Dodaj do ulubionych

Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag...

23.08.13, 18:44
Znakomity tekst, obśmiałem się do łez. Cóż, ponoć fortuna kołem się toczy, ale w tym wypadku najwyraźniej w jedną stronę ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: 77.223.194.* 23.08.13, 18:48
      Tekst idiotyczny, bo kibice FC Sevilla to nie żadni Hiszpanie, i nie mają z nimi nic wspólnego. Są to Andaluzyjczycy, w żadnym stopniu nie będący Hiszpanami.
      A miejscowi Hiszpanie z Sewilli chodzą na mecze klubu Real Betis.
      • Gość: Marek Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.finemedia.pl 23.08.13, 19:24
        Volksdojczka Beata M. znów nadaje.
        Mnie tam ten żałosny artykuł wcale nie śmieszy. Kibicem Śląska nie jestem, ale mieszanie w to historii i ułanów to dno. Ale dla Beathe M. żeby dokopać Polsce i Polakom każda okazja dobra.
        Szkoda że volksdojczka Beata (Beathe) nie jest tak skora do zajmowania się Polakami np. w kontekście: polonii w przedwojennym Wrocławiu, prześladowaniach Polaków za rządów brunatnego reżimu albo np. relegowaniu studentów polskich z uniwersytetu wrocławskiego.
        • Gość: avia Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: 78.9.4.* 23.08.13, 19:33
          albo mogłaby się zająć fizyką nuklearną, bioetyką, zrobić pranie, a najlepiej najpierw zapytać nas, co ma robić! I już!
          • manhu Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl 24.08.13, 14:45
            Przede wszystkim lewactwo nie powinno judzić! Czy Wyborcza dostanie karę za to judzenie? (po rewanżu).

Kibole Śląska stali się pośmiewiskiem, Wyborcza bezczelnie judzi, czym to się skończy to jasne. Bez tego odwet byłby dość delikatny, też zabranie flag i lekki łomot. Teraz kibole Śląska zgotują masakrę, a w najlepszym przypadku z winy lewactwa trzeba będzie wydać dużo więcej kasy na siły policyjne.
            • Gość: qwerty Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.internetia.net.pl 24.08.13, 15:38
              Przecież zawsze piejesz z zachwytu jak psiarnia pałuje ludzi, wiec o co ci chodzi?
            • Gość: czytelnik Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.mysliborz.vectranet.pl 29.08.13, 07:09
              O czym ty bredzisz ? Jaki odwet ? Przecież wyraźnie zostało zapowiedziane, że fani z Sewilli nie przyjadą, dzięki czemu do sprzedaży trafiło więcej wejściówek.
        • Gość: WasIsDas Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: 93.154.182.* 23.08.13, 20:44
          przerabiani na flaki? Skąd takie słownictwo, z rodzinnych opowiadań?
          • Gość: nonie Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: 78.10.80.* 23.08.13, 22:16
            Zabolało kibolskie śmiecie? I dobrze ma boleć:)
            • Gość: piotrek Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.13, 22:32
              Ciekawe jak ciebie zaboli odwet wrocławian, bo że będzie to raczej pewne .
              • czujesz.to Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl 24.08.13, 02:19
                Dobrze kolego napisałeś że wrocławian a nie kibiców / kiboli / faszystów :) Gazetka może kiedyś pojmie że nie każdy na mecze chodzi, nie każdy w szaliku biega i bije się z pijanymi marynarzami z Ameryki południowej. Natomiast jak najbardziej Wrocław jest miastem spotkań i dla hiszpanów którzy tu przyjadą na rewanż specjalnie jakieś 10 lat wymyślono nagrody. Charlesa Darwina.
                • litrahalf Nawet jeżeli tacy są to legitymizują bandytów. 24.08.13, 11:55
                  Zacznę kibicować Śląskowi gdy na stadionie zaczną rządzić, ci przyzwoici.
              • litrahalf Jakich Wrocławian?! Chodzi ci o prymitywnych 24.08.13, 11:52
                bezmózgowców? Jesteś jednym z tych półgłówków kompromitujących miasto?!
        • Gość: Jurgen Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 24.08.13, 01:41
          hej ulżyj sobie i daj spokój Wrocławiowi w kontekście polskości. Polscy w tym regionie byli tylko biskupi. Piastowie mówili po niemiecku, a Polska była hen na wschodzie.
          Uczyłeś się tylko jednej historii, tej słusznej, łopatą do głowy. Więc teraz zamiast bić pianę poczytaj parę książek, a potem wyzywaj od volksdeutschów. Co za moron...
          • Gość: Marek Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.finemedia.pl 24.08.13, 02:25
            Więcej miałem z historią wspólnego i więcej książek (nie tylko o historii) przeczytałem niż ci się wydaje, a dlaczego tak a nie inaczej piszę o tym artykule i jego autorce, to skoro nie pojąłeś, to już nie pojmiesz. Więc pisz sobie spokojnie dalej te swoje komunałki, o Piastach mówiących po niemiecku itp. Ja to wiem, wie niejeden, tylko po co o tym mówić, skoro mój komentarz nie ma nic wspólnego ze sporem o polskość Wrocławia.
            Za to istotnym zagadnieniem jest, czemu Pani Maciejewska, zamiast smarować kolejne artykuły gloryfikujące niemiecką przeszłość miasta - nawiasem mówiąc widzę tu pewną niekonsekwencję i dwulicowość : mówimy o skomplikowanej historii, splataniu się dziejów i wpływie narodów, a zgodnie z linią Pani B.M. ciągle mowa jest tylko historii i wpływie jednej nacji na nasze miasto - nie zajmie się, tak jak pisałem wcześniej, np losem Polonii w przedwojennym Wrocławiu, wyrzuceniem studentów polskich z Uwr za czasów nazistów itp.
            Ale nie, lepiej wysmarować kolejny artykuł o tym że Benderowi należy się wzgórze jego imienia, a potem napisać kolejny artykuł i wyszydzić oszołomów....
            Szyderstwo przyprawione bezczelnością - to jest metoda Pani Beaty Maciejewskiej na wszystkich którzy myślą inaczej niż ona.
            PS
            To co powyżej napisałem, to nie do Ciebie @Jurgen, ty już dałeś dowód tego że niewiele rozumiesz, więc pisanie w ten sposób mijałoby się z celem.
            • woland7 Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl 24.08.13, 09:05
              "wyrzuceniem studentów polskich z Uwr za czasów nazistów itp"

Wow, nie wiedziałem, że przed wojną funkcjonował UWr. Człowieku, odkrycie stulecia. Na samym UWr tego nie wiedzą, licząc jego powstanie od bodaj sierpnia 1945 roku. No ale co tam - przeczytałeś dużo książek to i "mundry" jesteś.
              • Gość: Marek Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.finemedia.pl 24.08.13, 13:49
                No toś mi teraz dołożył, do przyszłej niedzieli się nie pozbieram.
                Co za spostrzeżenie, że za błysk, co za polot!!
                A na serio, głąbie, to informuję cię że UWr to po prostu skrót od Uniwerystet Wrocławski, był i przed wojną, prawda? Czy byłbyś zadowolony gdybym napisał Śląski Uniwersytet Fryderyka Wilhelma zamiast Uniwersystet Wrocławski w skrócie Uwr ?
                I jak tu nie wierzyć, że statystyki podają że 70 % społeczeństwa nie rozumie dziennika telewizyjnego.
                Ups...zaraz pewnie triumfalnie mu wytkniesz że odkryłem istnienie dziennika tv, skoro od 20 lat są Wiadomości....
            • Gość: felieton Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.centertel.pl 24.08.13, 10:08
              Tekst bardzo fajny. W nawiasie "nie dla idiotów" napisano, że to felieton. Mi się podobał, troszkę dystansu - internetowi napinacze.
      • litrahalf Kibole Śląska to też nie żadni wrocławiacy tylko 24.08.13, 11:49
        po prostu BANDYCI.
    • Gość: marek m Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.13, 19:46
      Tekst taki sobie, ale przynajmniej dowiedziałem się, że miał miejsce taki fakt historyczny. A utrata "sztandarów" przez naszych kibiców jest śmiesznym incydentem. Samo zestawienie słów, sztandar i kibic brzmi komicznie.
    • Gość: Jacek Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.static.tvk.wroc.pl 23.08.13, 19:52
      > Znakomity tekst, obśmiałem się do łez.

Poznać głupiego po śmiechu jego
    • Gość: loki Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.internetia.net.pl 23.08.13, 20:04
      No cóż, zarówno ułani jak i kibice powinni byli zastosować odpowiednie metody zapobiegawcze, z których najlepszą jest terror :)
    • Gość: sas Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 20:50
      Beatko napisz lepiej jak idzie przejmowanie stadionu na meczach Śląska?
      Tak się odgrażałaś, po Polish Masters i chcę zapytać jak idzie.
    • fc-inter Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag... 23.08.13, 21:27
      Dlaczego w GW nie napisano takim jajem o pijanych meksykańcach co oklep zebrali na gdyńskiej plaży, tylko lament zrobiono.
    • drugi-skrajniak Prośba do P.Redaktor... 23.08.13, 21:32
      Szanowna Pani,
      stronnicze porównanie wymaga stronniczego porównania - prosiłbym o poczytanie nie tyle o "przereklamowanej" bitwie pod Somosierrą, co może np. o Alpuherze - ciekawy wątek szarżowania polskich narąbanych ułanów pod górkę, którego to spotkania kroniki brytyjskich przeciwników (Royal Horse Guards) nie podają... ;)

Ale do rzeczy, krótko i na temat: "gdzie ludzi kupa i herkules d...a" jak mawiali starożytni Rzymianie ;)

O wątpliwym honorze pseudohiszpanów świadczy napaść w przewadze, ze sprzętem, na niepełny "skład"... A potwierdza to, że sektor gości we Wrocławiu najprawdopodobniej -jeśli będzie zapełniony, to wrocławianami...

Ogólnie - takie numery wyczynia tylko menda bez honoru, no ale spokojnie, co się odwlecze, to nie uciecze... Niemniej przypominam że terrorystyczne napady, to w europie lewackie bojówki spopularyzowały (w rewolucyjnej Francji, a następnie podczas "luddowych" rządów w Niemczech :) )
    • Gość: Jonek Beata Maciejewska IP: *.e-wro.net.pl 23.08.13, 21:35
      Warto zapamiętać to nazwisko - Beata Maciejewska. Nie czytałem artykułu bo wystarczył mi sam tytuł. Trzeba naprawdę bardzo nisko upaść aby porównywać kibolską hołotę z bohaterskimi ułanami. Z jednej strony prawdziwi patrioci i bohaterowe, którzy u boku Napoleona walczyli o przywrócenie państwa polskiego a z drugiej strony XX-wieczna dzicz szukająca tylko sposobności do bijatyki. Od dzisiaj jak będę chciał powiedzieć "dno i wodorosty" to użyję raczej stwierdzenia "beata maciejewska".
      • Gość: Dante Re: Beata Maciejewska IP: *.man.tk-internet.pl 23.08.13, 23:41
        Tekst Beaty jest durny, bo tamci poszli w XIX na wojnę świadomi że to nie wycieczka, a ci zostali po bandycku napadnięci. Ale akurat wyprawa ułanów do Hiszpanii niewiele miała wspólnego z bohaterstwem i walką o niepodległą Polskę - warto doczytać.
    • wiesniadze Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl 23.08.13, 21:35
      Panienka kojarząca Hiszpanię tylko z Almodovarem cieszy się nad pobitym pałką i dźganym nożem Wrocławianinem który w dobrej wierze wybrał się do kraju Picasso.
      Dzikość jest tam ( a może i w nas ?)
      • Gość: zen Re: Kibice jak ułani.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 22:18
        Taki tekst kompromituje autora p. Beato. Przykre , bo teksty o historii Wrocławia pani autorstwa czytałem z przyjemnością. Obśmiewanie faktu agresji ze strony miejscowej bandyterki i ich barbarzyńców w mundurach policyjnych wrocławian, chwały pani dorobkowi publicystycznemu nie przynosi. Raczej dołączyła Pani tym tekstem do politruków klakierów obecnie administracjącej nieudolnie w Polsce ekipy p. Donalda.
    • fc-inter Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl 23.08.13, 23:43
      Jaki wniosek z tego artykułu? Czyżby autorka sugerowała, że trzeba być przygotowanym na taki nalot nożowników . Gdyby kibice Śląska mieli przy sobie arsenał noży i kos wówczas mogliby się obronić ? Tak wywnioskowałem z tych wypocin.
      • jureek Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl 24.08.13, 00:42
        fc-inter napisał:

> Jaki wniosek z tego artykułu?

Wniosek zawiera się w trzech słowach: nie chlać tyle!
        Jura
    • krzylip1984 Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag... 24.08.13, 00:04
      Zajebisty tekst, życzę pani redaktor napadu przez bandę frajerów z nożami i maczetami, jak pani redaktor wyląduje w szpitalu walcząc o życie dopiero będzie ubaw, jebać GW
      • Gość: prawy człowiek Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.e-wro.net.pl 24.08.13, 01:25
        wtedy to dopiero będzie atak na demokracje, prawa człowieka i coś niewyobrażalnego....
        jak jakiś gejek dostanie w nos, to jest prawie holokaust!
        jak ty dostaniesz w nos od hiszpanów lub meksykańców, to znaczy, że...jesteś mało tolerancyjny!
    • czujesz.to Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag... 24.08.13, 01:42
      Wklepałem w google grafika "Beata Maciejewska". Po obejrzeniu tego nie wiem co powiem jutro żonie ale prawdopodobnie to będzie ból głowy.
      • Gość: qwerty Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 11:04
        aż sprawdziłem,
        spasła morda, wstrętny ryj.
      • waldemar591 Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl 25.08.13, 07:32
        czujesz.to napisał:

"...Wklepałem w google grafika "Beata Maciejewska". Po obejrzeniu tego nie wiem co powiem jutro żonie ale prawdopodobnie to będzie ból głowy..."
        ................................................................................................
        Fakt. Koszmarne babsko ... wygląda na klasyczną łyżwę.
      • Gość: Maliniak Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 22:19
        podaj mi malinowy nosku swoje nazwisko abym mógł w google je wklepać i zobaczyć twoją mordkę przystojniaczka
    • zaslugi jeszcze trochę... 24.08.13, 05:39
      ...i GW Wrocław będzie tłumaczyć kiboli Śląska z przegranych ustawek

Kabaretowe miasto.PR ponad wszystko
    • totyczyja Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag... 24.08.13, 07:02
      Tekst jest świetny
      Obrażają się kibole, bo ich wady pokazane jak na dłoni wyśmiewają ich.
      Krzyczcie kibole, a my się z was pośmiejemy.

• Gość: qwerty Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 11:05
        poleff to będzie jak ciebie gdzieś zagranicą zerżną!
    • pawelly oj maciejewska... 24.08.13, 07:14
      redaktorzyna maciejewska idealnie wpisuje się w trend serwowany nam przez antypolską gadzinówkę rodem z tel avivu- to nie dziwi już nikogo ( o czym świadczy chociażby gro nieprzychylnych komentarzy na forum samej gejzetki ), germanofilkę przebija pod tym względem tylko dziennikarzol kryjący się pod jakże wyszukanym, oryginalnym i według niego dobrze maskującym pseudonim JaHa.
      ani ten paszkwil ciekawy, ani śmieszny, ani nic nie wnoszący. odpowiedziałabyś maciejewska lepiej na ważne pytania, jak to jest, że u was na czerskiej raz golizna na KATOLICKIM cmentarzu pasuje a na ŻYDOWSKIM bulwersuje? Jacek nie sprostał.

wyborcza.pl/1,75248,14462191,Bulwersujaca_sesja__polnaga_modelka_na_zydowskim_cmentarzu_.html

wyborcza.pl/1,75968,12546127,Zakonnice_i_Orleta__Gdzie_tu_obraza__Gdzie_perwersja_.html
      • litrahalf To po co tu przyłazisz nazistowska łachmyto?! 24.08.13, 12:00
        Ja do twoich faszystowskich broszurek nawet się nie zbliżam. Po prostu odchodów do ręki nie biorę.
    • abelaasiana Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag... 24.08.13, 10:05
      Super tekst, uśmiałem się bardzo :) Dziękuję za poprawienie humoru w sobotnie słoneczne przedpołudnie :) Zaskakujące jest to ilu frustratów czyta Gazeta.pl i do tego z jak małym poczuciem humoru.
      • Gość: torrr Re: Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali fl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 10:31
        Zastraszające jest , że są tacy polaczkowie, którzy jak plują im w twarz twierdzą, że deszcz pada. Wstydź się, niezależnie jakie poglady polityczne wyznajesz. Chyba, że jesteś bezpaństwowcem i to co dzieje się w Polsce jest ci tak samo obojętne jak stosunki społeczno-polityczne na Gwadelupie.
    • Gość: trup Re: żadamy prawa do Refrendum ! IP: *.dynamic.mm.pl 24.08.13, 11:13
      Pani redaktor chyba trochę zagalopowała się i wyszła z tego klasyczna mowa nienawiści!!! Za tego typu faszyzm, niejaki Goebbels gdyby doczekał Norymbergi z pewnością zaplątał by się w sznurek konopny w okolicach szyi.
      Pani życzę tylko frywolności w "tańcu z szablami".
      Szalom.
    • swan_ganz sprawa jest prosta jak drut; czerska 24.08.13, 11:33
      che upokorzyć kibiców Śląska bo upiecze w ten sposób dwie pieczenie na jednym ogniu... Jedna to możliwość zadrwienia z kibiców a druga to nadzieja na sprowokowanie jakiegoś odwetu na tych z Sevilli i wtedy czerska dostanie kolejny dowód na potrzeby tuskowego reżimu i jego "wojny z kibolami"...

Doigracie się na tej czerskiej takiego momentu w którym i wy w tej red-akcji stracicie swoje sztandary i módlcie się by oni przyszli tylko po wasze "sztandary"...
      • Gość: gość Re: sprawa jest prosta jak drut ;swan ganz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 22:33
        głupieje ;), albo nie ma argumentów i głupoty pisze

malinowych nosów nie trzeba upokarzać, bo sami się upokorzyli. W Sewilli :P
    • mawohe Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag... 24.08.13, 12:07
      Polacy to znane kozaki są. Mocni głównie w pyskowaniu na forach internetowych i w obrzucaniu kałem samych siebie.
    • vida69 Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag... 24.08.13, 12:20
      Świetny tekst:)
    • 1wolnapolska Dokopac Polakom....to co GW umie najlepiej 24.08.13, 19:15
      Wydrwic, wysmiac, zmanipulowac i osmieszyc Polakow i wszystko co polskie.
      Ilez nienawisci i jadu....
      A moze cala redakcja powinna zmienic kraj? Skoro ta polskosc tak boli
    • leslaw28 Zydzi sa podnieceni 25.08.13, 01:35
      bo Polacy dostali 'lomot", oto wykwintny jezyk zydowskiej gazety. Nie ma slow o kibolach, agresywnych Hiszpanach, ZADANIU PRZEPROSIN ITD.
    • wujek_dobra_rada6 Podziwiam autorkę za odwagę bo to bydło kibolskie 25.08.13, 09:21
      ...z bandyckiej sekty jest bardzo niebezpieczne.
      • Gość: H2O Re: Podziwiam autorkę za odwagę bo to bydło kibol IP: *.cpe.distributel.net 25.08.13, 20:40
        Macie ,wicie rozumicie, rację, wujku dora rado 6.
        Kibolskie bydło z Sewilli jest ściśle związane ze środowiskami lewackimi, głównie z sektą tzw. "antify" i rzeczywiście jest bardzo niebezpieczne.
        • falagar Re: Podziwiam autorkę za odwagę bo to bydło kibol 25.08.13, 21:33
          Zastanawia mnie Twoja ksywka H20. Czy to Twój ulubiony klub ?
    • falagar Kibice jak ułani. Im też Hiszpanie zabrali flag... 25.08.13, 21:00
      Po komentarz widzę, że Was boli chłopaki :) Jak mi przykro :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka