szafir51 23.09.13, 16:01 "Na wyposażeniu łazienek są nawet wieszaki na ręczniki" "Zgadnij, gdzie jest łóżko (prawidłowa odpowiedź: pod biurkiem)" to moje ulubione :) PS. Po ile te cuda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rex Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: 217.97.131.* 23.09.13, 16:26 i tak to polska wreszcie stała się drugą japonią! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl A tymczasem w Hąkągu 24.09.13, 00:18 Ludzkie fermy w Hongkongu Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 23.09.13, 16:28 Breivik, ten co z zimna krwią zabił ponad 70 osób w Norwegii, ma więcej miejsca w swojej celi. Cela jednoosobowa z aneksem łazienkowym. 3 posiłki za darmo. Siłownia za darmo. Dobrze wyposażona biblioteka za darmo. Możliwość studiowania (oczywiście za darmo) na Uniwersytecie z czego Breivik się cieszy. Czy osoby, które zdecydują się na taki "mikroapartament" będą mieć podobne warunki życia jak Breivik? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 24.09.13, 09:54 Mogą wyjść na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As te mieszkania przygotowują przyszłe pracownice IP: 78.10.94.* 23.09.13, 16:30 W tym tekście z biurkiem i łózkiem ( "Zgadnij, gdzie jest łóżko (prawidłowa odpowiedź: pod biurkiem)"jest ukryta cała prawda o studentach i późniejszy absolwentach, do których niby jest skierowany ten apartamentowiec marzeń. W końcu większośc z tych Mariolek po zaocznych szkołach gotowania na parze skończy pod biurkami swoich szefów, więc niech już podczas studiów przygotowują się psychicznie,że pod biurkiem jest łózko... Co do samego pomysłu. Jak dla mnie byłaby to bardzo fajna sprawa dla studentów i powiedzmy początkujących pracowników. Da się przezyć na takim obszarze kilka lat młodego życia. Niestety cały ten pomysł to kpina, śmiech i granda w biały dzień z powodu absurdalnych cen:) Tylko skończony debil da za mieszkanie wielkości większej budy dla psa 100 tysięcy złotych. Cena w okolicach 7-9 tysięcy za metr kwadratowy może i by była zrozumiała, gdyby ten budynek był stawiany od zera i to z najnowocześniejszych materiałów. Tymczasem każdy, kto we Wrocławiu mieszka nieco dłuzej a już zwłaszcza ktoś, kto miał okazję być w dawnym budynku, z którego powstały te mikroapartamenty wie,że to po prostu stara rupieciarnia, w której poburzono kilka ścian, wstawiono nowe, odmalowano i oddano jako super inwestycje. Nie trzeba być geniuszem matematyki,żeby widziec różnicę w projektowaniu i stawianiu od zera danego budynku (zwłaszcza 10 piętrowego) a taką modernizacją. Więc cena ponad 8 tysięcy za metr to, jak wspomniałem kpina. Ale oczywiscie droga wolna. "Inwestorów" nie brakuje. Gdybym miał kilkaset tysięcy na zupełnym zbyciu to może sam bym kupił na norę do spotkań z kochanką z zaocznej pedagogiki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 21:22 tylko czy jakaś się skusi..niech zgadnę:łysina ,brzuch ,metr 50 w kapeluszu ale mniemanie ,że hoho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didop Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic IP: 193.46.186.* 24.09.13, 11:41 hahaha, własnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic IP: 78.10.94.* 26.09.13, 14:15 A od kiedy to dla dziwki interesują się wyglądem klienta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,, Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 21:54 W Turcji mieszkania mają 60-200 metrów kwadratowych.W Antalii Alanii czy Mersin cena mieszkania z wyposażeniem. kuchni wynosi 500- 1000 euro za metr .Blok z ogrodem, basenem, garażem przy plaży.Oczywiscie klimatyzacja, podlogi drzwi itd.Kupuje dużo Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic 23.09.13, 21:57 Gość portalu: As napisał(a): > Gdybym miał kilkaset tysięcy na zupełnym zbyciu to może sam bym kupi > na norę do spotkań z kochanką z zaocznej pedagogiki... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/51,35771,14655958.html?i=11 Serio byś chciał mieć taki "warsztat"? Takie coś można kupić dziecku jako łóżko piętrowe, a nie by panny spraszać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witeks Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 08:27 Hehe, niby tak,ale patrząc na profil przeciętnej studentki, czyli Baski co wyrwała się ze wsi, gdzie jej rodzina od pokoleń spała na przypiecku a sama Baśka młodość spędziła na baraszkowaniu w stodole po sobotnich dyskotekach, to dzisiaj, gdy już dostała się Baska na wymarzone studia zaocznej socjologii w wielkim mieście taki apartament z klimatyzjacją (wow-ponoć sołtys tez ma klimę w nowym traktorze, sprawdze co to takiego!)może imponować;)Oczywiście mam na myśli Baski z wiochy, nie wszystkie dziewczyny ze wsi, bo wiele z nich to mądre kobiety, żeby nie było,że hurtem dyskryminuję wieśniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubicielka ...kochanka z zaocznej pedagogiki IP: *.33.186.91.dynamic.wobline-ip.de 24.09.13, 08:53 bo na lepszą lalkę cie nie stać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleft Re: ...kochanka z zaocznej pedagogiki IP: *.croy.cable.virginmedia.com 24.09.13, 09:09 Droższą czyli (wg. ciebie ) "lepszą" pewnie ma już w swoim domu. Masz racje takie jesteście dobre, że nas na was nie stać :D Jedni szukają młodszych głodnych życia w akademikach - chociaż moim zdaniem to też strata czasu im brakuje jedynie kilka lat do "waszego" poziomu. Inni szukają dalej, w mniejszych mieścinach bardziej tradycyjnych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 16:34 widać nie idą te klity, bo to kolejny artykuł o tym, że sprzedają się jak ciepłe bułeczki i już prawie nie ma wolnych....GW normalnie jak gazetka z lidla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foksterierka Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 21:35 Oglądam te zdjęcia i się zastanawiam gdzie to "ponadstandardowe wykończenie" bo wprawdzie wszystko nowe, ale biedą trąci. Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 23.09.13, 22:18 No jak gdzie?Na ścianie rower wymalowali-to jest ponadstandardowe:P Jak niżej napisałem-porównując ceny za studio w Londynie oraz realia płac, cen itd-to za takie pół-studio można zapłacić 50K zł-wiecej to jest przepłacanie:P Za 750K zł wyniesie z wykończeniem i wyposażeniem domek pod Wrockiem 120m2/vide Domaszczyn-stan deweloperski podwyższony 600K zł/ Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartamenty 23.09.13, 16:52 JUŻ TRZECI ROK PISZEMY O KNOCIE ??? kolejny rok akademicki wkrótce się zaczyna ? i nic... zero zainteresowania !!! na szczęście, ewentualni przyszli Klienci mają więcej rozumu niż właściciele tej jakże mocno podejrzanej " Inwestycji " ! kto zechce - niech odszuka wpisów o Firmie ;) Gazeto, musisz pisać o każdym Gów_nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 21:28 Za to im płacą ich judaszowe srebrniki. A to najwyższa wartość dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 23.09.13, 17:35 > O ile za miejsce w akademiku trzeba zapłacić ponad 400 zł, to u nas koszt wynajmu wyniesie 900-1000 zł, a przecież komfort życia będzie bez porównania wyższy Oplułem monitor ze śmiechu w tym momencie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.13, 18:05 to i tak jesteś o jedną kawę do przodu w stosunku do mnie ;) Co by im szkodziło 'budować' mieszkania 'ludzkie' tzn 30 metrowe? Wtedy 'parka' studentów spokojnie sobie pomieszka. Szczerze wątpię, by ktoś inwestował 100 tys zł, a nie stać by go było dołożyć te 20 tys za dodatkowe metry... Jedyne mieszkanie 'zdatne' to to o zgrozo 'największe'. Trzeba przyznać jedynie, że sam pomysł na postawienie bloku tylko dla studentów jest fajną 'alternatywą' wobec akademika. Niestety zarówno 'prywatny akademik' jak również ten knot szału nie robią - właśnie przez formę i realizację tego pomysłu. Bo jakoś nikt nie może zrozumieć, że student to co prawda osobnik o mniejszych wymaganiach, ale też normalny 'konsument'. Otrzymują go rodzice - ok. Ale on też nie chce być zamykany w klatce. Wstyd powiedzieć, ale mój pies ma klatkę 20 m2. A tu na dużo mniejszej powierzchni ktoś chce upchnąć dwie osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 23.09.13, 21:22 Gość portalu: idiota napisał(a): > studentów spokojnie sobie pomieszka. Szczerze wątpię, by ktoś inwestował 100 t > ys zł, a nie stać by go było dołożyć te 20 tys za dodatkowe metry... Ceny spadną a w apartamencie 12m2 spokojnie pomieści się 8-osobowa chińska rodzina - dokładnie tak jak to wygląda w co gorszych slamsach w Chinach... Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 23.09.13, 22:12 się wszyscy uparli na 100 tys. wyobraźnia "inwestora" jest nieporównanie większa - sięga powyżej 200 tys. kabaret. z drugiej strony taki jest kierunek rozwoju cywilizacji - coraz mniejsza grupka ludzi ma coraz więcej, reszta schodzi na poziom kur niosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2r Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.147.196.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.09.13, 20:11 Co w tym śmiesznego? Zaprosisz gościa, sam zajmując jedyne miejsce siedzące, a gość stoi przed tobą na baczność. Albo leży u Twych stóp. W pewnym sensie bardzo komfortowa sytuacja... Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 23.09.13, 22:20 No co ty-zaprosisz tylko kochanka, bedziecie leżeć na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cehaem Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.bb.sky.com 24.09.13, 08:35 Wy rzeczywiscie macie cos z glowa. Sam pare lat spedzilem na niespelna 16 metrach kwadratowych i ani nie bylem nieszczesliwy, ani nie musialem swoich gosci upychac po katac. Artykul troche traci reklama, cena dosc wygorowana, ale w miescie jak Wroclaw i tak sprzeda sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.tktelekom.pl 24.09.13, 09:21 nie porównuj akademików do mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cehaem Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.bb.sky.com 24.09.13, 22:14 Ale tam nikt nie bedzie sie wprowadzac, kto chce na stale mieszkac z przynajmniej jedna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wizdarek Chów klatkowy - ściółka gratis? 23.09.13, 18:18 W wolnowybiegowym jednej kurze przysługuje 4m^2. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojcie Mikroapartamenty dla Mikromilionerów! 23.09.13, 21:21 jak już żartobliwie komentowano to na wrocławskich forach :) Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartamenty 23.09.13, 21:23 Umowa śmieiowa w korpo, hipoteka na 30 lat i własne 11 metrów kwadratowych. Mozna? Można! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 21:33 Marzenie leminga. Oraz utrwalany przez wybiórczą model """""sukcesu""""" polaczka. (nie iwem czy wystarczajaco duzo cudzyslowiow) Rozumiem, ze wybiórcza robi ze swoich czytelników debili - za to im płacą. Jak i za totalne gnojenie polaczków. Ale jest mi naprawdę żal tych którzy czytają ten portal na poważnie. Czuje do was pogardę ze wzgledu na wasza inteligencję. Nie widzicie co sie tu wyrabia ? (ps. te slowa nie sa skierowane do przedmowcy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.13, 10:54 A mnie żal tych którym w ogóle wpada do głowy pomysł żeby jakikolwiek portal traktować poważnie. Każdy zorientowany wie, że nie wymyślono jeszcze modelu biznesowego dla darmowego portalu który by stawiał na jakość artykułów, a nie na ilość Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Klimatyzacja musi być 23.09.13, 21:31 Bo inaczej podusiliby sie w tej klitce Przepisy mówią ile ma być powietrza w takim pomieszczeniu ,to spełnia normy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxi Re: Klimatyzacja musi być IP: 173.233.198.* 23.09.13, 21:55 Ceny tych klitek (mozna porownywac z rozmiarami cel wieziennych?) to czysty nonsens! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.portalu 300 tys. za mieszkanie 30 m^2? :D:D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 21:37 Z taką kasą to można się powoli zastanawiać nad budową własnego domu. Ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: 300 tys. za mieszkanie 30 m^2? :D:D:D IP: *.finemedia.pl 23.09.13, 23:47 chyba własnymi rękami i z błota działka pod wro (gdzieś dalej) 100kpln domek pod klucz 400-500k (domek, nie grande hacjenda) właśnie kończę parterówkę 120m2 użytkowej i gdzieś w tych widełkach wyjdzie. doliczyć zagospodarowanie terenu i ogrodzenie. Piszę ku przestrodze, żebyśta się nie podniecili jak moja sąsiadka, której wyliczono 320k, a skończyło się w pobliżu 600kpln (+ działka) za taki domek, ale dodatkowo z rekuperacją i solarami. a przecież nie każdego stać na 100% przekroczenie budżetu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuszki Re: 300 tys. za mieszkanie 30 m^2? :D:D:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.13, 07:23 więc moje parterowe 160m pow. użytkowej za 460tys zł (bez działki) nie wygląda tak źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
stonka_buraczana Re: 300 tys. za mieszkanie 30 m^2? :D:D:D 24.09.13, 13:48 Za 200 tys. mozna kupic pod Wroclawiem stary dom na wsi z ogrodem. Fakt, trzeba doliczyc min. 100 tys. na remont, ale jezeli jest to pozadny, murowany, poniemiecki dom, to warto. Trzeba tylko omijac "wsie" zamieszkale przez miastowych i ceny od razu sa nizsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: 300 tys. za mieszkanie 30 m^2? :D:D:D IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.13, 18:59 Można też kupić nowy -nowoczesny dom od dewelopera-na wsi pod Wrockiem za 600tys zł, i wydac na wykończenie jeszcze 150K i bedzie git:) Po co komuś takie cóś? Lepiej wybrac cóś dla siebie:) goo.gl/P5fzXnieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonka_buraczana Re: 300 tys. za mieszkanie 30 m^2? :D:D:D IP: *.dip.cf.ac.uk 25.09.13, 14:42 Ja akurat wole stare domy z historia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 300 tys. za mieszkanie 30 m^2? :D:D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 13:15 Nie chrzań,można wybudować dom na wsi nieco dalej od Wrocławia za trochę ponad 300 tys. (pod klucz).I działka też będzie o wiele tańsza.Tak więc w przybliżeniu mamy już ok. 1/3 kosztu budowy domu za tę nędzną klitę,której mieszkaniem w żadnym razie nazwać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BVVB hahahaha powodzenia IP: 93.159.162.* 23.09.13, 21:40 trzeba byc niespełna rozumu aby wydać 8-9 tys za metr jakiegokolwiek mieszkania, a tym bardziej małego. za 8 tys to ja oczekuję najwyższego standardu w najlepszej lokalizacji na normalnym metrażu jak zejdą do 3000 za metr to mozna rozwazyc "ofertę". uważam, że budowanie mieszkań mniejszych niż 30 metrów powinno być zakazane z urzędu. nie wiem czy trzeba to komuś jeszcze tłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier masz problem z czytaniem? IP: *.siedlce.vectranet.pl 23.09.13, 21:49 Skoro sprzedali prawie wszystkie lokale to można w zasadzie powiedzieć że za tanio sprzedawali. Jeśli Cię nie stać to inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek212 Re: masz problem z czytaniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 21:56 Z tymi mieszkaniami to jest jak z kupnem auta typu Smart. Mały i drogi, a na rynku wtórym praktycznie niesprzedawany w rozsądnej cenie. Te mieszkania jako inwestycja to jest wtopa, bo na rynku wtórnym dla 99% kupujących liczy się cena za metr w zależności od stopnia zniszczenia lokalu. Jak ktoś w przyszłości będzie chciał opchnąć te cuda za 8 kafli to powodzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Zaużmy nawet że masz rację IP: *.siedlce.vectranet.pl 23.09.13, 22:11 ale to ICH kasa - mogą ją równie dobrze przepić. Myślę też, że się mylisz z tymi 99%. Wg mnie najbardziej się liczy cena za całość nie za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: Zaużmy nawet że masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 22:30 Za całość wypada jeszcze gorzej. Przeciez to jest buda wielkosci mojej toalety ... A ty bankier, sam sprzedajesz to barachło ? Bo po tekstach w stylu "no przeciez napisano, ze sprzedali prawie wszystkie" mam wrazenie, ze albo sam jestes idiotą, albo masz swoich rozmowcow za idiotów. Skad wiesz, ze to co napisali to prawda ? Zwlaszcza majac na uwadze, ze na wybiórczej NOTORYCZNIE publikowane sa klamstwa. Moje ulubione to "półnadzy kibole Z SZALKIAMI na plaży" w zadymie z Meksykanami. wybiórcza rozpoznala ich, ze to kibole, bo "mieli szaliki druzyn pilkarskich". Na filmikach pozniej nie bylo ani jednego szalika. Ale wybiórcza wie, wybiórcza czuwa ! Tylko żal mi pajaców, którzy wierzą w to co się tutaj pisze ... i pisze się załóżmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BVVB Re: masz problem z czytaniem? IP: 93.159.162.* 23.09.13, 21:58 takie mendy jak ty zawsze próbują poniżyć kogoś tekstem że go nie stać. stać mnie tylko, że na sporo większe mieszkanie, albowiem pakowanie pieniędzy w coś takiego co za parę lat nie przyniesie mi zysku uważam za spalony interes. kumasz to? specjalisto ds obsługi klienta na prowizyjnej umowie? a napisać, że sprzedali wszystkie mieszkania w mojej okolicy to też potrafię, kto to zweryfikuje? matko jedyna.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? IP: *.siedlce.vectranet.pl 23.09.13, 22:09 ktoś ma kasę to wydaje jak chce i nikomu nic do tego. To że Ty uważasz to za kiepski interes to jeszcze NIC nie znaczy. I grubbo się mylisz - pełna umowa 7,5k/mc netto - i co ciekawsze - państwowa firma... Na Batorego w Warszawie są mieszkania 16 m2 - spróbuj tam kupić albo wynająć mieszkanie - powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa_potrzeba Re: To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? 23.09.13, 22:13 glupio wydana kasa na kajute;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier nawet jeśli, to czyjaś własna - prywatna IP: *.siedlce.vectranet.pl 23.09.13, 22:15 zarobiona i wydana w dowolny sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: nawet jeśli, to czyjaś własna - prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 22:44 pieniadze na panstwowym nie sa zarobione, tylko UKRADZIONE gwoli ścisłości. Poza tym, dziwnie się ciskasz i panikujesz ... jakby ciebie osobiscie temat dotyczyl. Czemu sie tak spinasz ? Sprzedajesz te budy ? Ps. Nie żartuje, mam wieksza toalete niz to "mieszkanie". Odpowiedz Link Zgłoś
polskirozlamacz On się spina? 23.09.13, 23:18 To co dopiero pisać o krzykaczach, którzy tu piszą? Czasem można się załamać jak się czyta głupoty, które ludzie wypisują na tym forum - stąd rozpaczliwe próby przemówienia do rozsądku interlokutorom. Tak to odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 22:35 państwowe ... CZYLI JESTEŚ PASOŻYTEM. i jeszcze 7.5 k ? polaczkowo zaje..ane Masz swiadomosc, ze to sa pieniadze UKRADZIONE PRZEMOCĄ społeczeństwu ? Że pasożytujesz na cudzej krzywdzie ? A zarobki też typowe jak na państwowym. W koncu ludzie nie wytrzymaja utrzymywania tych wszystkich darmozjadów i wybiora jakiegos pana z wąsem. Jesli mialby zlikwidowac tak z 50 % etatow urzedasów, sam bym na takiego zagłosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniekk Re: To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 22:59 a kolega pewnie urodził się w PRYWATNYM szpitalu, chodził do PRYWATNEGO przedszkolna a potem PRYWATNEJ szkoły, leczył się u PRYWATNEGO lekarza i jeździł po PRYWATNYCH drogach. Bo jak nie to (zgodnie z twoją "argumentacją")jesteś pasożytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 23:09 lekarz nie jest urzedasem, przedszkolanka nie jest urzedasem, drogi nie są urzędasami. Czemu wywijasz kota ogonem i starasz sie manipulować ? To przykre. Urodzilem sie w szpitalu, na ktory moi rodzice zaplacili w podatkach, na przedszkole tez BYLI ZMUSZENI w podatkach zaplacic. I na szkołę też. I to znacznie wiecej niz wyszloby to prywatnie i w lepszych warunkach. Ale co poradzisz, jak stoi nad tobą BANDYTA z bronią w reku i zabiera ci pieniadze siłą ? Znaczy ten no ... skarbówka i rząd ktory nie umie nic oprocz podnoszenia podatkow. Ponadto czemu nie wymieniles ani jednej z ARMII 450 TYS URZĘDNIKÓW ? (słownie: czterysta pięćdziesiąt TYSIĘCY) Myslisz, ze pieniadze na to zeby mogli sobie caly dzien kawke popijac spadaja z nieba ? Kiedy cos w polskim urzedzie ostatnio zalatwiales ? Hmm ? No wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 23:28 > lekarz nie jest urzedasem Kto płaci pensję lekarzowi? > przedszkolanka nie jest urzedasem Kto płaci pensję przedszkolance? > drogi nie są urzędasami. Kto zapłacił za budowę dróg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.13, 09:41 M.in. ja zapłaciłem. Pan zapłacił, Pani zapłaciła .... Szkoda, ze nie moge robic tego z wlasnej woli, tylko jestem do tego zmuszany przemocą. I swoja droga co chcesz powiedziec ? Jak widzisz oni nie sa urzedasami. Jakby ine zabierano mi tych pieniedzy, kupilbym wszystkie te uslugi na ZNACZNIE LEPSZYM POZIOMIE. A tak to jak dzisiaj sie zapisze do lekarza, to moze mnie na 2020 przyjmie. U ktoregos specjalisty we Wroclawiu sa kolejki na 2018-2019 ustalane. Wiec powodzenia. A co do budowy drog - placimy dokladine 2x wiecej niz Niemcy, mamy koszmarna jakosc. Wykonawcy kradna kruszywo, megawałki ... Jest z czego sie cieszyc ... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony.poll74 Re: To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? 24.09.13, 11:50 Masz też prywatne autostrady, może są lepsze? Tzn. państwowe ukradzione przez prywaciarzy. Wolny rynek sprawdza się tylko w branżach nowych gdzie siłą rzeczy jest konkurencja, lub tam gdzie produkcja jest prosta i jej uruchomienie nie wymaga gigantycznego kapitału. Np. informatyka, produkcja żywności itp... W większości branż wolny rynek kończy się z chwilą pożarcia małych przez dużego i mamy to co jest obecnie. Neoliberalizm to połączenie najgorych cech komunizmu i faszyzmu, bez ich pozytywów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: To po co krytykujesz czyjeś inwestycje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 16:54 Tak, prywatne autostrady jesli chodzi o jakosc wykonania generalnie sa lepsze. Niestety takich w Polsce nie ma, bo pieniadze na nie zostaly wylozone glownie z budzetu. Zobacz na drogi w Niemczech. Tam jest konkurencja o ktorej wspominasz, ale i generalnie kapitalizm. A u nas ? Wybudowano drogi 2x drozsze niz w Niemczech, z pieniedzy ukradzionych z budzetu, oddano prywatnym firmom ktore pobieraja bezczelnie wysokie opłaty od kierowcow ktorzy juz przeciez zaplacili za budowe tego ... To nie jest kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier państwowa firma - nie urząd IP: *.siedlce.vectranet.pl 23.09.13, 23:07 i nie, nie sprzedaję tego - patrz na adres ip - ale uważam, że każdy ma prawo tak wydawać swoją kasę jak mu się podoba - jak chce wydać 200 tys żeby mieć mieszkanie mniejsze niż Ty toaletę to tylko i wyłącznie JEGO sprawa - a nie gołodupców z forum gw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: państwowa firma - nie urząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 23:11 Owszem, jego sprawa. Ale inni mają też prawo do mówienia jak bardzo jest to poroniony pomysł. Jakos nie widze zeby ktokolwiek mial o tym pozytywne zdanie. Oprocz redakturów którym za to zapłacono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier oraz 160 kupców wydających własne pieniądze IP: *.siedlce.vectranet.pl 23.09.13, 23:17 a jakoś bardziej wierzę w racjonalne działanie ludzi ze swoimi pieniędzmi niż z opiniami na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: oraz 160 kupców wydających własne pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.13, 10:01 Na przykład amber gold. "Oszołomy" na forum pisały, że to oszustwo ale na szczescie "madrzy" ludize "racjonalnie" zadzialali swoimi pieinedzmi. A wyborcza to masowo reklamowała. A syn Tuska legitymizował. Wtedy to też było "racjonalne" działanie. i 160 osób już kupiło twierdzisz ? Czyli wszystko zajete, to po co ta artykułoreklama ? Mozna jakos zweryfikowac ile osob kupilo ? Bo ja tam widuje raczej pustki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michau Re: państwowa firma - nie urząd IP: *.zielonepole.pl 23.09.13, 23:38 Zgoda z bankierem, każdy z własnymi pieniędzmi może robić co chce. Wolny rynek działa w ten sposób, że to od popytu zależy cena i skoro większość mieszkań została już kupiona tzn. że cena nie była za niska. Kolega Pssss zarzuca bankierowi 'lewackość' a sam ją uosabia bardzo emocjonalnie reagując i pośrednio zarzucając idiotyzm tym co te mieszkanie kupili. Widzę, że kolega ma poglądy lewicowe w kwestiach gospodarczych, czyli wtrącanie nosa w nie swoje sprawy. Bliżej ci do pisowców niż do Korwina chyba, ten pan by się bardzo za ciebie wstydził. Jeśli chodzi o urzędników, to jest krzywdzące jest nazywanie ich pasożytami, nikt im tej pracy nie wciskał, winne są osoby u góry, politycy, którzy nie potrafią przeprowadzić odpowiednich cięć. Jeśli przyznaliby tobie stypendium na studiach to byś nie wziął bo jesteś taki prawy? Również uważam, że urzędników powinno być najmniej jak to możliwe, ale być może bankier zasługuje na te 7,5tys zł? Nie znasz go ani trochę a nazywasz pasożytem, co świadczy o tobie nie najlepiej, a wręcz jak najgorzej. Nie rozumiem równiesz czemu przesiadujesz na forach wyborczej, której tak nie lubisz? Jesteś sadomaso, czy tępisz lewaków? Jeśli chodzi o same mieszkania to wydaje mi się, że dla kawalera ono może być idealne, po co komu tyle przestrzeni? Wiem, że ludzie chcą gromadzić jak najwięcej, mieć jak najwięcej rzeczy, ale ja uważam, że gromadzenie dobrych momentów, przyjaciół na których można polegać i posiadanie poukładanego życia jest ważniejsze niż posiadanie 100 książek na pokaz (skoro można mieć tysiące książek na czytniku ebooków), 10 par butów, setek ubrań (z których 30% była używana w ostatnim roku) czy nieużywanych bibelotów. Człowiek naprawdę tak dużo nie potrzebuje rzeczy. Również uważam, że mieszkanie jest za drogie, ale są ludzie, którzy uważają inaczej (może mają bogatych rodziców? to nie grzech) i mają do tego święte prawo... lewaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz czytelnik Re: państwowa firma - nie urząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 01:55 > być może bankier zasługuje na te 7,5tys zł? > Nie znasz go ani trochę a nazywasz pasożytem gdyby się nie odzywał, to owszem mógłby sięgnąć po argument "nie znacie mnie", ale się odezwał i zdążył wyjść na idiotę. Uroczy są ludzie wytrwale robiący z siebie idiotę, a następnie sięgający po argument "nie znasz mnie". Bankierowi trzeba oddac, ze sam był mimo wszystko mądrzejszy od swojego obrońcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: państwowa firma - nie urząd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.13, 10:27 Mam prawo wyrazic opinię nt. tych mieszkan oraz osob ktore je rzekomo mialy kupic. Jak ktos kupi malucha za 50 tysiecy powiem dokladnie to samo. Wolnorynkowość nie oznacza zabronienia krytyki. Jesli przyznano by mi stypendium to bym je przyjal, bo to moje pieniadze tylko poddane redystrybucji. To, ze zyje w kiepskim systemie politycznym nie jest moja wina i wiadomo, ze bede korzystal z tego, ze łaskawie mi oddaje moje pieniadze. Facet powiedzial, ze praucje na panstowwym za 7.5k Brzmi skrajnie urzedniczo, wiec nie wiń mnie za uzywanie logiki. I nie o tyle mowie ludziom co maja robic ze swoimi pieniedzmi (JAK PROBUJESZ PRZEINACZYĆ), tyko wyrazam opinię, że inwestycja w ten obiekt jest skrajnie nieopłacalna. I że graniczy z oszustwem. Po co wlasciwie napisano ten reklamoartykuł skoro wszystko prawie sprzedane ? Jak bedziesz widzial gdzies EWIDENTNĄ PRÓBĘ NACIĄGNIĘCIA KOGOŚ, oszustwa itp to rozumiem że przejdziesz obojetnie, albo wrecz bedziesz kibicował ? Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo.b Re: państwowa firma - nie urząd IP: *.bb.sky.com 11.10.13, 09:33 Zaczniecie się zaraz o brzozę smoleńską kłócić to wrzucę coś: " W tej chwili na IX piętrze jest wolne mieszkanie o pow. 27,5 m kw. z widokiem na Stare Miasto. Kosztuje 237 tys. zł (8,61 tys. zł za m kw.)" "Pierwszym naszym klientem była osoba, która miała dwa mieszkania na wynajem. Sprzedała je i kupiła u nas pięć, bo przeliczyła, że będzie miała wyższą stopę zwrotu inwestycji" Nikt raczej tego nie kupi na 5 lat studiów (+rezerwa na dziekanki). To raczej inwestorzy, którzy będą wynajmować. Teraz trochę obliczeń: 237 tys / 900zł za miesiąc za wynajem = 263 tygodnie czyli troszkę ponad 5 lat przy założeniu że ktoś wywali gotówkę - tyle trzeba żeby inwestycja się spłaciła, a potem to już zysk. A tu się toczy dyskusja jakby co najmniej czteroosobowa rodzina miała wprowadzić i brać to na kredyt. znajdą się tacy co zapłacą tyle za wynajem, a jak nie to inwestor obniży czynsz i poczeka dłużej na zysk. To w sumie dobra opcja w porównaniu z domem za miastem za minimum 400 tys + koszty dojazdu. Może też tatuś kupić na kredyt zamiast płacić za wynajem, a potem kosić kasę z wynajmu jak już dziecko będzie zarabiać w korporacji lub ciągnąć rodzinną firmę i nie bedzie potrzebować tam mieszkać. Na kilka tysięcy studentów na pewno znajdzie się 160 którzy lub którym to wynajmą, a może kilku kupi jako inwestycję pod wynajem. Ceny obecny deweloper liczy tak żeby zwróciła się mu inwestycja jak podejrzewam - jak nie sprzeda wszystkiego to sam będzie wynajmował i też zarobi. Bez urazy ale trochę krzykacze zrobili z tego artykułu konwersację jakby co najmniej chodziło o zwykłą deweloperkę dla przeciętnego Polaka - to inwestycja skierowana do konkretnej grupy odbiorców. Dla reszty zostaną akademiki i mieszkania wynajmowane na spółkę z innymi. A to czy artykuł jest reklamą? Hmm... komercyjne media takie jak ten portal z tego żyją i raczej coś z tego mają skoro wymieniane są nazwy dewelopera, producenta mebli, kibli itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz czytelnik Re: masz problem z czytaniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 01:43 > Skoro sprzedali prawie wszystkie lokale to można w zasadzie powiedzieć że za tanio sprzedawali. Jeśli Cię nie stać to inna sprawa... Jak widać, Wyborcza może bez obaw publikować teksty sponsorowane, lemingi i tak nic nie zauważą. Co pół roku przedstawiają ofertę handlową tej inwestycji i naganiają na kupno mieszkania, a niektórzy dalej wierzą, że mieszkanka są w normalnej cenie, idą jak woda, a ludzie kupują po kilka naraz. Przecież to jest zwykła prezentacja oferty handlowej plus parę chwytów sprzedażowych, z gatunku tych, o których Wyborcza często pisze, że stosują je arcymistrzowie sprzedaży przy obrocie magicznymi garnkami i żaden człowiek nie potrafi im się oprzeć. Serio ktoś wierzy, że Wyborcza równie chętnie opublikowałaby artykuł o waszej firmie połączony z prezentacją oferty handlowej i naganianiem na zakup produktów? he he he lećcie kupować, bo zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: hahahaha powodzenia IP: *.customer.telia.com 25.09.13, 13:19 Ale to jest akademik! Nie "normalne" mieszkanie. W GB, Szwecji i wielu innych miejscach (o tych dwuch moge sie wypowiadac) takie sa dosc powszechne. Moze nie dla kazdego studenta, bo sa tez tansze o nizszym standardzie. Niejednokrotnie w cene wliczone jest jeszzce wyrzywienie (w GB). Jedyne co moze dziwic to sprzedaz mieszkan, ale rozumiem, ze uczelni nie stac na taka inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
allegropajew Re: hahahaha powodzenia 25.09.13, 15:09 Wyrzywienie zapewne ważywami? Gościula Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Bardzo dziwny artykuł 23.09.13, 21:50 Przypomina bardziej folder reklamowy, niż tekst dziennikarski. Są ceny, są wypowiedzi dewelopera, są zachęty, no, po prostu - pijar. A co do samego pomysłu kupna takich mieszkań/pokojów na wynajem. Nie wiem jak we Wrocławiu, ale w Krakowie większość ofert "dla studenta" kończy się na 600 zł + opłaty. I nic dziwnego, jesli ma się te 20+ lat, to wizja mieszkania z jedną czy dwiema (a nawet trzema) osobami nie jest jakoś straszna, a nawet stówa miesięcznie robi różnicę. Nie bardzo więc widzę te pędzące tłumy studentów, gotowe płacić 1000+liczniki. Nawet jeśli oznacza to kamery na osiedlu i mniej lub bardziej dęty "prestiż". Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartamenty 23.09.13, 21:56 120 tys, za to najwieksze mogę dać. Tylko 130 ze względu na obecnosc chmary studentów, ktoryz obnizają wartość mieszkania conajmniej o 30%. cena w granicach 4000 zl / m2 wydaje mi sie rozsądną. Odpowiedz Link Zgłoś
umberos Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartamenty 23.09.13, 21:58 Zrobiłem proste obliczenia. Wynajem pokoju przez 5 lat studiów. 500zl * 60 miesiecy - wyszlo jakies 30 tys zl. Argument za kupowaniem czegos czego nawet nie mozna nazwac mieszkaniem dla mnie zupelnie nie zrozumialy. No chyba ze kupujesz za gotówke , co jednak jest rzadko spotykane. W dodatku w cenie 140 tys zl !! Przeciez w tej cenie poza miastem mozesz maly dom postawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 23:30 > Przeciez w tej cenie poza miast > em mozesz maly dom postawic. Chyba kurnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.tktelekom.pl 24.09.13, 09:23 Jak masz działkę to wybudujesz dom. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 24.09.13, 10:56 Rozumiem, że działki spadają z nieba, osobliwie z podłączeniem już do wszystkich mediów :) Bo jak masz działkę, to co za różnica, czy budujesz poza miastem czy w mieście? A nawet jak masz, to za taką cenę, owszem, jest możliwe postawienie ścian i dachu, ale raczej ze szwagrem, a nie poważną ekipą. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 25.09.13, 14:09 > Rozumiem, że działki spadają z nieba, osobliwie z podłączeniem już do wszystkic > h mediów :) Podobnie jak samochody, dzięki którym będzie można dojeżdżać z domu do pracy w cenie 40 gr/km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.183.222.169.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.09.13, 22:37 człowieku, przeciez za 5 lat to prawie 1/4 spłaconego apartamentu a płacac komuś czynsz- czysta strata Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa_potrzeba Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartamenty 23.09.13, 22:01 krotkie pytanie: taniej nie bedzie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
nazwa_niepoprawna Pierwszy element wyposażenia? 23.09.13, 22:08 Sznur, żebym po zakupie i wprowadzeniu się do tego kurnika mógł się powiesić. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic 23.09.13, 22:09 205 do 237 tys zł. 100 tys to byłoby w miarę normalnie. może przewidują że w takiej norce będzie się razem przewijać 4 lemingi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic IP: *.tktelekom.pl 24.09.13, 09:20 oni przewidują że tam będa mieszkać samotnicy-samobójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jare_jare Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartamenty 23.09.13, 22:09 Jeden baran wpadł na pomysł budowania klatek dla ludzi. Zdał sobie sprawę, że nikt tego nie kupi. No ale, są media - kilka artykułów, nakręcenie tematu, wciskanie kitu i "kreowanie" mody. Masakra. Tu nawet nie chodzi o posiadanie czegoś własnego. Tu chodzi o to, że życie na takiej przestrzeni najzwyczajniej nie jest normalne i nie sprzyja zachowaniu zdrowego rozumu. Ktoś tu popisał się myśleniem eksperymentalnym do kwadratu, a teraz pcha to w każdy możliwy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
nazwa_niepoprawna Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament 23.09.13, 22:12 Ach. Za chwil kilka wrzucą temat z domosfery, jak z 16m2 zrobić willę. Koko spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no future Re: Jak rozciągnąć metr. Pokazali mikroapartament IP: *.e-wro.net.pl 23.09.13, 22:10 Ucz się, pracuj, śpij. Że co, życie towarzyskie, czas wolny? NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
polskirozlamacz PRL się skończył 23.09.13, 22:20 i życie towarzyskie nie ogranicza się już do domówek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: Cena 8 tys za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 22:46 Pomysl - masz bardzo kiepski produkt, ktory trzeba zareklamowac. Produkt przeznaczony jest dla skonczonego kretyna, ktory da sie oszukac. Gdzie zamiescilbys artykułoreklamę i poszedl szukac frajerów ? Moim zdaniem bardzo dobrze trafili. Amber gold tez nie bez powodu sie tu na duza skale reklamowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: focus Re: Cena 8 tys za metr IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.13, 03:14 Czytelnicy GW to na ogół rocznik 60-coś. Jedna z najbogatszych grup docelowych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Cena 8 tys za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 04:14 I tym najbogatszym ludziom wciska sie cos takiego? I jeszcze za taka cene? Czego ten marketing ludziom nie wcisnie... Mi takie mieszkanka kojarzą się raczej z dowcipami w stylu "ile osob upchnie się do malucha..." 11m kw z wlasna lazienka? Niezly tłok I jeszcze z opcja na waletowanie? Ty śpisz w szafie, ty na wieszaku, ty na parapecie, wy dwoje w szulfladzie, ty zaprzyjazniasz sie z muszla (klozetowa), a na drugi bok przekręcamy się wszyscy razem na komendę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsssSs Re: Cena 8 tys za metr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.13, 10:40 Jest dokładnie jak w tym artykule o garnkach. wybiórcza razem z innymi oszustami wciskaja naiwnym magiczne koldr... nory za sporo zawyzona cene. Ale przeciez napisali, ze taike fajne ... wiec lećcie kupować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxi Re: te mieszkania przygotowują przyszłe pracownic IP: 173.233.198.* 23.09.13, 22:11 "Ludzi, którzy lubią mówić pięknie brzmiące, ale nie znaczące nic hasełka, a nienawidzą merytorycznych argumentów." Czy to wlasnie to cos, co cechuje typowych przedstawicieli tzw. "kato-prawicy" w obecnej Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynka ciekawe co z robią z rodzinami z dziećmi? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 22:11 polak potrafi, na bank w ciagu 2-3 lat zamieszkaja tam rodziny z dziećmi, malutkimi jaki i tymi kilkuletnimi... bedzie ciekawie i co z cisza nocną? Odpowiedz Link Zgłoś