Dodaj do ulubionych

Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "Ost...

30.06.13, 16:13
'Nigdy wiecej' - ale czego ??

Nazizmu, czyli narodowych socjalistow ?
Czy stalinizmu, czyli internacjonalistycznych socjalistow ?

Bo zo tego co wiem to NOP jest prawica, nie lewica ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dante Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.man.tk-internet.pl 30.06.13, 16:22
      Interesujące, że jako autorytet w walce ze stadionowym bydłem, ksenofobią i nacjonalizmem przywołuje się gościa z organizacji, która w swoim oficjalnym biuletynie potrafiła napisać że "ustrój kapitalistyczny nieuchronnie prowadzi do wojen".

A jak pisali dla PZPN podręcznik z indeksem zakazanych symboli, to się chłopakom dziwnie zapomniało umieścić na czarnej liście sierpa i młota czy czerwonej gwiazdy.
      • Gość: rad Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.18-2.cable.virginmedia.com 30.06.13, 21:51
        interesujące jest to, ze w ogóle podejmuje się jakiekolwiek rozmowy z grupą reprezentowaną przez zgraję na zdjęciu z artykulu. \
        Zastanawiające jest, ze nikt nie nazwie ich po imieniu:
        A. banda kryminalistów (bo mamią prawo),
        B. Banda ANTY patriotów wypaczających podstawowe wartości narodowe,
        C. zwyczajna banda chamów.
        Prawa łamią na wiele sposobów - o czym wiele razy pisano więc nie będę zanudzał,

Na temat ich PSEUDO patriotyzmu też dużo powiedziano więc nie będę się rozwodził - mogę tylko dodać, tak od siebie, że jak patrze na tą bandę to niestety dochodzę do wniosku, że na noszenie barw i znaków narodowych należałoby wydawać zgodę prawną - dlaczego ? - dlatego że ten człowieczek w czerwonej bluzie z Białym Orłem OBRAŻA swoją sobą oraz swoją postawą narodowe symbole - które dla mnie akurat są ważne - i nie życzę sobie, jako obywatel Polski, żeby były bezczeszczone i wypaczane przez takie maluczkie elementy.
        Co do 'bandy chamów' - dodam chamów i prymitywów: argumenty siłowe były stosowane tysiące lat temu ale już nawet wtedy pojęcie dyskusji było znane - do tej bandy prymitywów to jeszcze nie dotarło czyli zwyczajnie rozwojowo są tysiące lat za nowoczesną Europą.

• Gość: Polak Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.13, 08:08
          Co za bełkot napisałeś
          • unhappy Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 02.07.13, 10:49
            Gość portalu: Polak napisał(a):

> Co za bełkot napisałeś

Zważywszy na głębię twojej polemicznej elukubracji spróbuję zgadnąć, że jesteś kibicem patriotą?
            • Gość: leo za dużo słów na raz ;) IP: 195.85.196.* 02.07.13, 13:23
              kibole mają niską tolerancję na słowo pisane. czytają wolno i zdania zbudowane z więcej niż trzech słów są dla ich percepcji przekazu barierą nie do pokonania.
            • Gość: tata Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: 79.97.188.* 02.07.13, 16:51
              Moim skromnym zdaniem ci kibice sa wikeszymi patriotami niz taki prof Baumann, ktory dla mnie jest zwyklym starym komuchem. Ciekawe, ktory mamisynek chwycilby za bron w obliczu konfliktu zbrojnego.
              Ich nalezy wcielac do armii, najcenniejsi zolnierze by z nich wyrosli.
              • Gość: joe brody Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.wroclaw.mm.pl 03.07.13, 09:18
                Wojsko? Czemu nie, jeśli chcesz powrotu "fali"... Bo, moim zdaniem, łyse pały tylko do tego są zdolne - do gnębienia słabszych przy przewadze liczebnej. Co innego wystąpić z bronią przeciw broni, przeciw komuś, kto bardzo chce odstrzelić wrogowi dupsko... Pewnie strzelaliby do wszystkiego, co się rusza, a na pierwszy wrogi ostrzał srali w gacie. Wojsko to posłuszeństwo, wypełnianie rozkazów - widzisz ich w takiej roli? No i najważniejsze: gdzie ten konflikt zbrojny? W Iraku? W Afganistanie? Przecież pierwsi by zdezerterowali i polecieli z "braćmi talibami" bić znienawidzonych Żydów...
        • Gość: potomek Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.play-internet.pl 02.07.13, 15:26
          a ja nie życzę sobie aby bandyta z NKWD był nobilitowany przez Dutkiewicza
      • Gość: gosc a co ze skrajna lewica.? ktora kryje sie wszedzie? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 02.07.13, 21:38
        co z skrajnymi poprawnymi lewakami ktorzy sa gorszym zagrozeniem dla kraju?
        tym wolno bo to Zydom po drodze, tak?
        • alik-w-plomieniach Re: a co ze skrajna lewica.? ktora kryje sie wsze 04.07.13, 12:05
          U ciebie na Florydzie tych znienawidzonych Żydów jest więcej niż w Polsce. Prawie każdy dziany amerykański emeryt ze wschodniego wybrzeża to starozakonny.
      • zbig501 Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 03.07.13, 08:27
        co nie oznacza ,że to jest bydlo nazistowskie!
    • Gość: mant Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 16:41
      Jak się ich zdelegalizuje to i tak będą istnieć. Najpierw trzeba dać im zakazy stadionowe żeby nie infiltrowali żołnierzy spośród nowych kibiców którzy wchodząc w silną grupę muszą akceptować jej reguły, ile można się ociągać? Mało jest powodów? Facet o którym się wspomina ciągle wciąga młodych w ten świat, w którym pełno antysemityzmu itp. Mało przykładów z tej jego strony?
      Ma tam kilku przydupasów którzy czują się docenieni gdy podliżą mu się potwierdzając te jego psychopatyczne ciągotki. Na pewno młodzi rozumieją jego artykuły w ten sposób, mimo że nie mówi wprost, aby napotkanego murzyna czy żyda pobić, on o tym wie i to mu się z pewnością podoba. Podżegacz. Infiltrują te środowisko,a ten NOP to katastrofa i żenada. Udają że działają w imię historii, bohaterów zgrywają. Na czole jeszcze nie mają napisane jestem Polakiem ale takie podejście pomaga im wczuć się w pozycje roszczeniowych osób które robią porządek w kraju. Skinheadzi robiący porządek hehe, tu nie tylko ich niby wrogowie są zagrożeni ale też ludzie z innym zdaniem. To nie oni będą robić tu porządek, to niedojrzali ludzie, już chyba sobie wmówili że są nieoficjalną władzą, lepszą od innych i bedą kontrolować życie w mieście, co jest paranoją. W ten sposób się tego nie robi, i jeszcze biją im brawo karierowicze polityczni, nadgorliwi cenzorzy życia społecznego z problemami aby cokolwiek zrozumieć w klarowny sposób, bez emocji, które podpowiada im frustracja. A frustracja często jest podyktowana osobistymi porachunkami jak w przypadku jednej ze wspominanych osób.
      W Polsce te najgłupsze poglądy ciamajd są najbardziej
      agresywne ostatnio, i słabe, żałosne, znudzone umysły poddają się temu. Prawicowcy manipulują nimi, a drudzy, ci manipulowani tego nie potwierdzają, mimo że każdy z nich ma identyczne poglądy na każdą sprawę.. Niech wypieprzają ze stadionów i nie robią tam pola do własnych interesów, ci ze skrajnej prawicy. Tak już tu było napisane, ci młodzi którymi manipuluje się, jeżeli powie się im aby pójść zaprotestować w sprawie zwiększonej uprawy wiśni piłkowanej w polskim ogrodnictwie, to też z wykrzywionymi gębami ze wściekłości pójdą i będą protestować, oni tylko w rozhisteryzowany sposób wykonują polecenia..
      • katonzwybiorczej A ja słucham tylko Prezydenta Dutkiewicza i szukam 30.06.13, 16:50
        A ja słucham tylko naszego Pana Prezydenta - Dutkiewicza i od kilku dni uważnie szukam nacjonalistów! Najlepiej w zarodku!
        Właściwie to ja i mój pies - Rudolf - owczarek niemiecki.
        Rudolf ostatnio popędził pod okno, z którego usłyszeć było można melodie, coś na kształ..."Alte Kameraden Marsch." Stanął na tylnych łapach, naprężył sie,... ale całe szczęście, to było...Village People -"In the Navy."
        Ufff...
        No i melduje, że w Oltaschin und Grabschen nie widziałem faszystów! Rudolf też nie.
        • Gość: left Re: A ja słucham tylko Prezydenta Dutkiewicza i s IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.13, 17:34
          Teraz fircyk Dupkiewicz usiłuje odwracac kota ogonem i biega jak oparzony po ogólnopolskich redakcjach kreując się na "walczącego z rasizmem", tylko on potrafi robić z siebie takiego bałwana. LATA CAŁE trwało tolerowanie brunatnych marszy, ekscesy na cudzoziemcach (ciemni, latynosi), hodowla przenikającego się środowiska skino-stadionowego, które stało się obecnie tożsame i jest kibolstwem z WKS-u. LATA TRWA wspieranie tej hołoty darmowymi tramwajami na mecze, przymykania oczu na stadionowe sektorówki, przyspiewki, jawnie głoszone hasła, pseudopolityczne manifesty wyrosłe na próbie legitymizowania hołoty przez PiS. LATA TRWA hojne wspieranie bandy kopaczy i kibucującej brunatnej hołoty z publicznych pieniędzy, spijanie z ich dziobów podziękowań dla Dupkiewicza...

To teraz masz Dupkiewicz to co hodowałeś a wodę z mógzu możesz robić wszystkim tylko nie wrocławianom...
    • pawel2571 Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 30.06.13, 16:50
      jakbyście mieli od roku koczowisko Cyganów pod oknem, którzy w d... mają przestrzeganie prawa i jeszcze ich za to głaszczą, to też byście się zradykalizowali.
      • ten-tele-program Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 30.06.13, 23:23
        pawel2571 napisał:

> jakbyście mieli od roku koczowisko Cyganów pod oknem, którzy w d... mają przest
        > rzeganie prawa i jeszcze ich za to głaszczą, to też byście się zradykalizowali.

Może warto postarać się zrozumieć mentalność Romów, a poźniej oceniać.
        To nacja nonkonformistyczna i nie potrafiąca i nie chcąca pakować się w schematy.
        To naród artystów, wolnych strzelców, ekscenetryków, żyjących bardzo oryginalnie; według mnie folklor cygański jest niepowtarzalny- polecam film Kusturicy "Czarny kot, biały kot"
        • Gość: Alicja Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.13, 00:16

mówisz waść o tych "artystach"?:
          www.youtube.com/watch?v=wE-r6nUOYjE
          i tych na rynku, nie dających spokojnie przejść czy posiedzieć w ogródku?
          Typowy lewacki bełkot.
          To oni mają się dostosować do nas i zrozumieć naszą mentalność, a nie my ich.
          Dutkiewicz mówiąc "nie będę tolerował (...) w moim mieście" jest po pierwsze nietolerancyjny, a to lewakom nie przystoi, a po drugie jest bezczelny, bo miasto nie jest jego własnością tylko WSZYSTKICH mieszkańców.
          Ciekawe dlaczego z taką zawziętość jak do delegalizacji legalnie działającej partii nie dąży do zlikwidowania tego uciążliwego dla mieszkańców Wrocławia koczowiska urągającego wszelkim możliwym normom sanitarno-epidemiologicznym w XXI wieku.
        • Gość: emi Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.232.252.14.atman.pl 01.07.13, 01:05

ten-tele-program napisał:
          Może warto postarać się zrozumieć mentalność Romów, a poźniej oceniać.
          > To nacja nonkonformistyczna i nie potrafiąca i nie chcąca pakować się w schemat
          > y.
          > To naród artystów, wolnych strzelców, ekscenetryków, żyjących bardzo oryginalni
          > e; według mnie folklor cygański jest niepowtarzalny- polecam film Kusturicy "Cz
          > arny kot, biały kot"

Tyle, że takie postępowanie jest bardzo uciążliwe dla okolicznych mieszkańców. Oni swoje potrzeby fizjologiczne załatwiają niemal pod oknami innych, zaśmiecają i dewastują okolicę, co grozi wybuchem epidemii. Do późnych godzin nocnych wrzeszczą, bez przerwy naprawiają swoje prowizorycznie sklecone budy (to taki ciągły plac budowy), które są ogrzewane prowizorycznymi piecykami i oświetlane prowizorycznie zamontowaną instalacją, co stanowi zagrożenie pożarowe. Bardzo sie tego obawiamy. My tylko chcemy spokojnie i bezpiecznie żyć bez obaw o swoje i naszych dzieci zdrowie i życie.
          Czy w związku z tym jesteśmy, jak piszą Harłukowicz i Żuchowicz w swoich artykułach, ksenofobami, rasistami i faszystami?
          Co proponujesz mocno już psychicznie zmęczonym tą bardzo trudną sytuacją, mieszkańcom sąsiadującym z cygańskim koczowiskiem......obejrzenie filmu "Czarny kot, biały kot"?
          Przemyśl swoją propozycję. Widać, że nie masz pojęcia, jak zachowują się ci konkretni ludzie.
          • frudyk Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 02.07.13, 12:40
            Ku... ludzie nauczcie się że Rumuni i Cyganie to dwie różne nacje niespokrewnione....
        • Gość: ltn Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.centertel.pl 01.07.13, 09:26
          polecam Ci "Czas Cyganów" i inne filmy o przedmiotowym traktowaniu kobiet i dzieci przez ten naród artystów
        • Gość: ktt Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 08:19
          Ekscentrycy, miłośnicy wolności, artyści... do wszystkiego można dopisać ideologię. Nawet tak kabaretową.

Mamy żyć na ich prawach? Patrzeć jak zamieniają miasta w szambo i śmietnik? Jak kradną i żebrzą w sposób zorganizowany i cyniczny?

Nie ma takiej opcji! Kto nie potrafi przestrzegać zasad współżycia społecznego, dla tego miejsca w społeczeństwie nie ma.
    • dothebender Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "Ost... 30.06.13, 16:52
      A może tak by z nimi zacząć rozmawiać? Czy już przyjęliśmy, że sądem jest dla nas Nigdy Więceji Maciej Kornak?
      No, ale niestety jestem za stary żeby wierzyć, że ktokolwiek z polityków by to zrobił. Jeszcze by się okazało że to nie są faszyści.
      • Gość: ktt Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 08:27
        Dla kogo sądem jest Nigdy Więcej? Przecież to miłośnicy komunistów - lustrzanego odbicie nazistów. Różnią się od nich tylko tym, że ich "ojcowie" wymordowali więcej ludzi.
        • frudyk Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 02.07.13, 12:32
          Co za głupota płynie z tych komentarzy... nie jest ważne która ideologia ilu ludzi zabiła bo każda ma ręce splamione krwią.
      • bogda35 Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 02.07.13, 10:02
        zacząć z nimi rozmawiac .... no własnie,czy nikt do tej pory nie powiedział tym chłopcom- o czym jest "Mein Kampf"- ze należeliby do rasy przeznaczonej na zagłade nie uświadomil ilu sposrod ich ziomków zostało zamordowanych za to tylko,że byli Polakami? nie słyszeli o dramacie Zamojszczyzny ? o Powstaniu Warszawskim/ O Oswięcimiu? ( tak,nie o Auschwitz- Polacy byli pierwszymi "lokatorami" Oświęcimia - ) może pan Dutkiewicz zaprosiłby ich na dyskusje z psychologami i historykami - i od tego trzeba by zacząć ?
      • Gość: zb Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 08:25
        z hitlerem też dyskutowano!!!!!!
    • adeinwan Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 30.06.13, 16:53
      Kornak głąbie, przeczytaj tę książkę Zielińskiego, zanim zaczniesz wygadywać swoje bzdury. Nie jestem fanem Romana, ale powszechnie wiadomo, ze tytuł książki jest prowokacją, która ma się nijak do jej treści.
      • Gość: fakjet Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 17:00
        Stary, kto by to czytał? Gość z nigdy więcej? Jemu wystarczy tytuł. Harłukowicz? A za co otrzymywałby wierszówkę jak nie za zajadłe artykuły 'przeciwko' i groźbie strachów 'faszystami'. On nie zadał sobie nawet trudu, aby przeczytać życiorysu Baumanna który dołącza do grona 'ludzi honoru'.

Tyle się mówi o Pisie, że jest 'przeciwko' tymczasem niepostrzeżenie wybiórcza stała się organem widzącym wszędzie piątą kolumnę i szczującą jednych na drugich. A w latach 90-tych to była taka fajna gazeta
        • Gość: Che_Guevara Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.13, 21:30
          Hary to były skinhead więc powinien przeczytać chocby z ciekawości.
        • coalesce Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 02.07.13, 08:47
          > A w latach 90-tych to była taka fajna gazeta

No właśnie myślałem, czy tylko ja tak mam-czy albo kiedyś było lepiej, czy wcześniej byłem młodszy i głupszy a teraz już nie.
          Kiedyś w tej gazecie rzeczywiście można było znaleźć coś ciekawego, obiektywne wiadomości etc. Teraz dziennikarzy zastąpiły "młode wilki", które braki w warsztacie i wiedzy nadrabiają "zaangażowaniem społecznym" i politpoprawnością.
          Mało można się dowiedzieć o wydarzeniach, dużo o poglądach autorów. Plus ta "obiektywność": cały artykuł pod założoną tezę + znajdujemy najgłupszego oszołoma kompromitującego przeciwny punkt widzenia i cytujemy go w jednym akapicie, a na końcu podsumowanie "co czytelnik powinien myśleć".
          Ostatnio najlepiej to widać na przykładzie "faszystów" i wojny w Syrii tu wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14205104,Brutalna_egzekucja_katolickiego_ksiedza_w_Syrii.html nie można nawet komentować, ale dolary przeciw guzikom, że niedługo pojawi się news o tym, że Assad wysysa krew niemowlakom.
          • Gość: emi Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.232.252.14.atman.pl 03.07.13, 00:14
            Mam bardzo podobne odczucia. GW jest bardzo tendencyjna, narzucająca swój punkt widzenia jako jedynie słuszny. Dlatego od ponad pół roku już jej nie kupuję. Wielu moich znajomych też tak uczyniło.
      • katonzwybiorczej Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 30.06.13, 17:00
        A jak ten pan Kornak przeczyta tą ksziążkę i ...uzna, że to powinien być bestseller?!
        Najpierw by pewnie nie dopuszczał do siebie myśli, że ta książka jest fantastyczna.
        Potem by się męczył i męczył...
        A w końcu....

Wpisujcie wasze scenariusze.....
      • Gość: boco15 skoro czytales to moglbys strescic? IP: *.man.tk-internet.pl 30.06.13, 18:21
        jestem minimalnie ciekaw, a z drugiej strony pewien ze jest to niewarte pieniedzy i czasu na czytanie.
        pozdrawiam
        • Gość: Czesiu Re: skoro czytales to moglbys strescic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 19:22
          Czyta się świetnie. Pan Roman włada piórem lepiej niż ten pan redachtór. Nie stracisz więcej jak 2-3 godziny na ten tytuł.
      • Gość: Pbn Wypowiedz Zielinskiego o swojej ksiazce IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 19:37
        Cytat z jednego z wroclawskich portali debili nacjonalistow - wywiad z Zielinskim zaczyna sie od pytania o tytul jego ksiazki:

Roman Zieliński : Powiem dość przewrotnie, że najlepszą odpowiedzią na to pytanie jest... sama książka. Podejrzewam, że wszyscy, którzy przebrną przez nią ze zrozumieniem, sami będą mieli zagwozdkę. Dostaną intelektualnego kopa. Osobiście jestem zafascynowany osobowością Fuehrera. Wyczytałem niemal wszystkie książki ludzi, którzy się z nim stykali na co dzień, a którzy przeżyli wojnę i potem spisali swoje wspomnienia. Autorami takich książek byli: adiutant Hitlera do spraw Luftwaffe, Nicolaus von Below, sekretarki (dwie z czterech, jakie Hitler miał) Christa Schroeder i Traudl Junge, jego główny architekt Albert Speer (był ulubieńcem Fuehrera, który sam miał kota na punkcie architektury. W trakcie wojny Speer został ministrem uzbrojenia Rzeszy). Postać Hitlera przewija się w innych przeczytanych przeze mnie wspomnieniach: Waltera Schellenberga, z SD, generała Erich von Mansteina z Werhmachtu... Wszyscy którzy się z Hitlerem zetknęli, byli pod wpływem jego osobowości. Nie było takich, którzy przechodzili obok niego obojętnie. Gość miał w sobie to "coś". Niewiele takich osobowości przychodzi na świat. Natomiast ludzi żyjących obecnie osobowość Hitlera obchodzi mało, za to obchodzą ich czyny wodza Trzeciej Rzeszy. I na tym polu jest coś, co mu zawdzięczamy. Wszyscy, bez wyjątku. Nie ja to odkryłem, lecz przyswoiłem sobie informacje, jakie inni wygrzebali z historii. A co dziwne, wiedza owa jest przez uznanych historyków bezczelnie pomijana. Opisałem to, opisałem w książce pod prowokującym tytułem. Jednak ów tytuł nie odbiega od rzeczywistości.
        • Gość: ktt Re: Wypowiedz Zielinskiego o swojej ksiazce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 08:31
          Nie wiem kto to jest ten Zieliński.

Ilu pieszczonych przez GW "mędrców" to samo pisało o Stalinie?
          Dlaczego się ich za to nie piętnuje?
          Jaka jest różnica między Hitlerem a Stalinem?
          Jak między swastyką a sierpem i młotem?
    • Gość: boco15 wszyscy mowia ze tytul jest inny niz tresc IP: *.man.tk-internet.pl 30.06.13, 18:30
      a o czym jest tresc?
      serio prosze o streszczenie
      • Gość: gaax Re: wszyscy mowia ze tytul jest inny niz tresc IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.13, 19:11
        Autor wyraża tam przede wszystkim swoją nienawiść do komunizmu, który uznaje za najbardziej zbrodniczy ustrój w dziejach ludzkości, co zresztą jest historyczną prawdą - naziści mordowali przez kilka lat, komuniści różnej maści mordują po dziś dzień. Autor o tyle "kocha" Hitlera, że ten mógł komunistów zmiażdżyć zawczasu, bo jak twierdzi, szybko zorientował się do czego dąży Stalin. To oczywiście historyczny relatywizm, ale chodzi raczej o wyeksponowanie problemu jakim jest pobłażanie komunistom, przy jednoczesnym potępianiu hitelrowców, którzy w historii owszem odcisnęli swoje przebrzydłe piętno, ale nieporównywalnie mniejsze niż komuniści. A że takie zjawisko ma miejsce widzimy chociażby po aferze z tym wykładem - stalinowski aparatczyk jest moralnym autorytetem, ale to "naziści", którzy się mu przeciwstawiają są problemem.
        • Gość: boco16 z tego co piszesz tresc ksiazki jest dosc zbiezna IP: *.man.tk-internet.pl 30.06.13, 19:19
          z tytulem. autor tak bardzo nienawidzi komunistow, ze czuje sympatie do hitlera.
          w czym wiec rzecz?

co do twoich ocen (ktorych jest wiecej niz streszczenia ksiazki) wogole sie nie odnosze...
          • Gość: gaax Re: z tego co piszesz tresc ksiazki jest dosc zbi IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.13, 00:02
            Moja ocena tu jest jedna - zgoda z autorem co do tego, że nazizm poniósł za sobą mniej ofiar niż komunizm - podważysz ją? Reszta to mój stosunek do książki lub przemyśleń autora.

I nie, autor tam nie czuje do Hitlera żadnych sympatii - zauważa tylko, że mógł on powstrzymać komunizm, co z jego punktu widzenia byłoby zjawiskiem pożądanym.
            • krasnaladamu Re: z tego co piszesz tresc ksiazki jest dosc zbi 01.07.13, 09:35
              > naziści mordowali przez kilka lat, komuniści różnej maści mordują po
              > dziś dzień.

Kogo i w jaki sposób mordują dzisiaj (albo nawet od 1989 r.) komuniści w Polsce? Podaj na przykładzie Zygmunta Baumana i Bronisława Komorowskiego (bo i jego NOP tytułuje "towarzyszem").

> Moja ocena tu jest jedna - zgoda z autorem co do tego, że nazizm poniósł za sob
              > ą mniej ofiar niż komunizm - podważysz ją?

Jeśli iść z powyższym tokiem rozumowania, to naziści mordowali tylko przez kilka lat, a chrześcijanie - przez...

A "Jak pokochałem..." sam chętnie przeczytam, bo już mnie wnerwiają ludzie mówiący publicznie o jej "zakazanym" tytule, a niewspominający o treści.
              • Gość: WK [...] IP: 156.17.33.* 01.07.13, 16:39
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • frudyk Re: Wygwizdać baumanów 02.07.13, 13:07
                  znasz coś takiego jak postmodernizm? w filozofii i zjawisku kulturowym jest to ideologia charakteryzująca się krytyką dla samego siebie. Wyznając postmodernizm nie da się siebie nie krytykować i nie mieć wyrzutów sumienia spowodowanych swoją egzystencją na świecie a waśnie Bauman jest jednych z twórców tej filozofii więc jak możesz twierdzić że nie ma wyrzutów sumienia.
                  • Gość: tata [...] IP: 79.97.188.* 02.07.13, 17:47
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: Mama Re: Wygwizdać baumanów IP: 217.98.90.* 03.07.13, 11:03
                      ok idąc tym tropem to wymażmy z historii Tuwima, Kuronia, Herberta, Kapuścińskiego przecież to zwykłe komuch
                • swawolny_roman Kto następny po Baumanie? 02.07.13, 15:12
                  Jak już załatwią wszelakich Baumanów, Romów, murzynów czy żydów, to przyjdzie kolej na nie tak ubranych, tych którzy mają za długie włosy, itp. Potem jak już wszyscy będą nie wybijając się tak samo wyglądać, przyjdzie pora na myślących nie tak. Historia nie raz pokazała jak się kończą zapędy tych co mają jedynie słuszną rację. Więc jeśli dzisiaj nie stawicie oporu zorganizowanym bojówkom, jutro sami zbierzecie od nich w pier... Wszak nie po to demonstrują siłę fizyczną aby pokojowo protestować, wystarczy więcej przyzwolenia od władz a ulice spływały będą krwią, oczywiście w słusznej sprawie.
                  • Gość: WK fałszywe tropy IP: *.internetia.net.pl 03.07.13, 00:38
                    Baumana jako Żyda (a nie jako funkcjonariusza organizacji przestępczej) wyrzucili w 1968r z Polski jego byli współtowarzysze z PZPR - nie żaden NOP.
                    Ta "zorganizowana bojówka" na jego wykładzie była uzbrojona w .... gwizdki i flagi - nie w kastety i pałki jak bojówka Antify, która przed rokiem schroniła się w knajpie "Krytyki Politycznej" podczas rozbijania pochodu z okazji 11.listopada. Ulica WTEDY rzeczywiście trochę krwią spłynęła, tyle że zaczyn rozróby przyszedł z lewej, nie prawej strony. Jakoś nie słyszałem chóru potępienia.
                    Niejaki Blumsztajn na łamach Wyborczej nawoływał też do wygwizdania pochodu śpiewającego w dniu 11. listopada polski hymn. To jak to jest z tym gwizdaniem w miejscu publicznym? Jest to wykroczenie, czy nie, bo już się pogubiłem.
                    Bauman może się popisywać wykładami na całym świecie, bo ten świat ma w nosie polskie ofiary zarówno w czasie wojny jak i powojenne (patrz: azyl dla prokuratora Stefana Michnika lub sędziny Wolińskiej) ale w Polsce jest pamiętany jako enkawudzista zwalczający polskich patriotów, który nie poniósł za to kary. Nie można równocześnie czcić żołnierzy "wyklętych" i fetować baumanów, tzn. wprawdzie Dutkiewicz potrafi robić jedno i drugie ale człowiek posiadający jakiekolwiek własne poglądy może być albo z tymi żołnierzami, albo z Baumanem.
                    • swawolny_roman dokładnie fałszywe tropy 03.07.13, 07:38
                      Bojówki mogą się nazywać jak chcą, mało mnie obchodzi czy nazwie się ich lewicującą prawicą czy prawicującą lewicą, zawsze są to bojówki, które działalności swej początek mają podobny, walka z jedną grupą aby nastał ład i dziejowa sprawiedliwość, ale potem trzeba porządek robić dalej, więc nie można siedzieć na tyłku gdyż jutro to nam drzwi wyważą. Co do antyfaszystów czy anarchistów to zagrażają oni jedynie fanatykom którzy myślą że tylko oni są prawdziwymi polakami.
                      • Gość: WK "cztery nogi dobre, dwie nogi złe" IP: *.internetia.net.pl 03.07.13, 08:42
                        Nie jestem prorokiem by wiedzieć, co będzie jutro. Fakty (nie domysły) są takie, że "bojówki" NOP (czy czegoś tam, co jest mi obojętne), uzbrojone w niebezpieczne gwizdki (dla zwalczenia których potrzebni byli antyterroryści i broń gładkolufowa:), wygwizdały wykład wczorajszego oprawcy z NKWD. Gdyby w Polsce tak rozprawiano się z komunizmem, jak Izrael rozprawia się z prawdziwym nazizmem , to Baumana powinien przyjąć na przesłuchaniu prokurator pod zarzutem uczestniczenia w działalności organizacji przestępczej i dopiero po oczyszczeniu (ewentualnym) z zarzutów mógłby on brylować na uniwersytetach.

> Co do antyfaszystów czy anarchistów to zagrażają oni jedynie fanatykom którzy myślą że
                        > tylko oni są prawdziwymi polakami.
                        Poczytaj sobie o krwawej działalności Czerwonych Brygad, grupy Baader-Meinhof i podobnych lewackich bojówek na Zachodzie zanim napiszesz podobne banialuki.
                        • alik-w-plomieniach Re: "cztery nogi dobre, dwie nogi złe" 04.07.13, 12:09
                          > Poczytaj sobie o krwawej działalności Czerwonych Brygad, grupy Baader-Meinhof i
                          > podobnych lewackich bojówek na Zachodzie zanim napiszesz podobne banialuki.
                          Poczytaj sobie, jak skończyła grupa Baader-Meinhof i powiedz mi, że to w pełni naturalna i oczywista sytuacja.
                          Jak można się zastrzelić w więziennej celi w europejskim kraju?
                          • Gość: WK Re: "cztery nogi dobre, dwie nogi złe" IP: 156.17.33.* 04.07.13, 16:39
                            Odpowiedzi szukaj u seryjnego samobójcy, grasującego od kilku lat w polskich więzieniach i nie tylko (osadzeni w sprawie zabójstwa Olewnika, szyfrant Sztabu Generalnego, gen.Petelicki).
                            • alik-w-plomieniach Re: "cztery nogi dobre, dwie nogi złe" 05.07.13, 10:17
                              Masz na myśli systemową korupcję i pełzający zamordyzm, a wszystko to byle tylko chore status quo się nie rozsypało?
                              I właśnie po to jest nam potrzebny taki Baader-Meinhof, który paru przedstawicieli skorumpowanego reżimu, z długą historią uległości wobec poprzedniej dyktatury, przykładnie ubije. Bo nie jest żadną tajemnicą, że Hanns-Martin Schleyer był esesmanem, tak jak nie jest żadną tajemnicą przeszłość wiceministra Kryże czy ministra Boniego.
                              • Gość: WK Re: "cztery nogi dobre, dwie nogi złe" IP: 156.17.33.* 05.07.13, 17:57
                                Nie, ja uważam, że potrzebny jest nam prawdziwy wymiar sprawiedliwości. Może np. zacząć od wprowadzenia wybieralności prokuratora okręgowego i sędziego okręgowego. Gdy będą wybory, będzie okazja by każdego prześwietlić i w ten sposób odetnie się wreszcie postpeerelowską pępowinę.
                • Gość: WK GW zawsze na straży spokoju ubeków! IP: 156.17.33.* 04.07.13, 09:45
                  Bardzo mnie rozbawiło, że mój wpis "wygwizdać baumanów", czyli dawnych stalinowskich siepaczy NKWD i KBW został skasowany za "złamanie prawa lub regulaminu". Wg moderatorów Wyborczej istnieje zatem prawo chroniące spokój i dobre samopoczucie nieosądzonych funkcjonariuszy przestępczego stalinowskiego reżimu. To prawo pochodzi zapewne z tak zwanego Małego Kodeksu Karnego z lat stalinowskich ale podobno został on unieważniony już w 1956r. Jak widać, nie na Czerskiej.
                  W portalu Wpolityce Piotr Zaremba, komentując wyrok w sprawie red.Krasowskiego napisał "Michnik naprawdę poświęcił na obronę ludzi dawnego peerelowskiego aparatu represji 1/3 życia." (wpolityce.pl/dzienniki/jeden-taki/23458-zaremba-alez-michnik-poswiecil-jedna-trzecia-zycia-obronie-ubekow-i-zaden-wyrok-sadu-tego-nie-zmieni). Redaktor Zaremba ma rację, tyle że nie sam Michnik ale cała Agora.
            • frudyk Re: z tego co piszesz tresc ksiazki jest dosc zbi 02.07.13, 13:01
              Oj ale nazizm by wspaniały zabił mniej ludzi (jest to ironia jakby ktoś nie wiedział). czy wy czytacie swoje posty zanim je wysyłacie? to tak jakby napisać że Treblinka była fajniejszym obozem bo tam mniej ludzi zginęło niż w Auschwitz a Guantanamo to wręcz plac zabaw. Bardzo mnie cieszy że kombatanci polscy chcą wprowadzić ochronę polski walczącej bo jak widzę debili chodzących w koszulkach polski walczącej i mówiących że nazizm nie by taki zły bo mniej ludzi zabił to aż mnie krew zalewa.
              • sverir Re: z tego co piszesz tresc ksiazki jest dosc zbi 03.07.13, 08:22
                > mówiących że nazizm nie by taki zły bo mniej ludzi zabił to aż mnie krew zalewa.

Ale nikt tak nie pisze, więc zalewa Cię najwyżej Twoja indolencja. Ludzie piszą, że komunizm zabił więcej ludzi, że nazistów się ściga - a komunistów pozostawia w spokoju, że komuniści to lustrzane odbicie nazistów, a jednak są moralnym autorytetem, etc. Nie widzę, żeby ktoś uważał nazizm za bardziej spoko, bo było mniej ofiar.
                • Gość: --- Re: z tego co piszesz tresc ksiazki jest dosc zbi IP: 217.98.90.* 03.07.13, 11:19
                  Idąc twoim tropem to dlaczego nikt Jezuitów za zbrodnie wobec niewiernych nie zlustrował... pod tym względem można toczyć nieskończoną dyskusję nie ważne jaki system się weźmie to się okaże że jest zbrodniczy mniej lub bardziej. A co do komunistów to nie jest tak że nie odpowiedzieli za zbrodnie ok w Polsce im się udało ale nie każdy kraj był wobec nich tak łaskawy. A jeśli dobrze byś przeglądną komentarze to zobaczyłbyś argumenty że system komunistyczny by okrutniejszy z czym się zgadzam ale nie może to przysłaniać faktu że wszystkie radykalizmy są w swoim zaślepieniu głupie bo dają ideę ponad ludzkie życie.
          • pogromca_kretynow Re: nonazista nienawidzi komunistow? 02.07.13, 07:48
            Gość portalu: boco16 napisał(a):

> z tytulem. autor tak bardzo nienawidzi komunistow, ze czuje sympatie do hitlera
            > .
            > w czym wiec rzecz?
            >
            > co do twoich ocen (ktorych jest wiecej niz streszczenia ksiazki) wogole sie nie
            > odnosze...

Czyli samego sibie. Neonazisci i komunisci to tacy sami szalency. Roznia sie nieznacznie w szczegolach.
    • Gość: wckaczka Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.13, 18:52
      Dla zawodowych "antyfaszystów" NOP jest jak woda dla ryby... Gdyby go nie było, sami by go założyli...
    • wielki_czarownik Rozmowa o niczym 30.06.13, 18:53
      Wywiad o niczym. Znów brakuje najważniejszego pytania - dlaczego.

Dlaczego rosną w siłę ruchy skrajne?

Powtarzam jeszcze raz coś, co jest jasne dla każdego, kto chodził do dobrej podstawówki i nie spał na lekcjach historii. Ruchy skrajne rosną w siłę z powodu złych rządów. Kto zasila te środowiska? Odrzuceni. Młodzi 20-30 letni ludzie, którzy nie mają pracy, nie mają perspektyw, nie mają zabezpieczenia socjalnego, których władze od lat ignorują. Jest sobie chłopak lat 25, po studiach. Nie ma pracy (ewentualnie śmieciówka), nie ma zabezpieczenia socjalnego, nie ma mieszkania, nie ma za co założyć rodziny i co najgorsze nie ma perspektyw na zmianę tego. Tenże młody widzi jednocześnie garnitury pana premiera, widzi miejskie spółki pełne suto opłacanych kolesiów i widzi, że politycy zamiast zająć się jego problemami to debatują, czy dwóch panów powinno mieć dzieci czy nie, a jeśli tak to czy refundować im in vitro czy nie. Tenże młody dostaje 5 stów mandatu za picie piwa w parku, jednocześnie widzi w TV, że pewien poseł bezkarnie pędzi samochodem 150 km/h po Warszawie.
      A oto do tego młodego przychodzi ktoś i mówi "jesteś nam potrzebny, razem zrobimy tu porządek, zbudujemy fajny kraj i będzie nam dobrze". Tylko skrajny debil może być zaskoczony tym, że młody niewiele myśląc przyłącza się do tej grupy.
      Chcecie walczyć z tzw. "faszyzmem"? To dajcie tym młodym alternatywę! Co tym chłopakom może zaproponować którakolwiek z partii politycznych? Bezrobocie, śmieciówki czy emigrację?
      Młody będzie miał pracę, będzie miał żonę, dziecko, kredyt mieszkaniowy do spłacenia, młody zobaczy że wobec prawa wszyscy są równi i p. poseł "rajdowiec" będzie w TV paradował w kajdankach - młodemu nie w głowie będą żadne nacjonalistyczne rozróby. Młody będzie 8 godzin dziennie zapieprzał w fabryce, potem pobawi się z dzieckiem, zrobi zakupy, włączy TV i tyle.
      Receptą na zwalczenie ruchów skrajnych nie jest napuszczanie na nich policji czy służb. To jest jak leczenie syfa pudrem. Trzeba zlikwidować przyczynę - złe rządy, brak perspektyw i wykluczenie. Tylko w ten sposób realnie i trwale zlikwidujemy problem. Inaczej będziemy mieli powtórkę z rozrywki - Rosja 1917, Włochy 1922, Niemcy 1933. Tego chcemy? Bo ja nie!
      • obrotnybezrobotny Re: Rozmowa o niczym 30.06.13, 20:28
        100% prawda
        • ddyzma5 Re: Rozmowa o niczym 01.07.13, 09:41
          Stracone pokolenie pokazuje pięść swoim oprawcą.
          To jest oznaka że ludzie są z ikrą.
          • Gość: wrocławianin Re: ddyzma5 jak zwykle: intelektualna dyzma IP: *.man.tk-internet.pl 02.07.13, 08:14
            stary, ty nigdy nie zawodzisz.
      • Gość: KTB Re: Rozmowa o niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 20:37
        I to jest wlasnie sedno sprawy.
      • Gość: orety Re: Rozmowa o niczym IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.06.13, 23:57
        Sensowny głos w dyskusji, nie wierzę, pewnie jakaś prowokacja ;)
      • sverir Re: Rozmowa o niczym 01.07.13, 08:51
        Burzysz lansowaną przez media tezę, że ludzie rodzą się narodowcami, nacjonalistami i nazistami.
      • truten.zenobi beieda celem "prawicy" 01.07.13, 20:45
        jest dużo racji w tym co piszesz ale też zwróć uwagę że to może być celowe działanie tak zwanej prawicy... przecież od 89r. prawdziwi narodowo katoliccy patrioci walczą o lustrację, ustawę antyaborcyjną, konkordat, zwrot/nadania majątku kościołowi, religię w szkołach, ... zresztą przecież otwarcie deklarowali że "nieważne biedna czy bogata ważne żeby katolicka"...

więc myślę że całość tej polityki można traktować jako wychowywanie sobie wyborców - bandy bezmyślnych fanatyków.

czyli nie należy tego zjawiska traktować w kategoriach niewiedzy i przypadku...
        • krzysiozboj Re: beieda celem "prawicy" 02.07.13, 08:16
          No tak, SB po 89 nie miało nic do powiedzenia a towarzysze z PZPR poszli w niebyt i władzy już nie dotykali po 89. Czarownik sensownie nakreślił problem od strony tego co chciałby młody człowiek a co dostaje i skąd frustracje a Ty z powrotem sprowadzasz do tematów zastępczych. Czarownik szydzi z dwóch panów i dziecka dla nich a Ty swoje.
          "prawdziwi katoliccy narodowcy" o coś tam walczą, podobni im idioci antyklerykalni tez o coś tam walczą a normalni ludzie chcieliby jednych i drugich nie oglądać, razem ze zgniłą kastą polityczną a mieć normalną pracę, normalną rodzinę i normalny dom.
          • truten.zenobi Re: beieda celem "prawicy" 02.07.13, 21:04
            > No tak, SB po 89 nie miało nic do powiedzenia a towarzysze z PZPR poszli w nieb
            > yt i władzy już nie dotykali po 89.

a czy t przeczy temu co napisałem? tym bardziej że wielu z nich w wielką gorliwością wsparło "nową silę przewodnią"

> "prawdziwi katoliccy narodowcy" o coś tam walczą, podobni im idioci antykleryka
            > lni tez o coś tam walczą a normalni ludzie chcieliby jednych i drugich nie oglą
            > dać, razem ze zgniłą kastą polityczną a mieć normalną pracę, normalną rodzinę i
            > normalny dom.

pewnie tak tyle ze zwróć uwagę że nie mamy normalnych warunków życia głównie dlatego że kolejne rządy rp bardziej dbały o KK niż o interes obywali.
            oczywiście to tylko część prawdy bo chyba też jest tak że dając przywileje KK kupowali sobie spokój dzięki czemu mogli rozwijać biurokrację i płynące z niej (dla nich) korzyści... (niezależnie skąd przyszli i pod jakim szyldem działali)

a zdroworozsądkowe oczekiwania to niekoniecznie fanatyczny antyklerykalizm.
            • truten.zenobi odniosłem się do prawicy bo taki był kontekst dysk 03.07.13, 11:46
              ... dyskusji czyli prawicowe ekstremizmy.

gdyby dyskusja dotyczyła np. populizmu pewnie bym pojechał po "lewicy" bo pewnie tu także działa podobny mechanizm biurokracja=>bieda=>walka urzędników/polityków/związkowców z biedą i bezrobociem=>wzrost biurokracji i obciążeń fiskalnych =>...
        • sverir Re: beieda celem "prawicy" 02.07.13, 09:10
          > przecież od 89r. prawdziwi narodowo katoliccy patrioci walczą o lustrację, ustawę
          > antyaborcyjną, konkordat, zwrot/nadania majątku kościołowi, religię w szkołach, ... zresztą
          > przecież otwarcie deklarowali że "nieważne biedna czy bogata ważne żeby katolicka"...

A ich adwersarze walczą o coś zupełnie przeciwnego, podejmując często takie tematy szybciej, niż zajmuje się nimi prawica. RP szedł do wyborów m.in. z hasłem zdejmowania krzyża z sali posiedzeń Sejmu, mainstreamowa prasa długo relacjonowała spór o związki partnerskie, nawet teraz ważniejszy jest casus prof. Baumanna. Takie zachowania pokazują tej prawicy, że słusznie podejmuje walkę, bo jest przeciwnik.
          • truten.zenobi Re: beieda celem "prawicy" 02.07.13, 21:14
            pewnie tak...
            masz rację nie ma co dyskutować o tym czy należy krzyż ściągnąć tylko trzeba postąpić zgodnie z obowiązującymi przepisami czyli go ściągnąć a osoby które go tam powiesiły pociągnąć do odpowiedzialności.
            ale masz rację tak zwana "lewica" w metodach działania niczym się nie różni od tak zwanej "prawicy"
            wolą bić pianę i eskalować konflikty.

zresztą dla mnie to tacy sami biurokraci dla których liczą si ę tylko władza i wpływy - różni ich tylko PR adresowany do innych środowisk.
      • Gość: 1_facet Brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.13, 07:41
        Idealnie trafiasz w sendo.

• Gość: wzkik Brawo za ten post ! IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 08:09
        Niestety moim zdaniem sytuacja będzie się pogłębiać
      • Gość: wrocławianin Re: No proszę... IP: *.man.tk-internet.pl 02.07.13, 08:10
        Sądziłem że jak widzę nick wielki_czarownik to przeczytam kolejnego bzdurnego posta dzielącego włos na czworo i zaciemniającego prosty fakt: że nasi narodowcy, których trzeba lać i edukować (w takiej właśnie kolejności), to po prostu bezrozumni naziole. Niezależnie od tego jak gęstą zasłonę dymną wzbudzą, jak bardzo będą starali się to ukryć i jak bardzo będą gadać o patriotyzmie.
        A tu zonk - sensowny post mówiący o przyczynach i z grubsza (a może w pewnym uproszczeniu - powiedzmy że koniecznym z racji objętości) odpowiadający prawdzie. Z którym nie sposób się nie zgodzić.
        No nie powiem, jestem mocno zaskoczony. Mile zaskoczony.
      • krzysiozboj Re: Rozmowa o niczym 02.07.13, 08:31
        Chętnie się podpiszę pod "diagnozą" problemu. Pesymistycznie niestety dodam że w tym pędzie w ślepą uliczkę (mam na myśli spory bunt i rozlew krwi w wyniku konfrontacji) do głosów i władzy raczej dojdą skrajne ruchy a nie racjonale poglądy mogące jakoś zahamować złe zjawiska. Dzisiaj nie buduje się niczego na pozytywnych emocjach a niestety na wrogości do kogoś, na straszeniu kimś.
      • Gość: el_quatro Re: Rozmowa o niczym IP: *.146.224.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.13, 12:12
        @wielki_czarownik
        Jest jeszcze drugie, uzupełniające pytanie. Dlaczego te skrajne organizacje młodych ludzi odwołują się w Polsce do ideologii prawicowych i nacjonalistycznych? Bo mogliby przyznawać się np. do komunizmu i walczyć o równość.
        Myślę, że odpowiedź znowu będzie ta sama: "z powodu złych rządów'. Trzeba być idiotą, żeby nie dostrzegać, że w III RP mamy ciągłość władzy grup formalnych i towarzyskich wywodzących się z tzw. 'komuny'. I to nawet tych przywiezionych na ruskich czołgach rodzin UB-ckiej żydokomuny. Partie, biznes, wymiar sprawiedliwości, media.
        Jeśli powstaje nowy ruch, to automatycznie ustawia się w opozycji do establishmentu.

Drugi czynnik jest ogólnoeuropejski: multi-kulti się baaardzo nie sprawdziło, a największe koszty ponoszą biedni, którzy muszą dzielić te gorsze zajęcia i dzielnice imigrantami (z punktu widzenia naszych zwyczajów i stylu życia regularną dziczą). Stad rosnąca popularność ruchów nacjonalistycznych
        • wielki_czarownik Re: Rozmowa o niczym 02.07.13, 13:42
          Ależ do ruchów lewicowych też się odwołują. Wystarczy sobie przypomnieć zamieszki na 11 listopada, kiedy to na ulicach Warszawy (a rok czy dwa lata wcześniej Wrocławia) doszło do bijatyk, w których stroną atakującą nie byli "faszyści" ale różnej maści lewacy. Tak samo antyglobaliści podpalający samochody, to przecież w większości lewicowcy.
          Kwestią inną jest też postawa samej GW, która to jest gazetą wyraźnie sympatyzującą ze środowiskami lewackimi. Nagłaśnia ona ekscesy tzw. "faszystów" ale niezbyt chętnie pisze o analogicznych działaniach tzw. "postępowców". Zauważ, że kiedy we Wrocławiu (2 czy 3 lata temu) lewackie bojówki zaatakowały narodowców, to było to opisywane w sposób "tak w zasadzie nic się nie stało, jakieś tam chuligańskie porachunki" a teraz, kiedy to narodowcy powiedzieli kilka słów stalinowcowi to wrzask jest, jakby się świat kończył.
          Nie oznacza to oczywiście, że jedni są lepsi a drudzy gorsi. Zarówno brunatny jak i czerwony terror jest równie groźny dla wszystkich myślących inaczej. Tylko tak, jak mówiłem - tego zagrożenia nie zlikwiduje ani policja ani nawet ABW. Problem można rozwiązać tylko strukturalnie, czyli kolokwialnie mówiąc włączyć tych wykluczonych (czerwonych i brunatnych) w system. Dać im pracę, perspektywy i normalne życie.
        • truten.zenobi Re: Rozmowa o niczym 03.07.13, 11:56
          myślę że strasznie to spłycasz...

prawda jest taka że to faszyzm opierał się na kulcie siły a więc nie jest dziwne że te elementy są bardziej widoczne.
          co wcale nie oznacza że gdyby fanatycy komunizmu dorwali się do władzy to by stosowali inne metody.

tak zwana "prawica" także opiera się na populizmie lewicowym czy ideach wspólnoty.

faktycznie mam dość politycznie poprawnej indoktrynacji co wcale nie oznacza że akceptuję przemoc nienawiść segregację itp.
      • Gość: mta Re: Rozmowa o niczym IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 09:22
        Nie wyróżniam się szczególną inteligencją, ale podpisuję się pod tym, co Pan pisze. Politycy też nie wyróżniają się - może więc coś z tego zrozumieją. Może prof Bauman, który jednak wyróżnia się się intelektem i wszyscy ci, którzy go zapraszają z wielkim nabożeństwem, też coś z tego zrozumieją. Może ...
    • enceplus Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "Ost... 30.06.13, 18:55
      Czy popularne ostatnio sformułowanie "lewak" to coś takiego jak gomułkowska "syjonistyczna V kolumna", czy późniejsza "ukryta opcja niemiecka" ?
      • alik-w-plomieniach Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 04.07.13, 12:11
        Oczywiście. Ta sama mentalność, te same erystyczne sztuczki i ta sama słoma stercząca z gumofilców.
    • Gość: Czesiu Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 19:16
      Kolejny wuj, który nie czytał "dzieła" a się wypowiada o treści. Widział okładkę i się oburza.
    • Gość: e. Re: Książka o której ciągle mówią IP: *.18-2.cable.virginmedia.com 30.06.13, 19:17
      nikt mu nie kazal dawac takiego tytulu - sam sie zaszufladkował - i przypuszczam, że świadomie
    • Gość: Che_Guevara Harłukowicz to były Skinhead !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.13, 20:15
      Są zdjęcia jak hajluje . Są ludzie z którymi sie bujał - potem zmienił front i został anarchistą.
    • Gość: snake.plissken Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.12-3.cable.virginmedia.com 30.06.13, 21:19
      A przed niejakim Simonem Molem ostrzegaliscie?! Bo pamietam, że swego czasu nadaliscie swemu guru tytuł ANYFASZYSTY ROKU (cokolwiek to znaczy). Jakie stowarzyszenie, tacy "ANTYFASZYŚCI".
      • Gość: gari Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.waw.pl 02.07.13, 08:42
        Za to że a Ameryce murzynów biją tez mamy przepraszać?
    • Gość: e. Re: Heh... IP: *.18-2.cable.virginmedia.com 30.06.13, 21:55
      a moze jednak ma duzo racji?

Dla mnie interesujące jest to, ze w ogóle podejmuje się jakiekolwiek rozmowy z grupą reprezentowaną przez zgraję na zdjęciu z artykulu. \
      Zastanawiające jest, ze nikt nie nazwie ich po imieniu:
      A. banda kryminalistów (bo mamią prawo),
      B. Banda ANTY patriotów wypaczających podstawowe wartości narodowe,
      C. zwyczajna banda chamów.
      Prawa łamią na wiele sposobów - o czym wiele razy pisano więc nie będę zanudzał,

Na temat ich PSEUDO patriotyzmu też dużo powiedziano więc nie będę się rozwodził - mogę tylko dodać, tak od siebie, że jak patrze na tą bandę to niestety dochodzę do wniosku, że na noszenie barw i znaków narodowych należałoby wydawać zgodę prawną - dlaczego ? - dlatego że ten człowieczek w czerwonej bluzie z Białym Orłem OBRAŻA swoją sobą oraz swoją postawą narodowe symbole - które dla mnie akurat są ważne - i nie życzę sobie, jako obywatel Polski, żeby były bezczeszczone i wypaczane przez takie maluczkie elementy.
      Co do 'bandy chamów' - dodam chamów i prymitywów: argumenty siłowe były stosowane tysiące lat temu ale już nawet wtedy pojęcie dyskusji było znane - do tej bandy prymitywów to jeszcze nie dotarło czyli zwyczajnie rozwojowo są tysiące lat za nowoczesną Europą.

• Gość: Che_Guevara Jak to możliwe że dziennikarzem GW jest nazista ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.13, 22:27
      Harry ? Czy zmiana poglądów tak jak w przypadku pana Baumana jest wystarczająca ? Czy kolega "zamawiający kiedyś" pięć piw może/powinien pracować w takiej gazecie ? Co Państwo na ten temat sądzą ?
      • Gość: DW Re: Jak to możliwe że dziennikarzem GW jest nazis IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.06.13, 22:49
        Mógłbyś upublicznić fotki chorągiewki ?
        • Gość: chyży ruj Re: Jak to możliwe że dziennikarzem GW jest nazis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 22:58
          Popieram,
          dajcie link do fotek tego neofity z Gó@Wn@a jak zamawia pięć piw!!!!!!!!!
    • ten-tele-program Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 30.06.13, 23:14
      markus19771107 napisał:

> 'Nigdy wiecej' - ale czego ??
      >
      > Nazizmu, czyli narodowych socjalistow ?
      > Czy stalinizmu, czyli internacjonalistycznych socjalistow ?
      >
      > Bo zo tego co wiem to NOP jest prawica,

To źle wiesz. NOP tak ideologicznie, jak i metodycznie , nie różni się niczym od bojówek bolszewickich i nazistowskich.
      Część dyletantów, nawet tych , co są sympatykami, czy też członkami NOP, odżegnują się od narodowego socjalizmu- świadomie, ale i nieświadomie (nie ma znaczenia- dużo tam prostaczków i bezmózgowców=kiboli). No i co z tego? Mówić, głosić, wrzeszczeć można co się chce.
      Wykładnikiem,kryterium oceny NOP jest ich ideologia i metody działania.
      • markus19771107 Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O 30.06.13, 23:58
        ten-tele-program napisał(a):

> markus19771107 napisał:
        >
        > > 'Nigdy wiecej' - ale czego ??
        > >
        > > Nazizmu, czyli narodowych socjalistow ?
        > > Czy stalinizmu, czyli internacjonalistycznych socjalistow ?
        > >
        > > Bo zo tego co wiem to NOP jest prawica,
        >
        > To źle wiesz. NOP tak ideologicznie, jak i metodycznie , nie różni się niczym o
        > d bojówek bolszewickich i nazistowskich.
        > Część dyletantów, nawet tych , co są sympatykami, czy też członkami NOP,
        > odżegnują się od narodowego socjalizmu- świadomie, ale i nieświadomie (nie ma
        > znaczenia- dużo tam prostaczków i bezmózgowców=kiboli). No i co z tego? Mówić,
        > głosić, wrzeszczeć można co się chce.
        > Wykładnikiem,kryterium oceny NOP jest ich ideologia i metody działania.

Ale ja temu nie przeczę. Tylko chcę żeby używano właściwych pojęć:
        W Niemczech był NAZIZM (czyli nacjonalny socjalizm), a nie faszyzm, który (nazizm) w swej istocie nie różnił się zbytnio od swoich wschodnich odpowiedników.
        Dlatego nie należy zaliczać parti nazistowskiej do prawicy, bo nigdy nią nie była.

Przecież jeszcze w latach 30-tych Sowieci nazywali rządzących Francją i Wielką Brytanią FASZYSTAMI :)
    • malinowy.nos Re: Książka o której ciągle mówią 30.06.13, 23:21
      A dlaczego nawet tu, w komentarzu, cytujesz wypowiedź zielińskiego z jego strony fanslask??
    • ten-tele-program Re: Obudź sie błażnie. Kiedy ty widziałes Skina w 30.06.13, 23:33
      Gość portalu: DW napisał(a):

> cławiu???? Znam kolesia z NOP, który ma dredy na łepetynie.

No i co z tego? Dredy na łepetynie, która jest pełna brunatnej papki:)

Poza tym wolę bruna
      > tne marsze, nazwa zreszta z chooya wzięta,

Bredzisz. Nazwa jest jak najbardziej adekwatna do to kogo gromadzą te marsze i jakie poglądy reprezentują ich uczestnicy

niż tęczowych cfeli!

Zapoznaj się z synonimem. Jeżeli nie znasz łosiu, to nie stosuj. Kompromitujesz się
      > Nacjonalizm tak, Faszyzm? Co to jest? Nie widziałem żadnego faszysty, ani tym
      > bardziej nazisty, Nie licząc oczywiście niemieckich wycieczek.

No właśnie NOP, NPD i inne tego typu ugrupowania lubią wspólne meetingi

> Najbardziej podoba mi się to przerażenie wśród lewaków, piękne, Mina żydka Bau
      > mana na Uniwerku bezcenna.

A dlaczego? Leczysz kompleksy? Jesteś sadystą?
      Sprawia ci przyjemność ludzki strach, lęk?

> A jeszcze wszystkim komuszkom zrzedną minki, zobaczycie błazny, popłuczyny lew
      > ackie.

O następny katolik narodowy, co głosi miłość do bliźniego:)))
    • Gość: wroclawianin wroclaw SRA na NOP IP: 78.10.85.* 01.07.13, 00:12
      przyjezdne bydlo wydalo na swiat matołów i teraz sie panosza po miescie z browarem i szalikiem... rozpedzic te cholote!
      • Gość: DW Re: wroclaw SRA na NOP IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.07.13, 15:17
        Idź poucz się gramatyki, ośle... hołota przez Ch, to trzeba być tępą strzałą!
        • Gość: Kasia Blum Re: wroclaw SRA na NOP IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.13, 13:25
          Gdybyś tylko poznał różnicę między gramatyką, a ortografią, to może i dałoby się z tobą porozmawiać...
    • Gość: Pablos Przecież Ci ludzie mieli rację protestując przeciw IP: *.9.175.42.ng.pl 01.07.13, 07:36
      Baumanowi. Facet działał w NKWD i UB zbrodniczych organizacjach które zakatowały więcej ludzi od Gestapo. Nie wstydzi się tego i uważa, że dobrze robił. To takie środowiska jak Nigdy więcej mają problem z oceną rzeczywistości.
      • Gość: Kasia Blum Re: Przecież Ci ludzie mieli rację protestując pr IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.13, 13:23
        Może i mieli rację... Czy z faktu posiadania "racji" ma wynikać przyzwolenie na robienie bydła na wykładzie w którym uczestniczyli jedynie zainteresowani?
        Ja sobie nie życzę by jakieś przypakowane matoły decydowały kogo mam/mogę słuchać.
        Nie interesuje Mnie wasze stadne robienie sobie dobrze, więc i was nie powinno interesować, że chcę wysłuchać zdanie pana Baumana na jakiś temat.
    • kumpel_ciorana NOP-banda napakowanych dresiarzy o zerowej wiedzy! 01.07.13, 14:16
      Dresiarze z nopu, pseuokibice, hools it. chętnie posługują się narodowymi barwami, wykrzykują hasła patriotyczne a tak naprawdę nic z patriotyzmem nie maja wspólnego - nie znają historii własnego kraju, nie interesują się nią, mają gdzieś polską kulturę, literaturę (widziałeś kiedyś psedokibica czy innego dresiarza na jakimś poważniejszym wydarzeniu kulturalnym, w muzeum, galerii, w bibliotece...), potrafią robić tylko syf wokół siebie, atakować innych Polaków!
      • Gość: zed Re: NOP-banda napakowanych dresiarzy o zerowej wi IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.13, 15:42
        zgadza się to sa scierwa i motłoch
        • pogromca_kretynow Re: neonazisci to mlodzi ludzie ktorzy zagubili 02.07.13, 07:56
          Gość portalu: zed napisał(a):

> zgadza się to sa scierwa i motłoch
          sens zycia. Neonazistowska ideologia dostarcza im prostych odpowiedzi na trudne pytania. Za swoje problemy winia mitycznych ONYCH.
          • leslaw28 Re: neonazisci to mlodzi ludzie ktorzy zagubili 04.07.13, 14:18

jestes idiota
      • pawelly Re: NOP-banda napakowanych dresiarzy o zerowej wi 01.07.13, 19:24
        te, spokojnie, wiedzą na pewno, że bauman to komunista.

tele ten coś kiedy odpowiedzi z innego wątku? czekam już długo.
      • Gość: lodowkozamrazarka Re: NOP-banda napakowanych dresiarzy o zerowej wi IP: *.229.147.162.atman.pl 04.07.13, 09:05
        dokładnie, jak tolerancyjna jestem to tych debili i kretynów (choć to uwłaczające dla normalnych debili i kretynów) bym pozamykała gdzieś i zostawiła na pastwę losu.
    • Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.07.13, 05:15
      Należy sprzedać WKS. Pieniądze wydane na Stadion Wrocław i na WKS to stracone pieniądze. Wrocław ma inne potrzeby niż stwarzanie i utrzymywanie bazy kibolstwa.
      • Gość: lwowiak Stadion we Lwowie po Euro 2012 będzie rozebrany IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.07.13, 06:01
        Link jest tutaj:
        wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-stadion-we-lwowie-bedzie-rozebrany,1,5454021,wiadomosc.html
        • Gość: wiedeńczyk Re: Stadion we Lwowie po Euro 2012 będzie rozebra IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.07.13, 08:37
          Austriacy też porozbierali swoje stadiony.
        • arno-ger Re: Stadion we Lwowie po Euro 2012 będzie rozebra 13.07.13, 21:15
          no, onet, to rzeczywiście bardzo "wiarygodne" źródlo, kapke lepsze od Faktu i Super Expressu
    • Gość: 1_facet Przeciez to normalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.13, 07:39
      Kapitalizm imploduje , poglądy się radykalizują , ile to już razy w historii ziemianie przerabiali ???
      • pogromca_kretynow Re: neonazisci sa normalni? 02.07.13, 07:45
        Gość portalu: 1_facet napisał(a):

> Kapitalizm imploduje , poglądy się radykalizują , ile to już razy w historii zi
        > emianie przerabiali ???

Za taka normalnosc to ja dziekuje. Zreszta neonazisci z prawica nie maja dokladnie nic wspolnego. Jest to mutacja bolszewizmu.
        • Gość: 1_facet Re: neonazisci sa normalni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.13, 07:48
          Ja mowie ze ten mechanizm jest normalny i jest niedolaczny od kapitalizmu który imploduje regularnie co ileś lat.

• Gość: 1_facet Re: neonazisci sa normalni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.13, 07:49
          Przeczytaj sobie post , rozmowa o niczym napisany przez wielkiego czarownika.
      • Gość: atr W Polsce mamy socjalizm unijny a nie kapitalizm IP: *.extreme-net.one.pl 02.07.13, 13:37
        Kiedy tacy niedouczeniu lewacy jak Ty to zrozumieją?

podobnie jest w UE, którą rządzą socjaliści różnych odmian - np. Barroso to maoista
        • Gość: zniesmaczona Re: W Polsce mamy socjalizm unijny a nie kapitali IP: *.centertel.pl 05.07.13, 00:19
          Nie masz racji, obecnie na swiecie jest opiekunczy socjalizm dla bogatych, tak ludzi jak i firm, dla ubozszych krwawy XIX-wieczny kapitalizm.
    • aeromonas Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "Ost... 02.07.13, 07:43
      W Polsce prawicowa władza i prawicowa większość społeczeństwa zawsze po cichu sprzyja prawicowym chuliganom. Polak, nie wiedzieć czemu, jest prawicowy "z natury". Myślę, że to jest związane z autorytarną katolicką indoktrynacją od kołyski oraz przyuczeniem do posłuszeństwa i bezrefleksyjności. A ja jestem "lewak" i coraz gorzej czuję się w tym kraju.
      • Gość: ktt Re: Silny NOP mógł powstać tylko we Wrocławiu? "O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 08:39
        Pytanie, kto Ciebie indkotrynował. Gdzie byli rodzice...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka