Dodaj do ulubionych

Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie.

10.07.15, 07:09
W przyszły Poniedziałek będę we Wrocławiu i chcemy wybrać się do zoo. Nocujemy w Novotelu na Wyścigowej. Po wizycie w zoo najchętniej jechalibyśmy dalej bo celem podróży są Beskidy. Zastanawiam się czy lepiej pojechać do tego zoo komunikacją miejską a auto zostawić w hotelu no ale później trzeba wracać po nie czy pojechać autem?(jak z parkowaniem w okolicach zoo?-chętnie zaparkujemy na jakimś strzeżonym parkingu bo auto będzie pewne załadowane po brzegi....)
Obserwuj wątek
    • ina_nova Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 08:33
      Niedaleko zoo jest płatny parking, czy strzeżony nie wiem. W poniedziałek nie powinno być problemu z miejscem. W razie tłoku polecam zaparkować w Pasażu Grunwaldzkim (kilka km przed zoo) i dojechać na miejsce tramwajem.
      • babsee Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 08:45
        Parking platny niestrzeżony jest kolo zoo.Wiec bez roznicy czy zaparkujesz za ciezki szmal kolo zoo, czy tez za darmo na Niskich Łakach.Wejscie Brama Japońską. szukaj na mapie Niskei Ląki, lub Na Grobli. Tam jest kladka przez Odre i wychodzisz naprzeciwko tylnego wejscia do zoo.

W poniedzialek nie ma tłumów wiec mozna tez przed zoo ale ten parking jest pierunsko drogi. Zycze udanej wycieczki :)
      • mejerewa Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 08:52
        WYścigowa to drugi koniec miasta. Nie warto się pchać samochodem, bo mimo że wakacje, to są korki spowodowane remontami i to właśnie na wschodzie. Nie wiadomo ile czasu wam zajmie zwiedzanie i czy nie traficie na szczyt. Poza tym parking koło zoo jest bardzo drogi.
        Zostawiłabym samochód pod hotelem, za darmo i bezpiecznie. Zaraz obok macie pętle tramwajową tramwaju nr 9. Możecie pojechać na jeden bilet przez całe miasto, wysiąść na przystanku "Kochanowskiego", przejść parkiem lub ulicą Parkową pod Halę Stulecia, zobaczyć tam fontannę, Ogród Japoński i po drugiej stronie ulicy masz zoo.
        Lub dojazd bezpośrednio do zoo, czyli tramwajem 9 do Placu DOminikańskiego, tam przesiadka w T4 pod samo zoo lub w T2 i T10 do przystanku przed zoo (bo teraz skręcają ciut wcześniej).

Będzie taniej, wcale nie dłużej, przez okna kawałek miasta zobaczycie i kierowca też nie będzie się stresował objazdami remontów.
        • skarolina Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 09:08
          Ale bierzesz pod uwagę, że ten kierowca najpierw spędzi godzinę w KM, potem ileś w zoo, potem znów godzinę w KM, a potem czeka go jeszcze trasa w Beskidy, a to też nie będzie miód, bo na A4 w tej chwili korki ze względu na remont?
          • premeda Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 15:31
            Wolę najgorszy korek na A4 niż jeden mały remoncik w mieście. Objazdy to nie jest coś co wrocławska drogówka umie robić i znakować. W ogóle miasto jest fatalnie oznakowane.
    • skarolina Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 08:44
      Jak Beskidy, to pewnie będziecie jechać z powrotem na autostradę. Więc w sumie nie wiem, czy pchanie się załadowanym autem przez centrum miasta i potem wracanie dokładnie do punktu, z którego wyjechaliście ma sens. Tyle, że z Wyścigowej do Zoo to sensownego połączenia komunikacją miejską też nie macie. Więc chyba jednak auto.
      • mejerewa Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 08:54
        > Tyle, że z Wyścigowej do Zoo to sensownego połączenia komunikacją miejską też nie macie.

Też tak myślałam, do czasu gdy oddawałam tam samochód do mechanika i wracałam dziewiątką do miasta. Aż się zdziwiłam, że tak łatwo i szybko można dojechać.
        • skarolina Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 09:00
          Dziewiątką do zoo?
          • mejerewa Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 09:44
            Napisałam wyżej jak to zrobić. Z przesiadką pod samą bramę lub bez, ale z małym spacerem - kilka minut.
    • lola211 Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 09:03
      Zostawcie auto pod hotelem, zamówcie taksówke do zoo - to was najmniej bedzie kosztowac wysiłku i nerwów.Na zbiorkom bym się nie zdawała.
    • semella Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 09:10
      Można pojechać tramwajem z pętli dziewiątką do Galerii Dominikańskiej i przesiąść się w czwórkę pod ZOO. Podróż zajmie jednak ok. 1 godziny
    • slonko1335 aa jeszcze fontanna? 10.07.15, 09:29
      do Wrocławia dotrzemy pewnie po południu w niedzielę, warto się wybrać na pokaz multimedialny?
      • mejerewa Re: aa jeszcze fontanna? 10.07.15, 09:49
        To trochę kiepsko hotel wybraliście, skoro i w niedzielę wieczorem i w poniedziałek rano będziecie jechać na drugi koniec miasta.
        Pokaz warto, bo jedyny tego typu w kraju, ale ten o 22, jak już ciemno, więc może za późno dla małych dzieci.
        • slonko1335 Re: aa jeszcze fontanna? 10.07.15, 09:57
          w drodze powrotnej zatrzymujemy się w Ibisie ale ten pokaz specjalny to tylko w tą niedzielę.
          Nie zalezy mi jakoś bardzo na tej fontannie, nie wiem zresztą czy po kliku godzinach drogi damy radę. Nocleg we Wrocławiu mial być tylko przystankiem w drodze w góry i mieliśmy zajechac do niego w środku nocy ale wyszło, ze chyba wyjedziemy ze Szczecina w niedzielę rano a nie weiczorem, wiec we Wrocławiu wylądujemy po południu.
          • anulka.p Re: aa jeszcze fontanna? 10.07.15, 10:08
            Jej już nie tak straszcie, Są wakacje, spokojnie samochodem dotrze, zwłaszcza w poniedziałek rano i w niedzielę wieczór, z parkingiem też nie powinno być problemu.. Zajmie to ok. 20 minut. Komunikacją zbiorową może i z godzinę.
            Tylko z tego co mi się obiło o uszy, w ten weekend ma być zamknięta Pergola, więc z pokazu mogą być nici, ale to jeszcze sprawdźcie.
    • mama_duzych_dzieci Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 10:01
      Witam, a ja doradzę całkiem inne rozwiązanie. Jechać autem do zoo, być na 09:00, zapłacić za ten parking www.zoo.wroclaw.pl/index.php?strona=247&id_kat=249, nie tracisz czasu na przesiadki, na godzinną jazdę komunikacją miejską ( cena taxi w obie strony, cena biletów miejskich też kosztuje, lepiej zapłacić za parking) a jak będzie upał? to współczuję. Po zaliczeniu ZOO, będzie już praktycznie pora obiadowa, w pobliżu dwa fajnie miejsca na lekki obiad i w drogę. Nie pchamy się na Bielany tylko lecimy na Oławę i tam wskakujemy na A-4 i dalej do celu.
      • mejerewa Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 12:46
        I to jest też fajny pomysł, jeśli nie muszą wracać do hotelu.
      • slonko1335 Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 14:55
        Pod tym linkiem miał być parking? bo chyba rzeczywiście ta opcja będzie najsensowniejsza żeby zaparkować niedaleko zoo. Jakby któraś z Was skojarzyła gdzieś w okolic strzeżony parking to byłabym wdzięczna.
        A te dwa miejsca gdzie można zjeść, to jakie? no i poradźcie która bramą o tego zoo, bo widze jakas bramę głowną i sezonową. Postaramy stawić się na otwarcie to z biletami a dokładniej kolejkami chyba nie będzie problemu?
        • landora Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 16:24
          Zjeść można na terenie Afrykarium w Restauracji Laguna (nie testowałam, ale wyglądało ok). Po wyjściu z zoo można pójść do Przystanku ZOO - to ten mały, czerwony domek położony częściowo na terenie zoo. Tutaj jadam dość często i nigdy nie miałam zastrzeżeń - jedzenie proste, ale smaczne. Uwaga - można też u nich zjeść podchodząc od strony zoo, ale menu jest wtedy bardziej barowe.
          Jeśli zaparkujesz na parkingu płatnym koło Hali Stulecia, to bliżej masz do wejścia głównego, stamtąd prosto do Afrykarium.
          • slonko1335 Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 16:29
            Afrykanarium niestety w poniedziałki otwierają później:(
    • triismegistos Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 10:05
      O matkooo, naprawdę nie miałaś gdzie przenocować? Dojazd zbiorkomem spod tego hotelu właściwie gdziekolwiek jest tragiczny.
      • ib_k Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 14:13
        riismegistos napisała:

> O matkooo, naprawdę nie miałaś gdzie przenocować? Dojazd zbiorkomem spod tego h
        > otelu właściwie gdziekolwiek jest tragiczny.

a ty z wrocławia jesteś?

spod hotelu masz 300m do pętli 9 i 250m do pętli Krzyki skąd 2 dojedziesz pod bramę zoo, oraz 6,7, 17,D którymi dojedziesz do centrum

wroclaw.jakdojade.pl/
        • mejerewa Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 14:38
          TYlko T2 chwilowo nie jedzie pod bramę, skręca przystanek wcześniej w Mickiewicza, ale to dosłownie 5 minut marszu od Zoo.
        • skarolina Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 14:48
          Ja jestem z Wrocławia i też twierdzę, że Novotel jest bardzo kiepsko skomunikowany z centrum. A do pętli na Krzykach stamtąd jest kilometr, a nie 250 m. A do pętli 9 jest 600 m, a nie 300. Tak przynajmniej mapa pokazuje, a bardziej jej wierzę, niż Tobie, zwłaszcza, że znam te rejony dobrze.
          • ib_k Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 15:14
            >do pętli na Krzykach stamtąd jest kilometr, a nie 250 m
            że znam te rejony dobrze.

no to chyba nie znasz, google map to nie wyrocznia, wychodzisz od tyłu na turniejową potem skręcasz w żołnierską, wychodzisz koło Radia na karkonoską i po ok 100m masz pętlę a kolejne 50m przystanki, dojście zajmie ci ok 5 minut, 7 ze staniem na światłach, podobnie do pętli 9

• triismegistos Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 15:41
              Ta, przeczołgaj tamtędy osobę spoza miasta tylko po to, żeby udowadniać forumkom jak dobrze znasz te okolice :D
            • skarolina Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 19:53
              Hmmm, zaznaczyłam Twoją trasę, plus minus (część równolegle) i jak w pysk strzelił ponad kilometr. I tak też to oceniam i ja - to, że Tobie WYDAJE SIĘ, że to rzut beretem, to jedno, wpuszczanie w maliny kogoś, kto chce realnie ocenić możliwości dojazdu, to drugie.

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-Nf-2tVCAEG4/VaAGSa5PWpI/AAAAAAAACrg/IPq81yPjIzA/s576-Ic42/Novotel.png[/img]
              • ib_k Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 21:43
                > Hmmm, zaznaczyłam Twoją trasę, plus minus (część równolegle) i jak w pysk strze
                > lił ponad kilometr.

to co zaznaczyłaś to jakieś bzdury, naprawdę nie jest moim celem przekonywać nieznających realiów, faktem jest że z hotelu do przystanku krzyki idzie się ok 5-7 minut normalnym krokiem, z dziećmi może to być trochę więcej ale zdecydowanie jest to odległość raczej bliska., o wiele bliższa niż z ibisa do rynku ( sprawdziłam w twoich ulubionych googlach, pokazuje niecałe 2 km do rynku, rzeczywiście to bliżej niż moje ok3km, ale biorąc pod uwagę ilość skrzyżowań ze światłami zajmie zdecydowanie więcej czasu)
                pozdrawiam
                • triismegistos Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 11.07.15, 09:06
                  Chyba cię wątek o zadupach osobiście ugryzł :D
        • triismegistos Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 15:08
          Nie dość, że jestem z Wrocławia, to jeszcze nie tak dawno temu pracowałam w okolicy i zmieniłam pracę na gorszą, ale bez codziennych uroków dostawania się tam.
          • ib_k Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 15:21
            ale bez codziennych uroków dostawania się tam

pytanie skąd się "dostawałaś"?

• triismegistos Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 15:38
              Powiedzmy, że z okolic zoo właśnie ;)
              • ib_k Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 16:48
                skoro nie potrafiłaś dojechać komunikacją miejską spod zoo na krzyki to masz duży problem...
                • triismegistos Re: Wrocławianki-pytanie techniczne-doradźcie. 10.07.15, 17:48
                  Jeżeli z faktu, że tam pracowałam wyciągnęłaś wniosek, że nie umiem tam w ogóle dojechać to chyba nie ja mam problem...
    • slonko1335 I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 15:03
      czy w okolicach tego nieszczęśliwie położonego Novotelu jest cokolwiek ciekawego gdzie można sie wybrać z dzieciakami, jakiś park, plac zabaw? w odległosciach spacerowych?

A Ibis na Konstytucji 3 Maja w którym zatrzymujemy się na powrocie jakoś sensowniej ejst położony? bo jakoś głupio być we Wrocławiu i na Starówke się nie wybrać , zwłszcza że ani ja ani dzieciaki nigdy nie byliśmy....
      • ib_k Re: I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 15:17
        nieszczęśliwie położonego Novotelu

masz park południowy, ok 5 min piechotą, średnio duży z dobrą restauracją i placem zabaw, kawałek dalej (dojście wzdłuż wiaduktu kolejowego) park słowiczy, ok 2,5 km dalej akwapark, 1km (dojście wzdłuż wyścigowej) Partynice tory wyścigów konnych
        • slonko1335 Re: I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 16:14
          > masz park południowy, ok 5 min piechotą, średnio duży z dobrą restauracją i pla
          > cem zabaw,
          no to chyba wystarczy na wieczór po podróży...
      • ib_k Re: I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 15:25
        > A Ibis na Konstytucji 3 Maja w

to jest hotel dokładnie na przeciwko dworca PKP, na ciszę nie ma tam co liczyć a do rynku jest ok 3 km, nieciekawymi ulicami, lepiej poszukać czegoś innego , bliżej np to www.hotelbb.pl/pl/wroclaw-opis
        • slonko1335 Re: I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 16:09
          Już zarezerwowane, mają być dźwiękoszczelne okna podobno...;)
        • skarolina Re: I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 19:58
          >to jest hotel dokładnie na przeciwko dworca PKP, na ciszę nie ma tam co liczyć a do rynku jest ok 3 km, nieciekawymi ulicami, lepiej poszukać czegoś innego

Może Ty, zanim zaczniesz udzielać rad, najpierw naucz się oceniać odległości? :D

Z tego hotelu, musicie dojść kawałek faktycznie niezbyt urodziwą ul.Dworcową do fosy na Podwalu, stamtąd wzdłuż fosy do opery i właściwie już jesteście w samym centrum, do Rynku rzut beretem. Razem niespełna 2 km :)
          • anulka.p Re: I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 20:43
            Novotel wcale nie jest w nieszczęśliwej lokalizacji, to dobra dzielnica, zielono ładnie, a tak naprawdę do Rynku masz 10 minut samochodem, więc luz.
      • malowanka06 Re: I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 16:00
        W poniedzalki zoo ma tansze bilety
        kolo novotelu atrakcji raczej nie ma, do centrum kawal drogi
        Do zoo bym pojechala autem, stamtad droga na Jelcz-Laskowice, Olawe i na A4. Tylko, ze teraz to bardziej zwykla droga niz autostrada i wieczne korki w kierunku na Katowice
        fontanna niezla, dzieciom moze sie spodobac.
        z ibisa ok 20 min piechota do rynku
        • tol8 Re: I jeszcze jedno pytanie 10.07.15, 20:58
          koło Novotelu masz cmentarz żołnierz rosyjskich z czołgami na bramach :)
          niedaleko salon Porsche, jak masz syna
          Park Południowy też blisko
    • slonko1335 Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 20:13
      Byliśmy, na szybko co prawda ale zdążyłam się zauroczyć i wiem, że przyjedziemy do Wrocławia na dłużej.
      Fontanny nie zaliczyliśmy bo trafiliśmy na wieczór/no gdy przez Wrocław przeszła nawałnica ale z novotelu rzut beretem do aquaparku a że było ponad 30 stopni to wyszło super. Raniutko do zoo(Afrykanarium genialne) a potem na Oławę i do Szczyrku.
      Wczoraj nocowaliśmy w Ibisie i bardzo polecam-nie ma żadnego hałasu-są dźwiękoszczelne okna-super, bliziutko do centrum, chwilę do fosy, my szliśmy na rynek trasą krasnoludkową zaczynającą się od dworca więc wyszło idealnie bo to rzut beretem a wróciliśmy właśnie wzdłuż fosy. No ale mam ogromny niedosyt, dzieciaki też i już jęczą, że chcą do ibisa do Wrocławia znowu;)
      • neptunka Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 21:13
        Słonko, ile godzin, o jakiej porze i w jakich warunkach korkowych jechaliście do Szczyrku? Mnie czeka ta podróż za tydzień.
        • slonko1335 Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 21:23
          Na a4 to zależy jak trafisz niestety. Nam sie trafiła droga bez korków w obie strony za to z wymiotującymi dziećmi;) Jak jechaliśmy do Szczyrku(ok.15 poniedziałek) to w stronę Wrocławaia był kosmiczny korek bo były dwa wypadki. W stronę Katowic są co prawda roboty drogowe na kilku odcinkach ale ruch był płynny. Za Katowicami był za to wypadek bo tir wylądowała w rowie i tam trochę postaliśmy i w żółwim tempie sie poruszaliśmy..jechaliśmy z 5 godzin no ale musieliśmy zrobić przerwy...
          Wracaliśmy wczoraj przed 11 i był dla odmiany korek w stronę Katowic, do Wrocławia suuuper i 3 godziny tylko, nie robiąc żadnej przerwy po drodze.
          Słuchaliśmy wiadomości drogowych przed wjazdem na autostradę i na niej będąc żeby jakby co uciekać...
          no i zazdroszczę że masz przed sobą...bo mi strasznie żal że już się skończyło.
          • neptunka Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 21:31
            Te wieści z A4 mnie przerażają... Napisz proszę, jak spędziliście czas na miejscu, ja będę tam 4 i pół dnia, potem jedziemy jeszcze dalej.
            • slonko1335 Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 21:34
              Pytasz o Szczyrk konkretnie? czy całą okolicę?
              • neptunka Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 21:48
                Okolice również -:) będziemy mieszkać między Szczyrkiem a Żywcem
                • slonko1335 Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 22:05
                  No to koniecznie Międzybrodzie Żywieckie i Góra Żar-jest cudownie(my na leniucha wjeżdżaliśmy i zjeżdżaliśmy kolejką bo był 30 stopniowy upał a my po plażowaniu, wiec sił brakowało). Można wybrać się na rejs stateczkiem-cumuje przy tamie i wypływa o pełnych godzinach-niestety spóźniliśmy się i nie załapaliśmy na ostatni rejs(tego dnia był o 18)
                  Skrzyczne-my wchodziliśmy od Białego Krzyża, przez Malinów, Malinowską Skałę-wycieczka nietrudna, widoki przepiękne ale dośc długa-jakieś 4 godziny spaceru. Zjechaliśmy kolejką bo dzieciaki nie dały się namwóic na zejście przynajmniej jednego odcinka.
                  Deptak w Szczyrku- u nas koniczne było obuwie typu crocs bo dzieciary ciągle do Żylicy właziły aaa i świetna to trasa rolkowa. Proste szlaki szczyrkowe-do Chaty Wuja Toma, do MuzeumTechniki, do Galerii Beskidzkiej(cudowne rzeczy ) czy Chaty na Groniu.
                  Ustroń-Park Lesnych Niespodzianek-super-koniznie zlaiczyć pokaz sów i ptaków drapieżnych i można zrobić zdjęcie z orłem-mieliśmy połączyć z Czantorią ale rozpętała się burza jak wyszliśmy z parku.
                  Inwałd-wybraliśmy Park MIniatur i Warownię(jest tam kilka kompleksów) a i tak nie zdązyliśmy zaliczyć wszystkiego do zamknięcia-potem wybraliśmy się do Wadowic bo to bliziutko na kremówki;)
                  Bielsko-Biała-Szyndzielnia kolejką i z Szyndzielni spacer na Klimczok- pogoda była niepewna, wiec wjechaliśmy kolejką i zjechaliśmy, na Klimczok z Szyndzielni bliziutko-łatwiutka trasa), mieliśmy jeszcze zaliczyć Dębowiec ale znowu burza nas przegoniła.
                  Byliśmy też na nowym kompleksie basenowym(Start) w Bielsku jak był upalny dzień(warto zabrać jakiś parasaol -bo mało cienia) i też było super, no i na starówce w Bielsku oczywiście.

Na Wisłę, Żywiec i Cieszyn nie wystarczyło nam czasu chociaż były w planach...
                  • neptunka Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 22:19
                    Dzięki wielkie. Ile dni byliście?
                    • slonko1335 Re: Wrocławianki mieszkacie w pięknym mieście. 31.07.15, 22:23
                      W Szczyrku 10 dni.
                      Sygnaturka się zgubiła....
                      • neptunka Słonko, a polecisz... 06.08.15, 23:01
                        jakieś bary z dobrym jedzeniem?
                        • slonko1335 Re: Słonko, a polecisz... 06.08.15, 23:13
                          Jedliśmy w pensjonacie jeśli tylko mielismy możłiwość bo jedzenie było pyszne, jak jechalismy gdzies na cały dzień to jedliśmy tam gdzie ejchaliśmy. W szczyrku pyszne pierogi są w Pierogarnia i Cafe ale chwalone bardzo jedzenie w schronisku Skrzyczne-cen tez z kosmosu nie było. Ktoś w moim wczęnsiejszym wątku o Szcyrku polecał jakies dobre jedzenie ale tam nie dotarliśmy. Nasza gospodyni poelcała nam też jedzenie w Bielsku pod Dębowcem w jakiejś knajpie bardzo ale też nie bylismy. W Wadowicach jedliśmy na rynku-tam sa same kawiarnie i cukiernie i jeden lokal z jedzeniem-mieli genialne placki po węgiersku. Na międzybrodziu żywieckim przy plaży Karaiby Na Niby był Zajazd nad Wodą-tam też było bardzo dobre żarcie. W ustroniu jak się wyjeżdża z patku leśnych niepodzianek rzed centrum jakiś zajazd, taki n aiwejski styzliwowany nie pamiętam nazwy-kiepsko było.
                          • neptunka Re: Słonko, a polecisz... 06.08.15, 23:29
                            Dzięki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka