Gość: nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:22 Jak najskuteczniej znaleźć pracę na stanowisku Kontrolera Finansowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ofelia Re: kontroler finansowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 19:51 heh, ja jestem kontrolerem i mysle,ze musisz wykazac sie - najlepiej wyksztalceniem finansowym, doswiadczeniem w finansach no i podkreslic rzetelnosc, skrupulatnosc, zdolnosci analityczne na interview Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: kontroler finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:25 Obecnie pracuje w analizie finansowej, mam wykształcenie wyższe ekonomiczne,doświadczenie 1,5 roku w działce controlingu.Chciałbym dostać sie gdzieś na stanowisko właśnie kontrolera finansowego, tylko zastanawiam sie jakie mam szanse i jaką kwotę jesli chodzi o zarobki mógłbym wynegocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ofelia, ja cie bardzo IP: *.cec.eu.int 28.07.06, 10:14 przepraszam, ale akurat znam osobiscie kontrolera aster, wiec jakbys moigla sie nie podszywac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofelia1982 Re: kontroler finansowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 21:25 no to masz dobre kwalifikacje, jesli 1,5 roku siedziales w controllingu! zalezy tez jaka firma i co robiles, ale jestem pewna, ze brano by Cie pod uwage podczas rekrutacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: kontroler finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:43 Firma międzynarodowa, obowiązki głónie rapotowanie wyników plus inne analizy na potrzeby wlaścicieli ( oczywiscie wszytko in english). Raportowanie wewnętrzne, alaliza wykonania budżetu, kontrola kosztów, analizy ad hoc dla zarządu. Współudział w sporządzaniu sprawozdań rocznych. Jakich zarobków realnie mógłbym oczekiwać? Mam jeszce pytanie jak bardzo zaawansowany excel jest wymagany- tabele przestawne, makra??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofelia Re: kontroler finansowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 21:53 powiem Ci tak - duzo robiles i jestes lakomym kąskiem na rynku pracy:) Moge Ci powiedziec, ze ja pracuje dopiero 3 m-ce w koncernie fmcg i na start jako Junior controller mam 4K brutto. jesli chcesz byc controllerem, to na pewno troche wiecej na start - moze 5,5-6K brutto na poczatek? powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofelia Re: kontroler finansowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 21:55 aha - a co do kwalifikacji - to na pewno SAP i dobrze jakbys mial Excela obcykanego (tabela przestawna of kors i inne przydatne narzedzia jak np filtry itp), ale ja np.makr nie wykorzystuje (i chyba glownyy controller dzialu tez nie). Odpowiedz Link Zgłoś
spelniona1 Re: kontroler finansowy 28.07.06, 11:53 ja akurat nie pracuje w duzej korporacji, ale w firmie z kapitałem polskim (300 ludzi) w dziale controllingu duzo rzeczy trzeba samemu robic od podstaw, duzo sie zmienia w dziale ksiegowosci, a my glownie im pomagamy na codzien potrzebny jest Excel, wlacznie z tabelami przestawnymi, makrami, wyszukiwaniami wyniku, filtrowaniem itp. przydaje sie visual 2 narzedziem, rownie potrzebnym jest akurat u nas access, wszystko wyciagamy kwerendami, z systemu ksiegowego, czesto trzeba sobie stworzyc male narzedzie (typu formularz), zeby ulatwic comiesieczna prace (raport) praca, mila i przyjemna, jako junior kontroler 4 brutto, za pare miesiecy 4800 brutto, w Wawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: kontroler finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:39 A jak u was ze znajomością MSR-ów? Są wymagane na to stanowisko, w u mnie raczej średnia znajomość niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: kontroler finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:43 A czy student SGH /finanse i bankowosc III rok/ ma jakies mozliwosci rozpoczecia pracy w banku? Czy w Waszych bankach pracuja studenci, co robia i jak sie tam dostali? Bardzo bede wdzieczna za odpowiedzi, pozdrawiam wszystkich kontrolerow finansowych Olka Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofelia1982 Re: kontroler finansowy IP: 82.210.148.* 29.07.06, 21:24 hej, ja tez jestem po sgh (wlasciwie to jeszcze nie, bo bronie sie za 2 m-ce) i pracuje w fmcg. nie trzeba pracowac w banku by byc kontrolerem. w ogole to nie wiem czy sa stanowska kontrolerow w bankach, bo ja np. glownie kontroluje szalony marketing w mojej firmie, ktory ma wizje, ma super pomysl - ale nigdy nie patrzy na pieniadze:) moim zdaniem - ubiegaj sie staż najpierw i nic nie stoi na przeszkodzie zebys zaczela juz sie ocierac o dziedzine, jaka jest controlling. a MSRow nie wykorzystuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: kontroler finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:49 a w jakim stopniu wykorzystujesz rachunkowość, zarówno zarządczą jak i finansową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: kontroler finansowy IP: *.chello.pl 03.08.06, 21:48 firma z kapitałem polskim, około 150 osób, (W-wa) (prace w firmie zaczynałam od działu call center) obecnie dział controllingu, staż 4 lata, praca w excellu,(tabele przestawne, funkcje, formuły, proste makra) raporty głównie dla dz. handlowego i księgowego, 2-3 razy do roku jakiś ważniejszy raport dla zarządu niepłatne nadgodziny (zawsze zostaje 1-1,5 godz. dłużej) bez wykształcenia wyższego-tylko ogólniak, umiejętności analityczne, duża samodzielność, stanowisko starszego specjalisty, pensja 2300 brutto + premia 500 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: kontroler finansowy 06.08.06, 14:49 nie wiem o co chodzi Lucyna, bo jesli to jest duza firma i prawdziwy controlling, to 2800 brutto jest smieszne..moze chodzi o brak studiow wyzszych? nie wiem. dlaczego nie zaczniesz rozgladac sie za czyms lepszym? Kwalifikacje mas zniezle, bo 4 lata w controllingu to juz cos (choc zalezy JAKI to controlling - w kazdej firmie co innego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: kontroler finansowy IP: *.chello.pl 07.08.06, 19:30 Ofelia, w firmie, w której pracuję tak kiepsko płacą wszystkim, ale pieniadze są na koncie zawsze na czas ja nie mam studiów kierunkowych, nie znam jezyków, nie konczyłam też żadnych kursów, jestem samoukiem, może to też wpływa na wysokość mojej pensji. Ci którzy nie mają pętli na szyi odchodzą, szukają lepszych pieniedzy, łatwiejszej pracy, a ja mam małe dziecko, jestem samotną matką, zwyczajnie nie stać mnie na ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: kontroler finansowy 06.08.06, 14:47 w duzym, bo na tym wlasnie opiera sie moja praca:) Odpowiedz Link Zgłoś
r.olivaw kontroler finansowy poszukiwany 07.08.06, 17:29 Witam, szukam kontrolera kosztów do pracy na stanowisku kierowniczym (w dużej instytucji). Nadzór nad 6-8 osobami. Doświadczenie wystarczy ok. 2 lata ale ważne silne umiejętności analityczne i umiejętność pracy z ludźmi (nie ukrywam - spora presja czasowa). Mocne podstawy księgowości, chociaż nie wymagam żadnych licencji. Mile widziani studenci CIMA lub ACCA. Poszukuję osoby zmotywowanej i nastawionej na sukcesy. Znajomość angielskiego wskazana. Dobre zarobki. Zainteresowanych zapraszam - proszę przesyłać CV. R.O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: kontroler finansowy poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 16:29 > Zainteresowanych zapraszam - proszę przesyłać CV. > R.O. Gdzie?:] Odpowiedz Link Zgłoś