Gość: Ella IP: 81.219.224.* 21.09.04, 00:06 Administrator to największy przekręt ostatnich lat we Wrocławiu !!! Dlaczego jescze niema w tej firmie kontroli prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sid Vicious Była konferencja o danych osobowych a tu skandal! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 00:32 Kilka dni temu odbyła się we Wrocławiu konferencja na temat danych osobowych. Jak widać problem nie dotyczy ludzi ubogich. Ich nazwiska i adresy można wszędzie drukować. Dane osobowe zastrzegaja jedynie bogate firmy i biznesmeni. Ciekaw jestem ile kosztowała ta konferencja? Kto na niej był? I czy ktoś wogóle wyciągnął z niej jakieś wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krezus a może by tak "życzliwie" IP: 81.210.22.* 21.09.04, 10:13 donosik na nich do kontroli skarbowej? np. na lewe faktury. I do GIODO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Afera w spółce prokuratura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 01:27 Ja bym raczej zapytał, czemu jeszcze nie ma kontroli prokuratury w prokuraturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bec Re: Afera w spółce Administrator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 03:04 Administrator objal wlasnie w posiadanie dzielnice Srodmiesice. Juz wczesniej mowiono, ze to fatalny Zarzadca. Ale po tym numerze - to naprawde - strach sie bac.. Czy ktos wie czy gdzies mozna obejrzec dane dot. przetargu na zarzadzanie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Afera w spółce Administrator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 03:20 Można, ustawa o dostępie do informacji publicznej umożliwia taki dostęp na życzenie każdego człowieka. Zachęcam do sprawdzenia swojego urzędu. Jeśli nie ty, nikt inny tego za ciebie zapewne nie zrobi, obywatelu - i w ten sposób proceder będzie się ciągnął w nieskończoność. Nie warto głosować w wyborach, lepiej poświęcić nieco czasu na kontrolę urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek6455 Re: Afera w spółce Administrator IP: 81.219.224.* 21.09.04, 07:46 To, że tzw "firma prywatna" nie chce rozmawiać z prasą to jeszcze większy skandal, niż to, że powysyłała wezwania do zapłaty obywatelom, którzy nie zalegają z opłacaniem czynszu! TO KTO NIBY MA BRONIĆ NIESŁUŚZNIE ATAKOWANYCH JEŚLI NIE MEDIA? Tej "tzw prywatnej firmie" koniecznie trzeba wytoczyć proces o straty moralne i stres związane z takim p[ostępowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Afera w spółce Administrator IP: *.ifd.uni.wroc.pl 21.09.04, 08:00 Podobne rzeczy dzieja sie i w spoldzielniach mieszkaniowych. Straszy sie ludzi procedurami windykacyjnymi nie okreslajac za co maja placic. Takie traktowanie jest niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mair Re: Afera w spółce Administrator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 08:23 to dość typowe działania firm windykacyjnych. czas, żeby wreszcie ktoś się odważył napisac, jak im się nie dać, bo ludzie dostając wezwania z wielkimi czerwonymi napisami "dłużnik", "dług musi zostac spłacony" itp po prostu zaczynają się niepotrzebnie bać. te firmy często liczą sobie koszty egzekucji wzięte z sufitu i bez żadnej podstawy prawnej. a wrocław akurat jest prawdziwym zagłębiem firm windykacyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onufry nie rozmawiaj z windykatorem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 12:20 zasada jest jedna: jeśli nie zgadzamy się z długiem nikt: nawet nie wiem jak groźny pan windykator nie może nakazać go płacić oprócz sądu. Z windyaktorem po prostu się nie rozmawia, groźna pisma wyrzuca do kosza- by ściągnąć jakiś dług i tak muszą go udowodnić przed sądem, potem klauzula wykonalności, potem komornik - tylko on może prowadzić egzekucję. Windykatorzy działają na zasdzie zastraszania- męczą psychicznie ludzi i dlatego coś uzyskują. Druga storna: skoro dług rzeczywiście istnieje to wierzyciel może sobie wynająć kogokolwiek by o długu przypominał ale egzekucja i tak należy tylko do komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Afera w spółce Administrator IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.04, 09:29 Miasto i różne Instytucje nasyłają bandziorów w majestacie prawa. Dwa razy miałem taką sytuację, kiedy nic nie byłem winny i nie zalegałem a przyszedł smutny pan i straszył w imieniu MPK i jednej z firm. Nawet nie można wykazać że się ma rację bo termin jest natychmiastowy lub 2-3 dni i to w wekend. Czy to jest zgodne z prawem? Trzeba to stanowczo zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Afera w spółce Administrator IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 21.09.04, 09:29 Administrator to fatalny zarządca- a jak opieszale załatwiają sprawy lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windykacja za ZGK Re: Afera w spółce Administrator IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.09.04, 09:45 Ludzi traktowano z szacunkiem, proponowano raty, podpowiadano dłużnikom jak wyjść z kłopotów/ wysyłano do Mopsu, instruowano co i komu się należy "z urzędu", proponowano zamianę mieszkań z kontrahentem za spłatę długu, czasem pomagano pisać podania "niegramotnym"/. Lokatorzy mieli zaufanie do pracowników ZGK-ów, powierzali im swoje rodzinne problemy, często chcieli się zwyczajnie wygadać.... Do dzisiaj wielu takich "klientów" kłania się im na ulicy...Pamiętają nas i z sympatią uśmiechają. Kiedyś moje dziecko dziwiło się skąd znam tych wszystkich ludzi...,więc zapytałam wprost takiego delikwenta dlaczego mi sie kłania, skoro ja go nie znam...Odpowiedział: "Pani mi pomogła wyjść z długów mieszkaniowych"...Jak teraz udawać, że nie znam "pamiętliwego", szczególnie jeśli to okoliczny amator piwa?... Komu przeszkadzały ZGK-i i komu było "na rękę" je zlikwidować???????????? Reforma miała służyć lokatorom...PYTAM LOKATORÓW CO ZYSKALI ?????????????? DLACZEGO BIERNIE PRZYGLĄDALI SIĘ TEJ PSEUDO REFORMIE ?????????..., a sądy są niestety bardziej nierychliwe, niż sprawiedliwe, wobec "reformatorów"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Afera w spółce Administrator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:01 Pytasz? Odpowiadam: chcą ukraść jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Afera w spółce Administrator IP: *.magma / *.magma-net.pl 21.09.04, 10:30 Nie rozumiem oco wszystkim chodzi czym sie tak zestresowali?? Ktos popelnil blad i to sie zdaza. Ale czym Ci wszyscy ludzie co zaplacili sie przejeli???? przecierz maja dowody wplaty!! A wydaje mi sie ze 2 razy wiecej jest takich co dostali te wezwanie i nie stali na Ruskiej bo dostali je slusznie!!! I nie ma co narzekac na "Adminstratora" bo wkoncu ktos sie za tych dluznikow wziol!!! "adminstrator" nie ma zapewne nic do ukrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomysl troche Re: Afera w spółce Administrator IP: *.awf.wroc.pl 21.09.04, 10:57 Jak czują się starsi ludzie, gdy widzą kopertę z napisem "dług"? prawie mają atak serca, więc zamiast pisać bzdury postaw się w ich sytuacji, bo przez Ciebie i Tobie podobnych firmy windykacyjne straszą bezpodstawnie coraz większe rzesze ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Afera w spółce Administrator IP: *.ssk.com.pl 21.09.04, 16:42 zgadzam się z rozmówcą Mirkiem...bo ten kto jest uczciwy nie ma co się bać...błędy i pomyłki zdarzają się wszędzie....natomast ten co jest zadłużony napewno nie stał w kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najemca Re: Afera w spółce Administrator IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 11:22 wymienione w Gazecie kwoty są " bajką" niektórzy dostali kwoty do zapłaty ponad kilkutysięczne np: moja 70 letnia mama 6500 złotych. Z tą prywatna firmą Gmina powinna się rozstać a inne organy sprawdzić za co juz wyremontowała " pałacyk"swoją siedzibę na ul. Gajowickiej. a i trzeba się zająć niedopłatami za centralne ogrzewanie rzędu kilkuset złotych np: za metraż 50 metrowego mieszkania - chyba w 2003 roku była "zima tysiąclecia" - pracownik Administratora tłumaczył ,że to tylko wydruk i nie nalezy się przejmować i podaje papier - napisz Pan podanie o rozłożenie na raty ( za co?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ho - hołek Re: Afera w spółce Administrator IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 21.09.04, 18:25 a miało być tak dobrze, prywatne spółki powstałe po układowych licencjach zarządcy palą wszystko. premie a 400 tys zł to jedyne co im wychodzi. przetargi na zarządzanie to farsa układowa a wszystko za nasze czynsze lub podatki . Nieudacznicy wszystkich firm łączą się!!!!!!!! Wrocław zatkany , sprzedać już nie ma co , ot nasze wrocławskie piekiełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Afera w spółce Administrator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 19:34 nie jest to pierwsza tego typu wpadka administratora - swego czasu wysłali podwyżki czynszow do osob ktore dawno temu staly sie wlascicielemai Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: A miało być tak dobrze! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 19:55 Wg Wędzonki reforma zarządzania mieniem komunalnym wprowadzona przez Niezachodzące Słońce Sudetów miała mieć same dobre strony. I byc może takie są. Choćby dywidendy zarządu powyżej 400 tys.zł. na łebka w jednej z firm. Najśmieszniejszy w tym całym bałaganie jest fakt, że firmy zarządzające pozywaja gminę do sądu i wygrywają grube miliony. Kasa od lokatorów, kasa od gminy i zarządzamy. Ma się te umiejętności organizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś_bimbacz tekstem otwartym proszę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.04, 09:04 mieszkam teraz na wsi i nie nadążam, to słońce sudetów, to wielki kulturoznawca, czy ktoś inny?, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: tekstem otwartym proszę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 15:47 Jest artykuł w GW Wrocław: "Będzie mniej pociągów". To efekt przejścia naszego ukochanego Wielkiego Maszynisty do W-wy. Przesiadł się na platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś_bimbacz Rebus czy co? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.04, 21:50 przeczytałem o pociągach (w necie) ale te pociągi są bezzałogowe, prosze o następną podpowiedź, czy słońce sudetów i maszynista to ta sama osoba z platformy oszastów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: A miało być tak dobrze! IP: *.crowley.pl 23.09.04, 12:53 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > Choćby dywidendy zarządu powyżej 400 tys.zł. na łebka w jednej z firm. Co znaczy dywidendy zarządu? Dywidendy biorą wyłącznie właściciele. Jeśli ktoś dzieli się takimi informacjami to dobrze - pod warunkiem, że te informacje są ścisłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: A miało być tak dobrze! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 15:43 Te 400 tys. zł. na łebka nie wzięło się z powietrza. GW pisała o tym w ubiegłym roku. Wątek jest w archiwum. Piszesz, że dane są nieścisłe. Masz rację, podałem je w zaokrągleniu bo wypadało ponad 400 tys. na cwany łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Osz'u'st Pan O. znowu w opałach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 18:31 Nie wierzę przecież ma już jedną sprawę w sądzie i kolesie z magistratu krzywdy mu nie zrobią. Więc nie odpowie bezpośrednio Administrator, a udupią jakiegoś szarego pracownika najprawdopodobniej z księgowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka ADMINISTRATOR TO ZLODZIEJE IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.09.04, 18:42 Nie tylko bezkarnie rozpowszechniaja dane osobowe ludzi, ale pobieraja od biednych ludzi pieniadze ktore im sie absolutnie nie naleza. Od wielu miesiecy na przyklad nie odpowiadaja ludziom na podania o obnizke oplat za media. Ludzie placa za osoby ktore nie mieszkaja i nie korzystaja z nich. Odpowiedz Link Zgłoś