Dodaj do ulubionych

Pobity przez poglądy? Krzyczeli: mów, że nie je...

07.07.13, 20:10
Śląsk Wrocław jest w tym mieście potęgą i basta. Koniec i kropka. Ma na to przyzwolenie włodarza.
Obserwuj wątek
    • truten.zenobi ciekawe dlaczego gazeta zjaęłą się tym przypadkiem 07.07.13, 20:28
      pobicie pewnie jak wiele innych...
      tło ideologiczne/rasistowskie też nie jest niczym nowym...

tyle że ofiara nie jakiś zwykły człowiek ale kurator Muzeum Współczesnego Wrocław.
      ostatnio gazet asie zainteresowała stanem bezpieczeństwa w mieście gdy pobito jakiegoś aktora...
      na co dzień to lepiej napuszczać na siebie kierowców-rowerzystów-pieszych i temu podobne
      • Gość: gość Re: ciekawe dlaczego gazeta zjaęłą się tym przypa IP: 78.10.91.* 07.07.13, 21:28
        Nie ma znaczeni kto został pobity. Ważne, że zostało powiedziane, że na Nowym Dworze pseudokibice leją ludzi. Czekam na dzień kiedy ich wszystkich zamkną... patolgia! Najgorsze jest to, że młodych uczą.
        • Gość: gość Re: ciekawe dlaczego gazeta zjaęłą się tym przypa IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 11:22
          Sam jestem takim dziedzkiem i co ... Jakos nie skonczyłem az tak zle ... Zawsze tu tak było ,tak jest wszedzie na całym swiecie ...
        • truten.zenobi Re: ciekawe dlaczego gazeta zjaęłą się tym przypa 08.07.13, 20:18
          > Nie ma znaczeni kto został pobity.
          no własnie śmiem sugerować ze dla "dziennikarzy" GW ma.
      • Gość: protka Re: ciekawe dlaczego gazeta zjaęłą się tym przypa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.07.13, 21:33

" > pobicie pewnie jak wiele innych...
        > tło ideologiczne/rasistowskie też nie jest niczym nowym..."
        tak? ciekawe, bo wygląda na to że ki postanowili się zabrać za likwidację wrogów intelektualnych.
        muzeumwspolczesne.pl/mww/edukacja/debata/wyklad/bartek-lis-%E2%80%9Esport-zdrowie-nacjonalizm-kilka-uwag-o-spolecznej-kontrukcji-meskosci/
        • Gość: WKS WKS potega i basta, Dudiego slawimy, IP: *.play-internet.pl 07.07.13, 22:53
          sponsoruje nasz klub, my nie pracujemy a z waszych podatkow nasze zielone gwiazdy zyja w luksusie i jeszcze majom dwa stadiony, HEYYYYYYYYYYYYYYY SLAAAAAAAAAASK!

Pamietajcie glosowac na imigranta , zaden inny prezydent tak dobrze nie trwoni publicznej kasy jak on. Hey Slask!

PS
          Wejdz jeden slepy z drugim do sutener przy Traugutta, na scianach bez tynku nalepki i plakaty z druzyna, "white power" , "j... legie" itd. To sa wlasnie wyborcy Dudiego. Ich klub to ich cale zycie. Bez solidnej dotacji z miasta by sie nie utrzymal, w koncu kogo stac na pensje 50 000 miesiecznie? Tylko dzieki podatkom naszym ten klub zyje.
        • truten.zenobi Re: ciekawe dlaczego gazeta zjaęłą się tym przypa 08.07.13, 20:24
          > " > pobicie pewnie jak wiele innych...
          > > tło ideologiczne/rasistowskie też nie jest niczym nowym..."
          > tak? ciekawe, bo wygląda na to że ki postanowili się zabrać za likwidację wrogó
          > w intelektualnych.
          no i co w tym nowego?
      • Gość: RET Re: ciekawe dlaczego gazeta zjaęłą się tym przypa IP: *.147.101.93.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.13, 23:41
        No, ale powiedz mi, truten.zenobi, dobrze to, czy źle, że gazeta o tym napisała? (Co za kraj - nigdy się nie podoba, czy napiszą o czymś, czy nie napiszą!) Przecież wiadomo, że jak pobiją aktora, czy kuratora muzeum - a zarazem socjologa, zaangażowanego w debatę publiczną, to jest to bardziej spektakularne. Ale też więcej taka informacja znaczy: po pierwsze, nie dotyczy anonimowej osoby, kolejnego numerka w statystykach, tylko konkretnej postaci, co pozwala czytającym bardziej wczuć się w sytuację osoby zagrożonej, unaocznić sobie niebezpieczeństwo; po drugie - mamy prawo przypuszczać, że pobity (aktor czy kurator muzeum) to nie jest żul, który pęta się po ciemnych zaułkach i szuka zaczepki, że to nie jest osoba, której przypadek da się zbyć po raz kolejny tekstem, że "aaa, nie wiadomo, jak to tam naprawdę było, pewnie sam jest sobie winien".
        • truten.zenobi Re: ciekawe dlaczego gazeta zjaęłą się tym przypa 08.07.13, 20:32
          żle że nie pisza o innych przypadkach... nie pisża o eskalacji agresji i o tym że policja, prokuratura, władze nic z tym nie robią albo wręcz wszystko odbywa się za cichym ich przyzwoleniem.

co pozwala czytającym b
          > ardziej wczuć się w sytuację osoby zagrożonej, unaocznić sobie niebezpieczeństw
          > o;
          chyba unaocznić urzędnikom i politykom (że to może spotkać także ich!) bo myślę że większość zwykłych ludzi nie potrzebuje artykułów w prasie by to wiedzieć (zresztą odniesienie do osoby znanej w zasadzie oddala niż przybliża - po serii takich artykułów można odnieść wrażenie że to problemy "wyższych sfer" ludzi którzy nie wiedzą jak zachować się na ulicy)
    • Gość: w Re: Pobity przez poglądy? Krzyczeli: mów, że nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 20:34
      Slask Wroclaw, miliony od Dutkiewicza z naszych podatkow, faszyzm sie szerzy. Brawo.
    • Gość: ikarus Re: Pobity przez poglądy? Krzyczeli: mów, że nie IP: *.internetia.net.pl 07.07.13, 20:40
      Caly bohaterski Slask. Koksiki wybieraja chudych i najlepiej chorych, a potem euforia przy piwie z lidla w tle muzy legionu szczęsliwa. Swoją drogą powinszować kolegów, którzy zostawili chorego na pastwę troglodytów.
      • Gość: cdr Re: Pobity przez poglądy? Krzyczeli: mów, że nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 11:36
        Owszem, piliśmy alkohol, ale nie byliśmy pijani.

Czyli klasyka... gość dostał wpier... bo szlajał się po pijaki o północy, jego kolesie uciekli, a on słyszał jedynie słowo pedał i śląsk. I nie zgłosił pobicia. No ludzie...!
    • krzysztofczyz Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z Ant... 07.07.13, 21:14
      Takie pobicia to nie jest zjawisko czysto wrocławskie, co chce zasugerować ten artykulik. W Zgorzelcu wyjście wieczorem równa się podbite oko( relacja mieszkańca), w Gerlitz jest spokojnie i bezpiecznie( relacja tej samej osoby, która się przeprowdziła). Nie jestem za szpiegowaniem w każdym miejscu ale to wina służb i Rafała Dutkiewicza. Robi Wrocław na kształt metropolii amerykańskich z całymi konsekwencjami tej decyzji. Dla mało zapoznanych z tematem - mamy dwie Ameryki.
      • Gość: bolesławianin Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.free.aero2.net.pl 05.08.13, 15:54
        Często wracam z Goerlitz do Zgorzelca wieczorem na stację PKP przez całe miasto i jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym wrócił z podbitym okiem, a nawet nie przypominam sobie, żeby ktoś mnie zaczepiał. Najważniejsze to zachowywać się normalnie i nie prowokować ludzi. Ale oczywiście najlepiej wie jak jest ktoś, kto nigdy nie był w Zgorzelcu, bo coś usłyszał od jednego znajomego albo usłyszał co chciał usłyszeć. Przeważnie w mniejszych miastach jest bezpieczniej wieczorem niż w dużych, bo jest mniejsza anonimowość, a policja pracuje sprawniej.
    • Gość: gość Re: Pobity przez poglądy? Krzyczeli: mów, że nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 21:58
      Stadionowe bydło pod mur !
    • sibeliuss Re: Pobity przez poglądy? Krzyczeli: mów, że nie 07.07.13, 22:10
      Jeśli Śląsk Wrocław ma takich kibiców to ja dziękuję, nie mam więcej pytań.
    • Gość: qtaz Re: Pobity przez poglądy? Krzyczeli: mów, że nie IP: *.centertel.pl 07.07.13, 22:20
      Nie potęgą, a PLAGĄ!
      A plagi się TĘPI!
      To miasto potrzebuje dezynsektora, który wytrzebi agresywne robactwo, zanim pobiją wszystkich mieszkańców!
    • masofrev Coś tu się nie klei... 07.07.13, 22:21
      "mówi Bartosz Lis, którego jeden z napastników uderzył pięścią w twarz."

Czyli poszkodowany najpierw przywalił któremuś z napastników.

" Cała trójka próbowała uciec, ale atakujący pobiegli za nimi. Lis ma stwardnienie rozsiane, nie miał szans na szybki bieg."

To co, stwardnienie rozsiane przeszkadza mu biegać, ale lać po mordzie już nie? Kurde, zanim się komuś da w twarz trzeba przewidzieć jego reakcję... No, chyba że samemu jest się nieźle już zalanym.
      • felippe_k Re: Coś tu się nie klei... 07.07.13, 22:26
        Masz problemy z gramatyką.
        "mówi Bartosz Lis, którego jeden z napastników uderzył pięścią w twarz"
        Przecież napisane wyraźnie, że to jeden z napastników uderzył Bartosza Lisa
        • Gość: DW czego sie spodziewasz po kibicach WKS? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.13, 00:23
          felippe_k napisał:

> Masz problemy z gramatyką.
      • felippe_k Re: Coś tu się nie klei... 07.07.13, 22:27
        masofrev napisał:

> "mówi Bartosz Lis, którego jeden z napastników uderzył pięścią w twarz."
        >
        > Czyli poszkodowany najpierw przywalił któremuś z napastników.
        >
        Wracaj do szkoły, masz problemy z rozumieniem tekstu.
      • soundboy23 Re: Coś tu się nie klei... 07.07.13, 22:40
        masofrev napisał:

> "mówi Bartosz Lis, którego jeden z napastników uderzył pięścią w twarz."
        >
        > Czyli poszkodowany najpierw przywalił któremuś z napastników.
        >

>
        LOL .....BARTOSZ LIS - ktorego to BARTOSZA jeden z napastnikow uderzyl ... kumasz ?
      • sinzapatos Re: Coś tu się nie klei... 07.07.13, 23:42
        Dżizus, chłopie...Obawiam się, że dla Ciebie nic nigdy się nie będzie kleić, za mało RAM i słabiutki procesor.
    • soundboy23 Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z Ant... 07.07.13, 22:38
      Przeciez zawsze tak tam bylo , kiboli masa - na srodmiesciu to patologia sama , w ogole to wszystkie rejony Wroclawia , blokowiska i wylegarnie stadionowych koksow. Nie raz juz bylem w takiej sytuacji w tym miescie , bylem swiadkiem 10000 owych , miasto spoktan kiboli,dresow i faszystow ... reszta to tylko studencka przykrywka. Ludzie czesto na sile chca aby cos wygladalo , wladze nic nie robia jak tylko glaskaja image i sie usmiechaja ..a patologia rosnie . Niedlugo bedzie 2gi Bialystok.
      • Gość: art Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.180.166.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.13, 23:01
        K... coraz gorzej w tym Wrocławiu. Kibolstwo się panoszy, jak miasto nie wyda temu prawdziwej wojny, będzie coraz gorzej.
        • Gość: bulldog Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.e-wro.net.pl 07.07.13, 23:09

ROBIĘ CODZIENNIE PO 300 POMPEK, A WY CIENIASY?
          • sinzapatos Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A 07.07.13, 23:47
            Ile książek czytasz? Jakich autorów?
          • Gość: :-) Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.07.13, 00:01
            A ja co prawda tylko kilka serii po 50, ale trenowanie boksu nie przeszkadzało mi w czytaniu książek i nauczeniu się kultury :-)
    • okrutnykibol Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A 07.07.13, 22:59
      Łysi? A może to prezydent Rafał Dutkiewicz razem z enkawudzistą Zygmuntem Baumanem go okładali? Rafał jest duży, krzepę ma, dogonił biedaka, a z kolei Zygmunt ma bogate doświadczenia w przesłuchiwaniu.

Komedianckie ta artykuły z GW, pobity biedak nic innego nie zapamiętał, tylko pytanie, czy jest z Antify i hasło Śląsk Wrocław.
      • Gość: kx Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 23:39
        no coz, jedyne co potrafia nasi dzielni mlodzi narodowcy, to drzec japy na wykladzie i we dwoch bic kolesia ze stwardnieniem rozsianym.
        • okrutnykibol Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A 07.07.13, 23:51
          Żałosny baranku, czytaj więcej GW to w zimie będziesz w sandałach chodził. Tyle tu rzeczywistości, co w Konsomolskiej Prawdzie. Te zmanipulowane artykuły kiedyś mnie irytowały, a teraz tylko śmieszą. Kibole, nacjonaliści i inne brednie, a z drugiej strony fetowanie stalinowskich zbrodniarzy i przemycanie lewackich treści. Ja wiem, że Ty jako lewak cieszysz się niezmiernie, gdy czytasz to co Ci pasuje, ale przejrzyj na oczy. Dajesz głowę, kto go pobił i z jakiego powodu? Nie dajesz, bo nie było Cię tam i nie widziałeś.
          • Gość: Z Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.07.13, 00:32
            Zapewne pobili go prowokatorzy z Wyborczej, żeby napisać artykuł :-) Mieszkałem jakiś czas na Nowym Dworze, więc wierzę facetowi na słowo. Niestety WKS przyciąga wszystkich półgłówków i nieudaczników w tym mieście.
          • Gość: EHDeW Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.awacom.net 08.07.13, 02:18
            Kibolstwo to najgorszy poziom uposledzenia umyslowego.
          • Gość: gość po Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.as13285.net 08.07.13, 10:55
            "Komsomolska". Bardziej irytujące jest jednak, że przedstawiciele ubogich, nasyconych patologią warstw społecznych w rodzaju większości środowisk kibicowskich posługują się sloganami w rodzaju "lewak" czy "lewactwo" w odniesieniu do ludzi wykształconych i nieźle sytuowanych.
          • Gość: kx Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.avantis.pl 08.07.13, 11:59
            a ty tam byles i wiesz?
            jesli nie, to masz takie samo prawo do osadzania jak i ja
      • Gość: Z Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.07.13, 00:02
        Ciekawe ile Ty byś zapamiętał, gdyby Ci tak przemodelować twarz ?
    • Gość: DW Co jeszcze krzyczeli??? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.07.13, 23:10
      że są z NOPu? ONRu? COś mi sie wydaje, że szukali guza i znaleźli.
      35 letnie typy krzyczeli Śląsk Wrocław, porażka....
      • Gość: DTR kibice WKS to frajerzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.13, 00:21
        krzyczeli

"cala polska j....slaska"
        • Gość: DW frajerzy? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.07.13, 15:53
          W Trzebnicy mówią, że twoja stara i stary to frejerzyny
    • wielki_czarownik Zdziczenie do sześcianu 07.07.13, 23:57
      Ja rozumiem, że można mieć poglądy takie czy inne, ale napadać (jak się okazuje na niewinnego zupełnie) człowieka pod pretekstem, że ten myśli tak a nie inaczej, to mi pachnie latami 30. Sprawcy powinni zostać złapani i skazani na dwucyfrówki! Dyskusja tak, lanie po mordach nie!
      • Gość: emerytttttt Re: Zdziczenie do sześcianu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 10:10
        To nie pachnie to już są lata 30. Kryzys, bojówki i oczekiwanie na wyzwoliciela, który wyłapie komunę i da wszystkim pracę. Już można kręcić film typu "Kabaret" byle szybko bo jak powstaną zorganizowane oddziały to już zbędzie za późno na wszystko. I tylko będą śpiewać:
        Chorągiew wznieś, szeregi mocno zwarte
        SA to marsz: spokojny, równy krok
        A rozstrzelani przez komunę i reakcję
        Są pośród nas, i dumny jest nasz wzrok
        Więc wolny szlak brunatnym batalionom
        Więc wolny szlak przed tym, co niesie grom*
        Na hakenkreuz z nadzieją patrzą już miliony
        I dzień wolności wstaje nad nasz dom
        Już trąbka gra, to apel nasz ostatni
        Do boju gotów jest już każdy z nas
        Hitlera flagi wkrótce wioną ulicami
        Dawnej niewoli już się kończy czas
        Chorągiew wznieś, szeregi mocno zwarte
        SA to marsz: spokojny, równy krok
        A rozstrzelani przez komunę i reakcję
        Są pośród nas, i dumny jest nasz wzrok
    • Gość: wroclawianin dudkiewicz (z malejlitery) jestes skonczonym... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.13, 00:20
      to ty jestes odpowiedzialny za wzrost kibolstwa w tym miescie. NIKT INNY!

Sram na WKS Slask i wszystkich kiboli! Bezmozgie frajerstwo...
      • Gość: ... Re: dudkiewicz (z malejlitery) jestes skonczonym. IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.07.13, 00:29
        Fakt. Wielcy bojownicy z komuną, co w stanie wojennym w pieluchy robili. G.. w życiu osiągnęli i dopiero w grupie pajaców na stadionie czują się mężczyznami.
    • Gość: mixie Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 00:51
      czekaj az następnym razem ty im się nie spodobasz, przejdzie ci humor.
    • harce Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z Ant... 08.07.13, 01:07
      W ciągu tygodnia nasi bohaterscy patrioci pobili więc siedmiolatka, grożąc jego matce, prawie zabili niemowlę rzucając cegło w okno Czeczenów i przekopali chorego człowieka. Tak, po takiej nauczce na pewno nie zapomnimy kto jest stroną "honoru" i walczy o lepszą Polskę.

--
      harce.wordpress.com
    • wroclovianin Co za głupoty 08.07.13, 02:28
      Cały ten artykuł śmierdzi na kilometr.
      Mieszkam we Wrocławiu kilkadziesiąt lat, nawet niedaleko od Nowego Dworu, gdzie często bywam. Nie jestem kibicem, ani skinem, ani z NOP.
      Czytam i myślę, że cały ten artykuł, jest pisany na polityczne zapotrzebowanie. Koleś, który siedzi w szpitalnym ogrodzie i opowiada jak pobili go jacyś "łysi, napakowani, wspominający o pedałach, antifie i oczywiście fani Śląska Wrocław", a on biedny, chory (co nie przeszkadza mu łazić po mieście po pijaku o 3-4 w nocy)...
      Artykuł powinien się kończyć słowami nieodżałowanego Jacka Kaczmarskiego z utworu "Listy do redakcji Prawdy...":
      "I chyba na tym koniec. Papieros w ręku drga...
      A, jeszcze podpis: pionier Iwan, lat sześć, Moskwa."
      • Gość: To co, ze noc... Re: Co za głupoty IP: 159.245.16.* 08.07.13, 10:09
        ...a jakie ma zanaczenie, ktora to w nocy ? Czyzby prawo w Polsce obowiazywalo od 6: do 23:00 ?? Jak mam ochote na spacer w srodku nocy, bo np. spac nie moge , to wychodze i mam sie czuc równie bezpiecznie jak w samo poludnie.
        Moj apel : Nie gódźmy się sie na to aby pora nocna byla uwazana za okolicznosci lagodzace dla bandytyzmu !!!!
      • Gość: RET Re: Co za głupoty IP: *.158.216.170.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.13, 10:33
        Oczywiście, ale jakby gazeta napisała, że policja pobiła skinów, to to by była szczera prawda :D (bo przecież to kibole i skini samym swoim wyglądem i zachowaniem udowadniają, że nigdy by nie pobili nikogo, nawet kwiatkiem).
        Znam osobiście pobitego, nigdy nie widziałem go nawet na dużym rauszu (już nie mówiąc o tym, że pijanego), generalnie mam wrażenie, że nawet na imprezach pije bardzo mało, wyłącznie dla podtrzymania dobrego humoru. Jest cichym, skromnym, bardzo kulturalnym człowiekiem, nieskorym do prowokacji, do "podrywu" na ulicy (czy to kobiety, czy mężczyzny), a nawet do rozmowy z nieznajomym, spotkanym na przystanku tramwajowym. Nie zadziera nosa. Nie ubiera się w sposób, który mógłby być przez przeciętnego przechodnia oceniony jako "gejowski", czy nawet "metroseksualny". Nie ubiera się nawet jaskrawo, ot, typowy wygląd młodego intelektualisty, który nie chodzi na siłownię. I tu prawdopodobnie jest pies pogrzebany - on wygląda na "słabego", czyli w na potencjalną ofiarę w oczach łysego osiłka, szukającego zaczepki o trzeciej nad ranem.
        Broń ich broń, wroclovianinie, póki i Ciebie nie dopadną...
        • wroclovianin Re: Co za głupoty 08.07.13, 11:37
          Nie chodzi o obronę bandytów czy czepianie się poszkodowanego. Chodzi o nieobiektywizm dziennikarski i bezkarne dorabianie wygodnej tezy do argumentów.
          Nawet policja nie bardzo chyba daje wiarę wyjaśnieniom, ale pani dziennikarka (a dzisiaj również pani dyrektor MWW) wiedzą lepiej i znają prawdę. Nie było ich tam na miejscu, mnie też nie, ale w odróżnieniu od nich nie uznaję racji żadnej ze stron.
          Pani dziennikarka pisze padło słowo pedał, coś skandowali o Śląsku, byli łysi i napakowani. Dzisiaj w oświadczeniu pani z muzeum nie ma już wątpliwości, że byli to kibole Śląska, którzy zarzucali pobitemu, że jest pedałem i to z antify.
          Łatwo jest bezkarnie obrażać kibiców, narodowców, antykomunistów jak się nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności, a jak się okaże, że prawda wygląda inaczej nikt się nawet na zwykłe "przepraszam" nie zdobędzie...
    • kumpel_ciorana To nie łyse debile, to "Prawdziwi patrioci"... 08.07.13, 08:08
      Są w tym kraju ludzie (pozdrowienia m.in. dla działaczy pisowskich i dziennikarzy gazety polskiej), którzy takich łysych debili nazywają prawdziwymi patriotami i głoszą teorie według której cała to środowisko pseudokibiców, pełne patologii i faszystowskich ciągot, to tak naprawdę krąg oddanych, kulturalnych patriotów...
    • wks_fanatyk_1 Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z Ant... 08.07.13, 09:16
      Prowokacji GWniarzy wobec kibiców ciąg dalszy ...........
      • kumpel_ciorana Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A 08.07.13, 12:39
        Tu nie ma żadnej prowokacji: środowisko pseudokibiców, hools itd. to banda niedouczonych frustratów potrafiących tylko robić wokół siebie syf, chlać i popisywać się przed swoimi równie niedojrzałymi ziomalami jakimi są niby kozakami; zrobilibyście w końcu coś pożytecznego, zadbali o miasto w którym mieszkacie, książkę choć jedną przeczytali (choćby o historii Polski, jej kulturze itd. bo z wiedzą u was to bardzo słabo). Tacy z was niby lokalni patrioci a więcej przynosicie szkody niż pożytku, lokalny budżet zamiast iść na remonty, naprawy, sprzątanie idzie w dużej części na usuwanie szkód po was!
    • zbkuchta Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z Ant... 08.07.13, 09:21
      Zastanawia mnie dlaczego do ciężko pobitego kolegi przyjaciele wzywają policję ,a dopiero ona wzywa pogotowie . W takich przypadkach liczą się minuty czy wręcz sekundy.
      • felippe_k Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A 08.07.13, 09:50
        No to Ci wyjaśnię, bo może nie wiesz.
        Dzwonisz na 112 i tam decydują kogo wysyłają.
        A może policja była bliżej?
      • Gość: autorrrrrrrrrr Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.13, 10:09
        Pewnie dlatego, żeby jak najszybciej złapać zwyrodnialców, by nie dopuścić do kolejnej takiej tragedii, ale przypuszczam, że tak sie o siebie bali, że jedyne co im przyszło do głowy, to pomoc naszej kochanej policji. Też bym się czuł zagrożony w takim momencie
      • Gość: y Re: Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z A IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 10:16
        SPISEG
    • rand-all Pobity przez poglądy? "Mów, że nie jesteś z Ant... 08.07.13, 10:56
      ponoc Bartosz Lis z kolegami mówili brzydkie rzeczy na Michnika oraz na GW(ponoc nazwali ją antypolska gadzinówka). Dwaj młodzi czytelnicy Wyborczej bardzo nie wzburzyli i postanowili wyjaśnic że GW to najlepsza gazeta a Michnik to wspaniały człowiek. Nic to nie dało, Lis nadal wyzywał redaktora GW od "szechterów" kazali przepraszac za brata zwyrodnialca. Tego było za wiele dla tych młodych ludzi, postanowili zaaplikowac Lisowi liścia odmulającego.
    • ab103 Indolencja Policji !!! 08.07.13, 11:20
      "Przyjaciele Lisa wezwali policję. Funkcjonariusze wezwali pogotowie." (cyt.) W jakim ja kraju żyję ?
      Policja nie odnotowała żadnego zgłoszenia, o co chodzi ? Przecież to ich obowiązek, zająć się sprawą zgodnie z procedurami Policji !!!! Mamy nowego Komendanta, czy od takiego skandalu z indolencją własnych służb ma zaczynać pracę w naszym Wrocku, ma rację Dudkiewicz, że to Policji zaniechania w ściganiu kiboli, nakręcają ich działania i bezkarność. Wniosek - policjanci boją się kiboli w mieście !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • wroclovianin Re: Indolencja Policji !!! 08.07.13, 11:48
        Nie spiesz się z osądami. Może prawda jest zdecydowanie inna niż ta, którą przedstawiła GW? Chyba, że jesteś z tych co wszystko wiedzą najlepiej, a tolerancja działa u nich tylko w jedną stronę. TV i prasa w poszukiwaniu sensacji wyhodowały masę idiotów, którzy myślenie zastąpili wiarą w media, nie dołączaj do nich.
        Skoro poszkodowany nie zgłosił sprawy na policję, a policja nie ma żadnych danych w tej sprawie, to u mnie budzi to co najmniej wątpliwości. A ci koledzy co uciekli? W końcu było ich 3 na 2, myślę, że jeżeli rzeczywiście tak było jak piszą, to zdecydowana postawa byłaby dużo lepsza od ucieczki i może wystarczyła by finał był zupełnie inny. Zbyt łatwo kapitulujemy wobec zła, a wtedy ono czuje się bezkarne i się rozszerza.
    • trueapasz a ja słyszałem inną wersje na osiedlu 08.07.13, 11:24
      Ponoć to antifa poluje na ludzi i urządza przebieranki i pod przykrywka tłuką ludzi ... prawda leży gdzieś po środku
      • Gość: RET Re: a ja słyszałem inną wersje na osiedlu IP: *.158.216.170.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.13, 11:36
        Co, boisz się, że się naziolom do d... dobiorą? A może sam jesteś łysym pałkarzem? Czy, ze względu na własne poglądy, wolisz przymykać oczy na przemoc ze strony skrajnej prawicy?
        • trueapasz szukam prawdy a ty odrazu skaczesz do gardła 08.07.13, 12:42
          hymmm po prostu staram się dojść do prawdy a gazecie jakoś nie wierze za dużą indoktrynacje uprawia , i zastanawiam się dlaczego atakujesz mnie personalnie .... wyglądasz mi po twojej wypowiedzi na takiego co sam ma poglądy faszystowskie i zacięcie do napierdzielania ludzi za inne niż ty zdanie.
          • Gość: Frajtak Re: szukam prawdy a ty odrazu skaczesz do gardła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 12:46
            A co to znaczy, że "prawda leży pośrodku"? Że kibole przechodzili obok a chłopak sam się pobił? To jest właśnie "pośrodku" :P
            • trueapasz Re: szukam prawdy a ty odrazu skaczesz do gardła 08.07.13, 12:50
              gazeta mogła zmanipulować wypowiedzi i wyjąć z kontekstu i ułożyć w odpowiednią całość tak aby nadać jej jedyny właściwy kierunek, nie twierdze że pobili się sami ale takich pobić o 3:00 w nocy po pijaku jest wiele .... ale akurat tym się gazeta zainteresował
      • Gość: antifa kłamstwo IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.13, 21:48
        to nieprawda.
        nie istniejemy. to już stwierdzono.
    • Gość: maruder czy jakis lokalny polityk zbierze podpisy na Duda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 11:33
      HGW odwolac chca, podpisow zebrali wiecej niz trzeba w kilka tygodni!

WKS i kibole to juz chyba jest symbioza?

Luksusowe samochody, wille, wycieczki to wszystko maja z naszych podatkow - bo imigrant z Wielkopolski tak sobie wymyslil w tej swojej glowce.
      Ale kibole za to nie sa zbyt falszywi ani slepo wdzieczni, Baumana zakrzyczeli choc byl kolejnym znamienitym gosciem naszego wlodarza ktory podobno bral czynny udzial w przemianach ustrojowych lat 80 a tu takiego dziada zaprasza i jeszcze glaszcze? Tu dla nich szacunek za mówienie jak jest a nie patrzenie na własny interes.
      Pobicie kogokolwiek za jakieś bzdury to skandal jakby nie było i wielki wstyd dla służb, zapewne ci "dżentelmen-owie" (kibole WKS) nie jeden wpis w aktach już posiadają.

To kiedy nastepna dotacja WKSowa, moze jakas porzyczka z MPK albo przesuniecie rezerwy celowej na remont jakiegos mostu czy drogi?
      • Gość: m Re: czy jakis lokalny polityk zbierze podpisy na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 12:16
        A gość ze strony kibicowskiej aż przebiera nogami z radości. Przecież dał jasny sygnał różnym tumanom ze środowisk patologicznych ubierających barwy Śląska, a nie potrafiących wymienić składu pierwszej drużyny żeby tępić tzw lewaków. A przecież oni atakują na ślepo, każdego kto wygląda nieco inaczej, może nie jest ogolony, może nie widać u niego np. krzyża celtyckiego używanego przez skinheadów, albo nawet nieznajomy to potencjalny wróg. Liczy się jakaś lojalność do grupy, okazywana w dodatku w bezmyślny sposób i podlizywanie się tej grupie aby ewentualnie zasłużyć na poklask. Wysługują się ciemną masą do własnych spaczonych celów.Wczoraj Bauman, dziś każdy kto nie wygląda na członka Narodowego Odrodzenia Polski. I jeszcze jeden z ludzi którzy namawiają w sprytny sposób do okazywania przemocy chodzi sobie spokojnie na mecze mając negatywny wpływ na środowisko. Jeszcze mu nie wlepili zakazu stadionowego.
        • trueapasz ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źródłowy 08.07.13, 12:47
          wydaje mi się że odnosisz się do artykułu ze strony FanŚląska .... i wydaje mi się że przeczytałeś go bez zrozumienia, najpierw ochłoń a następnie przeczytaj ten artykuł jeszcze raz ... do czyjej i jakiej wypowiedzi odnosi się ten wpis na tym portalu kto tam pierwszy nawołuje i do czego.

ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źródłowy
          • Gość: m Re: ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 13:07
            Coś takiego, przekaż na fanśląsku jest prosty, i jeżeli ja coś tam nie zrozumiałem, choć raczej nie było to trudne, to bym bardziej te stadko które czyta to i na pewno nie pojmie tego w ten sposób aby tzw. lewaków traktować z szacunkiem. Paranoiczne myślenie doprowadzi że tak jak Dutkiewicza nazwali Baumanem, tak i niedługo każdego np z bródką czy dłuższymi włosami nazwą zwolennikami antify (co złego w byciu antyfaszystą?). to atak na ślepo, na wszystkich którzy nie wydają się zwolennikami paranoików. Juz teraz widząc na stadionie gościa z dłuższymi włosami martwię się aby jakiemuś zmanipulowanemu czubkowi nie wpadło do głowy aby pokazać że tu nie ma na to miejsca. nie pisz bzdur.
            • trueapasz Re: ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źród 08.07.13, 13:23
              No dobrze to napisze ci wprost bo nie jarzysz .... przesłanie na Fanie wg. mnie dotyczy tego co na swoim blogu napisał imć J.Palikot na fanie zmodyfikowali tekst wpisują zamiast jednego słowa inne słowo ... chodzi o to kto nawołuje do szerzenia nienawiści.
              • Gość: m Re: ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 14:03
                hahaha, tyle po pierwsze była do odpowiedź na pewną odezwę Blood and honour, czyli tamci byli pierwsi, a teraz to oni myślą że stają w obronie jakichś paranoicznych zasad? Miedzy innymi blood and honour wydał podobną odezwę na samym początku odnośnie antyfaszystów. Po drugie po kiego ktoś staje w obronie faszystów, bo to o nich chodziło temu Palikotowi. Czyli gnębienie faszystów wg. kibiców jest naganne? A w dodatku jeżeli odezwę wydał Palikot to co do tego mają jacyś ludzie których inni przezywają lewakami bo mają np. długie włosy ? Komuś kto utracił kontakt z rzeczywistością, niczym psychopata przeszkadza innym chyba w spokojnym życiu (mowa o pewnym kibicu) zawadzają prz okazji teraz ludzie o innym światopoglądzie niż faszyzm, czy skrajno prawicowy tzw "patriotyzm". To ten gość namawia na spacery po mieście 11 listopada faszyzującą młodzież i radzi wypatrywać ludzi z antifą. Obrońca faszyzmu
                • trueapasz Re: ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źród 08.07.13, 14:17
                  A co ty porównujesz jakiś paranoików z Blood i cos tam do polityka który ponoć reprezentuje jakąś cześć społeczeństwa to samo można by powiedzieć jacyś antyfaszysci z Koziej Wólki nawoływali pierwsi i są winni .... co innego jakaś organizacja poza prawem a co innego pan poseł z autorytetem nawołujący do mordowania to chyba jest jednak subtelna różnica chyba że pan poseł jest faszystą poza prawem.
                  Ważne jest tez kogo określa meinstream mianem faszysta .... a ty za nimi powtarzasz bo dla mnie spokojna osoba uczestnicząca w święcie niepodległości na pewno nią nie jest i na pewno nie jest tez nią normalny katolik chodzący do kościoła choć ostatnio jest tez określany jako faszysta każdemu jak wygodnie tak sobie tego faszystę rysuje.
                  • Gość: m Re: ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 14:37
                    teraz to ja tobie radzę aby ochłonąć. Paranoicy z Blood and Honor to faszyzująca grupa wykorzystująca w dodatku symbole nazistowskie, która inspiruje skrajną prawicę, część kibiców, ruch skinheads, proponuje ściągnąć klapki z oczów. Jeżeli ci paranoicy wydają oświadczenie, pewną odezwę, to nic dziwnego że ktoś skontrował tych jawnych faszystów podobną rzeczą. W tej odezwie polityka jest odniesienie aby ścigać właśnie faszystów, tak ciebie to boli? I dlaczego mają przez to cierpieć ci których obleśnie nazywa się lewakami bo nie są ze skrajnej prawicy?
                    I skoro na stronie kibicowskiej jest odwołanie do polityka że to pierwszy powiedział tak samo można powiedzieć że jacyś skinheadzi z Koziej Wólki nawoływali pierwsi. Do mordowania nie było nawoływania to chyba jakaś schizofrenia podpowiada, ale rzeczywiście... ufff, nastąpiło podważenie naruszenia autorytetu posła bo ten pogroził faszystom hahahahahahaa. Najpierw krzyczą że bronili honoru uczelni wyzywając Baumana, a teraz że poseł ganiący faszyzm podważa swój autorytet. Żenada.
                    • trueapasz Re: ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źród 08.07.13, 15:09
                      dużo wiesz o blood and coś tam rozumiem że stoisz po którejś stronie barykady z wypowiedzi wynika że raczej po tej lewej stronie, jestem od święta na meczach ale nie widzę nazistowskich symboli raczej powiedział bym ze starają się dbać o pamięć polakach walczących z komuna i ja osobiście nie widzę w tym niczego złego, natomiast zauważam że poseł Palikot niebezpiecznie dryfuje w stronę lewicowego ekstremizmu i ma ciągoty dyktatorskie.
                      • Gość: m Re: ochłoń i przeczytaj jeszcze raz materiał źród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 15:25
                        Mamy się powoli obawiać dyktatorskich ciągotek Palikota? hahahahah
                        Jeżeli ten blood and honor dał odezwę to się nie dziwię że ktoś na to zareagował. Czy to coś złego? Ani w reakcji ani w byciu antyfaszystą nikt normalny nie widzi nic złego. Może oprócz części ludzi na wspominanej stronie, a to że na meczach niekoniecznie są symbole widoczne, albo w ogóle czy są, nie zmienia faktu że niektórzy takie skrajne myślenie maja w głowach, a to później przekłada się na wspominaną sytuację w której zostaje pobita osoba, ktora być może nie przypominała z wyglądu człona NOP-u, lub nie wyglądała na miłośnika tego skrajnie prawicowego patriotyzmu któremu blisko do nacjonalizmu. A tą odpowiedzią jeden z kibiców zasugerował że tak samo jak teraz stanął w obronie faszyzmu, to też na wykładzie potępiał byłego przecież komunistę w rewanżu za atakowanie faszystów. Poza tym na meczach ta pamięć o Polakach to wyrażanie nacjonalistycznych nastrojów, patriotyzm szukający wrogów i szukający w historii usprawiedliwienia dla bycia radykalnym. to takie oczywiste, ale jak się robi wodę z mózgu to potem takie są efekty.
        • Gość: Blond Aśka żyje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 12:54
          To Polska właśnie - kraj gdzie 95% uznaje się za katolików, a jednocześnie 70% chce kary śmierci, kraj gdzie ponad 60% społeczeństwa nic nie czyta, kraj gdzie ponad 60% ludzi zarabia poniżej średniej krajowej, kraj gdzie wszyscy mają wszystko w d...ie. Więc nie dziwmy się że duży procent mieszkańców tego kraju to prymitywni troglodyci, pełni agresji, bo sfrustrowani. Ci wszyscy kibole żeby zagłuszyć swoje kompleksy wyznają kult siły, biją kogo popadnie żeby poczuć że są ważni i tylko potrafią krzyczeć "hej śląsk".... Biedna ta Polska, że tylu w niej prymitywów żyje.
    • Gość: ivan2557 Re: Pobity przez poglądy? Krzyczeli: mów, że nie IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 13:12
      Widziałem ogromny napis na murze : Śląsk Wrocław - ludzie honoru , co to oznacza w wypadku tych śmieci ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka