Dodaj do ulubionych

Bliźniacza korupcja

IP: *.oc.oc.cox.net 26.08.04, 02:59
Brawo prokurator!Za 150(!)zł "korzyści majątkowej"-do aresztu gościa!Jeśli
jeszcze sąd ten areszt zatwierdził-podwójne brawa dla wymiaru sprawiedliwości!
To ja doniosę na byłego sąsiada-nazbierał niezapłaconych mandatów na 400
zł-też go wsadzicie???Równe prawo dla wszystkich,nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: vib Re: Bliźniacza korupcja IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 26.08.04, 08:41
      Patryk, gdzie wedłg Ciebie przebiega granica praworządności? Ile trzeba wziąć,
      żeby "zasługiwać" na areszt, skoro 150 albo 400 zł to za mało? Jestem
      zwolennikiem zerowej tolerancji dla łapówkarzy, bo ta choroba zjada nasze
      państwo!
      • Gość: Patryk Re: Bliźniacza korupcja IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 26.08.04, 19:07
        Gość portalu: vib napisał(a):

> Patryk, gdzie wedłg Ciebie przebiega granica praworządności? Ile trzeba
        wziąć,
        > żeby "zasługiwać" na areszt, skoro 150 albo 400 zł to za mało? Jestem
        > zwolennikiem zerowej tolerancji dla łapówkarzy, bo ta choroba zjada nasze
        > państwo!

No wlasnie,gdzie jest ta granica ...smiesznosci.150 zl nie jest kwota,za ktora
        podejrzany idzie do aresztu.Owszem,mozesz mu wytoczyc sprawe za te 150
        zl "lapowki"-ale areszt...troche przesada.Nie aresztuje sie tymczasowo
        podejrzanych o powazniejsze przestepstwa-ale akurat tego pana wsadzimy!
        Teraz taka moda na szukanie afer wsrod lekarzy i to z cala pompa-
        prowokacje,areszty,komunikaty w prasie,wywiady w mediach,itd.Pewnie nowa
        reforma za pasem,to trzeba tych konowalow znowu za morde,zeby byli cicho jak
        rzad bedzie was i ich "uzdrawial".
    • Gość: TRALALALA Re: Bliźniacza korupcja IP: *.sampraus.com.pl 26.08.04, 10:03
      Oczywiście doktorki ,,powinny,, odpowiadać za swoje czyny, ale ktoś jeszcze
      powinien odpowiedzieć za chory system. Próbujemy dla krewnej wystarać się o tzw
      1 grupę w związku z jej ciężką chorobą, od kilku miesięcy tylko leży: choroba
      nowotworowa z przerzutami, osteoporoza, astma, choroba wieńcowa itd., itd..
      Lekarstwa osłonowe, witaminy, prywatne konsultacje kosztują nas średnio 1000zł
      miesięcznie(!). Pierwsza grupa daje możliwość zwrotu cz. nakładów na lekarstwa.
      I pomimo tego, że leczy dwóch doktorów (jeden za naprawdę ciężką kasę) nie
      udało się u żadnego wyprosić wypełnienia odpowiedniej dokumentacji.
      A u doktorków z artykułu proszę bardzo, full servis. Pewnie w moim przypadku
      taka ,,inwestycja,, zwraca się w ciągu 2-3 miesięcy.
      A na marginesie to nie bardzo wierzę, że doktorki będę siedzieć długo. Koledzy
      wymyślą jakąś pomroczność. No i dobrze, bo pewnie moim specjalistom dalej się
      nie będzie chciało.Gore!!!
    • Gość: kklement Aaaaa, więc go zdjęli ? Nareszcie ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.08.04, 13:36
      Od długiego czasu docierały do mnie sygnały o lekarzu - renegacie, "doktorze
      Andrzeju ze Stawowej", który zaopatruje narkomanów w leki psychoaktywne i
      substytuty heroiny ( m.in. w metadon, który powinien być używany tylko w ściśle
      określonych warunkach ). Kilku narkomanów powiedziało mi nawet, że bardzo,
      bardzo źle by było dworcowemu towarzystwu, gdyby "doktor Andrzej" zakończył tę
      działalność.

Mam nadzieję, że dostanie ostro w cztery litery od wymiaru sprawiedliwości :)
      • Gość: men Re: Aaaaa, więc go zdjęli ? Nareszcie ! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.08.04, 14:28
        Jak narkomani powiedzieli ci takie rzeczy to chyba sam dales im dzialke albo
        sam jestes na glodzie wypisujac takie bzdury.Wszyscy tylko potrafia oczerniac
        czlowieka i szukaja afer,zeby bylo o czym poplotkowac najlepiej zglos sie do
        TOK-SHOW!!!!!
        • Gość: kklement Re: Aaaaa, więc go zdjęli ? Nareszcie ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.08.04, 22:20
          Masz kłopoty z sylabizowaniem ? Napisałem wyraźnie, że od długiego czasu
          dostawałem sygnały. Czyli nie była to bajeczka jednego ćpuna.
    • Gość: Gonzales No i będzie: "dwa lata jak dla brata" :). [nt] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.04, 16:29
    • Gość: aga Re: Bliźniacza korupcja IP: *.wroclaw.mm.pl 26.08.04, 21:30
      ale mamy o czym plotkowac ? zapewne nie jeden z nas daje łapówki i je
      bierze , a tak na marginesie prosze wysokiego sądu skąd oni mają wziąsć taką
      sumke okupu przecież za mało brali /150zł łapówki....
      • Gość: koloratura Re: Bliźniacza korupcja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.04, 07:17
        A nie przyszło Wam wszystkim do głowy, że przy sumie "150 zł." zabrakło iluś
        zer? W końcu drugi z braci "zarobił", - podano w artykule - "7 tysięcy".
      • Gość: NKWD nie mozna rodzielac blizniat............... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 07:19
        a ze jeden wiecej wzial,
        takie prawo natury,
        zawsze pierwszy blizniak jest silniejszy:)
        • Gość: koloratura Re: nie mozna rodzielac blizniat............... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.04, 09:32
          > jeden wziął więcej...

Ale żebyaż tyyyle razy więcej?!
    • Gość: iks Re: Bliźniacza korupcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:39
      czytam z zainteresowaniem i jednocześnie czekam na informacje o pewnym
      powszechnie znanym lekarzu z Dolnego Śląska. Jego łapówkarstwo jest powszechnie
      znnane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka