09.07.13, 16:16
Moi Drodzy! Zwracam się z prosba o udzielenie mi informacji. Wylatuje z wroclawskiego lotniska o 6:40 rano. Nie mam dobrych godzin pociagow. Albo mogę jechać i być już we Wrocku po polnocy i czekac do rana na lotnisku, albo tez przyjechać pociągiem, który jest na stacji Wroclaw Glowny o 5:19. Boje się jednak czy nie będzie to za pozno i czy uda mi sie dojechać na lotnisko itp. Doradzcie proszę gdzie najlepiej wysiasc aby sprawnie dostać się na lotnsiko. Najlepiej wziac taxowke? ile mniej więcej to kosztuje? Czy mam wysiasc na Dworcu Glownym?
Dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Lotnisko IP: 185.21.148.* 09.07.13, 16:29
      Zaraz obok dworca jest przystanek, z którego odjeżdża bezpośredni autobus na lotnisko. Bardziej obawiałabym się, że będą jakieś opóźnienia z pociągiem..
    • jureek Re: Lotnisko 09.07.13, 16:59
      Tutaj masz rozkład odjazdów autobusu 406 z dworca na lotnisko:
      www.um.wroc.pl/rozklady/przystanki/406_1_1.html
      Z rozkładu widać, że ten ranny pociąg odpada, bo na autobus o 5:22 nie zdążysz przejść z pociągu, a następny o 6:01 będzie na lotnisku dopiero 10 minut przed odlotem, a to jest zdecydowanie za późno.
      Taksówki z postoju mają bandyckie ceny, więc chyba pozostaje Ci przyjechać tym pociągiem o północy i pojechać na lotnisku pierwszym rannym autobusem o 4:37.
      Mam jeszcze jedną niedobrą dla Ciebie wiadomość, a mianowicie wrocławski dworzec PKP jest zamykany w nocy, więc na dworcu nie przeczekasz.
      Jura
      • Gość: jakdojade Re: Lotnisko IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.07.13, 17:04
        A na peronie?
    • Gość: jakdojade Re: Lotnisko IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.07.13, 17:02
      Najlepiej zaczekać parę godzin na dworcu i pojechać autobusem 406 o 4:37 na lotnisko.
      Lub póżniejszym jak już będzie jasno.
      Bilet za 3 zł.
      Szczegóły na
      wroclaw.jakdojade.pl/

wpisz jako początek
      przystanek Dworzec Główny
      a jako cel
      Port lotniczy Wrocław
      wybierz połączenie wygodne (ludzik pierwszy z lewej)
      Taxi jest o tej porze drogie i na pewno jeszcze przepłącisz.
      Jak się upierasz na taksówkę to zamów przez ich biuro pytając się w kilku ile zapłacisz.
      Telefony do biur 71 36 31 212
      71 96 29
      71 19 191
      Sprawdź je z domu bo dawno z nich nie korzystałem.

• Gość: monika Re: Lotnisko IP: *.play-internet.pl 09.07.13, 17:30
        Dziekuje za info. Na peronie czy na dworcu nie będę stala cala noc bo nie jest to fajne rozwiązanie dla kobiety. Na bank pojade wcześniejszym autobusem i wezme taksowke na lotnisko. Przynajmniej tam posiedze przy kawie i jakos w milszym towarzystwie niż "dworcowe";) Jeśli macie jakiś namiar na "znajomego" taksówkarza, który kursuje w nocy i nie kasuje jak za zboze będę ogromnie wdzieczna za podanie namiarow. A czy jakies mini busiki czy cos nie jezdza???
        • piotr_ze_wsi Re: Lotnisko 09.07.13, 19:48
          Możesz przyjechać do mnie. Kobita wyjechała z dzieciokami na wieś, do teściowej, to i chałupa wolna. Posiedzimy przy kawie, a na lotnisko cie zawieze swojom furom.
          • Gość: Twoja zona Ja ci pokaze ty...., zaraz przyjezdzam ! IP: 89.204.135.* 09.07.13, 20:16
            • piotr_ze_wsi Re: Ja ci pokaze ty...., zaraz przyjezdzam ! 09.07.13, 20:24
              O ty lampucero! Piszesz z Monachium, a miałaś być na wsi!
              • Gość: Twoja zona Tak - jestem u Kazia, on nie truje tak jak Ty. IP: 89.204.137.* 10.07.13, 23:35
                A na wsi jest nudno jak cholera.
    • Gość: monika Re: Lotnisko IP: *.play-internet.pl 10.07.13, 21:57
      KOchani.znalazlam PKS prosto z Gliwic do Wroclawia. I teraz mam pytanie bo nie wiem którym jechać: czy jechać tym który zatrzymuje się na głownym Dworcu Autobusowym i potem na Al. Wisniowej- Hallera, lub może kupic bilet na PKS który zatrzyma się na Pl.Grunwaldzkim/Norwida, potem ma przystanek na ul. Dawida a potem jest na Uniwerku Ekonimicznym. Z którego lepiej będzie wziąć mi taxowke i cisnąć na lotnisko????
      • Gość: galaxy Wysiadz na Dworcu PKS. IP: 89.204.137.* 10.07.13, 23:40
        Tam latwiej przesiadziesz sie na taksowke.
        Dworzec autobusowy (PKS) jest tuz obok Dworca Kol. W-w Glowny.

Ostroznie z taksowkarzami, bo mozesz przeplacic.
        • jureek Re: Wysiadz na Dworcu PKS. 11.07.13, 13:51
          Gość portalu: galaxy napisał(a):

> Tam latwiej przesiadziesz sie na taksowke.
          > Dworzec autobusowy (PKS) jest tuz obok Dworca Kol. W-w Glowny.
          >
          > Ostroznie z taksowkarzami, bo mozesz przeplacic.

Oj, tak. Nie radzę brać taksówkarzy z postoju przed dworcem autobusowym. Ostatnio zaśpiewali mi 50 złotych za przejazd w samo południe do Auchan na Bielanach, a parę dni wcześniej jechałem tam taksówką innej firmy za 30 złotych i to w środku nocy.
          Jura
          • Gość: monika Re: Wysiadz na Dworcu PKS. IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 17:21
            To proszę Cie Jurku, podaj mi namiary na jakies tanie taksówki..bo ja serio z bagażem nie chce się wloczyc po Wroclawiu po 3 w nocy. Mam kilka namiarow z neta na taxi, no ale nigdy więcej nie zaszkodzi!
            • nazimno Zadzwon, powiedza Ci, ile ~ zaplacisz. 11.07.13, 17:26

www.taxi.net.pl/
            • jureek Re: Wysiadz na Dworcu PKS. 11.07.13, 18:54
              Gość portalu: monika napisał(a):

> To proszę Cie Jurku, podaj mi namiary na jakies tanie taksówki..

Przykro mi, ale w tym już nie pomogę. Będziesz już musiała sama poszukać w internecie, bo wtedy taksówkę zamówili mi znajomi, a nie mam jak ich spytać, bo są na urlopie.
              W każdym bądź razie odradzam branie taksówki z postoju.
              Jura

• Gość: monika Re: Wysiadz na Dworcu PKS. IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 20:50
                Ok, dzięki. Mam już namiary na kilka taxowek także obdzwonię i się spytam co i jak.
      • Gość: 23 Re: Lotnisko IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.13, 05:33
        Masz pks veolia transport, codziennie z gliwic za 30zł o 00:25 we Wro 3:40.
        Nie bierz taksy o tej porze bo cie skasują koło stówki.
        Wysiadasz na dawida i droga prosta goo.gl/maps/pkFFf do busa www.um.wroc.pl/rozklady/przystanki/406_1_1.html

• Gość: w Re: Lotnisko IP: 217.237.185.* 11.07.13, 13:21
      tak właśnie zarządza Dutkiewicz Wrocławiem. Poobcinał MPK, taksówki złodziejskie najdroższe w Polsce, i ktoś przyjeżdża pociągiem i nie ma jak rozsądnie na lotnisko dojechać! Skandal.

oczywiście kase wydał na stadion zamiast połączenie kolejowe na lotnisko.

miasto spotkań :/
    • Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.07.13, 14:54
      Należy sprzedać WKS. To przez stadion i klub miasto tnie co może. To wstyd żeby nie było nocnego autobusu z dworca PKP/PKS na lotnisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka