Gość: Kibic WKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 18:28 Śląsk kompletnie zszedł na psy. Panie Kowalski żegnamy. Mam nadzieję że złoży pan dymisję po dzisiejszym meczu!!!!!!!!!! Gorzej być nie może !!!! Miarka się przebrała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piast9 Re: Śląsk-TOR 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 18:45 A tak konkretnie to co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
sentrum Re: Śląsk-TOR 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 19:09 Kolego kibic_wks. Miałem do Ciebie olbrzymi szacunek, bo o dobre imię Ślaska na tym i innych forach walczyłeś jak lew. Gotowała Ci sie krew gdy słyszałeś złe zdanie na temat trenera. Jestem zniesmaczony Twoją niekonsekwencją. Pozdrawiam. I nie trać wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks ZAWSZE PRZY ŚLĄSKU NA DOBRE I NA ZŁE 25.09.04, 23:30 sentrum napisał: > Kolego kibic_wks. > Miałem do Ciebie olbrzymi szacunek, bo o dobre imię Ślaska na tym i innych > forach walczyłeś jak lew. > Gotowała Ci sie krew gdy słyszałeś złe zdanie na temat trenera. > > Jestem zniesmaczony Twoją niekonsekwencją. > Pozdrawiam. I nie trać wiary. Ktoś się podszywa lub ma nick podobny do mojego. Tak to już jest na forum. Teraz się wypowiadam tylko gdy jestem zalogowany. Wszystkie inne wypowiedzi to nie ja. ZAWSZE PRZY ŚLĄSKU NA DOBRE I NA ZŁE Pozdrawiam Wiernych Kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: Śląsk-TOR 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 19:13 Uważam, że taki wynik był ŚLĄSKOWI bardzo potrzebny. Czas na zmiany w klubie ("trzęsienie ziemi") - Panie Grzegorzu. Ktoś wyraźnie się zasiedział na swoim stołeczku, a tu trzeba biegać - jak Pan Świerk chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y&roll sport zawodowy we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 19:59 Sytuacja Śląska to jedynie jeden z elementów potwierdzających coraz bardziej beznadziejny obraz sportu we Wrocławiu. Parę lat temu mieliśmy zespoły kobiece i męskie w zasadzie we wszystkich popularnych dyscyplinach: piłka nożna (AZS Wrocław I Liga/ Śląsk I liga, Polar II liga, Ślęza II liga, ), koszykówce (Ślęza- I liga/ Śląsk- Praktycznie coroczny mistrz Polski, Gwardia- I Liga), piłce ręcznej (AZS- I liga, Sląsk- I liga); siatkówka (obie Gwardie). Z tej wrocławskiej potęgi Wrocławia został w zasadzie tylko żużel. Wiele kwestii się na to składa ale na pierwszy plan wysuwa się indolencja działaczy tych klubów, którzy w dynamicznie rozwijającym się 650 tysięczny mieście nie potrafią znaleźć ani sponsora ani niestety coraz częściej kibica dla dyscyplin, które wszyscy chcą oglądać, i oglądają ale w telewizji. Również miasto nie stwarza warunków w których tak istotna dla dobrego samopoczucia mieszkańców sfera życia jaką jest sport, mogła się prawidłowo rozwijać. Dlatego tym bardziej trzymajmy jutro kciuki za żużlowców i za ich Prezesa. Pamiętajmy jednak, że problemy ze Stadionem Olimpijskim już jakiś czas temu prowokowały do rozważenia przeprowadzki tego klubu poza Wrocław. Jest źle oby nie było jeszcze gorzej. Na koniec taka ciekawostka dotycząca naszego dzisiejszego przeciwnika: Dobrzeń Wielki leży nad Odrą, na Nizinie Śląskiej i liczy 4450 mieszkańców. Sołtysem jest Józef Scheitza. Tak więc dzisiaj najważniejsza drużyna Wrocławia, legendarny Śląsk przegrał z wioską, która zamieszkuje ponad 140 razy mniej mieszkańców. Czy to już dno czy jeszcze będziemy go wspólnie ze Śląskiem szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y&roll sport zawodowy we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 20:09 Chodziło mi oczywiście o sportową (nie wrocławską) potęgę Wrocławia... sorrki (: A tak nawiasem mówiąc tytuł wątku powinien brzmieć: Śląsk na bocznym TOR-ze ! (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y&roll Re: sport zawodowy we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 20:19 Doczytałem właśnie że TOR to "Techniczna Obsługa Rolnicza" . Ot ciekawostka! A WKS co znaczyć może w tych okolicznościach? Wybitni Kiedyś Sportowcy? Wyjątkowo Kiepscy Statyści? Wstyd Kompromitcja Smutek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: sport zawodowy we Wroclawiu IP: 213.199.196.* 26.09.04, 14:07 Gość portalu: y&roll napisał(a): > Sytuacja Śląska to jedynie jeden z elementów potwierdzających coraz bardziej > beznadziejny obraz sportu we Wrocławiu. Parę lat temu mieliśmy zespoły kobiece > i męskie w zasadzie we wszystkich popularnych dyscyplinach: piłka nożna (AZS > Wrocław I Liga/ Śląsk I liga, Polar II liga, Ślęza II liga, ), koszykówce > (Ślęza- I liga/ Śląsk- Praktycznie coroczny mistrz Polski, Gwardia- I Liga), > piłce ręcznej (AZS- I liga, Sląsk- I liga); siatkówka (obie Gwardie). Z tej > wrocławskiej potęgi Wrocławia został w zasadzie tylko żużel. Wiele kwestii się > > na to składa ale na pierwszy plan wysuwa się indolencja działaczy tych klubów, > którzy w dynamicznie rozwijającym się 650 tysięczny mieście nie potrafią > znaleźć ani sponsora ani niestety coraz częściej kibica dla dyscyplin, które > wszyscy chcą oglądać, i oglądają ale w telewizji. Również miasto nie stwarza > warunków w których tak istotna dla dobrego samopoczucia mieszkańców sfera życia > > jaką jest sport, mogła się prawidłowo rozwijać. Dlatego tym bardziej trzymajmy > jutro kciuki za żużlowców i za ich Prezesa. Pamiętajmy jednak, że problemy ze > Stadionem Olimpijskim już jakiś czas temu prowokowały do rozważenia > przeprowadzki tego klubu poza Wrocław. Jest źle oby nie było jeszcze gorzej. > Na koniec taka ciekawostka dotycząca naszego dzisiejszego przeciwnika: Dobrzeń > Wielki leży nad Odrą, na Nizinie Śląskiej i liczy 4450 mieszkańców. Sołtysem > jest Józef Scheitza. Tak więc dzisiaj najważniejsza drużyna Wrocławia, > legendarny Śląsk przegrał z wioską, która zamieszkuje ponad 140 razy mniej > mieszkańców. Czy to już dno czy jeszcze będziemy go wspólnie ze Śląskiem > szukać? Chyba przesadzasz(znowu?) :) Wiekszosc druzyn nadal jest na czele swoich lig: 1) Gwardia(boks)-czołowa ekipa polskiej ligi-zreszta nawet nie wiem czy nie zdobyli medalu mistrzostw Polski bo szczerze to sie nie interesuje tym sportem. 2)Sparta(żużel)-dzis jest w Tarnowie mecz o mistrzostwo Polski więc wicemistrza maja zapewnionego co w ich składzie jest wielkim sukcesem :) 3)Śląsk(ręczna)-w każdym sezonie w czołówce ligi-w tamtym mieli chyba braz, teraz walcza o conajumniej srebro-ponioc maja mocna ekipe. 4)AZS-Pani(piłka n.)-sa mistrzyniami Polski od chyba 100 lat :) 5)Idea-wszyscy wiemy jak jest. Drugie miejsce uznawane za porażke :) Jak widac 5 zespołów na szczycie, dołuje tylko noga w wykonaniu panów, siatkówka Gwardia(ciągłe balansdowanie pomiędzy 1 a 2 ligą). Nie jest tak dobrze jak za najlepszych lat ale ogólnie jest dobrze :)oby było lepiej. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y&roll Re: sport zawodowy we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 18:16 No cóż Ciebie we Wrocławiu to zadowoli wszystko. Byle tylko miało to miejsce w naszym mieście. Ja jestem po prostu bardziej wymagający. Co do Gwardii Wrocław w boksie to po prostu radzę sprawdzić jak sobie radzi ta drużyna. AZS Wrocław to rzeczywiscie niezły zespół ale przyznam, że piłka nożna kobiet to dyscyplina, która sie niezbyt fascynuję. Mistrzem Polski są od lat paru; wcześniej patent na mistrzostwo miał o ile dobrze pamiętam zespół Czarnych Sosnowiec. Ale na arenie międzynarodowej nie idzie im już niestety tak świetnie. Generalnie w grach zespołowych regres wrocławskich drużyn jest oczywisty. Jeżeli dla Ciebie nie jest to tak oczywiste to gratuluje tradycyjnie dobrego samopoczucia. Jeżeli jednak szukasz sukcesów za wszelką cenę to dobrze jeszcze radzą sobie zapaśnicy i ciężarowcy Śląska oraz tradycyjnie strzelcy, niezłych mamy szablistów w AZS-ie a także brydżystów. Ale uwierz; mnie to nie w pełni zadowala. Bo Wrocław zasługuje na więcej! Na więcej niż fascynujące pojedynki z Torem Dobrzeń Wielki (dobrze że nie Mały?). Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Śląsk-TOR 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 23:31 sledzik4 napisał: > ...jak Pan Świerk chociażby. Świętej Pamięci Stanisław Świerk już nie żyje Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: Śląsk-TOR 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 14:19 kibicwks napisał: > sledzik4 napisał: > > ...jak Pan Świerk chociażby. > Świętej Pamięci Stanisław Świerk już nie żyje Oczywiście - przepraszam - zapomniałem napisać. 19.01.2004r. Zmarł wspaniały trener - Stanisław Świerk. pozdrawiam - sledzik4 Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Śląsk-TOR 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 23:38 Gość portalu: Kibic WKS napisał(a): > Śląsk kompletnie zszedł na psy... Zwracam się do Ciebie z prośbą abyś jeśli to Ci nie robi różnicy nie używał tego nicku. Ja już nim się podpisuję na tym forum od 1998 lub 1999 roku. Dziękuję. kibic -> kibicWKS -> kibicwks Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Śląsk-TOR 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 08:59 kibicwks napisał: > Ja już nim się podpisuję na tym forum od 1998 lub 1999 roku. Oj! Oj! Wieczorne zmęczenie i piwo dało znać o sobie :) Poprawnie będzie od roku 2001. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest A miał to być podobno drugi Bayern :-P n/t IP: *.wrzos.wroc.pl 26.09.04, 13:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y&roll Re: Nie osiągnie nic ten kto nie próbuje n/t IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 14:03 Bayern budował Cymanek i mimo wielu błędów jakie popełniał i ogromnej krytyki z jaką się na każdym kroku spotykał Śląsk wówczas przynajmniej nie tyle nie przegrywał z zespołami klasy TOR-u Dobrzeń Wielki ale nawet z taki zespołami nie grywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Nie osiągnie nic ten kto nie próbuje n/t IP: 213.199.196.* 26.09.04, 14:09 Gość portalu: y&roll napisał(a): > Bayern budował Cymanek i mimo wielu błędów jakie popełniał i ogromnej krytyki z > > jaką się na każdym kroku spotykał Śląsk wówczas przynajmniej nie tyle nie > przegrywał z zespołami klasy TOR-u Dobrzeń Wielki ale nawet z taki zespołami > nie grywał. Ale przerabał kase na m.in. nieudane transfery np wielka Gwiazda Włodarczyk za 1 mln DM i sie skonczyło.Długi z tamtego okresu sa do dzis i niech nikt tego nie zapomina.To tak jak z Gierkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Nie osiągnie nic ten kto nie próbuje n/t 26.09.04, 14:43 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Ale przerabał kase na m.in. nieudane transfery np wielka Gwiazda Włodarczyk > za 1 mln DM i sie skonczyło.Długi z tamtego okresu sa do dzis i niech nikt > tego nie zapomina. To tak jak z Gierkiem :) Z tym Włodarczykiem to nie było tak źle, bo chłop teraz strzela bramki dla reprezentancji Polski i jest wart więcej niż 1 mln Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Nie osiągnie nic ten kto nie próbuje n/t IP: *.wrzos.wroc.pl 26.09.04, 15:09 - Którzy to nasi? - Ci, co zawsze grają o wszystko. /w czasie transmisji meczu Polska - Niemcy na MŚ w 1974 - scena z serialu "Dom"/ Ten tekst b. dobrze ilustruje mecze naszych wszelkiej maści drużyn. A jak było ostatnio ze Śląskiem? - Arka Gdynia wybiła mu z głowy 2 ligę. Trzeba było sobie zapewnić awans wcześniej, a nie liczyć na baraże. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Nie osiągnie nic ten kto nie próbuje n/t 26.09.04, 15:31 Gość portalu: Oktoberfest napisał(a): > A jak było ostatnio ze Śląskiem? - Arka Gdynia wybiła mu z głowy 2 ligę. > Trzeba było sobie zapewnić awans wcześniej, a nie liczyć na baraże. Wiesz co? Ja się chyba teraz cieszę że nie awansowali, bo aż boję się myśleć co ta drużyna osiągnęłaby w II lize. Mam tylko nadzieję że ta ich forma spowodowana jest brakiem odpoczynku i okresu przygotowawczego między jednym sezonem a drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Nie osiągnie nic ten kto nie próbuje n/t IP: 213.199.196.* 26.09.04, 17:43 Jak na razie Włodarczyk strzelił jedna bramke i dostał jedna czerwona kartke dla reprezentacji.Swoje umiejętnosci pokazał w meczu z Austria Wieden trafiając z kilku metrów w słupek zamiast do pustej bramki :) Odpowiedz Link Zgłoś