Dodaj do ulubionych

Odsłonięcia pomnika Chopina i rzeźby Wrocławian...

IP: *.provider.pl / *.provider.pl 06.09.04, 00:00
takie guwnianego pomnika w zyciu nie widzialem
jednego i drugiego ... i kto za to placi, pan
pani, spoleczenstwo
Obserwuj wątek
    • Gość: alchemiczka%-) czekam na pomnik Wrocławianki :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 00:41
    • Gość: lutek Była fajna estrada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 01:00
      Za komuny postawiono tam estradę, co pewien czas obywał się tam Muzyczny Start.
      Tam pierwszy raz słuchałem muzyki punk. Grał tam Sedes i kapela Zwłoki. Później
      zagrał też Detonator BN
    • Gość: pan Re: Odsłonięcia pomnika Chopina i rzeźby Wrocławi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 08:14
      A który z postawionych ostatnio pomników weWrocławiu, nie jest gówniany? Jest
      jakaś zmowa, żeby zochydzić to miasto amatorskimi glutami. Pomimo, że autorem
      pomnika jest prof. to to jest naprawdę żenująca fucha i amatorszczyzna.
    • Gość: Gonzales Zmęczeni Wrocławianie - zgadza się; gdyby urzędy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 08:41
      pracowały sprawniej, nie byłoby zmęczonych Wrocławian. W każdym razie gratuluję dobrego samopoczucia.
      Nie rozumiem w dalszym ciągu, dlaczego podatnicy mają finansować pywatne zachcianki hr. Dzieduszyckiego?

• Gość: znajoma Re: Odsłonięcia pomnika Chopina i rzeźby Wrocławi IP: 193.158.111.* 06.09.04, 09:08
      Naucz sie najpierw ortografii ,baranie(gowno pisze sie przez "O z kreska",potem
      mozesz publikowac swoje opinie!!!
    • drom75 Re: Odsłonięcia pomnika Chopina i rzeźby Wrocławi 06.09.04, 09:34
      Gość portalu: breslauer napisał(a):
      > takie guwnianego pomnika w zyciu nie widzialem jednego i drugiego ...
      > i kto za to placi, pan pani, spoleczenstwo

gÓwniane to ty masz pojecie o sztuce oraz ortografii, ze nie wspomne o
      jakichkolwiek zwiazkach z Wroclawiem - gdybys je mial to zalezalo by ci na
      prezencji miasta i jego unikalnym charakterze, ktory tworza wlasnie takie
      rzeczy jak te pomniki i wlasnie tacy ludzie jak hr. Wojciech "tunio"
      Dzieduszycki. To magiczne postaci i miejsca powoduja ze w tym miescice chce
      sie zyc; oczywiscie mozemy polemizowac czy pomnik Chopina jest lepszy od
      sztucznej palmy ale jesli uwazasz ze to drugie to moze lepiej wyjedz do
      warszawki ;-ppp
      • Gość: obcy brawo wrocław !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:04
        cieszy mnie że wrocław pięknieje,teraz kolej na studzienkę neptuna na nowym
        targu,tak trzymać wrocławianie!!!A MIEJSCOWYM MALKONTENTOM NA POCHYBEL!!!
        • Gość: jxp Re: brawo wrocław !!! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 10:56
          Niektórzy, z tych tutaj mieszkających, są dla nas bardziej obcy od Ciebie. Pozdrawiam :)
          • Gość: obcy Re: brawo wrocław !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:09
            wrocław to moje ulubione miasto,fascynująca jest historia wrocławia,mam
            mikrokosmos dawiesa,marzenie to zamieszkać kiedyś nad odrą,da bóg tak będzie
    • Gość: ditran Jaka promocja? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 17:58
      Promować miasto można jeśli zlikwiduje się noclegownie dla bezdomnych i
      działki, na których mieszkają samotne matki. Stanął nikomu niepotrzeby pomnik
      za grube pieniądze. Komu to potrzebne?
      • drom75 Re: Jaka promocja? 07.09.04, 09:07
        Gość portalu: ditran napisał(a):
        > Promować miasto można jeśli zlikwiduje się noclegownie dla bezdomnych i
        > działki, na których mieszkają samotne matki. Stanął nikomu niepotrzeby pomnik
        > za grube pieniądze. Komu to potrzebne?

potrzebne mieszkancom.
        poza tym co masz na mysli piszac o likwidacji noclegowni i domkow na dzialkach?
        chcesz pobudowac mieszkania komunalne dla tych wszystkich ludzi i placic za ich
        utrzymanie ? nie widze celu ani sensu, ze nie wspomne o zrodlach finansowania,
        bo prawie wszyscu wroca na ulice lub dworzec. wiekszosc z nich nie chce i/lub
        nie potrafi pracowac wiec nie beda prowadzili "normalnego" zycia. nawet jednak
        gdyby tak sie mialo stac to ich miejsce zajma inni bezdomni z polski, ktorzy
        przyjada tu gdzie jest dobrze, itp itd ...
        nie samym chlebem czlowiek zyje - kultura tez nam jest potrzebna a nie tylko
        centra handlowe, parkingi, mieszkania komunalne, jadlodajnie ...
        epoke szarego, praktycznego betonu mamy juz na szczescie za soba :-)
    • Gość: Uczestnik Re: Odsłonięcia pomnika Chopina i rzeźby Wrocławi IP: *.makolab.pl / 193.28.230.* 07.09.04, 15:20
      Szanowni Państwo,
      byłem na tej uroczystości i mam kilka uwag - które oczywiście są po fakcie,ale
      jednak chciałbym je przedstawić.

1/ Sama idea bardzo piekną,małe sprostowanie - pomysłodawcą postawienia pomnika
      jest prof.Maria Zduniak z Akademii Muzycznej we Wrocławiu - wybitna postać
      naukowa bez reszty pochłonieta pracą nad kulturą muzyczną Śląska

2/ Nagłośnienie - fatalne !!! Stalem ok.100 metrów od pomnika i nic nie
      słyszałem.Dlaczego nikt nie pomyslał o profesjanalnym nagłosnieniu całego parku???

3/ Wykonawcy koncertu- moim zadaniem powinien wystapić Krzysztof Jabłoński i
      Filharmonia Wrocławska.Inna ranga.Słyszałem opinie ,że Filharmonia była za
      droga.Pytam się - dla kogo???

4/ Pomnik - Chopin był we Wrocławiu w 1829 roku czyli miał 19 lat.Popatrzcie na
      pomnik,na twarz - ostatnie stadium AIDS.

5/ Lokalizacja - Park Południowy - tak!!! ale nie na jego skraju. Myślę,że
      lepsze byłoby usytuowanie wewnatrz.jak będą koncerty - a myślę,że powinny - nic
      nie będzie słychać.Za duży ruch.

Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: $ Brakuje mi AWANGARDY. IP: *.rozanka.wroc.pl 07.09.04, 16:30
      Nie mam nic przeciwko pomnikowi Chopina czy Chrobrego ale brakuje mi trochę we
      Wrocławiu zakręconych,awangardowych pomników,rzeźb,instalacji itp.
    • Gość: czas Re: Odsłonięcia pomnika Chopina i rzeźby Wrocławi IP: *.coxfiber.net 07.09.04, 20:46
      A ta czerwona szmata to skond ona ?
      Stare zapasy, wedle Hrabiego?
      • Gość: emer Re: Odsłonięcia pomnika Chopina i rzeźby Wrocławi IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 08.09.04, 00:16
        Szopen na cokole to jak akademia "ku czci", A gdzie pomniki z którymi się
        można zaprzyjaźnić, polubić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka