Gość: Sid Vicious IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 21:27 A kto tam będzie przyjeżdżał? Chyba tylko mieszkańcy Gaju. Zresztą cała okolica jest mało ciekawa. Niech górkę w Ryneczku usypią, skoro rok temu lodowisko postawili. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom sid vicious IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 23:26 Wiesz, ty też jesteś mało ciekawy. Tylko proszę nie obrażaj sie na mnie,wiem jak bardzo starałeś się "logicznie" pomyśleć.Próbuj dalej,nie poddawaj się!!! Życze ci dużo szczęścia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ditran Stok przy cmentarzu - miła perspektywa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 00:36 Obok górki jest cmentarz przy ulicy Bardzkiej. Od strony zachodniej nasyp kolejowy. Zjazd musiałby się znajdować przy wyjeździe na ulicę Świeradowską. W pobliżu górki nie ma parkingu, zły jest również dojazd. To już lepiej zrobic zjazd na wzgórzu Andersa i aqwa park będzie obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartlomiej Re: Stok narciarski we Wrocławiu IP: 80.55.196.* 28.09.04, 00:40 Witam wszystkich .Uwazam ze jest SUPER pomyslem utworzenie we Wroclawiu jakiegos kompleksu na zime i nie tylko do uprawiania sportow.Mysle ze dobrym pomyslem bylo by otworzenie takiego centrum w okolicy ulicy Długiej bodz kolo osiedla Kozanow,Pilczyc lub Popowic.Z centrum miasta jest w ten kierunek dobre polaczenie komunikacyjne(mam tez na mysli oddanie w niedlugim czasie do uzytku mostu Tysiaclecia laczacego Osobowice z Kozanowem.Dziekuje.Pozdrawiam wszystkich Wroclawian.Bartek lat24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORALGOL Re: Stok narciarski we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:14 NIECH MIASTO USYPIE TAKI STOK NA PLACU SOLNYM .P.P. Z OKNA BEDZIE MÓGŁ PODZIWIAĆ SLALOM Z GÓRKI. ZNÓW KUPĘ KASY PÓJDZIE NA MEGALOMAŃSKIE ZACHCIANKI I BEŁKOT O PROMOCJI MIASTA, NO A ZYSK TRADYCYJNIE NA OBIADKI, POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszka Re: Stok narciarski we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:51 bez przesady!!! gaj to jedno z ładniejszych osiedli !!! dobrze usytuowane i ładne! to naprawdę dobry pomysł, sama będąc dzieckiem jeździłam tam na sankach i nartach... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Poroniony pomysł. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 12:18 1. Fatalny dojazd, brak parkingu [było wcześniej]. 2. Cmentarz opodal [było wcześniej]. 3. Zbyt blisko osiedla [hałas, spadek wartości nieruchomości]. 4. Względy ekologiczne [rzadkie gatunki owadów, kawał zieleni]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Poroniony pomysł.-bzdura. IP: 213.199.196.* 28.09.04, 12:31 Gość portalu: Gonzales napisał(a): > 1. Fatalny dojazd, brak parkingu [było wcześniej]. swietny dojazd-blisko obwodnicy śródmiejskiej! > 2. Cmentarz opodal [było wcześniej]. na cmentarzy zbudowany jest cały Gaj...i mieszka na nim kilkadziesiąt tysięcy ludzi. To Ci nie przeszkadza? > 3. Zbyt blisko osiedla [hałas, spadek wartości nieruchomości]. Na osiedlu brak jakichkolwiek rozrywek a więc wzrost wartosci osiedla.Hałas? ciekawe jaki? pewnie śnieg będzie skrzypiał :) > 4. Względy ekologiczne [rzadkie gatunki owadów, kawał zieleni]. Jedynie te żuczki to jakis argument a kawał zieleni? Dobre taki sam kawał jak na Grunwaldzie. Musisz bardziej sie postarać :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Re: Poroniony pomysł.-bzdura. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 13:37 Gość portalu: Rafis napisał(a): > swietny dojazd-blisko obwodnicy śródmiejskiej! Tyle, że wiecznie zakorkowanej; do tego wąska Bardzka i wąska Świeradowska. Rewelacja po prostu. na cmentarzy zbudowany jest cały Gaj...i mieszka na nim kilkadziesiąt tysięcy > ludzi. To Ci nie przeszkadza? Totalna bzdura. Na miejscu cmentarza jest Park Skowroni a tam bloków nie ma. A nawet gdyby - to przeszkadzałoby mi. > Na osiedlu brak jakichkolwiek rozrywek a więc wzrost wartosci osiedla Kolejna bzdura. Wartośc może wzrosłaby, gdyby planowana była rozrywka całoroczna i bardziej dostępna [nie każdy jeździ na nartach]. > Hałas? > ciekawe jaki? pewnie śnieg będzie skrzypiał :) Spoko. Każdy ośrodek sportów narciarskich to oaza ciszy i spokoju. > Jedynie te żuczki to jakis argument a kawał zieleni? Dobre taki sam kawał jak > na Grunwaldzie. To może racz ruszyć tyłek na Świeradowską i sobie pooglądaj ten "kawałek zieleni jak Grunwaldzie"; bo póki co rozbawia Twoja niewiedza [połączona z nieznoszącym sprzeciwu tonem]. > Musisz bardziej sie postarać :) Obawiam się, że to Ty musisz włozyć nieco więcej wysiłku. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Poroniony pomysł.-bzdura. IP: 213.199.196.* 28.09.04, 16:49 Gość portalu: Gonzales napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > swietny dojazd-blisko obwodnicy śródmiejskiej! > Tyle, że wiecznie zakorkowanej; do tego wąska Bardzka i wąska Świeradowska. Rew > elacja po prostu. Bardzka i Swieradowska to akurat nie jest kierunek z którego będa przybywac wrocławianie. Poza tym gdybys czytał forum inwestycje i naszych eksperów od dróg to bys wiedział ze teraz drogi sie zwęża a nie poszerza :) > > na cmentarzy zbudowany jest cały Gaj...i mieszka na nim kilkadziesiąt tysięcy > > ludzi. To Ci nie przeszkadza? > Totalna bzdura. Na miejscu cmentarza jest Park Skowroni a tam bloków nie ma. A > nawet gdyby - to przeszkadzałoby mi. Oj niestety bloki stoją na cmentarzu(przynajmniej te w okolicy Ślicznej. Nawet kilka lat temu zgubił sie papierek, który likwidował ten cmentarz i przez jakiś czas całe osiedle było samowola budowlaną :) > > > Na osiedlu brak jakichkolwiek rozrywek a więc wzrost wartosci osiedla > Kolejna bzdura. Wartośc może wzrosłaby, gdyby planowana była rozrywka całoroczn > a i bardziej dostępna [nie każdy jeździ na nartach]. Stok jest rozrywka całoroczna.Nie każdy...Nie kazdy chodzi do galerii. Nie kazdy pływa w aquaparku itp. > > > Hałas? > ciekawe jaki? pewnie śnieg będzie skrzypiał :) > Spoko. Każdy ośrodek sportów narciarskich to oaza ciszy i spokoju. Mam nadzieje ze założa bariery dzwiekochłonne ;p > > > Jedynie te żuczki to jakis argument a kawał zieleni? Dobre taki sam kawał > jak > > na Grunwaldzie. > To może racz ruszyć tyłek na Świeradowską i sobie pooglądaj ten "kawałek zielen > i jak Grunwaldzie"; bo póki co rozbawia Twoja niewiedza [połączona z nieznosząc > ym sprzeciwu tonem]. Wzgórze ma mniej więcej tyle co Grunwald.Jesli chodzi ci o cały teren to przeciez zielen nie zniknie zniego po oddaniu stoku(które mam nadzieje nadejdzie kiedys). Dlaczego Polacy tak bardzo kochaja azjatycka zielen? tzn. wydeptane trawniczki zajmujące centra miast. Kilka skarłowaciałych krzewów i haszcze na 2 metry. Na Grunwaldzkim tez zapanował wieli smutek bo przeciez zniszczą taka "piekna zielen" na placu, jedyne miejsce spacerów i rekreacji lol :) > > > Musisz bardziej sie postarać :) > Obawiam się, że to Ty musisz włozyć nieco więcej wysiłku. > Również pozdrawiam. czekam na cos lepszego z Twojej strony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Re: Poroniony pomysł.-bzdura. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 17:33 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Bardzka i Swieradowska to akurat nie jest kierunek z którego będa przybywac > wrocławianie. Poza tym gdybys czytał forum inwestycje i naszych eksperów od > dróg to bys wiedział ze teraz drogi sie zwęża a nie poszerza :) To ciekawe, którędy będą dojeżdżać, skoro Bardzka stanowi łącznik pomiędzy Wzgórzem a obwodnicą? A Świeradowska łączy Wzgórze z z Borowską? > Oj niestety bloki stoją na cmentarzu(przynajmniej te w okolicy Ślicznej. Nawet > kilka lat temu zgubił sie papierek, który likwidował ten cmentarz i przez jakiś > > czas całe osiedle było samowola budowlaną :) A dlaczego tych cmentarzy nie ma na tarych planach miasta? Białe plamy? > > > Hałas? > ciekawe jaki? pewnie śnieg będzie skrzypiał :) > > Spoko. Każdy ośrodek sportów narciarskich to oaza ciszy i spokoju. > > Mam nadzieje ze założa bariery dzwiekochłonne ;p Lubię Twoje specyficzne poczucie humoru. > Stok jest rozrywka całoroczna.Nie każdy...Nie kazdy chodzi do galerii. Nie > kazdy pływa w aquaparku itp. Czyli latem stok będzie sztucznie naśnieżany? > Wzgórze ma mniej więcej tyle co Grunwald. Raczej nieco więcej. > Jesli chodzi ci o cały teren to > przeciez zielen nie zniknie zniego po oddaniu stoku(które mam nadzieje > nadejdzie kiedys). Drzewa raczej zostaną wycięte, podobnie jak krzaki, bo inaczej nie da się tego zrealizować. > Dlaczego Polacy tak bardzo kochaja azjatycka zielen? tzn. wydeptane trawniczki > zajmujące centra miast. Osobiście nie kocham. A Wzgórze trudno zaliczyć do wydeptanych trawniczków. > Kilka skarłowaciałych krzewów i haszcze na 2 metry. Kilkadziesiąt drzew, bo haszcze wycięto. > Na Grunwaldzkim tez zapanował wieli smutek bo przeciez zniszczą taka "piekna > zielen" na placu, jedyne miejsce spacerów i rekreacji lol :) To akurat też mnie śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Poroniony pomysł.-bzdura. IP: 213.199.196.* 28.09.04, 17:44 Gość portalu: Gonzales napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > Bardzka i Swieradowska to akurat nie jest kierunek z którego będa przybyw > ac > > wrocławianie. Poza tym gdybys czytał forum inwestycje i naszych eksperów > od > > dróg to bys wiedział ze teraz drogi sie zwęża a nie poszerza :) > To ciekawe, którędy będą dojeżdżać, skoro Bardzka stanowi łącznik pomiędzy Wzgó > rzem a obwodnicą? A Świeradowska łączy Wzgórze z z Borowską? Myslałem ze patrzysz od drugiej strony.Te kilkaset metrów jezdzenie tymi ulicami nikogo nie zbawi. > > > Oj niestety bloki stoją na cmentarzu(przynajmniej te w okolicy Ślicznej. > Nawet > > kilka lat temu zgubił sie papierek, który likwidował ten cmentarz i przez > jakiś > > > > czas całe osiedle było samowola budowlaną :) > A dlaczego tych cmentarzy nie ma na tarych planach miasta? Białe plamy? Nie wiem czemu nie ma i nie wiem czy nie ma bo nie sprawdzałem ale to zdarzenie z decyzja o likwidacji cmentarza i jej zagubieniem miało miejsce. Wiec skoro była decyzja administracyjna(chyba z lat 70 tych) o likwidacji cmentarza to cos tam byc musiało.Przeciez park Skowroni, w którym jeszcze sa nagrobki konczy sie kilkadziesiat(set) metrów od blokowisk.Pamietam jak budowali Armii Krajowej przez park-kosci i czaszki ludzkie walały sie wszedzie. > > > > > Hałas? > ciekawe jaki? pewnie śnieg będzie skrzypiał :) > > > Spoko. Każdy ośrodek sportów narciarskich to oaza ciszy i spokoju. > > > > Mam nadzieje ze założa bariery dzwiekochłonne ;p > Lubię Twoje specyficzne poczucie humoru. > > > Stok jest rozrywka całoroczna.Nie każdy...Nie kazdy chodzi do galerii. Ni > e > > kazdy pływa w aquaparku itp. > Czyli latem stok będzie sztucznie naśnieżany? Co Ty nie widziałes stoku? Na czym Małysz skacze w lecie? Na stokach wykładana jest taka mata na której sie zjezdza w lecie. > > > Wzgórze ma mniej więcej tyle co Grunwald. > Raczej nieco więcej. z deko. > > > Jesli chodzi ci o cały teren to > > przeciez zielen nie zniknie zniego po oddaniu stoku(które mam nadzieje > > nadejdzie kiedys). > Drzewa raczej zostaną wycięte, podobnie jak krzaki, bo inaczej nie da się tego > zrealizować. te na zboczu tak ale te w okolicach to juz nie.Wzgórze teraz jest dzikie i troche ogłady mus ie przyda. > > > Dlaczego Polacy tak bardzo kochaja azjatycka zielen? tzn. wydeptane trawn > iczki > > zajmujące centra miast. > Osobiście nie kocham. A Wzgórze trudno zaliczyć do wydeptanych trawniczków. > > > Kilka skarłowaciałych krzewów i haszcze na 2 metry. > Kilkadziesiąt drzew, bo haszcze wycięto. Drzew samosiejek-takie rosna na każdej wstrzymanej wrocławskiej budowie np. wzgórze Polskie czy plac po byłym dworcu PKS > > > Na Grunwaldzkim tez zapanował wieli smutek bo przeciez zniszczą taka "pie > kna > > zielen" na placu, jedyne miejsce spacerów i rekreacji lol :) > To akurat też mnie śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Re: Poroniony pomysł.-bzdura. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 18:16 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Myslałem ze patrzysz od drugiej strony.Te kilkaset metrów jezdzenie tymi > ulicami nikogo nie zbawi. Zbawić nie zbawi, ale jako mieszkanice Gaju wiem ile nieraz czasu trzeba poświęcić aby przjechać od skrzyżowania ze Świeradowską do Armii Krajowej. Już pomojam obecny stan tego odcinka - bruk nierówno pochlapany asfaltem, bez chodnika etc. > Nie wiem czemu nie ma i nie wiem czy nie ma bo nie sprawdzałem ale to zdarzenie z decyzja o likwidacji cmentarza i jej zagubieniem miało miejsce. Wiec skoro była decyzja administracyjna(chyba z lat 70 tych) o likwidacji cmentarza to cos tam byc musiało.Przeciez park Skowroni, w którym jeszcze sa nagrobki konczy sie kilkadziesiat(set) metrów od blokowisk.Pamietam jak budowali Armii Krajowej przez park-kosci i czaszki ludzkie walały sie wszedzie. Bo owszem, cmentarz podchodził nieomal pod zajezdnię, a zaczynał się - mniej więcej - na wysokości Szpitala Wojskowego. Tyle, że jego granice wyznaczała - i to też umownie - Borowska. Nota bene - likwidacja oznaczała tylko rozwalenie nagrobków przez saperów, zatem nadal chodzi się po szczątkach zmarłych. Natomiast nagrobków już nie ma, są ewentualnie ich kawałki. > Co Ty nie widziałes stoku? Na czym Małysz skacze w lecie? Na stokach wykładana > jest taka mata na której sie zjezdza w lecie. Owszem, widziałem. Weź tylko pod uwagę, że Małysz nie potrzebuje nie wiadomo ile tego igielitu, a poza tym jako skoczek porusza się po dosyć ograniczonej powierzchni. Wątpię, aby inwestora było stać na taką rozrzutność, aby pokryć dużą część stoku taką nawierzchnią. > > te na zboczu tak ale te w okolicach to juz nie.Wzgórze teraz jest dzikie i > troche ogłady mus ie przyda Ogłada - jak najbardziej, może ścieżka rowerowa, może szlak spacerowy? Narciarze - niekoniecznie. > Drzew samosiejek-takie rosna na każdej wstrzymanej wrocławskiej budowie np. > wzgórze Polskie czy plac po byłym dworcu PKS Tyle, że to nie jest wstrzymana budowa :). A nawet jeżeli są to samosiejki, to kilkadziesiąt lat liczą, a ponadto powietrze filtrują - i o to przecież chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Do Rafisa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 16:11 Rafis to nie ma sensu! 80% ludzi na tym forum to idioci. Nie jesteś w stanie do nich dotrzeć nawet najbardziej racjonalnymi argumentami.Sam zreszta widzisz. Z tych ludzi można się sie tylko śmiać, choć czasem chce mi się nawet płakać. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Do Rafisa IP: 213.199.196.* 28.09.04, 16:53 Gość portalu: tom napisał(a): > Rafis to nie ma sensu! 80% ludzi na tym forum to idioci. Nie jesteś w stanie do > > nich dotrzeć nawet najbardziej racjonalnymi argumentami.Sam zreszta widzisz. Z > tych ludzi można się sie tylko śmiać, choć czasem chce mi się nawet płakać. > Pozdr Oooo jakas miła wypowiedz pod moim adresem :) Zawsze jak kieruja do mnie tytuł wątkku to jestem pewny, że będa jakieś bluzgi i epitety ;) Doskonale znam mentalnosc ludzi z tego forum wrocławskiego naszego kochanego.Tu największym problemem jest że cos powstaje nowego, cos buduja, remontują itp. Zawsze znajdzie sie 100 argumentów, że nie tu budowac a tam, tu źle, tam niedobrze.Ze trzeba było rozdac biednym, dzieciom głodnym itp. Na szczęści mieszkancy Wrocka sa jednak abrdziej rozsądni w swej masie i wszystko idzie do przodu :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Do Rafisa 28.09.04, 17:14 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Na szczęści mieszkancy Wrocka sa jednak abrdziej rozsądni w swej masie i > wszystko idzie do przodu :) :) A właśnie że nie idzie. Stadionu jak nie było tak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Do kibica WKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:25 TOR bedzie miał stadion a Śląskowi po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Do Rafisa IP: 213.199.196.* 28.09.04, 17:35 kibicwks napisał: > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Na szczęści mieszkancy Wrocka sa jednak abrdziej rozsądni w swej masie i > > wszystko idzie do przodu :) > > :) A właśnie że nie idzie. Stadionu jak nie było tak nie ma > jak nie? Mamy najlepszy stadion w 3 lidze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Nie ma ale będzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 18:29 Też mnie to wkurza,że nie mamy jeszcze stadionu,ale czasem warto dłuzej poczekać żeby mieć coś lepszego.W budżecie miasta jest już kasa na stadion(przy Oporowskiej), odbył się już nawet przetarg na jego rozbudowę ale żadna z dwóch startujących do niego firm nie spełniła jakichś tam wymogów, więc przetarg trzeba powtórzyć.Szkoda tylko, że to wszystko tak długo trwa, na dzień dzisiejszy stadion to kwestia 2 lat.Narazie jednak Śląsk jest w 3 lidze a za dwa lata pewnie będzie w pierwszej, wiec stadion powinien być juz gotowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Nie ma ale będzie 28.09.04, 20:11 Dziękuję „tom” za odpowiedź. Przyjemnie mieć nadzieję :) Natomiast zauważyłem że niektórzy sugerują iż stadion przy takim poziomie piłki nożnej jest niepotrzebny. Pragnę zauważyć że stadion nie jest dla piłkarzy, bo tym (nawet mistrzom świata) do gry wystarczy tylko boisko. Stadion to jest boisko + trybuny + infrastruktura potrzebna do przeprowadzenia zawodów sportowych. Stadion jest głównie dla kibiców a tych jest zdecydowanie więcej we Wrocławiu niż w Dobrzeniu Wielkim panie „slawek” :) więc bardziej jest on potrzebny w naszym mieście. Jak już wcześniej wspomniałem każdemu piłkarzowi czy to z Ligi Mistrzów czy też z polskiej C klasy wystarczy boisko natomiast każdy kibic chciałby przyjść na mecz i obejrzeć go w godnych warunkach bez względu na to czy jest to mecz III ligi czy Ligi Mistrzów. I dlatego kibice we Wrocławiu potrzebują stadionu, aby mogli przyjść na mecz i nie czyścić później butów z błota, aby można było zaprosić potencjalnego sponsora i go ugościć na trybunach z klasą a nie pod przeciekającym dachem i sypiących się schodach, aby po meczu można było z nim wypić piwo i na spokojnie porozmawiać. Rafis jesteś ambitny, więc nie wierzę że satysfakcjonuje cię we Wrocławiu budowla na miarę III ligi. Jeśli chcesz aby Wrocław naprawdę był taki wspaniały jakim go widzisz to musi mieć obiekty sportowe na miarę ekstraklasy, bo jeśli tak nie będzie to będziemy najlepsi ale tyko wśród III-ligowców. Ze sportowym pozdrowieniem HEJ ŚLĄSK! Pozdrawiam ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Do Rafisa: krótko. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 17:48 Nie możesz mieć pretensji do nikogo, kto ośmiela się mieć zdanie odmienne od Twojego czy Twoich popleczników. Na tym - między innymi - polega demokracja oraz debata publiczna, że ścierają się przeciwstawne argumenty i wypracowywane jest najlepsze rozwiązanie. Oczywiście pomijam rozmaitych socjalistów, którzy apelują o wrażliwość społeczną etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Do Rafisa: krótko. IP: 213.199.196.* 28.09.04, 17:52 Gość portalu: Gonzales napisał(a): > Nie możesz mieć pretensji do nikogo, kto ośmiela się mieć zdanie odmienne od Tw > ojego czy Twoich popleczników. Na tym - między innymi - polega demokracja oraz > debata publiczna, że ścierają się przeciwstawne argumenty i wypracowywane jest > najlepsze rozwiązanie. Oczywiście pomijam rozmaitych socjalistów, którzy apeluj > ą o wrażliwość społeczną etc. W 8/10 wpisach narzekających brak jakichkolwiek argumentów. O tym mówie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Demokracja po polsku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 18:40 > Nie możesz mieć pretensji do nikogo, kto ośmiela się mieć zdanie odmienne od Tw > ojego czy Twoich popleczników. Na tym - między innymi - polega demokracja oraz > debata publiczna, że ścierają się przeciwstawne argumenty i wypracowywane jest > najlepsze rozwiązanie. Oczywiście pomijam rozmaitych socjalistów, którzy apeluj > ą o wrażliwość społeczną etc. I to jest właśnie bardzo smutne.Demokracja to niby rzady większości, a w naszym kraju ciagle jeszcze jest więcej głupców niż ludzi mądrych dlatego rację ma J.Korwin-Mikke nazywając ten system głupokracją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzales Re: Demokracja po polsku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 18:43 Demokracja zawsze będzie zarazem głupokracją. Jak to byłeś uprzejmy zauważyć, idiotó jest więcej niż normalnych; leniwych jest więcej niż pracowitych; opierdalaczy więcej niż przedsiębiorczych. W Polsce w szczególności; polecam "Polactwo" Ziemkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Demokracja po polsku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 18:58 Gość portalu: Gonzales napisał(a): > Demokracja zawsze będzie zarazem głupokracją. Jak to byłeś uprzejmy zauważyć, i > diotó jest więcej niż normalnych; leniwych jest więcej niż pracowitych; opierda > laczy więcej niż przedsiębiorczych. W Polsce w szczególności; polecam "Polactwo > " Ziemkiewicza. W Polsce tak właśnie jest ale w krajach wysokorozwinietych wygląda to już dużo lepiej.Mimo wszystko nasz kraj się rozwija i wierzę, że to się kiedyś zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Stok narciarski we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 13:21 Marudzicie. Cokolwiek sie dzieje we Wroclawiu, to zle, za duzo pieniedzy, nie tam... Forum malkontentow wiecznych. Lepiej juz te pieniadze w cos ulokowac. Np stok. Stoki sa w Warszawie (szczesliwice), Trojmiescie, Bytomiu, Szczecinie. Moze jeszcze jakis snowpark dla snowboardzistow? Czemu w atykule sa oni pominieci? Pozdrawiam ::: in snow we trus ::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alchemiczka%-) z Hub przybędę!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 21:57 jestem tylko ciekawa, kiedy pomysł wejdzie w życie... na Wzgórzu Andersa też miał powstać mega-fantastyczny park sportowy i to już kilka ładnych lat temu... a szczerze mówiąc Wrocław powinien miec stoczek narciarski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emrych Re: z Hub przybędę!!!! 02.10.04, 15:41 Osiedle jest jakie jest. Nie stoi na nieboszczykach, ci leża w Parku Skowronim, który był od dawna cmentarzem. Gaj powstał na działkach i polach uprawnych. Hałas jest jak w ulu - ale to normalne dla takich zbiorowisk. Spróbujcie może obejrzeć kilka zdjęć z osiedla i spójrzcie inaczej hydral.com.pl/neo/test.php?obiekt=000637 Tym bardziej, że są juz plany przebudowy ul. Borowskiej do Akademickiego Szpitala Klinicznego, z czego może i stok skorzystać www.biprogeo.wroc.pl/files/wizualizacje/borowska/FOT-04.jpg Witamy wszystkich miłych Gości, z Hubami włącznie!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: z Hub przybędę!!!! IP: 195.127.59.* 08.10.04, 11:01 Mieszkałem na hubach przez 25lat i z wzgórzem Andersa wiążę bardzo miłe wspomnienia i teraz serce mnie boli jak widzę że powstanie tam kolejne komercyjne centrum. We Wrocławiu niema dużo tak dużych terenów zielonych tymbardziej że wzgórze Andersa wystarczyło by niewielkim nakładem środków doprowadzić do świetności. Ale poco, lepiej sprzedać teren jakiejś firmie i niech robią co chcą. Nie mam nic przeciwko inwestycjom ale lokalizacją naprawdę można by było znaleźć lepszą. Choć by w okolicach Armi Krajowej jest masa bezużytecznych terenów wartych zagospodarowania, poco niszczyć już coś pożytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Gaju Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.04, 16:27 wzgórze Andersa to zupelnie coś innego niż tzw. "wysyp" (wzgórze gajowe - looooool) ja osobiście bardzo się cieszę, że coś się zmieni, bo "wysyp" zbyt dobrej opinii nie ma (chyba, że wypowiadają się uczniowie pobliskiej 90-tki lub gimn nr 25 :/ - spytajcie ich dlaczego:/). A co do zieleni, którą Gaj może stracic, przez zmianę przeznaczenia tego "uroczego miejsca" to jest tam tylko pelno śmieci (baaardzo różnego rodzaju) i osobiście na rodzinny niedzielny spacer sama bym się tam nie wybrala. :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rung Re: IP: *.provider.pl / 212.127.77.* 30.10.04, 17:25 Otóż to, po co budować COKOLWIEK, zostawmy wzgórza w cholerę, niech zarosną. Po co nam aquaparki, snowparki, skateparki, są głośne, niszczą zieleń i w ogóle. Nie wszędzie rośnie trawa i krzaki, a będzie pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś