Dodaj do ulubionych

Odkryjemy tajemnice wrocławskiej rewolucji śmie...

24.09.13, 19:47
Istotą polskiej "rewolucji śmieciowej" jest wepchnięcie obywateli w patologiczny układ w którym ZARABIANIE NA ODPADACH - CZYLI ZYSK ZAREZERWOWANY JEST W USTAWIE DLA OPERATORÓW MASZYNEK DO KRĘCENIA LODÓW... Schemat tego przekrętu według znowelizowanej ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach jest następujący: "Najpierw będzie dumping cenowy (zwany "przetargowym ściąganiem majtek w dół") , potem bankructwa spółek komunalnych spowodowane odsunięciem ich od wykonywania ustawowych zadań gmin, przejęcie ich majątku za grosze, a na końcu podwyżki opłat za śmieci"... Tak burmistrz podwarszawskich Ząbek kreśli czarny scenariusz, którego beneficjantem mają być zagraniczne firmy (patrzeć w google.pl na hasło „CZARNA WIZJA ŚMIECIOWA”. --
Obserwuj wątek
    • nazimno Podobny problem: 24.09.13, 19:55
      Ciekawy artykul z portalu:

www.nmun.ch/
      o smieciowej wloskiej mafii:

www.nmun.ch/content/pdf/Noemie-Roten_Garbage-Mafia.pdf
      PS
      Nie ma powodow, aby im nie wierzyc.
      Tak sie toczy ten swiatek
    • claris Odkryjemy tajemnice wrocławskiej rewolucji śmie... 24.09.13, 21:19
      Odkryjcie tajemnicę dlaczego Wrocław ma najdroższe śmieci w kraju - w innych częściach ludzie płacą 8 zł/ os (wielkopolska), albo 20zł/ gospodarstwo (Sulejówek), a ja płacę za 4 os. rodzinę, segregując (i to dodatkowo wszystko co organiczne na kompost) - 88 zł!!!! A na dodatek Alba nie raczyła nawet dać pojemnika na papier, ani worków na odpady zielone..
      • Gość: R2r i dalej IP: *.180.194.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.09.13, 21:32
        Trzymając się Twego toku myślenia, proszę o wyjaśnienie, gdzie jest brakujące 12 kg śmieci na mieszkańca? Bo skoro zebranych zostało 26 kg zmieszanych i 2 kg segregowanych, a do wyliczenia opłat wzięto z powietrza 40 kg/osobę, to pytam, gdzie kasa???
        • pleple.pl Ilość z kapelusza... Idę w zakład, że 24.09.13, 21:42
          sam ( czyli z rodziną, w sumie 2+2 ) wytworzyłem duuużo więcej śmieci. Mimo, że segreguję- choć akurat tylko jeden zbiorczy na zmieszane kontener dostałem i raz worki na "zielone".
      • Gość: z To jeszcze pikuś, ale za te bardzo słone opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.13, 23:00
        miasto nam zafundowało totalny śmieciowy burdel i czeski film - "nikt nic nie wie"... Nie wiadomo, kiedy i co wywożą, i czy w ogóle wywiozą. Publikowane np. przez Albę harmonogramy mają się jak pięść do nosa, więc albo w domu, albo przed domem piętrzą się wory ze śmieciami. Wygląda to fatalnie, niczym w Neapolu podczas strajku śmieciarzy. W ogóle olano temat szkła, każąc mieszkańcom wozić butelki i słoiki po mieście, zamiast postawić odpowiednie kontenery na każdym osiedlu. Zarówno ja jak i moi sąsiedzi jesteśmy mocno wk.. na to co się dzieje, nikt nie zamierza wozić szkła samochodem do kontenerów na innych osiedlach, bo taniej wyjdzie nie sortować tego barachła i płacić jak za zmieszane. Ot i cała konkluzja "edukacyjna" z tego burdelu wprowadzonego przez miasto.
      • Gość: w Re: Odkryjemy tajemnice wrocławskiej rewolucji śm IP: 217.8.185.* 25.09.13, 06:59
        dlaczego Dutkiewicz nie wybudowal segregatorni/spalarni tylko daje zarobic konglomeratom?
        • Gość: Radek Non-profit - taka powinna być istota działania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 08:52
          Istotą wykonywania usług municypalnych powinna być zasada non-profit - czyli pokrywamy wszystkie koszty, ale nie dążymy do zysków - bo zyski w tym wypadku pochodzą z kieszeni naszych mieszkańców czyli od naszych wyborców... Każdy kto mówi o zarabianiu na odpadach - to tak naprawdę czyha na Twoją kieszeń i chce podnosić Ci opłaty... Odpady komunalne - to pole do misji municypalnej www.youtube.com/watch?v=bJX10h7mG-o
    • polujacy_na_kaczki Odkryjemy tajemnice wrocławskiej rewolucji śmie... 24.09.13, 22:55
      Jaka rewolucja? Zwykła podwyżka. Płacę ponad dwa razy więcej, śmieci wciąż odbiera ta sama firma, z tych samych pojemników z taką samą częstotliwością. A pojemników do selektywnej zbiórki jak nie było tak nie ma.
      • nazimno Obrazki, z ktorymi warto sie zapoznac: 24.09.13, 23:40

news.nationalpost.com/2010/11/22/photos-the-garbage-crisis-in-naples-italy/
        • Gość: w Re: Obrazki, z ktorymi warto sie zapoznac: IP: 217.8.185.* 25.09.13, 06:59
          w wielu miejscach we wrocku jest to samo
    • Gość: pio Re: Odkryjemy tajemnice wrocławskiej rewolucji śm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.13, 09:08
      Przecietnie 26 kilo a stawki ustalali na 40 kg (taką informację udało mi się wyciągnać wiosna od pań z Ekosystemu). Czyli mamy stawki ZAWYŻONE o 1/3!!! Wrocław te wyliczenia ukrył przed mieszkańcami aby ukryć ten przekręt! I na przykład nawet firmy po przetargu nie wiedziały jakie kosze powinni mieć mieszkańcy. A ta średnia też pewnie niedługo spadnie do 20 kg/os/tydz. I okaże się że stawka powinna być o POŁOWĘ niższa. Tak nas robią w ...
      • Gość: pio Re: Odkryjemy tajemnice wrocławskiej rewolucji śm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.13, 09:11
        I jeszcze jedno: przed ustawą segregowałem śmieci i "produkowałem" ~20 kg/os. Teraz sporo więcej śmieci mogę segregować i kosz mam często zapeniony w 2/3 czyli mam teraz około 15-16 kg/os/tydz a i tak nie chce mi się spełniać wszystkich regół sortowania, o których gmina nie raczyła mnie poinformować, choć do niektórych mieszikań wysyłała broszurki.
        • Gość: R2r Re: Odkryjemy tajemnice wrocławskiej rewolucji śm IP: *.180.194.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.13, 10:31
          Nie do końca się zgodzę,że gmina ukryła tę wartość, bo przed wprowadzeniem systemu, cały czas była mowa, że obliczają z 40kg/osobę, twierdząc do tego, że na pewno jest tych śmieci sporo więcej, bo przecież nie wszyscy pozbywają się śmieci legalnie i miastu ileś tam ton odpadów ginie. A te 40kg zapisano w Regulaminie utrzymania czystości i porządku na terenie Wrocławia w rozdziale 3, paragraf 6, ustęp 3 punkt 1.
          Gdzie idzie kasa???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka