Dodaj do ulubionych

bilet na 1 linię - pytanie

25.08.04, 22:39
chciałem się zapytac - czy kupując bilet miesięczny na 1 linię mogę jeździć
innymi na pokrywającej się trasie? czytałem regulamin MPK, i wiem, że tam
jest coś takiego, ale co innego papier, a co innego zycie - chciałem wiedziec
czy to naprawdę działa i czy kanary się nie czepiają.
Bo myślę sobie tak, że np kupując bilet na 149 mozna by było bez przeszkód
jezdzic na 139 (praktycznie identyczna trasa) i na 406 i 409 do nowego dworu.
Czyli praktycznie 4 linie, a bilet na jedną. Jak myslicie, czy to ma sens?
Obserwuj wątek
    • leo19 Re: bilet na 1 linię - pytanie 25.08.04, 23:46
      curtiz napisał:

> Bo myślę sobie tak, że np kupując bilet na 149 mozna by było bez przeszkód
      > jezdzic na 139 (praktycznie identyczna trasa) i na 406 i 409 do nowego dworu.
      > Czyli praktycznie 4 linie, a bilet na jedną. Jak myslicie, czy to ma sens?

Możesz jeździć tam, gdzie się w zupełności pokrywają, a więc w przypadku
      wymienionych linii od Eureki do Krzyżówki. Bez sensu jest to, że mając bilet na
      149 nie mogę dojechać 139 do przystanku Nowy Dwór (pętla), tylko dlatego, że
      autobus objeżdża osiedle z innej strony (a więc trasa nie pokrywa się w 100%).
      • Gość: Kayin Re: bilet na 1 linię - pytanie IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.08.04, 08:43
        A jak to jest w przypadku kursów przedłużonych? Na przykład: kupuje sobie bilet
        miesięczny na linię 139. Część kursów w szczycie jedzie do bazy na
        Jerzmanowską. Czy zatem mogę z takim biletem wsiąść w 409 i pojechać sobie na
        Żerniki? (bo przecież to jest ta sama trasa). Mało tego - jeden z kursów 139 (w
        dni nauki szkolnej, tuż przed godziną 7) jedzie aż do Jarnołtowa (jest to cała
        trasa 609!). Na przystankach autobusowych obok linii 609 widnieje także numer
        139. A więc trasa ta sama! Wie ktoś może jak to jest z takimi kursami
        pojedynczymi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka