Dodaj do ulubionych

Ślusarz we Wrocławiu ROWER hak przerzutki

16.08.13, 16:33
Szukam kogoś kto zna się na ślusarce, ma odpowiednie narzędzia, frezarkę. Nie chodzi mi o dorabiaczy kluczy. Potrzebuje dorobić nietypowy złamany hak do przerzutki do roweru. W oryginale materiał to był znal lub aluminium, ale może być dorobiony ze stali. Hak jest mniej wiecej takiej wielkości jak pudełko zapałek, tyle że o połowe cieńszy. Przenicowałem internet i do wszystkich do których dzwonie dorabiają klucze. Mam złamany oryginał (skleiłem). Jak ktoś ma odpowiednie narzędzia to pewnie nie byłby kłopot, bo kształt nie jest zbyt skomplikowany.

Zdjęcie oryginału haka jest tu: Zdjęcie haka

Z góry dziękuję za wszelkie namiary na fachowca we Wrocławiu lub okolicach
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: biker Re: Ślusarz we Wrocławiu ROWER hak przerzutki IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.13, 17:18
      Haki do rowerów się DOKUPUJE jako część zamienna/serwisowa a nie dorabia u ślusarza, na Boga. Nawet jeśli nie znajdziesz producenta swego roweru czy konkretnego modelu lub jest stary - nic nie szkodzi. Producenci tłuką zazwyczaj kilka typów ujednoliconych haków do wszystkich rowerów trzeba tylko dobrac wg wymiaru.

Ja do swojego roweru sprzed 12 lat praktycznie nieistniejącej już firmy dobrałem identyczny hak producenta AUTHOR i to tylko według dokładnych pomiraów dużych zdjęc na ekranie kompa - kupiłem i pasuje jak ulał :)
      • kcmo Re: Ślusarz we Wrocławiu ROWER hak przerzutki 16.08.13, 18:37
        Zawsze zastanawiam się co zmusza ludzi do pisania dla samego pisania bez sensu.

Nie prosiłem kolego o wykład filozoficzny z bogiem w tle ;)
        Po co sie wypowiadasz skoro nie masz nic do powiedzenia. Gratuluje ze udało Ci się dobrać hak do swojego bike'a. Ja mam z tym problem dlatego zwróciłem się z pytaniem do forumowiczów. Filozofowanie i inne mądrości nie mają sensu ;)

Jest to rower MBK i od maja szukam takiego haka, bez skutku. Nie moze byc uniwersalny bo w ramie jest bardzo specyficznie wytłoczony profil, w ktory trzeba dopasować ten hak. Odwiedziłem wiele serwisów i zapewne lepsi fachowcy od Ciebie, radzili że szybciej dorobie, jak kupie gotowy, czy uniwersalny.
        • br47 Re: Ślusarz we Wrocławiu ROWER hak przerzutki 17.08.13, 06:13
          Może tą drogą:
          Dobrze wspominam warsztat, który swego czasu robił nowe/stare drzwi cesarskie (główne wejście) podczas remontu gmachu głownego Uniwersytetu.
          Ale to było dawno i nie pamiętam adresu. Może jest jakiś ślad w dziale inwestycji UWr.

Warsztat był zlokalizowany gdzieś w okolicy Pułaskiego/Kościuszki.
        • Gość: biker Re: Ślusarz we Wrocławiu ROWER hak przerzutki IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.13, 11:23
          @kcmo - cóż, już załuję że zabrałem głos i poświęciłem czas na rzetelną i przyziemną poradę takiej bezczelnej i popie...nej osóbce jak ty. Może pokornie weźmiesz coś dla siebie i podziekujesz za obiektywne zajęcie się sprawą a nie jeszacze pyskujesz i obrazasz jak szmata. Goowno ci do tego ciapo i nie tobie oceniać czy i na ile znam się na rowerach ale podałem ci parametr oczywisty: do wszystkich marek, nawet najdziwniejszych znajdziesz idealnie pasujące zamienniki. Tylko trzeba ruszyć głową a nie siedzię cna forum i stękac o ślusarzach - powodzenia w poszukiwaniach, takiego kuriozum jak dorabianie aluminowego haka do przerzutki przez slusarza wparwdzie nigdy nie słyszałem a znam temat na wylot ale cóż..... w internecie siędza rózne życiowe ciapy, które zakładają posty także na temat jak założyć sobie śliniaczek żeby się jedzeniem nie upaprać
          • pislamabad Re: Ślusarz we Wrocławiu ROWER hak przerzutki 17.08.13, 15:43
            Na miejscu tej dziwnej osóbki zwróciłbym się do ślusarza o wydłubanie całego nowego roweru - ramy, korb, łancucha, kierownicy, sterów :) A na koncu o wytoczenie mózgu, najlepiej z miedzi żeby jakieś prądy przewodził bo dotychczasowy ma z tym problem

Hak to część zamienna, brednii małolatów z serwisów rowerowych nie radze słuchać bo mógłbymsypac jak z rękawa fantasmagoriami jakie serwują chocby te "znane" wrocławskie serwisy - np.: ul. Wawrzyniaka - starszy pan bardzo zresztą nadęty i mądry w swoim mniemaiu upierał się, że w rowerach jakie oniskładają na zamówienie zamiast sterów dają - UWAGA - kulki wydłubane z koszyczków zwykłych łożysk, do tego dużo smaru i działa. Facet pokazywał mi to na główce ramy i rurze widelca bo uszom i oczom nie mogłem uwierzyć. Na pytanie o to czy zdaje sobie sprawę, że różnica wymiarów między rurą sterową a główką ramy musi być zaklinowana na ciasno i do tego służą dopasowane łożyska i kliny, odparł mi: Panie, to się gwiazdką robi, tzn. wkręcanie gwiazdki powoduje rozpychanie rury sterowej o centymentr :))))

Padaka umysłowa, to są nasze "serwisy rowerowe"
            • pislamabad Re: LINK 17.08.13, 15:53
              Popatrz dziecko tutaj, masz sporo haków, już na oko niektóre wyglądają na pasujące bo drobnej korekcie i precyzyjnej zabawie np.: szlifierką
              haki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka