 26.05.13, 19:30 >łykasz to? >więc teraz trzeba zaatakować czeczenię, bo przecież czeczeńcy w USA dokonali zamachu >dalej wierzysz w to co napisałeś? dlaczego wy kurka nie myslicie sami tylko łykacie co wam >w TV powiedzą gadające głowy? Oj dalej nic nie rozumiesz...Decyzję podjeli politycy rozumiesz to czy nie? Polityków wybiera u nas społeczeństwo. Wojsko jest tylko wykonawcą politycznej woli Państwa. >Ci dośwaidczeni są martwi, albo sa inwalidami, pozostali zaś maja zespół wstrząsu >pourazowego lub wzieli kasę i zajmują się czym innym >jeśli mamy zbierać doświadczenia to bardziej nam się przyda walka po drugiej stronie, >trening dla partyzantki bo pewnie to nam pozostanie jak nam się konflikt zdarzy Proponujesz przystąpienie do świętej wojny? Poza tym zaczynasz pleść bzdury wielu którzy byli na misji wrócili i służą dalej w wojsku. >konflikt w afganistanie ma zupoełnie inna specyfike niż ewentualny konflikt na naszym >terytorium a to ze względu na zupełnie innego wroga, inne warunki, inn taktyke działania, >inny sprzęt przeciwnika >jednym słowem uczymy się grać w afganistanie w bierki, duża częśc tych co się uczyła grac >w bierki wypadła z obiegu a u nas jak przyjdzie co do czego będziemy grać w szachy i ta >niewielka częśc co grałą w bierki Twoim zdaniem zrobi różnicę >byle jakiem manewry u nas symulując wojnę z rosja dadzą nam więcej niż patrole w >afganistanie które nie symulują nic z punktu ewentualnego konfliktu na naszym terytorium To nie jest pełnoskalowy konflikt z udziałem dwóch regularnych armii. Widzę, że usiłujesz być głuchy na pewne argumenty. Nigdzie nie pisałem, że to to samo co konflikt np. z Rosją. Widzisz tyle, że w byle jakich manewrach to my piszemy scenariusz a tam scenariusz pisze przeciwnik. Wszystkiego nie odwzorujesz. Dodatkowo Ci ludzie na co dzień 24 godziny na dobę musieli współdziałać z innymi armiami NATO, masz gdzieś taką możliwość w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.05.13, 20:06 > Oj dalej nic nie rozumiesz...Decyzję podjeli politycy rozumiesz to czy nie? Pol > ityków wybiera u nas społeczeństwo. no i co z tego że podjeli decyzję jutro mogą podjąc decyzję że lecimy na marsa ale ja się nie zgodzę Ty polecisz bo taką decyzję podjęli politycy? > To nie jest pełnoskalowy konflikt z udziałem dwóch regularnych armii. i dlatego na nic nam te doświadczenia, bo w Polsce tego typu konfliktu nie zobaczymy tego typu konflikt i doświadczenia z nim związane to mogą nam być potrzebne tylko od strony "talibów" bo to my będziemy w partyzantce tak jak teraz talibowie jak nas sojusznicy załatwia tak samo jak w 1939 Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 26.05.13, 19:14 Poczytaj, dokształć się i przestań powtarzać propagandowe bzdury, które ci telewizorem zaszczepiono do makówki: johngaltspeakin.wordpress.com/2013/04/21/czy-11-wrzesnia-usprawiedliwil-wojne-w-afganistanie/ www.globalresearch.ca/did-9-11-justify-the-war-in-afghanistan/19891 . Ostatni minister spraw zagranicznych Talibanu o kulisach rozmów z USA w sprawie Bin Ladena: Taliban offered bin Laden trial before 9/11 - Al-Jazeera www.aljazeera.com/news/asia/2011/09/20119115334167663.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nat Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.5-4.cable.virginmedia.com 26.05.13, 13:58 Sami się tam wysłali? Sami się najęli? Czy dostali polecenie od polityków, których ty czy twój sąsiad wybrali w demokratycznym powszechnym głosowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filthpurger Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.static.tpgi.com.au 26.05.13, 14:43 you nasty heartless son of the bitch, masz czelnosc nie powiem. ty reprezentujesz soba dno spoleczne, ciezar dla ludzi dobrej woli w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 01:05 purger, idź se poszczekać na kangury ze swoimi dingo. Gość portalu: filthpurger napisał(a): > you nasty heartless son of the bitch, Odpowiedz Link Zgłoś
glen_moran Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 26.05.13, 18:17 wojtusz napisał: > Pielęgniarki mówiły: "Masz, czego chciałeś!". > -------------------------------------------------------- > Miały rację. Udział w cudzych wojnach chwały nie przysparza, a za leczenie my p > łacimy. NIE P......L. Płacimy i będziemy PŁACIĆ bo człowiek jest w potrzebie!! TRZEBA TYLKO NIE PŁACIĆ TYM CO ICH WYSYŁAJĄ, żeby gineli,narażali zdrowie (fizyczne i psychiczne). Tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:20 Chcesz o tym porozmawiać twarzą w twarz? Zapraszam, ja nie kryję się jak szczur w kanałach internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Wstyd i hańba IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 12:33 Jako podatnik - stanowczo protestuję. Jako Polak - nie darzę najmniejszym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wstyd i hańba IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:43 Wstyd i hańba dla takich ludzi jak TY, którzy nie maja kszty pokory i szacunku dla innych ludzi wykonujących swoja obowiązki. Pewnie bys pierwszy uciekł za granicę - w razie potrzeby. HONOR I OJCZYZNA dla ciebie pewnie to słowa nic nie znaczące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef cieśla Re: Wstyd i hańba IP: *.e-wro.net.pl 26.05.13, 12:49 a po co uciekać za granicę??? to nasza ziemia i nasze domy. Niech polska spie.r.r.dala stąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Wstyd i hańba IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 13:36 janusz może i jest odważny, ale nie gadaj tu o honorze i ojczyźnie bo on niczyjego honoru nie bronił ani żadnej ojczyzny niestety ale ojczyzny to bronią te durnie co go tak urządziły Odpowiedz Link Zgłoś
glen_moran Re: Wstyd i hańba 26.05.13, 18:27 Gość portalu: Leszek napisał(a): misiaczku, tacy co wrzeszczą HONOR i OJCZYZNA to pierwsi spie......li w wrześniu 39 a ginęli prości żołnierze!!! 1) A dzisiejsi wrzeszczący HONOR I OJCZYZNA to nawet nie potrafili bezpiecznie wysłać prezydenta RP na "drobną wycieczkę" samolotem PILOTOWANYM PRZEZ ŻOŁNIERZY ZAWODOWYCH!! 2) A dzisiejsi wrzeszczący HONOR I OJCZYZNA to jedni wrzeszczący nie potrafią wytłumaczyć drugim wrzeszczącym, dlaczego ci ZAWODOWI PILOCI WOJSKOWI "nie dolecieli" w całości. TO JAKIM CH...M ma być racjonalne i uzasadnione HONOREM I OJCZYZNĄ wysyłanie Janusza oraz itpodobnych żeby "HONOR I OJCZYZNA" w Afganistanie. Dlatego bujaj się z takim hasłami i tekstami. > Wstyd i hańba dla takich ludzi jak TY, którzy nie maja kszty pokory i szacunku > dla innych ludzi wykonujących swoja obowiązki. Pewnie bys pierwszy uciekł za gr > anicę - w razie potrzeby. HONOR I OJCZYZNA dla ciebie pewnie to słowa nic nie z > naczące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Wstyd i hańba IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 13:09 Problemem jest to że my dopisaliśmy do tych misji piękną historię jak to nasi chłopcy będą na świecie szerzyć pokój. A potem jak się okazuje że te osoby z jakiś powodów ostrzelali granatnikami niewinnych obywateli to nie wiadomo jak ich potraktować. No cóż nikt z tych chłopców czy właściwie mężczyzn nie jechał tam z przymusu. Poważną zachętą był na pewno niezły żołd, a w domu żona i dziecko do utrzymania oraz niespełnione marzenia. Początkowo się pewnie im wydawało że autochtoni będą ich witać z kwiatami i rzucać na szyję, a oni sami w mundurach z polską flagą na ramieniu dbać o ład i spokój w okolicy. Tymczasem panowie wylądowali w samym środku bagna zwanego otwartym konfliktem, którego nawet wojną nie można nazwać. Gdzie dzieci rzucają kamieniami, starcy krzyczą coś w niezrozumiałym języku a nawet jak wynika z artykułu rozjeżdżają nas autobusami. Trzeba sobie jednak uświadomić że na takie misje jeżdżą ludzie którzy skusili się na większe zarobki lub tacy co lubią sobie postrzelać w realu ostrą bronią i przeszczepianie na nasz grunt amerykańskiego wizerunku żołnierza, bohatera, kombatanta jest żenujące. Co pokazuje dobitnie jak tacy ludzie po wszystkim traktowani są u nas w kraju, zwłaszcza przez WP które ich tam wysłało. Są jak to w Polandii zostawieni sami sobie ze stresem pourazowym i obrażeniami fizycznymi oraz dokumentem że nie nadają się już na służbę państwu polskiemu. Niestety ale ta pielęgniarka miała sporo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wstyd i hańba IP: 94.42.104.* 26.05.13, 13:27 Gdyby nie tacy ludzie jak Janusz - pewnie bys nie mógł spokojnie pisac swoich opinii na ten temat - wiec może trochę ostrożniej w swoich opiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Wstyd i hańba IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 14:02 To znaczy że grozi nam wojna? Ktoś obcy dybie na nasze bezpieczeństwo i chce zawładnąć polską ziemią? Nie bądźmy tacy i miejmy odwagę przyznać że właściwie na żadnym konflikcie w jaki się zaangażowaliśmy nic praktycznie nie ugraliśmy. Nawet przy zakupie F16 zrobiono nas w bambuko. Tylko że my na wszystko umiemy znaleźć wytłumaczenie nawet katastrofę samolotu potrafimy zmienić w zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Wstyd i hańba 28.05.13, 00:12 Gość portalu: gosc napisał(a): > Gdyby nie tacy ludzie jak Janusz - pewnie bys nie mógł spokojnie pisac swoich o > pinii na ten temat - wiec może trochę ostrożniej w swoich opiniach. Taaaak? A co by się stało jakby polskie wojsko nie przyłączyło się do napaści na Irak czy na Afganistan? Dzięki czemu w ogóle świat muzułmański dowiedział się o istnieniu czegoś takiego jak Polska, która chce być ich wrogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filthpurger Re: Wstyd i hańba IP: *.static.tpgi.com.au 26.05.13, 14:50 alez z ciebie odrazajacy typ, zenujacy przyklad kosumeryzmu, ani krzty czlowiecznstwa nie mowiac o jakis wartosciach dla spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
glen_moran Re: Wstyd i hańba 26.05.13, 18:37 Gość portalu: filthpurger napisał(a): misiu, oglądnij "The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert", przeczyść zęby piwem i wyluzuj z uczeniem innych moralnością australijskich Red Necks. Na pocieszenie, mogę cię zapoznać z "wyczynami" wojsk australijskich w Wietnamie - gdzie notabene też dostali w dupę (razem z jankesami) jak dostają w dupę w Afganistanie!! GET LOST WOANKER!! > alez z ciebie odrazajacy typ, zenujacy przyklad kosumeryzmu, ani krzty czlowiec > znstwa nie mowiac o jakis wartosciach dla spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filthpurger Re: Wstyd i hańba IP: *.static.tpgi.com.au 27.05.13, 06:00 You really agitated, calm down a bit Nie powiesz mi ze dla spokoju powinnismy nie reagowac na brutalne dyktatury czy panstwowe bezprawie w tym brak respektowania praw czlowieka na swiecie???? Jesli tak , to kim MY jestesmy ze nie mamy zadnego poczucia dla another human being???? Czy taki swiat bylby do przyjecia dla ludzi dobrej woli na swiecie??? Taka polityka "nie ingerencji"byla juz praktykowana w przeszlosci i rezultaty byly oplakane. W 2 WS europa pozwolila na zajecie Czech i Austrii w nadziei na "spokoj" w1938 i jak to sie skonczylo????. USA pozwolilo na rosniecie terroryzmu w Afganistanie i jak sie to skonczylo???, teraz nauczeni doswiadczeniem wyprzedzaja mozliwe zagrozenia : stad interwencja w Afganistanie i Iraku. Troche myslenia strategicznego kolego, na nasza wolnosc pracowaly pokolenia, latwo ja stracic ale trudno odzyskac jak sam wiesz z historii. Przy okazji "woanker" a poprawnie "wonker"to synonim "slabeusza, czlowieka slabej woli" - nie bardzo ja klasyfikuje sie do tej kategorii, na pewno nie.... Cheers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07 Re: Wstyd i hańba IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 12:16 Gdzie te dyktatury były? Irak, a może Wietnam i jak to się skończyło. Rusz dupę cwaniaku na Syrię albo Koreę Płn. USA reaguje tam gdzie ma interesy a nie w celu respektowania praw człowieka kangurza sieroto umysłowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromborek83 Re: Wstyd i hańba IP: 213.25.37.* 29.05.13, 15:42 A ja nie, chętnie swoje podatki/składki placilbym tylko na wojsko, straż p., policje itp. , a muszę dawać na marnację za ZUS, rozbuchaną administrację, fatalną służbę zdrowia, polityków, coraz gorsze szkolnictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Nie rozumiem 30.05.13, 02:46 Nie rozumiem tej dyskusji ani tego morza agresywnego chamstwa prezentowanego tutaj jako pacyfizm. Sama jestem pacyfistką i czytając te plwociny zatęskniłam na moment za obowiązkowym poborem... Czy ci ludzie [żołnierze] są odpowiedzialni za debilizm Busha Juniora?! Nie. Czy akurat człowiek, co prawie powstał z martwych, jest właściwym adresatem dla Waszych pretensji o to, że świat nie jest idealny i nie jest jedną wielką pluszanką? Nie. Panie Januszu, proszę przyjąć wyrazy podziwu i szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
szlag_mnie_trafi Panie Januszu - wyrazy szacunku! 26.05.13, 12:51 Za wiele rzeczy, ale głównie za to, że rozumie Pan, że czasem po prostu nie wolno czekać, aż zagrożenie przyjdzie do nas.... Jak na londyńskie ulice. A "pacyfiści"... No cóż, oni pierwsi pewnie plują na Anglię i Francję za rok trzydziesty dziewiąty. A przecież Anglicy i Francuzi zachowali się wtedy tak jak oni lubią. Powiedzieli - to nie nasza wojna - i zostali w domu. Rok później, wojna sama do nich i tak przyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posełpierdzistołek Re: Panie Januszu - wyrazy szacunku! IP: *.static.korbank.pl 26.05.13, 13:17 Dołączam się. Dzięki temu artykułowi być może cześć ludzi zrozumie z czym spotykają się żołnierze biorący udział w misjach wojskowych poza granicami kraju. Uważam jako podatnik, że należy Wam się opieka medyczna na przyzwoitym poziomie i wsparcie w powrocie do normalnego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Panie Januszu - wyrazy szacunku! 26.05.13, 19:19 A ja wprost przeciwnie - uważam, że za ich opiekę i renty powinien płacić podatnik amerykański, bo to w jego interesie poszli zabijać w okupowanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Panie Januszu - wyrazy szacunku! 29.05.13, 15:41 I znowu klamliwa gnido wypełzłeś ze swego gnojowiska i powietrze zatruwasz. Odpowiedz Link Zgłoś
glen_moran Re: Panie Januszu - wyrazy szacunku! 26.05.13, 18:52 szlag_mnie_trafi napisał: uważaj bo cię faktycznie szlag trafi. A PACYFIŚCI dlatego są m.in. pacyfistami, że WIEDZĄ co zrobiły UK i Francja w 39 (czyli NIC) i dlatego są zdumieni dlaczego inni mając to w pamięci, dają się dzisiaj "wpuszczać" UK, Francji, USA, etc a zwłaszcza UFAĆ zapewnieniom UK, Francji, USA - a tak ogólnie - NATO. Tak że sugerują, zajęcia z historii (1) i logiki (2). > Za wiele rzeczy, ale głównie za to, że rozumie Pan, że czasem po prostu nie wol > no czekać, aż zagrożenie przyjdzie do nas.... Jak na londyńskie ulice. > > A "pacyfiści"... No cóż, oni pierwsi pewnie plują na Anglię i Francję za rok tr > zydziesty dziewiąty. A przecież Anglicy i Francuzi zachowali się wtedy tak jak > oni lubią. Powiedzieli - to nie nasza wojna - i zostali w domu. Rok później, wo > jna sama do nich i tak przyszła. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 02:48 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Chcesz o tym porozmawiać twarzą w twarz? Zapraszam, ja nie kryję się jak szczur > w kanałach internetu. jasiu, a co ty tak ciągle i bez przerwy wyjeżdżasz ze swoją twarzą? chcesz da buzi, czy do buzi? youtu.be/S25zcxiWUr0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:25 Dzięki za miłe słowa. Nie przejmuję sie bo i nie ma kim. Anonimowi pyskacze nie są warci by się nimi przejmować. Zresztą i tak wielu podwinęło już ogony, po tym jak kilku zostało ośmieszonych przed sądem za rzekomy pacyfizm. Różnica między nami jest taka, że my mamy odwagę na publiczne wyrażania myśli pod własnym nazwiskiem, a opluwacze - jak konfidenci za komuny - smarują anonimowe głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 26.05.13, 12:28 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Dzięki za miłe słowa. Nie przejmuję sie bo i nie ma kim. Anonimowi pyskacze nie > są warci by się nimi przejmować. Zresztą i tak wielu podwinęło już ogony, po t > ym jak kilku zostało ośmieszonych przed sądem za rzekomy pacyfizm. Możesz bliżej wyjaśnić, o co chodzi z tym rzekomym pacyfizmem? Dlaczego rzekomy? Dlaczego sąd ośmiesza za pacyfizm? Jaki jest Twoim zdaniem pacyfizm nierzekomy? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 12:44 Prawdziwy pacyfista brzydzi się wszystkiego co związane z wojną i zabijaniem, tak? Jaki zatem pacyfista życzy śmierci innemu człowiekowi? A taką linię obrony przyjął np. "wielki elektronik" z Poznania o ile dobrze pamiętam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.internetia.net.pl 26.05.13, 12:49 No cóż. Wolności słowa nie było i nie ma w tym kraju. Dbają o to donosiciele (np. Ż.), psiarnia i prokuratura, a przede wszystkim ustawodawca. Nie zmienia to faktu, że społeczeństwo co do zasady woli gdy giną okupanci niż powstańcy. Musisz się z tym pogodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 13:31 Gdy o bliskim Ci - ale nieżyjącym już człowieku - będą wypisywać że to kawał K., Ch., morderca i złodziej, to kim Ty będziesz jeśli w obronie jego pamięci pozwiesz trolla do sądu? Jacek zaczął to, co prędzej czy później zrobiłby ktoś inny. Dziś takich Jacków jest wielu i to nawet niekoniecznie żołnierzy, a zwykłych rozsądnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.internetia.net.pl 26.05.13, 14:03 Ja wolałbym olać sprawę albo prowadzić merytoryczną dyskusję, ale rozumiem, że dla zwolenników prostych rozwiązań i równych szeregów to mogłoby być niezrozumiałe. Zresztą najsmutniejsze nie jest to, że znalazł się jakiś znudzony sierżant, ani to, że prokuratura zabrała się za sprawę podejrzanie ochoczo (w końcu łatwiej ścigać "przestępców słowa" niż prawdziwych bandytów, np. brutali w szeregach policji), tylko to że sąd pozwolił na tak żałosny precedens... "Nawoływanie do przestępstwa i pochwalanie go" to idiotyczna kwalifikacja w kontekście tego co zostało napisane. Ja osobiście w wypowiedzi 'leona z gazowni" nie widziałem żadnych znamion przestępstwa. Przypominam że był to wyrok zaoczny, wydany w trybie uproszczonym i utrzymał się w mocy tylko dlatego, że oskarżony prawdopodobnie olał całą sprawę i się nie odwołał w terminie. Swoją drogą należałoby zainteresować tym wyrokiem Amnesty International, bo ewidentnie mamy tu do czynienia z karaniem za poglądy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filthpurger pozdrowienia z Australii IP: *.static.tpgi.com.au 26.05.13, 14:20 Gorace pozdrowienia z Australii dla Janusza - jestesmy dumni z osob takich jak Ty, to wlasnie ludzie jak Ty przywracaja nam wiare w to, co jest w nas najcenniejsze, umilowanie do naszego kraju i naszej wolnosci. Zycze jak najszybszego powrotu do zdrowia i nie martw sie "szczekaniem" tych sfrustrowanych "looserow" ktorzy nie dorastaja Tobie do piet i sa tak zalosni ze nikt ich nie bierze na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: pozdrowienia z Australii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 15:23 Ci sfrustrowani loserzy płaca pensję i rentę takich jak on, więc trochę szacunku! Poza tym mają normalna pracę i przyczyniają się do rozwoju tego kraju - nie to co emigranci, czy żołnierzyki, psy i urzędasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: pozdrowienia z Australii IP: 94.42.104.* 26.05.13, 15:56 "Tacy jak ON" - czyli ja i moi koledzy - także płacimy podatki. Zatem nie tylko służymy Wam i naszej wspólnej Ojczyźnie, ale i dokładamy się do ogólnonarodowej zrzutki na każdego obywatela w potrzebie, nawet jesli wywodzi się z takich jak Ty frustratów. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: pozdrowienia z Australii 26.05.13, 19:26 Wy to jedynie żyjecie z naszych podatków, do niczego się nie dorzucacie, bo per saldo zawsze kosztujecie podatnika więcej, niż z tych waszych rencin potem do budżetu trafia. Już nie wspominam o kosztach tych waszych okupacyjnych wojenek, za które płacą Polacy a zarabia na nich kilku polityczno-generalskich bandytów oraz handlarze broni (np. Bumar). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 2013 Re: pozdrowienia z Australii IP: 156.17.170.* 27.05.13, 21:55 Kolego Calli pragnę zauważyć, że nie szeregowyu, nie porucznik, nie pułkownik czy sam generł decyduje o tym gdzie się wybierze na wojenkę, (tak wynika z Twojego rozumowania). Otóż to nie kto inny ale demokratycznie wybrani reprezentanci nas naszego narodu zdecydowali o tym, że my jako Polska jesteśmy zobligowani podpisanymi umowami międzynarodowymi do uczestniczenia w działaniach poza granicami kraju w ramach połączonych sił koalicji w ramach przeciwdziałania terroryzmowi światowemu. Dziwnie zapewne to zabrzmiało dla kogos takiego jak TY prawda? To nie kto inny ale nasze władze, nasi politycy i tu jeszcze raz podkreślam wybrani w sposób demokratyczny przez każdego z nas podjęli taka decyzję, a rzeczą żołnierską jest wykonywać rozkazy i polecenia przełożonych, nie ma tu miejsca na demagogię i przeinaczane prawdy, przedstawianie rzeczywistości jak w krzywym zwierciasdle. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: pozdrowienia z Australii 29.05.13, 15:15 Bzdura, wojna jest nielegalna i polityków, którzy działają wbrew interesowi narodowemu i społeczeństwu, które jest tym awanturom przeciwne uczciwy żołnierz i patriota powinien ODSTRZELIĆ! A nie służyć zdrajcom za parę srebrników i potem płakać, że mu nogi w okupacyjnej misji ujebało. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: pozdrowienia z Australii 29.05.13, 15:38 Prosze mi nie wmawiac ze wybralem wojne. Po pierwsze, wojny nigdy nie wypowiedziano. Ani Irakowi ani Afganistanowi, co zostalo pozniej uznane przez Sad Najwyzszy za nielegalne. Prezydent Busz prosil Kongres zeby nie glosowal nad wypowiedzieniem wojny zeby obecni wiezniowie gitmo nie podpadali pod Konwencje Genewska. To po pierwsze. Po drugie, protestowalem przeciw wojnie i nie oddalem glosu na zadna z partii, bo nie zgadzam sie z polityka zadnej partii obecnej na scenie politycznej. Tak wiec nie 'nas wszystkich' tylko przez ciebie i podobnie do ciebie myslacych. Pamietaj - Hitler tez zostal wybrany demokratycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: pozdrowienia z Australii IP: 94.42.104.* 26.05.13, 15:48 Dziękuję serdecznie. Bardzo mi miło. To jeden z pozytywów internetu, że wieści o nas i naszych problemach lotem błyskawicy docierają do ludzi "stojących na głowie" na drugim końcu swiata. Pozdrawiam serdecznie wszystkich naszych Rodaków zamieszkałych w krainie kangurów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lk1982 Panie Januszu! 26.05.13, 22:53 Jak bardzo zwykły szary Polak z Internetu nie ma żadnego pojęcia o WP i jak bardzo żyje mitami o tymże, przeczyta Pan w tej "dyskusji". Proszę absolutnie nie angażować się w wojny na słowa - strata czasu. Proszę dalej robić swoje, bo to dobra robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filthpurger Re: pozdrowienia z Australii IP: *.static.tpgi.com.au 27.05.13, 06:52 To ja dziekuje, Janusz ! Tacy ludzie jak Ty sa najcenniejsi z cennych w Polsce, tutaj nie ma zadnych watpliwosci !!! Kazdy racjonalnie postepujacy i myslacy obywatel naszego kraju przyznaje to w duchu, a politycy i inni ksztaltujacy nasz narod, moga i musza brac z Was przyklad - jak najlepiej sluzyc narodowi. Twoja historia i postawa powinna byc cytowana i znana wszystkim politykom i administracji panstwowej na kazdym szczeblu zarzadzania , poniewaz nie tylko inspiruje ale rowniez niejako zobowiazuje do pracy (czy sluzenia) narodowi na takim poziomie ktory Ty reprezentujesz. Stworzyles olbrzymia presje na podniesienie standardow moralnych i motywacje dla wielu ktorzy ksztaltuja przyszlosc naszego kraju. Jeszcze raz zycze szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: pozdrowienia z Australii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.13, 10:49 Podniecasz się jak ministrant świerszczykiem. Jeszcze może ucałuj mu stopy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: priorytet dla Polski - LOL... IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 16:22 "Kazdy racjonalnie postepujacy i myslacy obywatel naszego kraju przyznaje to w duchu, a politycy i inni ksztaltujacy nasz narod, moga i musza brac z Was przyklad - jak najlepiej sluzyc narodowi." Ty zakłamany zawszony hipokryto. O którym kraju piszesz "nasz"? O tym z którego uciekłeś? (Ale cały czas próbujesz wpływać na to co się tutaj dzieje. Chociażby takimi tendencyjnymi komentarzami. Wychwalanie żołnierzy pracujących dla NATO to żenada.) "Stworzyles olbrzymia presje na podniesienie standardow moralnych..." - faktycznie... Im więcej debili jest dumnych z tego, że zabija dla NATO tym większa się tworzy presja z tej normalnej strony, żeby mówić im prosto w oczy co sądzimy o ich wyborach życiowych. Skoro ja w pracy codziennie ratuję ludzkie życie, ale gdy w weekend zapalę sobie skręta to jestem postrzegany jako ćpun to pan żołnierz Janusz musi jakoś poradzić sobie z tym że część społeczeństwa będzie go traktowała jak mordercę nie bohatera. btw. pretensjonalną masz ksywkę ale to typowe dla żołnierzy Jezusa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Plonski Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 80.76.192.* 29.05.13, 17:07 > zy nami jest taka, że my mamy odwagę na publiczne wyrażania myśli pod własnym n > azwiskiem, a opluwacze - jak konfidenci za komuny - smarują anonimowe głupoty. ale to Ty nie jestes podpisany. Ja nie mam z tym zadnego problemu. Naprawde i szczerze jest mi Ciebie zal - za smieszne pieniadze dales sie prawie zabic. Odpowiedz Link Zgłoś
mok999 Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 12:55 Co prawda artykuł nie jest o Izraelu, ale może by tak zablokować komentarze? Przykro się czyta.... Pozdrowienia dla Pana Janusza. Nie popieram tego, co się działo w Iraku, ale cieszę się, że jest Pan dalej z nami, wśród żywych i może opowiedzieć o tym, co przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bóg Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.13, 12:57 Po piąte nie zabijaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 13:08 Powiedz to żołnierzowi kiedy przyjdzie ci z pomoca w razie powodzi lub w innej sytuacji, ignoracja i brak podstawowej wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 13:20 Masz rację że WP u nas wśród obywateli ma bardzo dobrą opinię i darzone jest zaufaniem ale angażowanie się w konflikt który jest nie do rozwiązania a i samo państwo nic z tego praktycznie nie ma, może poza zagadką jak się teraz z tego wycofać jest niezbyt mądre. Jeśli ktoś wróci stamtąd bogatszy, zdrowy na ciele i umyśle a na mundurze zawisną odznaczenia to gratuluję, ale jeżeli jest inaczej to szczerze współczuję bo dali się namówić na gry polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Relacja na temat polskiej służby zdrowia 26.05.13, 13:19 To, co najbardziej rzuca się w oczy, dotyczy nie tylko weteranów zagranicznych misji wojskowych, ale wszystkich Polaków na stałe tu mieszkających - to stan polskiej służby zdrowia. Ten kontrast między Rammstein i polskim szpitalem to dla mnie najbardziej przerażająca część opowieści tego weterana. Przyznam, że nie wierzę, iż jest to wyłącznie kwestia kiepskiego finansowania polskiej służby zdrowia. Nie uwierzę, że paniusia pozwalająca sobie na wredne złośliwości wobec powierzonego sobie pacjenta powstrzymałaby się od nich, gdyby miała wyższą pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Relacja na temat polskiej służby zdrowia IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 13:26 Nie o pensję się tu rozchodzi a o fakt że ta osoba pojechała tam z własnej woli pełna chęci i zapału a teraz być może na zawsze będzie kaleką. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Relacja na temat polskiej służby zdrowia 26.05.13, 13:32 No tak, ale pielęgniarka, która do ciężko rannego mówi, jeśli dobrze pamiętam "masz to, czego chciałeś" po prostu nie kwalifikuje się do wykonywania tego zawodu. Jeśli ta pani chce wygłaszać kazania, to niech zostanie księdzem. Do fachu pielęgniarki po prostu się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Relacja na temat polskiej służby zdrowia IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 13:41 A może dała tylko zapowiedź teko co spotka go po powrocie do ojczyzny. Polska to nie USA choć czytam że wielu takich weteranów. Tylko że oni zderzą się z piekielną machiną zwaną NFZ, a maszyna ta mieli powoli i często niesprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Relacja na temat polskiej służby zdrowia 26.05.13, 17:28 "Rammstein" to zespół. Baza to Ramstein. Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 13:29 Pozdrowienia. Trzymaj się. Ci co atakują weteranów i wylewają na nich swoje frustracje to TCHÓRZE. Nie mają dość odwagi aby zaatakować tych którzy podejmują decyzje. Polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 13:45 Tak się składa że te osoby pojechały tam bo jakimś politykom wydawało się że coś na tym zbrojnym konflikcie zyskają, a ci nasi chłopcy też to pochwycili tylko że oni więcej ryzykują, tak naprawdę wszystkim co mają. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego Ty go nie pozdrawiaj tylko daj mu swoją kasę na 26.05.13, 20:14 leczenie jak taki odważny i bohaterski jesteś Co ci złego zrobili ludzie których nie znasz, ze uważasz mordowanie ich za bohaterstwo ? zap1957 napisał: > Pozdrowienia. Trzymaj się. > Ci co atakują weteranów i wylewają na nich swoje frustracje to TCHÓRZE. Nie maj > ą dość odwagi aby zaatakować tych którzy podejmują decyzje. Polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 14:00 Dlatego też na początku napisałem, że problem dotyczy nas wszystkich, a nie samych tylko weteranów misji zagranicznych. Innymi słowy: "Nie pytaj, komu bije dzwon." A jednocześnie opis traktowania pacjentów w Rammstein wskazuje, że gdzieś na świecie może być inaczej niż u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Przepraszam, to odpowiedź dla new 26.05.13, 14:02 Powyższe, to odpowiedź dla new, z wątku powyżej. Nie wiem, dlaczego tutaj się przykleiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 14:10 To że u nas jest inaczej to już sami żołnierze widzą po sprzęcie jaki tam użytkują. Kiedyś czytałem artykuł gdzie jeden opowiadał jak do bazy wracają pustynią bo nasze pojazdy nie są odporne na miny pułapki. Po prostu Polska w pigułce. A nasi politycy będą pod ochroną zajadać się tam bigosem, śpiewać kolędy i słuchać tylko wygodnych dla uszu opowiadań żołnierzy bohaterów w walce o wolność i demokrację, której te kraje nigdy nie znały i nie zaznają. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkabrus Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 14:17 Jak miło, że bracia rodacy tak pięknie piszą o polskich żołnierzach. Oby nigdy! ich nie potrzebowali! Oby nigdy nie była potrzebna pomoc polskich żołnierzy Polakom, bo wtedy żołnierz będzie miał pełne prawo powiedzieć ci tak jak ty jemu < ty się lecz na nogi bo na głowę już za późno> i inne takie. I co zrobisz jak ci odmówią pomocy w potrzebie? Albo chciałbyś , żeby bronił cię ktoś kto broń oglądał tylko na strzelnicy? Oczywiście, że wojny nie służą cywilom, ani nic dobrego nie przynoszą. Ale fakt jest taki, że wojny były, są i będą. Udawanie, że się tego nie widzi i nie wie to po prostu negowanie faktu. Pokój nie jest nam dany raz na zawsze.Ceńmy go, ale nie bądźmy naiwni. Żołnierz to żołnierz, należy im się szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 14:30 Masz rację tylko napisz poco oni tam pojechali? Czy Polska była by dziś zniewolona jeśli oni zostali by w kraju i byli żołnierzami tylko na poligonie? Od czasu przystąpienia naszego kraju do NATO mamy obowiązek angażować się w takie sprawy tylko w przeciwieństwie do rządu USA nie wysyłamy tam młokosów zaraz po dostaniu biletu, tylko jadą tam wojska zawodowe i tylko z własnej nie przymuszonej chęci. A uwierz mi że w takim kraju jak nasz problemów z naborem nie będzie jeszcze długo. Natomiast najśmieszniejsze jest to że członkostwo w NATO nie uchroni nas na przykład przed inwazją Rosjan, wszystko się skończy na pustych obietnicach, buńczucznych przemówieniach a ludzie w demokratycznych krajach zapalą nam świeczki w oknach. Tyle i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 29.05.13, 16:45 Prędzej to żołnierze będą potrzebowali obywateli ale wtedy przywróci się powszechny pobór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specglina Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 14:30 zamiast nazywać tego żołnierza najemnikiem , pomyśl człowieczku lichy jakbyś patrzył na porozrywane ciała swoich bliskich po wybuchu pułapki pirotechnicznej w pobliżu Twojego domu , byłoby fajnie? a tak to On z całym szacunkiem dla Niego stanowi zaporę dla tych chorych , pieprzonych świrów, pomyślałeś kiedyś o tym ? no nie bo przy mamusi z kubkiem mleczka i przy komputerku nie ma zagrożenia no nie ? żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 14:39 Naprawdę wierzysz w to że nasze wojsko tam powstrzymuje inwazję arabów na Polskę? Naprawdę uważasz że pan Janusz obroni ciebie przed bombą pułapką? A skąd ty wiesz kto jest dziś dobrym człowiekiem a kto szaleńcem i fanatykiem? Nie wszyscy noszą brody i mają inny odcień skóry. Takie myślenie jest zbyt ogólne. To co się dzieje w takich krajach jak Irak to w 100% polityka, polityka i jeszcze raz polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 26.05.13, 15:01 Wojsko wykonuje rozkazy. A kto wydaje rozkazy? USA, jako światowy żandarm, już dawno powinno zaatakować Koreańczyków z Pół. Tam są przecież OBOZY KONCENTRACYJNE i od lat setki tysięcy ludzi ginie w wyniku bestialskich tortur. Dlaczego tego nie robią? Barack HUSEIN Obama i jego koledzy realizują pewną politykę, moim zdaniem cyniczną, a pan Janusz zdecydował aby "zagrać" po określonej stronie jako żołnierz... Tyle.... Tylko tyle... Niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: *.icpnet.pl 26.05.13, 16:40 to nie wiesz komu podlega wojsko? Tak się składa że USA interweniuje tylko tam gdzie ma interes. Poco Barakowi taka biedna zagłodzona i zacofana Korea. Natomiast naszym chłopakom w mundurach wydawało się że zbawią te kraje do których pojechali, tylko że akurat tamte części świata nie funkcjonują tak jak my z bardzo wielu powodów i chyba tak naprawdę nas tam nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel 27.05.13, 23:56 Gość portalu: specglina napisał(a): > zamiast nazywać tego żołnierza najemnikiem , pomyśl człowieczku lichy jakbyś pa > trzył na porozrywane ciała swoich bliskich po wybuchu pułapki pirotechnicznej w > pobliżu Twojego domu , byłoby fajnie? a tak to On z całym szacunkiem dla Niego Tak, tak... Te dziesiątki zamachów terrorystycznych w Suwałkach, Radomiu i Krośnie, które ustały dopiero jak nasze gieroje pojechały zrobić porządek ze szmatogłowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 15:09 Nowy nabór się szykuje , że szukają łasych najemników co sprzedadzą się dla forsy i będą zabijać? Odpowiedz Link Zgłoś
peter_jurgen_boock Grywanie do kotleta na wieczorkach zapoznawczych 26.05.13, 21:33 w sanatoriach nie czyni cię jeszcze znawcą polityki m-narodowej. Pozostań przy muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
70irek [...] 26.05.13, 15:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Rel IP: 94.42.104.* 26.05.13, 16:14 A dlaczego kij? Czy masz z nim jakieś przykre doświadczenia? Może chcesz o tym porozmawiać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomaranczowoczarny Jesteś jebanym śmieciem i mam nadzieje 26.05.13, 18:49 Że cie sku...elu dojdą za ten wpis ,pie...na ku... Odpowiedz Link Zgłoś
akjawah Żołnierze ..... 26.05.13, 16:18 ... tracą życie, zdrowie by tych kozojebców utrzymać z dala od naszych granic. A potem te całe j...ne multi-kulti rozlewa się po Europie, brudasy mordują w Londynie, Sztokholmie, Paryżu. Ale to nie już jest wojna, jaką znamy z lekcji historii, to jest polityka.... jak to powiedział Henry Kissinger: "Żołnierze są tępymi, głupimi zwierzętami, używanymi w polityce zagranicznej" Henry Kissinger (amerykański polityk, dyplomata, Sekretarz stanu Stanów Zjednoczonych Ameryki, laureat Pokojowej Nagrody Nobla 1973) Niech jeszcze politycy odpowiednio szanują i wynagradzają te "zwierzęta", które są takim Kissingerom niezbędne do utrzymania się na stołkach. Przykre, ale prawdziwe :( Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_dobra_rada6 Pieniądze nie mają dla trepuf znaczenia....? 26.05.13, 16:26 ...dobre. Taką ciemnotę to babci możesz wciskasz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Leżałem bezwładnie na ziemi jak kukiełka. Relac... 26.05.13, 16:39 Bardzo jest przykro czytać takie opowieści. Czy ktoś temu panu wyjaśnił, co naprawdę wypisuje. Co znaczy, że czuł się żołnierzem? Nie pieniądze są ważne? Ten strach w oczach cywili, to poczucie wyższości - bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś