Dodaj do ulubionych

Afera w spółce Administrator

IP: 81.219.224.* 21.09.04, 00:06
Administrator to największy przekręt ostatnich lat we Wrocławiu !!! Dlaczego
jescze niema w tej firmie kontroli prokuratury?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sid Vicious Była konferencja o danych osobowych a tu skandal! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 00:32
      Kilka dni temu odbyła się we Wrocławiu konferencja na temat danych osobowych.
      Jak widać problem nie dotyczy ludzi ubogich. Ich nazwiska i adresy można
      wszędzie drukować. Dane osobowe zastrzegaja jedynie bogate firmy i biznesmeni.
      Ciekaw jestem ile kosztowała ta konferencja? Kto na niej był? I czy ktoś wogóle
      wyciągnął z niej jakieś wnioski?
      • Gość: krezus a może by tak "życzliwie" IP: 81.210.22.* 21.09.04, 10:13
        donosik na nich do kontroli skarbowej? np. na lewe faktury.
        I do GIODO
    • Gość: Rafis Re: Afera w spółce prokuratura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 01:27
      Ja bym raczej zapytał, czemu jeszcze nie ma kontroli
      prokuratury w prokuraturze?
    • Gość: bec Re: Afera w spółce Administrator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 03:04
      Administrator objal wlasnie w posiadanie dzielnice Srodmiesice.
      Juz wczesniej mowiono, ze to fatalny Zarzadca. Ale po tym numerze - to
      naprawde - strach sie bac..
      Czy ktos wie czy gdzies mozna obejrzec dane dot. przetargu na zarzadzanie ???
      • Gość: Rafis Re: Afera w spółce Administrator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 03:20
        Można, ustawa o dostępie do informacji publicznej umożliwia taki dostęp na
        życzenie każdego człowieka. Zachęcam do sprawdzenia swojego urzędu. Jeśli nie
        ty, nikt inny tego za ciebie zapewne nie zrobi, obywatelu - i w ten sposób
        proceder będzie się ciągnął w nieskończoność.

Nie warto głosować w wyborach, lepiej poświęcić nieco czasu na kontrolę urzędników.
    • Gość: olek6455 Re: Afera w spółce Administrator IP: 81.219.224.* 21.09.04, 07:46
      To, że tzw "firma prywatna" nie chce rozmawiać z prasą to jeszcze większy
      skandal, niż to, że powysyłała wezwania do zapłaty obywatelom, którzy nie
      zalegają z opłacaniem czynszu! TO KTO NIBY MA BRONIĆ NIESŁUŚZNIE ATAKOWANYCH
      JEŚLI NIE MEDIA?
      Tej "tzw prywatnej firmie" koniecznie trzeba wytoczyć proces o straty moralne
      i stres związane z takim p[ostępowaniem.
    • Gość: yan Re: Afera w spółce Administrator IP: *.ifd.uni.wroc.pl 21.09.04, 08:00
      Podobne rzeczy dzieja sie i w spoldzielniach mieszkaniowych. Straszy sie ludzi
      procedurami windykacyjnymi nie okreslajac za co maja placic. Takie traktowanie
      jest niedopuszczalne.
      • Gość: mair Re: Afera w spółce Administrator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 08:23
        to dość typowe działania firm windykacyjnych. czas, żeby wreszcie ktoś się
        odważył napisac, jak im się nie dać, bo ludzie dostając wezwania z wielkimi
        czerwonymi napisami "dłużnik", "dług musi zostac spłacony" itp po prostu
        zaczynają się niepotrzebnie bać. te firmy często liczą sobie koszty egzekucji
        wzięte z sufitu i bez żadnej podstawy prawnej. a wrocław akurat jest prawdziwym
        zagłębiem firm windykacyjnych...
        • Gość: onufry nie rozmawiaj z windykatorem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 12:20
          zasada jest jedna: jeśli nie zgadzamy się z długiem nikt: nawet nie wiem jak
          groźny pan windykator nie może nakazać go płacić oprócz sądu. Z windyaktorem po
          prostu się nie rozmawia, groźna pisma wyrzuca do kosza- by ściągnąć jakiś dług
          i tak muszą go udowodnić przed sądem, potem klauzula wykonalności, potem
          komornik - tylko on może prowadzić egzekucję.
          Windykatorzy działają na zasdzie zastraszania- męczą psychicznie ludzi i
          dlatego coś uzyskują.
          Druga storna: skoro dług rzeczywiście istnieje to wierzyciel może sobie wynająć
          kogokolwiek by o długu przypominał ale egzekucja i tak należy tylko do
          komornika.
    • Gość: Zenek Re: Afera w spółce Administrator IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.04, 09:29
      Miasto i różne Instytucje nasyłają bandziorów w majestacie prawa.
      Dwa razy miałem taką sytuację, kiedy nic nie byłem winny i nie zalegałem a
      przyszedł smutny pan i straszył w imieniu MPK i jednej z firm. Nawet nie można
      wykazać że się ma rację bo termin jest natychmiastowy lub 2-3 dni i to w wekend.
      Czy to jest zgodne z prawem? Trzeba to stanowczo zmienic.
    • Gość: aga Re: Afera w spółce Administrator IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 21.09.04, 09:29
      Administrator to fatalny zarządca- a jak opieszale załatwiają sprawy lokatorów.
    • Gość: windykacja za ZGK Re: Afera w spółce Administrator IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.09.04, 09:45
      Ludzi traktowano z szacunkiem, proponowano raty, podpowiadano dłużnikom jak
      wyjść z kłopotów/ wysyłano do Mopsu, instruowano co i komu się należy "z
      urzędu", proponowano zamianę mieszkań z kontrahentem za spłatę długu, czasem
      pomagano pisać podania "niegramotnym"/. Lokatorzy mieli zaufanie do pracowników
      ZGK-ów, powierzali im swoje rodzinne problemy, często chcieli się zwyczajnie
      wygadać.... Do dzisiaj wielu takich "klientów" kłania się im na
      ulicy...Pamiętają nas i z sympatią uśmiechają. Kiedyś moje dziecko dziwiło się
      skąd znam tych wszystkich ludzi...,więc zapytałam wprost takiego delikwenta
      dlaczego mi sie kłania, skoro ja go nie znam...Odpowiedział: "Pani mi pomogła
      wyjść z długów mieszkaniowych"...Jak teraz udawać, że nie znam "pamiętliwego",
      szczególnie jeśli to okoliczny amator piwa?...
      Komu przeszkadzały ZGK-i i komu było "na rękę" je zlikwidować????????????
      Reforma miała służyć lokatorom...PYTAM LOKATORÓW CO ZYSKALI ??????????????
      DLACZEGO BIERNIE PRZYGLĄDALI SIĘ TEJ PSEUDO REFORMIE ?????????..., a sądy są
      niestety bardziej nierychliwe, niż sprawiedliwe, wobec "reformatorów"...

• Gość: Rafis Re: Afera w spółce Administrator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:01
        Pytasz? Odpowiadam: chcą ukraść jak najwięcej.
    • Gość: mirek Re: Afera w spółce Administrator IP: *.magma / *.magma-net.pl 21.09.04, 10:30
      Nie rozumiem oco wszystkim chodzi czym sie tak zestresowali?? Ktos popelnil
      blad i to sie zdaza. Ale czym Ci wszyscy ludzie co zaplacili sie przejeli????
      przecierz maja dowody wplaty!! A wydaje mi sie ze 2 razy wiecej jest takich co
      dostali te wezwanie i nie stali na Ruskiej bo dostali je slusznie!!! I nie ma
      co narzekac na "Adminstratora" bo wkoncu ktos sie za tych dluznikow
      wziol!!! "adminstrator" nie ma zapewne nic do ukrycia.
      • Gość: Pomysl troche Re: Afera w spółce Administrator IP: *.awf.wroc.pl 21.09.04, 10:57
        Jak czują się starsi ludzie, gdy widzą kopertę z napisem "dług"? prawie mają
        atak serca, więc zamiast pisać bzdury postaw się w ich sytuacji, bo przez
        Ciebie i Tobie podobnych firmy windykacyjne straszą bezpodstawnie coraz większe
        rzesze ludzi.
      • Gość: Ana Re: Afera w spółce Administrator IP: *.ssk.com.pl 21.09.04, 16:42
        zgadzam się z rozmówcą Mirkiem...bo ten kto jest uczciwy nie ma co się
        bać...błędy i pomyłki zdarzają się wszędzie....natomast ten co jest zadłużony
        napewno nie stał w kolejce
    • Gość: najemca Re: Afera w spółce Administrator IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 11:22
      wymienione w Gazecie kwoty są " bajką" niektórzy dostali kwoty do zapłaty ponad
      kilkutysięczne np: moja 70 letnia mama 6500 złotych. Z tą prywatna firmą Gmina
      powinna się rozstać a inne organy sprawdzić za co juz wyremontowała "
      pałacyk"swoją siedzibę na ul. Gajowickiej. a i trzeba się zająć niedopłatami
      za centralne ogrzewanie rzędu kilkuset złotych np: za metraż 50 metrowego
      mieszkania - chyba w 2003 roku była "zima tysiąclecia" - pracownik
      Administratora tłumaczył ,że to tylko wydruk i nie nalezy się przejmować i
      podaje papier - napisz Pan podanie o rozłożenie na raty ( za co?)
    • Gość: ho - hołek Re: Afera w spółce Administrator IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 21.09.04, 18:25
      a miało być tak dobrze, prywatne spółki powstałe po układowych licencjach
      zarządcy palą wszystko. premie a 400 tys zł to jedyne co im wychodzi. przetargi
      na zarządzanie to farsa układowa a wszystko za nasze czynsze lub podatki .
      Nieudacznicy wszystkich firm łączą się!!!!!!!!
      Wrocław zatkany , sprzedać już nie ma co , ot nasze wrocławskie piekiełko.
      • Gość: bee Re: Afera w spółce Administrator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 19:34
        nie jest to pierwsza tego typu wpadka administratora - swego czasu wysłali
        podwyżki czynszow do osob ktore dawno temu staly sie wlascicielemai
    • Gość: Emeryt Re: A miało być tak dobrze! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 19:55
      Wg Wędzonki reforma zarządzania mieniem komunalnym wprowadzona przez
      Niezachodzące Słońce Sudetów miała mieć same dobre strony. I byc może takie są.
      Choćby dywidendy zarządu powyżej 400 tys.zł. na łebka w jednej z firm.
      Najśmieszniejszy w tym całym bałaganie jest fakt, że firmy zarządzające
      pozywaja gminę do sądu i wygrywają grube miliony. Kasa od lokatorów, kasa od
      gminy i zarządzamy. Ma się te umiejętności organizacyjne.
      • Gość: łoś_bimbacz tekstem otwartym proszę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.04, 09:04
        mieszkam teraz na wsi i nie nadążam, to słońce sudetów, to wielki
        kulturoznawca, czy ktoś inny?, dzięki
        • Gość: Emeryt Re: tekstem otwartym proszę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 15:47
          Jest artykuł w GW Wrocław: "Będzie mniej pociągów". To efekt przejścia naszego
          ukochanego Wielkiego Maszynisty do W-wy. Przesiadł się na platformę.
          • Gość: łoś_bimbacz Rebus czy co? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.04, 21:50
            przeczytałem o pociągach (w necie) ale te pociągi są bezzałogowe, prosze o
            następną podpowiedź, czy słońce sudetów i maszynista to ta sama osoba z
            platformy oszastów?
      • Gość: danny Re: A miało być tak dobrze! IP: *.crowley.pl 23.09.04, 12:53
        Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Choćby dywidendy zarządu powyżej 400 tys.zł. na łebka w jednej z firm.

Co znaczy dywidendy zarządu? Dywidendy biorą wyłącznie właściciele. Jeśli ktoś
        dzieli się takimi informacjami to dobrze - pod warunkiem, że te informacje są
        ścisłe.
        • Gość: Emeryt Re: A miało być tak dobrze! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 15:43
          Te 400 tys. zł. na łebka nie wzięło się z powietrza. GW pisała o tym w ubiegłym
          roku. Wątek jest w archiwum. Piszesz, że dane są nieścisłe. Masz rację, podałem
          je w zaokrągleniu bo wypadało ponad 400 tys. na cwany łeb.
    • Gość: Nie Osz'u'st Pan O. znowu w opałach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 18:31
      Nie wierzę przecież ma już jedną sprawę w sądzie i kolesie z magistratu krzywdy
      mu nie zrobią. Więc nie odpowie bezpośrednio Administrator, a udupią jakiegoś
      szarego pracownika najprawdopodobniej z księgowości.
    • Gość: Ulka ADMINISTRATOR TO ZLODZIEJE IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.09.04, 18:42
      Nie tylko bezkarnie rozpowszechniaja dane osobowe ludzi, ale pobieraja od
      biednych ludzi pieniadze ktore im sie absolutnie nie naleza. Od wielu miesiecy
      na przyklad nie odpowiadaja ludziom na podania o obnizke oplat za media. Ludzie
      placa za osoby ktore nie mieszkaja i nie korzystaja z nich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka