Dodaj do ulubionych

Inwestycje

IP: *.jedynka.com.pl 23.09.04, 15:46
Ja z inej beczki. Obejrzałem sobie fora w innych miastach ze szczególnym
zwróceniem uwagi na "inwestycje" i wiecie co? Jesłi nie liczyć Wawy to Wrocek
z Dolnym są chyba najszybciej rozwijającymi się miejscami w Polsce. Poznań i
Kraków - nuda!!!! Inne miasta nie maja nawet działu "inwestycje". Żyjemy w
bardzo atrakcyjnym rejonie - tak by z tego oglądu wynikało. Tylko Wawa i
Wrocek, a może w innej kolejności?!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Preslaw Re: Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:40
      Nie ulega wątpliwości, że we Wrocławiu zaczyna się znowu sporo dziać, to nawet
      widać jak się chodzi i jeździ po mieście. Ja tylko nie potrafię ocenić, czy
      więcej inwestycji jest w Poznaniu, czy we Wrocławiu, bo co do Warszawy to
      wydaje mi się, że żadne miasto w Polsce nie może się z nią równać. O innych
      miastach nie potrafię nic konkretnego powiedzieć. Chociaż w innym wątku niejaki
      łoś bimbacz twierdził, że inwestycje uciekają do Jeleniej Góry i Legnicy. Ale
      niech dzieje się wszędzie jak najwięcej, bo to wymusza konkurowanie między
      sobą, na czym korzystajmy my wszyscy, użytkownicy i mieszkańcy.
      • Gość: Rafis Re: Inwestycje IP: 62.29.254.* 23.09.04, 17:01
        No tak do konca nie mozna przekładac wielkosci działu inwestycje i faktycznego
        poziomu inwestycji w poszcz. miastach choc ma to duzo do rzeczy. Napewno
        najwięcej inwestuje sie w Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu(choc forum inwestycje
        kiepskie ;)).
        Oby tak dalej :)szczególnie że do Wrocka nadchodzi boom-ale w pełni to
        zobaczymy za 2 lata.
      • Gość: ! Re: Inwestycje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 17:02
        Już pisałem niedawno na tym forum. Wrocław i Poznań to dość porównywalne miasta
        jeżeli chodzi o inwestycje. Mniej więcej idziemy łeb w łeb, raz my mamy ich w
        jakiejś kategori wiecej, raz Poznań. Jedynie chyba tylko z jednej kateegorii:
        budownictwo mieszkaniowe - od kilku lat jesteśmy zawsze przed Poznaniem.

Jeżeli już chodzi o województwo, region, to tak mniej więcej od 2-3 lat
        goniliśmy skutecznie Wielkopolskę i w końcu ją wyprzedziliśmy i jak widać po
        tym co się dzieje na rynku, swoją pozycję na pewno powinniśmy utrzymać i
        oddalić się na przynajmniej pół długości przed naszych północnych sąsiadów. A
        przecież najwieksze inwestycje na Dolnym Śląsku dopiero przed nami. Wszystko
        wskazuje, że rok 2005 będzie ZŁOTYM ROKIEM INWESTYCYJNYM DOLNEGO ŚLĄSKA.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka